|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing
Dziewczyny a jak u was z apetytem?? Pytam bo jak w ciąży wsuwałam co i raz tak teraz chodzę taka totalnie apatyczna.. Jem mało, co i raz bym tylko spała a w sumie to się w miarę wysypiam.. Nie wiem co się dzieje..
![]() Martwie się troche bo pewnie ma to wpływ też na karmienie itp.. |
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#2914 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak szczerze to mi się wydaje że on jej nie kocha, tak całym sercem. I ma do tego prawo, że tak powiem...
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
No to tak jak moja Buba, a jednak przybiera jak dzika . Najgorzej by było jakby to była kwestia jakości pokarmu, bo tu juz nic nie poradzisz, kurczaki...
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
No to już bardzo duże słowa. Faktycznie, nie znamy waszej sytuacji, więc na pewno najlepiej wiesz gdzie jest pies pogrzebany.... ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Dziewczyny, mam pytanko. Małej pepuszek wygodę się dobrze, nie widzę nic niepokojącego a mimo to czuję dziś od niego mały smrodek, zaczynam się martwić :/ jak pepuszki waszych maluszków? Macie może podobna sytuacje?
|
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
kocie ogromne gratulacje!! I szacun za odciąganie! To jest zdecydowanie najtrudniejszy sposób karmienia.
Martunia a jaka miał najniższa? Do urodzeniowej niewiele mu brakuje, wagi tez moga sie różnic pomiarami. mona jak śmierdzi to pokazałbym go poloznej/lekarzowi. |
|
|
|
#2918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Minął dopiero tydzień, a ja mam maly dolek. Cholernie dobija mnie to ciągle siedzenie w domu. Czekamy na jakiś cieplejszych dzień na ten pierwszy spacer, mam nadzieje, ze juz niedługo
|
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
ginger przecież możecie spokojnie wychodzić nawet przy nieidealnej pogodzie! Rozumiem doskonale, bo mnie tez szlag trafia w domu.
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od dwóch dni zalegam w domu, co chwilę pada i wieje jak sam skurczybyk, nie wysciubiam nosa sama, tym bardziej z Bubą...czekam na dogodniejsze warunki atmosferyczne
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie jest mi dane karmić piersią. Nabawilam się okropnego bólu w prawej piersi. Jest miękka a boli jak holera ((( każdy ruch sprawia ogromny ból
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
AnneMarie - ja na spacery z małą wychodzę tylko jak na razie staram się wyjść tak, żeby zdążyć miedzy karmieniami.
Jakoś nie bardzo bawi mnie szukanie miejsca do nakarmienia małej 15 minut po wyjściu z domu. |
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to tak czysto teoretycznie ![]() A co do smrodku z pępka to ja słyszałam, że norma. W końcu to mięcho które się suszy i odpada ![]() Przespałam, dzwonili do mnie, pisali a ja na śpiocha pół przytoma odpisywałam, że dziś się nie ruszam. Przyszło nam pocztą zaproszenie na ślub - 2 lipca. Wysłali pocztą, bo nie chcieli się nam pakować gdy ja tak blisko terminu. W końcu 5 min drogi też nie mają do nas. Choć mi to nie przeszkadzałoby.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To faktycznie mało przybrał moze skontaktuj sie z doradca laktacyjnym? Dajesz smoczek?
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniałam sobie o co miałam Was wczoraj pytać. Jaką pozycję przyjęłyście do porodu - Mona i Ann to na siedząco z nogami trzymanymi przez facetów tak? Fruzjape na siedząco, na łóżku?
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
My 2 lipca mamy zjaż rodzinny, już się nie mogę doczekać aż wszyscy poznają Nineczkę
na ostatnim poznali mojego tż i skradł wszystkim serca, więc to chyba taką tradycja już nasza będzie że na każdym będziemy mieli niespodzianki taką mamy cudowną tradycję że co 2 lata do rodziny na wsi zjeżdża się cała rodzina -ostatnio ok 80 osób i bawimy się wspólnie do białego rana fantastyczna inicjatywa zeby nie spotykac się już tylko w smutnych okolicznościach, przerodziła się we wspaniałą tradycję ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Tak, końcówkę już miałam na fotelu ale wcześniej jeszcze na stojąco oparta o K. (Wtedy go ugryzlam ;P )i na kleczkach.
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te klęczki to na tym łóżku/fotelu? I przyjmowałaś pozycje intuicyjnie?
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie z cyklu z du.py, dosłownie - macie jakieś sprawdzone sposoby, maści, mazidelka, zaklęcia na hemoroidy?
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, wiem za dużo myślę heheProctohemolan u mnie dawał radę przed ciążą - mam zepsół jelita drażliwego i czasem takie dolegliwości mi się przytrafiały, ale działałam od razu. Nie wiem jak na coś bardziej zaawansowanego zadziała. I może jakieś nasiadówki ziołowe?Coś mi się kojarzy kora dębu?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-05-17 o 16:41 |
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Moja Gwiazda dziś pozwoliła zjeść śniadanie dopiero o 10 bo nie dała się odłożyć do łóżeczka tylko marudziła cały czas. Za to później ucięłyśmy sobie razem drzemkę w naszym łóżku. Jak cudnie jest wtulić w nią nosek i wdychać ten piękny zapach dzidziusia Po przebudzeniu i nakarmieniu zapach już nie był taki piękny, bo załatwiła trzy pampersy w pół godziny ![]() Co do mężów to ja nie mogę złego słowa powiedzieć na mojego, pomaga ile tylko może, tak jak u Ann - gdyby miał cycki to by pewnie w karmieniu też pomógł Ale robi wszystko inne, sprząta, pierze, pilnuje żebym jadła bo też czasem mam z tym problem i zapominam że od kilku godzin nie jadłam. Widzę też, że w Małej jest totalnie zakochany i dosłownie w ogień by za nią skoczył. Jak widzę kiedy ją tuli czy całuje, i jest w tym tyle miłości i czułości, to aż mi świeczki w oczach stają
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
intuicyjnie to chciałam umrzeć; ) hahahah, położna podpowiadala co robić i jak zabciu
|
|
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rodzina, z mężem na czele, mnie terroryzuje i każdy krzyczy, że jest zimno i że lepiej poczekać ![]() No dobra, jest zimno ale co jakby był listopad? To miałabym czekać pół roku? Czekam max do czwartku i wtedy już nie ma siły, wychodzimy. Ostatnią fazę, czyli parte, byłam na półsiedząco czyli miałam oparte plecy, nogi trzymali mi mąż i położna. W pierwszej fazie najpierw chodziłam, później na piłce siedziałam i zataczałam koła biodrami a resztę już na fotelu na półleżąco, na boku lub na plecach. |
||
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie, że się trzeba wwąchac żeby poczuć, but still... albo się za dużo naczytalam i szukam dziury w całym. .
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-05-17 o 17:01 |
|
|
|
|
#2937 | ||
|
Konto usunięte
|
Martunia, a ile go mniej więcej karmisz? W sensie cały czas leci jedna pierś? Dzisiaj mi położna tłumaczyła, że na 1 karmienie musi być cały czas jedna pierś (jak usypia to odstawić, zaryczy, przystawić) bo opowiadała, że ten tłusty pokarm jest tak jakby.. u góry piersi. Więc karmić te 20-30 minut, do momentu aż padnie maluch i już nie będzie ryczał. Jak coś przebrać, dać 5 minut prawej, no i 5 minut lewej (jako deser) Tak jakoś to zrozumiałam..
No i nad ranem żebym karmiła bo wtedy jest najwyższy poziom prolaktyny. Cytat:
![]() U nas pępek odpadł w 4 dobie po porodzie, więc dla nas szybko problem minął. Cytat:
Maluch w tydzień odzyskał prawie swoją mase urodzeniowa z 3 kg jest 3,2
|
||
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jutro skoczymy po jakieś mm żeby go choć na jedno karmienie utuczyc ale dam sobie jeszcze ze 2 dni i sprawdzę znowu wagę czy będzie przyrost prawidłowy czy nie
|
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My niestety nie złapaliśmy się na ładną pogodę, bo wpierw szpital a później okazało się że żadną z pompek jaskier mamy w domu nie mogliśmy dopompowac kółek. Udało się wyjść testowo w niedzielę dopiero i dziś z przymusu z wizytą do pediatry. Przy postawionej budce z tego co sprawdzalam nawet nie przewiewalo w wózku więc myślę że nie ma się co stresowqc że teraz trochę zimniej. |
|
|
|
|
#2940 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Jestesmy w domu i rycze ze szczescia a maz ze mna. Wypucowal caly dom, dokonczyl wszystko czego ja niedokonczylam przez nagly porod, popral wszystko co czekalo w bielizniaku, a na stole czekal przepiekny bukiet kwiatow. Dziekuje wam dziewczyny za wszystkie cieple slowa i wsparcie. Jestescie wspaniale. Laktacja mi ruszyla. Rano odciagnelam 20ml (wczoraj 1ml), co 3h mam napompowane cycochy nowa porcja mlenia, gotowe do ciumkania. Emi zadowolona, wstawie wam zaraz fajna focie na fb
![]() Musze odespac i wracam do was z pelna para. Przede wszystkim trzeba uzupelnic pierwsza strone. Kto urodzil? Kto rodzi? Za czym stoi ta kolejka? ![]() Jestem przeszczesliwa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

chyba od wkładki laktacyjnej się odcisnely

Ale robi wszystko inne, sprząta, pierze, pilnuje żebym jadła bo też czasem mam z tym problem i zapominam że od kilku godzin nie jadłam.