|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
BAN stały
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Widze ze mowa o pracy...a no to postanowienie noworoczne wielu osob
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Oby tasiulek, oby
![]() ![]() ![]()
#2913 |
Zadomowienie
|
Ja od rana robię to samo... To bezczynne siedzenie w domu na bezrobociu mnie coraz bardziej męczy i mam nadzieję, że w końcu uda mi się coś znaleźć... A skoro mowa o poszukiwaniu pracy to mam do was pytanie. Chcę wysłać swoje CV również do firm, które nie zamieszczały w internecie oferty pracy ale kompletnie nie mam pomysłu co wtedy wpisać w treści maila... Bo do tej pory odpowiadałam tylko na ogłoszenia i pisałam coś w stylu "W nawiązaniu do ogłoszenia rekrutacyjnego zamieszczonego na portalu XYZ wysyłam swoją aplikację na stanowisko ABC (...)" a teraz chcę tak sama od siebie aplikować do różnych innych firm brak mi pomysłu co wtedy napisać. Macie może jakieś pomysły?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dzisiaj nadal koczuję u teściów, a wczoraj mieliśmy z nimi poważne rozmowy o ślubie. Okazało się, że teściu przyjaźni się z proboszczem z kościoła w którym wymarzyłam sobie ślub - chyba złapałam plusa u teścia ![]() Mówili też coś, że 16 sierpnia to wyjątkowa data bo odpusty i dzień św Jakuba ![]() ![]() Teściowa dała mi do zrozumienia, że woli byśmy zrobili obiad + wzięli kasę i polecieli gdzieś. Najlepsze jest to, że wraz z moją mamą myślimy identycznie ![]() Fotografa też już wybraliśmy po obejrzeniu albumu znajomych ![]() Niestety cały czas nie możemy wymyślić co z salą. Albo bierzemy lokal i ja dostanę białej gorączki jak zobaczę cenę... lub remizę i katering co może wcale nie być najlepszą opcją. Ze śmiesznych rzeczy to ostatnio wzięliśmy autostopowicza i okazało się, że gra on na weselach ![]() ![]() Sumując - za 3 godziny wracamy do Wawy i jak wszystko pójdzie tak dalej (nie zapeszajac) to pobyt u teściów będzie można zaliczyć jako rewelacyjny ![]() Śmieszne jest to, że taką umowę dostajesz w Mc'donalds ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- cikulada lepiej zanieś osobiście jak możesz. Oni dostają mejlowo setki takich wiadomości. |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
BAN stały
|
Cikulada po pierwsze to nie wysylaj @ w ciemno, sproboj znalezc kontakt do osoby od HR. Pliki koniecznie dc i pdf. Jakos sie trzeba wyroznic. W zaleznosci od tego gdzie aplikujesz, swego czasu glosno bylo o gosciu ktory stworzyl stronke praceche.pl i tam rzedstawil swoja osobe i wirusowo poszlo dalej pracodawcy do niego uderzali bo zaprezentowal sie od kreatywnej strony. A co mozsz wpisac w tresc @ tutaj masz linka z przykladem http://www.architekcikariery.pl/prac...178,2,324.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zadomowienie
|
Dziewuchy, życzę Wam abyście znalazły dobre prace w tym roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo u mnie ;pp Nikomu w mojej rodzinie nie pali się do zamążpójścia ![]()
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
Kochane w nowym roku zycze Wam dużo zdrowia i miłości i PRACY!!! bo mam teraz 20 stron do nadrobienia i zero szans żeby to nadgonić.. chyba nie nadaje sie do tak aktywnego wątku bo cały czas jestem nie na czasie.. ;/
Pracowałam w Sylwka a północ przespałam bo Nowy Rok znów do pracy i dziś mam dzień żeby odetchnąc bo zapowiada sie się znów chyba z 4 dni pracy jak nie więcej.. nowe Pmki a ja wogule nie czaje nikogo .. żadnej bazy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj przyjechłam do miasta, siedzę teraz u mamy. Jutro idę do pracy... a w piątek do pzn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
A ja zaraz siadam i pisze liste postanowien na ten rok
![]() ![]()
#2923 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś praca w Mc' Donaldzie była najgorsza, a teraz jest jedną z najlepszych, bo po pierwsze dają umowę o pracę, a po drugie nigdy ich nie zlikwidują...
Ja właśnie piszę do różnych fotografów ![]() Piankka, larys__a nie dziękuję żeby nie zapeszyć ![]()
#2924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zadomowienie
|
Ja jedynie co postanawiam, to to, że zacznę chodzić na siłownie w tym roku regularnie
![]() Ograniczyć trochę pepsi(taa ![]() No i zacząć odkładać pieniądze, ale stanowczo - kupię taką szklaną skarbonkę(w załączniku) i zbieramy z tż na projekt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Rozeznanie
|
To może ja do muzyków zacznę pisać
![]() ciukulada CV zdecydowanie roznoś osobiście ![]()
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2928 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
...Popatrz prawdzie w oczy On Cię zauroczył... Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life Edytowane przez Shiruvii Czas edycji: 2013-01-02 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
My mamy założone konto oszczędnościowe i też od dwóch lat na nie odkładamy, ale misia kupiliśmy żeby dodatkowo coś wrzucać
![]()
#2932 |
Zakorzenienie
|
Piankka Tobie życzę dużo zdrowia w tym roku
![]() aloffkowa Ty śpiewasz prawda? Może założycie z tż'em zespół weselny? ![]() Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-01-02 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam się przywitać w Nowym Roku
![]() ![]() Także wszystkiego najlepszego, wytrwania w noworocznych postanowieniach i żebyśmy zdążyły uzbierać na nasze wesela, które już w przyszłym roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
starry_eyes dzięki i wzajemnie
![]() Wesele w przyszłym roku ![]() ![]()
#2935 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() U mnie lista postanowień noworocznych zrobiona, teraz tylko mam nadzieję, że wszystkie a przynajmniej większość z nich uda mi się zrealizować ![]() A co do znalezienia pracy to oboje z P. szukamy.. Ja narazie chce się skupić na pisaniu i obronie pracy licencjackiej ale od lipca pasowałoby zacząć pieniążki zarabiać.. Teraz jedynie dostaję stypendium 650 zł miesięcznie, więc na swoje drobne wydatki mam i postanowiłam z tego odłożyć na kieckę więc twardo oszczędzam ![]()
#2936 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Wtajemniczenie
|
Ja będę miała bardzo ciężki rok. Po pierwsze muszę skończyć studia i obawiam się, że tym razem obrona może nie odbyć się w lipcu. Po prostu nie mam czasu kompletnie na pisanie pracy, bo mam np. w tej sesji 5 egzaminów i w następnej również 5!!! To jest przecież chore :/ Sama promotorka nam powiedziała, że mamy nie liczyć na obronę w lipcu, raczej wszystkie mamy się nastawić na wrzesień. Egzaminy straszne... Co jeden to gorszy, nie jakieś tam lajty.
Po sesji teraz w lutym muszę iść dłutować ósemki, nie wiem jak to przeżyję, ale wesoło nie będzie. Potem w marcu muszę jeździć po szkołach roznosić CV, bo to najlepszy czas na szukanie pracy w szkołach. Potem muszę się ostro wziąć za pisanie pracy, nie wiem kiedy, skoro mamy tysiące bezużytecznych przedmiotów, które musimy zaliczyć. No i muszę jeszcze pisać pracę podyplomową na podyplomówce. Dużo krótszą, ale jednak muszę coś tam napisać (szczęście, że zrobiłam już wszystkie praktyki 200 godzin - tak, tyle mam praktyk na podyplomówce!). Potem może się obronię w lipcu, może nie, bo może być też tak, że pracę napiszę, a nie zdam egzaminu z PNJN (filolożki wiedzą co mam na myśli). Jak nie to obrona we wrześniu i poprawka we wrześniu. Potem przejście na bezrobocie i szukanie pracy dość intensywne już gdziekolwiek. A no i wakacje też będą bardzo pracowite, bo przez to, że teraz kończę germanistykę i logopedię w ogóle nic nie robię na mój doktorat, więc przez całe wakacje będę na przemian szukać pracy i zajmować się doktoratem. A potem to już pojęcia zielonego nie mam co mnie czeka, kończą się moje plany :P Jest duże prawdopodobieństwo, że będę siedzieć w domu, ale nie na bezrobociu, bo nawet zasiłku mi nie dadzą, bo jestem doktorantką, a doktoranci nie mogą być na bezrobociu, nie należy im się ono. Więc pewnie będę sobie pisała mój dr i dalej szukała pracy w nieskończoność :P A pod koniec roku szukała kiecki na ślub :P
#2938 |
Wtajemniczenie
|
cikulada jak najbardziej zrozumiałe jest to, że człowiek w pewnym momencie chce się usamodzielnic wasze relacje się pewnie poprawia jak się wyprowadzić. Może rodzice czują że już niedługo wyfruniesz z gniazda i chcą się jeszcze nacieszyć.
misiadelko hehe babcia. Tzeta jest identyczna. Tylko ona w dodatku jest strasznym moherem. A propozycję DG chcemy z koleżanką założyć bloga z dekoracjami ślubnymi moje mega marzenie od zawsze. Może uda się zgarnąć kasę od Unii i wystartować z tym na serio a póki co mamy nadzieję że ktoś się zainteresuje i ze juz w tym roku znajdą się klienci. Także to moje postanowienie noworoczne. [ tasiulek o a jaka branże prowadzisz? Kate noir Gratuluję załatwienia. Rozejrzyj się po remizach. Ostatnio moja znajoma była na weselu w remizie i to było najlepsze na jakim była a sporo chodzi. My w zeszłym roku też byliśmy na weselu w remizie i było bardzo elegancki nowocześnie a jedzenie pyszne no i tanio tak ze warto się rozejrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pracy Mc to kilka lat temu tam pracowałam... do ostatniej pensji dorzucili mi nawet z 300 zł "wypoczynkowego". Jednak ta praca jest bardzo demotywująca na dłuższą metę bo ile można smażyć frytki i do tego za najniższą krajową? Miała też dużo plusów: godziny pracy tak jak mi pasują, pewna wypłata, ubezpieczenie, i co najważniejsze to nikt nie chciał mnie zrobić w konia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Niestety...
Zuzik06 fajny pomysł ![]() Jutro idę na rozmowę! ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.