Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 21:48   #2911
Koci Pazur
Rozeznanie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;49532901]Szczerze mówiąc to podziwiam wszystkich informatyków. Mnie nawet super zarobki nie byłyby w stanie przekonać mnie do tego. [/QUOTE]

Trochę się bawię css i html i jak po kilku godzinach klepania formularz kontaktowy odmówił działania, to byłam bliska wywalenia laptopa za okno.

Zrozumiałam czemu informatykom tyle płacę: nie, bo się latami uczyli, nie dlatego że ich jest mało, a duże zapotrzebowanie, ale dlatego, że jak po kilku miesiącach pracy nad projektem wyskoczy im bubel, nie dewastują sprzętu i nie wychodzą na wódkę
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 22:27   #2912
pagal
BAN stały

GG do pagal Send a message via Skype™ to pagal

Dziewczyny które wysyłają cv .. piszę głównie do Was ..... czy Wy szukacie pracy? zajęcia? czy pieniędzy?
Wiecie , że można zarabiać w inny sposób niż praca na etacie? W sposób zupełnie legalny, w legalnych firmach i mieć przyzwoite wynagrodzenie.
I nie jest to żadna akwizycja, jak każdy od razu pomyśli.
Jedyna różnica jest taka, że w w/w firmach trzeba najpierw zapracować na wypłatę, która z czasem będzie coraz większa ( i to jest miłe) ... zaś w pracy na etacie u wielu jest podejście takie ... hura, mam pracę, będzie kasa, np. w sklepie odzieżowym czy jest klient, czy nie ma, szef niech płaci ;-)
A jeśli np. dostałabyś zatrudnienie na umowę o pracę z podstawą + premia .... a do obowiązków należałoby pozyskiwanie klienta np. do książki telefonicznej sprzedaż powierzchni reklamowej, czy nie dzwoniłabyś po firmach, nie umawiałabyś się z klientami i nie namawiała do zakupu kawałka powierzchni reklamowej? czy to nie akwizycja ? .. ale praca na umowę !

Reasumując .... pracuję w 3 firmach polskich, legalnych, na umowy ..... jednak nie na umowy o pracę, ale takowe mnie nie interesują ... mnie interesuje praca z której mam satysfakcję i pieniądze jakie zarabiam (niemałe). Np. w jednej z nich bez żadnego polecania można zarobić legalnie ok. 500-1000 zł.
I w dobie internetu marudzenie, że mieszka się w dziurze, nie jest żadnym wytłumaczeniem .... jedna z firm, z którą współpracuję wręcz preferuje takie osoby.

Edytowane przez pagal
Czas edycji: 2015-01-01 o 09:14
pagal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 11:01   #2913
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pagal Pokaż wiadomość
Dziewczyny które wysyłają cv .. piszę głównie do Was ..... czy Wy szukacie pracy? zajęcia? czy pieniędzy?
Wiecie , że można zarabiać w inny sposób niż praca na etacie? W sposób zupełnie legalny, w legalnych firmach i mieć przyzwoite wynagrodzenie.
I nie jest to żadna akwizycja, jak każdy od razu pomyśli.
Jedyna różnica jest taka, że w w/w firmach trzeba najpierw zapracować na wypłatę, która z czasem będzie coraz większa ( i to jest miłe) ... zaś w pracy na etacie u wielu jest podejście takie ... hura, mam pracę, będzie kasa, np. w sklepie odzieżowym czy jest klient, czy nie ma, szef niech płaci ;-)
A jeśli np. dostałabyś zatrudnienie na umowę o pracę z podstawą + premia .... a do obowiązków należałoby pozyskiwanie klienta np. do książki telefonicznej sprzedaż powierzchni reklamowej, czy nie dzwoniłabyś po firmach, nie umawiałabyś się z klientami i nie namawiała do zakupu kawałka powierzchni reklamowej? czy to nie akwizycja ? .. ale praca na umowę !

Reasumując .... pracuję w 3 firmach polskich, legalnych, na umowy ..... jednak nie na umowy o pracę, ale takowe mnie nie interesują ... mnie interesuje praca z której mam satysfakcję i pieniądze jakie zarabiam (niemałe). Jeśli któraś z Was chciałaby mieć przyjazną pracę z przyjemnymi zarobkami, podpowiem, pomogę, zapoznam z firmami. Dodam, że w jednej z nich bez żadnego polecania można zarobić legalnie ok. 500-1000 zł.
I w dobie internetu marudzenie, że mieszka się w dziurze, nie jest żadnym wytłumaczeniem .... jedna z firm, z którą współpracuję wręcz preferuje takie osoby.

A ubezpieczenie masz? Liczą Ci się lata pracy? Jak z Twoją zdolnośią kredytową? Urlop ojcowski możesz wziąć? A L4? Urlop wypoczynkowy też nie jest bez znaczenia.

Ja nie twierdze, że każda inna forma umowy niż Umowa o Pracę jest zła ALE UoP ma dla MNIE mocną przewagę nad innymi, bo daje mi stabilizacje i przywileje, kiedy np. za jakiś czas zajdę w ciążę, albo zachoruje. Już nie wspominając o tym, że pewnie za jakieś 2 lata będę chciała wziąć kredyt i wtdy nie tylko zarobki, ale i ich stałość się liczy.

Sama na razie jestem zatrudniona od niedawna w wielkiej firmie, ale przez agencję zewnętrzną i tylko czekam, aż przejdę z umowy o pracę tymczasową na normalną umowę o pracę, zwłaszcza jak widzę jakie fajne przywileje dostają pracownicy.
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 13:01   #2914
Rysia Siarzewska
Raczkowanie

pagal mam nadzieje że odkładasz coś z tych 3 pensji na emeryturę
darmowa reklama na wizażu jest zabroniona
Rysia Siarzewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 09:36   #2915
pagal
BAN stały

GG do pagal Send a message via Skype™ to pagal

"Odpowiadając:

A ubezpieczenie masz?
Liczą Ci się lata pracy?
Jak z Twoją zdolnośią kredytową?
Urlop ojcowski możesz wziąć?
A L4?
Urlop wypoczynkowy też nie jest bez znaczenia."

Może na wszystkie pytania od razu odpowiem. Alternatywne sposoby zarabiania są bazą wyjściową do zarabiania większych pieniędzy, a co za tym idzie, aby mieć te wszystkie "przywileje" o których piszesz, zakładasz dział. gosp. (no jedynie urlopu wypoczynkowego wówczas nie masz)

"Ja nie twierdze, że każda inna forma umowy niż Umowa o Pracę jest zła ALE UoP ma dla MNIE mocną przewagę nad innymi, bo daje mi stabilizacje i przywileje, kiedy np. za jakiś czas zajdę w ciążę, albo zachoruje. Już nie wspominając o tym, że pewnie za jakieś 2 lata będę chciała wziąć kredyt i wtdy nie tylko zarobki, ale i ich stałość się liczy."

Zgadzam się, dlatego ja kilkanaście lat temu pracowałem na etacie a równorzędnie rozwijałem współpracę z jedną firmą i dopiero jak zarobki z tej firmy były znaczące, podjąłem decyzję o rezygnacji z pracy na etacie i założenie własnej dział. gosp.

W poprzednim poście napisałem, że jest to alternatywa. To co napisałaś, praca na etacie, nie twierdzę, że jest zła .. jest ok, wiele osób lubi pracować w tym modelu. Ja przedstawiłem opcję dla osób, które szukają pracy na etacie, a nie mogą znaleźć. Chodzi tu też o podłoże psychiczne .... osoby mające dodatkowe dochody comiesięczne, mają jakąś stabilizację i czują się bardziej pewne, co jest ważne przy rozmowach kwalifikacyjnych.

"Sama na razie jestem zatrudniona od niedawna w wielkiej firmie, ale przez agencję zewnętrzną i tylko czekam, aż przejdę z umowy o pracę tymczasową na normalną umowę o pracę, zwłaszcza jak widzę jakie fajne przywileje dostają pracownicy."

Odpowiadając Rysi
- Oczywiście że odkładam
- ten kawałek, który sugerowałby reklamę - usunąłem ... jestem dość młody na tym forum i nie chciałbym mieć jakiś banów lub ostrzeżeń.

Jako, że to mój pierwszy post w 2015 r., życzę wszystkim przede wszystkim zdrowia, bo ono jest najważniejsze oraz spełnienia swoich marzeń.

Edytowane przez pagal
Czas edycji: 2015-01-01 o 09:38
pagal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 11:24   #2916
micl89
Raczkowanie

Podsumowując wypowiedź przedmówcy.

