|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Marzenia się spełniają :)
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Cytat:
Super, to jesteśmy umówione
|
|
#2912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czekamy na wiesci o pozytywnej becie Paulina kciukasy zacisniete pamietaj ze w sikanca wierzymy tylko jak pokazuje dwie krechy ![]() Justynka powodzenia na dzisiejsZym monitoringu Jazz powodzonka niech juz wszystko sie zacznie krecic ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Kamila wierze ze maz zgodzi sie na to podejscie i juz niedlugo ty bedziesz narzekac na mdlosci Marzena ja w srode bylam 15.15 i bylam druga dziewczyna przede mna byla ok 15 a od 15.30 zaczela sie fala dziewczyn |
|
|
|
|
#2913 |
|
Przyczajenie
|
Napisane przez chal;
goka30 to będzie jedna dziewczyna jeszcze pomiędzy nami bo ja mam 12.30. Ciekawe czym to idzie bo ja nie mam ovitreli a też mam estrofen w dawce 3x1 i zamiast luteiny mam żel crione i tym razazem nic doktor nie mówił o estrave żel mam nadzieje ze sobie nie zapomniał tylko tak ma być Wydaje mi się że ja może dlatego mam więcej tych leków ze względu na wiek. No cóż nie będę ukrywać, że już jestem starą dupą Edytowane przez goka30 Czas edycji: 2016-03-11 o 09:13 |
|
|
|
#2914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane koleżanki
dziękuje wam bardzo za te miłe słówa i wsparcie kochane jestescie dziś niestety nadal goraczka 37,9 i ten katar jest najgorszy. boje sie ze to ciągle kichanie uniemożliwi zagnieżdżenie, nie biore narazie zadnych leków tylko domowe sposoby, zobaczymy czy pomoze
"Nie chce się skarżyć na swój los Nie proszę więcej, niż dać możesz I ciągle mam nadzieję, że ... Że chyba wiesz, co robisz Boże..." Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015 |
|
|
|
#2916 |
|
Raczkowanie
|
Robiłam czułego sikańca - jedna kreska. No ale chyba pojadę na betę, skoro sikańcom mam nie wierzyć, chociaż to był ten 10....
|
#2917 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny moge dołączyć do waszego timu,tez wybieram sie na monit ![]() boje sie jak cholera ![]() :brzyda l:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Im nas więcej, tym weselej A czemu sie boisz? Pierwszy raz jedziesz na monitoring?---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
#2919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez INDILA1 Czas edycji: 2016-03-11 o 10:05 |
|
|
|
|
#2920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I okazuje się, że bezwiednie bawię się telefonem No nic, my z Justynką wymieniłyśmy się nr telefonów, jeśli chcesz możemy się wymienić na priv, łatwiej się znajdziemy
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
Witam ja tez dzis wybieram sie na monitoring ale niestety do 17 jestem w pracy, wiec pewnie nie uda mi sie z wami spotkać
|
|
|
|
#2922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Indila odpisałam, tylko nie mam w wysłanych, mam nadzieje, że poszło
|
|
#2924 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach Dziewczyny muszę się wam wygadać z mojej nowiny, właśnie udało mi się umówić wizytę do poradni genetycznej na NFZ na kwiecień
Wiem wiem, cieszę się jak głupia ![]() Nie byłoby w tym nic dziwnego, tyle że po Polsce gdzie dzwoniłam (w tym Łódź ) słyszałam drugą połowę 2016 i znów ogarnęła mnie myśl długiej wstrzemięźliwości w staraniach o nasze maleństwo. |
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
marzena ...83 odpisałam, tylko nie mam w wysłanych, mam nadzieje, że poszło
![]() doszlo w takim razie do zobaczenia
|
|
|
|
#2926 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was wszystkie bardzo serdecznie
jestem tu nowa, mam dla Was parę pytań, pewnie już się przewijały w Waszym wątku ale on jest tak rozbudowany, że nie mogę się w nim połapać . Opowiem Wam co mnie bardzo martwi. Otóż w grudniu 2015r zachorowałam na anginę w trakcie której doszło do opuchlizny stawów. Lekarz przepisał encorton i przeszło. Do dnia dzisiejszego nie mam opuchlizny tylko czasem bolą mnie różne stawy. Zrobiłam badania i ANA 1 wyszły mi dodatnie - i tu właśnie zaczyna się mój niepokój. Naczytałam się, że wówczas mogę nie donosić ciaży. Czy miała któraś z Was dodatnie ANA?? i co wtedy należy zrobić?? udać się do dr Przybycień?? bo widzę , że bardzo go chwalicie. Dodam, że mam synka 2,5 roku, czy to możliwe że będąc z nim w ciąży też miałam dodatnie ANA a o tym nie wiedziałam??Proszę bardzo o wskazówki gdyż załamałam się po tych badaniach, bo mieliśmy z mężem starać sie o drugie dziecko. Pozdrawiam Was serdecznie
|
|
|
|
#2927 |
|
Raczkowanie
|
JADorotek ty robiłaś ostatnio progesteron i miałaś wynik niższy niż wcześniej????
Byłam dziś rano w diagnostyce na badaniach i progesteron mam 15 a tydz temu miałam 42. Co tobie dr powiedział na spadek? Kurde to wychodzi na to ze nie działa na mnie ten crinone?? Chyba podjadę dziś do dr. |
|
|
|
#2928 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki al macie fajnie wspólne monitoringi
![]() Ja tak samotnie PaulinaJazy nie ufamy sikańcą! tym od jednej kreski! Pozdrówka piątkowe !!! ))
|
|
|
|
#2929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekam na tel od ciebie po wizycie powodzenia
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy jak by bylo duzo ludzi zakela by mi któraś z was kolejke monitoringu?
|
|
|
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Witam dopiero zerknęłam na nasze forum b tak to cały czas mi się przysypia
![]() Tak zrobiłam w ten wtorek 8.03 i wyszedł mi nawet niższy niż pisałam bo 9,5 .... (wcześniej 3 tyg wynik: 25,50) Doktor aż zaniemówił jak zobaczył wynik, przepytywał mnie badawczo czy abym wszystko stosowała. Oczywiście wszystko zażywam i to ja w zegarku , wymieniłam mu całą litanię leków : Prolutex, duphaston 3x1, luteina dopochw 3x1, żel Estreva, estrofem 3x1 Pytał czy crinone też zażywam , zgodnie z prawdą powiedziałam że dopiero wykupiłam i narazie nie stosuję. ( miałam go brać zastępczo za luteinę bo dostałam grzybicę ale nie stosowałam tylko brałam luteinę i antybiotyk na grzybka no i przeszło ładnie) dr zapomniał jak mi tłumaczył poprzednim razem i upierał się że mówił abym dodatkowo do luteiny dokładała raz dziennie crinone.... masakra ![]() Robiąc usg stwierdził iż na pewno nie mam tak niskiego , bo jest widoczny pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym.... echhh Tak jak pisałam wcześniej ,pani w dianostyce nie dopuszczała do siebie żadnego błędu laboratoryjnego. Mam zrobić progesteron pod koniec tygodnia i pokazać się w tą niedzielę Cytat:
Nadzieja to dobra rzecz. Może najlepsza ze wszystkich. A takie nigdy nie umierają. Synek Edytowane przez JADorotek Czas edycji: 2016-03-11 o 13:32 |
|
|
|
|
#2932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i oczywiscie dupka 3x1 i luteine 2x2 Dzwoniłam do diagnostyki i pytałam czy to może pomyłka ??? mają sprawdzić, ale i tak jade zaraz do dr |
|
|
|
|
#2935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podjedź do dr
|
|
#2936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się Kasia czujesz, jesteś już po punkcji? |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co kojarzę, to gdy ANA1 wyjdą dodatnie, to trzeba zrobić ANA2. Jeżeli oprócz tych wyników nie miłaś problemów z ciążą, to bardziej proponowałabym pójść do immunologa, np. dr Sydor (przyjmuje w krk i trn)
|
|
#2938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobił mi usg i jest wszystko w porządku. Mimo to mam brać dupka teraz 4x1
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Raczkowanie
|
I jak sytuacja na monitoringu. Duzo juz jest osób
|
|
|
|
#2940 |
|
Rozeznanie
|
Julia, nie jest źle, jak na piątek to nawet mało
Właśnie trwa ostatnia wizyta, ja będę za niedługo wchodzić. Pozostale dziewczyny juz dawno załatwione, minęłysmy się
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

na początek bardzo wam dziekuje za kciukasy
kochane jestescie 

boje sie jak cholera 

i oczywiscie dupka 3x1 i luteine 2x2