Zakupy na Strawberrynet - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-25, 11:32   #2911
laurorka
Raczkowanie

GG do laurorka
Dot.: Zakupy na Strawberrynet

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Ja ak miałam kilkakrotnie i czasami po kilku dniach to się zmieniało, a od miesiąca jest tak cały czas i zrezygnowałam z płacenia paypalem bo mozna było się wściec.
Dzięki za odpowiedz.Niestety nie mam karty kredytowej , czy jest jakis inny sposób płacenia oprócz pay pal gdzie mozna podpiąć karte debetową visa ?
laurorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 13:16   #2912
Sabcia22
Przyczajenie

a sprawdzałaś czy da się przez Western Union??
Sabcia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 15:13   #2913
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurorka Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedz.Niestety nie mam karty kredytowej , czy jest jakis inny sposób płacenia oprócz pay pal gdzie mozna podpiąć karte debetową visa ?

Tak, jest inny bardzo prosty sposób płacenia na truskawce. Wystarczy założyć darmowe konto w mBank i otrzymac darmową kartę visa electron i zadzwonić na infolinię mBanku i ustalić limity dla płatności i można wtedy płacić nią na tru jak normalną kredytową Wszystko jest za darmo: założenie i prowadzenie konta oraz karta visa. Do dzieła !!!
Stary 2008-04-25, 15:18   #2914
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Cytat:
Tak, jest inny bardzo prosty sposób płacenia na truskawce. Wystarczy założyć darmowe konto w mBank i otrzymac darmową kartę visa electron i zadzwonić na infolinię mBanku i ustalić limity dla płatności i można wtedy płacić nią na tru jak normalną kredytową Wszystko jest za darmo: założenie i prowadzenie konta oraz karta visa. Do dzieła !!!
Potwierdzam,ja tak płacę
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-25, 22:39   #2915
Vellamo
Przyczajenie

GG do Vellamo

Cytat:
Napisane przez rybkad Pokaż wiadomość
Potwierdzam,ja tak płacę

Ja płacę e-kartą (kartą wirtualną) z mBanku - to taka karta kredytowa tylko bez kredytu Przed każdą transakcją ładuję e-kartę odpowiednią sumą ze swojego konta. Cała operacja jest bezpłatna. E-karta służy tylko do płacenia w internecie lub zamówień dokonywanych telefonicznie (jak sama nazwa wskazuje). Za wyrobienie tego cacka zapłaciłam 25zł. (tyle też wynosi roczna opłata za kartę). Za pomocą tej karty płaciłam już za zakupy na Strawberrynet, Amazonie, eBayu. Więcej info:
http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/wirtualne/

A tak z innej beczki - dziś dostałam zwrot pieniędzy z Truskawki za cło/podatek naliczony przez UP Bytom Czekałam równo tydzień. Cała operacja przebiegła bez problemów, w miłej atmosferze wzajemnego zrozumienia Fajnie, że ten motyw ze zwrotem kasy naprawdę działa.
Stary 2008-04-26, 10:14   #2916
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vellamo Pokaż wiadomość
Ja płacę e-kartą (kartą wirtualną) z mBanku - to taka karta kredytowa tylko bez kredytu Przed każdą transakcją ładuję e-kartę odpowiednią sumą ze swojego konta. Cała operacja jest bezpłatna. E-karta służy tylko do płacenia w internecie lub zamówień dokonywanych telefonicznie (jak sama nazwa wskazuje). Za wyrobienie tego cacka zapłaciłam 25zł. (tyle też wynosi roczna opłata za kartę). Za pomocą tej karty płaciłam już za zakupy na Strawberrynet, Amazonie, eBayu. Więcej info:
http://www.mbank.pl/indywidualny/karty/wirtualne/

A tak z innej beczki - dziś dostałam zwrot pieniędzy z Truskawki za cło/podatek naliczony przez UP Bytom Czekałam równo tydzień. Cała operacja przebiegła bez problemów, w miłej atmosferze wzajemnego zrozumienia Fajnie, że ten motyw ze zwrotem kasy naprawdę działa.
Ja też płacę ekartą, bo jak ją wyrabiałam wtedy jeszcze nie było tej możliwości, żeby płacić zwykłą visa electron z mbanku.
Stary 2008-04-26, 10:17   #2917
rozwydrzona
Zadomowienie

a czy jest jakaaś inna możliwość? jak nie mam ani karty kredytowej, ani konta w mBanku, tylko z WBK? a czy mozna podczepic sie pod czyjes zamowienie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-26, 10:50   #2918
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
a czy jest jakaaś inna możliwość? jak nie mam ani karty kredytowej, ani konta w mBanku, tylko z WBK? a czy mozna podczepic sie pod czyjes zamowienie?
WBK tez ma taką możliwość (musisz się dowiedzieć, ale wiem, że wprowadzili do oferty taką kartę).
Albo poprosić którąś Wizażankę, która tu czasem pomaga w zakupach (np. mnie ) i też nie ma problemu.
Stary 2008-04-26, 12:09   #2919
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
WBK tez ma taką możliwość (musisz się dowiedzieć, ale wiem, że wprowadzili do oferty taką kartę).
Albo poprosić którąś Wizażankę, która tu czasem pomaga w zakupach (np. mnie ) i też nie ma problemu.
albo mnie

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-26, 12:10   #2920
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:

A czy jest jakiś problem żeby założyć sobie darmowe konto w mbanku ???
Stary 2008-04-26, 12:27   #2921
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

mozna tez zalozyc konto w BZWBK ja taka mam (specjalnie zakladalam tam konto na potrzeby truskawki) i wsyztsko jest jak najbardziej ok. Paypal ja akceptuje i chyba mozna ogolnie uzywac jak kredytowej ale tego nie jestem na 100% pewna. wazne ze do celow truskawkowych jest wporzadku
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-26, 18:13   #2922
laurorka
Raczkowanie

GG do laurorka
Zakupy na Strawberrynet

Cytat:
Napisane przez Sabcia22 Pokaż wiadomość
a sprawdzałaś czy da się przez Western Union??
sZCZERZE POWIEM,ZE NAWET O TAKIEJ OPCJI NIE MYSLAŁAM ;-)

Cytat:
No to świetnie Dzieki serdecznie za odpowiedz ;-) Kamień spadł mi z serca i mogłam na spokojnie rzucic sie w odmęty zakupów truskawkowych ;-)
Tak z innej beczki czy któraś z Was zna może J.Lo Live Luxe ???Wiem jaka ma nutę zapachową
(gruszka, egzotyczny melon, drzewo cytrusowe, frezja, ametyst, waniilia, bursztyn drzewo sandałowe)tylko niestety ale nie miałam z nimi stycznosci i nie wiem czy są bardzo waniliowe czy bardziej cytrusowe ... jezeli któraś z Was mogłaby mi pomóc ogromnie dziekuję ;-)miłego weekendu

Edytowane przez tulipanka
Czas edycji: 2008-04-30 o 12:00 Powód: post pod postem
Stary 2008-04-26, 18:48   #2923
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
No to świetnie Dzieki serdecznie za odpowiedz ;-) Kamień spadł mi z serca i mogłam na spokojnie rzucic sie w odmęty zakupów truskawkowych ;-)
Tak z innej beczki czy któraś z Was zna może J.Lo Live Luxe ???Wiem jaka ma nutę zapachową
(gruszka, egzotyczny melon, drzewo cytrusowe, frezja, ametyst, waniilia, bursztyn drzewo sandałowe)tylko niestety ale nie miałam z nimi stycznosci i nie wiem czy są bardzo waniliowe czy bardziej cytrusowe ... jezeli któraś z Was mogłaby mi pomóc ogromnie dziekuję ;-)miłego weekendu
No to teraz tylko trzymaj się dobrze za portfel, bo truskawka potrafi wyssać ostatni grosz

W kwestii akurat tego zapachu nie pomogę, bo nie znam.
Stary 2008-04-28, 19:05   #2924
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

a ja sie pochwale moim dzisiejszym truskawkowym nabytkiem na ktory chyba bede czekala jak na szpilkach kupilam sobie Chopard'a Wish. Przymierzalam sie bardzo dlugo do tego zapachu, moze dlatego ze jest malo popularny a moze dlatego ze nie do konca bylam pewna czy bedzie poprostu dla mnie odpowiedni ale ta buteleczka i wiele opisow ktore przeczytalam oraz wspomnienie samego zapachu ktory kiedys juz byl na moim nadgarstku wzialo gore.
tak wiec czekam juz na 2 buteleczki z Tru a mozecie mi powiedziec czy zawsze czekacie tak okolo miesiaca na perfumki? moze czasem te paczki przychodza szybciej? Prosze powiedzcie ze tak jest...
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 21:36   #2925
abrakadabra1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Jezeli mamy podobne nosy to koniecznie sprawdzaj ta Escade ona sie nazywa Moon Sparcle o ile dobrze zapamietalam i jest booooska
Popieram, własnie czekam na Moon Sparkle z Tru dla TŻ'a Damska też jest super (w sumie jak większość Escady) i myślę że ją wkrótce nabędę. Oby tylko UC się nie przyczepił.
abrakadabra1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-28, 21:58   #2926
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie pochwale moim dzisiejszym truskawkowym nabytkiem na ktory chyba bede czekala jak na szpilkach kupilam sobie Chopard'a Wish. Przymierzalam sie bardzo dlugo do tego zapachu, moze dlatego ze jest malo popularny a moze dlatego ze nie do konca bylam pewna czy bedzie poprostu dla mnie odpowiedni ale ta buteleczka i wiele opisow ktore przeczytalam oraz wspomnienie samego zapachu ktory kiedys juz byl na moim nadgarstku wzialo gore.
tak wiec czekam juz na 2 buteleczki z Tru a mozecie mi powiedziec czy zawsze czekacie tak okolo miesiaca na perfumki? moze czasem te paczki przychodza szybciej? Prosze powiedzcie ze tak jest...

Niestety Cię nie pocieszę Raczej wszystkie idą długo i wiele z nich (zwłaszcza perfumy) wpada w łapy UC Moje od 2 tygodni wpadają wszystkie jak leci
Stary 2008-04-29, 07:08   #2927
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Wczoraj dostałam walentynkę od UC w Bytomiu,że przechwycili jedną z moich paczek .Wysłałam im mailem co trzeba i mam nadzieję,że szybko pójdzie "uwalnianie".Ostatni raz,inną trzymali około tygodnia.Mam też nadzieję,że innych moich paczek które są w drodze nikt nie wychwyci.Eh...

Princessko
-ja czekałam na perfumy z Tru 2 tygodnie.
Stary 2008-04-29, 08:34   #2928
laurorka
Raczkowanie

GG do laurorka

Cytat:
No to teraz tylko trzymaj się dobrze za portfel, bo truskawka potrafi wyssać ostatni grosz

W kwestii akurat tego zapachu nie pomogę, bo nie znam.
jAKOŚ SIE TRZYMAM TYLKO NIESTETY DZIŚ DOTARŁA DO MNIE PACZKA Z KREMAMI KTÓRE ZOSTAŁY WYPRODUKOWANE W 2004 I 2002 R CZYLI KRÓTKO MÓWIĄC DO ŚMIECI ...
jAK WIDAC TRZEBA UWAŻAĆ.
Stary 2008-04-29, 15:02   #2929
jazmine
Zadomowienie

ja tu, po wyrzuceniu starej wykładziny, zagruntowaniu 4 ścian, siadam do komputera który został zostawiony do kontaktu ze światem pod wielką płachtą folii, myslę że będe czytała dwie godziny posty - a tu cisza truskaweczki się opalają- dobrze dobrze dziewczęta, przyda się trochę relaksu dla oczu, paluszków i portfeli ...

jazmine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-29, 15:07   #2930
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
jAKOŚ SIE TRZYMAM TYLKO NIESTETY DZIŚ DOTARŁA DO MNIE PACZKA Z KREMAMI KTÓRE ZOSTAŁY WYPRODUKOWANE W 2004 I 2002 R CZYLI KRÓTKO MÓWIĄC DO ŚMIECI ...
jAK WIDAC TRZEBA UWAŻAĆ.
heh to może napisz do nich?może zwócą Ci pieniązki?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 15:11   #2931
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia
Zakupy na Strawberrynet

Cytat:
Napisane przez jazmine Pokaż wiadomość
ja tu, po wyrzuceniu starej wykładziny, zagruntowaniu 4 ścian, siadam do komputera który został zostawiony do kontaktu ze światem pod wielką płachtą folii, myslę że będe czytała dwie godziny posty - a tu cisza truskaweczki się opalają- dobrze dobrze dziewczęta, przyda się trochę relaksu dla oczu, paluszków i portfeli ...

hihi. moj portfel schudl paskudnie - raz ze tez mam remont - kuchia tym razem - cale szczescie komputer jest ogolno dostepny tylko lodowka i zmywarka w przedpokoju strasza, a po drugie wlasnie dzisiaj pozdziwalam dopoludnia tusz YSL (mniam slicznie pachnie) i puder brazujacy clarinsa - ta firma mnei zadziwia - nie wiem jak z jakoscia i mam nadzieje, ze bedzie lepsza niz tuszu, ale opakowania maja bosskie Tusz kosztowal 55 zł a puder 50

teraz czekam na pryzmy givenchy w kolorze chic white i juz nie moge sie doczekac

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
tak tak, irsin ma racje. ja bym im wyslala zdjecia daty ważności tych kremow. Nie moze byc tak starocie wyslaja. I trzeba byc twardym chińyki sa czasami strasznie uparte i jak dzieci sie zachowuja. Tz mowi (ma z nim duzo kontaktow sluzbowych) ze oni sa bardzo mili ale bardzo cfani i trzeba ich traktowac grzecznie ale stanowczo.
Jak bym im zwrocila uwage ze czesto podaja date waznosci na swojej stronie i wtedy wiadomo ze kupuje sie cos co szybko sie przeterminuje, ale jak nie podali to znaczy ze kosmetyk mial byc świeży, jak nie jest to znaczy, ze oszukali.

Cytat:
na truskawie jest tak fajnie, ze jedna osoba moze zamawiac na adres innej. jak potrzebujesz to pisz na pw - moge pomoc Ci w zamowieniach

Cytat:
szczerze mowiac to nigdy tak nie mialam zeby perfumy do mnie przychodzily pozniej niz po 2 tygodniach. a teraz po ponad 3 tygodniach wyladowaly na cle w bytomiu i kisza sie tam juz okolo tygodnia. jak ich nie dostane w przyszlym tygodniu to chyba tam pojade bo tak jest najlepiej

poza tym wszytsko inne czyli pielegnacja i kolorowka przychodzi z pieczatka 'objete procedura dopuszczenia od obrotu'

Edytowane przez tulipanka
Czas edycji: 2008-04-29 o 18:52 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji EDYTUJ i MULTICYTOWANIE!
Wisnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 20:46   #2932
KatarzynaD
Raczkowanie

A do mnie dziś dotarło awizo, iż moja paczka jest na poczcie do odebrania, wprawdzie już nie zdążyłam, ale jest! A wysłana z Tru 01.04!!!
Dostałam cło do zapłaty 60 zł, a wartość paczki była około 200 zł. Jednak nie kazali mi przesyłać dokumentów czy też tak miewacie? Ja perf. zamawiałam pierwszy raz i z tego co czytam zawsze trzeba im coś tam faxować, mailować i takie tam zawracanie...
KatarzynaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 21:17   #2933
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
jAK WIDAC TRZEBA UWAŻAĆ.
Koniecznie wyślij do nich reklamację. Ja wysyłałam i przepraszali i szybko zwracali pieniążki A kosmetyki sprawdź, może akurat nic się z nimi złego nie stało pomimo upływu lat ?

Cytat:
Napisane przez KatarzynaD Pokaż wiadomość
A do mnie dziś dotarło awizo, iż moja paczka jest na poczcie do odebrania, wprawdzie już nie zdążyłam, ale jest! A wysłana z Tru 01.04!!!
Dostałam cło do zapłaty 60 zł, a wartość paczki była około 200 zł. Jednak nie kazali mi przesyłać dokumentów czy też tak miewacie? Ja perf. zamawiałam pierwszy raz i z tego co czytam zawsze trzeba im coś tam faxować, mailować i takie tam zawracanie...
Ale szczęściara Normalnie w czepku urodzona Ale to super ! Gratuluję !
Stary 2008-04-29, 21:25   #2934
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

a ja na swoja czekam i czekam i czekam - jest tam 5 flaszek perfum wiec clo pewnie bedzie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 21:50   #2935
KatarzynaD
Raczkowanie

Cytat:
Koniecznie wyślij do nich reklamację. Ja wysyłałam i przepraszali i szybko zwracali pieniążki A kosmetyki sprawdź, może akurat nic się z nimi złego nie stało pomimo upływu lat ?

Ale szczęściara Normalnie w czepku urodzona Ale to super ! Gratuluję !
Dzięki
Czyli mam rację, że prawie (prawie robi wielką rożnicę) trzeba coś im posyłać? A w takim razie na jakiej podstawia (kwoty) naliczyli mi cło?
KatarzynaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 22:16   #2936
skarbonka
Raczkowanie

Czy czekając na zamówienie z 19 marca, biję rekord oczekiwania na przesyłkę? Czekam cierpliwie, bo sprawa jest podobno na dobrej drodze (Urząd Celny przekazał już paczkę Poczcie) i przed 1 maja ma u mnie być.
skarbonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 07:39   #2937
laurorka
Raczkowanie

GG do laurorka

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Napisałam do nich jakieś dwa dni temu od razu odpisali - tzn dostalam dwa rózne meile - jeden ,żebym wybrała sobie opcje zwrotu - albo nowy krem albo zwrot kasy( wybrałam pierwsza opcję )a drugi ,żebym wysłała im zdjęcia kremów.Tak uczyniłam.No i teraz cisza w eterze i zastanawiam sie czy czekac czy sie przypominać.Moze szkoda im czasu na odpowiedz ?
Najgorsze jest to ,że w kolejnej paczce która pewnie poszła do oclenia biorac pod uwage koszt ;-)tez były takie same kremy.Jak tez beda przeterminowane to kurcze jak znowu do nich napisze to nie wiadomo czy nie pomysla,zechcę ich naciagnąć.Na wszelki wypadek zostawiłam te dwa niefortunne kremiki i jakby co zrobie zdjecia czterech ;-D.

Cytat:
Napisane przez KatarzynaD Pokaż wiadomość
Dzięki
Czyli mam rację, że prawie (prawie robi wielką rożnicę) trzeba coś im posyłać? A w takim razie na jakiej podstawia (kwoty) naliczyli mi cło?
pewnie na podstawie deklaracji cenowej ze strony truskawki napisanej na którejs ze stron pudełka.

Szczerze powiem ,ze wyglądają te kosmetyki jak zjełczałe i zapach mają az nadto spirytusowy ...nie mam jakoś ochoty na smarowanie sie nimi chociaz moze zachowały jakies cenne właściwości to niestety albo stety wyladują w koszu jak tylko ta sprawa zostanie wyjasniona ;-D

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2008-04-30 o 11:27 Powód: post pod postem, proszę korzystać z opcji "edytuj" i "multicytowanie"
Stary 2008-04-30, 11:29   #2938
rachela
Zakorzenienie

Laurorko, Wisnio - proszę Was o przeczytanie tego: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...05&postcount=8
postu, w którym wyjaśnione jest w jaki sposób można edytować swoje posty lub multicytować.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 15:38   #2939
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Dorwali i drugą moją paczkę
Dziewczyny,powiedzcie mi proszę czy UC odpowiada na te maile z potwierdzeniem zakupu i oświadczeniem czy nie odpowiada i po prostu zaczynają procedurę uwalniania paczki i i ją odsyłają bez informacji o tym
Stary 2008-04-30, 15:47   #2940
yoona
Zakorzenienie

nie odpowiada niestety

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości