Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-11, 07:30   #2911
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Cytat:
Napisane przez Marzena_83 Pokaż wiadomość
Hehhe, no ja niestety w pracy jestem, jeśli uda mi się wyjść koło 14:00, to po 15:00 będę. A tak z ciekawości o której trzeba być, żeby być pierwszą?
No właśnie mniej więcej tak jak przyjedziesz Super, to jesteśmy umówione
Stary 2016-03-11, 09:06   #2912
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lalosia88 Pokaż wiadomość
hej kochane na początek bardzo wam dziekuje za kciukasy kochane jestescie i chyba sie przydały bo wszystko było ok

super bylo zobaczyc ta białą chmurke jak ląduje wemnie dr powiedzial ze jest piekna i już wiadać ze to dziewczynka (dowcipniś)

na koniec poprosił abym go nie zawiodła... i dala z siebie wszystko

ogólnie jestem bardzo zadowolona i teraz tylko to czekanie
Lalosia super ze wszystko poszlo zgodnie z planem teraz odpoczywaj wcinaj anansy i jajeczka i czekamy na wiesci o pozytywnej becie

Paulina kciukasy zacisniete pamietaj ze w sikanca wierzymy tylko jak pokazuje dwie krechy

Justynka powodzenia na dzisiejsZym monitoringu

Jazz powodzonka niech juz wszystko sie zacznie krecic

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Kamila wierze ze maz zgodzi sie na to podejscie i juz niedlugo ty bedziesz narzekac na mdlosci

Marzena ja w srode bylam 15.15 i bylam druga dziewczyna przede mna byla ok 15 a od 15.30 zaczela sie fala dziewczyn
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 09:11   #2913
goka30
Przyczajenie

Napisane przez chal;
goka30 to będzie jedna dziewczyna jeszcze pomiędzy nami bo ja mam 12.30. Ciekawe czym to idzie bo ja nie mam ovitreli a też mam estrofen w dawce 3x1 i zamiast luteiny mam żel crione i tym razazem nic doktor nie mówił o estrave żel mam nadzieje ze sobie nie zapomniał tylko tak ma być

Wydaje mi się że ja może dlatego mam więcej tych leków ze względu na wiek. No cóż nie będę ukrywać, że już jestem starą dupą

Edytowane przez goka30
Czas edycji: 2016-03-11 o 09:13
goka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 09:19   #2914
Marzena_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Marzena ja w srode bylam 15.15 i bylam druga dziewczyna przede mna byla ok 15 a od 15.30 zaczela sie fala dziewczyn
Chal, to w poniedziałek było więcej dziewczyn od 15:00. Ja raz tylko byłam druga, jak wracałam z Zakopanego i od 14:00 już tam warowałam
Stary 2016-03-11, 09:19   #2915
lalosia88
Raczkowanie

Witam kochane koleżanki
dziękuje wam bardzo za te miłe słówa i wsparcie kochane jestescie
dziś niestety nadal goraczka 37,9 i ten katar jest najgorszy. boje sie ze to ciągle kichanie uniemożliwi zagnieżdżenie, nie biore narazie zadnych leków tylko domowe sposoby, zobaczymy czy pomoze
Że chyba wiesz, co robisz Boże..."

Starania od 2012r. brak jajnika, laparoskopia - endometrioza I st, hsg - niedrożny. u dr P. od paź. 2015

lalosia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 09:19   #2916
paulinajazy
Raczkowanie

Robiłam czułego sikańca - jedna kreska. No ale chyba pojadę na betę, skoro sikańcom mam nie wierzyć, chociaż to był ten 10....
Stary 2016-03-11, 09:46   #2917
INDILA1
Raczkowanie

Smile Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
No właśnie mniej więcej tak jak przyjedziesz Super, to jesteśmy umówione
Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

jazzjazz trzymamy kciuki

Która z Was wybiera się dzisiaj na monitoring? Ja będę
Cytat:
Ja też będę
Kamilamiladziekuje ci bardzo za info
dziewczyny moge dołączyć do waszego timu,tez wybieram sie na monit boje sie jak cholera :brzyda l:
INDILA1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 09:59   #2918
Marzena_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez INDILA1 Pokaż wiadomość
Kamilamiladziekuje ci bardzo za info
dziewczyny moge dołączyć do waszego timu,tez wybieram sie na monit boje sie jak cholera :brzyda l:
Pewnie Im nas więcej, tym weselej A czemu sie boisz? Pierwszy raz jedziesz na monitoring?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinajazy Pokaż wiadomość
Robiłam czułego sikańca - jedna kreska. No ale chyba pojadę na betę, skoro sikańcom mam nie wierzyć, chociaż to był ten 10....
Paulina, jeśli nie czujesz, że zbliża się @ to jedź na betę, dla spokojności
Stary 2016-03-11, 10:02   #2919
INDILA1
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie Im nas więcej, tym weselej A czemu sie boisz? Pierwszy raz jedziesz na monitoring?
nie nie pierwszy raz tylko za kazdym razem dr nie ma dobrych wiesci dla mnie ,zawsze jest cos nie tak ,a ja w tych sprawach mimo 8 letnich staran coraz mniej wiem i strasznie sie tym denerwuje chal wie czym mi sie to objawia wie ze sie boje bo zaraz wychodza mi czerwone plamy glownie na szyi.to moj znak rozpoznawczy

Edytowane przez INDILA1
Czas edycji: 2016-03-11 o 10:05
Stary 2016-03-11, 10:12   #2920
Marzena_83
Rozeznanie

Cytat:
nie nie pierwszy raz tylko za kazdym razem dr nie ma dobrych wiesci dla mnie ,zawsze jest cos nie tak ,a ja w tych sprawach mimo 8 letnich staran coraz mniej wiem i strasznie sie tym denerwuje chal wie czym mi sie to objawia wie ze sie boje bo zaraz wychodza mi czerwone plamy glownie na szyi.to moj znak rozpoznawczy
U mnie przeważnie wszystko super, a też efektu brak.A zegar tyka... Ja też się denerwuje przed wejściem, chyba każda tak ma I okazuje się, że bezwiednie bawię się telefonem No nic, my z Justynką wymieniłyśmy się nr telefonów, jeśli chcesz możemy się wymienić na priv, łatwiej się znajdziemy
Stary 2016-03-11, 10:18   #2921
julia1906
Raczkowanie

Witam ja tez dzis wybieram sie na monitoring ale niestety do 17 jestem w pracy, wiec pewnie nie uda mi sie z wami spotkać
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 10:22   #2922
INDILA1
Raczkowanie

Cytat:
U mnie przeważnie wszystko super, a też efektu brak.A zegar tyka... Ja też się denerwuje przed wejściem, chyba każda tak ma I okazuje się, że bezwiednie bawię się telefonem No nic, my z Justynką wymieniłyśmy się nr telefonów, jeśli chcesz możemy się wymienić na priv, łatwiej się znajdziemy
wyslalam ci wiadomosc na priv
Stary 2016-03-11, 10:26   #2923
Marzena_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
Witam ja tez dzis wybieram sie na monitoring ale niestety do 17 jestem w pracy, wiec pewnie nie uda mi sie z wami spotkać
Julia, zależy jakie kolejki dzisiaj będą. Ostatnio jest to nie do przewidzenia...

Indila odpisałam, tylko nie mam w wysłanych, mam nadzieje, że poszło
Stary 2016-03-11, 10:40   #2924
blaira
Wtajemniczenie

Ach Dziewczyny muszę się wam wygadać z mojej nowiny, właśnie udało mi się umówić wizytę do poradni genetycznej na NFZ na kwiecień
Wiem wiem, cieszę się jak głupia
Nie byłoby w tym nic dziwnego, tyle że po Polsce gdzie dzwoniłam (w tym Łódź ) słyszałam drugą połowę 2016 i znów ogarnęła mnie myśl długiej wstrzemięźliwości w staraniach o nasze maleństwo.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 11:05   #2925
INDILA1
Raczkowanie

marzena ...83 odpisałam, tylko nie mam w wysłanych, mam nadzieje, że poszło
doszlo w takim razie do zobaczenia
Stary 2016-03-11, 11:28   #2926
magda_b1984
Przyczajenie

Witam Was wszystkie bardzo serdecznie jestem tu nowa, mam dla Was parę pytań, pewnie już się przewijały w Waszym wątku ale on jest tak rozbudowany, że nie mogę się w nim połapać . Opowiem Wam co mnie bardzo martwi. Otóż w grudniu 2015r zachorowałam na anginę w trakcie której doszło do opuchlizny stawów. Lekarz przepisał encorton i przeszło. Do dnia dzisiejszego nie mam opuchlizny tylko czasem bolą mnie różne stawy. Zrobiłam badania i ANA 1 wyszły mi dodatnie - i tu właśnie zaczyna się mój niepokój. Naczytałam się, że wówczas mogę nie donosić ciaży. Czy miała któraś z Was dodatnie ANA?? i co wtedy należy zrobić?? udać się do dr Przybycień?? bo widzę , że bardzo go chwalicie. Dodam, że mam synka 2,5 roku, czy to możliwe że będąc z nim w ciąży też miałam dodatnie ANA a o tym nie wiedziałam??Proszę bardzo o wskazówki gdyż załamałam się po tych badaniach, bo mieliśmy z mężem starać sie o drugie dziecko. Pozdrawiam Was serdecznie
magda_b1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 12:56   #2927
patrycja665
Raczkowanie

JADorotek ty robiłaś ostatnio progesteron i miałaś wynik niższy niż wcześniej????
Byłam dziś rano w diagnostyce na badaniach i progesteron mam 15 a tydz temu miałam 42. Co tobie dr powiedział na spadek? Kurde to wychodzi na to ze nie działa na mnie ten crinone?? Chyba podjadę dziś do dr.
patrycja665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:05   #2928
jazzjazz
Raczkowanie

Dziewczynki al macie fajnie wspólne monitoringi
Ja tak samotnie ale może spotkamy się kiedyś w innych okolicznościach niż w kolejkach

PaulinaJazy nie ufamy sikańcą! tym od jednej kreski! bo dwie to inna sprawa

Pozdrówka piątkowe !!!))
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:06   #2929
chal
Rozeznanie

Cytat:
Hehe potwierdzam znak rozpoznawczy Idila to czerwona szyja czekam na tel od ciebie po wizycie powodzenia
Stary 2016-03-11, 13:25   #2930
julia1906
Raczkowanie

Dziewczyny a czy jak by bylo duzo ludzi zakela by mi któraś z was kolejke monitoringu?
Stary 2016-03-11, 13:30   #2931
JADorotek
Raczkowanie

Witam dopiero zerknęłam na nasze forum b tak to cały czas mi się przysypia
Tak zrobiłam w ten wtorek 8.03 i wyszedł mi nawet niższy niż pisałam bo 9,5 .... (wcześniej 3 tyg wynik: 25,50) Doktor aż zaniemówił jak zobaczył wynik, przepytywał mnie badawczo czy abym wszystko stosowała. Oczywiście wszystko zażywam i to ja w zegarku , wymieniłam mu całą litanię leków : Prolutex, duphaston 3x1, luteina dopochw 3x1, żel Estreva, estrofem 3x1 Pytał czy crinone też zażywam , zgodnie z prawdą powiedziałam że dopiero wykupiłam i narazie nie stosuję. ( miałam go brać zastępczo za luteinę bo dostałam grzybicę ale nie stosowałam tylko brałam luteinę i antybiotyk na grzybka no i przeszło ładnie) dr zapomniał jak mi tłumaczył poprzednim razem i upierał się że mówił abym dodatkowo do luteiny dokładała raz dziennie crinone.... masakra
Robiąc usg stwierdził iż na pewno nie mam tak niskiego , bo jest widoczny pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym.... echhh
Tak jak pisałam wcześniej ,pani w dianostyce nie dopuszczała do siebie żadnego błędu laboratoryjnego. Mam zrobić progesteron pod koniec tygodnia i pokazać się w tą niedzielę

Cytat:
Napisane przez patrycja665 Pokaż wiadomość
JADorotek ty robiłaś ostatnio progesteron i miałaś wynik niższy niż wcześniej????
Byłam dziś rano w diagnostyce na badaniach i progesteron mam 15 a tydz temu miałam 42. Co tobie dr powiedział na spadek? Kurde to wychodzi na to ze nie działa na mnie ten crinone?? Chyba podjadę dziś do dr.

Edytowane przez JADorotek
Czas edycji: 2016-03-11 o 13:32
JADorotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:36   #2932
201707171038
Konto usunięte

Cytat:
niektóre leki nie wychodzą w badaniu z krwi tak jak duphaston dostarcza progesteron ale nie jest wykrywalny w badaniu z krwi Tak że spokojnie.
201707171038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 13:37   #2933
chal
Rozeznanie

Cytat:
Patrycja lepiej podejdz dzis do dr bo niski masz ten progresteron a ty masz zaszyki prolutex ?
Stary 2016-03-11, 13:47   #2934
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
Patrycja lepiej podejdz dzis do dr bo niski masz ten progresteron a ty masz zaszyki prolutex ?
Nie miałam ich tylko 7 i dzieki nim podskoczył z 14 na 42. Po tyg stosowania crinone mam 15 i oczywiscie dupka 3x1 i luteine 2x2

Dzwoniłam do diagnostyki i pytałam czy to może pomyłka ??? mają sprawdzić, ale i tak jade zaraz do dr
Stary 2016-03-11, 13:50   #2935
JADorotek
Raczkowanie

Cytat:
Nie miałam ich tylko 7 i dzieki nim podskoczył z 14 na 42. Po tyg stosowania crinone mam 15 i oczywiscie dupka 3x1 i luteine 2x2

Dzwoniłam do diagnostyki i pytałam czy to może pomyłka ??? mają sprawdzić, ale i tak jade zaraz do dr

Podjedź do dr Daj znać później co Ci powie, jaka ewentualna przyczyna mogła by być takiego spadku...
Stary 2016-03-11, 13:58   #2936
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia_ekonomia Pokaż wiadomość
Ani-ka nie przejmuj się wynikiem to jest inna metoda lub spadek przez antyki. Porównując moje wyniki w ciągu jednego roku to z AMH na poziomie 12 spadło na 5.
Też tak to tłumaczę. Ale zastanawia mnie czy laparoskopia mogła obniżyć tak poziom? Dr P mówił, że w Dębicy mają b. dobry sprzęt i robią to tak żeby nic nie uszkodzić .

Jak się Kasia czujesz, jesteś już po punkcji?
Ani_ka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 16:09   #2937
malinowa1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda_b1984 Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie bardzo serdecznie jestem tu nowa, mam dla Was parę pytań, pewnie już się przewijały w Waszym wątku ale on jest tak rozbudowany, że nie mogę się w nim połapać . Opowiem Wam co mnie bardzo martwi. Otóż w grudniu 2015r zachorowałam na anginę w trakcie której doszło do opuchlizny stawów. Lekarz przepisał encorton i przeszło. Do dnia dzisiejszego nie mam opuchlizny tylko czasem bolą mnie różne stawy. Zrobiłam badania i ANA 1 wyszły mi dodatnie - i tu właśnie zaczyna się mój niepokój. Naczytałam się, że wówczas mogę nie donosić ciaży. Czy miała któraś z Was dodatnie ANA?? i co wtedy należy zrobić?? udać się do dr Przybycień?? bo widzę , że bardzo go chwalicie. Dodam, że mam synka 2,5 roku, czy to możliwe że będąc z nim w ciąży też miałam dodatnie ANA a o tym nie wiedziałam??Proszę bardzo o wskazówki gdyż załamałam się po tych badaniach, bo mieliśmy z mężem starać sie o drugie dziecko. Pozdrawiam Was serdecznie
Nie znam się za dobrze, ale dodatnie ANA mogą wyjść przy jakimś stanie zapalnym. Badanie powinno się robić gdy jest się całkowicie zdrowym.
Z tego co kojarzę, to gdy ANA1 wyjdą dodatnie, to trzeba zrobić ANA2.
Jeżeli oprócz tych wyników nie miłaś problemów z ciążą, to bardziej proponowałabym pójść do immunologa, np. dr Sydor (przyjmuje w krk i trn)

Listopad 2016 Syn <3

Wrzesień 2018 Syn <3

15.08.2019 Aniołek
malinowa1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-11, 16:26   #2938
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JADorotek Pokaż wiadomość
Podjedź do dr Daj znać później co Ci powie, jaka ewentualna przyczyna mogła by być takiego spadku...
Byłam u dr, nie powiedział mi nic konkretnego.. powiedział tylko że dupek nie wychodzi w krwi. Nie wytłumaczył mi dlaczego jest taki duży spadek Zrobił mi usg i jest wszystko w porządku. Mimo to mam brać dupka teraz 4x1
Stary 2016-03-11, 16:34   #2939
julia1906
Raczkowanie

I jak sytuacja na monitoringu. Duzo juz jest osób
Stary 2016-03-11, 16:39   #2940
Marzena_83
Rozeznanie

Julia, nie jest źle, jak na piątek to nawet mało Właśnie trwa ostatnia wizyta, ja będę za niedługo wchodzić. Pozostale dziewczyny juz dawno załatwione, minęłysmy się

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości