|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
I tak powiem
|
Dot.: niedziela bez zakupów
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8057122 1]Dokładnie tak.
Oto co niedawno zawyrokował niejaki biskup Cisło: Ci, którzy nie założyli swoich rodzin, nie żyją tylko dla siebie. Jeśli kobieta nie zrealizuje się fizycznie jako matka, wtedy jest wezwana do macierzyństwa duchowego, do oddania się Bogu i ludziom. http://www.popularne.pl/biskup-mieczyslaw-cislo/[/QUOTE] Z tego co pisze ten biskup wychodzi, że wiele feministek to moje duchowe matki. Polemizowałbym z tym faktem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;80570956]Żabki to franczyza, wiec jesli franczyzobiorca sam se stanie za lada to moze działać przez cała niedziele.[/QUOTE]
Nie wiem czy dobrze zrozumiałm (oglądałam pobieżnie) ale w DDTVN mówili, że Żabki będą zamknięte ![]() PS. Już nie mogę się doczekać tych kolejek na pół sklepu w Biedronkach w sobotę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Przyczajenie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;80579146]jak ktoś ma sieć franczyznową i tych Żabek fefnaście, no to będzie musiał kombinować ze stawianiem za ladą kuzynek i innych pociotków
![]() ![]() właśnie obejrzałam ten materiał i tam mówią że Żabki będą zamknięte (uwzglęniając lukę, że właściciel będzie stał za ladą - pod warunkiem że będzie handlowal na własny rachunek, czyli np. jednoosobowa działalność gospodarcza). Jak ktoś chce obejrzeć materiał to nazywa się "Kto będzie pracował w niedzielę?" z 13 stycznia z Szulim i Mellerem, przy makietach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam pobieżnie wątek. Widzę, że większość osób jest przeciwna zakazowi handlu w niedzielę. Mi to nie przeszkadza. Nie uważam, że jest potrzeba by sklepy były otwarte 7 razy w tygodniu. Tym bardziej, że zakazem nie będą objęte wszystkie weekendy. Uprzedzając pytania: też pracuję w niedzielę (zawód zaufania publicznego), ale to, że ja mam "źle" nie znaczy dla mnie, że od razu wszyscy mają mieć źle. Jedynie żal mi studentów, bo dla dziennych weekendy to często jedyna możliwość zarobku.
![]() Edytowane przez malinowegruszki Czas edycji: 2018-01-17 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Ale to jest zakaz handlu czy zakaz pracy w handlu (taki jak obecnie obowiązuje w święta)?
Czy Lidle i Biedronki jednak nie będą otwarte jako piekarnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
2 znaczy jak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8058038 1]A pracownicy do rozkładania towaru czy innych prac w magazynie.[/QUOTE]
Jestem ciekawa czy małe sklepy obsługiwane przez właściciela / osobę zatrudnioną na zlecenie będą mogły być otwarte, jak to obecnie ma miejsce w święta? |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Raczkowanie
|
O kurczę nie spodziewałam się, że tak wiele osób zareaguje na mój wpis. Czuje się poniekąd zaszczycona. Może i macie racje może nie do końca trafiony argument, ale inne tutaj wypisywane też nie są takie do końca przekonujące. Po prostu chciałam żeby było zwięźle, a nie niezrozumiale, a tak wyszło. I od razu "sto" osób na mnie naskoczyło i to czasami dość wyszukanym słownictwem, dobrze że nie mam w nawyku obrażać się o opinię innych na mój temat, albo tego co napiszę
![]() Ogólnie chodziło mi o to, że jeśli niektóre niedziele będą wolne, to rodziny jak i inne osoby w związkach czy ogólnie grupy, czy pojedyncze osoby jakoś inaczej będą mogły sobie zaplanować ten dzień, a nie stojąc w kolejkach w supermarketach, czy włócząc się po galeriach handlowych np. Podałam ten nieszczęsny przykład rodziny i nie chodzi mi, że tak mnie interesuje co robią z wolnym czasem, ale widząc czasami jak niektórzy rodzice mają w modzie tylko w taki sposób zaoferować dzieciom swój czas, to dla mnie to jest poniekąd smutne i może (ale nie koniecznie) jeśli, któraś z niedziel oznaczałaby dla niektórych robienie coś innego niż tylko zakupów to byłoby milej, ale nie twierdze że tak się stanie od zaraz i już i że dotyczy to wszystkich. Poruszyłam temat nielicznych osób, które mają niedziele wolne od pracy i pracując cały tydzień, nie mają kiedy pobyć trochę z dziećmi. Nie mam na myśli wszystkich, ale jakąś grupę ludzi oczywiście. Może powinnam podać jakiś inny argument, ale akurat taki w danym czasie przyszedł mi do głowy. Jednak bardzo się cieszę, że swoim postem kogoś rozśmieszyłam, bo niejednokrotnie chce się komuś coś przekazać, a nie do końca wychodzi tak jak się chcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Ale myślisz że co niby będą robić w ta niedzielę? Jak ktoś nie ma żadnych zainteresowań i jedyną jego pasją do tej pory było szopingowanie to nagle nie zacznie brać dzieci nie wiem... Na rower. Tylko będą gnić przed tv albo cos w tym stylu.
Może ci się nie podobać jak niektórzy wlicza się po galeriach ale na miłość boską dlaczego nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele rodzin spędza popołudnia oglądając mecze w telewizji. Nie znoszę piłki, uważam to za nieludzko nudne. I wiesz co robię? Nie oglądam. Nie lubię majsterkowania, to nie majsterkuję, nie lubię oglądać programów o tańczących gwiazdach, to nie oglądam. Ale jaki jest sens mówienia ludziom, jak powinni spędzać czas??
![]() |
#2927 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
Nie chce nikomu mówić jak ma spędzać niedziele, każdy ma inne zainteresowania i możliwości. Chodziło mi tylko o to, że możliwe jest, a nie że tak będzie na 100 %, że jeśli rodzic nie pójdzie do galerii sam, czy z bliskimi to może spożytkuje ten czas jakoś inaczej, może bardziej pożytecznie, albo coś odmieni jednak w dotychczasowym ograniczaniu się tylko do zakupów w tym dniu. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że takich osób może być garstka, bo reszta tak jak piszecie wybierze siedzenie przy tv, komputerze, telefonie, etc. Także przyznaje może powinnam podać argument dotyczący większej liczby osób, ale podałam taki, który może dotyczyć jedynie"wybrańców"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Zostaw tych ludzi w spokoju. Niech każdy robi to co chce i jak chce. Po prostu - wolny wybór. Mogę palić, mogę nie palić, ale dopóki mi fajek że sklepu nie zabiorą to mam wybór.
Mnie bardziej wkurza segregacja ludzi, bo w czym kasjerka z biedry jest lepsza od pani na basenie, która nie będzie miała wolnych niedziel i uwaga pracuje w święta np 6.01?! To jest chore. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2932 |
BAN stały
|
Panie z basenu nie stanowią tak licznej potencjalnej grupy wyborczej dla pis jak kasjerki że sklepów 😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2934 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale coś Ty się tak uczepiła tych galerii? Ja idę w niedzielę do galerii, przy okazji robię (z mężem i dzieckiem - wystarczy jako bliscy czy trzeba cały spęd rodzinny robić?) spacer przez cały duży Park Śląski, idziemy na lody, czasami do ZOO, na autka i inne atrakcje. Czasami wstępujemy do jakichś placówek kultury typu muzeum. W galerii jest sala zabaw, nieraz jakieś wystawy, spędzam tam czas z rodziną czasami dużo produktywniej niż w domu, a już szczególnie zimą. Dla mojego dziecka wyjście do galerii to jest swego rodzaju atrakcja, bo na spacery chodzimy - niespodzianka - codziennie. Nie znam osoby, która spędzałaby w galerii 12h. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2936 |
Raczkowanie
|
Ja nikomu nic reorganizować nie będę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Konto usunięte
|
O przepraszam, ja chodzę z facetem do galerii na pół dnia
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niemniej wystarczyłoby zrobić to w sposób wielokrotnie tu opisywany, czyli zagwarantować komu się da dwie niedziele wolne w miesiącu i tyle. Z tym, że to i tak z założenia byłoby tymczasowe, bo przecież dążą do zakazu obejmującego wszystkie niedziele, ale myślę, że akurat w takiej formie padnie to szybciej niż wejdzie w życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
I tak powiem
|
Rodzina spędzająca czas razem dzięki zakazowi handlu w niedzielę:
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.