Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-20, 19:25   #2911
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

dziewczyny proszę o podpięcie tej mojej listy polecanych pod wasz post

idę odrobić zadanie domowe o mały włos a bym zapomniała

Siempre - jak patrzę na twój nick to zawsze przypomina mi się ta piosenka
http://www.youtube.com/watch?v=a54Wap-5cvw

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-01-20 o 19:46
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 19:53   #2912
paula54
Zakorzenienie

Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
Paula - a Ty mi daj znać, wiesz nooo... kiedy chata wolna chociaż nie wiem czy kryminalistę wpuścisz
Zastanowię się
Chyba cały tydzień mój będzie miał na popołudniu, więc w zasadzie mogłybyśmy się już na jutro umówić. Ale niestety nie wiem, o której jutro z labu wyjdę, bo mam masę roboty. Dam znać jutro - może byśmy się na wtorek umówiły? Soczek do piwka się chłodzi

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
idę odrobić zadanie domowe o mały włos a bym zapomniała
Gosia ma zadanie? Z jakiej to okazji?

A ja mam coś dla Was na dobranoc (ulubiona piosenka mojego męża ostatnio):
http://www.youtube.com/watch?v=nBpLxTYUT5E
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 20:09   #2913
talkative2
Zakorzenienie

Siempre - ale mi sama narobiłaś na pączki ja właśnie wcinam karpatkę kupiłam dzisiaj tę z Gellwe - taki półprodukt było szybciej i wygodniej wyszła smaczna!

Małgoś - wiesz, że mnie też ta piosenka przychodzi na myśl?

Paula - to czekam na inf Wstępnie chyba wtorek ok

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 20:14   #2914
paula54
Zakorzenienie

Oki to napiszę Ci jeszcze ale dopiero jak mąż jutro wróci (czyli pewnie późnym wieczorem), bo on tak się dowiaduje na którą ma do pracy
A godzina mi zwisa - będziemy same do mniej więcej 22
Stary 2013-01-20, 20:22   #2915
siempre
Wtajemniczenie

Fajnie, teraz jak tą piosenkę usłyszycie pomyślicie o mnie :d w sumie ja jej nigdy wcześniej jej nie słyszałam. Ale mój nick wziął się od tej piosenki http://www.youtube.com/watch?v=z-HKvYDTpoc

A tak właściwie to którego jest tłusty czwartek ??
Kurcze cały czas jestem głodna ;/ niedobrze się objadać na noc.

Edytowane przez siempre
Czas edycji: 2013-01-20 o 20:24
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 20:39   #2916
Malgos_12
Zakorzenienie

Siempre - na serio nie znasz tej piosenki?? to powiem ci, że mnie zdziwiłaś
mnie o tłusty czwartek nie pytaj, pewnie dowiem się dopiero danego dnia...

Talk - ja używam tego kremu do karpatki 3 minutowego (chyba Gellwe) i tam jest przepis na ciasto - wychodzi super i krem nie smakuje sztucznie

Paula - muszę przygotować Personal Development Plan dla jednego z moich pracowników
Stary 2013-01-20, 20:42   #2917
bluesky89
Zakorzenienie

Małgoś, podpięte jeszcze jak mogłabyś napisać, gdzie znajduje się ten hotel Wasz, skąd jest foto i zespół, to bym była wdzięczna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 21:16   #2918
Wiolinkax
Zadomowienie

Ja to podobnie jak niektóre z was nienawidziłam historii te daty, wydarzenia, bitwy ehh ale za to lubiłam biologie, j. polski czy angielski co do wuefu to uwielbiałam, ja to jak chłopak mogłam grać i w piłke i siatkówke koszykówke co do gimnastyki to nie miałam nigdy problemów, zawsze mówiono o mnie że jestem jak ta ,,guma hubba bubba"bo czy szpagat, skoki przez skrzynię czy salto nie stanowiły dla mnie problemu, często jezdziłam właśnie na zawody sportowe A w młodszych klasach to oczywiście ubóstwiałam plastykę, technike i muzykę( co zresztą nadal koffam)

nunny: oooo proszę ja też wybielam białą perłą obecnie ja to byłam u mojej pani stomatolog i pytałam na temat swojego wybielania i ona powiedziała że w moim przypadku to nie jest konieczne bo mam genetycznie białe ząbki, ale oczywiście ja postawiłam na swoim i zakupiłam zestaw bo chcę troszkę tylko wybielić Co do dekoratorki to mam zaklepany termin i generalnie daną zaliczkę i takie wstępne rozeznanie co chcę mieć itd co do dekoracji kościoła to też zależy jaką opcję wybierasz czy ze sztucznymi kwiatami czy żywymi...za dekorację kościoła planuję się złożyć na pół z dziewczyną , która też w tym samym dniu będzie miała ślub

siempre: tłusty czwartek w tym roku wypada 7 lutego więc kochane już dziś robimy dyspenzę od ćwiczeń na ten dzień
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 21:29   #2919
Malgos_12
Zakorzenienie

Blue - done! dzięki że zwróciłaś mi na to uwagę bo byłam przekonana, że napisałam

Wiolionka - ja oczywiście na brak diety w tłusty czwartek przystaję, tylko przypomnijcie mi moje drogie o tym, bo tutaj mają ale naleśnikowy wtorek...
Stary 2013-01-20, 21:38   #2920
Wiolinkax
Zadomowienie

Małgoś, nie ma sprawy przypomne wszystkim
Stary 2013-01-20, 21:49   #2921
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Paula - muszę przygotować Personal Development Plan dla jednego z moich pracowników
Aaaaa... no to powodzenia

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
co do wuefu to uwielbiałam, ja to jak chłopak mogłam grać i w piłke i siatkówke koszykówke co do gimnastyki to nie miałam nigdy problemów, zawsze mówiono o mnie że jestem jak ta ,,guma hubba bubba"bo czy szpagat, skoki przez skrzynię czy salto nie stanowiły dla mnie problemu, często jezdziłam właśnie na zawody sportowe
siempre: tłusty czwartek w tym roku wypada 7 lutego więc kochane już dziś robimy dyspenzę od ćwiczeń na ten dzień
A ja nienawidziłam i nadal nie przepadam za nogą/ręczną/koszykówką. Siatkę polubiłam dopiero na studiach i to bardziej w formie plażówki-leniwca niż siatkówki jak na mistrzostwach. Za to za czasów gimnazjalnych tańczyłam w szkolnym zespole tańca dyskotekowego nawet nam się udało wystąpić parę razy przed szerszą publicznością

Tłusty czwartek Yeah mój ulubiony dzień w roku (nie licząc Mikołaja i urodzin).

Cytat:
tutaj mają ale naleśnikowy wtorek...
A z jakiej okazji się robi naleśnikowy wtorek? Co to za tradycja?

Cytat:
Małgoś, nie ma sprawy przypomne wszystkim
ja też

Pozostając w temacie tłustych... ale brzuszków - się pochwalę - zrobiłam dziś mój workout

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 22:04   #2922
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do dekoratorki to mam zaklepany termin i generalnie daną zaliczkę i takie wstępne rozeznanie co chcę mieć itd co do dekoracji kościoła to też zależy jaką opcję wybierasz czy ze sztucznymi kwiatami czy żywymi...za dekorację kościoła planuję się złożyć na pół z dziewczyną , która też w tym samym dniu będzie miała ślub
Pytam bo chciałam porównać ceny, my mamy zamówioną dekoracje w Szeranie Wiolinka a masz już zarezerwowanego fryzjera/makijażystkę ?
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 22:28   #2923
Malgos_12
Zakorzenienie

Paula - to taki nasz tłusty czwartek tylko we wtorek i zamiast pączków mają naleśniki hihihi ale ci wytłumaczyłam
Stary 2013-01-20, 22:52   #2924
paula54
Zakorzenienie

Stary 2013-01-21, 08:29   #2925
talkative2
Zakorzenienie

dupa straszna....
Dzwonię do babcie z życzeniami i co? Babcia dziękuje. Pytam co u nich - babci siostra (a moja ciocia) dzisiaj rano zmarła...
brrr...

Stary 2013-01-21, 08:48   #2926
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
dupa straszna....
Dzwonię do babcie z życzeniami i co? Babcia dziękuje. Pytam co u nich - babci siostra (a moja ciocia) dzisiaj rano zmarła...
brrr...
Stary 2013-01-21, 10:57   #2927
siempre
Wtajemniczenie

Małogś poważnie nie słyszałam tej piosenki ja to chyba jestem jakaś anty muzyczna zawsze jak ktoś puści jakąś nutę to słyszę pierwszy raz.

Ze szkoły to ja wprost nienawidziłam siatkówki dalej jej nie lubię ale całe szczęście zawsze udało mi się od tego wymigać. Nie wiem ale zawsze grało się w tą siatkówkę w gimnazjum to chyba na każdej lekcji. A ja się piłki boję buuu chyba przez to, że okulary noszę choć mimo wszystko na w-f je ściągałam.

Ja niestety nie mogę się złożyć życzeń babciom i dziadkom wszyscy już są w innym świecie Babci to mi najbardziej brakuje bo byłam jej ulubioną wnuczką.

Edytowane przez siempre
Czas edycji: 2013-01-21 o 11:37
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 11:16   #2928
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

No w szkole wręcz uwielbiałam biologie i wf mimo że byłam zawsze najniższa w klasie to lubiłam i byłam całkiem nie zła w siatkówkę i piłkę ręczną
Stary 2013-01-21, 11:31   #2929
Wiolinkax
Zadomowienie

Talk,wyrazy współczucia

Nunny,oj właśnie że nie mam jeszcze ani fryzjerki ani makijazystki zarezerwowanej,nie mam pojęcia gdzie się zapisać,bo ja jestem bardzo wymagająca klientką i w ilu salonach byłam to w żadnym mi się moje fryzury nie podobały,więc nie wiem,a Ty masz jakieś godne polecenia salony itd? Napewno nie pójdę na makijaż do salonu,,metamorfozy,, czy jakoś tak byłam i koszmar

No tak kochane pamiętajcie dziś dzień babcimiłego dnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-21, 11:40   #2930
agniecha_17
Zadomowienie

Cytat:
aga - my jakoś nigdy urodzin nie robimy - najwyżej wypad z kilkoma znajomymi na piwo i imprezę Ale w tym roku postanowiłam, że zrobię (o ile mi się nie odwidzi do maja) , bo to ćwierćwiecze
Generalnie nie lubię imprez w domu baaaardzo... Spotkania w kilka osób - jak najbardziej, ale imprez nie. Jest po tym nawał sprzątania i jakoś zawsze są jakieś straty po imprezach. Ktoś coś stłucze, ktoś coś złamie ostatnio właśnie na Sylwestra łóżko w koszty - no i co? Nikt nie pomyślałam, żeby zaoferować, że dorzuci się do naprawy czy coś, a sami tez nie będziemy prosić (apropo to musimy cos z tym łóżkiem zrobić, jak będziemy w Krośnie kolejnym razem). Jakoś bezpieczniej mi sę wydaje ludzi zaprosić gdzieś i postawić im w klubie po 2 piwka
naszczęście mamy specjalne pomieszczenie przy garażu na imprezy;p mamy poprostu taki dodatkowy duży salon z kominkiem gdzie odbywają się tylko większe imprezy i są wszędzie płytki wiec jak sie cos rozleje lub ktos nabrudzi to nie ma problemu poprostu to pomieszczenie ma takie przeznaczenie w domu bałabym sie zrobic imprezy na 15 osob z tych powodów o których piszesz
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 11:45   #2931
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Talk,wyrazy współczucia
Nie no wiesz, ja z tą ciocią nie miałam takiego kontaktu.. Raczej sporadyczny - raz na kilka lat. Zreszta ona już od dawna chorowała, więc to było do przewidzenia. Chociaż nie zmienia to faktu, ze tak jak moja babcie była niesamowita osobą. Widać, ze siostry - obie sa tak cudownie ciepłe i miłe , że nie znam chyba drugiej takiej osoby, która nie miałaby w sobie żadnej zawiści, zazdrości, jakiejś złości - oaza spokoju a ja ot nie wiem po kim mam geny
Najbardziej głupia sprawa, to to, że ja nigdy nie wiem jak się zachować wobec osoby, która kogoś straciła, a moja babcia straciła dzisiaj siostrę. Ja bym najchętniej nic nie mówiła. Bo chyba nie ma żadnych słów, które mogą jakoś pomóc w takiej sytuacji - czasami tylko kondolencje pogarszają sprawę i irytują... Także zapytałam tylko kiedy to się stało itd , ale nic w stylu "jak mi przykro", "albo moje kondolencje" nie powiedziałam.. Jestem na to wręcz uczulona i chyba jak ja kiedyś (mam nadzieję za 100 lat ) będę miała pogrzeby w najbliższej rodzinie, to poproszę wszystkich żeby mi kondolencji nie składali.

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2013-01-21 o 11:47
Stary 2013-01-21, 11:54   #2932
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Talk,wyrazy współczucia

Nunny,oj właśnie że nie mam jeszcze ani fryzjerki ani makijazystki zarezerwowanej,nie mam pojęcia gdzie się zapisać,bo ja jestem bardzo wymagająca klientką i w ilu salonach byłam to w żadnym mi się moje fryzury nie podobały,więc nie wiem,a Ty masz jakieś godne polecenia salony itd? Napewno nie pójdę na makijaż do salonu,,metamorfozy,, czy jakoś tak byłam i koszmar

No tak kochane pamiętajcie dziś dzień babcimiłego dnia
Wiolinka żona mojego kuzyna jest kosmetyczką i polecała mi jakas panią Gosię ktora pracuje gdzies w okolicach ul. Słowackiego czy Szkolnej, nie pamiętam juz, odradzała Avangardę.
Ja prawdopodobnie będę się malować u pani Ilony Szatkowskiej, idę przed weselem znajomych na makijaż do niej i jak mi sie spodoba to sie zapisze na ślubny Ostatnio mowiła mi że np. 29 czerwiec ma już cały zajęty więc trzeba sie bedzie szybko określić
Myślałam jeszcze żeby o fryzure zapytać w salonie Effect na Czackiego.
Stary 2013-01-21, 12:03   #2933
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
dupa straszna....
brrr...

Cytat:
Najbardziej głupia sprawa, to to, że ja nigdy nie wiem jak się zachować wobec osoby, która kogoś straciła, a moja babcia straciła dzisiaj siostrę. Ja bym najchętniej nic nie mówiła. Bo chyba nie ma żadnych słów, które mogą jakoś pomóc w takiej sytuacji - czasami tylko kondolencje pogarszają sprawę i irytują... Także zapytałam tylko kiedy to się stało itd , ale nic w stylu "jak mi przykro", "albo moje kondolencje" nie powiedziałam.. Jestem na to wręcz uczulona i chyba jak ja kiedyś (mam nadzieję za 100 lat ) będę miała pogrzeby w najbliższej rodzinie, to poproszę wszystkich żeby mi kondolencji nie składali.
Też tak mam... nigdy nie wiem co powiedzieć, nie lubię kondolencji dostawać. Wydaje mi się, że to taka sytuacja, kiedy najlepsza jest cisza...
Stary 2013-01-21, 12:03   #2934
fashion_abused
Raczkowanie

Wprawdzie mało się tutaj udzielam ale regularnie czytam, wiele pomocnych informacji znalazłam na tym wątku kiedy ich potrzebowałam przed swoim ślubem, dlatego i ja dodam swoje polecane firmy, może się to komuś przyda:

Fotograf Marek Wolan
+ niesamowity człowiek, bardzo miły
+ profesjonalne zdjęcia,
+ przepiękne zdjęcia,
+ gratisy,
- niestety tanio nie jest ale warto zdecydowanie

Foto Szwed - Ustrobna/Krosno
+ nie jest jeszcze bardzo znany i bardzo się stara aby klient był zadowolony
+ bardzo przystępna cena
+ naprawde dobre zdjęcia,
+ fajny człowiek, miły i grzeczny

Dekoratorzy: Kawałko
+ bardzo przystępna cena
+ duży wybór kolorów
+ eleganckie, gustowne i nie przesadzone dekoracje
+ otwarci na wszelkie prośby

Catering: Biesiada
+ bardzo dużo jedzenia i wszystko przepyszne
+ wysoka klasa obsługi kelnerów mili i profesjonalni
+ piękne nakrycia stołów
+ żywe kwiaty i pokrowce gratis
+ bardzo dobra cena

Orkiestry weselne: Groovinscy
+ można miec 100% zaufania na pewno nie zepsują wesela
+ nie pija jak graja co uważam za najwazniejsze jesli chodzi o orkiestrę!
+ wyglądają bardzo profesjonalnie
+ swietnie grają
- gorzej spiewaja

Cukiernie: Wołczański
+ ładne torty
+ ładne ciasta
- jak dla mnie tragicznie nie smaczne
- wszystkie masy na margarynie i sztuczne

Pani Zofia z Sadkowej
+ bardzo smaczne, dość naturalne ciasta, prawie jak domowe
+ duży wybór ciast
- malutki minus że daleko trzeba jechac zamówić i odebrać
- nie wygladają tak profesjonalnie ale to tez nie jest bardzo ważne

Mam nadzieję że sie to komuś przyda.
fashion_abused jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:16   #2935
bluesky89
Zakorzenienie

Dopisałam
Stary 2013-01-21, 12:20   #2936
talkative2
Zakorzenienie

fashion - ciekawa jestem - kiedy współpracowałaś z Markiem? Dawno?

Stary 2013-01-21, 12:35   #2937
fashion_abused
Raczkowanie

No prawie trzy lata temu to było, nie był jeszcze wtedy tak znany nawet jak teraz ale już wtedy się cenił Czemu pytasz ?
fashion_abused jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 12:55   #2938
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzięki dziewczyny te informacje na pewno mi się przydadzą

Co do urodzin to jeszcze chyba nigdy nie miałam jakiejś większej imprezy, liczyłam że w tym roku zrobię ale dalej nic... trochę mi przykro z tego powodu no ale cóż życie, mało kasy ostatnio mamy i nie jestem małym dzieckiem że muszę mieć imprezę i już no ale mimo to po prostu jakoś mi smutno...

Heh i teraz nie wiem muszę przedyskutować sprawę z narzeczonym bo moja wymarzona orkiestra na przyszły rok ma termin wolny tylko w maju, a my chcieliśmy wesele czerwiec lipiec no albo dopiero na następny rok i tak nie wiem. A bardzo chcemy mieć tą orkiestrę normalnie zakochałam się w tym jak grają no nic jak mój wróci to pogadamy
Stary 2013-01-21, 13:08   #2939
Wiolinkax
Zadomowienie

Nunny,a powiedz mi ta pani Gosia czy Ilona do której się wybierasz to pracują w jakichś salonach czy prywatnie?bo nie wiem jak ewentualnie można z nimi porozmawiać?maja jakieś swoje strony www?to jak będziesz po makijażu to daj znać czy Ci się podoba i jaki efekta o ,,efekcie,,to są różne opinie zresztą ile ludzi tyle opinii
Stary 2013-01-21, 13:13   #2940
agniecha_17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Anteria, wybór co do kateringu jest bardzo duży G-katering, Biesiada, wystarczy poczytać na necie Jest mnóstwo opinii. No i ja też
mówisz o biesiadzie z rzeszowa? jeśli tak to nie polecam jedzenie mają beznadziejne w ogole nie przyprawione ... jedzonko takie jak ze szkolnych

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

śliczna suknia! mierzylas ją?
agniecha_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości