![]() |
#2911 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV
moze nie na 1 ale na pewno na poczatku trzeba podpytac jakie ma podejscie do tych spraw...ja sobie nie wyobrazam w ogole tego,ze ja zwiazek mam zaczac od randek potem pocalunek i juz jestem w zwiazku i dopiero ewentualnie w trakcie sie zakochuje.z moim eksem sie przyjaznilam2lata w miedzyczasie sie zakochalismy w sobie i to bylo super.a tak teraz randki itp?nie wyobrazam sobie.im czlowiek starszy tym gorzej z tym..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli ktoś jest osobą wierzącą i oczekuje ślubu kościelnego oraz uznania nierozerwalności małżeństwa jaka istnieje w KK, to musi szukać osoby, dla której Bóg jest na pierwszym miejscu. Mężczyzny-wojownika, dla którego bycie dobrym mężem i ojcem to jeden z podstawowych celów w życiu, który jest skłonny walczyć o swoja rodzinę i który się nigdy nie podda. Należy szukać kogoś, kto jest wierzący. Ale do szukania naprawdę wierzących mężczyzn, traktujących ślub kościelny śmiertelnie poważnie pod względem duchowym trzeba samemu być naprawdę wierzącym, chcieć rozwijać się w wierze i budować związek w oparciu o wiarę.
Nie mówię oczywiście, że ateiści nie są w stanie stworzyć związków na całe życie - wierzę, że są i są w stanie budować piękne relacje. Myślę, że uniwersalną zasadą co do powodzenia takiego przedsięwzięcia jest a) pozbycie się egoizmu b) zdrowe budowanie granic. Ale jeżeli ktoś marzy o ślubie kościelnym, który ma znaczyć dokładnie to, co Kościół mówi, że znaczy, to musi szukać osoby, dla której Bóg jest najważniejszy, musi budować relacje w oparciu o Boga, a więc zgodnie z jego zasadami: to oznacza także czystość przedmałżeńską, brak mieszkania ze sobą przed ślubem etc.
#2916 |
Zadomowienie
|
Vandaris wszystko z toba ok,tez tak mam.z moim eksem wszystko bylo pierwsze..nie dam rady nawet myslec o tym,ze mialabym byc z kims innym.
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Boli mnie strasznie to wszystko..czasami nawet nie moge oddychac z nerwow.. Najbardziej przykre dla mnie jest to,ze odnioslam wrazenie,ze on w ogole sobie nie zdaje sprawy albo nie chce sobie uzmyslowic jaka krzywde mi zrobil i ile wycierpialam przez niego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2918 |
Zadomowienie
|
A ja przemyślałam, i chcę jutro pogadać z exem.
Wie co mi zrobił, wie że to wszystko jest dla mnie ciężkie.A zachowuje się tak ni w jedną ni w drugą... Same widzicie ile mnie to emocji kosztuje. Ustaliliśmy kiedyś że sprawy kontaktu, jego wyglądu itp. omawiamy wspólnie i na spokojnie - jak emocje opadną. Nie mogę tkwić dalej w czymś takim. W tym, że nie jesteśmy razem a kontaktujemy się dość często. Każdy kontakt daje mi nadzieję (tego nie powiem :P). Nie chcę znikać z dnia na dzień, bo nic sobie takiego nie zrobiliśmy. Nie jesteśmy pokłóceni. Ale chce żeby wiedział że mi ciężko w takiej formie i żeby zaproponował rozwiązanie. Naważył piwa z tym rozstaniem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
Niedziekuje. Chcę wypisać sobie wszystko na kartce jakoś co czuję, co myślę...wybrać to co MOGĘ powiedzieć..... i jakoś składnie mu to przekazać. Delikatnie ale tak zeby pomyślał tez co z tym zrobić.... Że nie każdy jest taki sam... I że jemu jest super to nie znaczy że ja to tak odczuwam.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 | |
po drugiej stronie szafy
|
Przecież nie pasowała Ci tamta forma związku.
Cytat:
A nowe uczucie przyjdzie samo, jak przyjdzie jego czas. Moim zdaniem ofkoz.
![]() |
#2923 |
Zadomowienie
|
To prawda. ale nawet zdaniem jego przyjaciółki on się wystraszył... On chciał próbować pozmieniać wszystko.... ale bał się (tak jej mówił) na wyrost... że spróbuje nie wyjdzie i po raz kolejny zawiedzie. Uznał że jest do d..... i że lepiej nie próbować bo może bardziej zranić niż uciekając od razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Oj, nawałnica, u mnie też... Cytat:
Cytat:
Ale po tak krótkim okresie związku taka jazda... Nie widzę przyszłego tej znajomości ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że psycholog pomoże Ci zrozumieć, jak powinien wyglądać prawdziwy związek. Bo u Was to byłoby prowadzenie go przez Ciebie za rączkę...
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Znowu robisz to, co w związku - widzisz i słyszysz to, co chcesz słyszeć, omijasz fakty. Naprawdę wierzysz w to, że tęsknota za Tobą w cudowny sposób sprawiła, że stał się odpowiedzialnym materiałem na męża i ojca? Że pstryk i się zmienił o 180 stopni?
![]() |
#2928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Rozeznanie
|
Mnie nękają różne myśli. Czasem takie, że już zawsze będę sama i wtedy zbiera mi się na płacz. Innym razem myślę, że jeszcze z kimś będę i ta myśl również mnie dołuje. I ogólnie co by się nie działo, to będzie źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zadomowienie
|
Nie nie wierzę że tak bardzo się zmienił i że szybko się zmieni...
Nie wiem w sumie czego oczekuję.... Chyba raczej rozmowy, oczyszczenia się z tego co czuje...dzisiaj cały dzień to w sobie tłumiłam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
to pewnie idiotycznie brzmi jak na22latke,ale boje sie tez,ze umre samotnie,albo ze bede z kims,kogo nie bede tak na prawde tak mocno kochac,bo juz nie bede umiala sie tak zaangazowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Rozeznanie
|
Coś dla Was, Dziewczyny, żebyście uśmiechnęły się przed snem
![]() http://unikale.pl/1072,Ex |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Raczkowanie
|
Hej,
dziewczęta można do Was dołączyć ? Widzę, że wątek rozstaniowy dalej działa, a kiedyś strasznie mi pomógł - no, a niestety znowu jestem na tym etapie i trochę mi smutno z tego powodu ![]()
#2936 |
Raczkowanie
|
poszłam wczoraj spac po 20, o 4 obudził mnie pies i tal leze w tym lozku i mysle
![]() ![]() ![]() jestem o tyle w ciezkiej sytuacji, ze nie wiem co ze swoim zyciem zrobic, zostac u rodzicow i tu szukac pracy, czy wyjechac do miasta gdzie spedzialam 7 lat i z ktorego on mnie sciagnal na wies, rzucilam dla niego prace i mieszkanie, teraz musialabym zaczynac od zera ![]() ![]() ![]()
#2937 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze i wszędzie, o każdej porze dnia i nocy ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Jeśli masz taką możliwość - wyjedź. Poszukaj sobie pracy, musisz coś robić, nie siedź bezczynnie. Jeśli nie możesz się zmotywować bo wiem , że może być trudno, pomyśl, że nie możesz siedzieć wiecznie u rodziców na garnuszku, im też na pewno nie jest łatwo. Na pewno masz znajomych w byłej pracy, odezwij się do kogoś, może mają jakieś etaty wolne, może ktoś słyszał o jakiejś pracy. Działaj. Bezczynność jest najgorsza, wiem, że trudno cos zmienić, ale warto próbować. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
To nie brzmi idiotycznie. Chyba większość z nas, jak nie każdy ma takie obawy, ja również. To naturalne. W naturze ludzkiej jest być z 2 człowiekiem.
"...bo ona ona różne ma imiona jedni wołają ją miłość inni zgaga pieprzona bo ona ona imiona różne ma jedni wołają ją szczęście niepojęte inni pani na K." Początki bloga http://okiembehemotkota.blogspot.com Moje amatorskie fotki: http://kasita.flog.pl/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
BAN stały
|
Byłam we wtorek na imprezie,poznałam fajnych ludzi.Dwóm podalam nawet swój numer telefonu.Wczoraj z jednym z nich się spotkałam
![]() I było bardzo fajnie,ale oczywiście nic z tego nie bedzie ![]() Czuje,ze to tylko kolega,on raczej tak samo bo pózniej po spotkaniu się nie odezwał juz ... I tak to juz jest ![]() Ale mówił ze mogę kiedyś przyjechać do Poznania bo on tam ma dużo znajomych którzy fajne domowki organizują,znajomosci chyba jednak fajnie mieć ![]() Randek to ja chyba w tym roku całe mnóstwo zaliczylam,i jakoś nic z tego nie wynika,bo jak ja kogoś chce to ten ktoś nie chce mnie,w sumie raz się tak zdarzyli tylko,a gdy ktoś chce mnie to ja zainteresowana nie jestem ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.