|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Ślicznie Wam dziękuję za odpowiedzi w sprawie czapeczek, jestem tego samego zdania co Wy. Teściowa niestety ma odmienne zdanie i mały po spacerach miał spoconą główke i ma na czole potówki
![]() i muszę się Wam pochwalić, moje dziecko odkąd skończyło miesiąc zmieniło się o 180 stopni...O wiele mniej płacze, szuka piersi (wcześniej nie szukał tylko bił mnie i kopał i musiałam mu wsadzać pierś do buzi) i nawet śpi kilka godzin dziennie, a wcześniej nie spał wcale tylko na spacerze 😊 i chyba wygrałam walke o smoczek. Próbowałam symetryczne, anatomiczne, okrągłe i nic nie pasowało... aż w końcu natrafiłam na lateksowe i ssał dziś i się uspokoił i zasnął 😊 ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- mój akurat nie ma preferencji co do którejś piersi, ale za to ma preferencje do spania na pleckach z główką na prawo. Śpi tak od urodzenia i nie zaśnie na boku czy brzuszku. Położna zauważyła że przez to mu się spłaszcza głowa i czoło... więc musimy podkładać mu jakieś pieluchy żeby nie był w stanie przekręcić głiwki na tą prawą stronę, a on nie lubi i co chwilę się budzi... no ale trudno, trzeba go przezwyczajać... |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po śniadanku po raz pierwszy była kupa z takim wystrzałem, że obie byłyśmy do przebrania, trafiła mi w brzuch a spłynęło aż do kostek ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jednak się ogarnie ![]() Cytat:
![]() Samych wspaniałości Nina! Cytat:
![]() Na szczęście nie chodzi z nią na spacery ani też nie ma żadnego wpływu na wybór ubranek. Jedynie okrywa tym co tylko ma pod ręką ale Alunia walczy i się odkopuje. Moje mądre dziecko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Moderatorka z pazurem
|
Nina sto lat!
![]() ![]() Wlasnie sa u nas tescie. Emi spi na brzuszku w lozeczku. Ubrana jedynie w pampersa. Temperatura w sypialni 29°C, przykryli ja bambusem po same uszy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Daga współczuje.
Dzieki za odpowiedzi co do wczorajszego "czy budzic do kąpieli" nie budzilam ![]() Chyba nie bede mu pozwalac na takie spanie tylko ew. go przeciagne do kapieli bo wybudzanie to tez awantura czemu w sumie sie nie dziwie. Mnie dzis maz drazni. Chce pomagac i fajnie. Ale jak slysze robiac obiad jego metody na uspokojenie małego to mam ochote wrzeszczeć. Mały płacze ze zmeczenia (wybudza sie od rana co chwile) nakreca sie coraz bardziej wiec bardziej placze i slysze jak ten zamiast go sprobowac wyciszac przedrzeznia go na kształt krrrraaaa krrrrraaaa no nóż kuchenny mi sie w kieszeni otwiera. Potem wkurzony ze sie dziecko uspokoic nie moze tylko płacze. A jak nty raz mowie zeby tak mu nie krakał tylko cisiał to mi na zlosc jeszcze czesciej tak robi. ![]() To ja dziekuje za taka pomoc jak w efekcie dziecko od zlego juz taty i tak przychodzi do mnie i sytuacje ratuje juz tylko cycuś. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Aaaa daj spokój z nimi... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Z deszczem w butach
|
No moj do zmęczonego tez gada, nosi, przeklada z miejsca na miejsce i tylko wszystko przeciaga...
Mlody mnie dzis postanowil wykonczyc. Do 15 ucial 3 20min drzemki. W koncu chyba padl konkretniej.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
U mnie to norma. Mała od 9 rano spala może 30-40 minut, i to na raty i na rękach
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
U nas to samo dziś...ręce nie, wózek nie, bujaczek nie, wszystko nie.
Poza tym jestem okrutnie zawiedziona bo dziś jest zjazd rodzinny, który organizujemy na wsi raz na dwa lata i cholera jasna zaraz za Olsztynem tylko na trasę wyjechaliśmy, coś zaczęło walić w kole i wróciliśmy bo nie chcieliśmy ryzykować że na ekspresowe nam odpadnie I wszyscy zginiemy marnie. ..I tak oto siedzę znów w chacie a marudna córką. ..a tak czekam na te weekendy i jakieś wyjazdy ![]()
#2918 |
Zakorzenienie
|
To ja od kilku dni nie mogę złego słowa na Alicję powiedzieć bo daje pospac do 8 a potem w ciągu dnia ma trzy drzemki po co najmniej 2-3 godziny ciągiem. Jak się obudzi to zje, pobawimy się troszkę, kiedy zaczyna marudzic to klade na brzuszku, daje smoczek i sama zasypia jak aniołek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Raczkowanie
|
a czy wasze dzieci też musiały "nauczyć się" ssania smoczka? Bo mój ssie ten lateksowy ale musze mu trzymać cały czas bo mu wypads. Nauczy się?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
O kurcze Mona to sie rozerwaliście na zjeździe.
![]() ![]() Co do smoczka to mój nie znosi tak samo jak wózka i leżenia na brzuszku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Nauczy nauczy, pluć nim na 5 metrów jak mu się znudzi, też się nauczy
![]()
#2922 |
Zakorzenienie
|
Też bym chciała żeby moja mała zaakceptowała jakiś smoczek. Bo jak na razie wszystkie są be.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Ja testowalam lovi, nuk i avent. Żaden nie przypadł do gustu. Na samym początku czasem jeszcze chwilę possala, ale to było dawno temu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Raczkowanie
|
a próbowałyście lateksowych? bo mój silikonowego żadnej firmy nie chciał a jakis lateksowy z 5 zł jest ok 😉 lateks jest bardziej miekki i chyba bardziej przypomina pierś
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Wtajemniczenie
|
Moja nie zna smoczkow, jeszcze dajemy rade bez
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
ja nie miałam wyjścia. Bo sama stałam się smoczkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
A mnie to trochę męczy. Sutki mi odpadają
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
u mnie też zwłaszcza wieczorami
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- a dlaczego tak Cię bolą? Mnie pomimo naprawdę wielogodzinnego ssania nigdy nie bolały. Może mała źle Ci chwyta? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Cytat:
A po długim ssaniu - np. przez godzinę przed wieczornym zaśnięciem też zdarza mi się, że sutki są obolałe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Moja Ala żadnym smoczkiem nie wzgardzi, ciumka je aż nazbyt chętnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Z deszczem w butach
|
Jeszcze za mała, żeby się domagać smoczka chyba
![]() Ja starszej dawałam tylko do zasypiania i bardzo rzadko w sytuacjach kryzysowych(typu szczepienie) aż do momentu jego całkowitego odstawienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
Mnie również po dłuższym ssaniu zaczynają boleć sutki, a Mały lubi usypiać ssać. Łatwiej jest więc położyć donmlozeczka że smoczkiem. Dodatkowo jak za bardzo się nakręci, to ciężko go przystawić a wtedy smoczek go uspokaja na tyle że można bez problemu przystawić.
Mamy silikonowy z chicco. Czasami nie chce go ssać i woli włożyć rączki do buzi, ale to jedynie przed snem w dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie mała dobrze łapie sutka, ale jak tak ciągle wisi, to mimo wszystko sutki bolą. A przez to, że w ogóle nie chce spać w dzień, to im bliżej wieczora tym jest bardziej marudna. Spać nie chce, i tylko cycuś ją uspokaja. Przy cycku nawet przysypia, ale odłożenie kończy się rykiem. A potem nagle wieczorem jes cycuś i odłozenie do łóżeczka bez protestów i spanie. Nie wiem, czemu na przykład o 18 nie zaśnie, a o 20-21 już nie ma problemów.
Ale z dwojga złego już wolę żeby przesypiała noce, a marudziła w dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas dobrze. Skupilyśmy się na sobie i na poznawaniu siebie. Upały dają w kość,gdy jest chłodniej jest zdecydowanie lepiej. Uczymy sie siebie nadal. Bujaczek dotarł, woombi teź. Dziś zamowilam staniki z hm i chuste kolkową. Staniki na gwalt potrzebne, bo te co nosze nie maja regulowanych ramieczek i boje sie opadnięcia piersi. Dostaliśmy mega zapas pampersow ![]() A Pysia juz sie do mnie uśmiecha, interesuje sie zawieszkami. Mega podnosi głowe. Jest meeega zdolniacha ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-02 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam prośbę o pomacanie swoich dzieci
![]()
#2939 |
Zadomowienie
|
Pomacałam, czuję tylko miękką skórkę i wgłebienie pomiędzy noskiem a czołem.
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.