|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Śliniaczki.
Skarpetki najważniejsze. Oczywiście robiąc zdjęcie zauważyłam że na skarpetkach jest zabezpieczenie !!!! nosz... a nie mam paragonu A jak wychodziłam to nie pikało. Tak to jest jak M ma focha ze musi poczekać i teraz nie wiem co z tym zrobie
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny ten biały sweterek faktycznie
i te legginsy rozne tez fajowe ![]() I śliniaczki jakie koloryyyy aaaah ![]() A ze skarpetkami,to ja byym chyba przy wizycie w tesco po prostu poszedla i poprosila o zdjecie pikacza i tyle Ja tez dzis tak srednio spalam, ok 5 zaczelam sie budzic, cos mnie gniotło, wiec polezalam na prawym boku, dostalam kilka kopniakow,wiec przenioslam sie na plecy , cos mnie w pipce kłuło więc tak dolegiwałam,ale po chwili na szczęście zasnęłam. To zakłuwanie to za to łażenie wczoraj po lesie po tych górach hehe ![]() Dziś jedziemy do teściów, bo ostatnio jej powiedziałam, że moją ulubioną zupą jest jej krem z zielonego groszku Zadziałało ![]() ![]()
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Ubranka cudne
Boże daj mi córkę!!!!!! ![]() Chyba mnie zmobilizowałaś do zrobienia listy potrzebnych rzeczy, bo jakoś się ogarnąć nie mogę :p stres mnie już dopada ile jeszcze potrzebuję! ale spokojnie, tylko spokój mnie uratuje
|
|
|
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja czekam aż facet przyjedzie i pozabiera rzeczy(wynajmujemy mieszkanie). Ale taki ma z tym problem że nawet po pieniądze w tym miesiącu nie przyjechał :/ mieszkamy tu 2 lata i nigdy mu się to nie zdarzyło. Cały kwietnik z kwiatami jeden duży i telewizor.Cały róg pokoju to zajmuje. Przywiozę od rodziców wszystko co mam i będę dokupować resztę.
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina świetne ciuszki
wszystko super upolowałaś Muszę też kupić takie śliniaczki, widziałam u kuzynki i bardziej mi przypadły do gustu.Ilonka
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boze jak ja wytrzymam jeszcze 20tygodni a z tym obiadkiem to zazdraszczam. ja moge liczyc tylko na siebie w tej kwestii. A dzisiaj mam stukac schabowe.
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2014-09-28 o 13:03 |
|
|
|
|
#2917 |
|
Wtajemniczenie
|
Emdzik ja kupiłam w tesco i wyszło 3 zł z groszami za 1 sztukę bajka
Dlatego kupiłam już teraz. Ja dla Zuzia miałam taki sam tylko a jak było ciepło to się pociła bardzo Do tej pory mam Iwonka wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Spełnienia marzeń M pojechał sprawdzić co w aucie śmierdzi. Mówił że klima a jak ja powiedziałam że mysz to się śmiał ze mnie... Później wyczytał że mogła faktycznie mysz się zaklinować i coo zadzwonił przed chwilą ze mysz znalazł jeszcze w takiej słabej fazie rozkładu. A jaki smród z tego był, dobrze bleee. A z Zuzią będziemy piekły zaraz pieguski Mała teraz miesza a ja na chwilę weszłam Pogoda śliczna słonko świeci liście spadają chłodek uwielbiam taką pogodę a Zuzka nadal kaszle i siedzimy w domu ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Dziękuje za miłe słowa co do ubranek
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moje ulubione ciasto.Poniżej przepis z którego zawsze robię: Składniki: Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru , 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2-3 łyżki kakao Krem: 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 cukry waniliowe, 1 kostka masła, 2 szklanki mleka w proszku Polewa: 10 dag czekolady mlecznej, 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: 1. Białka ubić, wsypać cukier. Dodać żółtka i nadal ubijać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części. 2. Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, wlać ostudzone mleko i powoli wsypywać mleko w proszku. Tak przygotowaną masę mleczną wyłożyć na jedną część biszkoptu i przykryć drugą częścią. 3. Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu i szybko polać wierzch ciasta. Odstawić do schłodzenia. Można ewentualnie użyć gotowej polewy do ciast ![]() I jeszcze zdjęcie, żeby Wam chętkę zrobić (z neta, bo nie mam jak zrobić, ale u mnie zawsze wygląda identycznie, czasem robię ewentualnie bez polewy jak nie chcę żeby był bardzo słodki, ale z polewą jest lepszy)
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Troszkę się wyciszyłam i nie pisałam ale cały czas was czytałam, dla tego też gratuluję udanych wizyt, zdrowych i dużych chłopców (których wam zazdroszczę). Niestety laski, ja też mam porytą kierowniczkę, która jest dwulicową suczą jak dla mnie i obawiam się tam powrotu. Eh... Śliczne ciuszki dziewczyny. . A ciasto ja też spróbuję upiec. Dziś u mnie skończyli moje "szybkie" z jabłkami i truskawkami.
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo mamciu ally jak to ciasto cudnie wygląda
normalnie jakbym miała składniki to bym od razu poszła zrobić... ![]() Ja za to jako deser zrobilam owocki z jogurtem i cynamonem mniam
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
Wracam z uczelni i zdycham Dziewczyny-chyba to jednak u mnie to rwa kulszowa. boli bardzo mocno od wczoraj,szczerze mowiac ledwo ide-zaGryzam zeby zeby nie plakacJestem na tel,wiec wybaczcie ze sie nie odniose,moze wieczorem uda mi sie wejsc z kompa Dziewczyny ale czuje sie fatalnie,ryczec mi sie chce
|
|
|
|
#2922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i ciuszki super! wygląda pyyysznie! muszę kiedyś spróbować ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja dzisiaj byłam na dłuuugim spacerku i w Tesco. Poniżej łupy. Są jeszcze białe buciki z kubusiem puchatkiem ale chyba spacer był za długi bo brzucho coś boli. I pyszna kolacja - bułeczka z masełkiem, jajka wiejskie i mnóstwo warzyw MamaZuzi sliczności Ally pyszności
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
MamaZuzi, Hope dziewczyny kochane, jutro Wam wkleję linki na spokojnie. Dzis nas prawie cały dzien nie było, musze siąść na dużego kompa bo jestem na iPadzie. Odkopie te linki z komentarzy bo ja jak wystawie komentarz po zakończonej aukcji kasuje ja, ale spoko loooz znajdę
![]() MamaZuzi, Lui przepiękne ciuszki ![]() Buu tule, wspolczuje ogromnie... Zdrowiej nam kochana. A mnie brat dogodził przywiózł mi mc wrapa z mckwacza i małe frytki, obzarlam sie jak bak... Wogole baby naprawde apetyt mam potworny... I juz sie boje jakie dzieciątko wyhoduje.... Oby nie wiecej niż 3,5 kg
|
#2927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie możesz się tak męczyć ![]() Cytat:
to żeście wszystkie szalejecie w tym tesco ![]() Cytat:
ostatnio dosyć ładnie i zdrowo jem ![]() Też mam nadzieję, że moja Mała będzie tak w przedziale 3-3,5kg.. a co z tego będzie? :P
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
Hejka Dziewczyny
![]() Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale najpierw wakacje w Polsce, a teraz jest u mnie mama i tak zleciało prawie 3 tygodnie... Masakra, jak ten czas leci. Mam nadzieję, że od jutra już mnie będzie więcej na forum i postaram się już być na bieżąco z tym co u Was. U mnie okay, córa potwierdzona na drugim i niestety ostatnim usg tu w Szkocji, także powoli rozglądam się za ciuszkami i innymi akcesoriami. Jak będę miała chwilę to wrzucę, co na razie mam dla naszej Sary ![]() A dzisiaj mamy drugą rocznicę ślubu |
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że jesteś z Nami z powrotem ![]() Mam nadzieję, że wakacje się udały ? No czas leci strasznie... I w takim razie wszystkiego najlepszego... jeszcze więcej szczęścia i miłości
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Uff jestem i ja
![]() Obiad u teściówki pyyyyszny ![]() Potem byliśmy na zakupach, łoooohohoh, kupiliśmy listwy przypodłogowe drewniane białe (piękne sąąąą), cudne jasnoszare zasłony do sypialni <3 , szufladę i półkę do szafy, zakupy w Superpharm , dużo wszystkiego no i pół dnia łazikowania ![]() Ilonka - wszystkiego najlepszegoooo Na pewno dzień spędzasz miło ![]() Ally - to ciasto wygląda fenomenalnie ![]() Buuu - jak strasznie Ci współczuję tego bólu Mam nadzieję, że nie doświadczę tego, choć zaczynam się bac - ciągnie mnie czasem od pupy , pośladek do nogi.... jak za dużo się nachodzę... Jej ale mnie głód dopadł :/ zjadłam bułkę, ale ciągle trzyma, a dziś niby ładny obiad zjadłam i śniadanko i winogronka w między czasie ale jakoś mnie dopadło nie wiem czym zagasić ten głód ![]() Jutro ciekawy dzieeeeń Usg (pełna podnieta) ale tego wieczoru to nie chcę i spotkania z szefową... stwierdziłam, że nie będę dyskutować na temat jej uwag co do mojej pracy - za późno, mogła mi wypominać jak pracowałam- a była niezadowolona niby. teraz dam zwolnienie, poproszę o podpis- a resztę zwolnień będę wysyłała poleconym. I będę miała problem z głowy i nerwów mniej.
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
ewcik widze ze Twoja szefowa tez ludzka,nie ma co,jak ona mogla cos takiego powiedziec w ogole?
![]() mama zuzi nie umiem pocieszac,ale staram sie jakos dobre slowo napisac,tylko i tak nie spamietuje wszystkiego ![]() dziewczyny ktore wklejaly ubranka-slicznosci ![]() ja sobie tesco odpuscilam,zle sie czulam,zreszta jak bylam ciuszki byly strasznie przebrane,kilka dni wczesniej kupilam pieciopak body na razie nie szaleje z zakupami wiem ze ktos tu wklejal linka wyprofilowanej wanienki-sa tez takie osobne "profile" co sie do wanienki wklada-nie wiem jak to sie fachowo nazywa,podstawka czy jak,mielismy,nie korzystalismy,dla nas bylo bardzo niewygodne,maz dziecko trzymal calkiem sprawnie mu to szlo ![]() martula ale Cie dlugo nie bylo,ale mam nadzieje ze wypoczelas no to teraz mozna szalec z zakupamiwszystkiego najlepszego z okazji rocznicy,milosci i szczescia ![]() aga a Ty tez poszalalas lubie takie zakupy dodatkow,ale kurcze nie mam ostatnio na nic sily ![]() a jak zaproponowalam mezowi ikee do stanowczo odmowil-nie lubi tego sklepu ilona sto lat bawcie sie dobrze z tz-etem,pochwal sie co ladnego dostalas ![]() my za 4 dni 4 rocznica slubu,nie mam pomyslu na prezent,ciasto zrobie,i chyba to bedzie wszystko ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- kurcze ja nawet nie mam kiedy isc do lekarza,musze jeszcze lekarzy malej pozalatwiac :/ aga kciuki za usg |
|
|
|
#2932 |
|
Wtajemniczenie
|
ally jakie mleko w proszku kupujesz? I na jakiej blaszce robisz to ciacho. Pysznie wygląda.
Martula super że wróciłaś Buu a ja musiałam pomyśleć co mnie tak smuciło hi Już nawet zapomniałam Ale dziękuje My na rocznicę nic sobie szczególnie nie kupujemy. Spędzamy ten dzień razem w kinie, a później winku Jak rodziców nie było robiliśmy kolacje przy świecach Aga to już jutro Cudownie, nie zapomnij zjeść czekoladkę Będę trzymać kciuki Na któą idziesz? Nie zapomnij nas powiadomić Moje odżywianie to ostatnio wielka klapa... Nastrajam sie na zmiany
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
No Aga mam nadzieję, że jutro w końcu poznasz płeć
![]() Wyśpij się, żeby Bejbi jutro współpracowało
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro o 10 zaczynamy pokaz genitaliów mam nadzieję
Aż mi się spać z wrażenia nie chce ![]() Kurcze użyłam z próbek z warsztatów krem do twarzy Palmersa kilka razy i mi gule bolące na brodzie wyskoczyły. W ogóle mam dośc mojej cery, która przed ciążą była już taka idealna...a teraz pryszcz na pryszczu, aż ciężko to zakrywać. Dziś kupiłam krem z Hipp'a - bez parabenów, tłustych składników, będę się nim smarować, bo dotychczasowe z Clinique ,które używam chyba zawierają za dużo chemii.... A jak Hipp nie przypasuje to zostawię dla bejbi chyba ma dlugą ważność :P
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Aga jak Ci tak cera się pogorszyła to na pewno córka
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
No tak ponoć mówią
Zobaczymy, jej nie chciałabym być tak napalona na córkę jak jestem,bo aż mi głupio...wymazałam ze świadomości w ogóle fakt, że może być syn.. jutro będzie wielka bomba Okropną mam cerę. Patrzeć na siebie nie mogę, naprawdę. A było tak ładnie Chodziłam bez podkładu, sam krema teraz.... korektor mineralny, zwykły, podkład, puder mineralny ...kilka warstw normalnie zeby wygladac jak człowiek a i tak je widać całe policzki, żuchwa eh eh
|
|
#2937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jak to ostatnie USG? więcej nie będzie? jak było na wakacjach? |
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nie mogę spać
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
O jak ja Cię dobrze rozumiem
emocje to jest to ![]() Jestem z Tobą myślami cały czas na tym usg
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
za 2,5 godz juz
![]() aaaaaaaaaaaah Mam nadzieje,ze dziec sie pokaze, to juz 20tc leci ok chyba ide sie ogarniac ,golonko bo wczoraj mi sie nie chcialo :P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

A jak wychodziłam to nie pikało. Tak to jest jak M ma focha ze musi poczekać i teraz nie wiem co z tym zrobie 
i te legginsy rozne tez fajowe
Zadziałało ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ostatnio dosyć ładnie i zdrowo jem 
nie umiem pocieszac,ale staram sie jakos dobre slowo napisac,tylko i tak nie spamietuje wszystkiego