|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
O co chodzi z tym, ze przez komornika nikt go nie chce zatrudnić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
No ale tak to jest czasem. Ludzie napłodzą dzieci a potem wychowuje je ulica, bo rodzice są zajęci coraz nowymi pociechami zamiast skupić się na tych, które już na swiecie są. Nie usprawiedliwiam tych chłopców, ale nie jest wykluczone, że gdyby ich rodzice wychowywali zamiast produkować stale nowe dzieci to ich losy potoczyłyby się inaczej.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
.
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;49306361]No i do tego mozna miec pecha z tymi retrieverami(jak ja) Pies z hodowli, z rodowodem, od małego psie przedszkola, od 8 miesiaca zycia szkolenie. No i co, nic.
![]() ![]() Okiełznalismy go, teraz jest lagodnym, normalnym psem. Ale jak slysze ludzi: goldeny sa zawsze łagodne, to mam ochote ich wszystkich powybijać. Jasne, takie powinny byc, ale to nadal pies, wiec roznie z tym bywa.[/QUOTE] ciachać jajka ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2915 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
17-latek normalnie odpowiada za każde przestępstwo, a 15-latek w szczególnych przypadkach. Nie zdziwiłabym sie gdyby to był ten drugi przypadek, ostatecznie z opisu nie wynika czy chodzi o najstarszych synów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam mieszane odczucia - z jednej strony kobieta jednak pracuje; odszedł od niej mąż, osadzenie synów w ZK przysporzyło dodatkowych trosk. Z drugiej - ciężkie przestępstwa i to w przypadku 2 synów - nie wierzę też, żeby to wzięło się z niczego, że w domu było ciepło, rodzinnie i bezproblemowo. Cytat:
A zaklimatyzowanie się w przedszkolu - nie wiecie, że tam dzieciom krzywda się dzieje? Dokładnie to - pan pracuje na czarno i to pewnie z własnej woli takie pieniądze i komornik nie ma z czego wyegzekwować.
![]() |
#2917 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że albo rzeczywiście jest zatrudniony legalnie (choć nie sądzę, żeby to był pełen etat), albo te 500 zł jest na czarno; nie sugeruję że rodzina ma dodatkowy dochód.
#2919 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
więc raczej pracuje na czarno. poza tym mnie jako pracodawcy to wszystko jedno czy kasę zapłacę pracownikowi czy prześlę komornikowi. to wszystko jedno i nie jest to dla pracodawcy żadne utrudnienie. mam pracowników z zajęciami komorniczymi i to żaden kłopot. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Konto usunięte
|
No dokładnie, co za różnica do kogo przelew pójdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Też nie rozumiem dlaczego dorosłe już i zdrowe dzieci nie idą do pracy, albo dlaczego ktoś, kto ma dzieci w wieku przedszkolnym nie podejmuje jakiejkolwiek pracy, bo przecież nie mówimy tu o posadzie prezesa
![]() Ktoś przytaczał opis rodziny, gdzie synowie nie wyjechali do pracy, bo martwili się o ojca-tego też nie pojmuję- nie ma na chleb, ale i tak będziemy siedzieć w domu:/ Wkurza mnie postawa-jakoś to będzie itp., ale z drugiej strony też żal mi dzieci, które przez durnych rodziców, niejednokrotnie, nie mają żadnych warunków ani do nauki, ani nawet do normalnego życia... |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Konto usunięte
|
jeśli chodzi o pracę i jej poszukiwania przez miliony lat.
najbardziej zapamiętałam opis rodziny z mojego miasta, w którym było napisane, że pani nie pracuje od 1999, bo ją zwolnili ze szpitala i od tego czasu nie ma dla niej pracy jako dla pielęgniarki. śmiechłam wtedy bardzo, bo moja mama też jest pielęgniarką, też ją wtedy zwolnili. ale to był chwilowy kryzys tego szpitala, potem były przyjęcia od nowa. poza tym moja mama nawet jak nie pracowała w szpitalu to i tak pracę inną miała, w zawodzie. więc dla kogoś z boku może to wyglądać dramatycznie, że 'ojejku faktycznie pani nie ma pracy, nie jej wina', ale jak się zna taką sytuację bliżej to jedynie cycki opadają. |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Konto usunięte
|
to byl nasz pierwszy krok ku naprawieniu psa.
![]() Ja jestem w stanie uwierzyć, ze jesli ktos zostanie zwolniony np. majac 50 lat, to moze miec problem ze znalezieniem jakiejkowiek pracy, bo niewiele do emerytury. Ale takich osob w szlachetniej jest malo. Zwykle maja 20-40 lat i szukaja tej pracy od zawsze. Rozumiem, ze mozna szukac pracy rok, a nawet dwa lata, ale nie 10. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
ctrl alt delete
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;49315273]Ja jestem w stanie uwierzyć, ze jesli ktos zostanie zwolniony np. majac 50 lat, to moze miec problem ze znalezieniem jakiejkowiek pracy, bo niewiele do emerytury. Ale takich osob w szlachetniej jest malo.
Zwykle maja 20-40 lat i szukaja tej pracy od zawsze. Rozumiem, ze mozna szukac pracy rok, a nawet dwa lata, ale nie 10. ![]() ale inna sprawa - jak w domu taka bieda, że trzeba obcych ludzi prosić o szlachetną paczkę - to też nie szuka sie pracy "w zawodzie", tylko bierze co jest - McPracę, Tescopracę, sprzątanie, no COKOLWIEK. I nie siedzi sie na ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Konto usunięte
|
I jeszcze: nie mają samochodów. Ja też nie mam. Pracuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Prawda to! W Na Wspólnej pokazywali! ![]() Cytat:
Yh, a oni to wrzucają do opisów rodzin. GBEGjvuavfvfh 8y5r938t. Yhhhhhh. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Są miejsca gdzie bez samochodu się zwyczajnie nie da. Inna sprawa ze trzech czy pięciu dorosłych synów mogłoby nawet dorywczo zarobić na byle jakie używane auto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
ctrl alt delete
|
Zdefiniujmy "nie da". Bo ja serio uważam, że jak bieda puka w okno, to zasuwa sie rowerem pod górkę na jedyny PKS dziennie - albo wręcz wynajmuje najtańszą stancję/pokój robotniczy w mieście i trudno, żonę i dzieci odwiedza w weekendy - a nie wyciąga łapki po szlachetne paczki z perfumą w środku. Zresztą jak ta paczka ma zmienić życie rodziny z zadupia, jak sie bez samochodu nie da? Samochodów jeszcze na liście życzeń chyba nie było
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam też taką panią- tylko ona nigdy nie pracowała, bo dzieci "małe". No i ogromne bezrobocie (mimo to na pewno by się gdzieś zahaczyła, jakby szukała). Pracę znalazła, kiedy "dzieci" były w wieku studenckim i nikt z lepiej sytuowanej części rodziny nie nabierał się na ich maślane oczy i gadanie o ubóstwie. Trochę mnie śmieszy, jak robi z siebie męczennicę, jak opowiada, że ona MUSI chodzić do tej pracy... Cytat:
No i w "Ukrytej prawdzie" czy "Trudnych sprawach" też było - a takie programy kształtują świadomość ludzką ![]() Pani chciała wrócić do pracy, ale codziennie był problem w przedszkolu z jej dzieckiem. Na końcu cała rodzina była szczęśliwa, bo ona została z dzieckiem w domu - tęcza, jednorożce i śpiew ptaszków. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Było w którejś edycji - rodzina miała ciężko chore dziecko, które wymagało dojazdów na leczenie/rehabilitację. Prosili o pomoc w dojazdach/ używany samochód w miarę możliwości.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-12-12 o 16:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Auto autem, ale ciekawe jak to auto utrzymają?
![]() My mieliśmy używanego peżocika i aktualnie samochód prosto z salonu- drożej wychodzi eksploatacja pierwszego.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Konto usunięte
|
fajnie, ale to funkcjonuje od wielu lat w wielu miastach i mimo wszystko się nie sprawdza. ci ludzie potrafią mieć zadłużenia sięgające kilkunastu tysięcy. nie wiem ile godzin prac społecznych taki jeden lokator musiałby wykonać, ale chyba pracowałby non stop przez bardzo długi czas, to raz, dwa - takich zadłużonych mieszkań za wielkie i niewielkie kwoty jest wiele, trzy - żadna administracja czy spółdzielnia nie jest w stanie zapewnić tylu miejsc by te kwoty się wyrównały.
fajnie że coś takiego jest, uczciwie ludzie na pewno wezmą się do roboty. ale to mimo wszystko nie rozwiązuje sprawy, takie osoby powinny być usuwane z lokali komunalnych, bo ich zadłużenie rozkłada się w kwocie czynszu po wszystkich lokatorach... |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Wszystkie rodziny znalazły darczyńców..... Uczcijmy minutą ciszy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Konto usunięte
|
jak to wzystkie
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- przecież to propagandowa ściema, jeszcze w środę przeglądałam województwo śląskie i dolnośląskie a rodzin tam było po 77 w JEDNYM magazynie. buahahhaha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Wredny kotecek
|
Weszłam na stronę oficjalną szlachetnej sraczki pooglądać rodziny i wisi takie info.
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Konto usunięte
|
ta na pewno, te setki osób z jednego województwa nie szły przez miesiąc i poszły w jeden dzień?
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- kiedy był ten apel? bo naprawdę nie wierzę e w 24 godziny ludzie podjęli decyzję dla x tysiąca rodzin |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- http://wiadomosci.onet.pl/kraj/para-...a-paczka/zgz49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.