Drogie Panie uczcie się programowania, bo programiści mają łatwiej.
Branża IT potrzebuje kobiet

Szczęśliwego Nowego Roku
micl89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 14:07   #2917
Farisss
Wtajemniczenie

Kobiety są słabe i powinny mieć UoP.
Faceci nigdy nie będą w ciąży, malutki % rezygnuje z pracy na rzecz urlopu wychowawczego żeby siedzieć z dzieckiem w domu ITD ITP - więc mogą sobie bardziej pozwolić na pracę bez żadnych dodatkowych "benefitów" w postaci ubezpieczenia itd.

Nie to, że dyskryminuję , no ale.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-01, 20:44   #2918
ruda_grazyna666
Raczkowanie

Moim zdaniem nie ma co gdybać i odpisywać na posty typu tego,jak ten od Pana powyżej. Nie chcę nikogo obrażać,ale od razu widać że to reklama i nie ma sensu prowadzić dyskusji.

Może w tym nowym roku coś w końcu się zmieni na lepsze. Poważnie myślę o przebranżowieniu się,i może kiedyś otworzę coś swojego? Boję się,bo nie mam głowy do biznesów,ale z drugiej strony jak się nie przełamię to tego nie sprawdzę,no i są te dotacje,tyle osób z tego korzysta i jakoś sobie radzą. Ale to i tak jeśli już,odległy plan. Na razie szukam pracy nadal,wysłałam CV na sprzedawcę w MyCenter i na recepcjonistkę. A za parę dni się ruszę na targi pracy i do szkół policealnych,które mam na oku. Chociaż i tak wolę jakiś kurs,niż jeździć przez dwa lata w weekendy na zjazdy w szkole.
ruda_grazyna666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 20:50   #2919
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ruda_grazyna666 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie ma co gdybać i odpisywać na posty typu tego,jak ten od Pana powyżej. Nie chcę nikogo obrażać,ale od razu widać że to reklama i nie ma sensu prowadzić dyskusji.

Może w tym nowym roku coś w końcu się zmieni na lepsze. Poważnie myślę o przebranżowieniu się,i może kiedyś otworzę coś swojego? Boję się,bo nie mam głowy do biznesów,ale z drugiej strony jak się nie przełamię to tego nie sprawdzę,no i są te dotacje,tyle osób z tego korzysta i jakoś sobie radzą. Ale to i tak jeśli już,odległy plan. Na razie szukam pracy nadal,wysłałam CV na sprzedawcę w MyCenter i na recepcjonistkę. A za parę dni się ruszę na targi pracy i do szkół policealnych,które mam na oku. Chociaż i tak wolę jakiś kurs,niż jeździć przez dwa lata w weekendy na zjazdy w szkole.
O jakich kursach myślisz?
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-01, 21:00   #2920
ruda_grazyna666
Raczkowanie

Spodobał mi się kurs na terapeutę ds.uzależnień,ale jakby nie patrzeć to w mojej okolicy nie ma jakoś wielu miejsc,gdzie mogłabym się zatrudnić po czymś takim. Szkoda za to płacić i nic z tego nie mieć,chociaż tematyka bardzo mnie interesuje. Za to od LO myślałam o fryzjerstwie i żałuję,że nie zajęłam się tym wcześniej. I właśnie o takim kursie myślę.

Jeszcze myk odnośnie CV:mam dwuczłonowe nazwisko,więc dziś zmieniłam tak aby w CV mieć tylko pierwsze. Niby nie powinno się tak robić,ale nadal często posługuję się tylko tą formą imię+nazwisko pierwsze,a pracodawcy jak widzą dwuczłonowe(czyli mężatka) plus młody wiek,to od razu nasuwa się na myśl że zaraz zajdzie w ciążę i nie warto jej zatrudniać. Może to coś da,bo ostatnie kilka miesięcy to masakra,zerowy odzew na moje aplikacje.
Stary 2015-01-02, 09:15   #2921
dryda
Rozeznanie

Cytat:
Może w tym nowym roku coś w końcu się zmieni na lepsze. Poważnie myślę o przebranżowieniu się,i może kiedyś otworzę coś swojego? Boję się,bo nie mam głowy do biznesów,ale z drugiej strony jak się nie przełamię to tego nie sprawdzę,no i są te dotacje,tyle osób z tego korzysta i jakoś sobie radzą.
Dokładnie - wiesz, do odważnych świat należy
Ja tam wychodzę z założenia, że jeśli czegoś nie spróbuję i nie sprawdzę sama, to nigdy się nie dowiem.
A najgorsze to chyba obudzić się po 20,30 latach i gdzieś tam wewnętrznie sobie wyrzucać, że się czegoś nie spróbowało.
Odwagi - biznes da się robić, również w Polsce, a wszystkie nawyki biznesowe to kwestia wyuczenia się (i czasem maniakalnego uporu), ale ... warto
dryda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-02, 09:59   #2922
ama09
Zakorzenienie

Dzień dobry wracam do Was z nową energią (taką mam nadzieję )
Oficjalnie już jako zarejestrowana bezrobotna
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 10:32   #2923
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wracam do Was z nową energią (taką mam nadzieję )
Oficjalnie już jako zarejestrowana bezrobotna
po zobaczeniu grafiku energia mi spadła.. mam 10dni wolnych w styczniu, reszta dziewczyn ma po 14/15/16 ... miałam wysyłać cv do kilku sklepów, bo otwierają się w nowej galerii, ale chyba jestem za leniwa, tutaj mam 5min drogi na piechotkę a tam musiałabym jechać pół miasta

razem ze stażem zaczynam 9miesiąc w tej samej pracy, ciekawe czy mi dadzą umowę o pracę , jakoś w to wątpie :?

Edytowane przez kasia1608
Czas edycji: 2015-01-02 o 10:33
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 12:34   #2924
nothing_personal
Raczkowanie

Hej dziewczyny chciałam się ponownie przyłączyć do wątku, piszę ponownie, bo kiedyś tu się trochę udzielałam. Szukam pracy, niedawno skończyłam 9-miesięczny staż w administracji publicznej. Szukam pracy w administracji lub jako asystentka księgowej. Wolałabym w tym drugim, ale jak wyjdzie to zobaczymy. Dodam, że szukam pracy w większych miastach Polski. Tu, gdzie mieszkam nie ma szans na pracę bez znajomosci w zawodzie, pogodziłam się z tym, dlatego mogę się przenieść tam, gdzie ją znajdę Na razie szkolę swój angielski, bo po studiach wcale go nie używałam, chciałabym podejśc w tym roku do egzaminu FCE(Chociaż zdania na temat jego przydatności są podzielone).
Szukam też kursu Excel'a najlepiej przez internet i bezpłatnego, może polecicie jakąś stronę ? Wprawdzie kurs MS Office mam skończony, ale Excel pojawia się w wielu ogłoszeniach, więc warto rozszerzyć wiedzę.
nothing_personal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 12:37   #2925
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nothing_personal Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny chciałam się ponownie przyłączyć do wątku, piszę ponownie, bo kiedyś tu się trochę udzielałam. Szukam pracy, niedawno skończyłam 9-miesięczny staż w administracji publicznej. Szukam pracy w administracji lub jako asystentka księgowej. Wolałabym w tym drugim, ale jak wyjdzie to zobaczymy. Dodam, że szukam pracy w większych miastach Polski. Tu, gdzie mieszkam nie ma szans na pracę bez znajomosci w zawodzie, pogodziłam się z tym, dlatego mogę się przenieść tam, gdzie ją znajdę Na razie szkolę swój angielski, bo po studiach wcale go nie używałam, chciałabym podejśc w tym roku do egzaminu FCE(Chociaż zdania na temat jego przydatności są podzielone).
Szukam też kursu Excel'a najlepiej przez internet i bezpłatnego, może polecicie jakąś stronę ? Wprawdzie kurs MS Office mam skończony, ale Excel pojawia się w wielu ogłoszeniach, więc warto rozszerzyć wiedzę.
Wyślę Ci na priv - miałam kurs z baaardzo fajnym panem prowadzącym, polecił nam świetne linki.
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 12:52   #2926
20160901857
Konto usunięte

FCE niewiele daje, lepiej przysiąść i zdać od razu CAE - różnica poziomów nie jest jakas znacząca. Skoro dasz radę przygotować sie do Firsta, to do wyższych leveli też.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 14:02   #2927
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
FCE niewiele daje, lepiej przysiąść i zdać od razu CAE - różnica poziomów nie jest jakas znacząca. Skoro dasz radę przygotować sie do Firsta, to do wyższych leveli też.
Popieram
Stary 2015-01-02, 16:09   #2928
ruda_grazyna666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dryda Pokaż wiadomość
Dokładnie - wiesz, do odważnych świat należy
Ja tam wychodzę z założenia, że jeśli czegoś nie spróbuję i nie sprawdzę sama, to nigdy się nie dowiem.
A najgorsze to chyba obudzić się po 20,30 latach i gdzieś tam wewnętrznie sobie wyrzucać, że się czegoś nie spróbowało.
Odwagi - biznes da się robić, również w Polsce, a wszystkie nawyki biznesowe to kwestia wyuczenia się (i czasem maniakalnego uporu), ale ... warto
Pewnie że tak-odpowiedzialność duża,ale za to sama sobie jesteś szefem. Poza tym otwieranie własnych biznesów jest teraz tak powszechne...Chociaż ciągle mam wątpliwości co do tego kursu,ale nie mam innego,realnego pomysłu na siebie. A przekwalifikować się muszę,bo jak nie znajdę w krótkim czasie pracy w medycynie,to czeka mnie jedynie robota na magazynach/sklepach,chyba że coś jakimś cudem się znajdzie satysfakcjonującego. A im dłużej nie pracuję jako ratowniczka medyczna,tym gorzej,bo działa to na moją niekorzyść-w tym zawodzie długie przerwy nie są wskazane. Muszę w końcu coś zmienić,bo całe życie będę tak siedziała i narzekała,ile to się uczyłam i nic z tego nie mam.
Szczerze co sądzicie o moim pomyśle z fryzjerstwem? Za parę dni przejadę się do paru szkół policealnych i dowiem się coś o tym kierunku lub kursie z fryzjerstwa. Jestem też otwarta na inne kierunki,ale tak jak pisałam wcześniej,podobał mi się kierunek terapeuta ds. uzależnień,tylko obawiam się że istnieje za mało miejsc pracy w mojej okolicy dla tego zawodu. A szkoda inwestować w kolejny papierek.

Edytowane przez ruda_grazyna666
Czas edycji: 2015-01-02 o 16:12
Stary 2015-01-02, 16:15   #2929
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jabluszko9 Pokaż wiadomość
Wyślę Ci na priv - miałam kurs z baaardzo fajnym panem prowadzącym, polecił nam świetne linki.
Ja też poproszę
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-02, 16:22   #2930
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:

ja również poproszę

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 16:36   #2931
siabra
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie że tak-odpowiedzialność duża,ale za to sama sobie jesteś szefem. Poza tym otwieranie własnych biznesów jest teraz tak powszechne...Chociaż ciągle mam wątpliwości co do tego kursu,ale nie mam innego,realnego pomysłu na siebie. A przekwalifikować się muszę,bo jak nie znajdę w krótkim czasie pracy w medycynie,to czeka mnie jedynie robota na magazynach/sklepach,chyba że coś jakimś cudem się znajdzie satysfakcjonującego. A im dłużej nie pracuję jako ratowniczka medyczna,tym gorzej,bo działa to na moją niekorzyść-w tym zawodzie długie przerwy nie są wskazane. Muszę w końcu coś zmienić,bo całe życie będę tak siedziała i narzekała,ile to się uczyłam i nic z tego nie mam.
Szczerze co sądzicie o moim pomyśle z fryzjerstwem? Za parę dni przejadę się do paru szkół policealnych i dowiem się coś o tym kierunku lub kursie z fryzjerstwa. Jestem też otwarta na inne kierunki,ale tak jak pisałam wcześniej,podobał mi się kierunek terapeuta ds. uzależnień,tylko obawiam się że istnieje za mało miejsc pracy w mojej okolicy dla tego zawodu. A szkoda inwestować w kolejny papierek.
Nie myślałaś nad takimi zawodami jak:
- opiekunka środowiskowa
- opiekun w domu pomocy społecznej
- opiekun osoby starszej
- higienistka dentystyczna
?
Tego typu zawody można uzyskać już po roku lub 2 latach nauki, a jednak mają one ciągle coś wspólnego z medycyną. Nie musiałabyś się całkiem przekwalifikowywać.

Edytowane przez siabra
Czas edycji: 2015-01-02 o 16:38
siabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 17:02   #2932
semantique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siabra Pokaż wiadomość
- opiekunka środowiskowa
- opiekun osoby starszej
?
Tego typu zawody można uzyskać już po roku lub 2 latach nauki, a jednak mają one ciągle coś wspólnego z medycyną. Nie musiałabyś się całkiem przekwalifikowywać.
Pytanie tylko, czy którykolwiek z tych zawodów przyniesie jej w przyszłości pracę? Nie wydaje mi się...
Stary 2015-01-02, 17:49   #2933
Rysia Siarzewska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ytaaa Pokaż wiadomość
Ja też poproszę
Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość

ja również poproszę
ja też
Rysia Siarzewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 18:33   #2934
Apelly
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też bym chciała
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 18:34   #2935
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
ja też bym poprosiła ))
Stary 2015-01-02, 18:40   #2936
lazada
Zadomowienie

Jabłuszko może podaj wszystkim, bo widzę, że sporo chętnych

Dzisiaj zrobiłam listę planów zawodowych na nowy rok niezbyt długą, a więc możliwą do zrealizowania
Stary 2015-01-02, 19:07   #2937
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd
Konto usunięte

Macie rację, proszę;-)

1. http://office.microsoft.com/pl-pl/su...gs=CR006183114
(Szkolenie Microsoft MS Excel 2003),
2. http://office.microsoft.com/pl-pl/su...gs=CR010047968
(Szkolenie Microsoft MS Excel 2007),
3. http://office.microsoft.com/en-us/ex...or-excel-2010-
HA104039038.aspx
(Szkolenie Microsoft MS Excel 2010, VIDEO, wersja angielska),
http://office.microsoft.com/en-us/ex...or-excel-2013-
HA104032083.aspx
(Szkolenie Microsoft MS Excel 2013, VIDEO, wersja angielska),
4. http://excelkurs.pl/ (Darmowy kurs MS Excel 2007 autorstwa Jana Steczko),
5. http://pszyperski.republika.pl (Darmowy kurs MS Excel 2003/2007 autorstwa
Przemysława Szyperskiego),
6. http://abc-excel.blogspot.com (Blog Abc Excel zawierający kursy i porady dla
początkujących i zaawansowanych),
7. http://www.excel-vba.com (Kurs zawierający informacje na temat tworzenia
makropoleceń – w języku angielskim)

Edytowane przez d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd
Czas edycji: 2015-01-02 o 19:08
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:36   #2938
julk44
Raczkowanie

Cytat:
Spodobał mi się kurs na terapeutę ds.uzależnień,ale jakby nie patrzeć to w mojej okolicy nie ma jakoś wielu miejsc,gdzie mogłabym się zatrudnić po czymś takim. Szkoda za to płacić i nic z tego nie mieć,chociaż tematyka bardzo mnie interesuje. Za to od LO myślałam o fryzjerstwie i żałuję,że nie zajęłam się tym wcześniej. I właśnie o takim kursie myślę.

Cytat:
Szczerze to jak powiedziałam kiedyś mamie że nie chcę iść do LO tylko na fryzjerkę to mnie od głąbów zezwała i nie było absolutnie takiej mowy żeby iść gdzie indziej niż do liceum. Nie wiem dlaczego, może miała przerost własnych ambicji, a może to 9 lat temu było jeszcze trochę inne podejście do osób z mgr przed nazwiskiem. Niestety z biegiem czasu się pozmieniało. Teraz miałabym pracę, a niestety siedzę z palcem w de.

Cytat:
Napisane przez siabra Pokaż wiadomość
- opiekunka środowiskowa
- opiekun osoby starszej
?
Ja tak na poważnie myślałam o kadrach i/lub BHP, a tak mniej poważnie to mogłabym się przyuczyć na kwiaciarkę, otworzyć swój biznes a do tego zająć się rękodziełem i sprzedawać jakieś ręcznie zdobione pierdoły, tj. szkatułki, pojemniki, wazoniki i takie tam
Jeszcze myślałam właśnie nad higienistką/asystentką stomatologiczną, ale chyba trochę bym się brzydziła
julk44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:55   #2939
lazada
Zadomowienie

ostatnio byłam w osiedlowym sklepie kosmetycznym, potrzebowałam lakier do włosów na większe wyjście, a że normalnie nie używam to postanowiłam poradzić się dziewczyny która tam pracowała. I tak od słowa do słowa powiedziała mi, że jest fryzjerką i nigdzie od 2 lat pracy nie może znaleźć więc pracuje w tym kosmetycznym..na czarno
Stary 2015-01-02, 21:16   #2940
nelciak
Zadomowienie

Ja często widuję oferty dla fryzjerek za najniższą krajową. Nie wiem, czy to tylko pensja na początek, czy reszta pod stołem, czy może na prowizji.
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości