![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Princi jak tam dzisiaj Flavcio? Oceniajac z fotki to chyba ma sie lepiej
Wczoraj M. Musial byc w pracy to pojechalam z nim i poczytalam troche swoich notatek a potem poszlismy na spacer wzdluz rzeki, fajny ten most w Pv mamy robi klimat |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
cuciola no wczoraj wieczorem troche zjadl i dzisiaj tez, ale on nie wyglada na chorego jakos, tym bardziej zaglodzonego, nie wiem moze nie jest glodny
![]() zasadzilam bazylie i szczypiorek, mam nadzieje ze bede pamietac o podlewaniu ![]()
#2913 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Ja tylko na chwilke - moze przed obiadem jeszcze sie odezwie.
Pomagam kolezance sie spakowac i jak mala Maja nie spi to sie nia zajmuje. Wczoraj pakowalysmy talerze, szklanki i garczki a do tego ja dalam malej jesc - sloiczek - zjadla wieksza polowe a potem jeszcze wypila butle mleka. Nosilam ja i zabawialam tak ze mnie reka boli dzisiaj. A do tego zaczely jej zeby isc i slini sie i mamle jak nie rece to gryzaki rozne.
#2914 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek napisze Wam cos smiesznego, a moze lepiej plakac
![]() ![]() sjoanna a co kolezanka zmienia mieszkanko? moim bys sie tak pozajmowala, taka ciocia to skarb ![]()
#2915 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Hej dziewczyny jak tam u was pogoda??u mnie do d.......za przeproszeniem szaro buro i ponuro
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Evelinarav ale w szpitalu? Idz z rana do asl bez zapisu jak ja chcialm sie zapisac teraz to na 15 lipca heh wole isc o 6tej do asl mysle ze teraz poucinali wydatki stad te kolejki wczesniej tyle nie czekalam?!
#2918 |
Konto usuniête
|
tutaj nie ma tak, ze bez kolejki. trzeba sie umawiac w aptece. na poludniu takie rzeczy to robili w jeden dzien i to za darmo, nie to co tutaj. a tak wychwalaja ta polnoc, a 100 lat za murzynami
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kolezanka na polnoc sie wyprowadza. Niedaleko Bergamo bedzie mieszkac. Juz w sobote jada. Cytat:
W sumie do poludnia nie bylo zle - tylko pokropilo troszeczke. Ale po poludniu sie rozpadalo i dalej pada. ![]() W zeszlym roku wiosna byla ladniejsza. ![]() Dzisiaj Maja uznala ze moje spodnie nie byly ochrzczone mlekiem i po wypiciu butelki zdecydowala sie ze jednak je odda. ![]() Dzisiaj skonczyla pol roku wiec jakos uczcic to musiala. ![]() Zjadlabym cos slodkiego - taka zimowa pogoda. ![]()
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
no strach sie bac chorowac do endokrynologa termin na kwiecien 2014 matko boska a dzwonie prywatnie to na lipiec i z usg tarczycy 150 e wizyta chryste straszne ceny jak tak powiedzmy jest 4 osobowa rodzina i potrzebuje specjalistycznej wizyty to z torbami mozna pojsc
![]()
#2921 |
Konto usuniête
|
no wlasnie tutaj tak celowo daja pozne wizyty w szpitalu, zeby zmusic ludzi isc do prywatnego. juz sie dawno o tym przekonalam i wole nigdzie nie chodzic, no ale jak trzeba to trzeba
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Cytat:
dzisiaj jest ladnie - mam na mysli pogode - ale juz na jutro zapowiadaja deszcze. Co za czasy. dzisiaj wykorzystalam pogode zeby przyjechac na rowerze do pracy - juz zlapalam rytm, i przyjezdzam bez wielkich problemow. wiecie co - ten caly kryzys juz mnie zaczyna dobijac. Moj Tz ciagle sie zmaga z zastojem na rynku. To jest straszne tak ciagle bac sie co sie jutro zdarzy... Wczoraj juz rozmwialismy czy ewentualnie rzucic to wszystko i wyjechac do Niemiec. Wprawdzie ja mam dobra prace teraz - ale nie utrzymam rodziny... ja sie bardzo tym przejmuje - mozecie sie cieszyc, ze wasi Tz-towie maja stale zrodlo zarobku.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Bambi - niewesolo jest przez ten kryzys!
![]() A kolezanka ma zamieszkac blizej Bresci - jakies miasteczko na A - ale nie to co napisalas. Niedaleko ma jezioro. Nazwy dokladnie nie pamietam bo nie mam pamieci do nazw niestety. ![]() I znowu pada! ![]()
#2924 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Ahhhh nie straszcie mnei kryzysem mam nadzieje, ze bedzie lepiej.
Ja mama zamiar sie bronic w marcu przyszlego roku wiec mam nadzjee, ze znajde jakas fajna prace bo jak nei to nie wiem gdzie bym sie miala pzeniesc.....ostatnio cos mnie strasznie kreca kraje azjatyckie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Czesc wszystkim..
Paulinka jak tam twoja sesja juz zaczelas? Ja mam egz z prawa karnego za miesiac strasznie duzo materialu mam uffa! |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
U mnie pada (z przerwami) a w nocy byla burza.
![]() Wiecie kiedy sie zrobi spowrotem cieplej? ![]()
#2928 |
Zakorzenienie
|
hop hop c'è nessuno?
![]() sjoanna a czemu kolezanka sie przeprowadza? ![]() paulinka eee nie martw sie na zapas, czlowiek wyksztalcony i zaradny znajduje prace, pozatym w Twoich stronach biednie to nie jest ![]() ![]() ostatnio moj synek ma faze na Elmoooo ![]() sjoanna ponoc w tym roku ma nie byc lata hehe lepiej nawet, mi taka temper odpowiada ![]()
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2013-05-23 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Princi - nie strasz!
Ja bym chciala choc tak z 25-30 stopni. ![]() Wyprowadzaja sie tam bo jej maz tam kiedys mieszkal i pracowal. A tu od jakiegos czasu nie ma pracy (legalnej) a ostatni pracodawca wyplacal pieniadze w ratach jak robili mu wielka awanture - nadal nie wyplacil wszystkiego choc chlopak u niego nie pracuje od paru ladnych miesiecy. A poza tym nie chcial mu dac pracy legalnie ze wszystkimi dokumentami. ![]() A od miesiaca wrocil do swojej starej firmy tam na polnocy i znalazl mieszkanie. Nie chcial nawet czekac do konca miesiaca tylko wolal zeby sie zona spakowala i zaraz tam przyjechala. Wiec ona jak tylko przyjechala z Polski to sie wziela za pakowanie. Dobrze ze rodzina i znajomi im pomoga i przewioza 2 busikami meble, sprzety i inne rzeczy. ![]()
#2930 |
Zakorzenienie
|
sjoanna o matko, a to Polak czy Wloch maz kolezanki? u nas to na porzadku dziennym praca na czarno, myslalam ze u Ciebie tam to juz troszke lepiej to wyglada
![]()
#2931 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 746
|
no dobra, nie przeczytalam calego watku ale zaproszono mnie to sie melduje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
hej laseczki! przesy³am comiesiêczne pozdrowienia z Napletka
![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
![]() |
#2934 |
Zadomowienie
|
![]() cos o sobie? jestem tu juz prawie 6 lat (w lipcu stuknie!), mam 29 lat (w tym roku 30), w pazdzierniku biore slub, tz oczywiscie autochton ![]() pracuje w agencji nieruchomosci (juz prawie 5 lat w zawodzie, w polsce skonczylam biotechnologie ale sie przekwalifikowalam hehe) |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
witamy
![]() no to moje pytania jak na poczatek ![]() -jak poznalas tz-ta? -jak to jest mieszkac na wyspie? czy przez to ciezko ci jest sie dostac do Pl? gratuluje! Slub we Wloszech? suknia juz wybrana? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zadomowienie
|
![]() jak to jest mieszkac na wyspie? sycylia jest na tyle duza, ze nie czuje sie tego specjalnie. do polski nie jest sie latwo dostac, a przynajmniej do poznania - nie ma lotow bezposrednich. ja zwykle lece z katanii do berlina a potem pociagiem lub autokarem. jest tez opcja z katanii do rzymu a potem z rzymu do poznania (samolotem) ale zwykle trudno zlozyc polaczenia w jakas sensowna calosc. w kazdym razie na podroz w dwie strony zawsze z 200 euro trzeba liczyc, czasem wiecej. owariowac to mozna na malych wyspach - np na malcie - ale sycylia jest duza ![]() tzta poznalam w pracy, nawet nie wiem kiedy tzn nie pamietam dokladnej daty. jest kumplem mojego szefa i mieli tez przez jakis czas wspolne interesy, potem byly wspolne sluzbowe wyjscia a potem to jakos tak sie potoczylo ![]() ![]() suknia wybrana (bedzie gotowa do przymiarki we wrzesniu), buty kupione czekaja w kartoniku... zaraz bedziemy drukowac zaproszenia - dwujezyczne ![]() Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2013-05-23 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu w okolicy kryzys widac bo pozamykali czesc duzych firm. A poza przemyslem to Latina turystyka raczej nie stoi. ![]() Cytat:
![]() Ciezko by ci bylo wszystko przeczytac bo mamy juz 3 watek. ![]() Jak widze ze przygotowania do slubu w pelni wiec poprosimy o zdjecia! ![]() I opisy, opisy i jeszcze raz opisy. ![]() U mnie chyba sie pogoda zmienia bo mnie boli glowa. Tak, tak. Starosc nie radosc. ![]()
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Za to jakie masz piekne krajobrazy! Rozumiem cie z tym malym miaste
czkiem, ja tez z Katowic do wioski z 2 skrzyzowaniami, gdzie nawet po chleb trzeba ruszyc autem (teraz za to rower) Fajnie z tymi zaproszeniami ![]() a u mnie znow zanosi sie na burze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Witam nowa osobe w watku i gratuluje slubu. Ja tez z poznania jestem
![]() Powiem wam aby jedno: pada snieg u mnie, chyba w niedziele ide na narty |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Cuciola - za to w porownaniu z Katowicami masz swieze powietrze!
![]() Dzisiaj robie 2 chlebki - jeden dla kolezanki a drugi dla nas. Juz wyrastaja. Lece teraz pranie wieszac bo wreszcie nie pada. Caly tydzien byla paskudna pogoda a dzis jest chociaz slonecznie ale tez zimny wiatr. ![]() Jakies pogorszenie pogody przyszlo - ma podobno byc tylko 17 stopni jutro i w niedziele. ![]() Zastanawiam sie ciagle co zrobic slodkiego na weekend. Bo mam dzisiaj imieniny - a to zawsze jakas mila okazja. ![]() Wczoraj dostalam od kolezanki zamrozony bigos. Jaki moj maz szczesliwy z tego powodu. ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.