|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
łaziłam i łaziłam... a matki siedzące na ławce z książką patrzyły na mnie jak na wariatkę.ja też nie wiem czy jest sens, chciałam Ci tylko napisać, że przerabialiśmy te mleka i zarówno nan ha jak i bebilon ha J. źle tolerował, przy hippie ha różnica była ogromna i na nim został, a po jakimś czasie przeszliśmy na zwykłego hippa. ale Ty masz dawać ha? bo ten na kolki i zaparcia to nie będzie ha. współczuję przejść z pobieraniem krwi jeśli chodzi o pielęgnację u chłopca, to zwyczajnie, ja normalnie myję jak całe ciało, nie ruszam |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
Buziak ![]() dziewczyny, schodzi mi skóra z części brzucha ;/ nie wiem, czy to od clexane? a miałam tylko 1 siniaka po tej stronie... Jakieś info co to ? |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na każde pobieranie, szczepienie, itd. chodzę zgięta w pół z bólu brzucha ze stresu :/ Nie, siusiaka nie ruszam, boję się, że mu uszkodzę. |
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk Nam pediatra mówił, że zaparcia u takich małych dzieci to normalna rzecz i zalecił podawanie probiotyków. My dawaliśmy BioGaie aż do 3-4 ms, nie codziennie. Z czasem S. nauczył się wypróżniać. A Maksio ma PFO?
Witajcie Dla mnie to jakiś hardcore![]() Mam jeszcze jedną wizytę przed szpitalem. |
|
|
|
#2916 |
|
Konto usunięte
|
Fiol
za wizytę.Jeżu, tak strasznie mnie boli brzuch na owu dzisiaj :/ Mocniej niż na @.. Poza tym nie orientujecie się może, jakie teraz są pyłki? Bo mam drugi rzut alergii, na dworze leje mi się z nosa, jestem przewściekła z tego powodu. |
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już? nie wiem kiedy zleciała Twoja ciąża ![]() ja mam mały dylemat, chciałam jutro podjechać na zdjęcie szwów i od razu przeważyć w szpitalu małego czy dobrze przybiera. ale muszę to zrobić w godzinach 19-15, czyli w najgorszy skwar. i nie wiem, boję się, że zaszkodzi to małemu... Dziś mój Krzyś kończy tydzień!
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() A Maksio miesiąc Cytat:
Tak Maks ma pfo. I dostaje codziennie dicoflor z probiotyków. Tak zlecili w szpitalu. Biogaje w domu też mam ale nie wiem co lepsze. Cytat:
Ten hipp na zaparcia ma też obniżona zawartość laktozy Tak samo jak ha. Perse widzę że mamy tak samo... Boli mnie brzuch z nerwów jakbym na borowanie szła, gdy mają coś mu robić. W szpitalu kilka razy dziennie miał coś robione. Więc tam stres non stop.. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Berbie mi położna małego waży. Kiedy masz patronaż? Zobaczyłam wynik online tsh maksia i na serio prawie zemdlałam.. Tsh 10,44!!!!!! Patrze a normy dla jego wieku to do 10,80.czyli w normie ale jakoś i tak dużo... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2919 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47204495]Poza tym nie orientujecie się może, jakie teraz są pyłki? Bo mam drugi rzut alergii, na dworze leje mi się z nosa, jestem przewściekła z tego powodu.[/QUOTE]
nie wiem, ale na wsi cały czas smarkałam.. w mieście jednak mniej. Cytat:
u nas tak nie waży się dzieci. raz zważyła go położna kilka dni po porodzie, ale raczej źle, zresztą zrezygnowaliśmy z niej,a druga nie miała wagi. później ważony był jak miał ok miesiąca z mojej inicjatywy. bo tak to dopiero na szczepieniu na 6 tyg ważą. Cytat:
miałam tak samo z wynikiem, ale to są zupełnie inne normy. |
||
|
|
|
#2920 |
|
Konto usunięte
|
Ja waze w osiedlowej przychodni na dzieciach zdrowych jak nie ma ludzi, a jak są, a mi zależy, to czasami wchodzę między.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2921 |
|
Konto usunięte
|
Sto jak dla krzysia i Maksia
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() U nas upał,mały w nocy nie mógł spać.Chyba z tego ciepła.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane
![]() Berbie, Kucyk wszystkiego dobrego dla Waszych pociech!! Fiol super, no to będzie spory chłop Melbi kiedy masz wizytę? jak się czujesz?? Rena
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to zleciało - zdrówka zdrówka dla Maksia u nas pomimo wczorajszej burzy też upał...
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
nie muszę, ale chciałam mieć pewność cz przybiera na kp.
jednak chyba się nie wybiorę. poczekam na chłodniejszy dzień. czy to robi różnicę jak dłużej ze szwem pochodzę? babcia zabrała wnuczka na spacer więc miałam czas się troszkę oporządzić, ale idę już ich szukać...
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Nadrobiłam, ale już nie wiem co komu.. Rena jak się czujesz? dzisiaj wizyta u lekarza? przytulam Cię z całych sił. Barbi pytałaś o pas. Ja zaczęłam nosić jakieś 5 tygodni po porodzie. Hope dobrze, że wszystko jest ok. Mam nadzieję, że tych "incydentów" będzie jednak jak najmniej! Życzę spokoju kochana. Fiol Franuś już duży chłopczyk! Jeszcze kilka tygodni i będziesz go tulić w swych ramionach! Buziaczki dla tygodniowego Krzysia i miesięcznego Maksia!!! Zdrówka chłopaki A u nas ostatnie dni kiepsko.. w sobotę zrobił mi się w piersi zastój (a jeszcze kilka dni wcześniej pisałam, że są miękkie).. i to już po raz kolejny, nie wiem dlaczego mnie to spotyka, skoro mała regularnie opróżnia piersi. Niedzielę się męczyłam i starałam na wszelki znane mi sposoby walczyć, ale nic to nie dawało a pierś była coraz bardziej opuchnięta, normalnie jakbym miała kamień pod pachą, czułam się kiepsko, bardzo.. wczoraj przyjechała położna i zrobiła mi mega bolesny masaż, po którym też nie puściło i już miałam wizję zapalenia piersi, ropnia itp. ale na szczęście pod wieczór mój mały ssak się na tyle skutecznie przyssał, że poczułam w końcu ulgę. Aż się popłakałam z radości, bo w niedziele płakałam ale z bólu i bezsilności. Ogólnie mam bardzo dużo pokarmu i ciągłą nadwyżkę. Nie wiem co z tym zrobić. Do tego uwaga: moje 11 tygodniowe dziecko zaczęło ząbkować!!! Ma dolną jedynkę, tylko jeszcze nie przebitą! No masakra. Przecież to za wcześniej. Do tego kisimy się w domu i to nie dlatego że upał, a dlatego, że Emilia nie toleruje wózka. W ogóle. Od razu jest ryk, jak tylko ją wkładam. Więc poddałam się od kilku dni nie wychodzę
|
|
|
|
#2927 |
|
Konto usunięte
|
Anita ja, jak miałam zastój (tylko raz się zdarzyło), to rozgrzałam pierś pod prysznicem, potem spirytusem, odciągałam ile się dało, a potem liść kapusty. Zeszło
Faktycznie bardzo wcześnie ząbkuje Emilka. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Anita a nie mogłabyś nosić Emilki w chuście lub nosidle? |
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
anitko czemu dopiero 5 tygodni po porodzie? tak mówiła położna?
współczuje zastoju, z tego co piszesz strasznie bolała, za mną już jeden zastój też pod pachą. 2 dni masowaliśmy go z tż. a na wyjścia może nosidełko lub chusta? wy mieszkacie w domu z podwórkiem? może choć kołyskę wystawiaj w cieniu i siadaj na ławce?
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Perse opisany przez Ciebie schemat jest mi doskonale znany i powtarzałam go od soboty chyba z 20razy i nie pomagało.
Chyba musze kupic ta chuste lub nosidło, bo inaczej chyba zwariuje.. ma któras z was chustew kółkową? czy lepiej taka zwykła kupic? |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2930 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam zwykłą, tkaną.
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Perse dziękuję za pamięć
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadwyżke odciągasz czy czekasz aż sie unormuje? Wow szybko ten zabek.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Melbi matko jedyna już genetyczne????
Berbie tam masz Krzysia owiniętego w jakiś kocyk lamilou czy co to jest? czy to ten bambusowy?? Pas to mi kuzynka mówiła żebym nawet wzięła ze sobą do szpitala jak będę mieć CC i żebym go zaraz założyła bo wiele daje....
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie o tej niani http://allegro.pl/cyfrowa-niania-ele...404333175.html ?
agatko taki mam http://www.lamillou.com/shop/wielofu...-by-anna-mucha dziewczyny możecie polecić jakąś kamerkę w rozsądnej cenie?
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-07-08 o 11:54 |
|
|
|
#2936 |
|
Konto usunięte
|
Berbie
Szczerze mówiąc kupiłam jakiś czas temu i czekałam, czekałam... Najważniejsze, że Wy się doczekaliście ![]() Ja mam monitor oddechu z AngelCare i jest OK, cały czas włączam jeszcze, jak Artek śpi, w noc, w dzień. Dopiero niedawno musiałam zmienić baterie. |
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47208718]Berbie
Szczerze mówiąc kupiłam jakiś czas temu i czekałam, czekałam... Najważniejsze, że Wy się doczekaliście ![]() [/QUOTE] my też czekaliśmy i już i tydzień minął
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie dziękuję
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
zdrówka Krzysiu!
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- zdrówka Maksiu! ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#2940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

człowiek nie może nawet odsapnąć. Jeszcze w taki gorąc. A powrót do domiu= płacz.
ok
łaziłam i łaziłam... a matki siedzące na ławce z książką patrzyły na mnie jak na wariatkę.
trzymam za Was bardzo mocno kciuki 

za wizytę.