Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-15, 09:17   #2911
cynamon_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.I

Taa, Gryzelda dobrze prawi polecam też inhalacje z soli fizjologicznej
Stary 2016-08-15, 09:19   #2912
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
U nas wyszły najpierw wszystkie dolne, razem 4 ząbki,myslalam ze trochę nie po kolei ale pediatra nas uspokoił ze wszystko jest ok

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Wlasnie wstalysmy, uff dobrze ze to nie 6 tak jak wczoraj.
W ogole wczoraj mielismy z mężem wychodne 4 h dzieci rozdalismy babciom i heja nakarmilam młoda cycem przed wyjściem (Klaudia pije mleko tylko z piersi nawet mojego odciągnietego nie tknie) a później moja mama karmila ja jogurtem i bułka hehe ale dało się, z głodu nie padła
O super ze sie udalo wyskoczyc bez dzieciakowteraz Klaudia z glodu nie padnie zawsze cos przekasi a juz z babcia to napewnoprzynajmniej z moja tesciowa to Lenka by z glodu nie umarla predzej by ja przekarmila bo ciagle by cos jej dawala

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Wow Elve ale masz wizje

Noc tragiczna, juz mokry kaszel, zapchany nos a ja nic nie mam na takie okolicznosci i nie wiem jak dzialac. Ciągle sie budzil, spac nie chcial, plakal jejuu a jak wstal to darl jape bo musi stac przy stole😥 jeszcze tz mnie wkurzyl, ze normalnie 😡
Wspolczuje nocki,zdrowka:-*a co wam lekarz przepisal bo chyba przeoczylam?

My byłyśmy wczoraj w parku miniatur jeszcze ze znajomymi,fajnie bylo tylko za duzo ludzi i nie mozna bylo na spokojnie pozwiedzac,w drodze powrotnej Lenka bardzo marudzic zaczela i katarek miala i ciagle kichala,w domu okazalo.sie ze temp ma prawie 38,bidulka ciagle plakala,nocke mialysmy nieciekawa,niezlicze pobudek,katarek ja meczy ale histerycznie reaguje na odciaganie:-(mam nadzieje ze przejdzie jej szybko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 09:39   #2913
cynamon_
Zakorzenienie

Kasiula, zdrówka dla Lenki
Stary 2016-08-15, 11:00   #2914
olilina
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,
zdrówka dla Lenki i Grzesia ☺

CYNAMON super, że udało Wam się gdzieś wyjść

ELVE heh co za sen. Mnie się kiedyś snila jakaś pani psycholog, jak się obudziłam to wywzukalam w necie to nazwisko z mojego miasta i faktycznie taka jest

Dziewczyny poradźcie coś, bo nasze nocki są coraz gorsze, mala zawsze miala pierwszą pobudkę po północy, teraz wstaje w okolicach 23, a przed 21 zasypia... Cycki nieprzygotowane, bo zawsze karmienie bylo później, wiec pociumka chwile, okoli pierwszej znów się budzi, potem trzecia, piąta, szósta, siodma...
Zawsze byly trzy pobudki i wtedy porządnie się najadala, a teraz ciumka przez całą noc, a ja jestem ledwo żywa...
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 11:23   #2915
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
zdrówka dla Lenki i Grzesia ☺

CYNAMON super, że udało Wam się gdzieś wyjść

ELVE heh co za sen. Mnie się kiedyś snila jakaś pani psycholog, jak się obudziłam to wywzukalam w necie to nazwisko z mojego miasta i faktycznie taka jest

Dziewczyny poradźcie coś, bo nasze nocki są coraz gorsze, mala zawsze miala pierwszą pobudkę po północy, teraz wstaje w okolicach 23, a przed 21 zasypia... Cycki nieprzygotowane, bo zawsze karmienie bylo później, wiec pociumka chwile, okoli pierwszej znów się budzi, potem trzecia, piąta, szósta, siodma...
Zawsze byly trzy pobudki i wtedy porządnie się najadala, a teraz ciumka przez całą noc, a ja jestem ledwo żywa...
Tez tak mam, zaczelam jej po prostu dawac mm w nocy. Tymbardziej ze powoli zaczynam ograniczenie cycków, więc daję jej tylko rano i wieczorem. jak się budzi w nocy to robię jej już teraz mm

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-08-15, 11:35   #2916
olilina
Zakorzenienie

CZEKO tylko moja nie chce pić mm... więc muszę to ugryźć od innej strony.
Mam nadzieję, że to chwilowe.
Poza tym dla mnie w.nocy wygodniej jest jednak podać cycka niż wstawać i robić mm.

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2016-08-15 o 11:36
Stary 2016-08-15, 12:07   #2917
ukrajinka
Zakorzenienie

A u nas pobudki od kilku dni o 5

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
CZEKO tylko moja nie chce pić mm... więc muszę to ugryźć od innej strony.
Mam nadzieję, że to chwilowe.
Poza tym dla mnie w.nocy wygodniej jest jednak podać cycka niż wstawać i robić mm.

W jakiej pozycji karmisz? Moze karm na lezaco zeby bylo max wygodnie, a mala niech je i je i mleczka powinno byc wiecej. Ja na poczatku kp meczylam sie karmiac na siedzaco, az sie wycwanilam i zaczelam karmic lezac, mega lepiej
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 12:18   #2918
Robusta
Wtajemniczenie

Elve
a nie szukasz czasem wozka :P swoja droga Baby Jogger bardso dobra firma, sama chcialam kupic Malej

jak ja bym chcialam zwby Mala miala wiecej zebow... Ma tylko dolne jedynki a slini sie i obgryza wszystko juz ponad miesiac i nic :/

czy ja pisalam, ze Mala pierwsza butle zaczela mo jesc kolp 6? To byly tylko jakoes wyskoki jednorazowe, od kilku dni je ok 19 180 ml i po 22 180 ml z kaszka i godzina 4 pobudka na butle...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 12:25   #2919
olilina
Zakorzenienie

UKRAJINKO my od dawna się karmimy tylko na leżąco, bo mala w innej pozycji nie chce jeść.
A ja jednak potrzebuje te 3-4 h nieprzerwanego snu, żeby jakoś się zregenerować ech
Stary 2016-08-15, 13:06   #2920
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
UKRAJINKO my od dawna się karmimy tylko na leżąco, bo mala w innej pozycji nie chce jeść.

A ja jednak potrzebuje te 3-4 h nieprzerwanego snu, żeby jakoś się zregenerować ech

U nas tez tak bylo z czasem, ze juz tylko w pozycji lezacej moj hrabia chcial jesc, nawet w dzien.
Stary 2016-08-15, 13:16   #2921
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Elve
a nie szukasz czasem wozka :P swoja droga Baby Jogger bardso dobra firma, sama chcialam kupic Malej
No rozglądam się, ale Baby Jogger nie biorę pod uwagę, bo to jednak dość wysoka półka cenowa
Stary 2016-08-15, 13:19   #2922
Catherine86
Zakorzenienie

A moja zrezygnowala calkowicie z pozycji lezacej, wkurza sie i nie chce tak jesc. Zreszta nie dziwie sie jej bo tak ja karmilam gdzies w 1-2 mcu, a pozniej noc czy dzien zawsze na siedzaco, przy wstawaniu w nocy co 1,5 h bylo to lekko nie wygodne ale dosc szybko nocki sie uspokoily. Teraz budzi sie raz na cyca gdzies okolo 3-4 to tez wstaje i karmie w fotelu obok lozeczka. Kiedys jak byla malutka i czesto i dlugo w nocy jadla to chodzilam do salonu i tv w tym czasie ogladalam.

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 13:25   #2923
ukrajinka
Zakorzenienie

Wlasnie odkrylam, ze siodmy zabek widac pod dziaslem, pewnie i nast zaraz sie pokarze bo jemu po 2 wychodza jednoczesnie
Stary 2016-08-15, 13:40   #2924
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

A u nas pierwszy ząbek się przebija 😍 czuć drapanie pod palcem, taki malutki kolec wreszcie!
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 13:50   #2925
ukrajinka
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;64174186]A u nas pierwszy ząbek się przebija czuć drapanie pod palcem, taki malutki kolec wreszcie![/QUOTE]

Wykrakalam ? Mowie o siedzeniu dziec siada, mowie o zebach i sie pojawiaja. Jeszcze tylko czekoladzie trzeba pomoc
Stary 2016-08-15, 13:51   #2926
olilina
Zakorzenienie

UKRAJINKO my w dzień też na leżąco jemy. Czasem od biedy jak u kogoś jesteśmy to zje na siedząco, ale krócej i mniej niżby zjadła na leżąco.
Dziś w ogóle jakiś bunt jedzeniowy, zupki też nie chce, może przez te zęby.
Mąż się śmieje, że skoro tak przykoksiła, to teraz będzie chudy miesiąc wczoraj ważyła 6860 hehh
Stary 2016-08-15, 14:03   #2927
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

My byłyśmy wczoraj w parku miniatur jeszcze ze znajomymi,fajnie bylo tylko za duzo ludzi i nie mozna bylo na spokojnie pozwiedzac,w drodze powrotnej Lenka bardzo marudzic zaczela i katarek miala i ciagle kichala,w domu okazalo.sie ze temp ma prawie 38,bidulka ciagle plakala,nocke mialysmy nieciekawa,niezlicze pobudek,katarek ja meczy ale histerycznie reaguje na odciaganie:-(mam nadzieje ze przejdzie jej szybko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
A u nas pobudki od kilku dni o 5 [COLOR="Silver"]
ranny ptaszek - u nas też był taki okres parę miesięcy temu ... no i wczoraj

Cytat:
jak ja bym chcialam zwby Mala miala wiecej zebow... Ma tylko dolne jedynki a slini sie i obgryza wszystko juz ponad miesiac i nic :/
Grześkowi dopiero 3 ząbek się przebija a 11 miesiąc mu leci
Też chcemy więcej

Cytat:
Wlasnie odkrylam, ze siodmy zabek widac pod dziaslem, pewnie i nast zaraz sie pokarze bo jemu po 2 wychodza jednoczesnie
super

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;64174186]A u nas pierwszy ząbek się przebija 😍 czuć drapanie pod palcem, taki malutki kolec wreszcie![/QUOTE]

gratulacje

Cytat:
UKRAJINKO my w dzień też na leżąco jemy. Czasem od biedy jak u kogoś jesteśmy to zje na siedząco, ale krócej i mniej niżby zjadła na leżąco.
Dziś w ogóle jakiś bunt jedzeniowy, zupki też nie chce, może przez te zęby.
Mąż się śmieje, że skoro tak przykoksiła, to teraz będzie chudy miesiąc wczoraj ważyła 6860 hehh
Twoja córcia to normalnie daje Ci popalić z tym jedzeniem...
Oby było tylko lepiej...

A my dreptamy boczkiem od fotela do fotela i do rtv'łki

Mój kaskader stwierdził, że na krzaczki będzie właził w ogrodzie...i na półnamiot się gramoli...i generalnie to coraz bardziej charakterny typ z niego
Piski...wrzaski...
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 16:03   #2928
Robusta
Wtajemniczenie

Diablica
widac trzeba sie cieszyc z tych dwoch zabkow

elve
a nie myslalas o uzywce? My mamy uzywany Jane Muum i sie super sprawuje a nowka okolo 1400 zl kosztuje, my dalismy 330 :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 16:20   #2929
myszkak
Raczkowanie

Olilina moze spróbuj do swojego odciagnietego mleka dac troszke kleiku kukurydzianego i olbo butla albo łyżeczką to pierwsze spanie bedzie dłuższe, ja tak miałam wstawanie co 2 h ale odkad je przed spaniem kaszke lyzeczka to pierwsze spanie jest 4h.Mi niestety kp siada, przez 3 dni nie mogłam karmic małego i jak zglodnial i mial dosc kaszki jedzonej lyzeczka zjadl od tz moje mleko z butli i potem nawet parę razy mm z butli, po 3 dniach owszem rzucił sie na cyca ale ssal dlugo nawet po 40 minut i w koncu dzis po takim ssaniu dalam mu butlę z mm i wypil z chęcią ssie duzo wiec moze to wroci do normy bo ja caly czas odciagalam laktatorem ale jednak to nie to samo co ssanie... a malemu z butli leci szybciej i latwiej...no najwyżej cycus zostanie tylko na dokladke po posilkach , do usypiania i w nocy...
myszkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 16:30   #2930
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas pobudki od kilku dni o 5 [COLOR="Silver"]
Witaj w klubie
Dzieki za katarkowe rady, maly strasznie sie męczy, jeczy ciągle, jeszcze zab idzie i do tego rozwoj ruchowy ruszyl to masakra. I tak musimy jutro isc do lekarza, a sola morska to mu psikam ciagle, gruszka probuje wyciagac ale jakas ona slaba jest. Co to jest frida?

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Aaa aspirator, no musze kupic, dotad nic takiego nie bylo mi potrzebne

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Diablica ale masz agenta moj tez probuje sie przesuwac przy stole, przydeptuje sobie przy tym stope i nie moze aie ruszyc😂 i podnosi noge jak bocian jak chce zrobic kroka, komiczne. Ale cały czas przy stoliku... Jak juz wszystko pozrzucal to plakal bo juz nie mial co robic
Stary 2016-08-15, 16:46   #2931
ukrajinka
Zakorzenienie

My po wazeniu i jest 7720. U nas czy kp czy mm to przyrosty male, widac taka uroda i 9 centyl
Stary 2016-08-15, 17:49   #2932
agatka222
Rozeznanie

Cytat:
Agatka a moge zapytac co Cie wywialo do hameryki? tak z ciekawosci
Jasne Firma mojego męża zaproponowała mu przeniesienie i postanowiliśmy spróbować.

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Panna Klaudia
Śliczna modnisia

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Teraz cenowo koło 160zł, podobnie jak Emel...serio to dobra firma? Ja nic o niej nie wiem, muszę poczytać. To by mi nerwy uratowało, bo Deichmanna mam pod nosem, wielkiego w dodatku.
To cena chyba wysoka? Wydawało mi się, że one kosztowały sporo mniej.
My mieliśmy chyba ze trzy pary Elefantenów: sandałki, półbuty i kozaczki takie na śnieg. Wszystkie były ze skóry i te na śnieg w ogóle nie przemakały. Półbuty i sandały były bardzo dobrej jakości i nóżka była w nich stabilna. Były porządnie wykonane i gdyby nie to, że córka z nich wyrosła, to spokojnie by posłużyły jeszcze na kolejny rok. Nie pamiętam tylko, gdzie były robione - czy w Chinach, czy gdzie indziej.
Byłam bardzo zadowolona, a inne polecane wtedy buty - Bartki - były wtedy sporo droższe.
Z tym, że to było 5 lat temu, teraz nie wiem, jak z ich jakością.

Edit: weszłam do nich na stronę i opis pierwszych lepszych sandałów (nie wklejam linka, żeby nie było, że reklama ):
"sandałki dla dzieci uczących się chodzić
podeszwa: materiał syntetyczny
materiał wierzchni: skóra
wnętrze buta: skóra"

Cytat:
Tak Grzes idzie spac
Brawa dla Grzesia za stanie!

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
A ważyłam młodego wczoraj u pani w warzywniaku 9200g wyszło w ubrankach czyli ok. 1kg/2 miesiące, poprawiło się, bo wcześniej było niecałe 200g/miesiąc.
Hehe Młody nie był zdziwiony, że go kładą na wagę w warzywniaku? Gratuluję przyrostu!

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;64140881]Ja dałam 2 razy obiadek ze słoiczka, jakąś rybkę z gerbera.
[/QUOTE]

Zazdroszczę Wam tych słoiczków z rybką. U nas nie ma :/ Tzn niby w google coś wyskakuje, ale nie ma tego w sklepach, ani online.
Robię sama, ale nie umiem tak posiekać, żeby mały się nie dławił tymi kawałkami. Próbowałam blenderem, ale to za mała ilość.

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość

Grześ już po drzemce nr 2. Tym razem wzięłam go na spacer.... wiejskie, polne, kamieniste drogi są lepsze od Szumisia
Ale słodziak!

Cytat:

A moj ksieciunio dzis usiadl pierwszy raz bokiem z czworakow i troche tez sie posuwal do przodu. Ale moze dlatego w koncu bo miał gole kolana i lepsza przyczepnosc?
Brawo! Mojemu też na gołych kolanach lepiej idzie ta pozycja czworacza.

Cytat:
Noc tragiczna, juz mokry kaszel, zapchany nos a ja nic nie mam na takie okolicznosci i nie wiem jak dzialac. Ciągle sie budzil, spac nie chcial, plakal jejuu a jak wstal to darl jape bo musi stac przy stole��
Ojej, współczuję A co lekarz Wam powiedział ostatnim razem, wtedy co mały miał 38 stopni w nocy? Oby mu szybciutko przeszło!

Ja właśnie też o tym często myślę, żeby coś kupić przeciwgorączkowego dla takiego maluszka, ale zawsze w sklepie o tym zapominam. Muszę wreszcie zapisać na kartce :P

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

Biedna malutka! Zdrówka dla Was

Cytat:

Kurczę, ciężko coś poradzić, bo uparta ta Twoja córa Lekarka mi mówiła, że jeśli dziecko je dostatecznie dużo w dzień, to powinno przespać całą noc. Ale co masz zrobić, jak ona nie chce?
Poza tym ona już w brzuszku Ci się buntowała i nie chciała przybierać.

A jak często ją przystawiasz do piersi w ciągu dnia? Wiem, że pije krótko, a jak często?

Pisałaś wyżej (nie zacytowało mi się), że zjadła 60 ml kaszki na mm. To super postęp! My właśnie od tego momentu, jak zaakceptował smak mm w kaszce, zaczęliśmy z powodzeniem pić mm z butelki. Bo wcześniej za nic nie chciał butelki, walczył jak lew Tak w ogóle mój do tej pory je tylko 60 ml kaszki, więcej nie wmusi, za to chętnie dopija po chwili mm z butelki.

Cytat:
Gratuluję ząbków

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;64174186]A u nas pierwszy ząbek się przebija �� czuć drapanie pod palcem, taki malutki kolec wreszcie![/QUOTE]

Super, gratulacje

Kleciłam tego posta z godzinę, a i tak widzę, że nie wszystko mi się zacytowało...
Któraś z Was pytała czy warto specjalnie kupować dywan - moim zdaniem warto, ale tylko z krótkim włosem. Zrobiliśmy tak przy pierwszym dziecku i momentalnie wystartowała z raczkowaniem.
U nas najgorzej małemu idzie na dywanie/wykładzinie z długim włosem - kupiliśmy puzzle piankowe i od razu na nich staje na czworaki.
Na dywanie z krótkim włosem, matach gąbkowych, puzzlach i panelach drewnianych (lekko chropowatych, więc przyczepność lepsza) idzie mu dobrze.

U nas weekend pracowity, ale mimo to szkoda, że się skończył
Mały ostatnio mocno ćwiczy i co chwila przyjmuje pozycję do czworakowania lub siada. Dziś już próbował przesuwać dłonie i czworakować
Ćwiczy też siadanie, stara się jak najbardziej wyprostować, ale czasem jeszcze gdzieś zawinie mu się nóżka
Oprócz tego wyszła nam druga górna jedynka i przebija się druga dwójka.

Edytowane przez agatka222
Czas edycji: 2016-08-15 o 18:11
agatka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 18:21   #2933
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka222 Pokaż wiadomość

Któraś z Was pytała czy warto specjalnie kupować dywan - moim zdaniem warto, ale tylko z krótkim włosem. Zrobiliśmy tak przy pierwszym dziecku i momentalnie wystartowała z raczkowaniem.

U nas weekend pracowity, ale mimo to szkoda, że się skończył
Mały ostatnio mocno ćwiczy i co chwila przyjmuje pozycję do czworakowania lub siada. Dziś już próbował przesuwać dłonie i czworakować
Ćwiczy też siadanie, stara się jak najbardziej wyprostować, ale czasem jeszcze gdzieś zawinie mu się nóżka
Podpisuję się pod tym, warto kupić dywan - też tak zrobiliśmy

Brawo za postępy
Stary 2016-08-15, 18:21   #2934
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
A my dreptamy boczkiem od fotela do fotela i do rtv'łki

Mój kaskader stwierdził, że na krzaczki będzie właził w ogrodzie...i na półnamiot się gramoli...i generalnie to coraz bardziej charakterny typ z niego
Piski...wrzaski...
nie wiem z czego my się tak cieszymy, z kolejnej zapowiedzi ciężkiego zapierniczu?

Dobry jest

U nas też ostatnio wrzaskliwie A jak zmieniam pieluchę, uuuuuu wszyscy wiedzą Nie drze się tylko podczas jednej zmiany, jak w nocy ją przewijam na śpiocha

Cytat:
elve
a nie myslalas o uzywce? My mamy uzywany Jane Muum i sie super sprawuje a nowka okolo 1400 zl kosztuje, my dalismy 330 :P
Ten Baby Jogger jest z 2016, więc o używce nie ma mowy A tak serio to nie myślałam, bo ja się dopiero zaczynam rozglądać za wózkami, ten mój sen to tak totalnie z kosmosu wyskoczył
Ja będę miała pewnie średnio z wyborem i trochę się obawiam, że wózki spełniające moje wymagania to będzie właśnie wyższa półka cenowa...

Cytat:
To cena chyba wysoka? Wydawało mi się, że one kosztowały sporo mniej.
Nie jest to tanio, cenowo wychodzi jak te dobre firmy typu Emel. Jeśli jakościowo też, to super

Cytat:
Kolejna radość z tego, że czas biegania za dzidziolem coraz bliżej
Stary 2016-08-15, 18:26   #2935
novakia
Zakorzenienie

Agatka lekarka nam powiedziala ze to wirus i może sie pojawic po spadku gorączki kaszel i katar i tak jest.
Myslicie ze mogę dac na noc paracetamol?
Stary 2016-08-15, 18:45   #2936
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
nie wiem z czego my się tak cieszymy, z kolejnej zapowiedzi ciężkiego zapierniczu?

Dobry jest

U nas też ostatnio wrzaskliwie A jak zmieniam pieluchę, uuuuuu wszyscy wiedzą Nie drze się tylko podczas jednej zmiany, jak w nocy ją przewijam na śpiocha
No jak to z czego...zaczną chodzić...to wreszcie będzie można powiedzieć "idź się pobaw w swoim pokoju, mamusia potrzebuje 10 minut spokoju"

A tak na serio...zapierdziel to jeszcze długoooo, z jednego będziemy w drugi wchodzić

No u nas zmiana pieluchy raczej bezobjawowa - za to ta nocna to jakaś masakra... 3 dni temu jak zmieniałam to myślałam, że mi bębenki popękają...darł się jakby go poparzyło...i spierdzielał po łóżeczku ehhh

Cytat:
Agatka lekarka nam powiedziala ze to wirus i może sie pojawic po spadku gorączki kaszel i katar i tak jest.
Myslicie ze mogę dac na noc paracetamol?
A inne lekarstwa mu podajesz?
Stary 2016-08-15, 18:51   #2937
Konto usunięte

Jezu skończyła się era zasypiania samemu w łóżeczku nauczył się wstawać w łóżeczku i właśnie zawzięcie to trenuje...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-15, 19:13   #2938
novakia
Zakorzenienie

Diablica nic nie podaje ale dzis w nocy nie mogl spac, meczylo go wszystko i chyba dam, to w koncu też od przeziebienia jest... Takie mial dzis wory pod oczami, nie wyspal sie tez 😄

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;64182266]Jezu skończyła się era zasypiania samemu w łóżeczku nauczył się wstawać w łóżeczku i właśnie zawzięcie to trenuje...[/QUOTE]
U nas to samo😅
Stary 2016-08-15, 19:30   #2939
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Diablica nic nie podaje ale dzis w nocy nie mogl spac, meczylo go wszystko i chyba dam, to w koncu też od przeziebienia jest... Takie mial dzis wory pod oczami, nie wyspal sie tez 😄

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

U nas to samo😅
To ja bym podała paracetamol
Nie ma co Grzesiunia męczyć

A co do wstawania...u nas to normalka już
Przyzwyczajaj się
Stary 2016-08-15, 19:30   #2940
Konto usunięte

Cytat:

U nas to samo😅
Pierdylion razy go kładłam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości