Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 20:17   #2911
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Oo widzisz to może i tym razem się uda ja mam brata młodszego o dwa lata od siebie i powiem Ci tragedia jak dla mnie, odkąd tylko skończył 18 lat uważa się pana świata, mam nadzieję, że zmądrzeje, a ponoć jak byłam malutka tak bardzo chciałam mieć braciszka no to teraz mam i zaczynam się zastanawiać czy go przypadkiem w szpitalu nie podmienili
Weź mnie nie strasz nie no nie będzie źle dziewczyny też mogą się nie dogadywać przecież ze sobą, na to nie ma reguły czy będzie dziewczynka czy chłopak to będę szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Oj mega fajnie A co do pieluch do święta racja. Którego razu, byłam jeszcze w szatni, wzięłam Emilkę na ręce żeby iść już na basen...i czuję coś ciepłego.. Pielucha tak przeciekła, że Emilka była mokra łącznie ze mną i moim strojem
No więc i tak sikają maluchy do basenu czy mają pieluchę czy nie niezła akcja, ale co tam - prysznic przed wejściem na basen i nikt i tak się pewnie nie kapnął

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

A to na WF z @ musiałyście normalnie ćwiczyć ?? U Nas wystarczyło , że powiedziało się "dzisiaj jestem niedysponowana" a wiem co to za ból. Ja X lat pierwszego dnia umierałam , miałam zawroty głowy, nie mogłam nic jeść, wymioty , straszne bóle brzucha i tylko Ketonal mi pomagał , na szczęście po ciąży stały się te @ mniej bolesne.

No pewnie, że musiałyśmy ćwiczyć, chyba, że były zajęcia na basenie to wtedy wiadomo. Miałam dokładnie tak jak Ty i u mnie też na szczęście po ciąży @ są lżejsze

A Niki miałam pytać Ty jesteś zarejestrowana w UP jako bezrobotna? Pytam, bo jak ja się rejestrowałam to mi mówili, że w razie choroby mam dostarczyć zwolnienie do UP, że jestem niezdolna do podjęcia pracy i teraz się zastanawiam jak to jest w przypadku ciąży. Czy lekarz ma mi wypisywać zwolnienia na każdej wizycie i ja mam to dostarczać do UP? Czy olać sprawę? Nie wiem zresztą czy w ogóle są jakieś druki zwolnień do UP, bo przecież nipu pracodawcy nie podam jak to rozwiązujesz? Czy nie jesteś zarejestrowana?
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:35   #2912
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Przyznaje się bez bicia, że to ja i nie kabluje tylko zawiadomiłam dziewczyny, że się ich domagacie ;p

Mogę do Was dołączyć ?

II kreseczki zobaczyłam w środę 02.10 po 4 cs starań
Mam 24 lata i urodzę pierwsze dziecko 2 miechy przed 25 urodzinami tak jak chciałam TP mam wg owulki na 15.06.2014 a wg OM 12.06.2014.
Obecnie jestem w 4 tygodniu 5 dniu OM 05.09.2013r.

Seleniti a Tobie to się należą za nie odwiedzanie naszego wątku
Cześć

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
A ja zaczęłam dziś plamić Na szczęście, jak się nagle zaczęło tak się nagle skończyło. Lekarz nakazał leżeć, więc wyszłam wcześniej z pracy. Jutro mam wizytę (dziś nie przyjmuje, a do innych nie było już miejsca). Jeśli zacznie się od nowa to na IP mam jechać. Niestety brzuch mnie boli, nie mocno, ale boli Wyć mi się chce...
Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Dziewczyny później was nadrobię, a teraz coś wam napiszę, sama jestem jeszcze w szoku po wizycie, ale okazał się, że na dzień dzisiejszy będę miała trojaczki. Następne dwamiesiące będą decydujące ile dzidziusiów zostanie.
Wow!!! Pewnie jesteś w szoku, Gratuluję i uważaj na siebie

Dziewczyny tak piszecie że nie da się nadążyć. ...
Ja nie umiem znając w rosmanie ten oliwki fur mama ale znalazłam inna z bebydream, byłam już w kilku
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:42   #2913
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Dziewczyny później was nadrobię, a teraz coś wam napiszę, sama jestem jeszcze w szoku po wizycie, ale okazał się, że na dzień dzisiejszy będę miała trojaczki. Następne dwamiesiące będą decydujące ile dzidziusiów zostanie.
Wow niezły szok! Powodzenia dla Was

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Samopoczucie już u mnie dużo lepsze, mdłości i zmęczenie minęły Jestem w 11 tygodniu, więc 15 X czeka mnie usg genetyczne, którego panicznie się wręcz boję Mam nadzieję że mój Maluszek jest zdrowy Do tego zaczął mi się już zaokrąglać brzuch, więc rzeczywiście w drugiej ciąży dzieje się to szybciej Niedawno miałam też szybkie usg i dzidziuś do mnie lekko pomachał
O kolejna mamusia w 11 tygodniu Tylko moje mdłosci nie odchodzą jedne no :p

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Weź mnie nie strasz nie no nie będzie źle dziewczyny też mogą się nie dogadywać przecież ze sobą, na to nie ma reguły czy będzie dziewczynka czy chłopak to będę szczęśliwa
Ja mam brata młodszego o rok i 8m-cy i szczerze to zawsze marzyłam o starszym i jego kolegach A tak serio to od czasu nastlatków bardzo dobrze się dogadywaliśmy, czasem się chodziło razem na imprezki A teraz to już w ogóle super

A wiecie, ja tam przed ciążą byłam nastawiona bardziej na drugiego chłopca, a teraz coraz bardziej marzy mi się jednak dziewczynka Choć i chłopaczek nie byłby zły, przynajmniej dłużej mogliby mieć wspólny pokój Tylko te sukieneczki, spineczki, kiteczki...

Idę spać bo zaraz umrę ;/ Nie cierpie kolacji bez niej źle po niej nie lepiej ;/

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Ja nie umiem znając w rosmanie ten oliwki fur mama ale znalazłam inna z bebydream, byłam już w kilku
Ona stoi koło balsamów na cellulit i rozstępy Babydream to w dziecięcych

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:43   #2914
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
wow! ja bym spadła z kozetki....

witam

nie potrafię się wbić na wątek, mimo że z podczytywaniem jestem na bieżąco
umówiłam sie dziś na wizyte u lekarza za 2 tygodnie. mam nadzieje w koncu usłyszeć serce

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:43   #2915
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
witam sie po weekendzie i co szok tyle stron do nadrobienia pomalu nadrabiam i odpisuje w czesciach ,
dzisiaj ladna pogoda byla to okana umyte firanki zmienione i jeszcze ogrudek ogarnelam i teraz do czytania wracam
witam wszystkie nowe mamusie

to narobiłam ci smaka oszczedzam sie wszystko z umiarem dziekuje za troske
no mnóstwo rzeczy zrobilas i vfiranki wieszalas, i okna mylas, i jeszcze ogródek... oj pracusiu pracusiu
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
a mój mężuś dzisiaj przesłał mi taka fotke / też jest poza domem/ hehe, napisałam że do twarzy z tym napojem hehe.
fotka swietna!!! mnie by to wzruszyło jakby mój mąż już poczuł się tatą piękne!

pikaso wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki za Waszą gromadkę !

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Hope dziękuję za pamięć o mnie
Niedawno miałam też szybkie usg i dzidziuś do mnie lekko pomachał
mam nadzieję, że ten okres w pracy szybko minie i odpoczniesz... a co do Twojego dzdziusia ... prze prze kochane... ja dopiero widzialam zawiązki i leżał sobie mój boberek ale czekam na tę chwilę aż zacznie sie gramolić na moim widoku

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
ja tez mieszkam z narzeczonym w kawalerce tylko pokoj i kuchnia no ale co tam tez nas nie stac na nic wiekszego jakos to bedzie bo musi
podobq mi się Twoje podejscie - widac ze jestes szczesliwa i optymistycznie patrzysz na to wszysko - masz rację, jakoś to zawsze będzie a najwazniejsze, ze jestescie razem - szczęśliwi ! oby Wam sie ukladalo wszystko po Waszej mysli..

pomarańcza wierz mi ja tez sie uszukałam... chodziłam od działu dziecięcego do tego z innmi zwyklymi zelami/ oliwkami i nie mogla mi wejśc w oczy... i w końcu znalazłam... wiesz on będzie najpewniej na dziecięcym, tylko musisz dokładnie "przelecieć" wzrokiem po kolei

asia27100 juz się wbiłaś )) to prawda tu jest ciężko nadążyć ale to jest ogromny urok tego wątku z jednej strony... tu jest radość z każdej nowej mamuśki więc wystarczy się odezwać samo cię wkręci...
dziewczyny, a ja tak sie zastanawiam, czy brać tego swojego chłopa na USG, czy Wy byłyście ze swoimi Tż'tami? bo ja widzę, że mój to by chciał zobaczyć, ale ostatecznie zawsze jednak rezygnuje i czeka w poczekalni... mi się zdaje, że wstydzi się tak ze mną wejść do gabinetu.... jak jest u Was?

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-07 o 20:50
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 20:49   #2916
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dziewczyny, a ja tak sie zastanawiam, czy brać tego swojego chłopa na USG, czy Wy byłyście ze swoimi Tż'tami? bo ja widzę, że mój to by chciał zobaczyć, ale ostatecznie zawsze jednak rezygnuje i czeka w poczekalni... mi się zdaje, że wstydzi się tak ze mną wejść do gabinetu.... jak jest u Was?
na pierszej wizycie nie był. wiedziałam że usg bedzie dowcipne i mało co bedzie widac. na nastepne już go zabieram. mam nadzieje, że razem ze mna usłyszy serce i posłucha gina przy okazji. bo na razie jest tylko : przeczytałam, dziewczyny na forum pisały że....

Stary 2013-10-07, 20:59   #2917
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

a to zabierasz go na następną kiedy? i już nie będzie dowcipne?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 21:00   #2918
Magdi555
Rozeznanie

Dziękuję Dziewczyny za słowa wsparcia!
Jutro zostaje w domu Wystarczy tego mojego szaleństwa Przeholowałam i mam za swoje Na razie nic mi się więcej nie dzieje - czekam na jutrzejszą wizytę. Mam nadzieję, że to nic poważnego

Pikaso, trojaczki! O, ja! Niezła gromadka! Trzymam za Was kciuki!

Jutro postaram się napisać więcej - teraz zmykam dalej polegiwać
Dobranoc

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 21:08   #2919
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
a to zabierasz go na następną kiedy? i już nie będzie dowcipne?
wizyte mam 21.10. bedzie to prawdopodobnie 8-9 tydzień. tak szczerze to nie wiem czy bedzie usg jeszcze dowcipne czy już normalne... szczupła nie jestem, wiec może sie zdarzyć że nic nie będzie widać?

Stary 2013-10-07, 21:38   #2920
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej napisz co u Ciebie !
Hmmm, co u mnie, przeszlismy sie wczoraj kawalek na bazarek, a ze tramwaj powrotny nam uciekl a mlody by nie doczekal na nastepny wrocilismy piechota i sie zaczely bole podbrzusza, polezalam i przeszlo, ale dzis po spacerze znow tzn mlody lazil 1,5h, a ze byl na nogach to tak sie zeszlo zanim wrocilismy i powtorka z wczoraj... takze niestety, moj biedny maluch nie skorzysta z dobrej pogody, popijam magnez, odpoczywam i ograniczam wychodzenie z domu do jednego spaceru, kurcze boje sie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 21:39   #2921
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Wow niezły szok! Powodzenia dla Was

O kolejna mamusia w 11 tygodniu Tylko moje mdłosci nie odchodzą jedne no :p
U

Ja mam brata młodszego o rok i 8m-cy i szczerze to zawsze marzyłam o starszym i jego kolegach A tak serio to od czasu nastlatków bardzo dobrze się dogadywaliśmy, czasem się chodziło razem na imprezki A teraz to już w ogóle super

A wiecie, ja tam przed ciążą byłam nastawiona bardziej na drugiego chłopca, a teraz coraz bardziej marzy mi się jednak dziewczynka Choć i chłopaczek nie byłby zły, przynajmniej dłużej mogliby mieć wspólny pokój Tylko te sukieneczki, spineczki, kiteczki...

Idę spać bo zaraz umrę ;/ Nie cierpie kolacji bez niej źle po niej nie lepiej ;/

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Ona stoi koło balsamów na cellulit i rozstępy Babydream to w dziecięcych
Dzięki poszukam jeszcze jutro

Cytat:
no mnóstwo rzeczy zrobilas i vfiranki wieszalas, i okna mylas, i jeszcze ogródek... oj pracusiu pracusiu
fotka swietna!!! mnie by to wzruszyło jakby mój mąż już poczuł się tatą piękne!

pikaso wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki za Waszą gromadkę !

mam nadzieję, że ten okres w pracy szybko minie i odpoczniesz... a co do Twojego dzdziusia ... prze prze kochane... ja dopiero widzialam zawiązki i leżał sobie mój boberek ale czekam na tę chwilę aż zacznie sie gramolić na moim widoku

podobq mi się Twoje podejscie - widac ze jestes szczesliwa i optymistycznie patrzysz na to wszysko - masz rację, jakoś to zawsze będzie a najwazniejsze, ze jestescie razem - szczęśliwi ! oby Wam sie ukladalo wszystko po Waszej mysli..

pomarańcza wierz mi ja tez sie uszukałam... chodziłam od działu dziecięcego do tego z innmi zwyklymi zelami/ oliwkami i nie mogla mi wejśc w oczy... i w końcu znalazłam... wiesz on będzie najpewniej na dziecięcym, tylko musisz dokładnie "przelecieć" wzrokiem po kolei

asia27100 juz się wbiłaś )) to prawda tu jest ciężko nadążyć ale to jest ogromny urok tego wątku z jednej strony... tu jest radość z każdej nowej mamuśki więc wystarczy się odezwać samo cię wkręci...
dzięki poszukam, ja jeszcze z nim nie byłam ale on chce iść jak juz będzie bliżej płci
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 21:53   #2922
muffinka90
Zakorzenienie

Magdi kurcze trzymaj sie dziewczyno

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
o fuck, kochana zatkalo mnie, wiec nawet nie wyobrazam sobie Waszej reakcji to chyba cora bedzie musiala domalowac 2 dzidzie na swoim obrazku :p
trzymam za Was kciuki, zeby dzidki byly silne i trzymaly sie dzielnie

a jesli moge zapytac? Bez wspomagaczy dzialaliscie? Naturalnie mialas taka owulke?

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Oo widzisz to może i tym razem się uda ja mam brata młodszego o dwa lata od siebie i powiem Ci tragedia jak dla mnie, odkąd tylko skończył 18 lat uważa się pana świata, mam nadzieję, że zmądrzeje, a ponoć jak byłam malutka tak bardzo chciałam mieć braciszka no to teraz mam i zaczynam się zastanawiać czy go przypadkiem w szpitalu nie podmienili
Selenti, bo to taki glupi wiek jest, ja tez mam brata 2 lata mlodszego, ale dogadujemy sie super, choc w okresie dojrzewania nie bylo lekko bardzo sie poprawilo gdy w wieku 19 lat wyprowadzilam sie z domu i mam wrazenie, ze brat wtedy jakos szybciej wydoroslal

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-07, 21:54   #2923
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
wizyte mam 21.10. bedzie to prawdopodobnie 8-9 tydzień. tak szczerze to nie wiem czy bedzie usg jeszcze dowcipne czy już normalne... szczupła nie jestem, wiec może sie zdarzyć że nic nie będzie widać?
ee kochana dowcpine chyba teraz nawet do 15 -16 tyg robią... sama nie wiem na którym lepiej widać jeszcze troche bedziemy rozkladac te nogi...
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Hmmm, co u mnie, przeszlismy sie wczoraj kawalek na bazarek, a ze tramwaj powrotny nam uciekl a mlody by nie doczekal na nastepny wrocilismy piechota i sie zaczely bole podbrzusza, polezalam i przeszlo, ale dzis po spacerze znow tzn mlody lazil 1,5h, a ze byl na nogach to tak sie zeszlo zanim wrocilismy i powtorka z wczoraj... takze niestety, moj biedny maluch nie skorzysta z dobrej pogody, popijam magnez, odpoczywam i ograniczam wychodzenie z domu do jednego spaceru, kurcze boje sie
oj no to jednak musisz troszkę odpuscic albo przystanków więcej robić nie martw się, popijaj magnez, wapń, no i w razie czego no-spe. Wszystko będzie dobrze!
Stary 2013-10-07, 21:55   #2924
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

Asia Ty też w ciąży?

Wydaje mi się, że 8-9 to jeszcze dowcipny może być.

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 22:01   #2925
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Asia Ty też w ciąży?

Wydaje mi się, że 8-9 to jeszcze dowcipny może być.
nom. noc poślubna sie zwróciła

jest jeden minus. fajnym seksem raczyliśmy sie ze dwa tygodnie po ślubie. potem już zaczeło boleć, strzykać, mdlić...

Stary 2013-10-07, 22:02   #2926
muffinka90
Zakorzenienie

hehe, hope moj syn nie uznaje slow: stac, wolno i ostroznie, wiec niestety spacery to ganianie na leb na szyje, a najlepiej to jeszcze wbiegac i zbiegac z gorki, szal no nic, jakos przezyjemy te ciaze, moj nr 2 musi miec do matki troche cierpliwosci

ktoras pytala o UP, kolezanka bedac zarejestrowana na bezrobociu zanosila karte ciazy i wpisywali jej urlop do porodu, wiec nie musiala nosic ciagle zwolnien

co do usg dowcipnego to ja mialam w pierwszej ciazy do jakos 12tc, potem przez brzuch

tz byl ze mna na 90% moich usg, wliczajac pierwsze w 7 tc, teraz jeszcze nie byl, bo niestety nie bylo mozliwosci, ale 18.10 idzie ze mna na szczescie i bardzo sie cieszy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2013-10-07 o 22:04
Stary 2013-10-07, 22:05   #2927
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
nom. noc poślubna sie zwróciła

jest jeden minus. fajnym seksem raczyliśmy sie ze dwa tygodnie po ślubie. potem już zaczeło boleć, strzykać, mdlić...

Mi się w ogóle nie bardzo podoba seks ciążowy jestem tam jakaś taka rozpulchniona i penis nagle zaczął sprawiać wrażenie wielkiego. Co tu dużo mówić, boli mnie.

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-10-07, 22:11   #2928
muffinka90
Zakorzenienie

ja to za bardzo nawet nie mam ochoty, bo bolec nie boli (w pierwszej ciazy bolalo), ale mam ta spora nadzerke i gin mowil, ze moze krwawic, wiec jakos mnie to blokuje psychicznie i jak juz sie przelamie to potem latam i tak 2 dni do kibelka i sprawdzam, czy wszystko ok

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-07, 22:14   #2929
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

łej baby, ja jestem taka wyposzczona że masakra... niestety mam zabronione dwa razy prawie uleglam. Lipa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 22:17   #2930
asia27100
Zakorzenienie

mnie jeszcze ekstra piersi bolą, nie wiadomo jak sie ułożyć żeby nie zemdliło... masakra... mam nadzieje że to przejdzie. z drugiej strony, potem brzuch bedzie zawadzał....

Stary 2013-10-07, 22:27   #2931
cowie
Zakorzenienie

Ja to w ogóle nie mam ochoty. No ale raz na jakiś czas robię to dla męża

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
mnie jeszcze ekstra piersi bolą, nie wiadomo jak sie ułożyć żeby nie zemdliło... masakra... mam nadzieje że to przejdzie. z drugiej strony, potem brzuch bedzie zawadzał....

Przejdzie i to juz niedługo. Ja swojego czasu byłam na skraju załamania. Ale teraz już delikatnie bolą

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-10-07, 22:39   #2932
muffinka90
Zakorzenienie

Ja ostatnio odmowilam ginowi badania piersi chyba bym go zabila, no ale tym razem juz chyba ulegne, bo jest duzo lepiej

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-08, 06:00   #2933
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

o fuck, kochana zatkalo mnie, wiec nawet nie wyobrazam sobie Waszej reakcji to chyba cora bedzie musiala domalowac 2 dzidzie na swoim obrazku :p
trzymam za Was kciuki, zeby dzidki byly silne i trzymaly sie dzielnie

a jesli moge zapytac? Bez wspomagaczy dzialaliscie? Naturalnie mialas taka owulke?

Ja dobrze, że leżałam, bo bym padła, ledwo co prawda się podniosłam.
Wszystko poszło naturalnie. Tak sobie zdecydowaliśmy, że już pora na kolejne dziecko i za pierwszym razem się udało. Dwie noce i trojaczki.
Śmieliśmy się, że my nic normalnie nie możemy zrobić

Dostałam zwolnienie i pozwolenie tylko na krótkie spacery. Więc córkę tylko do przedszkola będę raz na jakiś czas odstawiać, a że jest to moje miejsce pracy, to wszyscy będą na bieżąco.
Trochę mi głupio, że tak z dnia na dzień odchodzę z pracy, szkoda mi przede wszystkim moich cudownych dzieciaczków, ale teraz muszę jednak zaopiekować się sobą i moją gromadką, żeby miały szansę się urodzić.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 06:14   #2934
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko poszło naturalnie. Tak sobie zdecydowaliśmy, że już pora na kolejne dziecko i za pierwszym razem się udało. Dwie noce i trojaczki.

Dostałam zwolnienie i pozwolenie tylko na krótkie spacery. Więc córkę tylko do przedszkola będę raz na jakiś czas odstawiać, a że jest to moje miejsce pracy, to wszyscy będą na bieżąco.
Trochę mi głupio, że tak z dnia na dzień odchodzę z pracy, szkoda mi przede wszystkim moich cudownych dzieciaczków, ale teraz muszę jednak zaopiekować się sobą i moją gromadką, żeby miały szansę się urodzić.
Wow no to macie farta. Pierwszy strzał i trojaki. A człowiek się tarmosi od ponad roku i jednego zrobić nie może haha Gratuluję! Ja mam ostatnią szansę żeby dołączyć do tego zacnego wątku. Maj-czerwiec to moje wymarzone miesiące na rodzenie. W piątek testowanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 06:23   #2935
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się w ogóle nie bardzo podoba seks ciążowy jestem tam jakaś taka rozpulchniona i penis nagle zaczął sprawiać wrażenie wielkiego. Co tu dużo mówić, boli mnie.
Cytat:
Ja to w ogóle nie mam ochoty. No ale raz na jakiś czas robię to dla męża
No właśnie mnie też boli i w ogóle nie mam ochoty...
Cytat:

Teraz będziesz miała własne przedszkole w domu!!! Jej! Oszczędzaj się bo masz o co dbać.

A tak na marginesie dziewczyny, to wczoraj zaczęłam 10 tc. Mdłości odpuszczają już chyba na dobre- przynajmniej taką mam nadzieję

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

Edytowane przez dwakolory1
Czas edycji: 2013-10-08 o 06:33
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 06:38   #2936
asiulka_22
Zakorzenienie

hej, hej
Cytat:
łej baby, ja jestem taka wyposzczona że masakra... niestety mam zabronione:cry: dwa razy prawie uleglam. Lipa.
hehe, ale się nie dałaś ?

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnią szansę żeby dołączyć do tego zacnego wątku. Maj-czerwiec to moje wymarzone miesiące na rodzenie. W piątek testowanie.
Trzymam kciuki za II kreseczki
Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość

A tak na marginesie dziewczyny, to wczoraj zaczęłam 10 tc. Mdłości odpuszczają już chyba na dobre.
to dobrze u mnie 8 tydzień / 7 tydz 6 dzień- dokłądnie/ i wieczowami/ po południu mam mdłości , dziwn że wogóle rano, czyli słynnych "porannych mdłości nie mam"- p.s od początku ciązy wymiotowałam ok 5 razy tylko, tak to tylko mdłości
============
MIŁEGO DNIA
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 06:45   #2937
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej, hej
hehe, ale się nie dałaś ?

Trzymam kciuki za II kreseczki
to dobrze u mnie 8 tydzień / 7 tydz 6 dzień- dokłądnie/ i wieczowami/ po południu mam mdłości , dziwn że wogóle rano, czyli słynnych "porannych mdłości nie mam"- p.s od początku ciązy wymiotowałam ok 5 razy tylko, tak to tylko mdłości
============
MIŁEGO DNIA
Ja wymiotowałam tylko raz, ale za to przez 8 tydzień miałam tak potworne mdłości że nie mogłam wywlec się z łóżka. Masakra jakaś. Teraz już lepiej. Tylko jak jestem głodna to mnie muli

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 07:01   #2938
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

A Niki miałam pytać Ty jesteś zarejestrowana w UP jako bezrobotna? Pytam, bo jak ja się rejestrowałam to mi mówili, że w razie choroby mam dostarczyć zwolnienie do UP, że jestem niezdolna do podjęcia pracy i teraz się zastanawiam jak to jest w przypadku ciąży. Czy lekarz ma mi wypisywać zwolnienia na każdej wizycie i ja mam to dostarczać do UP? Czy olać sprawę? Nie wiem zresztą czy w ogóle są jakieś druki zwolnień do UP, bo przecież nipu pracodawcy nie podam jak to rozwiązujesz? Czy nie jesteś zarejestrowana?
W pierwszej ciąży byłam zarejestrowana W UP i jak miałam mieć termin w UP to akurat przed trafiało że miałam wizytę u gina tak więc powiedziałam mu że potrzebuję L4 do UP że jestem w ciąży, i normalnie wypisywali L4 na UP. Wtedy zanosiłam i dawali mi np termin następny chyba za 2 m czy jakoś tak ... niby wiedzieli że w ciąży ale musieli robić takie terminy , więc za każdym razem zanosiłam takie L4. Potem jak urodziłam to akurat miałam mieć termin w UP więc zadzwoniłam że nie będzie mnie bo jestem po porodzie i potem TŻ zawoził dokumenty że urodziłam (chyba kartę wypisową tylko) Dali termin za miesiąc poszłam , z racji tego że małe dziecko to następny termin za 5m i wtedy już się wyrejestrowałam bo stwierdziliśmy z TŻ , że nie szukam pracy na razie bo zostaję z dzieckiem w domu. A i tak nie miałam żadnego zasiłku więc nic nie traciłam.

Cytat:
wow! ja bym spadła z kozetki....

witam

nie potrafię się wbić na wątek, mimo że z podczytywaniem jestem na bieżąco
umówiłam sie dziś na wizyte u lekarza za 2 tygodnie. mam nadzieje w koncu usłyszeć serce
Dasz radę się wbić odwiedzaj Nas często i się udzielaj a samo pójdzie

Cytat:

W pierwszej ciąży jak miałam dowcipne to szłam sama , a jak już przez brzuch to TŻ był ze mną na każdym USG Teraz też tak chcę +do tego syn

Cytat:
Wow no to macie farta. Pierwszy strzał i trojaki. A człowiek się tarmosi od ponad roku i jednego zrobić nie może haha Gratuluję! Ja mam ostatnią szansę żeby dołączyć do tego zacnego wątku. Maj-czerwiec to moje wymarzone miesiące na rodzenie. W piątek testowanie.

Będziemy trzymały kciuki

Co do sexu to ja nawet i ochotę mam , ale mam też i zakaz

Dzień dobry
Dzisiaj na 10 idę w ciemno do gina więc trzymać mi kciuki , aby mnie przyjął, on jak on przyjmie , ale trzeba wcześniej się przebić przez cyborga
Stary 2013-10-08, 07:25   #2939
Aldrin
Zakorzenienie

pikaso wowno to zaszaleliście z trojaczkami, gratuluje teraz dbaj szczególnie o siebie i o Waszą gromadkę

Cytat:

To powodzenia i szybko daj znać jak testowanie

Niki za ugłaskaj cyborga i dostanie się do lekarza
Stary 2013-10-08, 07:28   #2940
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzisiaj na 10 idę w ciemno do gina więc trzymać mi kciuki , aby mnie przyjął, on jak on przyjmie , ale trzeba wcześniej się przebić przez cyborga

Magdi555 a co tam u ciebie?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Edytowane przez dwakolory1
Czas edycji: 2013-10-08 o 07:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości