|
|
#2911 |
|
Winter is coming
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
witaj magdajja
fajne sny macie mi się dzisiaj śniło, że byliśmy ze znajomymi w Tatrach i nikt nie chciał ze mną iść na Jagnięcy szczyt głodna jestem, idę coś zjeść, tym bardziej, że dzieciak mnie podkopuje od rana, widocznie też zgłodniał
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ja gratuluje ! Dwie bliźniacze ciaze na naszym wątku <3 lovely !!!
![]() ![]() Jak Ci ciaza przebiega? Miałaś mdlosci czy calkiem milutko? ![]() Ja sobie leżałam przed snem i czułam ruchy maleństwa <3 to jest jedna z piękniejszych chwil w zyciu <3
|
|
#2913 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Wszystkim
![]() PRAWKO.Teraz w grudniu bedzie 15 lat jak mam prawko i od tamtej pory jeżdżę.A mój M tylko raz sie odezwał ale zanim mu powiedziałam żeby przestał pier...lić to zatrzymałam sie i kazałam mu wysiadać hehe Do teraz siedzi potulny i cichy i cieszy sie że ma kierowce jak pije. PRZYKRE to poronienie i pobyt w jednej sali... Pamiętam jak szłam do mojej siostry jak poroniła i łzy same mi leciały,głupia sytuacja i dla niej i dla pozostałych pacjentek... KOLORY w pokoju dziecka to indywidualna sprawa i nie ma to żadnego wpływu na rozwój dziecka. Na rozwój ma wpływ mówienie do dziecka,słowa,zdania,doty k,czytanie,opowiadanie,po kazywanie świata a nie kolory ale oczywiście jakiegoś oczo☠☠☠nego bym nie dała,bez przesady. Ja mam zamiar długo karmić i pokój zrobimy mu w późniejszym terminie ![]() Dziewczyny w szpitalach wracajcie z bąblami całe i zdrowe do domu.Wszystkie trzymamy kciuki ![]() No i witam nowe przyszłe mamusie
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
Kochane dobra wiadomość dziś już do domku! 😊😊😊 Mam brać żelazo bo coś z ta morfologia kiepsko 😕
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Nieidealna ladnie mężusia ogarnelas heheh. :-*
Co do pokoiku zgadzam sie!! Ja wole delikatnie by nie męczyło wzroku.Kiedy możemy łóżeczko skręcać i wszystko ozdabiać? Luty? Ja bym chciała juz nie moge się doczekać ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Patulinka juhuuu! Gratki ze w końcu odpoczywac będziesz w domku :-* A moja znajoma cala ciaze lykala żelazo i kurde nic jej po nim nie bylo. Ja zaś miałam super mdlosci :P teraz pije za rada dziewczyn rano natle pietruszki i cytrynę zmiksowaną ![]() A Ty co masz juz dla maluszka kupione?
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My też chcielibyśmy powoli zacząć kupować wyprawkę te takie grubsze rzeczy jak łóżeczko i wózek Myślałam zacząć tak w grudniu w ramach prezentu gwiazdkowego lub w styczniu, bo już nie umie się doczekać :p Jak myslicie kobietki?
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Tu większość juz ma duuuzo rzeczy
wiec nie czekaj kupuj :-*A na zaparcia polecam jeść owsiankę górska (nie ekspresowa) zamocz na noc i rano ugotuj na wodzie i dodaj owocki ma duuuzo dobrych właściwości składników itp i no dużo blonnika :PNoc Budzę sie w nocy i tak sobie myślę, ooo ale mi się super tydzien szykuje! Przyjdzie mi nowa kołdra, poszewki dwie na nią, materacyk dla dziecka z prezentem podusia do karmienia i jeszcze tummy tub!I nagle szok! Zaplacilam i napisałam facetowi ze pieniadze przelalam i czekam na paczuszkę a nie napisałam gdzie ma wyslac 8-) Hehe z rana od razu wyslalam mu adres hehe8-)
|
|
#2918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zakupów w necie też czasami tak mam jesli Cię to pocieszy |
|
|
|
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
GOSIACZEK literki świetne i super wyglądaja.
Ja będe robić tą chmurke z filcu,na to imię i wiszące pierdołka,takie w różnych kolorach.
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Ja literki zamówię nad łóżeczko w pokoiku
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
RUCHY
Dziewczyny czy Wy wszystkie czujecie juz ruchy? Ja zaczynam 20 tydz i szczerze mowiac to chyba nie moge powiedziec abym czula. Tzn czasem (ale to juz tak od 3 tyg bardziej) czuje takie pojedyncze pukniecia w brzuchu ale to jak leze i sie na tym skupie. I to jest na tyle niewyrazne, ze nie traktuje tego jako ruchy (nie przypomina to np trzepotu skrzydel motyla czy przysysajacej sie w srodku rybki a takie opisy czytalam). Troche mnie to martwi bo przeczytalam gdzies, ze od 20 tyg powinno sie to zaczac monitorowac. Wczesniej na USG dziec byl mocno ruchliwy, na ostatnim raczej b malo. Ale inna sprawa jest taka ze w 13 tyg lekarz powiedzial mi ze ciezko mi sie robi usg przez powloki brzuszne i pewnie mam gruba skore na brzuchu (choc do grubych nie naleze). Moze ma to jakis zwiazek... Co myslicie? Edytowane przez alicjag3 Czas edycji: 2015-11-22 o 09:48 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja moim zdaniem dzieciak jest jeszcze na tyle maly ze nie czujesz tego regularnie, moja znajoma dopiero w 23 tyg poczula ruchy! A byla szczupla! Ten 20 tydz to czysta statystyka, kazda z nas jest inna. Dziecko sie inaczej układa.
Ja nie czułam bąbelków i innych takich, po prostu pukniecie jakbym miała taki tik mięśnia lub wibracje komórki na smsa w mięśniu hehe😊 i mi nagle! Nagle zaczelam czuc po jedzeniu , a potem to z dnia na dzień coraz częściej i dluzej wyczuwałam
|
|
#2923 |
|
Mama Land
|
Wypowiedź mojego lekarza z 30-letnim doświadczenie: W I trymestrze zalecane jest badanie dopochwowe, jako że daje lepszy obraz lekarzowi.
Mój na koniec 13/początek 14 tc powiedział, ze Pasożyt za duży jest na takie badanie, więc kręcił głowicą po brzuchu. Czy to, ze masz grubą powłokę na to wpływa - nie wiem. Ja jestem w 19 tc i nie czuję nic. Zupełnie nic, nawet jak się staram, najem słodkich rzeczy - cisza. W pierwszej ciąży możesz nic nie czuć nawet to 24 tc, więc się nie martw. No i w ciąży nie ma takiego pojęcia jak "normalnie"
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, i 19 tydzień a jedyne co czuję to bulgotki, i delikatne pukanie...
|
|
|
|
#2925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ruchów to ja tak naprawdę dopiero od kilku dni czuje tak mocniej, ale prawie tylko jak leże więc Alicja nic się nie martw. Mój mąż wogle nie czuje tej ciąży ale się do tego jawnie przyznaje i nazywa mnie furiatką hehe bo robię mu jazdy przed każdą wizytą u gina-ze może by się własnymi dziećmi zainteresował. Wczoraj np zamiast być ze mną na usg połówkowym to pojechał sobie do Szczecina imprezować i na mecz Pogoni. Za to ma karę -dopóki nie pójdzie ze mną do lekarza nie pozna płci drugiego dziecia ![]() A jak jest z wąsami mężami bo z tego co czytam to chyba na odwrót niż u mnie ehh. Wyprawkę chce skompletować jak najszybciej bo boje się że nie dotrwam wyznaczonego terminu porodu, a męża często nie ma więc muszę skompletować większość rzeczy do stycznia. Wózk zarezerwowany, używany bugaboo donkey twin do odbioru w styczniu. Łóżeczka każe złożyć w grudniu (od stycznia męża nie będzie)- ale będę mieć zabawę w przyglądaniu się temu bo on raczej z tych co ma dwie lewe ręce |
|
|
|
|
#2926 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja myslalam ze w polowie marca :brydal:Cytat:
Ja dzis mam 20 tydz 0 dn i ruchow jako takich nie wyczuwam. Lozysko na scianie przedniej wykazal gin w badaniu genetycznym. Ale mam wypychanie brzucha jakby, taki jajowaty na lewo sie robi- przewaznie po nocy. Smieje sie do meza ze dzidziulek ma 2 pokoje w macicy- na lewo sypialnia nocna, na prawo sypialnia dzienna
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj malz nie myslal nigdy o suszarce, az wyladowalismy w przyszpitalnym apartamentowcu mcdonalda - tam byla pralnia z suszarkami wlasnie. jesooo jaka wygoda - a przy dziecku to juz w ogole! no i jak wyciagniemy pranie "na cieplo" od razu i poskladamy na polki czy porozwieszamy na wieszakach, to ... no coz, ja nie pamietam, kiedy zelazka ostatnio uzylam a nie chodze jak fleja!
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejjju jak piszecie o tych poronieniach to straszne, przeraża mnie, nie wyobrażam sobie jakie to musi być przykre Kolory w pokoiku początkowo chciałam szary ale teraz też zastanawiam się nad jaśniutkim żółtym takim delikatnym, ale to się jeszcze pewnie mi się ze sto razy zmieni ![]() mój mąż jeździ ze mną na każdą wizytę i do gabinetu też wchodzi czasami, ostatnio nawet zaproponował że pojedzie ze mną na obciążenie glukozą żebym sama nie siedziała i się nie nudziła ale na to nie nalegam i powiedziałam że jak nie uda mu się z pracy wyrwać to sama pojade i korona mi z głowy nie spadnie Agnesssa a w którym leżysz w szpitalu? w Lublinie? wyprawka ja póki co mam tylko ubranka, teraz rozglądam się za pozostałymi rzeczami a w styczniu chciałabym już zacząć większe zakupy a jak coś trafi się okazyjnie wcześniej to biore ![]()
|
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Rodziła któraś w szpitalu ujastek? Zastanawiam się nad zmianą i chciałabym usłyszeć opinie
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Witam się uziemiona rwą kulszową
Witam nowe mamusie na wątku suszarka- my mamy Indesit pralko-suszarkę i sobie bardzo chwalę. W lecie praktycznie niczego nie suszę, bo na balkonie szybciej, ale zimą przy małym dziecku jest nieocenioną pomocą. Nie trzeba, a nawet nie powinno się, suszyć wszystkiego. Rachunki za prąd mamy nawet poniżej przeciętnej. Synka już czuję, ale chyba tylko dlatego, że to druga ciaża i wiem, jakie to uczucie. U mnie jutro skończone 18 tygodni. Kolory w pokoju dziecięcym mamy stonowane- zieleń, żółć i brązy plus białe meble. Charakteru dodają zabawki- idziemy w kierunku tropikalnej dżungli z widpszącymi papugami i zwierzątkami na ścianach. Po żelazie też mam niestety zaparcia, a łykać będę pewnie całą ciążę
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Wizyty u lekarza i zainteresowanie męża
Mój ukochany chodzi ze mną na każdą wizytę i bardzo Ale to bardzo się o mnie troszczy i o dzidziusia. Teraz jak miałam ten zmieniony śluz i dostałam skierowanie do szpitala to tak się przejął zdrowiem dzidziusia i moim że aż płakał... Kocham go ponad wszystko! 😘 |
|
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja tez bym ubila..ciesze sie ze moj maz sie bardzo interesuje. Co prawda na wizyty na NFZ go nie zabieram, bo co 2 tygodnie ale tak zawsze sie denerwuje i wypytuje ze az sie milo robi tylko mu wczoraj powiedzialam zeby co godzine nie pytal mnie "jak sie czujesz" bo mnie to juz irytuje
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
My mamy tylko zwykłą pralkę, w lato pranie suszymy na dworzu, w zimę na strychu ale chcę kupić taką suszarkę zawieszaną nad wanną. Co do kolorów pokoju to na początku mała będzie razem z nami, niedługo będziemy malować i chcemy jakiś jasny żółty albo beżowy. |
|
|
|
#2936 |
|
Raczkowanie
|
Któraś z Was pisała że bierze jakiś super magnez-Cloche chyba Ty - możesz podać nazwę? Kupujesz go w de?
Dziewczyny zakupiłam termometr o którym kiedyś pisałyście Microlife jest w promocji w super pharm za 99 zł. |
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha ale sie uśmiałam czytając historie samochodowe
![]() ![]() ![]() ja pamietam jak wiele lat temu gdzieś pojechałam z tz i mi samochód zgasł na switlach ale ruszyłam trochę na skrzyżowanie ze juz zablokowałam pas i wkurzyłam sie i chciałam wysiadać na środku skrzyżowania haha maz do tej pory mi to wypomina ![]() ![]() i tez nienawidzę jak mnie poucza i zawsze krzyczę na niego. Ale teraz juz jestem czynnym kierowca i nigdzie bez samochodu sie nie ruszam i nie wyobrażam sobie życia bez niego
|
|
|
|
#2939 |
|
Raczkowanie
|
19 tydz
ImageUploadedByWizaz Forum1448191060.045276.jpg ehhh nie czuje żadnych ruchów a u większości z was to juz norma
|
|
|
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
W ogóle przypomniało mi sie co ostatnio zrobiłam
![]() ![]() zbierałam sie z pracy i zadzwonił do mnie maz zebym sie spieszyła bo za ileś tam ktoś miał przyjechać mierzyć nam bramy garażowe i ja w panikę ze mam mało czasu i szybko chciałam wszystko ogarnąć, wyłączyć wszystkie programy, komputer itp, szukałam kluczy do auta, wrzuciłam do torebki i w panikę ze nie mam telefonu i mowię mozowi o tym ![]() maz sie pyta czy jestem juz w samochodzie i mam zestaw głośnomówiący włączony a ja ze nie ze nie wyszłam bo szukam tego telefonu hahaha a on do mnie ze przecież rozmawiam z nim hahahahha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

mi się dzisiaj śniło, że byliśmy ze znajomymi w Tatrach i nikt nie chciał ze mną iść na Jagnięcy szczyt

tylko mu wczoraj powiedzialam zeby co godzine nie pytal mnie "jak sie czujesz" bo mnie to juz irytuje