Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-24, 11:11   #2911
Agnes1990
Raczkowanie

GG do Agnes1990
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez just_me_18 Pokaż wiadomość
Witam, pisze z pytaniem czy to jest możliwe ze okres mam przesunięty przez to ze byłam oddać krew w honorowym krwiodawstwie? dokładniej było tak ze oddawałam krew 10 marca miesiączkę miałam 20 lutego czyli zgodnie z cyklem powinnam dostać ją 20 marca, a nie dostałam... Dodam, że moje miesiączki od 9 miesięcy są co 28 dni. W nocy z 19 na 20 marca doszło do współżycia z moim partnerem był to mój pierwszy raz no i zgodnie z kalendarzykiem to nie powinnam mieć dni płodnych (wiem ze kalendarzyk jest mało skuteczną metodą, ale to w sumie już miał być dzień okresu, wiec nie ma mowy o dniach płodnych...) ponieważ nie chciałam pierwszy raz używać prezerwatywy, a tabletek nie mogę przyjmować to postanowiliśmy , że stosunek przerywany będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.... mam do niego duże zaufanie i wiem że nie doszło do wytrysku podczas stosunku. obawiam się ze mogło zaś dojść do wydzieliny przed wytryskiem, która w sumie nie powinna zapłodnić bo ilość plemników jest bardzo niewielka a podkreślam nie miałam dni płodnych.... Zastanawiam się czy brak mojej miesiączki może być spowodowany oddaniem krwi, choć na ich stronie jest napisane, że nie powinno zajść rozregulowanie cyklu... Po rozmowie z moim partnerem na ten temat. Postawiłam go przed faktem dokonanym że jeśli do piątku nie dostanę okresu to w sobotę zrobię est bo minię te 6 dni od stosunku i powinien być w miarę wiarygodny wynik... Bo testu który się robi podczas pierwszego dnia spodziewanej miesiączki nie ma sensu robić bo nawet nie doszło by do zapłodnienia po kilku godzinach...
Może Wy mi coś podpowiecie ?
Zaraz po stosunku polał mnie brzuch, ale stwierdziłam ze pewnie przez to ze to mój pierwszy raz... ale od niedzieli bolał mnie kilka razy.... myślę, że może dlatego że sie stresuje coraz bardziej tym...
Cieszyłbym się gdyby się ktoś wypowiedział profesjonalnie, ktoś kto może wiedzieć coś więcej, jakiś lekarz albo może starzysta, a nie jakieś głupie nastolatki z hasełkiem " jesteś w ciąży" chodź nic pewnie nie wiedzą na temat współżycia...

Ja przed swoim pierwszym razem też miałam regularne miesiączki (co 28 dni, co do godziny). Po pierwszym stosunku rozregulował mi się tak, że miesiączki miewam teraz raz na dwa miesiące nawet.

Myślę, że raczej nie masz się czym przejmować

! KOCHAM CIĘ ARECZQ !

! 7.09.2013 - ŚLUBUJEMY UROCZYŚCIE !
Agnes1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 11:22   #2912
igamaria
Przyczajenie

witam,
mam male niedyskretne pytanie, ponieważ sytuacja w jakiej jestem troszke mnie zdezorientowała. Mianowicie w zeszly piątek tj 18.03 miałam dostać okres nie dostałam i nie mam go do dziś. Mam coprawda spuchnięty brzuch, ale okresu ani widu ani słychu... zrobilam wiec test, z tymże głupia nie zrobiła go rano jak wszyscy radzą... test był negatywny... zrobic jeszcze jeden? odczekac>? co radzicie?
igamaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 11:33   #2913
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez igamaria Pokaż wiadomość
witam,
mam male niedyskretne pytanie, ponieważ sytuacja w jakiej jestem troszke mnie zdezorientowała. Mianowicie w zeszly piątek tj 18.03 miałam dostać okres nie dostałam i nie mam go do dziś. Mam coprawda spuchnięty brzuch, ale okresu ani widu ani słychu... zrobilam wiec test, z tymże głupia nie zrobiła go rano jak wszyscy radzą... test był negatywny... zrobic jeszcze jeden? odczekac>? co radzicie?
To zależy czy od ostatniego niezabezpieczonego stosunku minęło 14 dni, jeśli tak to wynik jest wiarygodny Albo dla pewności powtórzyłabym test ale rano

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 18:40   #2914
igamaria
Przyczajenie

no wlasnie nie minelo, stwierdzilismy z mezem ze co ma byc to bedzie nie planujemy specjalnie... nie liczymy dni... robimy to wtedy kiedy chcemy także raczej 14 dni nie minelo
Stary 2011-03-24, 19:33   #2915
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie nie minelo, stwierdzilismy z mezem ze co ma byc to bedzie nie planujemy specjalnie... nie liczymy dni... robimy to wtedy kiedy chcemy także raczej 14 dni nie minelo
W takim razie poczekałabym jeszcze ze 2-3 dni i powtórzyła test z rana

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-24, 19:37   #2916
igamaria
Przyczajenie

taki mam zamiar poczekam do poniedziałku a w poniedziałek rano zrobie chyba że niespodziewnie pojawi sie okres... chociaz wolałabym juz chyba nie
dziekuje
Stary 2011-03-24, 19:44   #2917
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
taki mam zamiar poczekam do poniedziałku a w poniedziałek rano zrobie chyba że niespodziewnie pojawi sie okres... chociaz wolałabym juz chyba nie
dziekuje
Ale jeśli test będzie negatywny a okresu nadal brak to do lekarza koniecznie! Powodzenia

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-30, 00:20   #2918
rivanaa
Przyczajenie

Witam wszystkich i proszę o radę. Mam mały dylemat.. Jestem w trakcie leczenia Clostilbegytem, Okres powinnam była dostać 6 dni temu, ale jako że mam policystyczne jajniki, wcale spóźnieniem się nie przejełam. Dzisiaj "tak jakby" dostałam okresu. Jakaś dziwna "smolista" ciemna wydzielina. Nie ma jej dużo. Piersi bolą mnie bardziej niż zazwyczaj od tygodnia. Mam przypuszczenie, że jestem w ciąży. Jeśli jestem, to czy mogę przyjąć normalnie zalecaną dawkę Clostilbegytu? Czy to może jakoś zaszkodzić ewentualnemu płodowi? Jeśli ich nie wezmę za dwa dni, moją terapie szlag trafi.. A wydaje mi się, że na wykrycie ciąży jeszcze za wcześnie..
rivanaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 10:57   #2919
hanka2501
Rozeznanie

GG do hanka2501

We wrześniu rodziłam córeczkę. Pierwszy okres dostałam 17 grudnia. Kolejny 21 stycznia (czyli 7 dni po terminie) i 18 lutego. Dodam, że wszystkie miesiączki były skąpe co po porodzie jest dziwne. Miałam łyżeczkowanie z powodu niekompletnego łożyska więc tak to sobie tłumaczyłam. Ostatnia lutowa trwała 2 dni i była mega skąpa. Wystarczyłaby wkładka. W między czasie kochałam się z mężem ZAWSZE z prezerwatywą. Zawsze kończył na zewnątrz. Jeden raz w środku. Przed ciążą cykle miałam 28 dniowe. Nadal karmię piersią ok. 5-6 razy na dobę. Okres powinnam dostać 18 marca, dziś 28 i nadal cisza. 3 dni temu (czyli 7 dni po terminie spodziewanej miesiączki) robiłam test ale nie z porannego moczu i wyszedł negatywny. Dziś (10 dni po terminie) robiłam następny - innej firmy. Był on jakiś dziwny. Płytka zrobiła się fioletowa i chyba za dużo moczu dałam bo zaczęło z niego cieknąć i przetarłam kilka razy ten ekran gdzie jest wynik papierem aby go wysuszyć. Kreska testowa pojawiła się od razu ale była bardzo cieniutka i słabo widoczna. Ekran cały czas był dziwnie zabarwiony więc przecierałam go kilka razy. Z czasem (dłużej niż 5 minut) pojawiła się słabiutka kreska ciążowa. Bladziuchna i ledwie widoczna. Nie wiem czy to nie przez tarcie tego ekraniku. Oczywiście zdenerwowana kupiłam kolejny test tej samej firmy co ten sprzed 3 dni. Wynik negatywny. Gruba krecha i ani cienia innej. Tak jak przy pierwszym teście. Czy mogę być w ciąży? Żadnych objawów nie mam poza zmęczeniem ale to dlatego, że śpię 4-5 godzin na dobę.
hanka2501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 12:04   #2920
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Jesli chodzi o ten test z bladą kreską - nie sugeruj się nim, bo z tego co czytam na forum bardzo wiele dziewczyn robiły taki test i wychodziła im ta blada kreska a później okazało się, że nie są w ciąży.
Ja polecam PinkTest - 99,9% pewnosci, bardzo dobry test, bardzo łatwo go zrobić. Jesli wspolzylas z prezerwatywą i nie pękła, raczej nie ma szans na ciąże.
Stary 2011-03-30, 12:05   #2921
Agnes1990
Raczkowanie

GG do Agnes1990

Cytat:
Napisane przez hanka2501 Pokaż wiadomość
We wrześniu rodziłam córeczkę. Pierwszy okres dostałam 17 grudnia. Kolejny 21 stycznia (czyli 7 dni po terminie) i 18 lutego. Dodam, że wszystkie miesiączki były skąpe co po porodzie jest dziwne. Miałam łyżeczkowanie z powodu niekompletnego łożyska więc tak to sobie tłumaczyłam. Ostatnia lutowa trwała 2 dni i była mega skąpa. Wystarczyłaby wkładka. W między czasie kochałam się z mężem ZAWSZE z prezerwatywą. Zawsze kończył na zewnątrz. Jeden raz w środku. Przed ciążą cykle miałam 28 dniowe. Nadal karmię piersią ok. 5-6 razy na dobę. Okres powinnam dostać 18 marca, dziś 28 i nadal cisza. 3 dni temu (czyli 7 dni po terminie spodziewanej miesiączki) robiłam test ale nie z porannego moczu i wyszedł negatywny. Dziś (10 dni po terminie) robiłam następny - innej firmy. Był on jakiś dziwny. Płytka zrobiła się fioletowa i chyba za dużo moczu dałam bo zaczęło z niego cieknąć i przetarłam kilka razy ten ekran gdzie jest wynik papierem aby go wysuszyć. Kreska testowa pojawiła się od razu ale była bardzo cieniutka i słabo widoczna. Ekran cały czas był dziwnie zabarwiony więc przecierałam go kilka razy. Z czasem (dłużej niż 5 minut) pojawiła się słabiutka kreska ciążowa. Bladziuchna i ledwie widoczna. Nie wiem czy to nie przez tarcie tego ekraniku. Oczywiście zdenerwowana kupiłam kolejny test tej samej firmy co ten sprzed 3 dni. Wynik negatywny. Gruba krecha i ani cienia innej. Tak jak przy pierwszym teście. Czy mogę być w ciąży? Żadnych objawów nie mam poza zmęczeniem ale to dlatego, że śpię 4-5 godzin na dobę.

Możesz zrobić jeszcze test ciążowy z krwi. Różne przypadki chodzą po ludziach i nikt nie jest w stanie stwierdzić, czy jesteś w ciąży.
Radzę Ci czym prędzej zaliczyć wizytę u ginekologa i z nim postarać się wyjaśnić sprawę nieregularnych i skąpych miesiączek. Lepiej dmuchać na zimne.

! KOCHAM CIĘ ARECZQ !

Stary 2011-03-30, 13:06   #2922
anet2005
Przyczajenie

Hejka!
Dziś mija 10 dzień od stosunku. Bez zabezpieczenia dodam. Kochałam się z narzeczonym w 20 dc, ale był to 1 cykl po odstawieniu tabletek. Robiłam dziś test ciążowy - wyszedł negatywnie. Może powtórzę test za parę dni? Tylko kiedy wynik będzie wiarygodny? Bo to czekanie jest najgorsze...
anet2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 13:27   #2923
Agnes1990
Raczkowanie

GG do Agnes1990

Cytat:
Napisane przez anet2005 Pokaż wiadomość
Hejka!
Dziś mija 10 dzień od stosunku. Bez zabezpieczenia dodam. Kochałam się z narzeczonym w 20 dc, ale był to 1 cykl po odstawieniu tabletek. Robiłam dziś test ciążowy - wyszedł negatywnie. Może powtórzę test za parę dni? Tylko kiedy wynik będzie wiarygodny? Bo to czekanie jest najgorsze...
Jeżeli jesteś po terminie spodziewanej miesiączki, to test można zrobić o dowolnej porze w dowolnym dniu. Jeżeli w ciągu 5 dni od zrobienia testu miesiączka nie pojawiła się, powinnaś wykonać jeszcze jeden test, a w międzyczasie umówić się na wizytę u ginekologa.
To przecież nic nie boli i nie kosztuje, a ile nerwów pozwoli zaoszczędzić

! KOCHAM CIĘ ARECZQ !

Edytowane przez Agnes1990
Czas edycji: 2011-03-30 o 13:29
Stary 2011-03-30, 16:41   #2924
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Hejka!
Staracie się o dziecko? Bo w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek trudno przewidzieć, kiedy wróci owulacja, które dni są płodne, a które nie, więc kochanie się bez zabezpieczenia jest bardzo ryzykowne.
Test najlepiej 14 dni po stosunku. Albo już teraz test z krwi.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 16:57   #2925
anet2005
Przyczajenie

No niby się nie staramy, ale... jak widać podchodzimy do sprawy z dużym luzem jak będzie dzidzia to będzie za 3 miesiące ślub, więc po prostu nieco się przyspieszą sprawy w pt pójdę zrobić badania krwi...
Stary 2011-03-30, 17:04   #2926
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
No niby się nie staramy, ale... jak widać podchodzimy do sprawy z dużym luzem jak będzie dzidzia to będzie za 3 miesiące ślub, więc po prostu nieco się przyspieszą sprawy w pt pójdę zrobić badania krwi...
Nie wiem, jak inni ginekolodzy radzą, ale moja zasugerowała, żebym po odstawieniu pigułek jednak trochę wstrzymała się z ewentualną ciążą
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 17:08   #2927
anet2005
Przyczajenie

Hmmm... przyznam, że nie było to planowane, ale teraz to już "po ptakach". nadal będziemy się zabezpieczać do czasu ślubu, jeśli okaże się, że nie jestem w ciąży. chodziło mi o to , że z luzem podchodzimy do kwestii ewentualnej ciąży, bo czasu nie cofniemy
Stary 2011-04-06, 12:56   #2928
misiaczek2121
Przyczajenie

Smile Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

witam was dziewczynkija mam tak samo jak wy w marcu 23 mialam okres 3 dniowy w tym czasie 23 spulzylam z moim nazyczonym doszlo do wytrysku teraz od 1 kwietnia mam dni plodne i doszlo do wytrysku czy moglam zajsc w ciąze bardzo to martwi mnie bo bym chciala zostac mamusia kiedy moge zrobić test ciązowy odpowiedzcie mi
misiaczek2121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 15:04   #2929
Agnes1990
Raczkowanie

GG do Agnes1990

Cytat:
Napisane przez misiaczek2121 Pokaż wiadomość
witam was dziewczynkija mam tak samo jak wy w marcu 23 mialam okres 3 dniowy w tym czasie 23 spulzylam z moim nazyczonym doszlo do wytrysku teraz od 1 kwietnia mam dni plodne i doszlo do wytrysku czy moglam zajsc w ciąze bardzo to martwi mnie bo bym chciala zostac mamusia kiedy moge zrobić test ciązowy odpowiedzcie mi

Sama sobie na to pytanie odpowiedziałaś Test zrób najlepiej pierwszego dnia spodziewanej misiączki.

! KOCHAM CIĘ ARECZQ !

Stary 2011-04-06, 18:00   #2930
misiaczek2121
Przyczajenie

a w czasie miesiaczki mozna zajsc w ciaze ??? jak 1 doszlo do wtrysku kiedy powinam sprawdzic test ciązowy czy jak owulacja wstepuje w dniach plodnch jak dojdzie do wtrysku cz wted w ciaze zajde odpowiedzcie mi i czy w czasie miesiaczki doszlo do wytrysku moglam zajsc w ciaze

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

czy podczas miesiaczki doszlo do wytrsku ?czy jest mozliwosc ze bede w ciazy ?? czy podczas dni plodnch jak wystepuje owulacja i jak dojdzie do wytrysku zajde w ciaze ??? ja juz od roku staram sie zajsc i mi to nie wchodzi ciagle nic odpiszcie
Stary 2011-04-06, 19:35   #2931
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
a w czasie miesiaczki mozna zajsc w ciaze ??? jak 1 doszlo do wtrysku kiedy powinam sprawdzic test ciązowy czy jak owulacja wstepuje w dniach plodnch jak dojdzie do wtrysku cz wted w ciaze zajde odpowiedzcie mi i czy w czasie miesiaczki doszlo do wytrysku moglam zajsc w ciaze

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

czy podczas miesiaczki doszlo do wytrsku ?czy jest mozliwosc ze bede w ciazy ?? czy podczas dni plodnch jak wystepuje owulacja i jak dojdzie do wytrysku zajde w ciaze ??? ja juz od roku staram sie zajsc i mi to nie wchodzi ciagle nic odpiszcie
Ciężko się czyta Twoje wypowiedzi
Jeśli ma się normalne regularne cykle to raczej nie ma szans na ciążę po stosunku podczas okresu. Skąd wiesz kiedy masz dni płodne? A jeśli przez rok się nie udaje to czas wybrać się do lekarza.

Dominik

Martynka
Stary 2011-04-07, 10:24   #2932
misiaczek2121
Przyczajenie

bo cykle mam nieregulalne a dni plodne sprawdzam w internecie w kalendarzyku za 1 razem nie zaszlam w ciaze za 2 tez a za 3 niewiem cz moglam zajsc czy mi sie uda

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

a jak mi sie uda za 3 razem zajsc to wtedy kiedy moge sprawdzic test ciazowy za ile dni
Stary 2011-04-07, 10:36   #2933
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
bo cykle mam nieregulalne a dni plodne sprawdzam w internecie w kalendarzyku za 1 razem nie zaszlam w ciaze za 2 tez a za 3 niewiem cz moglam zajsc czy mi sie uda

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

a jak mi sie uda za 3 razem zajsc to wtedy kiedy moge sprawdzic test ciazowy za ile dni
No to powodzenia, tak na pewno się nie dowiesz kiedy masz dni płodne
Kochając się 3 razy na cykl i to jeszcze podczas okresu dajesz sobie marne szanse na ciążę Test dwa tygodnie po ostatnim stosunku albo w dniu spodziewanej miesiączki.

Dominik

Martynka
Stary 2011-04-07, 13:18   #2934
Agnes1990
Raczkowanie

GG do Agnes1990

Cytat:

W Internecie możesz jedynie za pomocą kalkulatora wyliczyć mniej więcej na kiedy przypadają Twoje dni płodne w określonym cyklu.

Bardzo słabo znasz swój organizm...

! KOCHAM CIĘ ARECZQ !

Stary 2011-04-20, 06:54   #2935
misiaczek2121
Przyczajenie

czesc wam
od kilku dni zle sie czuje a dzis powinam miec okres i do tej pory nie mam
sprawdzilam test po 6.23 i wyszla 1 kreska w c a tesh zuwazylam pewne objawy ,czasmi bol mnie piersi i wogule troszke mi sie powiekszyly
niewiem co o tym myslec cz jestem w ciazy
Stary 2011-04-20, 07:06   #2936
misiaczek2121
Przyczajenie

witam was
od kilku dni zle sie czuje powiekszylymi sie toszke piersi i stawaja sie one troszke bolace dzis powinam 20 miec okres i dalej ani sladu po okresie nie ma zebym go dostala ale nic nie widac dzis rano o 6.20 sprawdzilam test i wyszla 1 kreska c martwi mnie to czy jesem w ciazy czy nie ale bm chcial byc w ciazy niewiem co o tym myslec doradzcie mi cos
Stary 2011-04-20, 10:49   #2937
ania074321
Przyczajenie

Cytat:
witam was
od kilku dni zle sie czuje powiekszylymi sie toszke piersi i stawaja sie one troszke bolace dzis powinam 20 miec okres i dalej ani sladu po okresie nie ma zebym go dostala ale nic nie widac dzis rano o 6.20 sprawdzilam test i wyszla 1 kreska c martwi mnie to czy jesem w ciazy czy nie ale bm chcial byc w ciazy niewiem co o tym myslec doradzcie mi cos
moim zdaniem nie jesteś w ciąży bo by test to wykazał wyraznie juz w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki. Ja robiłam test jakiś czas przed dniem sodziewanej miesiączki i już było widać niewyraźną drugą kreskę. Jeśli chcesz być w ciąży to nie myśl o tym bo to nie pomaga, wyluzuj się, myśl o tym co robisz a nie o tym czy tym razem sie uda
ania074321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 11:00   #2938
gooomi
Przyczajenie

Thumbs down Test ciązowy nie znaczy ,ze wszystko bedzie dobrze

Przepraszam za ten pesymizm,ale smieszą mnie sceny niczym z filmów widok testu ciązowego w reku i juz wizje wózka,łóżeczka itd itp.Ja jestem po poronieniu i wiem doskonale,ze zajsc w ciaze to jedno a utrzymanie jej to druga sprawa.z tym drugim czesto bywa gorzej.Oczywiscie gratuluje wszystkim paniom ,ktore zobaczyly ,,magiczny " pasek na tescie ale pierwsze 3 miesiace dopiero zweryfikują czy wszsytko ok.juz raz popelnilam ten błą cieszenia sie zbyt wczesnie i obwieszczania tego calemu swiatu- nie polecam,tym bardziej,ze kiedy cos pojdzie nie tak ttrzerba to kazdemu tlumaczyc i dla nas drogie panie bedzie to dwa razy ciezsze.takze zalecam spokojne podejscie do tematu na zasadzie ,,myslal kogut o niedzieli a ..." pozdrawiam
gooomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 16:18   #2939
iwONKA595
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania074321 Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie jesteś w ciąży bo by test to wykazał wyraznie juz w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki. Ja robiłam test jakiś czas przed dniem sodziewanej miesiączki i już było widać niewyraźną drugą kreskę. Jeśli chcesz być w ciąży to nie myśl o tym bo to nie pomaga, wyluzuj się, myśl o tym co robisz a nie o tym czy tym razem sie uda
a ja sie nie zgodze, w dniu spodziewanego okresu robilam test i nic, dzien pozniej nastepny i tez nic az dopiero w trzecim dniu spodziewanego okresu pojawila sie druga kreska
takze zycze cierpliwosci i powodzenia

goomi zgadzam sie z Toba w 100%, ilez ja sie nasluchalam o poronieniach, serce boli. dlatego ja na razie nic nikomu, oprocz mojego meza nikt nie wie, wole sie wstrzymac i obwiescic swiatu jak bede pewna (w sumie to nie wiadomo kiedy byc pewnym - ale te 3 miesiace odczekam )

Wspólczuje Ci bardzo

Edytowane przez iwONKA595
Czas edycji: 2011-04-25 o 16:21
iwONKA595 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 23:26   #2940
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
witam was
piersi zgromadziły wodę i spuchły- to normalne przed okresem. do tego test negatywny. odpowiedź jest jasna.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości