|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Hej dziewczyny.
Potrzebuję porady. Zauważyłam już drugi raz, że po przyjęciu witamin (Prenatal Classic II trymestr) zazwyczaj rano podczas śniadania lub pół godz później robi mi się niedobrze. Tak jak pisałam Wam wcześniej w sobotę skończyło się ![]() ![]() Czy to może być spowodowane tymi tabletkami? Przyjęłam już prawie cały jeden listek i wcześniej nie miałam takich problemów. Dziś o 20 jedziemy do gina razem z TŻ. RAZEM RAZEM ![]()
#2912 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() A TŻ na pewno będzie wniebowzięty i dzidziuś zrobi na nim wrażenie. Trzymam kciuki za wizytę ![]()
![]() |
#2913 |
Zadomowienie
|
A sa jakies objawy zarazenia sie ta choroba poprzez surowe miesko?
![]() |
#2914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dawno się nie odzywałam ale jak TŻ trochę doszedł do siebie, to cieszyliśmy się rodzinnym czasem ![]() Wyspacerowaliśmy się dzisiaj korzystając z pięknego słońca a teraz myślę co wykombinować na obiad.
![]() |
#2915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ha! Ja też biorę te tabletki i w sobotę wymiotowałam, aż do spodu mnie wyczyściło, dzisiaj mi niedobrze... Też połknęłam już cały listek i w sumie nie łączyłam tych powrotów mdłości z tabletkami. Po wszystkich witaminach jest tak niedobrze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Rozeznanie
|
A zawieraja one DHA olej z ryby? Bo mi po tym było nie dobrze w poprzedniej ciazy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana nie jesteś osamotniona w tym temacie. Miziu, miziu odeszło w zapooooomnienie a moje hormony szaleją. Cytat:
Duzooooooo zdrówka Wam życzę. A co gotowałaś? Ja dziś miałam ochotę na brukselkę i fasolkę zieloną na parze z sosem beszamelowym .... właśnie dochodzi i już mi ślinka cieknie po brodzie. Nooo i rosołek z niedzieli...KOCHAM UWIELBIAM na drugi dzień. Moja wersja : bez makaronu!!!!!! Wywar wlewam do miseczki i duuuużo zielonej natki. Wsunęłam już dwie miseczki. Wymyślam wszystko byle bezmięsne. Odrzuca mnie od kotletów itp! Zjem jedynie nogę z rosołku EWENTUALNIE!! Warzywa w każdej postaci. Nawet seler ugotowany mi smakuje! Cytat:
Wcześniej brałam Falvit mama i nic mi nie dolegało (chyba) bo od czasu do czasu miałam wymioty ale baaaardzo rzadko. Na drugi trymestr w aptece poleciła mi Prenatal.
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-02-17 o 14:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Falvit Mama ale póki co nie biorę, spytam gina na następnej wizycie czy mam brać
![]() Zazdroszczę wyjazdu nad morze!!! My z tż-tem też chcemy gdzieś pojechać wiosną właśnie ![]() ![]() A i u nas przytulanie na optymalnym poziomie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=angelika__2014;4519 0427]Ależ Wam zazdroszczę
![]() ![]() Kochana nie jesteś osamotniona w tym temacie. Miziu, miziu odeszło w zapooooomnienie a moje hormony szaleją. Cóż łączę się z Wami dziewczyny. Od początku ciąży, mam zerowe chęci, a mąż nie naciska. 3 m-ce posuchy. W pierwszej ciąży też tak miałam. Samopoczucie kiepskie, a jak już uśpię córcie to padam na twarz. Zastanawiam się co u Optymistki, jak jej zdrowie i wyniki badań ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, czy lekarz każe wam brać Witaminę D i jod? Bo ja tylko te suplementy mam brać, żadnych innych wit. nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie zdecydowałam się na te witaminki, bo jak was teraz czytam że macie mdłości to odechciewa mi się w ogóle zastanawiać które kupić :P
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
Ginekolog nie zrobiła mi usg.
Wszystkie wyniki mam dobre Powiedziała ze za często nie można robić i zrobi na następnej wizycie. Moje objawy są typowo ciążowe kazała mi się nie martwić bo wszystko jest dobrze. Ślub cywilny bierzemy 28 lutego o 10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My też planujemy wyjazd nad morze, na początku kwietnia. Wybieramy się ze znajomymi, ale jest jeszcze wiele zmiennych, od których zależy nasz wyjazd. Fajnie byłoby pojechać ![]() Właśnie skończyłam myć okna na dzisiaj. Zmieniłam firanki. Zostały mi jeszcze dwa okna. Mam nadzieję, że moje dobre samopoczucie i pogoda pozwolą mi na dokończenie w tym tygodniu. zaczarowanadlaniego gratuluję wyznaczenia daty ślubu ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-17 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Rozeznanie
|
super ze wszystko dobrze, gratulacje z okazji ślubu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
Boziu ale mnie boli glowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=UmiZumi;45191742]Mi lekarz powiedział, że jak będę decydować się na preparat witaminowy, to mam zwrócić uwagę żeby przede wszystkim była wit. D3, jod i żelazo.
Poczytałam i faktycznie, niedobór jodu powoduje upośledzenie umyslowe u dziecka (kretynizm), a w centralnej i południowej PL jest jego niedobór. Nad morzem wchłania się z powietrza i spożywa w rybach. Co do objawów taxoplazmozy to podobno przypomina zwykłe przeziębienie. Jestem przewrażliwiona na tą chorobę, bo znam 2 przypadki skutków tej choroby. Jedno dziecko urodzilo się z wodogłowiem i zmarło po porodzie, a drugie jest już dorosłą osobą, ale mam uszkodzone oczy. w oby przypadkach mamy chorowały w ciąży, ale lekarze nie zlecili ponownych badan. Jesli ktoś nie ma przeciwciał czyli nie chorował to musi mieć powtarzane badania conajmniej 3x podczas całej ciąży i pilnować się bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Z tego co czytałam to żelazo w tabletkach może powodować mdłości, a łagodzą je większe dawki wit. B6. Ja biorę witaminy odkąd się dowiedziałam o ciąży, tak lekarz kazał. Brałam vitaminer prenatal z kwasami dha, femibion 1 przez chwilę, teraz biorę femibion 2 też jest z kwasami. Mdłości żadnych nie było (tzn może ze trzy razy, ale bez wymiotów) i mam nadzieję, że już nie będzie
![]() ![]()
#2931 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=pentuerka;45193877]
Cytat:
Ja dzis do poludnia bylam na miescie w poszukiwaniach na sklepy z odzieza ciazowa ale njestety nic nie znalazlam, i 3 godziny chodzenia poszly na marne..ale nie to mnie martwi.. wracajac juz do domku odczulam bol kregoslupa .. Teraz wlasnie jestem po drzemce i tak strasznie mnie to boli ze az mnie paralizuje..masakra jakas.. kiedys to bym sie polozyla na brzuchu jak to robilam a teraz to nie wiem co zrobic, co sie rusze to mnie piiiiii ; (
![]() Edytowane przez Angels2708 Czas edycji: 2014-02-17 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Angels2708;45195573]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Ja znów wpadam, jak po ogień, dobrze, że przez weekend mało napisałyście
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I oby się udało poznać płeć! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() (kiedy ja miałam biologię ostatnio... ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No i ![]() ![]() Właśnie, co z Optymistką..? ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-02-17 o 22:35 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Rozeznanie
|
Witam z ranca
![]() U nas po badaniu prenatalnym - wszystko dobrze, teraz tylko czekamy na wyniki z krwi. A bejbik mial 72 mm I na przywitanie pomachal raczka ![]() Nic nie przytylam jeszcze co mnie bardzo cieszy, bo po ostatniej ciazy zostaly jeszcze kilogramy ![]() No I moja lekarz stwierdzila, ze nastepne wizyta za 5 tyg dopiero bo wszystko dobrze ze mna ![]() A I sie musze pochwalic ze od wczoraj czuje maluszka ![]()
#2935 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. Czy Wasze brzuchy a okrągłe? Ja dzis rano spojrzałam pod koldre a tam wyrazne hmm wybrzuszenie z lewej strony. Czy to normalne?
#2936 |
Zakorzenienie
|
mój brzuch jest raz bardziej z lewej, raz z prawej, a raz po środku
![]() ![]()
#2937 |
Zadomowienie
|
Strasznie mi wczoraj było niedobrze, w nocy się obudziłam i wymiotowałam. Jakoś nie mogę uwierzyć, że to po Prenatalu, przecież to tylko witaminy.
![]() W I trymestrze może 4 razy zwymiotowałam, zazwyczaj mnie mdliło ale podjadanie pomagało, a teraz jest tragicznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
witam w piękny słoneczny dzień
![]() ta wiosna już chyba u nas na dobre zagościła ![]() kręgosłup boli mnie dalej ale mnie, chyba muszę zrezygnować z jogurtu bo co go zjem rano to mam mdłości ![]()
![]() |
#2940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.