|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing
K. Się oburzył! Przypomniało mu się że jeszcze termometr kupił i go oczerniam! Prostuje wiec i wybielam - przewijak i termometr kupił!
|
|
#2912 |
|
Rozeznanie
|
Fab- ja z tym ciastem tak szpanuje a jest jeszcze w składnikach- muszę włączyć migacz i do kuchni się udać i upiec. Wasi faceci też wydają dźwięki ciężarówek jak się poruszacie ?
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Fab racja bardzo licze na to że damy rade przejść ten poród...
Hmm trzymanie noworodka brrr tez sie boje a wiecie czego najbardziej nie potrafie ogarnąć?- w jaki sposób go odwrócić do drugiej piersi np trzymając główką w lewo zeby miał po prawej serio nie wiem. Roses tak jak mowicie przepadła z kretesem w takiej kumulacji. Zamęczyły dziewczynę.
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, mi sie chyba odwidzial porod, nie czuje sie gotowa. Mam wrazenie jakbym juz teraz psychicznie to blokowala..
Tez tesknie za roses
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Sama się ciągle nad tym zastanawiam czy to w sumie dobrze czy źle, że my generalnie nie mamy nic do powiedzenia w kwestii blokowania czy przyspieszania...
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wybiła 12ta a ja już mam 5 zapytań na fb i 2 telefoniczne czy juzzzzz????
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Spróbujmy się więc zablokować do lipca, tak w imię nauki! Hahaha
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy smoczek dajecie dzieciom od początku czy dopiero po jakimś czasie? Bo ja o tym nie myślałam, a dzisiaj mi mała cały czas wisi na piersi. I tak się zastanawiam co z tym smoczkiem
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plan mam taki że dam jak już będę miała ochotę wyskoczyć z okna..a jak to wygląda w praktyce to raczej (ale to wszystko w teorii ) nie podawalabym z powodu wiszenia na piersi, bo malutka pewnie zwyczajnie potrzebuje bliskości, raczej (oczywiście w teorii) planuję podawać jak nie będzie chciała się przestać drzec
|
|
|
#2921 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyglądało prosto... Hehe, ale też się tego boje.Cytat:
Można raczej od początku, na SR mówiła babka, że smoczek możemy wziąć juz do szpitala, bo czasami ratuje sytuacje. Podają na chwile, dziecko się uspokaja i wyciągają jak juz śpi. |
||
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Kaylla moze mala po prostu potrzebuje bliskosci. Czy to o ssanie chodzi. Bo z drugiej strony jak ma Ci tak wisiec przy piersi i zmacerowac brodawki to tez nie jest to dobre rozwiazanie. Jesli tylko ssie i sssie a nie najada sie bo np. zasypia to lepiej dac smoczek zeby sobie ssanie cwiczyla...no nie wiem.sama tak wlasnie pisalo w pierwszym roku dziecka...doswiadczenia nie mam z maluchami moze sa.tu bardziej doswiadczone mamy co zabiora glos
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Mój mąż sam z siebie nic nie kupił. Ale ja mogłam kupić wszystko co chciałam. Ale raczej poszliśmy w minimalizm. |
|
|
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Z drugiej tez strony pisza o tym by podawac smoczek jesli jest taka potrzeba jak dziecko zacznie przybierac na wadze i unormuje sie laktacja....czyli kiedy?...nie trawie takich tresci...wiem ze nic nie wiem ;( nie pomoge zatem.
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kupił wczoraj Wiedźmina I stresuje się że nie zdąży go przejść...takie dylematy młodego taty
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
kaylla , nam na szkole rodzenia mówili, że to w 100% normalne że w 2-4 dobie życia dziecko non stop chce być przy piersi. Jest zagubione, samo nie wie co się dzieje, potrzebuje być blisko mamy, czuć ciepło, słyszeć serce no i ssanie je uspokaja. Do tego stymuluje produkcję pokarmu. Ale to jest teoria. Pytaj jeszcze położnych, powinny Ci coś doradzić!
W kwestii zakupów mój mąż się angażował bardziej niż ja i chciał wszystko kupować razem. Sama kupiłam tylko ostatnie 2 kocyki, bo nie było szans żeby jechać razem, zresztą i tak miałam być w centrum a szkoda było czasu, żeby tylko po te kocyki ze mną jechał ![]() Mad_lenka , no u mnie też wszystko pięknie - waga kociaka, przepływy, łożysko, cukry prawidłowe tzn ani lepsze ani gorsze niż wcześniej a jednak upierają się nad wywołaniem po 1 maja...kurcze, albo ja mam tak ostrożnych lekarzy albo nie wiem co jest... Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2016-04-24 o 12:21 |
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Smoka to ja bym chciała w ostateczności. Nawet go nie spakowalam do walizki. Hmmm. Może jednak trzeba?
Oczekuję wsparcia od instynktu macierzyńskiego przy kąpaniu, karmieniu, przewijaniu jakoś ludzie przetrwali porody i połóg w jaskiniach, to my w dzisiejszej cywilizacji powinnyśmy dać radę. ![]() A co do powstrzymania porodu siłą woli, to zobaczymy kto potrafi tak zrobić pewnie podaliby taki news w wiadomościach
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2016-04-24 o 12:23 |
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Zresztą my tu na wątku mamy prawie opatentowany sposób: zaciskanie nóg
|
#2931 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Ja smoczek zaczelam podawac w 2 tygodniu zycia, ale tylko dlatego, ze dalej bylam w szpitalu i mala ciagle wybudzano ze snu, bo to wazenie, to obchod, to kapiel, to costam i ciagle musialam przystawiac, zeby zasnela, w koncu przybierala w ciagu doby tygodniowa norme.. Ale na razie bym nie dawala, ciesz sie, ze chce ssac i nie macie z tym problemu. Sutki lada moment dojda do siebie. |
|
|
|
|
#2932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na szczęście takie pytania są nieliczne i to bardziej na zasadzie 'co tam, jak się czujesz' niż czy to JUŻ??? Ale i tak martwię się nieco że zbyt dużo osób wie, że w przyszłym tyg idę do szpitala i będą mnie atakować takimi właśnie telefonami
|
|||
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko. Najważniejsze to mieć plan. Mam nadzieję, że odpowiednie pisma złożyłaś w grazynie i Nina podpisała zgodę
![]() Mi doktor wypisal skierowanie na cc, więc też czekam aż okruszek zaakceptuje.
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Być może mnie też to czeka, Ty masz wcześniej termin, ja dopiero koniec maja.W sumie to pytałam o to wcześniejsze wywołanie,ale żadnej reakcji nie było. Możliwe, że wcześniej się nie chcieli wypowiadać niż to potrzebne. Jak będzie trzeba, to trudno, ja się nastawiam pozytywnie do każdego scenariusza- byle tylko dla dobra dziecka i mojego. Najgorsze tylko jeśli musiałabym zrezygnować ze szpitala, w którym chcę rodzić. Zobaczymy co będzie. A Tobie jak uzasadniają wcześniejsze rozwiązanie? |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
I nie wyjdziemy. Mała jest za żółta. Wieczorem kontrola pomiaru, i jak będzie wyższy, to naświetlanie.
Dzisiaj ewidentnie mam kryzys...za mało czasu spędziłam w szpitalu czy co... |
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej dawać nie wcześniej niz po 6 tygodniach. Wcześniej moze zaburzyć ssanie piersi. |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kaylla, masz prawo do kryzysu, ale z drugiej strony pomyśl, że jesteście już na mecie. Wszystkie Ci tu zazdraszczamy, że masz juź córeczkę na świecie i jesteś po porodzie i że wszystko cacy. Z tą żółtaczka to ponoć lepiej jest jak w szpitalu zadziałają a nie jak się do domu wróci i nie wiadomo co robić. Jak będą Małą się zajmować to prześpij się. Trzymaj się - przesyłam duuuużo mocy! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

serio nie wiem.

raczej (ale to wszystko w teorii ) nie podawalabym z powodu wiszenia na piersi, bo malutka pewnie zwyczajnie potrzebuje bliskości, raczej (oczywiście w teorii) planuję podawać jak nie będzie chciała się przestać drzec
wyglądało prosto... Hehe, ale też się tego boje.