Mazidla dostepne w Niemczech :) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 11:13   #2911
*majka*
Zakorzenienie

Dot.: Mazidla dostepne w Niemczech :)

Cytat:
Napisane przez ~~~JOLA~~~ Pokaż wiadomość
Znacie i dawno uzywacie Od wielu lat Bardzo go lubie - szczegolnie zima Podobno bardzo roznie sie na skorze rozwija... Od zapachu ogorkowego do pieknego mleczno-waniliowego - jak u mnie Gdzies na Wizazu jest watek o tym zapachu

Doulas ma wlasnie promocje Jak zwykle na swieta
Musze miec ten zapach!
Nosze blaterek spryskany tymi perfumami w kieszeni od kurtki i sobie podwachuje co chwile,ahhhhhh
Dzis ide przetestowac na skorze
Stary 2009-12-14, 11:40   #2912
desti
Zakorzenienie

dziewczyny czy ktoras widziala gdzies moze swiateczna kolekcje Diora ... Cristal Boreal... bo ja juz zwatpilam czy ona sie w ogole w de pojawi ... u mnie sladu po niej nie ma...
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 11:52   #2913
*majka*
Zakorzenienie

U mnie tez nie ma...
Stary 2009-12-14, 13:25   #2914
UrbanWarrior
Zakorzenienie

U mnie tez nico Jak pytalam w Douglasie, to powiedziano mi, ze swiateczna kolekcja to ta jesienna BS
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 13:29   #2915
desti
Zakorzenienie

dlatego ja juz nawet nie pytam ... bo tylko czlowiek sie denerwuje
Stary 2009-12-14, 13:32   #2916
*majka*
Zakorzenienie

Dziewczyny,ja mam numer do konsultantki Diora (nie wiem jak sie fachowo nazywa pracuje tylko na stanowisku Diora ) To Polka jest,chcecie numer?
Stary 2009-12-14, 13:35   #2917
desti
Zakorzenienie

az tak zdesperowana nie jestem ... ale pomacac bym chciala hihi...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 14:06   #2918
*majka*
Zakorzenienie

Rozumiem
Stary 2009-12-18, 23:02   #2919
UlaFornal
Raczkowanie

Maja, gdzieś duuuużo wcześniej na wątku przeczytałam, że można dostać kosmetyki AA gdzie, wiesz może gdzie, bo potrzebowała bym się zaopatrzyć w co nieco

wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=681245

odpisuj u mnie
UlaFornal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 09:07   #2920
201608040942
Konto usunięte

Ula AA ma bardzo slaba oferte troche lepiej wypada Ziaja chodz i tak to nie wszystko co jest w Pl.

Jesli moge sluzyc linkiem to ja znam taki

www.kosmetik.globalshop.de

Ceny oczywiscie duzo wyzsze niz w Pl
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 11:11   #2921
desti
Zakorzenienie

Ula pare stron wczesniej wklejalam linki gdzie mozna kupic AA albo Ziaja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 14:11   #2922
UlaFornal
Raczkowanie

dzięki Monia dzięki Desti
za chwilę sobie poszukam te linki

wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=681245

odpisuj u mnie
UlaFornal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 19:42   #2923
cloche
Zakorzenienie

a co polecacie z AA? jade do polski za pare dni i moze na cos sie skusze
poki co z nowych zakupow mam niewiele, skusilam sie na szampon alverde z kofeina, a z alterra roz rozowy i cien niebieski - fazowe sa (cien mi sie bez bazy nic nie trzyma, na bazie artdeco jest ok). a, jeszcze concealer, ale jego nie zdazylam jeszcze odpowiednio duzo uzyc, zeby cos powiedziec... a nawet jak, to bede miala malo do powiedzenia, bo nie mam co ukryc... ech... acha, i ta szminke alterra tez mam, fajnie sie trzyma, ale trzeba na cos nawilzajacego nalozyc.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 13:33   #2924
201608040942
Konto usunięte

Ehhh dziewczyny moj roz od Alterra powoli sie konczy i dzis beda w Rossmannie pomyslalam ze jeszcze na jakis czas starczy, wiec nie kupie nowego, ale nie moglam sie powstrzymac od limitowanej kolorowki Nivea. Chodze kolo niej jak tylko sie ukazala i wkoncu kupilam i roz i szary cien i rozowa pomadke. Do tego balsam Sofl Milk we flaszce z popmka. mam nadzieje ze na zwykla bedzie ta pompka pasowac.
Stary 2010-01-02, 16:32   #2925
cloche
Zakorzenienie

a ja sie w koncu dobralam do internetu mialam przymusowo-przypadkowy odwyk przez swieta
Moni, jak roz nivea? ja z alterra jestem w dalszym ciagu bardzo zadowolona, bardzo wydajny jest, wiec nie wyobrazam sobie nawet, ze moze sie on kiedykolwiek skonczyc za to ten concealer po paru uzyciach mnie nie przekonal kolorek ladny, delikatnie kryje, ale skora pod oczami mi sie jakby pocila pod nim. jak siedze spokojnie to tego nie zauwazam, a jak trzeba podbiec do ubahnu albo z zimna do cieplego sie przejdzie, to czuje, jak by mi skora pod tym concealerem nie oddychala... tak jakby pod warstwa kleju byla. trudno, przezyje bez tego typu kosmetyku... a jak mi sie zaczna since robic, to sprobuje czego innego
Stary 2010-01-03, 17:24   #2926
201608040942
Konto usunięte

cloche Alterra roz to pierwszy roz ktory prawie mi sie skonczyl. Te KK roze sa mocniej napigmentowane i sa i sa po roku to ja czesto mam malutkie wglebienie, ze jeszcze trzeba sie przygladac. Alterra schodzi mi szybciej co nawet mnie cieszylo. Roz na pol roku, a nie na lata swietlne hehehe i mozna kupic nowy. Nivea hmmm mocniej napigmentowana jest, ale tez daje transparentne wykonczenie i satynowy efekt jak Alterra. W kolorze nawet bardzo zblizony do Alterry tylko nie jestem przekonana co do trwalosci. Musze go jeszcze wyczuc, dopiero 2 razy uzywalam i nie mam pewnosci czy dobrze sie trzyma.
A ten korektor podoczny moze ma dla ciebie za duzo wosku w skladzie? Ja mam taki problem z tania pielegnacja naturalna, bardzo zaklejaja mnie te tanie firmy jak Alterra i boje sie ze i Alverde tez taka bedzie. Kremy pod oczy byly ok i nawet mam znow Alterra ale te twarzowe... dobrze ze mialam miniaturki. Co do kolorowki to sie pozytywnie zaskoczylam, bo moja skora ja dobrze przyjmuje. Korektor pod oczy ok i nawet kremowy podklad byl ok i nie zakleil mnie tak jak kremy, nic sie nie pocilam pod nim i skora sie nie dusila. Co skora to inaczej.
Jesli chodzi o NIvea to najmniej podoba mi sie pomadka, wzeilam ta rozowa, piekny pink kolor, ale jest mocno napigmentowana i ja sie nie czuje dobrze w takich ustach. mam waskie usta, wiec preferuje pomadki perlowe nie za ciemne lub dajace pomysk cos jak blyszczyk. Zdecydowanie lepiej wygladam w kolorowce ktora daje transprentny efekt, taki typ urody i tyle. Jak mialam 20 pare lat to jeszcze szlo, ale teraz widze ze wygladam jak wymalowana lala. Dzis nalozylam delikatnie ta pomadke i chodz jest bardzij kremowa od Alterry to i tak wydala mi sie za slaba i nalozylam na nia jeszcze pielegnacyjna pomadke i eureka... kolorek zrobil sie bardzij przejzysty i usta zaczely blyszczec( te limitowane pomadki bardzij satynowe i matowe sa) i wkoncu wygladalam lepiej. za to z cienia jestem zadowolona bo jak nalozy sie go malo to jest transparenty a jak dolozy sie jeszcze to kolorek robi sie bardzij intensywny, wiec latwo mozna dozowac jaki sie chce efekt, czy delikatna szarosc czy ciemny smoky
Stary 2010-01-03, 18:06   #2927
cloche
Zakorzenienie

hmm, w takim razie zostaje przy rozu alterra na razie jak potrzebuje mocniejszego efektu z wyrazniejszym polyskiem, to siegam po maczka clinique, wiec jesli chodzi o roze jestem wyposazona.

z tym woskiem to chyba masz racje. tez mi to nie pasowalo w kremach wlasnie, chociaz nie wszystkie takie sa. oczywiscie nie pamietam juz, ktore takie nie byly, mialam kiedys sporo probek wiem, ze nawet weledy mi nie pasily... no trudno...

w ogole to myslalam, zeby zmieszac sobie wlasny tonik czy jakies serum/olejek - takie cos jak na biochemii urody. i sie rozgladalam po tych niemieckich stronach i nie moge sie odnalezc nie ma sklepu oferujacego gotowe zestawy trzeba byc juz obcykanym, na kiepsko zorganizowanych stronach poszukac prochy i probowac jakies dziwne przepisy. i zawsze cos zostanie albo kupi sie nie to co trzeba, potem czegos bedzie brakowalo itp... i mi sie chyba odechcialo... probowala ktoras z was sie w to bawic? jak sie wkurze, to kupie sobie kuracje antiox vichy, tam niewiele mieszania, ale zawsze cos - trzeba wsypac proszek do buteleczki albo do jakiegos toniku doleje pare kropelek mieszanki na zrogowacialy naskorek na stopach (kwasior mlekowy+salicyl), tylko nie wiem ile on ma procent i z jakim tonikiem sie bedzie komponowal a geby sobie wypalic nie chce
Stary 2010-01-03, 18:39   #2928
201608040942
Konto usunięte

cloche my tu mam duzo sklepow z polproduktami i gotowymi NK. ja kiedys krecilam, ale nie duzo i nie jest to problemem jesli tylko ci sie chce krecic. Najdluzej robilam serum z wit. C+E , wit. C masz w drogerii i wit E tez, do tego woda destylowana tez w drogerii lub wielka butle na stacji czy supermarkecie, jesli do zelazka czy auta potrzebujesz, alkohol to w spozywczaku i cala filozofia. Buteleczke mozna kupic tez w sklepach z polproduktami lub w aptece do tego zeby bylo latwiej dozowac zakretke z zakraplaczem. I pewnie gdyby mi sie chcialo co tydzien robic nowe serum to bym do dzisiaj je robila, a tak po 2 latach zaprzestalam zabawy. ja mam sklep naturalny z gotowymi kosmetykami i polp0roduktami to tez tam sobie kupilam gram kwasu hialuronowego i mocznik a takze gliceryne roslinna i probowalam zaprzyjaznic sie z HA . zrobilam nawet kwasik w butelce z pompka po oleju twarzowym od Hauschki, dodalam mocznika i nacinamide i palthenol i gliceryne. Jak wykonczylam ta mieszanke to z reszty co mi zostalo zrobilam kolejna porecje i zawiozlam do Pl mamie. A jeszcze kupilam Paraben K bo to byla wieksza ilosc wiec trzeba bylo to zakonserwowac.
Z przepisami nie jest zle, mozesz podpatrzec np w mazidlach, kupic sobie co potrzeba i krecic. Jesli potrzebowalabys wagi to tanie male elektroniczne wagi sa na ebayu. kiedys widzialam ze juz do 15€ mozna bylo kupic, ale ze ja robilam tylko to serum i pote HA ktore mieszalam na oko to precyzyjna waga mi nie byla potrzebna.
Stary 2010-01-03, 18:58   #2929
cloche
Zakorzenienie

olaboga, nie wiem, czy pozwolic sobie na mini-laboratorium w lazience... moze lepiej sie w to nie pakowac... jak chlop zobaczy, ze jeszcze kosmetyki pipetkami robie i potem je po lodowkach chowam, to sie skrzywi... juz i tak dobrze, ze te smierdzace mydla zaakceptowal tzn pewna nie jestem... ale nie kazal mi tego wyrzucic.

aha! dzisiaj testowalam nowy podklad vichy aera teint pure - w kremie - czyli dla cer raczej suchych (czyli nie mojej). oczywiscie problemik maly z blyszczeniem mam, ale nie splywa mi ten podklad, a po nalozeniu - mimo za ciemnego koloru (bo to probka z gazety) - wygladal bosko. twarz gladka i taka milusia... z checia sobie ta probke pouzywam a jeszcze chetniej bym wyprobowala wersje dla cery mieszanej... no ale coz, odczepic sie musze od tych podkladow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 10:47   #2930
*majka*
Zakorzenienie

Dziewczyny,macie doswiadczenie z szamponami od ciemnych wlosow farbowanych?
Mozecie ktorys polecic?
Stary 2010-01-05, 11:39   #2931
desti
Zakorzenienie

Maja ja nie pomoge ... mimo, ze mam ciemne farbiwane wlosy to myje normalnym do kolorowanych ...

kupilam sobie perfumki ... Bvlgari Omnia Green Jade ... 65 ml ... za 28 euro bo tester... a poniewaz on nie ma zadnych korkow to wyglada jak normalne wydanie hihi i nie widac, ze tester ... i jak spojrze na cene w dougim... za 65 ml zadaja 66 euro ...

Die köstliche Komposition von Omina Green Jade startet mit einem spritzigen Duett aus frischem Frühlingswasser und saftiger, grüner Mandarine. Das strahlende Herz präsentiert sich mit weißer Pfingstrose, Kapuzinerkresse, Birnbaum- und Jasminblüten wie ein Wasserfall aus weißen Blüten. Die feminine Basis aus Pistazien, weißen Hölzern und Moschus schenkt dem Duft eine sinnlich-seidige Signatur.
Stary 2010-01-05, 11:45   #2932
*majka*
Zakorzenienie

A jaki to szampon do farbowanych? Zadowolona jestes?

Trafilo Ci sie prawdziwe schnäppchen
Stary 2010-01-05, 11:52   #2933
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość
A jaki to szampon do farbowanych? Zadowolona jestes?
ja uzywam ciagle ta sama firme... bo to jednak jest jedyna co mi sluzy ... Kérastase Reflection - Bain Chroma Riche...

ten szampon co mialam od TIGI S - factor... mimo, ze bez sulfatow to i tak po czasie niestety musialam go odstawic...

Cytat:
Trafilo Ci sie prawdziwe schnäppchen
... widzialam jeszcze Jasmin Noir, ktore po mnie chodza i tupia za 61 euro za 100 ml ... w dougim jest po 112 euro... i to nawet nie byl tester... to byla normalna butelka w oryginalnym opakowaniu ...
Stary 2010-01-05, 11:56   #2934
*majka*
Zakorzenienie

Tak myslalam,ze Kerastese Tez sie nad nim akurat zastanawiam....

U mnie na TM perfumow tez pelno,jakbys chciala...
Stary 2010-01-05, 12:16   #2935
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Tak myslalam,ze Kerastese Tez sie nad nim akurat zastanawiam....

U mnie na TM perfumow tez pelno,jakbys chciala...
jak tak dalej pojdzie to jedyne co bede chciala to bilet na ksiezyc w jedna strone ... bo z torbami pojde hehe...

Kerastese sa po prostu dla mnie najlepsze i ciagle maja cos nowego i wszystko mi sluzy ... ... a Ty nie masz przypadkiem blond wloskow...
Stary 2010-01-05, 12:18   #2936
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
... a Ty nie masz przypadkiem blond wloskow...
Juz nie Teraz jestem czekoladowa
Stary 2010-01-05, 12:22   #2937
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Juz nie Teraz jestem czekoladowa
... pokaz... pokaz ...
Stary 2010-01-05, 12:25   #2938
*majka*
Zakorzenienie

Jak sie znajdzie jakies odpowiednie foto,to pokaze Moze cos z Sylwka bedzie,bo teraz to nie mam zadnego ...

Dobra lece do miasta
Stary 2010-01-05, 12:30   #2939
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra lece do miasta
milego lotu ... ja sie wybieram na kontrole do weta z futrami ... bedzie wesolo heh...
Stary 2010-01-05, 13:09   #2940
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
ja sie wybieram na kontrole do weta z futrami ... bedzie wesolo heh...
Powodzenia

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości