![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
“Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force. Mourn them do not. Miss them do not. Attachment leads to jealously. The shadow of greed, that is.” “Train yourself to let go of everything you fear to lose.” |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2913 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie .
Oststanie dni były koszmarem ciągle myśle o tym co sie stalo. Mojej mamie powiedziałam , tesciom jeszce nei nie ma odwago powiedziec o tym co sie stało , z męzem szukamy odpowiedniej sytyuacji. Jest mi otyle trudniej ze mieszkam w Usa mam tutaj tylko mojego męza , wiec najpierw prze ztel i skype była wielka radośc a potem łzy kiedy dzwoniłam do moich rodziców. ROzmawialismy z męzem zastnawialismy sie z mezem kiedy mozemy znow sie starac, niestety do mojej gin nie moge sie dodzwnioc ma rozne godziny pracy i za kazdym razem jak probuje sie skonaktowac jej nie ma. Mysle ze powinnam ustalic jakis termin badania czy wszystko dalej po # jest ok .... Sama nie wiem co mam myślec. Z męzem pragniemy tego dzidziusia ..... i ta niecierpliwosc jest dla mnie nei do zniesienia.... . Sory dziewczyny ze tak chaotycznie to wszystko wyszlo , to jakis dziwny zlepek moich odczu ci obaw ąz łzy same mi sie cisną jak to do was pisze dlatego to tak po prostu wylane s siebie..... p.s gratuluje Karolciarw 3 maj sie cieplutko i dbaj o siebie . Dziekuje Justa za słowa otuchy , pomagaja bardzo. Innym dziewczynom i sobie ( choc na dzien dzisiejszy jest b.zle ) co znalalzly sie w "tej" sytuacji życzę wytrwałosci przedewszystkim.... do uslyszenia kobietki . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2914 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2917 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuje Asiago, tak wiele słow wsparcia dawno nie słyszałam ![]() A jesli chodzi o te nasze starania to sama nie wiem ....czy powinnam miec jakis zabieg , dopiero w srode bede rozmawiac z moja gin dowiem sie co i jak . Jedyne co to strasznie bolą mnie jajniki . Moze ze względu na to ze teraz wypadałyby moje dni..... Wiecie moze dziewczyny jaki może byc powod ? ... wczoraj pracowlaam pol dnia potem pare rzcezy do zalatwienia , myśle ze może z ciągłego chodzenia , mało odpoczywałam . Jakis innych dolegliwości fizycznych nie odczuwam . Od czego zalezy czy kwalifikuje sie do zbiegu ? czy nie ? Measia 3mam kciuki ![]() ![]() A Tobie Karolciarw Gratuluje z całego serducha.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2918 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki a ja 5 miesięcy po # dziś wreszcie zobaczyłam 2 KRESECZKI NA TEŚCIE to jest dopiero moj 20 dc ale test juz wyszedł pozytywnie od paru dni czuje się zle rwą mnie piersi i podbrzusze jestem senna w przyszłym tygodniu jadę na bete by sprawdzic czy rosnie jestem przeszczęśliwa mam nadzieję że wszystko tym razem będzie dobrze
![]()
![]() |
#2919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2921 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Droga Asiago o łyzeczkowaniu troche czytalam i slyszalam od innych dziewczyn. Bardzo mi przykro ze musialas to przechodzic , a co do lekarza to po prostu brak słów .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
Witam nowe aniołkowe mamy. Bardzo wam współczuję, tego co się stało i życzę dużo sił każdego dnia. Oby czas był dla was łaskawy i mijał prędko, co pozwoli spojrzeć na ostatnie przeżycia z pewnym dystansem.
U mnie minęło już ponad 3 miesiące i nie ma dnia, bym nie pomyślała o swoim aniołku. Ale te myśli nie wywołują już u mnie płaczu, są tylko wspomnieniami i rana w sercu, która mimo, że zagojona pozostanie do końca życia..Teraz walczę by stał się nowy cud
![]() |
#2923 |
Przyczajenie
|
Bardzo mi przykro
![]() Ja okres dostałam po 3tygodniach od poronienia, a jeżeli chodzi o drugie zajście w ciąże to lekarze radzili mi żebym odczekała 6miesięcy, ale dużo materiałów czytałam na ten temat i ja zaczynam się starać już za miesiąc. I pamiętaj nie obwiniaj się. Ja na początku również szukałam wszelkich przyczyn, czy coś zrobiłam nie tak czy zbyt szybko się chodziłam, czy może nie powinnam współżyć. Ale takie zadręczanie się nie miało sensu. Trzeba się ogarnąć, podnieść po tym wszystkim i próbować dalej. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aniolkowym mamom szczerze wspolczuje i trzymam za nie kciuki ![]() Co do zabiegu to nie kazdy musi go miec,jesli organizm sam sie oczysci nic nie stoi na przeszkodzie zeby starac sie o kolejne malenstwo po @.Ja tak mialam i jestem teraz przeszczesliwa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULUJE!!! teraz araz mnie tymi kreseczkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Wtajemniczenie
|
no dzis powtorzyłam test bledziutka ale jest
![]() a wam kochane przesyłam moc fluidków - łapcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Niestety ja tez poronilam, w zeszlym tygodniu mialam zabieg lyzeczkowania pod narkoza. Pecherzyk byl pusty, ale w macicy nagromadzilo sie zbyt duzo sluzu (?) by poronic naturalnie, i zabieg byl konieczny.
Chce jak najszybciej znowu zajsc w ciaze, ale caly czas mysle, co robic. Nie mam niestety przeciwcial na ospe wietrzna, albo podejme ryzyko zajscia w ciaze bez ochrony, lub zaszczepie sie teraz, tylko wtedy w ciaze moge zajsc dopiero po okresie 3 miesiecy od szczepienia (2 dawki w odstepie 6 tygodni).. i tak cala machina odlozy sie o jakies dobre 4-5 miesiecy. Dodatkowo musze sie wtedy chronic pigulkami anty (a nie chce zatruwac swojego organizmu, 5 lat juz nie bralam i nareszcie moj organizm zaczal wracac do normy ![]() No i jeszcze na dobitke lekarz zdiagnozowal macice dwurozna, pradopodobnie z przegroda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
U mnie jest wszystko w porzadku z macica, tez chcialabym jak najszybciej starac sie o dziecko ![]()
![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o kolejna ciaze to nie wiem co bym zrobila na twoim miejscu.mozesz ryzykowac i liczyc ze sie uda a moze byc tez odwrotnie.trzeba sie liczyc z wszelkimi konsekwencjami.Nie wiem czy ja bym sie zdecydowala.Chyba przelozylabym ciaze na pozniejszy okres bo nie chcialabym potem zalowac ze cos przeze mnie jest nie tak. Jest tez druga strona medalu.Tak jak piszesz - ja tez nie wiem czy bym sie w pozniejszym terminie zdecydowala na ciaze,bo jednak ten lek we mnie pozostal do dzis mimo ze jestem juz za polowa kolejnej ciazy. U mnie odbylo sie to tak ze ja poronilam samoistnie-nie mialam lyzeczkowania- i jakies 2 tyg po krwawieniu(trwalo okolo 10 dni) dostalam zwyklego okresu.Trwal dluzej niz zwykle ale lekarze uprzedzali ze tak moze byc bo jeszcze przez mnimum 2@ organizm bedzie sie oczyszczal.No i potem ciaza po tym pierwszym okresie.Szczerze mowiac gdybym wtdey nie zaszla to bym sie juz chyba nigdy nie zdecydowala.To byl czysty przypadek ale ile teraz mam szczescia ![]() ![]() Jesli bedziesz chciala to pisz tutaj smialo,wszytkie cie przyjmiemy z otwarymi ramionami-w koncu jestes jedna z nas ![]() ![]() Trzymam kciuki i zycze powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za slowa pocieszenia i podniesienia na duchu
![]() Lekarz decyzje pozostawia mnie, natomiast on nie podejmie sie zaszczepienia mnie porzeciw ospie, jezeli nie bede sie przez te 3-4 miesiace zabezpieczac tabletkami (inne metody wedlug niego nie wchodza w gre, sa obarczone zbyt duzym ryzykiem).. a ja wlasnie nie chce brac tabletek.. (tylko prosze nie odbierzcie tego jak stwarzanie sobie problemow na sile, tabletek nie biore ze wzgledow zdrowotnych). Naprawde nigdy przenigdy nie spodziewalam sie, ze zajscie w ciaze jest tak skomplikowane... ryzyko kolejnego poronienia wynosi wedlug lekarza 30-40% ![]() Podziwiam Was za upor, by zajsc w upragniona ciaze... ![]()
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
madzik ahh nie, poronienie nie jest zalezne od szczepienia, przepraszam za wprowadzenie w błąd, nie o to mi chodzilo
![]() W szpitalu lekarka mowila to samo, ze nie jestem wyjatkiem, niestety bardzo duzo ciaz zostaje poronionych ![]() Najgorsze, ze jakiekolwiek badania przysluguja dopiero po kilku poronieniach (minimum po drugim).. nie latwe jest zycie kobiety starajacej sie o dziecko . Na szczescie jakos sie trzymam, pracuje normalnie, mam swoje codzienne obowiazki.. choc strata ciazy to jedna z gorszych chwil w moim zyciu, i pewnie jak Wy wszystkie, nie chcialabym by sie to powtorzylo..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2010-11-17 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja natomiast przebywam w uk i tu jest jeszcze gorzej bo kobieta dopiera ma robione badania jak poroni 3 razy.do tego czasu uznaja ze tak chciala natura-z wieksza bzdura sie nie spotkalam.Pomyslec ile dzieci mogloby zyc gdyby zajeli sie kobietami odpowiednio!Ja sama mam zle wspomnienia jesli chodzi o to jak mnie potraktowali w szpitalu w trakcie gdy poranialam.nie zycze nikomu!!! dobrze ze sie zajelas praca bo to pomaga i to bardzo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2933 |
Zadomowienie
|
Moderna witam w gronie Aniołkowych mam. Przykro mi, że i Tobie przydarzyła się ta smutna historia. U nas niestety statystyki są również wysokie i dopiero jak sama poroniłam wiele osób w otoczeniu przyznawało się, że to ich też spotkało. Są po prostu kobiety, które nie chcą lub nie mają ochoty rozmawiać o swojej tragedii. Są również tacy, którzy stwierdzają, że nic się nie stało i nie pozwalają na żałobę i to jest bardzo przykre. Ja tak naprawdę podniosłam się po ok 2,5 miesiąca i pewnie tylko dlatego, że miałam na głowie nowe problemy, więc praca może być dla Ciebie pewnego rodzaju odskocznią od smutku.
Zapraszamy do dzielenia się swoimi smutkami, wątpliwościami. Na pewno wszystkie dziewczyny postarają się, żeby było Ci lżej. Są po prostu niesamowite.
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
kobietki czy jak miałam @ 29 października to mogę już zrobić test i sprawdzić czy w tym miesiącu się udało czy jeszcze nic nie będzie widać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
Aniela to jesteś na tym samym etapie co ja. Też @ 29 października. Ale ja nie robię testu. Dopiero ok 25 mam zamiar bo wątpie aby zwykły sikacz coś wykazał. Powodzenia trzymam kciuki za II kreski
![]()
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki trzymam za Was dziewczynki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2937 |
Zadomowienie
|
Madzik o jakim teście piszesz? Nigdy o takim nie słyszałam. Tylko sikacze zwykłe kupowałam do tej pory? Masz może nazwę takiego to poszukam sobie w necie
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
pisze o tescie ktory jest elektroniczny i pokazuje w ktorym jestes tygodniu ciazy.nie wiem czy sa one dostepne w polsce bo ja je kupowalam w anglii.ale mozna w necie poszukac i pewnie zamowic.ja robilam z firmy clearblue.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
Hej!!
Chciałam Wam powiedzieć dziewczynki, że udało nam się zafasolkować i odebrałam dzisiaj betę - 324 ![]() Ja miesiączkę miałam 19.10, a pierwszy test, ale bardzo niewyraźnie wyszedł 13.11 , a wczoraj, 16.11 była piękna kreska. Ale to też zależy od długości cyklu - ja w tym miesiącu miałam 28 dni, albo nawet krócej.
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.