|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Mela-no i super !
Dzoan-brawa dla Olka.Iwona-jestem pelna uznania dla nocnikowania Czas na kawe, sernik i...notatki :/ Laura spadla niedawno z lozka ulamki sekund a ja prawie zawal przezylam ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
IWONA
![]() za nocniczek. Wykorzystam Twój patent na nocnik przed kąpielą.MELA miłej pracy. DZOAN daj znać co i jak z tymi wynikami. |
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Hej
bylismy z rana w labku oddać siki na skierowanie pediatry. Nocka ok ale 2 pobudki. Dzoan ja Ci mogę tak wstępnie podpowiedzieć. LYM czyli limfocyty mogą świadczyć o infekcji przebytej lub obecnej ALE u niemowlaków są często podwyższone bo normy dla takich dzieci są inne niż te wskazane przez laboratorium dla dorosłych. Kuba praktycznie od urodzenia miał podwyższone, dopiero od miesiąca, jakoś tak, ma w tych ramach z labu, co mnie zdziwiło szczerze ![]() Nabłonki w moczu mogą być po prostu zanieczyszczeniem przy pobieraniu więc nie ma co tu się martwić i drążyć ale jeśli leukocyty są podwyższone to może znaczyć o infekcji ukł. moczowego (u nas tak było). Podobno nawet jeśli są trochę ponad normę (u nas było bardzo zawyżone). Trzymam kciuki, żeby było ok Mamasierpniowa Twoja sytuacja nie jest do pozazdroszczenia ale najważniejsze, że wszystko idzie w dobrą stronę. To tak naprawdę nie jesteś samotna mamą, tylko taką chwilowo samotną a gdzie rodziłaś?Iwona najlepszego dla Zuzi My dzisiaj jedziemy do rodziców na wieś, przyjeżdża po mnie mój brat, Tż dojedzie jutro. Chcę Kubie zrobić 2 dni adaptacyjne przed pozostawieniem go podczas wesela i poprawin także mnie pewnie dłużej nie będzie, jakoś do poniedziałku ale będę podczytywać na tel![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Miszka dziekuję za pomysły, fakt, na wesele siostry bomba ![]() ![]() Elaine mam nadzieję, że plecy dzisiaj bardzo nie dokuczają Mela dla tesciowej. Ogólnie to myslałam, że macie bardzo na pieńku, bo pamiętam jak opisywałaś kiedyś tam różne nieceikawe sytuacje z nią. Grunt, że się kobita przydaje ![]() Rocky jak dla mnie to wynik m.in. dzisiejszych czasów, zabiegania, 1000 spraw do załatwienia każdego dnia...cięzko zrozumieć jak mógł to zrobić, że zapomniał o dziecku ale ja jakoś jestem w stanie go zrozumieć i bardzo mu współczuję... Mam nadzieję, że Laurce nic się nie stało przy upadku Dobra zmykam się pakować |
|
|
|
#2914 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj czytałam, że ten gość to był wzorowy ojciec, zakochany w swoich dzieciach, nowy domek, dwójka dzieci, no rodzina jak z obrazka... Rzadko ją woził do przedszkola, widocznie zasnęła...
To jest jeden z tych przypadków, kiedy jestem bardzo daleka od oceny, choć sytuacja jest tragiczna
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Sammi bo roznie bywalo z moja tesciowa, ale ja wychodze z zalozenia ze nie warto sie klocic i obrazac bo zycie jest za krotkie i nie wiadomo kiedy co nastapi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
MAMA SIERPNIOWA trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki, za Was i mam nadzieję, że się ułoży
Mało mnie, bo cały czas z Młodym teraz jestem i w sumie nie mam czasu na nic Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Perse zapomniałanym, dla Artka za wagę![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Nie chce mi się ani pakować ani sprzątać jak widać dobrze, że jedziemy bo miałabym wyrzuty sumienia, że nie wkładam truskawek do słoików
|
|
|
|
|
#2918 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem trochę zdziwiona, że tż zostawił was w sytuacji, gdy przechodziłaś depresję. W zwłaszcza, że w takim stanie mogłaś np. zrobić coś córeczce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Perse, ale ładnei Artur już waży ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Miszka myślę, że to świetny pomysł - pomoc przy organizacji wesela, dekoracje itp ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Moon metraż imponujący A nie możesz zminiejszycć sobie temp. klimy, skoro marzniesz w nocy ?
|
||||||||
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa u mnie ochłodzenie. 24 stopnie tylko
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Rocky to u nas podobnie, bosko
|
|
|
|
#2921 |
|
Rozeznanie
|
U nas też chłodniej ale pojedziemy na ogródek, basenu może nie będzie ale poszaleje po trawce o ile deszczu nie będzie !
IWONA słodki śmieszek z tej Twojej Zuzinki, sto latek dla niej i za tak wiele umiejętności. W szczególności za nocniczek, u nas kiepsko, Julek od razu wrzeszczy jak go sadzam. Będzie problem. SAMMI wypocznij sobie . W ten weekend idziecie na wesele? ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- PERSE ja też miałam umowę do dnia porodu wiec także nie mam gdzie wracać. Z tym że ja chciałabym isc gdzieś do pracy, mama może zostać z Julkiem. Tylko nie chcę jej obciążać, ona też opiekuję się dwuletnią córką mojego brata, twierdzi że da radę. Ja wiem że to ciężka praca. Zobaczymy, sierpień już tuż tuż. MELA super że teściową dała radę, możesz spokojnie pracować. |
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z tymi wynikami. Wyniki krwi w porządku.. a w moczu zwróciła uwagę na leukocyty- 75 [Leu/ul]. Mówiła, żeby powtórzyć badanie w innym laboratorium (przyszpitalnym)..
Powiedziała, że białek w moczu nie ma..to czemu jest przy nich napisane 'obecne w ilości - NEG [g/l] ?? ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- No i przy okazji zważyła Olka i teraz w tydzień przybrał 120g, czyli połowę z tego co ostatnio w 2 miesiące. Więc ładnie
|
|
|
|
#2923 |
|
Konto usunięte
|
Widzisz Dzoan, to tak jak Artek, raz 60 gramów, raz 360
|
|
|
|
#2924 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie załapała Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Udanego wyjazdu i wesela Kubie na pewno będzie dobrze z dziadkami..dadzą radę ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46849548]Dzisiaj czytałam, że ten gość to był wzorowy ojciec, zakochany w swoich dzieciach, nowy domek, dwójka dzieci, no rodzina jak z obrazka... Rzadko ją woził do przedszkola, widocznie zasnęła... To jest jeden z tych przypadków, kiedy jestem bardzo daleka od oceny, choć sytuacja jest tragiczna [/QUOTE] Ja też nie oceniam...mimo że ciężko jest zrozumieć jak można o dziecku zapomnieć.. ale nie chce mi się wierzyć, że zrobił to specjalnie.. życie ze świadomością tego co się zrobiło własnemu dziecku jest wystarczającą tragedią.. wczoraj karmiąc Olka próbowałam pomodlić się za tę rodzinę (choć niezwykle rzadko to robię)..ale nie wiedziałam czego właściwie im życzyć...zapomnieć..? wg mnie nierealne..pozbierać się? nie wiem czy to możliwe.. w końcu poprosiłam, by Bóg wziął w opiekę tę rodzinę...by jakoś dali radę żyć dalej ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46850969]Widzisz Dzoan, to tak jak Artek, raz 60 gramów, raz 360 Pediatra jakaś panikara
|
|||||||
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam umowe do dnia porodu z zapewnieniem, ze mam gdzie wrocic. Niestety firma sie zamknela wiec nie mam gdzie wracac. Tu mi sie udalo zalapac choc strasznie tesknie za tym moim szkrabkiem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
MYSZKA takie siadanie w nocy to i u nas jest i to czasem kilka razy- zwłaszcza późnym wieczorem. Myślę, ze to bujna wyobraźnia a nie lunatykowanie. Maksiul czasem popłakuje, ja biegnę do niego a on siedzi tak bezradnie, trze oczka ta moja sierotka i nie wie co ma ze sobą zrobić. Ja daję smoka, kładę go i śpi dalej.
IWONKA sto lat dla Zuzanki z okazji miesięcznicy I patentu z sikaniem przed kąpielą i my spróbujemy![]() MAMASIERPNIOWA dobrze, że poszukałaś pomocy Mam nadzieję, ze wszystko ułoży się po Twojej myśli. Trzymam kciuki! I jeszcze wielkie brawa za Twoje podejście do życia. Tak trzymaj!---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ROCKY przytul Laurkę ode mnie. Mam nadzieję, ze po upadku wszystko ok? MAMASZKRABKA, DZOAN a u nas nie ma tak częstych wizyt. Ostatnie pomiary były z okazj 7 m-ca. Następne dopiero po skończeniu roku. I w sumie to chyba nie jest mi to do niczego potrzebne. Widzę, ze jest ok, rozrabia, cieszy się- jednym słowem nic mnie nie martwi wiec i pomiarów nie potrzebuję I chyba dzięki temu mam spokojniejszą głowę bo nie zastanawiam się a dlaczego za mało (za duzo)...![]() Co innego gdyby był wcześniaczkiem lub miał jakieś problemy zdrowotne Wypiłam z mamcią kawę i idę spać ![]() Dzisiaj mamy tańce więc muszę być rześka ![]() I okazało sie, że w weekend idę do pracy za koleżankę a następny będzie wolny. Do później! |
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Miszkaa-tez tak mamy z tym przebudzaniem i tarciem oczek.
Chyba wszystko ok po upadku. Pada deszcz.A mialam isc do sklepu :/ Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
SAMMI a jak tam z waszymi wynikami? Bo chyba Ty ostatnio robiłaś i Kuba miał też jakieś podwyższone?
(fotki wrzucę tylko muszę pozmniejszać) |
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Tz nie zablokowal fona i zadzwonil niechcący do rodzicow i stracil 25 zl z karty :/ teraz nie ma nic na koncie i sie nie dodzwonie.Musze naginac po kartee
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
I muszę pochwalić mojego synusia: spał bez pobudek i popłakiwania do 5,15, potem dałam smoka i pospaliśmy do 6,20. Trochę wcześnie wstaliśmy ale za to nocka spokojna
![]() AGRAFKA dla Misia za samodzielne zasypianie!
|
|
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
G.: Paliła Pani w ciąży? Ja: nie G: Piła Pani alkohol? Ja: nie G: To pewnie nie jadła Pani mięsa? Ja: tak, bo co? G. Dzidziuś jest mały, jak na swój wiek. |
||
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Miszkaa-ladna nocka
![]() Surka-a ja znowu sie trzęsłam za mięsem. Teraz tez a na słodkie mam rzadko ochote a ten sernik od miesiaca mnie kusiłWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
MISZKA i AGRAFKA
dla Waszych smyków.Mój nefrolog od razu wiedział, że nie jem mięsa bo miałam niskie Ph moczu ![]() A myślę, że waga dziecka w ciąży nie miała nic do tego czy jem mięso czy nie. DZOAN powtórz badania bo mi kiedyś podmienili próbki moczu w ciąży i leukocyty były na takim poziomie, że myślałam, że zawału dostanę. Zrobiłam na 2 dzień też mocz i mocz idealny. Poznałam, że to nie mój mocz bo ja miałam zawsze niskie Ph a tam było w ciul wysokie. Mojej kuzynce to samo zrobili w tym samym labie.
|
|
|
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
dziekuję dziewczyny za wsparcie, jestescie kochane: )
Moja mała też raz mi spadła z łóżka. Akurat zarwało się( !) jej łóżeczko i przełożyłam ją na dosłownie kilka sekund na moje łóżko i spadła bidulka twarzą do podłogi na Jezuska. Na szczęście nic jej się nie stało ale ja wpadłam w histerię.Mam nadzieję Rocky że nic się małej nie stało. Ja tylko raz byłam z córką w szpitalu po uderzeniu w głowę, ale to miała całe czoło opuchniete bo uderzyła w kant krzesła z całym impetem. Sammi, rodziłam na Szterlinga w szpitalu Rydygiera. Jestem zachwycona tym oddziałem. Do szpitala weszłam o 10 a o 11.15 już miałam dziecko w ramionach: ) super szybka akcja, nawet chłopak nie zdarzył dojechać: ) Perse, pracuję nad posklejaniem związku, póki co jest progres, liczę na to że w końcu nauczymy się żyć ze sobą. |
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No o kant to niebezpiecznie. I rzeczywiście szybka akcja porodowa pozazdrościć ![]() M. dziś gotuje obiad... buhahaha... W końcu skończyłam esej na zaliczenie. |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że od wczoraj mam już TŻ w domu
|
|
|
|
#2938 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
MISZKA polechtalas moje wielkie ego z tym ekspertem ale niestety nie jestem. Ogólnie to w kuchni lekko zagubiona jestem. Zielonej soczewicy młodej nie daje bo nie lubi. Ja ja uwielbiam za to właśnie zamiast kaszy do obiadu. Daje jej czerwona normalnie z warzywami gotuje marchew, pomidor i por. Z mieskiem nie wiem bo podaje sloiczkowe. SURKA jak zmniejsze temp to znowu za duszno będzie. Nie wiem czy mam jakieś zaproszenie do K. Córka mnie zmusiła do używania tel bo lapkiem rzuca a ja tu sie średnio odnajduje. Jeśli tak to bardzo dziękuje ale nie skorzystam bo nie spełnie wymogów członkostwa. Fotki Asmy wstawie pewnie koło roczku. ZUZIU wszystkiego najlepszego dla tak zdolnej dziewczynki i brawa dla mamy. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mera tak, w ten weekend weselicho ale Wy sobie chociaż odpoczniecie w ogródku![]() Dzoan kciuki żeby wyniki były lepsze, jutro robicie? za wagę OlusiaMiszka my dzisiaj zanosiliśmy siki żeby skontrolować czy zapalenie wyleczone.. Fiazo najlepszego dla Piotrusia Myszka ja też interet z Plusa mam Mamasierpniowa słyszałam, że w Rydygierze z higieną na bakier, to prawda? ja w Madurowiczu powiłam syna, też jestem zadowolona. Ale miałaś ekspresowy poród moze jakiś opis? przepraszam, że tak Cię ciągnę za język, jesli jestem nachalna to mnie wyprostuj ![]() Kurcze czekam na brata, zdążyłam pomyć gary, spakować nas, posprzątać całe mieszkanie tylko podłogi do zmycia i ogarnąć siebie:/ ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Mamaszkrbka czemu śmiejesz się z gotującego męża chwal go, chwal to będzie to częściej robił chyba że to jakies ryzyko dla zdrowia![]() Surka kciuki za męża |
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

Dzoan-brawa dla Olka.
ulamki sekund a ja prawie zawal przezylam 
za nocniczek. Wykorzystam Twój patent na nocnik przed kąpielą.

dobrze, że jedziemy 

) Po wycięciu pan młody bierze żonkę na ręcę i siup przez sercowy otwór wchodzą na salę
Jestem trochę zdziwiona, że tż zostawił was w sytuacji, gdy przechodziłaś depresję. W zwłaszcza, że w takim stanie mogłaś np. zrobić coś córeczce
)

w tym samym labie.