![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Esor, z tymi krwiakami szkoły są 2. Jedna, popularniejsza mówi, że jak najwięcej leżeć, bo to pomaga sie na mu wchłonąć. Ale nawet, jak u mnie lekarze zalecali oszczedzanie się, żeby się wchlonal to nie mówili totalnie plackiem, tylko wykonywac zwykłe czynności, ale nie dźwigać i nie męczyć się. Ja to rozumiem, że np 10-cio kilowego dziecka bym nie podnosiła, zadnego prania czy sprzątania...
Zgodnie z drugą teorią właśnie należy się normalnie ruszać, bez obciążeń i doprowadzenia do jakiegokolwiek zmęczenia i pozwolić tej krwi właśnie "zejść". U mnie to się sprawdziło chyba, choć sytuacja wyglądała bardzo groźnie... Jutro sprawdzę u ginki, czy coś z tego krwiaczka zostało i czy to aby na pewno jedyny...
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
I tak jak Lilotka pisze, zależy czy ty czujesz jakies jakieś pobolewanie/dyskomfort? Bo ja nie czułam totalnie nic. Krew ze mnie leciała, ale kompletnie brZuch nawet mnie nie zaklul. Też miałam krwiaka pod pecherzykiem, bardziej u ujścia szyjki. Najlepiej upewnić się szczegółowo u lekarza, bo to on najlepiej orientuje się w twoim przypadku.
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Ja tez zamierzam rodzić z TZ, wiec szybciej on musi się wprawiac w temat... Wchodzi ze mną na całą wizytę i do drugiego pokoju na usg. Tylko na badanie szyjki ginek zawsze prosi, żeby poczekal 😜 Chętnie się dowiem, czy w Krk w jakimś szpitalu maz może być przy cc, bo na razie chyba się jeszcze z tym nie spotkałam...
#2914 |
Mamusia Luty 2016
|
Dziękuje dziewczyny za szczegółowe odpowiedzi. Chyba jeszcze napisze maila do gin i poproszę o sprostowanie. Pani ginekolog wie, ze mam małe dziecko i wie jak to jest i powiedziała, ze leżeć ile sie da w miarę możliwości, ze jak trzymam n rękach to siedząc , a nie chodząc itp. Czyli brzmiało to bardziej jak leżeć, ale nie bezwględnie leżeć. A może tak mówiła, bo założyła, ze i tak nie ma innej opcji...
Niestety czuje dyskomfort lekki. Nie jest to żaden ból, ale czuje, ze coś sie swieci w macicy. Dlatego tez oprócz duphastonu mam brać nospe i 3x2 Asmag Forte (magnez). Aha no i to plamienie dziwne, na wkładce znajduje brązowe plamki, ale na papierze jak sie podetre to siku zabarwione lekko różowo-czerwono. I tak cały dzień :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Krakowie podobno w Żeromskim można byc przy Cc ![]()
![]() |
#2916 |
Mamusia Luty 2016
|
Hania ma 6 miesięcy i wazy 8 kg :/ no ale nie ma opcji te pare razy dziennie muszę ja przenieś z łóżka do krzesełka, z krzesełka na matę itp... No chyba ze wezwę teściowa... :/
Midusia przed chwila przeczytałam na necie ze w Rydygierze za 150 zł może być tata przy cc. I niby tylko tam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2917 |
Zakorzenienie
|
Esor to wzywaj tesciowa ,moim zdaniem nie powinnaś dzwigac. Wiem ze to sie łatwo mowi ale akurat jest taka sytuacja a nie inna. Najgorszy jest ponoć ruch z dołu do gory jak dzwigasz. Ja swoja Zwby do wanny wsadzic biore jakos bokiem (tyle ze moja to o wiele starsza bo 20mies i 12kg) by wlasnie nie dzwigac jakby z dołu do gory jesli wiesz o co mi chodzi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Ja sie najbardziej boje skracającej szyjki. Ile wasze szyjki mierzą? Moja 3,6cm i gin jakas zachwycona tym faktem nie była Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobra sprawa z tym Rydygierem, bo tam miewa dyzury moja ginka z luxmedu i na razie wydaje mi się, że tam będę rodzić. Mam przynajmniej kogo wypytac o szczegóły. Choć powiem wam, że wczoraj na sor w Koperniku spotkalam spotkałamtak wspaniałe babki... Tylko tym szpitalu to się mówi, że tam sie nie nie rodzi z wyboru. Wiadomo dlaczego... ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Raduska no mi nawet długości szyjki jeszcze nie badali. Albo nic nie powiedzieli o jej długości... Skracanie szyjki i odklejajace sie nie łożysko chyba napawa największym strachem. Moja przyjaciółka poszła w 6m na rutynowa kontrole świetnie się czując i okazało się, że szyjki praktycznie nie ma... Leżenie plackiem i cudem udało jej sie utrzymać jeszcze 2 miesiące. Choć pod sam koniec pomimo ciągłego leżenia jeszcze doszło odklejajace się łożysko i ryzyko niedotlenienia małej. Na szczęście final był szczęśliwy, a mała jest teraz cudna rozrabiaka 😍
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Midusia gdyby to była pierwsza ciaza to mogłabym lezec ile sobie zażyczą ale mam córę i jak ja miałabym lezec ?! Musielibyśmy chyba wtedy kogos zatrudnić zeby ogarniał córke a ja bym lezala
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- W poprzedniej ciazy moja szyjka wynosiła 5cm stad moje obawy . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
Raduska domyślam się, że w kolejnej ciąży jakakolwiek komplikacja to poza strachem jeszcze mega ciężki problem logistyczny.... Bedziesz miała tą szyjke jakoś częściej kontrolowana? Rozumiem ze lipa, że już na starcie taka krótka, ale ewentualne jej skracanie się mozliwe jest już na nasym etapue ciąży? To nie dopiero, jak dziecko napiera? 😮
#2923 |
Zakorzenienie
|
Mozliwe jest juz skracanie sie niestety. Jak dziecko napiera przy tendencji do skracania to tylko gorzej
![]() Ps w 36tyg z cora szyjkę miałam zgładzona i chodziłam z rozwarciem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2925 |
Mamusia Luty 2016
|
Rudasko ja w zeszłej ciąży miałam 30-kilka mm (blisko 4 cm) szyjkę cała ciąże i zgladzila sie dopiero po 7 h porodu (w sensie skurczy porodowych regularnych) także może to nie reguła? Nikt mi nie mówił ze jest krótka ani nic...
A co do tego co piszesz o dźwiganiu córy itp, to wiesz, staram sie sobie powtarzać, ze nie my jedyne przecież jesteśmy w ciąży mając małe dzieci (już nieważne jak małe) i nie pierwsze i nie ostatnie, wiec tyle kobiet dało radę to i my damy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Co do mojego krwiaka, dzisiaj już padam i jutro napisze maila do mojej gin ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2927 |
Wtajemniczenie
|
Ja już wzięłam wolne na piątek i na poniedziałek. W piątek mam wizytę u lekarza pierwszego kontaktu ... ciekawe co on mi może powiedzieć bo chyba nie zajrzy mi tam 😂😁 może będzie jakiś wywiad chorobowy i może da skierowanie na wyniki . Zobaczymy ...
![]() Patrzę ze dużo z nas na krwiaki ... masakra. Co do szyjki to w 1 ciazy mialam super lekarz mnie chwalił ze mam elegancką szyjke ![]() Mój mąż też nie mógł być przy cc w Polsce ... w Polsce to rzadkość żeby ktoś mógł być przy cc. Najlepsze jest to że po cc musiał czekać ponad 3 godziny żeby mnie i mała zobaczyć bo nie był czas odwiedzin ... byłam zła bo zawsze po operacji towarzystwo bliskiej osoby jest potrzebne. Na szczęście trafiłam na super pielegniarke i bez problemu dala mi dodatkowy koc i podala telefon. Nawet sama wzięła chusteczki nawilzane z mojej szafki i wytarla mi twarz szyje itp żeby mi ulżyć. Następnego dnia mu trafiłam niestety na zołzy ... Ja też staram się małej nie dźwigać bo mnie po prostu bolą plecy no ale niestety muszę żeby ja wsadzić do fotelika w aucie czy do wanny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W weekendy maz mnie odciąża maksymalnie. Robi wtedy wszystko wokół cory ale w tygodniu pracuje od rana do wieczora a nikogo z rodziny tu nie mam. Mam nadzieje ze na następnej wizycie szyjka bedzie miała taka sama dł ![]() Menia mnie po cc od razu na sale poporodowa przywieźli,tz juz trzymał nasza kruszynkę w ramionach i czekał na mnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Pati jak po rumianku? Lepiej sie czujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
raduska-ja na mała 3 godziny czekałam ...
![]()
#2931 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie z samego rana i jade na badania krwi na czczo, obym nie wymiotowala wszedzie gdzie popadnie :O
#2932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2934 |
Wtajemniczenie
|
Udalo sie, dzieki za kciuki
![]()
#2935 |
Wtajemniczenie
|
Hej 🙋
Ja juz po śniadaniu właśnie zrobilam sobie kakao bo mialam straszna ochotę. Przezduzeem badz dzielna! 😙 A ja ide dzisiaj na wizyte 😁 17:35 proszę kciuki zaciskac Ja nie mialam cesarki a i tak nie mogl nikt juz pod koniec porodu byc ze mna, bo poród przy użyciu vacuum jest również uwazany jako zabiegowy Zaraz smigam drugi raz do przedszkola, bo dzisiaj ma byc upał a ja mlodemu zalozylam dlugie spodnie... Zawioze mu krotkie i sandalki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Przezduzeeem
![]() Bagheera ![]() Ja tez poproszę o kciuki, mam wizyte o 19.45 i moze w koncu cos zobaczę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2937 |
Wtajemniczenie
|
Bagheera, Copykat
![]() ![]()
#2938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny dziś wizytujące kciuki są ![]() Witam się z rana ![]() dziś dzień zaczęłam rzygankiem a myślałam że już mam to za sobą bo ostatnio całkiem dobrze się czułam a tu taka sytuacja ![]() co do długości szyjki to mi lekarz nic na ten temat nie mówił, więc mam nadzieję że jest ok
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam rozmowę z moją panią kierownik
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2940 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki ja mam wizyte za tydz i tez nie moge sie doczekac
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.