|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
Cytat:
Ja przed swoim pierwszym razem też miałam regularne miesiączki (co 28 dni, co do godziny). Po pierwszym stosunku rozregulował mi się tak, że miesiączki miewam teraz raz na dwa miesiące nawet. Myślę, że raczej nie masz się czym przejmować
|
|
|
#2912 |
|
Przyczajenie
|
witam,
mam male niedyskretne pytanie, ponieważ sytuacja w jakiej jestem troszke mnie zdezorientowała. Mianowicie w zeszly piątek tj 18.03 miałam dostać okres nie dostałam i nie mam go do dziś. Mam coprawda spuchnięty brzuch, ale okresu ani widu ani słychu... zrobilam wiec test, z tymże głupia nie zrobiła go rano jak wszyscy radzą... test był negatywny... zrobic jeszcze jeden? odczekac>? co radzicie?
|
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2914 |
|
Przyczajenie
|
no wlasnie nie minelo, stwierdzilismy z mezem ze co ma byc to bedzie nie planujemy specjalnie... nie liczymy dni... robimy to wtedy kiedy chcemy także raczej 14 dni nie minelo
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Przyczajenie
|
taki mam zamiar
poczekam do poniedziałku a w poniedziałek rano zrobie chyba że niespodziewnie pojawi sie okres... chociaz wolałabym juz chyba nie![]() dziekuje |
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich i proszę o radę. Mam mały dylemat.. Jestem w trakcie leczenia Clostilbegytem, Okres powinnam była dostać 6 dni temu, ale jako że mam policystyczne jajniki, wcale spóźnieniem się nie przejełam. Dzisiaj "tak jakby" dostałam okresu. Jakaś dziwna "smolista" ciemna wydzielina. Nie ma jej dużo. Piersi bolą mnie bardziej niż zazwyczaj od tygodnia. Mam przypuszczenie, że jestem w ciąży. Jeśli jestem, to czy mogę przyjąć normalnie zalecaną dawkę Clostilbegytu? Czy to może jakoś zaszkodzić ewentualnemu płodowi? Jeśli ich nie wezmę za dwa dni, moją terapie szlag trafi.. A wydaje mi się, że na wykrycie ciąży jeszcze za wcześnie..
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
We wrześniu rodziłam córeczkę. Pierwszy okres dostałam 17 grudnia. Kolejny 21 stycznia (czyli 7 dni po terminie) i 18 lutego. Dodam, że wszystkie miesiączki były skąpe co po porodzie jest dziwne. Miałam łyżeczkowanie z powodu niekompletnego łożyska więc tak to sobie tłumaczyłam. Ostatnia lutowa trwała 2 dni i była mega skąpa. Wystarczyłaby wkładka. W między czasie kochałam się z mężem ZAWSZE z prezerwatywą. Zawsze kończył na zewnątrz. Jeden raz w środku. Przed ciążą cykle miałam 28 dniowe. Nadal karmię piersią ok. 5-6 razy na dobę. Okres powinnam dostać 18 marca, dziś 28 i nadal cisza. 3 dni temu (czyli 7 dni po terminie spodziewanej miesiączki) robiłam test ale nie z porannego moczu i wyszedł negatywny. Dziś (10 dni po terminie) robiłam następny - innej firmy. Był on jakiś dziwny. Płytka zrobiła się fioletowa i chyba za dużo moczu dałam bo zaczęło z niego cieknąć i przetarłam kilka razy ten ekran gdzie jest wynik papierem aby go wysuszyć. Kreska testowa pojawiła się od razu ale była bardzo cieniutka i słabo widoczna. Ekran cały czas był dziwnie zabarwiony więc przecierałam go kilka razy. Z czasem (dłużej niż 5 minut) pojawiła się słabiutka kreska ciążowa. Bladziuchna i ledwie widoczna. Nie wiem czy to nie przez tarcie tego ekraniku. Oczywiście zdenerwowana kupiłam kolejny test tej samej firmy co ten sprzed 3 dni. Wynik negatywny. Gruba krecha i ani cienia innej. Tak jak przy pierwszym teście. Czy mogę być w ciąży? Żadnych objawów nie mam poza zmęczeniem ale to dlatego, że śpię 4-5 godzin na dobę.
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o ten test z bladą kreską - nie sugeruj się nim, bo z tego co czytam na forum bardzo wiele dziewczyn robiły taki test i wychodziła im ta blada kreska a później okazało się, że nie są w ciąży.
Ja polecam PinkTest - 99,9% pewnosci, bardzo dobry test, bardzo łatwo go zrobić. Jesli wspolzylas z prezerwatywą i nie pękła, raczej nie ma szans na ciąże.
|
|
#2921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz zrobić jeszcze test ciążowy z krwi. Różne przypadki chodzą po ludziach i nikt nie jest w stanie stwierdzić, czy jesteś w ciąży. Radzę Ci czym prędzej zaliczyć wizytę u ginekologa i z nim postarać się wyjaśnić sprawę nieregularnych i skąpych miesiączek. Lepiej dmuchać na zimne.
|
|
|
#2922 |
|
Przyczajenie
|
Hejka!
Dziś mija 10 dzień od stosunku. Bez zabezpieczenia dodam. Kochałam się z narzeczonym w 20 dc, ale był to 1 cykl po odstawieniu tabletek. Robiłam dziś test ciążowy - wyszedł negatywnie. Może powtórzę test za parę dni? Tylko kiedy wynik będzie wiarygodny? Bo to czekanie jest najgorsze... |
|
|
|
|
#2923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To przecież nic nie boli i nie kosztuje, a ile nerwów pozwoli zaoszczędzić
! 7.09.2013 - ŚLUBUJEMY UROCZYŚCIE ! ![]() Edytowane przez Agnes1990 Czas edycji: 2011-03-30 o 13:29 |
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Test najlepiej 14 dni po stosunku. Albo już teraz test z krwi. |
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Przyczajenie
|
No niby się nie staramy, ale... jak widać podchodzimy do sprawy z dużym luzem
jak będzie dzidzia to będzie za 3 miesiące ślub, więc po prostu nieco się przyspieszą sprawy w pt pójdę zrobić badania krwi...
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Przyczajenie
|
Hmmm... przyznam, że nie było to planowane, ale teraz to już "po ptakach". nadal będziemy się zabezpieczać do czasu ślubu, jeśli okaże się, że nie jestem w ciąży. chodziło mi o to , że z luzem podchodzimy do kwestii ewentualnej ciąży, bo czasu nie cofniemy
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Przyczajenie
|
witam was dziewczynki
kiedy moge zrobić test ciązowy odpowiedzcie mi
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama sobie na to pytanie odpowiedziałaś Test zrób najlepiej pierwszego dnia spodziewanej misiączki.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Przyczajenie
|
a w czasie miesiaczki mozna zajsc w ciaze ??? jak 1 doszlo do wtrysku kiedy powinam sprawdzic test ciązowy
![]() czy jak owulacja wstepuje w dniach plodnch jak dojdzie do wtrysku cz wted w ciaze zajde odpowiedzcie mi i czy w czasie miesiaczki doszlo do wytrysku moglam zajsc w ciaze![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- czy podczas miesiaczki doszlo do wytrsku ?czy jest mozliwosc ze bede w ciazy ?? czy podczas dni plodnch jak wystepuje owulacja i jak dojdzie do wytrysku zajde w ciaze ??? ja juz od roku staram sie zajsc i mi to nie wchodzi ciagle nic odpiszcie |
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli ma się normalne regularne cykle to raczej nie ma szans na ciążę po stosunku podczas okresu. Skąd wiesz kiedy masz dni płodne? A jeśli przez rok się nie udaje to czas wybrać się do lekarza. |
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Przyczajenie
|
bo cykle mam nieregulalne a dni plodne sprawdzam w internecie w kalendarzyku za 1 razem nie zaszlam w ciaze za 2 tez a za 3 niewiem cz moglam zajsc czy mi sie uda
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- a jak mi sie uda za 3 razem zajsc to wtedy kiedy moge sprawdzic test ciazowy za ile dni |
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochając się 3 razy na cykl i to jeszcze podczas okresu dajesz sobie marne szanse na ciążę Test dwa tygodnie po ostatnim stosunku albo w dniu spodziewanej miesiączki.
|
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W Internecie możesz jedynie za pomocą kalkulatora wyliczyć mniej więcej na kiedy przypadają Twoje dni płodne w określonym cyklu. Bardzo słabo znasz swój organizm...
|
|
|
#2935 |
|
Przyczajenie
|
czesc wam
od kilku dni zle sie czuje a dzis powinam miec okres i do tej pory nie mam sprawdzilam test po 6.23 i wyszla 1 kreska w c a tesh zuwazylam pewne objawy ,czasmi bol mnie piersi i wogule troszke mi sie powiekszyly niewiem co o tym myslec cz jestem w ciazy
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Przyczajenie
|
witam was
od kilku dni zle sie czuje powiekszylymi sie toszke piersi i stawaja sie one troszke bolace dzis powinam 20 miec okres i dalej ani sladu po okresie nie ma zebym go dostala ale nic nie widac dzis rano o 6.20 sprawdzilam test i wyszla 1 kreska c martwi mnie to czy jesem w ciazy czy nie ale bm chcial byc w ciazy niewiem co o tym myslec doradzcie mi cos
|
|
|
|
|
#2937 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam za ten pesymizm,ale smieszą mnie sceny niczym z filmów widok testu ciązowego w reku i juz wizje wózka,łóżeczka itd itp.Ja jestem po poronieniu i wiem doskonale,ze zajsc w ciaze to jedno a utrzymanie jej to druga sprawa.z tym drugim czesto bywa gorzej.Oczywiscie gratuluje wszystkim paniom ,ktore zobaczyly ,,magiczny " pasek na tescie ale pierwsze 3 miesiace dopiero zweryfikują czy wszsytko ok.juz raz popelnilam ten błą cieszenia sie zbyt wczesnie i obwieszczania tego calemu swiatu- nie polecam,tym bardziej,ze kiedy cos pojdzie nie tak ttrzerba to kazdemu tlumaczyc i dla nas drogie panie bedzie to dwa razy ciezsze.takze zalecam spokojne podejscie do tematu na zasadzie ,,myslal kogut o niedzieli a ..." pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takze zycze cierpliwosci i powodzenia goomi zgadzam sie z Toba w 100%, ilez ja sie nasluchalam o poronieniach, serce boli. dlatego ja na razie nic nikomu, oprocz mojego meza nikt nie wie, wole sie wstrzymac i obwiescic swiatu jak bede pewna (w sumie to nie wiadomo kiedy byc pewnym - ale te 3 miesiace odczekam ) Wspólczuje Ci bardzo
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać. Edytowane przez iwONKA595 Czas edycji: 2011-04-25 o 16:21 |
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

! 7.09.2013 - ŚLUBUJEMY UROCZYŚCIE ! 

poczekam do poniedziałku

Test zrób najlepiej pierwszego dnia spodziewanej misiączki.
czy jak owulacja wstepuje w dniach plodnch jak dojdzie do wtrysku cz wted w ciaze zajde odpowiedzcie mi i czy w czasie miesiaczki doszlo do wytrysku moglam zajsc w ciaze