|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Ola-Unhola
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
![]() http://kreatywnemaluchy.pl/9-nozyczki-i-wycinanie Na allegro taniej ![]() U nas tez Małż dostanie paczki (2 sztuki), ale tam zawsze tyle słodyczy, ze miesiąc się je ![]() Strasznie się zdenerwowałam. Powiem Wam, ze niedługo chyba w jakąś depresję mega wpadnę. Jestem tak zestresowana ze względów finansowych, ze masakra. Człowiek próbuje się na co dzień uśmiechać i łatac dziury, ale jak długo się tak da... Wysłałam już 20 cv, bo przecież w moim gabinecie to na waciki starcza....
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już też dostałam-słooodyczeee..... My tego nie zjadamy nigdy, część w koszu ląduje, część wydaję... ![]() *** Już wiem, co zrobię na obiad-dzisiaj moje proste danie kuchni azjatyckiej (z kurczakiem ![]() ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-12-05 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
angy ja też nie mam pomysłu na prezent, bo ona jakoś ukierunkowana nie jest.Trudni się głupotą i wywyijaniem
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2915 | ||||
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Nie wiem co to za zabawka, muszę poczytać. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- A jakie danie?
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Takie:
Proste danie kuchni azjatyckiej ![]() 1 podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka mała cebula + dymka ze szczypiorkiem garść orzechów ziemnych 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków Kamisa 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżeczki miodu pół łyżeczki gałki muszkatołowej małe papryczki chilli suszone (ja daję w zamian pół łyżeczki mielonego chilli) Kurczaka pokroić, zmieszać z przyprawami, odstawić na pół godz. Podsmażyć kurczaka na oleju, na koniec dodać olej arachidowy (można na nim podsmażyć, ale mi szkoda ![]() I voila! Najlepiej smakuje z kuskusem ![]()
#2917 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale-po-obejrzeniu-mnóstwa-wybrałam-czajnik-z-lidla-od-poniedziałku-jest-w-ofercie. ja-chciałam-zeby-był-szklany-nie-plastikowy-z-dużą-mocą-zeby-szybko-gotował no-i-minimalna-ilosc-wlewanej-wody-mnie-interesowala-ten-jest-fajny-bo-minimum-to-0,25l-a-nie-jak-w-niektórych-np.0,8l. no-i-mam,super-szybko-gotuje-wodę-nie-przecieka.zadowolona-jestem. woda-nie-smakuje-"plastikiem" Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czerwony-chyba-zbyt-pobudzający- ![]() Cytat:
trzymaj-sie- ![]() Cytat:
Cytat:
słodkie? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
ehem
![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Hej ![]() Cytat:
Widziałam ten czajnik, ale u mnie to strasznie twarda woda jest i widziałam w necie jak te szklane potem okropnie wyglądaja, ble. Znalazłam taki z filtrem Brita, ale ta pojemnośc, a raczej opis tego jest mało dla mnie zrozumiały ![]() http://allegro.pl/czajnik-elektryczn...824594774.html
![]() |
#2921 |
BAN stały
|
W końcu znalazłam książeczkę z księżniczkami dla mojej niuni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje ![]()
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w Rossmannie i obejrzałam ten krem, no i powiem Ci Maja, że składowo to jest to samo, co Nutella
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Smaczne, jest trochę słodkie, ale bez przesady. Kupiłam właśnie drugi słoik ![]() *** Kupiłam sobie 2 komplety bielizny w Esotiq ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
bardzo prosto
kurczaka kroisz w kostke, przyprawiasz, podsmazasz, dodajesz cebulke, potem zalewasz wrzatkiem, doprawiasz np kostka rosolowa albo czyms i dusisz chwile, zageszczasz zasmazka i smietana, dajesz duzo koperku i gotowe mam prezenty Eryk dostanie lego z cobi monster takie duze, Marci ta kolejke tomka, a tz dzinsy ![]()
#2925 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubie bielizne z Esotiq, właśnie mam ubrany biustonosz tej firmy. Jest dobrej jakości, a poza tym moje 65e jest ciężko znaleźć a tam to duży wybór mam
![]()
![]() |
#2926 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
BAN stały
|
moja dzisiaj umyła butki i czekają na małego mikołaja heheh
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co to byly z tabletki i co bylo w skladzie? Cytat:
![]() wspolczuje ci bardzo ![]() ![]() ![]() i dla Sylki ![]() ![]() My bylismy w Winter Wonderland, ogladac bajeczny ogrod jednego z wyspowych milionerow, byly hot dogi, hamburgery, grzane wino, orkiestra, koledy, loteria (wygralam piwo i plyn do mycia naczyn, a malz nic ), no i Mikolaj. Antos dzielnie stal w kolejce godzine , dostal traktorki , a w kolejce do toalety stal pol godziny, plakal, ale nikt go nie przepuscil, no i sie posikal (ja w tym czasie stalam w kolejce do Mikolaja, bo inaczej dawno awantura by byla). Poza tym bylo fajnie, ogrod caly w swiatlach, jakies pociagi, sanie, stawy, mostki itp. raj dla dzieci. Antos zachwycony, najbardziej Mikolajem ![]() ![]()
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wojtusiu współczuję Ci tego choróbska ![]() Mariolko faaajna taka impreza ![]() *** ![]() Zosia była strasznie podekscytowana nocną wizytą Mikołaja ![]() ![]() ![]() Dzisiaj ostatni dzień w pracy i weekeeeend ![]() Byłam wczoraj u mamy w sklepie i tak się obłowiłam... ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym nagrody się szykują ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-12-06 o 07:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Mariola u nas też był jakiś koncert, ale my nie byliśmy. Fajne takie spotkanie. Do mnie w tym roku Mikołaj przyjdzie dopiero po nowym roku. Kupił motor i trochę kasy nie ma
![]() Mariczka jeszcze śpi i nie wie co ją czeka dzisiaj w przedszkolu. Mam tylko nadzieję że nie będzie się bała Mikołaja. Choć trochę już przełamała lody z obcymi i się nie wstydzi, ale ta broda czy ja wiem hihi ![]() Dzień dobry ![]() Coś ostatnio opóściłam się w ćwiczeniach, a wczoraj jeszcze duuuużo podjadałam mojej ulubionej czekoladki heh
#2931 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sylwia ![]() Cytat:
![]() Fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Poszliśmy do przedszkola, a w kaloszach na każde dziecko czekało Kinder jajo ![]() Poza tym to u nas -7 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny jakie są objawy zapalenia ucha u dziecka? Czy może być tylko ból? Moja córka obudziła się z bólem, wydaje mi się też, że spała na tym boku co ją ucho boli, bo miała czerwony policzek(ja czasami tak śpię za długo i też mnie ucho boli przez jakiś czas). Moja córka jest po chorobie, został jej tylko mały kaszel rano i wieczorem. Mam jehac dzisiaj do laryngologa czy po weekendzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |||||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Fajne wydarzenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja żałuję, ze nie mam obok siebie takiego fajnego jak jest na ochocie. Zawsze z siatami wychodziłam po 2/3kg I max 100 zł wydawałam ![]() Fajnie ![]() Ja tęsknię za pracą tylko ze względu na te wszystkie premie, nagrody, dofinansowania... Cytat:
![]() My dalismy, ale szybko zbudowaliśmy zwierzatka i poleciał do przedszkola, bo tam też Mikołaj ze słodyczami pewnie będzie i nie było problemu ![]() U nas tez zimno, ale chyba nie aż tak ![]() Cytat:
![]() Zaszalałaś ![]() Tak, od 10 już rusza, a teraz pojedyncze sztuki przeceniają ![]() agga, jak dzisiaj się czujesz? Przeszło coś? ![]() sylko, ![]() ***** ![]() Dzisiaj mi się dzień o 6 zaczął, bo Bartek wyskoczył z łóżka pierwszy w obawie, ze nie zdąży do szkoły na mikołajki (kupowali sobie wzajemnie prezenty) i chciał dostać prezent. Poza tym skarpeta koło łóżka też go interesowała ![]() Złożył Herosa i poszedł do szkoły ![]() Antoś tak jak wspominałam. Spał można ja wchodzę, mówię: "Ooo Mikołaj coś do skarpety włożył", no i już było "to ja wstaję" ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Jak mój starszy miał (a miał ciagle), to zapalenie było zawsze z wysiękiem, czyli miał płyn w uszach. I zawsze to było po infekcji wirusowej katarowej. Ale może być sam ból, szczególnie, ze była chora niedawno. Ja bym to sprawdziła u laryngologa raczej dzisiaj, bo jak jej się rozwinie, to będzie sie męczyła przez weekend. A miała spory katar?
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2012-12-06 o 08:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
BAN stały
|
muszę ja obserowować
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zdążyła, bo Mikołaj się spieszył do innych dzieci ![]() W okresie świątecznym, czyli premiowo-nagrodowym zapominam na chwilę, że strasznie nie lubię tej pracy ![]() U nas pięknie dzisiaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2936 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas słońce, ale i wiatr, odczuwalną pokazuje 4 stopnie niższą ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-12-06 o 08:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
m stwierdzilismy, ze mikolaj przyjdzie do dzieci jak wroca z przedszkola/szkoly
bo znam Marciego i wiem, ze jakbym mu dala przed przedszkolem to bylaby awantura, ze nie chce isc tylko sie bawic nowa zabawka
![]() |
#2938 | |||
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja tez tylko wtedy lubię ![]() A jak atmosfera ogólnie? ![]() U nas tez słoneczko ![]() Ale zimno i dupki się nie chce wychylać z domku. Jak pomyślę, ze na Mikołajki na 16 do Taty placówki mam jechać autobusem, brrr ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wychodzi na to, że moje dziecię dzisiaj grzeczniutkie, ze tak się udało bez awantury ![]() A bałam się i spodziewałam właśnie protestu, że do przedszkola nie zechce iść. Ale Antos ogólnie polubił i teraz po przerwie mimo, że czasami w domu coś tam pod nosem piszczy, że nie chce do Toja, to rozbiera się dzielnie, daje buziaka, idzie myć rączki i potem mówi, że fajnie było i lubi chodzić. Cieszę się, ze nie ma płaczu i wyrywania ![]()
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba jak większość ![]() Ostatnie dwa tygodnie cudownaaaa, bo szef był na urlopie ![]() A jak jest to każdy chodzi na palcach ![]() ![]()
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma jak władza, nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.