Mamusie lutowe 2015 - cz. 2 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-28, 09:20   #2911
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2

Śliniaczki.
Skarpetki najważniejsze.
Oczywiście robiąc zdjęcie zauważyłam że na skarpetkach jest zabezpieczenie !!!! nosz... a nie mam paragonu A jak wychodziłam to nie pikało. Tak to jest jak M ma focha ze musi poczekać i teraz nie wiem co z tym zrobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aa.jpg (61,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aa1.jpg (50,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-09-28, 09:27   #2912
1141655
Zakorzenienie

Piękny ten biały sweterek faktycznie i te legginsy rozne tez fajowe
I śliniaczki jakie koloryyyy aaaah
A ze skarpetkami,to ja byym chyba przy wizycie w tesco po prostu poszedla i poprosila o zdjecie pikacza i tyle

Ja tez dzis tak srednio spalam, ok 5 zaczelam sie budzic, cos mnie gniotło, wiec polezalam na prawym boku, dostalam kilka kopniakow,wiec przenioslam sie na plecy , cos mnie w pipce kłuło więc tak dolegiwałam,ale po chwili na szczęście zasnęłam.
To zakłuwanie to za to łażenie wczoraj po lesie po tych górach hehe

Dziś jedziemy do teściów, bo ostatnio jej powiedziałam, że moją ulubioną zupą jest jej krem z zielonego groszku Zadziałało jedziemy się nim delektować

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 10:05   #2913
Asia1105
Wtajemniczenie

Ubranka cudne Boże daj mi córkę!!!!!!

Chyba mnie zmobilizowałaś do zrobienia listy potrzebnych rzeczy, bo jakoś się ogarnąć nie mogę :p stres mnie już dopada ile jeszcze potrzebuję! ale spokojnie, tylko spokój mnie uratuje
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 10:18   #2914
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

A ja czekam aż facet przyjedzie i pozabiera rzeczy(wynajmujemy mieszkanie). Ale taki ma z tym problem że nawet po pieniądze w tym miesiącu nie przyjechał :/ mieszkamy tu 2 lata i nigdy mu się to nie zdarzyło. Cały kwietnik z kwiatami jeden duży i telewizor.Cały róg pokoju to zajmuje. Przywiozę od rodziców wszystko co mam i będę dokupować resztę.
Stary 2014-09-28, 12:38   #2915
emdzik
Zakorzenienie

Paulina świetne ciuszki wszystko super upolowałaś Muszę też kupić takie śliniaczki, widziałam u kuzynki i bardziej mi przypadły do gustu.

Ilonka jeszcze raz wszystkiego najlepszego Kochana ... mam nadzieję, że miło spędzasz czas z mężem

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 13:02   #2916
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Ja tez dzis tak srednio spalam, ok 5 zaczelam sie budzic, cos mnie gniotło, wiec polezalam na prawym boku, dostalam kilka kopniakow,wiec przenioslam sie na plecy , cos mnie w pipce kłuło więc tak dolegiwałam,ale po chwili na szczęście zasnęłam.
To zakłuwanie to za to łażenie wczoraj po lesie po tych górach hehe

Dziś jedziemy do teściów, bo ostatnio jej powiedziałam, że moją ulubioną zupą jest jej krem z zielonego groszku Zadziałało jedziemy się nim delektować
mnie tez dzisiaj obudzilo klucie w pipce.
Boze jak ja wytrzymam jeszcze 20tygodni

a z tym obiadkiem to zazdraszczam. ja moge liczyc tylko na siebie w tej kwestii. A dzisiaj mam stukac schabowe.

Edytowane przez ewccik
Czas edycji: 2014-09-28 o 13:03
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 13:03   #2917
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Emdzik ja kupiłam w tesco i wyszło 3 zł z groszami za 1 sztukę bajka Dlatego kupiłam już teraz. Ja dla Zuzia miałam taki sam tylko a jak było ciepło to się pociła bardzo Do tej pory mam

Iwonka wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Spełnienia marzeń

M pojechał sprawdzić co w aucie śmierdzi. Mówił że klima a jak ja powiedziałam że mysz to się śmiał ze mnie... Później wyczytał że mogła faktycznie mysz się zaklinować i coo zadzwonił przed chwilą ze mysz znalazł jeszcze w takiej słabej fazie rozkładu. A jaki smród z tego był, dobrze bleee.
A z Zuzią będziemy piekły zaraz pieguski Mała teraz miesza a ja na chwilę weszłam Pogoda śliczna słonko świeci liście spadają chłodek uwielbiam taką pogodę a Zuzka nadal kaszle i siedzimy w domu

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Dziękuje za miłe słowa co do ubranek
Stary 2014-09-28, 14:22   #2918
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
śliczności!
milky way? daj przepis, bo brzmi pysznie
Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Ally poproszę przepis na ciasto Jescze nigdy takiego nie jadłam i nie słyszałam nawet
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Ale ten przepis na milky waya daj prosze .. brzmi super
Myślałam, że już wszyscy znają milky waya to moje ulubione ciasto.

Poniżej przepis z którego zawsze robię:

Składniki:

Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru , 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2-3 łyżki kakao

Krem: 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 cukry waniliowe, 1 kostka masła, 2 szklanki mleka w proszku

Polewa: 10 dag czekolady mlecznej, 2 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

1. Białka ubić, wsypać cukier. Dodać żółtka i nadal ubijać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.

2. Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, wlać ostudzone mleko i powoli wsypywać mleko w proszku. Tak przygotowaną masę mleczną wyłożyć na jedną część biszkoptu i przykryć drugą częścią.

3. Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu i szybko polać wierzch ciasta. Odstawić do schłodzenia. Można ewentualnie użyć gotowej polewy do ciast

I jeszcze zdjęcie, żeby Wam chętkę zrobić (z neta, bo nie mam jak zrobić, ale u mnie zawsze wygląda identycznie, czasem robię ewentualnie bez polewy jak nie chcę żeby był bardzo słodki, ale z polewą jest lepszy)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciasto-milky-way.jpg (66,3 KB, 14 załadowań)
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 15:50   #2919
Alunia79
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.
Troszkę się wyciszyłam i nie pisałam ale cały czas was czytałam, dla tego też gratuluję udanych wizyt, zdrowych i dużych chłopców (których wam zazdroszczę).
Niestety laski, ja też mam porytą kierowniczkę, która jest dwulicową suczą jak dla mnie i obawiam się tam powrotu. Eh...
Śliczne ciuszki dziewczyny. . A ciasto ja też spróbuję upiec. Dziś u mnie skończyli moje "szybkie" z jabłkami i truskawkami.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 16:04   #2920
emdzik
Zakorzenienie

Ooo mamciu ally jak to ciasto cudnie wygląda normalnie jakbym miała składniki to bym od razu poszła zrobić...

Ja za to jako deser zrobilam owocki z jogurtem i cynamonem mniam

27.01.2015 <3
Stary 2014-09-28, 16:48   #2921
buu007
Zakorzenienie

Hej wam
Wracam z uczelni i zdycham
Dziewczyny-chyba to jednak u mnie to rwa kulszowa. boli bardzo mocno od wczoraj,szczerze mowiac ledwo ide-zaGryzam zeby zeby nie plakac
Jestem na tel,wiec wybaczcie ze sie nie odniose,moze wieczorem uda mi sie wejsc z kompa
Dziewczyny ale czuje sie fatalnie,ryczec mi sie chce

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 17:14   #2922
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Hej wam
Dziewczyny-chyba to jednak u mnie to rwa kulszowa. boli bardzo mocno od wczoraj,szczerze mowiac ledwo ide-zaGryzam zeby zeby nie plakac
Jestem na tel,wiec wybaczcie ze sie nie odniose,moze wieczorem uda mi sie wejsc z kompa
Współczuję Ci kochana, wiem co czujesz. Wiem też, że ja również będę to przechodzić, bo już mnie pobolewać zaczyna
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 17:39   #2923
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Hej wam
Ojej, Buu, współczuję Ci bardzo! Niemal równo rok temu dopadła mnie najprawdopodobniej jakaś rwa kulszowa. Spędziłam tydzień na fotelu (funkcja relax była błogosławieństwem) nie ruszając się niemal. Jak się położyłam na łóżko, to wstać nie mogłam. Przeszło dzięki środkom przeciwzapalnym. W ciąży pewnie nic nie można na to brać?
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 18:48   #2924
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
M pojechał sprawdzić co w aucie śmierdzi. Mówił że klima a jak ja powiedziałam że mysz to się śmiał ze mnie... Później wyczytał że mogła faktycznie mysz się zaklinować i coo zadzwonił przed chwilą ze mysz znalazł jeszcze w takiej słabej fazie rozkładu. A jaki smród z tego był, dobrze bleee.
ale jaja z tą myszą.... dobrze, że juz usunięta i będziesz mogła spokojnie jeździć
no i ciuszki super!

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
Myślałam, że już wszyscy znają milky waya to moje ulubione ciasto.
wygląda pyyysznie! muszę kiedyś spróbować

Cytat:
Hej wam
o kurcze, przykro mi... mnie tez czasami coś boli tak od kręgosłupa przez pośladek, ale to jak jestem zmęczona i nie utrudnia mi jeszcze bardzo życia...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:04   #2925
lui_89
Zadomowienie

hej

ja dzisiaj byłam na dłuuugim spacerku i w Tesco. Poniżej łupy. Są jeszcze białe buciki z kubusiem puchatkiem

ale chyba spacer był za długi bo brzucho coś boli.

I pyszna kolacja - bułeczka z masełkiem, jajka wiejskie i mnóstwo warzyw

MamaZuzi sliczności

Ally pyszności
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140928_180818.jpg (103,6 KB, 17 załadowań)
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 19:53   #2926
Kasiulka22
Zakorzenienie

MamaZuzi, Hope dziewczyny kochane, jutro Wam wkleję linki na spokojnie. Dzis nas prawie cały dzien nie było, musze siąść na dużego kompa bo jestem na iPadzie. Odkopie te linki z komentarzy bo ja jak wystawie komentarz po zakończonej aukcji kasuje ja, ale spoko loooz znajdę

MamaZuzi, Lui przepiękne ciuszki

Buu tule, wspolczuje ogromnie... Zdrowiej nam kochana.

A mnie brat dogodził przywiózł mi mc wrapa z mckwacza i małe frytki, obzarlam sie jak bak...

Wogole baby naprawde apetyt mam potworny... I juz sie boje jakie dzieciątko wyhoduje.... Oby nie wiecej niż 3,5 kg

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 20:20   #2927
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Hej wam
Kochana naprawdę musisz do lekarza czy cos nie możesz się tak męczyć

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
hej

ja dzisiaj byłam na dłuuugim spacerku i w Tesco. Poniżej łupy. Są jeszcze białe buciki z kubusiem puchatkiem

ale chyba spacer był za długi bo brzucho coś boli.

I pyszna kolacja - bułeczka z masełkiem, jajka wiejskie i mnóstwo warzyw

MamaZuzi sliczności

Ally pyszności
Super ciuszki to żeście wszystkie szalejecie w tym tesco

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
MamaZuzi, Hope dziewczyny kochane, jutro Wam wkleję linki na spokojnie. Dzis nas prawie cały dzien nie było, musze siąść na dużego kompa bo jestem na iPadzie. Odkopie te linki z komentarzy bo ja jak wystawie komentarz po zakończonej aukcji kasuje ja, ale spoko loooz znajdę

MamaZuzi, Lui przepiękne ciuszki

Buu tule, wspolczuje ogromnie... Zdrowiej nam kochana.

A mnie brat dogodził przywiózł mi mc wrapa z mckwacza i małe frytki, obzarlam sie jak bak...

Wogole baby naprawde apetyt mam potworny... I juz sie boje jakie dzieciątko wyhoduje.... Oby nie wiecej niż 3,5 kg
Weź nie rób ochoty ostatnio dosyć ładnie i zdrowo jem
Też mam nadzieję, że moja Mała będzie tak w przedziale 3-3,5kg.. a co z tego będzie? :P

27.01.2015 <3
Stary 2014-09-28, 20:40   #2928
martu_la
Rozeznanie

Hejka Dziewczyny
Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale najpierw wakacje w Polsce, a teraz jest u mnie mama i tak zleciało prawie 3 tygodnie...
Masakra, jak ten czas leci.
Mam nadzieję, że od jutra już mnie będzie więcej na forum i postaram się już być na bieżąco z tym co u Was.
U mnie okay, córa potwierdzona na drugim i niestety ostatnim usg tu w Szkocji, także powoli rozglądam się za ciuszkami i innymi akcesoriami. Jak będę miała chwilę to wrzucę, co na razie mam dla naszej Sary
A dzisiaj mamy drugą rocznicę ślubu
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 20:56   #2929
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczyny
Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale najpierw wakacje w Polsce, a teraz jest u mnie mama i tak zleciało prawie 3 tygodnie...
Mam nadzieję, że od jutra już mnie będzie więcej na forum i postaram się już być na bieżąco z tym co u Was.
U mnie okay, córa potwierdzona na drugim i niestety ostatnim usg tu w Szkocji, także powoli rozglądam się za ciuszkami i innymi akcesoriami. Jak będę miała chwilę to wrzucę, co na razie mam dla naszej Sary
Hejo Fajnie, że jesteś z Nami z powrotem
Mam nadzieję, że wakacje się udały ? No czas leci strasznie...
I w takim razie wszystkiego najlepszego... jeszcze więcej szczęścia i miłości

27.01.2015 <3
Stary 2014-09-28, 21:07   #2930
1141655
Zakorzenienie

Uff jestem i ja
Obiad u teściówki pyyyyszny
Potem byliśmy na zakupach, łoooohohoh, kupiliśmy listwy przypodłogowe drewniane białe (piękne sąąąą), cudne jasnoszare zasłony do sypialni <3 , szufladę i półkę do szafy, zakupy w Superpharm , dużo wszystkiego no i pół dnia łazikowania

Ilonka - wszystkiego najlepszegoooo Na pewno dzień spędzasz miło

Ally - to ciasto wygląda fenomenalnie

Buuu - jak strasznie Ci współczuję tego bólu
Mam nadzieję, że nie doświadczę tego, choć zaczynam się bac - ciągnie mnie czasem od pupy , pośladek do nogi.... jak za dużo się nachodzę...

Jej ale mnie głód dopadł :/
zjadłam bułkę, ale ciągle trzyma, a dziś niby ładny obiad zjadłam i śniadanko i winogronka w między czasie
ale jakoś mnie dopadło
nie wiem czym zagasić ten głód

Jutro ciekawy dzieeeeń
Usg (pełna podnieta)
ale tego wieczoru to nie chcę i spotkania z szefową...
stwierdziłam, że nie będę dyskutować na temat jej uwag co do mojej pracy - za późno, mogła mi wypominać jak pracowałam- a była niezadowolona niby.
teraz dam zwolnienie, poproszę o podpis- a resztę zwolnień będę wysyłała poleconym.
I będę miała problem z głowy i nerwów mniej.

Stary 2014-09-28, 22:02   #2931
buu007
Zakorzenienie

ewcik widze ze Twoja szefowa tez ludzka,nie ma co,jak ona mogla cos takiego powiedziec w ogole?

mama zuzi nie umiem pocieszac,ale staram sie jakos dobre slowo napisac,tylko i tak nie spamietuje wszystkiego

dziewczyny ktore wklejaly ubranka-slicznosci
ja sobie tesco odpuscilam,zle sie czulam,zreszta jak bylam ciuszki byly strasznie przebrane,kilka dni wczesniej kupilam pieciopak body na razie nie szaleje z zakupami

wiem ze ktos tu wklejal linka wyprofilowanej wanienki-sa tez takie osobne "profile" co sie do wanienki wklada-nie wiem jak to sie fachowo nazywa,podstawka czy jak,mielismy,nie korzystalismy,dla nas bylo bardzo niewygodne,maz dziecko trzymal calkiem sprawnie mu to szlo

martula ale Cie dlugo nie bylo,ale mam nadzieje ze wypoczelas no to teraz mozna szalec z zakupami
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy,milosci i szczescia

aga a Ty tez poszalalas lubie takie zakupy dodatkow,ale kurcze nie mam ostatnio na nic sily
a jak zaproponowalam mezowi ikee do stanowczo odmowil-nie lubi tego sklepu

ilona sto lat bawcie sie dobrze z tz-etem,pochwal sie co ladnego dostalas

my za 4 dni 4 rocznica slubu,nie mam pomyslu na prezent,ciasto zrobie,i chyba to bedzie wszystko

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

kurcze ja nawet nie mam kiedy isc do lekarza,musze jeszcze lekarzy malej pozalatwiac :/

aga kciuki za usg

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-28, 22:27   #2932
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

ally jakie mleko w proszku kupujesz? I na jakiej blaszce robisz to ciacho. Pysznie wygląda.

Martula super że wróciłaś
Buu a ja musiałam pomyśleć co mnie tak smuciło hi Już nawet zapomniałam Ale dziękuje
My na rocznicę nic sobie szczególnie nie kupujemy. Spędzamy ten dzień razem w kinie, a później winku Jak rodziców nie było robiliśmy kolacje przy świecach

Aga to już jutro Cudownie, nie zapomnij zjeść czekoladkę Będę trzymać kciuki Na któą idziesz? Nie zapomnij nas powiadomić

Moje odżywianie to ostatnio wielka klapa... Nastrajam sie na zmiany
Stary 2014-09-28, 22:43   #2933
emdzik
Zakorzenienie

No Aga mam nadzieję, że jutro w końcu poznasz płeć
Wyśpij się, żeby Bejbi jutro współpracowało

27.01.2015 <3
Stary 2014-09-28, 23:20   #2934
1141655
Zakorzenienie

Jutro o 10 zaczynamy pokaz genitaliów mam nadzieję

Aż mi się spać z wrażenia nie chce

Kurcze użyłam z próbek z warsztatów krem do twarzy Palmersa kilka razy i mi gule bolące na brodzie wyskoczyły. W ogóle mam dośc mojej cery, która przed ciążą była już taka idealna...a teraz pryszcz na pryszczu, aż ciężko to zakrywać.
Dziś kupiłam krem z Hipp'a - bez parabenów, tłustych składników, będę się nim smarować, bo dotychczasowe z Clinique ,które używam chyba zawierają za dużo chemii....
A jak Hipp nie przypasuje to zostawię dla bejbi chyba ma dlugą ważność :P

Stary 2014-09-28, 23:28   #2935
emdzik
Zakorzenienie

Aga jak Ci tak cera się pogorszyła to na pewno córka mi teraz co chwile też coś wyskakuje :/ az mam ochote sobie to wydrapać

27.01.2015 <3
Stary 2014-09-28, 23:40   #2936
1141655
Zakorzenienie

No tak ponoć mówią
Zobaczymy, jej nie chciałabym być tak napalona na córkę jak jestem,bo aż mi głupio...wymazałam ze świadomości w ogóle fakt, że może być syn.. jutro będzie wielka bomba

Okropną mam cerę. Patrzeć na siebie nie mogę, naprawdę. A było tak ładnie Chodziłam bez podkładu, sam krem
a teraz.... korektor mineralny, zwykły, podkład, puder mineralny ...kilka warstw normalnie zeby wygladac jak człowiek a i tak je widać całe policzki, żuchwa eh eh

Stary 2014-09-29, 05:34   #2937
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczyny
udanej rocznicy
jak to ostatnie USG? więcej nie będzie? jak było na wakacjach?
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 06:34   #2938
1141655
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nie mogę spać

Stary 2014-09-29, 07:23   #2939
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nie mogę spać
O jak ja Cię dobrze rozumiem emocje to jest to

Jestem z Tobą myślami cały czas na tym usg

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 07:37   #2940
1141655
Zakorzenienie

za 2,5 godz juz

aaaaaaaaaaaah Mam nadzieje,ze dziec sie pokaze, to juz 20tc leci soł heloł :P
ok chyba ide sie ogarniac ,golonko bo wczoraj mi sie nie chcialo :P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości