![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)
Cytat:
Nosze blaterek spryskany tymi perfumami w kieszeni od kurtki i sobie podwachuje co chwile,ahhhhhh ![]() Dzis ide przetestowac na skorze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy ktoras widziala gdzies moze swiateczna kolekcje Diora
![]() ![]()
#2914 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez nico
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
dlatego ja juz nawet nie pytam
![]() ![]()
#2916 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,ja mam numer do konsultantki Diora (nie wiem jak sie fachowo nazywa pracuje tylko na stanowisku Diora
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
az tak zdesperowana nie jestem
![]()
#2918 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Raczkowanie
|
Maja, gdzieś duuuużo wcześniej na wątku przeczytałam, że można dostać kosmetyki AA gdzie, wiesz może gdzie, bo potrzebowała bym się zaopatrzyć w co nieco
![]()
#2920 |
Konto usunięte
|
Ula AA ma bardzo slaba oferte troche lepiej wypada Ziaja chodz i tak to nie wszystko co jest w Pl.
Jesli moge sluzyc linkiem to ja znam taki www.kosmetik.globalshop.de Ceny oczywiscie duzo wyzsze niz w Pl |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Ula pare stron wczesniej wklejalam linki gdzie mozna kupic AA albo Ziaja
![]()
#2922 |
Raczkowanie
|
dzięki Monia dzięki Desti
za chwilę sobie poszukam te linki ![]()
#2923 |
Zakorzenienie
|
a co polecacie z AA? jade do polski za pare dni i moze na cos sie skusze
![]() poki co z nowych zakupow mam niewiele, skusilam sie na szampon alverde z kofeina, a z alterra roz rozowy i cien niebieski - fazowe sa (cien mi sie bez bazy nic nie trzyma, na bazie artdeco jest ok). a, jeszcze concealer, ale jego nie zdazylam jeszcze odpowiednio duzo uzyc, zeby cos powiedziec... a nawet jak, to bede miala malo do powiedzenia, bo nie mam co ukryc... ech... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Konto usunięte
|
Ehhh dziewczyny moj roz od Alterra powoli sie konczy i dzis beda w Rossmannie pomyslalam ze jeszcze na jakis czas starczy, wiec nie kupie nowego, ale nie moglam sie powstrzymac od limitowanej kolorowki Nivea. Chodze kolo niej jak tylko sie ukazala i wkoncu kupilam i roz i szary cien i rozowa pomadke. Do tego balsam Sofl Milk we flaszce z popmka. mam nadzieje ze na zwykla bedzie ta pompka pasowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
a ja sie w koncu dobralam do internetu
![]() ![]() Moni, jak roz nivea? ja z alterra jestem w dalszym ciagu bardzo zadowolona, bardzo wydajny jest, wiec nie wyobrazam sobie nawet, ze moze sie on kiedykolwiek skonczyc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Konto usunięte
|
cloche Alterra roz to pierwszy roz ktory prawie mi sie skonczyl. Te KK roze sa mocniej napigmentowane i sa i sa po roku to ja czesto mam malutkie wglebienie, ze jeszcze trzeba sie przygladac. Alterra schodzi mi szybciej co nawet mnie cieszylo. Roz na pol roku, a nie na lata swietlne hehehe i mozna kupic nowy. Nivea hmmm mocniej napigmentowana jest, ale tez daje transparentne wykonczenie i satynowy efekt jak Alterra. W kolorze nawet bardzo zblizony do Alterry tylko nie jestem przekonana co do trwalosci. Musze go jeszcze wyczuc, dopiero 2 razy uzywalam i nie mam pewnosci czy dobrze sie trzyma.
A ten korektor podoczny moze ma dla ciebie za duzo wosku w skladzie? Ja mam taki problem z tania pielegnacja naturalna, bardzo zaklejaja mnie te tanie firmy jak Alterra i boje sie ze i Alverde tez taka bedzie. Kremy pod oczy byly ok i nawet mam znow Alterra ale te twarzowe... dobrze ze mialam miniaturki. Co do kolorowki to sie pozytywnie zaskoczylam, bo moja skora ja dobrze przyjmuje. Korektor pod oczy ok i nawet kremowy podklad byl ok i nie zakleil mnie tak jak kremy, nic sie nie pocilam pod nim i skora sie nie dusila. Co skora to inaczej. Jesli chodzi o NIvea to najmniej podoba mi sie pomadka, wzeilam ta rozowa, piekny pink kolor, ale jest mocno napigmentowana i ja sie nie czuje dobrze w takich ustach. mam waskie usta, wiec preferuje pomadki perlowe nie za ciemne lub dajace pomysk cos jak blyszczyk. Zdecydowanie lepiej wygladam w kolorowce ktora daje transprentny efekt, taki typ urody i tyle. Jak mialam 20 pare lat to jeszcze szlo, ale teraz widze ze wygladam jak wymalowana lala. Dzis nalozylam delikatnie ta pomadke i chodz jest bardzij kremowa od Alterry to i tak wydala mi sie za slaba i nalozylam na nia jeszcze pielegnacyjna pomadke i eureka... kolorek zrobil sie bardzij przejzysty i usta zaczely blyszczec( te limitowane pomadki bardzij satynowe i matowe sa) i wkoncu wygladalam lepiej. za to z cienia jestem zadowolona bo jak nalozy sie go malo to jest transparenty a jak dolozy sie jeszcze to kolorek robi sie bardzij intensywny, wiec latwo mozna dozowac jaki sie chce efekt, czy delikatna szarosc czy ciemny smoky |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
hmm, w takim razie zostaje przy rozu alterra na razie
![]() z tym woskiem to chyba masz racje. tez mi to nie pasowalo w kremach wlasnie, chociaz nie wszystkie takie sa. oczywiscie nie pamietam juz, ktore takie nie byly, mialam kiedys sporo probek ![]() w ogole to myslalam, zeby zmieszac sobie wlasny tonik czy jakies serum/olejek - takie cos jak na biochemii urody. i sie rozgladalam po tych niemieckich stronach i nie moge sie odnalezc ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Konto usunięte
|
cloche my tu mam duzo sklepow z polproduktami i gotowymi NK. ja kiedys krecilam, ale nie duzo i nie jest to problemem jesli tylko ci sie chce krecic. Najdluzej robilam serum z wit. C+E , wit. C masz w drogerii i wit E tez, do tego woda destylowana tez w drogerii lub wielka butle na stacji czy supermarkecie, jesli do zelazka czy auta potrzebujesz, alkohol to w spozywczaku i cala filozofia. Buteleczke mozna kupic tez w sklepach z polproduktami lub w aptece do tego zeby bylo latwiej dozowac zakretke z zakraplaczem. I pewnie gdyby mi sie chcialo co tydzien robic nowe serum to bym do dzisiaj je robila, a tak po 2 latach zaprzestalam zabawy. ja mam sklep naturalny z gotowymi kosmetykami i polp0roduktami to tez tam sobie kupilam gram kwasu hialuronowego i mocznik a takze gliceryne roslinna i probowalam zaprzyjaznic sie z HA . zrobilam nawet kwasik w butelce z pompka po oleju twarzowym od Hauschki, dodalam mocznika i nacinamide i palthenol i gliceryne. Jak wykonczylam ta mieszanke to z reszty co mi zostalo zrobilam kolejna porecje i zawiozlam do Pl mamie. A jeszcze kupilam Paraben K bo to byla wieksza ilosc wiec trzeba bylo to zakonserwowac.
Z przepisami nie jest zle, mozesz podpatrzec np w mazidlach, kupic sobie co potrzeba i krecic. Jesli potrzebowalabys wagi to tanie male elektroniczne wagi sa na ebayu. kiedys widzialam ze juz do 15€ mozna bylo kupic, ale ze ja robilam tylko to serum i pote HA ktore mieszalam na oko to precyzyjna waga mi nie byla potrzebna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
olaboga, nie wiem, czy pozwolic sobie na mini-laboratorium w lazience... moze lepiej sie w to nie pakowac... jak chlop zobaczy, ze jeszcze kosmetyki pipetkami robie i potem je po lodowkach chowam, to sie skrzywi... juz i tak dobrze, ze te smierdzace mydla zaakceptowal
![]() aha! dzisiaj testowalam nowy podklad vichy aera teint pure - w kremie - czyli dla cer raczej suchych (czyli nie mojej). oczywiscie problemik maly z blyszczeniem mam, ale nie splywa mi ten podklad, a po nalozeniu - mimo za ciemnego koloru (bo to probka z gazety) - wygladal bosko. twarz gladka i taka milusia... z checia sobie ta probke pouzywam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,macie doswiadczenie z szamponami od ciemnych wlosow farbowanych?
Mozecie ktorys polecic? |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Maja ja nie pomoge
![]() ![]() kupilam sobie perfumki ![]() ![]() ![]() ![]() Die köstliche Komposition von Omina Green Jade startet mit einem spritzigen Duett aus frischem Frühlingswasser und saftiger, grüner Mandarine. Das strahlende Herz präsentiert sich mit weißer Pfingstrose, Kapuzinerkresse, Birnbaum- und Jasminblüten wie ein Wasserfall aus weißen Blüten. Die feminine Basis aus Pistazien, weißen Hölzern und Moschus schenkt dem Duft eine sinnlich-seidige Signatur.
#2933 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam ciagle ta sama firme... bo to jednak jest jedyna co mi sluzy
![]() ten szampon co mialam od TIGI S - factor... mimo, ze bez sulfatow to i tak po czasie niestety musialam go odstawic... ![]() ![]()
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kerastese sa po prostu dla mnie najlepsze i ciagle maja cos nowego i wszystko mi sluzy ![]() ![]()
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
#2938 |
Zakorzenienie
|
Jak sie znajdzie jakies odpowiednie foto,to pokaze
![]() ![]() Dobra lece do miasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
milego lotu
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.