|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Plotkowy - sklepy dziecięce
Widze że dzisiaj tematem wiodącym jest ciąża, ja ciąże przeszłam bezproblemowo (to była moja trzecia ciąża, dwie poprzednie niestety ...').
Do ósmego miesiąca pracowałam, nie odczuwałam praktycznie żadnych dolegliwość, za wyjątkiem rosnącego brzucha i okropnej zgagi. Na dwa tygonie przed planowanym porodem poszłam do szpitala na badanie KTG i już zostałam, a po trzech dniach wyszłam z moim maleństem (teraz ma już 6, 5 roku) Zmieniając temat, jeśli któraś jeszcze nie zopatrzyła się w komplet na zimę dla swojego malucha, to w przyszłym tygodniu maja być w Tchibo - kurtki i spodnie zimowe (kurtka - 129 zł, spodnie 99,95) |
|
|
|
#2912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po przeczytaniu tej historii, nie będę opisywać "dramaturgi" przebiegu mojej ciąży...a tak po za tym to zimno dzisiaj na dworze...zorientowałam się, że moja mała nie ma nawet jednej ciepłej bluzy, bo z wszystkiego wyrosła Kurcze do Cartersa nie mogę się przyłączyć, bo nie mam jak przelewu zrobić...Jakie to wkurzające,że człowiek nie może korzystać z własnej gotówki, kiedy by chciał... a tam takie fajne bluzy |
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Paczka 2 to: carters (pomieszane kilka zamowien), gap, gymboree, af
A 3cia to: aero, cos z gap (nie wiem co), crazy8, carters 1wsza: tcp i carters
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chcę kupić Młodemu śniegowce z cartersa, ma stopę 15cm, więc myślę o wkładce 16-16.5cm, bo mu szybko stopy rosną. Jaki rozmiar kupić?
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
nie obrażę się jak buty z gapa będą w drugiej - przydałyby mi się![]() odezwała się do mnie pośredniczka - dostałam same spodnie i pomyloną koszulkę w paczce, osoba, która wysyła w pl za szybko wysłała - ale ma coś dla mnie, parę sztuk tylko nie wiem jeszcze co - oby jakieś buty - na polskiej stronie mi wyszło prawie 6 stówek do zapłaty za same buty na jesień i zimę, które chcę . U niej pewnie byłoby sporo mniej, tylko ta dostępnośćjutro ma mi napisać, co i jak może w końcu się dowiem co jest ciekawe czy coś z nowej kolekcji się udało kupić już.Co do ciąży - u mnie też szału nie było, 3 miesiące tylko znosiłam dobrze od 4-6, pierwsze trzy i dwa ostatnie wymioty non stop - najgorsze były te w ósmym i dziewiątym miesiącu. I do tego od 7 miesiąca musiałam prawie cały czas leżeć, bo Mała na szyjkę uciskała mocno... Ale i tak bym drugie chciała za jakiś czas
Edytowane przez Aalicia24 Czas edycji: 2013-09-29 o 22:28 |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do ciąży to u mnie nie byłop wogóle żadnych wymiotów, czułam się całkiem nieźle chociaż brzuch dość szybko się zaczął ukazywać i wcześniej zaczęło być ciężej, mała natomiast pod koniec ciąży była dość nisko ułożona i wyrazem tego był jej przedwczesne pojawienie się na świecie, naszczęście dla niej był to sam początek 37 tygodnia ufffff ale muszę przyznać że powinnam więcej odpoczywać pod koniec ciąży, mnie chodzić i mniej dźwigać a że apetyt miałam ogromny to non stop latałam po sklepach bazarkach po jakieś pyszności okres ciąży mega pozytywnie wpłynął na moją skórę, włosy,paznokcie i włoski na ciele bo odrastały bardzo bardzo wolno...nie to co teraz
|
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
CAN,
Proszę zobacz w wolnej chwili na rozliczenie TCP (zamówienie 28.08.13), u mnie brakuje kwoty (3.2$) za jedną koszulke (czy jej nie ma?) |
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest-dopisałam.W tym tyg jeszcze raz sprawdze te rozliczenia i zrobie rozliczenie już z kosztem wysylki do pl
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę, że 8 ale wydrukuj tylko dobrze skalibruj tą miarkę ze strony (całkiem nieźle się sprawdza).
|
#2922 |
|
Rozeznanie
|
odezwała się do mnie pośredniczka, ma dla mnie 4 rzeczy ...dobre i to ... z niecierpliwością czekam na kurteczkę przejściową dla małej
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozsiew wiekowy od 3 do 6-7 lat w jednej grupie, te młodsze jak moja sobie tam pląsały i nie radziły zupełnie. Oglądałam na necie takie zajęcia i całkiem inaczej to wyglądało... moja Lilka próbowała tańczyć z 10 min, po czym wyszła z sali i powiedziała, że jej się nie podobaJutro debiut przedszkolny - dziś na zwiadach jej się podobało i wcale wychodzić nie chciała za bardzo, a jak wróciła do domu to się bawiła w przedszkole ale Mama była obok, więc zobaczymy jak to będzie...
|
|
#2924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego nie opłacało mi się brać rocznego macierzyńskiego![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- phdwao gratulacje! ![]() widzę, że pisałyście o ciążach i porodach. U mnie obie ciąże były bezproblemowe, brak wymiotów, bardzo dobrze się czułam... porody też szybkie, bez komplikacji, szczęściara jestem
|
|
#2925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chodzę z Młodą na tańce do swing studio na Podwisłoczu, dzieciakom strasznie się podoba i moja córa nie może się doczekać. Prowadzi bardzo sympatyczna para. Polecam, jak się balet nie spodoba. Edytowane przez jostra Czas edycji: 2013-10-01 o 10:40 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza też jakoś nie "rozczula" się ale się przedstawiła i zapytała jak dzieci mają na imię a potem jazdaaa i nauka.. I u nas też na zajęciach są dziewczynki w różnym wieku - takie z gimnazjum też Cytat:
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Can tam u Ciebie babka też rodzicom drzwi przed nosem zamykała ? dla mnie to było dziwne - logiczne, że rodzice też chcą zobaczyć jak zajęcia wyglądają i co tam robią dzieci, zanim się zdecydują. Ale rozumiem, że łatwiej opanować jej chyba było grupę i nikt dzieciaków nie rozpraszał.na balecie byłyśmy w millenium w iskrze - nie wiem na ile mojej Małej nie podszedł balet, a na ile sposób prowadzenia zajęć w ogóle to chyba po prostu za dużo wszystkiego na raz też dla niej wczoraj było - jak się w miarę szybko zaaklimatyzuje w przedszkolu to będziemy szukać czegoś innego![]() dziś poszła bez płaczu do przedszkola, zobaczę co będzie jak będę wybierać niedługo
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku też byłam. ![]() U nas jest "niepisana umowa" z rodzicami. Nikt nie zagląda na zajęcia (bo dzieci się gapią na rodziców a nie na panią). Tak jest na wszystkich zajęciach - na tańcu nowoczesnym, balecie, sztukach walki.. wszędzie. Nie ma opcji, zebyś stała i wkładała głowę w drzwi Niektórzy robią pierwsze zajęcia "pokazowe" dla rodziców ale większość robi pokaz na koniec. I popieram - jakbym prowadziła takie zajęcia to też bym nie chciała tam rodzic ow
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Rozeznanie
|
Tak to są tańce towarzyskie.
Zajęcia prowadzone są w formie zabawy, na razie nie tańczą w parach. ![]() Oni prowadzą też zajęcia w przedszkolach. Sama nie byłam na sali w trakcie zajęć, córka mi opowiadała co robili. Siedzi się na korytarzu, ale jedna kobieta chciała zobaczyć to pół zajęć przesiedziała w środku, była bardzo zadowolona i mówiła, że się śmiała przez cały czas. ![]() Ja nie chciałam z moją iść na zajęcia baletowa, bo jest zbyt żywa. W Europie są zajęcia baletowe i tam możesz patrzeć przez szybę na to co dzieci robią. Nie wiem jak jest w Mdance, jak tam kiedyś chodziłam na zumbę można było siedzieć w środku. Podobno najlepsze zajęcia baletowe są właśnie w Domu Kultury na Podwisłoczu. |
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja trafiłam do millenium, bo koleżanka Tż tam pracuje - mają też inne zajęcia, więc może za jakiś czas spróbujemy![]() Can masz rację, muszą móc z dzieciakami pracować, ale na pokazowe mogliby wpuścić - mnie najbardziej zdziwiło to, że jak Lilka zaczęła odchodzić od grupy, to chwilę tam stała zanim wyszła, a ta nawet nie zawołała i chyba nawet nie zauważyła, że jej dziecko ubyło bo nawet na początku tańczyła z innymi i się cieszyła, a potem nagle nie i koniec...
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakiś czas temu pytałam o rozmiary z nexta.
Zamówiłam kamizelkę dla małej rozmiar 4-5 lat i jest identyczna co do cm z tą którą mam czyli 3-4 lata. Będę ją odsyłać i wezmę 5-6 lat. Piszę o tym jakby ktoś miał dylematy rozmiarowe
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
Can, ja mam jakąś nadpłatę u Ciebie, przenieś ją proszę na matalan
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2936 |
|
Raczkowanie
|
Meegan dziękuję za przesyłkę
![]() w niedzielę zamawiałam ubrania przez polską stronę next i do dzisiaj nie mam jeszcze blokady na karcie, miała tak może któraś z Was dostałam potwierdzenie zamówienia zaraz po zakończeniu zakupów, ale nic po za tym, ciekawe czy w ogóle dotrą do mnie te ubrania![]() A i najważniejsze: które rajstopy Waszym zdaniem są najbardziej godne polecenia, córka ma właśnie szał spódniczkowo sukienkowy
Edytowane przez acha131321 Czas edycji: 2013-10-01 o 22:58 |
|
|
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
MEG
Pieknie dziekuję za przesyłkę Wczoraj razem z córką, miałaysmy niezłą frajdę najpierw rozpakowując (twoje pakowanie to pełen profesjonalizm) a potem wyjmując z mierząc wszystko po koleji. Jeszcze raz dziękuję i z niecierpliwością czekam na następną dostawę. |
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo miałam z nextem z blokadą - jak dostałaś potwierdzenie to przyjdzie paczka, tylko może to trwać dłużej niż 3 dni - mi to po 4 dniach informacje o wysyłce przysłali dopiero - ale dzień później już były u mnie
|
|
#2939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie się noszą i nie mechacą się nie rochodzą przy szwach, dobrze przylegają do nogi. Mam też kilka par z Gymboree i też są bardzo fajne, jedyny mankamaent to wielkość stopy w tych rajstopach, (kiedy moja córka miała 5 lat, kupowałam rozmiar 5-7 i na poczatku pięte miała w okolicach kostki, ale ona generalnie ma małą stopę) |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Can może M&S jeszcze do angielskich zamówień? o ile się chętne znajdą
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

muszę Wam opowiedzieć o dziewczynie z którą leżałam w szpitalu przed urodzeniem Jasia
Kurcze do Cartersa nie mogę się przyłączyć, bo nie mam jak przelewu zrobić...Jakie to wkurzające,że człowiek nie może korzystać z własnej gotówki, kiedy by chciał... a tam takie fajne bluzy
. U niej pewnie byłoby sporo mniej, tylko ta dostępność

rozsiew wiekowy od 3 do 6-7 lat w jednej grupie, te młodsze jak moja sobie tam pląsały i nie radziły zupełnie. Oglądałam na necie takie zajęcia i całkiem inaczej to wyglądało... moja Lilka próbowała tańczyć z 10 min, po czym wyszła z sali i powiedziała, że jej się nie podoba
ale Mama była obok, więc zobaczymy jak to będzie...

Przeraża mnie to trochę.