Mamusie sierpień 2014 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 11:45   #2911
angelika__2014
Raczkowanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Hej dziewczyny.

Potrzebuję porady.
Zauważyłam już drugi raz, że po przyjęciu witamin (Prenatal Classic II trymestr) zazwyczaj rano podczas śniadania lub pół godz później robi mi się niedobrze. Tak jak pisałam Wam wcześniej w sobotę skończyło się no i teraz też mi się zbiera
Czy to może być spowodowane tymi tabletkami? Przyjęłam już prawie cały jeden listek i wcześniej nie miałam takich problemów.

Dziś o 20 jedziemy do gina razem z TŻ. RAZEM RAZEM !! Ciekawa jestem jak zareaguje jak zobaczy dziecko w brzuszku "na żywo".

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:51   #2912
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość

anius nie ważne z czego możesz korzystać na spa ważne że się odprężysz i odpoczniesz i wrócisz do nas jak nowo narodzona
tak jest! I z TŻ pobędę i pospacerujemy nad morzem i będzie bosko Może jakieś ocieplenie "stosunków" nastąpi, bo od kiedy zaszłam to nasze pożycie małżeńskie jest w fatalnym stanie...

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Potrzebuję porady.
Zauważyłam już drugi raz, że po przyjęciu witamin (Prenatal Classic II trymestr) zazwyczaj rano podczas śniadania lub pół godz później robi mi się niedobrze. Tak jak pisałam Wam wcześniej w sobotę skończyło się no i teraz też mi się zbiera
Czy to może być spowodowane tymi tabletkami? Przyjęłam już prawie cały jeden listek i wcześniej nie miałam takich problemów.

Dziś o 20 jedziemy do gina razem z TŻ. RAZEM RAZEM !! Ciekawa jestem jak zareaguje jak zobaczy dziecko w brzuszku "na żywo".
co do tabletek to nie doradzę, bo ja na razie żadnych nie biorę

A TŻ na pewno będzie wniebowzięty i dzidziuś zrobi na nim wrażenie. Trzymam kciuki za wizytę

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:02   #2913
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

A sa jakies objawy zarazenia sie ta choroba poprzez surowe miesko?

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:08   #2914
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Dzisiaj o 12.30 mam wizyte u ginekologa, pobolewa mnie brzuch martwi mnie to no i sa wyniki mojego moczu i krwi.

A zaraz lecimy do ratusza zapisac sie na jakis wolny termin zeby wziac slub

milego dnia
daj znać jak będziesz po wizycie.

Cytat:
Hej dziewczyny.

Potrzebuję porady.

Może być od witamin

Dawno się nie odzywałam ale jak TŻ trochę doszedł do siebie, to cieszyliśmy się rodzinnym czasem niestety synek się zaraził ale póki co łagodnie przechodzi więc nie jest źle. Najgorzej, że mnie chyba kaszel dopada :/ marzę już o wiośnie i końcu tych zarazków.
Wyspacerowaliśmy się dzisiaj korzystając z pięknego słońca a teraz myślę co wykombinować na obiad.
Stary 2014-02-17, 12:11   #2915
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny.

Potrzebuję porady.

Ha! Ja też biorę te tabletki i w sobotę wymiotowałam, aż do spodu mnie wyczyściło, dzisiaj mi niedobrze... Też połknęłam już cały listek i w sumie nie łączyłam tych powrotów mdłości z tabletkami.
Po wszystkich witaminach jest tak niedobrze?
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 13:42   #2916
mamuska11
Rozeznanie

A zawieraja one DHA olej z ryby? Bo mi po tym było nie dobrze w poprzedniej ciazy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 13:51   #2917
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Hej dziewczyny.

Potrzebuję porady.

Ja biore prenatal classic juz od jakiegos czasu i tez po jakims czasie od zazywania, tzn pod koniec 1 listka chyba zaczelo mi sie robic po nich niedobrze, kilka razy wymiotowalam. Mysle, ze warto zmienic na inne tabletki, wczesniej bralam cos innego i bez sensacji. Jak skoncze drugi listek to na pewno juz wiecej nie kupie, chociaz nie po kazdej tabletce wymiotuje, ale po kazdej mam mdlosci choc biore na pelny zoladek.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 13:59   #2918
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
tak jest! I z TŻ pobędę i pospacerujemy nad morzem i będzie bosko Może jakieś ocieplenie "stosunków" nastąpi, bo od kiedy zaszłam to nasze pożycie małżeńskie jest w fatalnym stanie... [COLOR="Silver"]

A TŻ na pewno będzie wniebowzięty i dzidziuś zrobi na nim wrażenie. Trzymam kciuki za wizytę
Ależ Wam zazdroszczę . Relaks, morze we dwoje !!!! Atmosfera będzie sprzyjać bliskości ... ojeeeejku ale się rozmarzyłam i aż wypieków na twarzy dostałam Życzę udanego wyjazdu.

Kochana nie jesteś osamotniona w tym temacie. Miziu, miziu odeszło w zapooooomnienie a moje hormony szaleją.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Dawno się nie odzywałam ale jak TŻ trochę doszedł do siebie, to cieszyliśmy się rodzinnym czasem niestety synek się zaraził ale póki co łagodnie przechodzi więc nie jest źle. Najgorzej, że mnie chyba kaszel dopada :/ marzę już o wiośnie i końcu tych zarazków.
Wyspacerowaliśmy się dzisiaj korzystając z pięknego słońca a teraz myślę co wykombinować na obiad.
Czyli "Domowy Szpital" c.d..... Ojć dobrze, że Tż wraca do sił. Za oknem wiosennie ale chłodem jeszcze wieje... byłam 5 minutek na tarasie w grubej kurtce i strasznie zmarzłam ale buzie fajnie było do słoneczka wystawić i nabrać świeżego powietrza. Na spacery jeszcze sobie nie mogę pozwolić.

Duzooooooo zdrówka Wam życzę.

A co gotowałaś? Ja dziś miałam ochotę na brukselkę i fasolkę zieloną na parze z sosem beszamelowym .... właśnie dochodzi i już mi ślinka cieknie po brodzie.
Nooo i rosołek z niedzieli...KOCHAM UWIELBIAM na drugi dzień. Moja wersja : bez makaronu!!!!!! Wywar wlewam do miseczki i duuuużo zielonej natki. Wsunęłam już dwie miseczki.
Wymyślam wszystko byle bezmięsne. Odrzuca mnie od kotletów itp! Zjem jedynie nogę z rosołku EWENTUALNIE!! Warzywa w każdej postaci. Nawet seler ugotowany mi smakuje!

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ha! Ja też biorę te tabletki i w sobotę wymiotowałam, aż do spodu mnie wyczyściło, dzisiaj mi niedobrze... Też połknęłam już cały listek i w sumie nie łączyłam tych powrotów mdłości z tabletkami.
Ty nie żartuj ! Też tak masz? Zapytam dziś obowiązkowo gina o te tabletki i zaraz po powrocie napiszę co mi powiedział.
Wcześniej brałam Falvit mama i nic mi nie dolegało (chyba) bo od czasu do czasu miałam wymioty ale baaaardzo rzadko. Na drugi trymestr w aptece poleciła mi Prenatal.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-02-17 o 14:02
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 14:26   #2919
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja mam Falvit Mama ale póki co nie biorę, spytam gina na następnej wizycie czy mam brać?

Zazdroszczę wyjazdu nad morze!!! My z tż-tem też chcemy gdzieś pojechać wiosną właśnie Bo latem będę miała za duży brzuch na jakieś wojaże

A i u nas przytulanie na optymalnym poziomie Moje libido znacznie wzrosło
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 14:40   #2920
pentuerka
Rozeznanie

[QUOTE=angelika__2014;4519 0427]Ależ Wam zazdroszczę . Relaks, morze we dwoje !!!! Atmosfera będzie sprzyjać bliskości ... ojeeeejku ale się rozmarzyłam i aż wypieków na twarzy dostałam Życzę udanego wyjazdu.

Kochana nie jesteś osamotniona w tym temacie. Miziu, miziu odeszło w zapooooomnienie a moje hormony szaleją.

Cóż łączę się z Wami dziewczyny. Od początku ciąży, mam zerowe chęci, a mąż nie naciska. 3 m-ce posuchy. W pierwszej ciąży też tak miałam. Samopoczucie kiepskie, a jak już uśpię córcie to padam na twarz.

Zastanawiam się co u Optymistki, jak jej zdrowie i wyniki badań

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
J

A i u nas przytulanie na optymalnym poziomie Moje libido znacznie wzrosło
I tak powinno być

Dziewczyny, czy lekarz każe wam brać Witaminę D i jod? Bo ja tylko te suplementy mam brać, żadnych innych wit. nie.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:07   #2921
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Ja jeszcze nie zdecydowałam się na te witaminki, bo jak was teraz czytam że macie mdłości to odechciewa mi się w ogóle zastanawiać które kupić :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 15:19   #2922
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ginekolog nie zrobiła mi usg.
Wszystkie wyniki mam dobre
Powiedziała ze za często nie można robić i zrobi na następnej wizycie.
Moje objawy są typowo ciążowe kazała mi się nie martwić bo wszystko jest dobrze.

Ślub cywilny bierzemy 28 lutego o 10

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:19   #2923
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy lekarz każe wam brać Witaminę D i jod? Bo ja tylko te suplementy mam brać, żadnych innych wit. nie.
Mi lekarz powiedział, że jak będę decydować się na preparat witaminowy, to mam zwrócić uwagę żeby przede wszystkim była wit. D3, jod i żelazo.

My też planujemy wyjazd nad morze, na początku kwietnia. Wybieramy się ze znajomymi, ale jest jeszcze wiele zmiennych, od których zależy nasz wyjazd. Fajnie byłoby pojechać

Właśnie skończyłam myć okna na dzisiaj. Zmieniłam firanki. Zostały mi jeszcze dwa okna. Mam nadzieję, że moje dobre samopoczucie i pogoda pozwolą mi na dokończenie w tym tygodniu.

zaczarowanadlaniego gratuluję wyznaczenia daty ślubu

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-02-17 o 15:21
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 15:34   #2924
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Moje objawy są typowo ciążowe kazała mi się nie martwić bo wszystko jest dobrze.

super ze wszystko dobrze, gratulacje z okazji ślubu
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:18   #2925
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:

Gratulacje daty zaslubin i gratulacje udanej wizyty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 17:21   #2926
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:

To szybko wyznaczyliście datę. Gratuluję
Stary 2014-02-17, 17:23   #2927
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Boziu ale mnie boli glowa

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 17:27   #2928
pentuerka
Rozeznanie

[QUOTE=UmiZumi;45191742]Mi lekarz powiedział, że jak będę decydować się na preparat witaminowy, to mam zwrócić uwagę żeby przede wszystkim była wit. D3, jod i żelazo.

Poczytałam i faktycznie, niedobór jodu powoduje upośledzenie umyslowe u dziecka (kretynizm), a w centralnej i południowej PL jest jego niedobór. Nad morzem wchłania się z powietrza i spożywa w rybach.

Co do objawów taxoplazmozy to podobno przypomina zwykłe przeziębienie.
Jestem przewrażliwiona na tą chorobę, bo znam 2 przypadki skutków tej choroby. Jedno dziecko urodzilo się z wodogłowiem i zmarło po porodzie, a drugie jest już dorosłą osobą, ale mam uszkodzone oczy.
w oby przypadkach mamy chorowały w ciąży, ale lekarze nie zlecili ponownych badan. Jesli ktoś nie ma przeciwciał czyli nie chorował to musi mieć powtarzane badania conajmniej 3x podczas całej ciąży i pilnować się bardzo.
Stary 2014-02-17, 17:33   #2929
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny.

Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ja biore prenatal classic juz od jakiegos czasu i tez po jakims czasie od zazywania, tzn pod koniec 1 listka chyba zaczelo mi sie robic po nich niedobrze, kilka razy wymiotowalam. Mysle, ze warto zmienic na inne tabletki, wczesniej bralam cos innego i bez sensacji. Jak skoncze drugi listek to na pewno juz wiecej nie kupie, chociaz nie po kazdej tabletce wymiotuje, ale po kazdej mam mdlosci choc biore na pelny zoladek.
Też myślałam o Prenatal, ale teraz się zastanowię.

Cytat:

super za tak szybko udało Wam się ustalić datę ślubu.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 18:18   #2930
gosia3103
Zakorzenienie

Z tego co czytałam to żelazo w tabletkach może powodować mdłości, a łagodzą je większe dawki wit. B6. Ja biorę witaminy odkąd się dowiedziałam o ciąży, tak lekarz kazał. Brałam vitaminer prenatal z kwasami dha, femibion 1 przez chwilę, teraz biorę femibion 2 też jest z kwasami. Mdłości żadnych nie było (tzn może ze trzy razy, ale bez wymiotów) i mam nadzieję, że już nie będzie nie wiem czy to ma znaczenie, tabletki łykam wieczorem przy kolacji. Może przesypiam objawy?
Stary 2014-02-17, 18:43   #2931
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

[QUOTE=pentuerka;45193877]
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Mi lekarz powiedział, że jak będę decydować się na preparat witaminowy, to mam zwrócić uwagę żeby przede wszystkim była wit. D3, jod i żelazo.

Poczytałam i faktycznie, niedobór jodu powoduje upośledzenie umyslowe u dziecka (kretynizm), a w centralnej i południowej PL jest jego niedobór. Nad morzem wchłania się z powietrza i spożywa w rybach.

Co do objawów taxoplazmozy to podobno przypomina zwykłe przeziębienie.
Jestem przewrażliwiona na tą chorobę, bo znam 2 przypadki skutków tej choroby. Jedno dziecko urodzilo się z wodogłowiem i zmarło po porodzie, a drugie jest już dorosłą osobą, ale mam uszkodzone oczy.
w oby przypadkach mamy chorowały w ciąży, ale lekarze nie zlecili ponownych badan. Jesli ktoś nie ma przeciwciał czyli nie chorował to musi mieć powtarzane badania conajmniej 3x podczas całej ciąży i pilnować się bardzo.
Ja staram się nie panikować tym surowym mięskiem co wczoraj zjadłam.. jesli objawem jest przeziębienie to ja narazie sie dobrze czuje.. zreszta tez wiele go nie zjadłam..

Ja dzis do poludnia bylam na miescie w poszukiwaniach na sklepy z odzieza ciazowa ale njestety nic nie znalazlam, i 3 godziny chodzenia poszly na marne..ale nie to mnie martwi.. wracajac juz do domku odczulam bol kregoslupa ..
Teraz wlasnie jestem po drzemce i tak strasznie mnie to boli ze az mnie paralizuje..masakra jakas.. kiedys to bym sie polozyla na brzuchu jak to robilam a teraz to nie wiem co zrobic, co sie rusze to mnie piiiiii ; (

Edytowane przez Angels2708
Czas edycji: 2014-02-17 o 18:45
Stary 2014-02-17, 19:14   #2932
pentuerka
Rozeznanie

[QUOTE=Angels2708;45195573]
Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Ja staram się nie panikować tym surowym mięskiem co wczoraj zjadłam.. jesli objawem jest przeziębienie to ja narazie sie dobrze czuje.. zreszta tez wiele go nie zjadłam..

Ja dzis do poludnia bylam na miescie w poszukiwaniach na sklepy z odzieza ciazowa ale njestety nic nie znalazlam, i 3 godziny chodzenia poszly na marne..ale nie to mnie martwi.. wracajac juz do domku odczulam bol kregoslupa ..
Teraz wlasnie jestem po drzemce i tak strasznie mnie to boli ze az mnie paralizuje..masakra jakas.. kiedys to bym sie polozyla na brzuchu jak to robilam a teraz to nie wiem co zrobic, co sie rusze to mnie piiiiii ; (
I bardzo dobrze, nie ma co panikowac. Tak latwo nie da sie zarazic. Pisze o tym bo wielu lekarzy to bagatelizuje a kobiety nie zawsze maja swiadomosc zeby upomniec sie o to badanie.
Stary 2014-02-17, 22:33   #2933
Tasia34
Wtajemniczenie

Ja znów wpadam, jak po ogień, dobrze, że przez weekend mało napisałyście Kupiłam sobie tablet, będzie mi łatwiej Was czytać

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Czyli można jeszcze leżeć na brzuchu? Przerobiłam już wszystkie pozycje na obu bokach i powoli zaczynam dostawać szału.

Wczoraj w końcu zapoznaliśmy ze sobą naszych rodziców. Zjedli wspólnie obiad, było dużo śmiechu i ani na chwilę im się nie zamykały buzie, a potem wszyscy razem obejrzeliśmy skoki. W sumie spędzili u nas prawie cały dzień a wychodząc zaczynali umawiać się na następne spotkanie. Jestem przeszczęśliwa, że tak pięknie to wyszło, bo bałam się jak cholera

A w czwartek kolejna wizyta u lekarza, może w końcu poznam płeć.
Kamilast ładnie to opisała Mi gin zawsze mówił, że dopóki jest to dla mnie wykonalne, to mogę spać sobie na brzuchu, jeśli lubię
za poznanie rodziców!
I oby się udało poznać płeć!

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Nigdy nie miałam teściowej ale ja na twoim miejscu poprostu bym jej przytakiwala i udawała ze to ona ma racje itp a i tak robiła po swojemu, z teściowa nie warto wchodzić na ścieżkę wojenna a dopóki myśli ze liczysz sie z jej zdaniem to bedzie ok
Hi hi

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość

Z tymi pozycjami do spania to też mam problem i już nie wiem jak mam spać. Kiedyś spałam ma brzuchu teraz najwygodniej jest mi na plecach ale mówią żeby unikać tej pozycji dlatego że jest uciskana jakaś żyła. Najbardziej zalecana pozycja na lewym boku mnie denerwuje i jak długo tak leżę to boli mnie biodro
Oj też miałam z tym hocki-klocki... Drętwiała noga, biodro, przewracałam się na prawy bok; też niewygodnie - to siup na plecy! Wtedy podduszało mnie i znów na lewy Ale to dopiero pod koniec ciąży, jak brzuchol był wielki

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Powtórka z biologi. Żyła główna dolna to żyła którą krew wraca do serca z dolnej połowy ciała. W zaawansowanej ciąży przy leżeniu na plecach lub na prawym boku może dojść do uciskum, wówczas serce nie ma czego pompować(w uproszczeniu oczywiście) i zaczyna się odczuwać duszność, zawroty głowy itp. a ostatecznie można stracić prztomność. Słowa kluczowe to zaawansowana ciąża i może. Czyli jak leżysz na plecach i masz się zupełnie dobrze to nic Ci się nie uciska. Część lekarzy jednak od początku zaleca unikanie w/w pozycji żeby nabrać bezpiecznych nawyków i nie kusić losu.

Ja jestem zwolenikiem zdrowego rozsadku, czyli dopóki nic mi się nie dzieje to korzystam i śpię jak mi wygodnie. W poprzedniej ciąży dotrwałam z tą filozofią do szczęśliwego rozwiązania. Najwyraźniej matka natura umieściłami moją ż.g.d tak że nie łatwo jej zaszkodzić
Bardzo ładnie wytłumaczone, dziękujemy
(kiedy ja miałam biologię ostatnio... )

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Ps. na basenie uważałam na siebie jak mogłam, marzyło mi się pójście do jacuzzi albo na bicze wodne, ale zrezygnowałam ze względu na ciąże. Powiem Wam, że jak widziałyśmy z koleżanką kobietę w zaawansowanej ciąży wchodzącą pod bicze wodne, to myślałyśmy, że zejdziemy na zawał...
A dlaczego nie wolno?

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
W poprzedniej ciąży w ogóle nie miałam mdłości, w tej miałam w I trym., a witaminy biorę od II i nie mam.

Cytat:

za wizytę, widzisz, wszystko typowe!
No i za ślub - w moje urodziny!

Właśnie, co z Optymistką..?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-02-17 o 22:35
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 05:59   #2934
AgnesD
Rozeznanie

Witam z ranca

U nas po badaniu prenatalnym - wszystko dobrze, teraz tylko czekamy na wyniki z krwi. A bejbik mial 72 mm I na przywitanie pomachal raczka

Nic nie przytylam jeszcze co mnie bardzo cieszy, bo po ostatniej ciazy zostaly jeszcze kilogramy

No I moja lekarz stwierdzila, ze nastepne wizyta za 5 tyg dopiero bo wszystko dobrze ze mna

A I sie musze pochwalic ze od wczoraj czuje maluszka
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 06:26   #2935
White Cafe
Rozeznanie

Czesc dziewczyny. Czy Wasze brzuchy a okrągłe? Ja dzis rano spojrzałam pod koldre a tam wyrazne hmm wybrzuszenie z lewej strony. Czy to normalne?
Stary 2014-02-18, 06:29   #2936
gosia3103
Zakorzenienie

mój brzuch jest raz bardziej z lewej, raz z prawej, a raz po środku szczególnie właśnie jak leżę to mam wrażenie, jakby się przemieszczał na boki
Stary 2014-02-18, 07:15   #2937
TheFall
Zadomowienie

Strasznie mi wczoraj było niedobrze, w nocy się obudziłam i wymiotowałam. Jakoś nie mogę uwierzyć, że to po Prenatalu, przecież to tylko witaminy.
W I trymestrze może 4 razy zwymiotowałam, zazwyczaj mnie mdliło ale podjadanie pomagało, a teraz jest tragicznie.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 07:30   #2938
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
mój brzuch jest raz bardziej z lewej, raz z prawej, a raz po środku szczególnie właśnie jak leżę to mam wrażenie, jakby się przemieszczał na boki
Aha, czyli to normalne. Ufff
Stary 2014-02-18, 07:48   #2939
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

witam w piękny słoneczny dzień

ta wiosna już chyba u nas na dobre zagościła

kręgosłup boli mnie dalej ale mnie, chyba muszę zrezygnować z jogurtu bo co go zjem rano to mam mdłości

Stary 2014-02-18, 07:59   #2940
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Czy Wasze brzuchy a okrągłe? Ja dzis rano spojrzałam pod koldre a tam wyrazne hmm wybrzuszenie z lewej strony. Czy to normalne?
Mój brzuch przy oglądaniu równy ale to zasługa tkanki tłuszczowej, ale jak pomacam zawartość to czasami wyraźnie z jednej strony twarde i odstające. Chyba nie ma się co dziwić, w czasach przed usg macanie brzucha było jedynym sposobem ustalania czy dziecko się prawidłowo ustawiło
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości