|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
Jeśli chodzi o Ciebie to chodziło mi że po obronie znowu możesz mieć staż. No ale jak w Twoim PUP staży nie ma w wakacje to kiszka. Mam nadzieję, że uda się do tego 13 czerwca. |
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
mam rozmowę od razu, ustawa prawo zamówień publicznych, archiwizacja, tą drugą znam dość dobrze, pierwszą bardziej w praktyce
tylko co mnie zastanawia, pani prze tel powiedziała, że mam sobie zarezerwować ok 1h. bo mówiła, że coś z praktyki będzie (domyślam się że program komp.). tylko czy oni tak szczegółowo pytają czy raczej sprawdzają wiedzę ogólną? jak byłam ost na teście otwartym to nie był on jakoś szczególnie szczegółowy
|
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Często na naborach pytają o kwestie, które uległy ostatnio nowelizacji, w zamówieniach zmieniły się możliwości i formy składania odwołań, a także zlikwidowano postępowanie protestacyjne. Co do archiwizacji to kategorie, czyli co i gdzie oraz na ile, warunki udostępniania. A kiedy ta rozmowa?
|
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
linka 25
dziękuję, odpisałam gorzka prawda dzięki nie jestem w stanie się jej wykuć czytam, studiuje, ale jak chcą mnie skompromitować to i tak to zrobią rozmowe mam za tydzień w czw. więc sporo czasu na szczęście.. dzięki dziewczyny za pomoc |
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze jak szłam na rozmowe to czytalam tylko i wyłacznie wymienione ustawy ot takie pierdółki![]() a kiedy ta rozmowa?aaa zapomniałam napisac ze nigdy nie spotkałam sie z zadaniem praktycznym na tego typu rozmowach i jestem bardzi ciekawa co takiego oni wymysla
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
prezyznali mi staż ! ale się cieszę
![]() jestem przeszczęśliwa chyba sie upije na razie na 4 miesiące ale może uda sie przedłużyć albo zostać w pracy. Najwazniejsze że rusze sie z domu bo juz wariowałam (tymbardziej że bronię się w czerwcu i włascwie praca już napisana, więc nudziłąm się niemiłosiernie (tzn dorabiałam róznymi zleceniami ale to nie to samo co praca 8 h/na dobę.
|
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też gratuluję.
Ja jutro uderzam do PUP w Katowicach, może tam będą jakieś staże, albo przynajmniej krótszy czas oczekiwania niż w tych cholernych Gliwicach. Na ich stronie widziałam że realizują projekt z EFS na staże i dostali na to ponad 1mln zł dodatkowo z Unii.
|
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyślę dziś CV i LM do Rossmanna - wolę tam się zahaczyć na jakiś czas niż w sklepie z meblami za 4 tys.
|
|
|
#2921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
musze przyznać, że to forum bardzo ale to bardzo pomogło mi przetrwać te ciężkie chwile poszukiwania pracy jakiś czas temu właściwie zostawiali wszytskich po stażach w tej firmie ale później pojawił się kryzys i pozwalniali mnóstwo ludzi umyslowych i fizycznych, i od tej pory nie ztarudnili nikogo, no ale może...
|
|||
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
A z jakiej branży to firma?
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W przyszłym tygodniu ma przyjśc do nas 9 stazystów z Katowic Są też 2 dzieczyny od poczatku lutego, ale one miały go troche po znajomości...
|
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
branża meblowa, Nowy Styl (jeden z jego odziałów)
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2926 |
|
Rozeznanie
|
Podpinam się pod wątek.. szukam pracy już 2 miesiąc i cisza
Telefon milczał przez parę tygodni i nareszcie się rozdzwonił Niestety poczytam sobie jak wygląda praca w tych firmach (zostałam zaproszona na 2 rozmowy) i na jedną idę zobaczyć czy to prawda, a z drugą zobaczę co i jak. Podczas tych poszukiwań nie raz miałam załamkę, wręcz nie mogłam się zmusić do przeglądania ofert, ale staram się przełamać i nareszcie jakieś efekty. Oczywiście tam gdzie chcę najbardziej pracować to do tej pory nie odpowiedzi, więc teraz szukam gdzie mi się w miarę spodoba.
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Anielica a jaka branża Cię najbardziej interesuje?
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, powodzenia |
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam pytanko: jak dopiero w czerwcu się bronisz to mogłaś ubiegać się o staż skoro jeszcze jesteś studentką? Pytam się bo sama chce się wtedy obronić i nie wiem kiedy można ubiegać się o staż tzn czy mozna złożyc papiery jak się jeszcze jest studentem. |
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Asia studiuje zaocznie, jest zarejestrowana w UP jako bezrobotna. Na staż kwalifikuje się tylko z tego tytułu, że nie ma ukończonych jeszcze 25 lat. Czyli to że studiuje nie ma jakby teraz żadnego znaczenia.
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadza się wszystko |
||
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja tak często się "wypłakuje" ma forum
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniła przed chwilą do mnie pani z tego banku, w którym staram się o staż. Powiedziała mi, że przyszła do nich jeszcze jedna dziewczyna w sprawie o staż i teraz mają problem kogo wybrać
. Brak mi słów po prostu! Staż byłby od 1 czerwca. W tym tygodniu mają do mnie zadzwonić i powiedzieć kogo wybrali ![]() Wkurzyłam się już od poniedziałku. Co za ludzie!
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś mialam tak, ze poszlam się dowiedziec o staż, jeszcze wtedy mialam pracę. Powiedziano mi, ze muszę sie zwolnić i dostanę zaraz staż. Zwolniłam się i usłyszałam....że kasa na staż się skończyła
|
|
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaraz jadę na rozmowę do Katowic. Już nie chcieli żebym przyjeżdżała jak się dowiedzieli że jestem z Gliwic no ale jakoś w końcu kazali mi przyjechać. Tylko że obawiam się, że to będzie to samo co miałam-czyli szukanie klienta na budowę domu bo to jest biuro nieruchomości. Na takie coś się nie piszę, by szukać klientów na domy. Zresztą nie wiem nawet jak działa takie biuro nieruchomości.Wcześniej ktoś jeszcze dzwonił ale z zastrzeżonego i nie zdążyłam odebrać i nie wiem kto to Numer mi się nie wyświetlił i nie mam jak oddzwonić. ![]() Mam zapisany nr w komórce do tej oczyszczalni gdzie czekam na telefon. To jakby oni dzwonili to chyba by mi się wyświetlił skoro mam ten numer zapisany??? Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-04-12 o 11:02 |
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to nieładnie z ich strony, najpierw się umawiają a teraz takie coś. pamiętam, że jak 2 lata temu szłam na staż, to wszytko trwało tydzień. ale to oni zaproponowali mi pracodawcę.a teraz jakieś cuda na kiju nie martw się jak są niesłowni teraz to co dopiero później.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

Jeśli chodzi o Ciebie to chodziło mi że po obronie znowu możesz mieć staż. No ale jak w Twoim PUP staży nie ma w wakacje to kiszka. Mam nadzieję, że uda się do tego 13 czerwca.

tylko co mnie zastanawia, pani prze tel powiedziała, że mam sobie zarezerwować ok 1h. bo mówiła, że coś z praktyki będzie (domyślam się że program komp.). tylko czy oni tak szczegółowo pytają czy raczej sprawdzają wiedzę ogólną? jak byłam ost na teście otwartym to nie był on jakoś szczególnie szczegółowy
czytam, studiuje, ale jak chcą mnie skompromitować to i tak to zrobią

Telefon milczał przez parę tygodni i nareszcie się rozdzwonił
.
. Brak mi słów po prostu!
Ja kiedyś mialam tak, ze poszlam się dowiedziec o staż, jeszcze wtedy mialam pracę. Powiedziano mi, ze muszę sie zwolnić i dostanę zaraz staż. Zwolniłam się i usłyszałam....że kasa na staż się skończyła
nie martw się jak są niesłowni teraz to co dopiero później.