|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
aż się rozczuliłam i chcę już mojego przytulać ![]() ![]() ja dziś u rodziców na wsi, właśnie burza przeszła, popadało i jest orzeźwiająco! czekam na tż-a bo pojechał na podkarpacie na konferencję ![]() i oglądałam rzeczy, które moja mama kupiła dla wnuka, śliczne są, najpiękniejszy gruby kocyk i śpioszki kilka par cudne ![]() ale oczywiście z wyprawką nadal jestem w lesie, w przyszłym tyg tż-owi nie odpuszczę bo chciałabym już wszystko kupić i mieć w pogotowiu ![]()
![]() |
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje Dziecko też ma włosy ![]() ![]() W kwestii kas pierwszeństwa wypowiedziałam się, podkreślę raz jeszcze, że ja z takowych korzystam i generalnie walczę o to, żeby wszystkie przywileje, które mam z tytułu ciąży były respektowane, ale nie zapominam o kulturze ![]() Ale każdy ma swoje zdanie, postępuje jak chce i odpowiada za siebie. Różne sytuacje mi się zdarzały, w kolejkach, w komunikacji miejskiej etc., ludzie są różni, jedni mili, drudzy nie. Tylko raz zareagowałam bezczelnie, kiedy baba pchając się do wyjścia z autobusu odepchnęła mnie (również wychodziłam) i uderzyła reklamówką w brzuch.
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Wtajemniczenie
|
Hura wlasnie urodzeniowa wage zlapala ba nawet przekroczyla
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamuśkom!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przy małej też nie będziemy mieli wyjścia. Z tym, że klima jest w salonie, a łóżeczko dziecka będzie w sypialni, więc nie będzie bezpośredniego kontaktu z zimnym powietrzem. Poza tym warto zainwestować przy okazji w nawilżacz powietrza, bo niestety klima wysysa wilgoć w moment i ja np. latem miałam przez to bardzo wysuszoną skórę twarzy. No i najważniejsze: trzeba ją regularnie czyścić i odgrzybiać (przed sezonem i po sezonie), bo to właśnie może stanowić zagrożenie dla malucha, ale jeśli klima czyściutka to dziecku nic nie będzie. My generalnie staramy się nie przesadzać z używaniem, jak tylko robi się chłodniej to wietrzymy, otwieramy okna i w ogóle. Klima jest na najgorsze godziny w ciągu dnia. Aha no i trzeba się przygotować na wyższe rachunki za prąd, bo cholerstwo ciągnie mnóstwo ![]() _____ Ja już po uczelni. Myślałam, że zejdę w tym upale, moje stopy wyglądały jak serdelki ![]() ![]() A co do kolejek, to ja już kiedyś pisałam, że spotyka mnie mnóstwo życzliwości na co dzień, więc nie mam na co narzekać. I uważam, że należy podchodzić do każdego z kulturą bo to świadczy o nas samych. Poza tym - karma wraca ![]() ![]() Idę poleżeć z nogami w górze ![]() ![]() ![]() PS. Celebrinfea wielkie brawa dla Twojego Żarłoczka!!!! Gratulacje! ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-05-24 o 16:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam że taka burza bedzie ![]() A co do babki to zanim jej tak odpowiedziałam to wysłuchałam jeszcze kilka chamskich tekstów których już nawet nie pisałam.. Nie zachowuję się w ten sposób i też często spotykam się z życzliwością.. Też uważam że trzeba się zachowywać uprzejmie i kulturalnie ale działa to w dwie strony A wczoraj miałam kiepski dzień i na dodatek już powinnam być po posiłku bo mi cukier leciał i ja też nie mam zamiaru wysłuchiwać jak ktoś mnie obraża ![]() Na dodatek miała pełen koszyk zakupów a ja 3 produkty więc chyba bym godzinę tej kasy nie blokowała i strasznie jej się kolejka nie wydłużyła Trudno jej problem- wybuchło się mi a na dodatek kilka osób z kolejki też jej dołożyło więc widocznie uznali że jej zachowanie nie było ok.. I nie zgodzę się z opinią że miała prawo się tak zachować bo ja grzecznie przeprosiłam I nie byłam roszczeniowa postałam pierw kilka minut w tej kolejce patrząc czy ktoś mnie przepuści ale każdy widząc brzuch udawał że nie widzi wieć przeprosiłam i powiedziałam że mam tylko kilka rzeczy i chciałabym przejść do przodu, i jakoś nikt inny nie widział problemu.. I to by było na tyle w temacie Każdy może mieć swoje zdanie.. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Celebrinfea Gratulację dla Jagody ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-05-24 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() serdelki... dziś tak samo mówiłam o czymś co zobaczyłam zamiast palców u stóp ![]() ![]() kochane ponawiam pytanie dot. kiedy udało wam się wcisnąć w spodnie sprzed ciąży??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Wtajemniczenie
|
Hm ja to raz lepiej raz gorzej. Nogi wreszcie mi odpuszczaja opuchnięcie, ale jeszcze wszystko musi sie zagoic...
Mala musi ponad 2kg wazyc. No i jesc samodzielnie przynajmniej z butli. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
Witam się po nieobecności!
![]() Celebrinfea śliczna córunia! gratulacje dobicia do urodzeniowej wagi, dużo zdrówka dla Was! ![]() Fame współczuję szpitala, mimo że był do przewidzenia, ale fajnie że Cię wypuszczą jeszcze! głosować nie można w szpitalu? Chyba powinien wystarczyć dowód? Zbadaj temat bo coś mam przeczucie że byś dobrze zagłosowała ![]() No i dzięki za troskę ![]() sunfire ogromne GRATULACJE!!! Czytałam Twojego posta kilka razy z niedowierzaniem! Dobrze że byliście w szpitalu jak pojawiło się to krwawienie.. no i że zdążyli zareagować w porę.. Borysek śliczny i widać dobrze sobie radzi skoro już w łóżeczku! Buziaki dla Was ![]() simka okropna baba, tymbardziej jeśli miałaś kilka rzeczy... Podziwiam... ja pewnie tylko bym poprzeklinała w głowie, albo się popłakała ![]() i like it odpowiem Ci w sprawie powrotu do spodni sprzed ciąży skoro nalegasz... nie chciałam martwić... ale ja wciąż czekam na ten dzień od ok 2,5 roku... No ale teraz wiele dziewczyn szybko wraca do formy, więc u Ciebie wcale nie musi być tak źle... ![]() --------- Melduję się w domku, wróciliśmy dziś w nocy. Pobyt pełen wrażeń, na nudę nie narzekałam ![]() ![]() ![]() Niestety nie obyło się bez lekkich komblikacji w postaci przeziębienia już pod koniec pobytu, kaszel męczy mnie cały czas... No i bólu zęba.. jeszcze na "obczyźnie" musiałam wyleczyć zęba, na szczęście dostałam "ciążowe" znieczulenie, dentystka zaaplikowała lekarstwo i czeka mnie leczenie kanałowe w przyszłości.. Co mnie zaciekawiło, mówiła że leczenie kanałowe w ciąży jest refundowane przez nfz, później już nie... Czy któraś z Was wie coś na ten temat? Będę wdzięczna za info ![]() "Przeleciałam" Was pobieżnie, byłyście dość łaskawe ![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-05-24 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A miałam Cię jeszcze zapytać, jak wspominasz cc? I czy spotkałaś się może w Zośce z dr Boryczko? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A to ze względu na to, że problemy z zębami wpływają na cały organizm- nawet na serce. A niewielu ludzi o tym wie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Rozeznanie
|
Celebrinfea a przystawiasz małą do piersi już?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
Debesciara dzięki za szczerą odpowiedź, przynajmniej mam teraz dwie skrajne wypowiedzi wiec.... będę myśleć pozytywnie aby jak najszybciej wskoczyć w stare gatki ale zakupie jeszcze przed porodem parę ciuchow w większej rozmiarowce aby w lipcu i sierpniu moc się lansować z córą wokol bloku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Wtajemniczenie
|
i like it to wszystko zależy moja siostra rodziła w styczniu a teraz waży jak przed ciążą ale w swoje spodnie żadne nie wchodzi bo jej się biodra rozeszły i się nie zapina poprostu
![]() A niektóre osoby i całą ciąże w swoich śmigają Słyszałam taką opinie że jeśli to pierwsza ciąża to biodra się rozchodzą i już nie wracają do tych cm przed ciąży, podobno w drugiej już tak się nie rozchodzą i powrót do figury jest łatwiejszy.. Ale to pewnie tylko teoria a życie życiem..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem tak, jeśli chodzi o znieczulenie to jeśli masz planowane cc to spoko. Ja wyladowalam na stole juz z pelnym rozwarciem wiec jak sie mozesz domyslac wysiedzenie w spokoju bylo nie lada wyzwaniem. Samo ciecie/szycie ot ciagniecia. Za to pionizacja/ wstawanie z łóżka etc... dla mnie osobiście masakra. Zastanawialam sie kto to wymyślił. Teraz jestem ok. 2 tyg po. Nadal nie moge śmigac ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.
Przez ostatni tydzien nie mialam czasu tu zajrzec, wiec nie wiem co u was ![]() ![]() sunfire serdeczne gratulacje ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj bylam na jeszcze jednej wizycie. Niestety juz bez usg, ale... Szyjka miekka, skrocona, dzidzius bardzo nisko. Musze sie oszczedzac, zeby wytrzymac do terminu ![]() Jutro wracamy do uk, mam nadz.ze wroce i do was. Buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Wtajemniczenie
|
Rybka kciuki trzymam.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana, od godziny prasuje ciuchy i już mi się nie chce, wczoraj u nas bardzo pochmurnie ale dzisiaj już wychodzi słoneczko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Rozeznanie
|
Witam sie niedzielnie z pracy
![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||
Zadomowienie
|
sunfire - jaki śliczny Borysek
![]() i like it; - mi to zajeło z 3 mies -ale nie we wszystkie bo jednak biodra zostały mi troszkę szersze chociaż dziwne bo nie jest to zauważalne przez innych i niektóre dałam siostrze bo za nic nie chciały się dopiąć na moich "kościach" Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() simka - a ja się z tobą zgadzam ![]() i dziewczyny jak by tak od razu przeczytać wasze wypowiedzi na ten temat to jednak Wasze zdanie nie różni się za bardzo od siebie i zawsze zależy od określonej sytuacji ![]() wczoraj moja mama rozmawiała z żoną kuzyna która też jest w ciąży i jest w szpitalu bo mały chce już wychodzić a u niej to 30 tydz - do końca na pewno nie wytrzyma ale żeby chociaż jeszcze troszkę ... to jest ich drugie dziecko, pierwsze niestety stracili pod koniec 5 mies i wogóle strasznie dużo przykrych rzeczy ich spotyka - pozazdrościć im tylko pogody ducha bo wiele osób by się już dawno załamało ja chyba zwariuje od tych moich stóp i dłoni - niedługo chyba wogóle przestanę spać :/ dobrze, że dziś trochę chłodniej po wczorajszym upale zostało mi 31 dni ![]() chciałabym spędzić jakoś aktywniej dzisiejszy dzień a wcale nie mam pomysłu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zadomowienie
|
Ja przez wczorajszą pogodę nie mam prądu nie jest pewne kiedy naprawią bo zgłoszeń od choler
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Hej.
A ja zaraz umrę.. Z nudów i gorąca ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Rozeznanie
|
Malwiska, pewnie tak
![]() ![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#2940 |
Rozeznanie
|
Simka, kularek dzięki za wypowiedz - teraz przynajmniej mniej więcej wiem czego się spodziewac
![]() ![]() Rybka trzymaj się ciepło i oszczędzaj jak tylko możesz ![]() Na śląsku pogoda cudna, wczoraj cały dzien słoneczko a dziś z powrotem się wypogadza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.