|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
miałam umowę o pracę na czas określony, 3m-ce, później miała przejść na czas nieokreślony. Pracodawca dowiedział się o ciąży w 2m-cu, tuż przed końcem okresu próbnego i poinformował mnie że "nie ma już zapotrzebowania na moje stanowisko" co było bzdurą bo zaproponował mi miesiąc dodatkowej pracy (w tym czasie chcieli poszukać kogoś na moje miejsce). Poczytałam trochę i okazuje się że miałam pecha i gdyby pracodawca dowiedział się w 3m-cu ciąży to nawet gdyby nie było zapotrzebowania na moje stanowisko to musiałby mi stworzyć inne stanowisko pracy. Z jednej strony byłam wściekła ale z drugiej szef okazał sie strasznym burakiem, seksistą itp wie choc mam spokój.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
EE chyba jest tak, że ciężarna chroniona jest od początku ciąży, tylko umowa musi być na czas nieokreślony.
#2913 |
Raczkowanie
|
chyba jednak od 3miesiąca...
na pewno przy takiej umowie jaką miałam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak pisałam - po 3 miesiącu: Cytat:
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Hosenka ale Ty przytoczyłaś tekst o pracy na czas określony.
#2917 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedynie jeżeli umowa jest na czas określony i zakończyłaby się przed 3 miesiącem ciąży (chyba dokładnie 12 tydz.) no to wtedy tak - ale nie jest to zwolnienie tylko wygaśnięcie umowy terminowej. A jaką miałaś umowę? Teraz przeczytałam Twoją odpowiedź. No niefajnie wyszło, że się wcześniej skapnęli. U mnie też połapali się b. wcześnie, zaczęły się "problemy" ale umowa i tak do kwietnia 2014, więc nic nie mogli zrobić. Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2013-09-02 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
No to teraz ja przeoczyłam
![]() Hosenka nie wiem czy zauważyłaś. Pytałam o USG 3D w NS? Znalazłam takie na Lwowskiej z tego co kojarzę? nie orientujesz się czy gdzieś jeszcze robią? I w jakich to mniej więcej cenach jest?
#2919 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę że sprawa byłaby do wygrania w sądzie, ale odpuściliśmy z mężem bo doszłam do wniosku że wcale nie chciałabym tam wracać, skutecznie umialali by mi zycie a zdrówko najważniejsze ![]() Jesteśmy w o tyle dobrej sytuacji ze mąż ma dobra pracę i przez pewien czas damy radę z jednej wypłaty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja wina bo sama powiedziałam, bo nic nie było widać, czułam się tez świetnie. Ale jak to mówią jak się ma miękkie serce to trzeba mieć twarde siedzonko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co się rok temu orientowałam, to 250 zł.
![]() |
#2924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Np ten fotelik jest z grupy 0-18 kg , montowany tyłem do kierunku jazdy, w testach ma 4 więc bezpieczny i starczy na dość długo przy przeciętnym dziecku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dobrze wiedzieć. Dzięki. Zastanawialiśmy się z mężem czy jechać i zrobić czy dać sobie spokój. Ciekawi mnie czy jest większa szansa przy takim USG na zobaczenie płci - oczywiście przy odpowiednim ułożeniu maluchów.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A zatrudniali więcej niż 20 osób tam?? Bo jeśli mniej to przecież pracodawca nie byłby stratny... W przypadku przejścia na chorobowe, zasiłek za pierwszy miesiąc wypłaca pracodawca, ale już za kolejne miesiące Ty dostawałabyś pieniądze z ZUS, a pracodawca nie musiałby płacić składek... Szkoda, bo zawsze każdy "grosz" się przyda. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Jak patrzyłam to za 100 -150zł to już USG 3D się zrobi... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Gosia i tajeczka dużo zdrówka ![]() Witam nowe mamusie ![]() Dziewczyny ale się rozpisałyście aż ciężko was nadrobić. Mój synuś niedawno zasnął więc trochę was podczytuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
To jednak za sam koszt paliwa i czas dojazdu się nie opłaca jednak do Krk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Szczególnie, że w Sączu bywam ostatnio dość często - więc przy okazji zawsze coś możemy jeszcze załatwić.
#2931 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wczoraj wybraliśmy się na car boot sale w poszukiwaniu typowo dziewczęcych ubranek, bo cała reszta czeka po synku. Nie ubierałam go w tylko w typowo chłopięce rzeczy, więc mamy wszystkie kolorki już w domu. Tym razem szukaliśmy typowo "słodko-pierdzących". Wydałam ok. 70 zł oto moje zdobycze już po praniu czekające na prasowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i elegancko - tak miało być ![]() Aż mi się w oku łezka zakręciła ![]() Super ![]()
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
Coś mi nie dodało załączników, ciągle wyświetla się że minęło za dużo czasu od ostatniego logowania mimo że logowałam się przed chwilką. Trudno może jutro wam się pochwalę.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wpałam tylko na chwilkę ponieważ mąż ma wolne .
Ale wyciągnęłam męża do sklepu dziecięcego i chyba znaleźliśmy idealny wózek ![]() Myślimy o Tym http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2484&osCsid= ze względu , że jest większy i ma dłuższą gondolę a na żywo widzieliśmy wersje podstawową z krótszą gondolą http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2487 . Ale bardzo nam odpowiadał i super się prowadził więc wózek chyba wybraliśmy już ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow- ale fajnie ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
no niezły faktycznie ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
a wiesz że ja tak i to dwa razy ![]() ![]()
![]() |
#2936 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Sama nad takim sie zastanawialam,ale w koncu wybralam przodem. Cytat:
Co do tego,ze dziecko ma 5 miesiecy i wazy 9 kg,to tez nie mozna zapominac,ze im dziecko starsze tym wolniej przybiera. Eryk na poczatku przybieral po... 350g tygodniowo! A teraz moze ze 100 g na miesiac. Kefii trzymaj sie kochana!! Myslami jestem z toba ![]() Cytat:
Jak maluch jest z bliskiej rodziny to fajnie cos po czym mialby pamiatke. A moze komplet sztuccow z grawerem? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No i gratulije chlopca! ![]() ![]()
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
smoczek na pierwszy ząbek- coś takiego: http://allegro.pl/smoczek-srebrny-gr...500457786.html mało czasu masz na all ale u każdego jubilera czy to apart czy kruk czy jakis inny sa takie ![]()
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
A co myślicie o tym???
http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w...485653467.html albo wersja z dodatkami za 1250zł... Firma ma siedzibę pod Częstochową, znalazłam kiedyś forum z opiniami i były bardzo pozytywne. Do tego podejście firmy fajne, wzorniki materiałów przysyłają do domu, trzeba tylko ogólnie określić jakie kolory nas interesują... Na żywo nie było mi dane go jeszcze oglądać... Do Częstochowy daleko, ale może w grudniu jak okaże się ile ciuszków nam brakuje, to wybierzemy się z Mężem do Łodzi na zakupy (tam u producentów zaopatrywaliśmy kiedyś nasz sklep i za tą różnicę chyba warto będzie jechać) przy okazji zobaczylibyśmy te wózki ... Strasznie mnie dziś pobolewa podbrzusze, co chwila takie ukłucia czuję, jakby szpilkami... Nie jest to wcale przyjemne ![]() Edytowane przez katharsist Czas edycji: 2013-09-02 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
BAN stały
|
Hej to skąd Ty jesteś ? znam mniej więcej tamte okolice i nie potrafię zlokalizować
![]() Mój Mąż pochodzi z Gorlic i często jeździmy przez Sącz w stronę Mszany Dolnej i Krakowa ![]() Ja byłam na 3d w Myślenicach - ale z opisu wynika, że tam też masz daleko, i tam doktor założył się z nami o flaszkę w 14 tc, ze będzie syn. No i miał rację hihih... Mój Bąbel dziś fika jak szalony, ledwo siądę to już daje znać że jest : boskie uczucie ![]() Byłam na szkole rodzenia (Femina Lubin), ogólnie wrażenia SUPER !! tzn, póki co spotkanie organizacyjne. jest nas 6 kobietek w różnych tygodniach od 21 do 24 jedna z bliźniakami - dwóch chłopców hih Zajęcia będą od następnej środy na godz. 17 Bardzo sympatyczna pani położna prowadziła dzisiejsze spotkanie, i tak do 31 tygodnia mamy raz w tygodniu po 1 godz, od 32 tyg do 40 - 1 raz w tyg po 2 godziny. czyli dość dużo. Dodatkowo zwiedzanie porodówki, przymierzenie się do łóżek do rodzenia etc. - każda para osobno się umawia. Do tego zawsze przed lub po zajęciach można sobie zawsze zrobić badanie ktg w wyższej ciąży - mają tam na miejscu, i jest lekarz w trakcie zajęć, który skonsultuje i zbada, gdyby któraś z nas miała jakieś powody o niepokoju. Do tego po porodzie mam zapewnioną położną 6 razy (którąś z 3 pań, które będą prowadzić zajęcia) - normalnie w standardzie położna przychodzi tu tylko 1 raz. No i dodam kochane, że to FOR FREE ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że z Małżem będziemy zadowoleni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.