Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-05, 20:49   #2911
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
no chyba że ktoś na czarno będzie pracował..
tak, ale wtedy nie podpisuje raczej umowy a tu chodziło o to czy można na umowę zlecenie pracować.

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
mam jeszcze jedno pytanie odnosnie tego formularza rejestracji bezrobotnych. Dostaje sie go juz na miejscu w UP czy jest gdzies dostepny w necie ??
dostaje się go w UP. można go wypełnić w kolejce, zazwyczaj kolejki do rejestracji są długie. aha, jeśli wcześniej gdzieś pracowałaś i będziesz to wpisywać w formularzu to będą od razu chcieli te umowy zobaczyć, ja miałam ze sobą.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 21:26   #2912
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luk008 Pokaż wiadomość
czy moge przyjmowac umowy o dzielo lub wykonywac umowy zlecenia, np pracujac dorywczo w weekendy? Orientuje sie ktos jak to wyglada, jak patrzy na to urzad?
Absolutnie nie wolno Ci.

Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie odnosnie tego formularza rejestracji bezrobotnych. Dostaje sie go juz na miejscu w UP czy jest gdzies dostepny w necie ??
W PUP.

Cytat:
Napisane przez aluzja Pokaż wiadomość
Nie orientujecie sie jak jest teraz z przygotowaniem do zawodu?
Przygotowanie zawodowe jest dość zawiłe w po noweli ustawy, musimy najpierw przestudiować rozporządzenia wykonawcze do nich.....
Jeśli mam być szczera to najlepiej pytaj o to w swoim PUP, ponieważ interpretacja każdego urzędu może być subiektywna i "moje" wskazówki mogą się mieć nijak do Twojej sprawy.

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 06:50   #2913
hathayoga
perfumove love

Ata77, czy orientujesz się , jaki jest okres wypowiedzenia w przypadku stażysty, który znalazł pracę? Pytam, niestety, póki co czysto teoretycznie

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 07:25   #2914
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
Ata77, czy orientujesz się , jaki jest okres wypowiedzenia w przypadku stażysty, który znalazł pracę? Pytam, niestety, póki co czysto teoretycznie
Nie ma okresu wypowiedzenia. Po prostu kończysz - nawet z dnia na dzień (byle zdąrzyć załatwić tą cała biurokrację): zgłaszasz do UP że dostałaś pracę, piszesz pismo w którym informujesz o przerwaniu stazu z powodu otrzymania pracy (takie pismo dajesz też do kadr czy innego tego typu działu w insytucji gdzie masz staz - przynajmniej ja tak muisłam zrobić).
Reszta odbywa sie tak jak w przypadku "normalnego" zakończenia: sprawozdanie (podpisane przez kierownika działu/dyrektora firmy itp - dostarczasz do UP, ja zostawiłam tez w kadrach, ale możliwe że nie wszedzie chcą), opinia wydana przez kierownika/dyrektora gdzie odbywasz staż (też dostarczasz do UP). W UP dostaniesz zaświadczenie o odbytym stazu (przedstawisz to pracodawcy, ponieważ wlicza sie do stazu pracy, a co za tym idzie, wcześniej dostanie sie pełny wymiar urlopu ).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 09:41   #2915
karoolaaa
Zakorzenienie

czy moglby mi ktos zweryfikowac te informacje Czy to prawda,ze od czasu rejestracji w UP musi uplynac jakis okres czasu zanim bedzie mozna ubiegac sie o staz ? Czy jesli zarejestruje sie w UP i juz znalazlam pracodawce ktory mnie na ten staz przyjmie to czy ten staz moge zaczac od razu ?
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 09:46   #2916
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
czy moglby mi ktos zweryfikowac te informacje Czy to prawda,ze od czasu rejestracji w UP musi uplynac jakis okres czasu zanim bedzie mozna ubiegac sie o staz ? Czy jesli zarejestruje sie w UP i juz znalazlam pracodawce ktory mnie na ten staz przyjmie to czy ten staz moge zaczac od razu ?
ja dzień po zarejestrowaniu się w UP poszłam do instytucji, w której chciałam mieć staż, tego samego dnia miałam decyzje instytucji, że mnie chcą i że będąc pisać wniosek do UP o mnie. więc o staż ubiegałam się od razu. nawet, jeśli już znalazłaś pracodawcę, to zanim on napisze i wyśle wniosek a UP go rozpatrzy jak będzie miał kasę to i tak trochę to potrwa.
Stary 2009-02-06, 10:48   #2917
karoolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja dzień po zarejestrowaniu się w UP poszłam do instytucji, w której chciałam mieć staż, tego samego dnia miałam decyzje instytucji, że mnie chcą i że będąc pisać wniosek do UP o mnie. więc o staż ubiegałam się od razu. nawet, jeśli już znalazłaś pracodawcę, to zanim on napisze i wyśle wniosek a UP go rozpatrzy jak będzie miał kasę to i tak trochę to potrwa.

aha dzieki.czyli nie ma zadnego ustawowego terminu jaki musi uplynac od rejestracji i ubiegania sie o staz
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-06, 15:19   #2918
DariaKom
Zakorzenienie

Witam,
wlaśnie dziś dowiedzialam się, że do miejsca mojego czasowego zameldowania przyszlo pismo o tym, że mam iść na staż do PZU, zarejestrowalam się w UP jakieś niespalna 2 tygodnie temu. Mam ustalone, że mam się stawić w UP dopiero 17lutego i teraz zastanawiam się co z tym fantem zrobić, bo do PZU mam się stawić 10ego. Czy muszę przyjąć ten staż, a jak nie to rozumiem, że muszę powiadomić o tym UP, że nie chce odbywać tam stażu tylko przyjść planowo 17ego i zobaczyć co dla mnie mają?
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 15:24   #2919
cyanide sun
Wtajemniczenie

a ja roamawialam dzis z moim pracodawca. i jak sie okazuje to on ma mnie skierowac na badania i od dnia kiedy badania przyniose bede miec staz. tylko ze ja nie wiem na ile mam ten staz, UP o niczym mnie nie informowal a bylam kilka dni temu i nic mi nie mowili. do tego nie mam konta bankowego i nie wiem jak jest z kwestia zwrotu kosztow dojazdu. ogolnie nie mam pojecia co teraz robic - isc na badania czy najpierw lepiej udac sie do UP - jak myslicie? doradzcie cos. na tel do UP juz za pozno moge dopiero w poniedzialek zadzwonic. eh to wszystko zakrecone zupelnie nie wiem co z tym stazem robic teraz? help
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 15:28   #2920
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Witam,
wlaśnie dziś dowiedzialam się, że do miejsca mojego czasowego zameldowania przyszlo pismo o tym, że mam iść na staż do PZU, zarejestrowalam się w UP jakieś niespalna 2 tygodnie temu. Mam ustalone, że mam się stawić w UP dopiero 17lutego i teraz zastanawiam się co z tym fantem zrobić, bo do PZU mam się stawić 10ego. Czy muszę przyjąć ten staż, a jak nie to rozumiem, że muszę powiadomić o tym UP, że nie chce odbywać tam stażu tylko przyjść planowo 17ego i zobaczyć co dla mnie mają?
Musisz iść do UP przed rozpoczęciem stazu i załatwić wszystko związane ze stażem - dostaniesz do podpisana różne papierki, a także skierowanie na badania.
Co do miesięcznego "meldowaniasię" w UP, to róznie to wygląda - ja miałam wyznaczony termin po zakończeniu stazu, ale dziewczyny tu pisały że musiały i tak co miesiac przyjezdzać

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 18:11   #2921
ardianekkk
Przyczajenie

moj zaklad jest luzny, pracuje w gazecie ale "szef" to moj kolega. chce przedluzyc sobie staz, musze napisac pismo w imieniu zakladu do urzedu, ktore on mi tylko podpisze. Teraz moje pytanie, jak napisac sktueczne podanie z prosba o przedluzenie stazu? co by tam takiego napisac? aha, musze gdzies napomknac o tym ze chce przedluzyc staz tylko do lipca... (w lipcu wyjezdzam na dwa miesiace do pracy w anglii)
ardianekkk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-06, 18:25   #2922
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
a ja roamawialam dzis z moim pracodawca. i jak sie okazuje to on ma mnie skierowac na badania i od dnia kiedy badania przyniose bede miec staz. tylko ze ja nie wiem na ile mam ten staz, UP o niczym mnie nie informowal a bylam kilka dni temu i nic mi nie mowili. do tego nie mam konta bankowego i nie wiem jak jest z kwestia zwrotu kosztow dojazdu. ogolnie nie mam pojecia co teraz robic - isc na badania czy najpierw lepiej udac sie do UP - jak myslicie? doradzcie cos. na tel do UP juz za pozno moge dopiero w poniedzialek zadzwonic. eh to wszystko zakrecone zupelnie nie wiem co z tym stazem robic teraz? help
idź do UP. to oni dają staż, bo oni za niego płacą więc i od nich najwiecej zależy teraz. nie rozumiem tego że zaczniesz staż, jak pracowdawcy przyniesiesz badania. dał ci skierowanie? to, na ile jest staż będziesz miała napisane na skierowania na staż, które dostaniesz w UP, tam jest data rozpoczecia oraz zakończenia stażu. co do braku konta to pieniądze można odbierać w banku, osobiście, UP wystawia druczek, z którym idziesz do banku, ale koniecznie tego samego dnia i do konkretnego wskazanego przez UP banku (u mnie tak było, bo też nie mam konta). lepiej zamiast dzwonić idź do UP osobiście. wiem, ze w moim UP nie chcą udzielać informacji telefonicznie, trzeba do nich pójść, pokazać dowód osobisty i dopiero wtedy można się czegoś dowiedzieć.
Stary 2009-02-06, 18:34   #2923
michal100
Zadomowienie

Jeżeli nie masz konta to kasa może być przekazywana przez Pocztę (przekazem).
michal100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 18:36   #2924
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
idź do UP. to oni dają staż, bo oni za niego płacą więc i od nich najwiecej zależy teraz. nie rozumiem tego że zaczniesz staż, jak pracowdawcy przyniesiesz badania. dał ci skierowanie? to, na ile jest staż będziesz miała napisane na skierowania na staż, które dostaniesz w UP, tam jest data rozpoczecia oraz zakończenia stażu. co do braku konta to pieniądze można odbierać w banku, osobiście, UP wystawia druczek, z którym idziesz do banku, ale koniecznie tego samego dnia i do konkretnego wskazanego przez UP banku (u mnie tak było, bo też nie mam konta). lepiej zamiast dzwonić idź do UP osobiście. wiem, ze w moim UP nie chcą udzielać informacji telefonicznie, trzeba do nich pójść, pokazać dowód osobisty i dopiero wtedy można się czegoś dowiedzieć.
aha dzieki. bo moj pracodawca no szefowa przyszla znalazla lekarza takiego i juz powiedziala zebym w poniedzialek do niego poszla a jesli chodzi o samo skierowanie to wlasnie nic nie wspomniala dopiero musze zadzwonic. ale tak sie zastanawiam czy jest sens (jesli nawet dostane skierowanie od szefowej w pon) isc do lekarza skoro nic nie wiem???? a wlasnie jesli dostane skierowanie na badania to nie wiecie jak dlugo jest ono wazne? bo jesli chodzi o badania to w tym tzn juz nastepnym tyg itak pewnie nie dam rady ich zrobic... tyle ze szefowa upiera sie na ten poniedzialek... no i zupelnie nie wiem co robic
Stary 2009-02-06, 19:21   #2925
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
aha dzieki. bo moj pracodawca no szefowa przyszla znalazla lekarza takiego i juz powiedziala zebym w poniedzialek do niego poszla a jesli chodzi o samo skierowanie to wlasnie nic nie wspomniala dopiero musze zadzwonic. ale tak sie zastanawiam czy jest sens (jesli nawet dostane skierowanie od szefowej w pon) isc do lekarza skoro nic nie wiem???? a wlasnie jesli dostane skierowanie na badania to nie wiecie jak dlugo jest ono wazne? bo jesli chodzi o badania to w tym tzn juz nastepnym tyg itak pewnie nie dam rady ich zrobic... tyle ze szefowa upiera sie na ten poniedzialek... no i zupelnie nie wiem co robic
Tobie w ogóle powiedzieli w UP że dają Ci teraz ten staż? bo jeśli nic nie wiesz to może UP jeszcze nie ma kasy i nie przyznał Ci jeszcze oficjalnie tego stażu, tylko pracodawca Cię chce a to nie jest to samo. nie wiem, ja bym się wstrzymała i poszła najpierw do UP, w końcu to UP ma Ci płacić a nie przyszła szefowa. mnie z UP kierowali do lekarza medycyny pracy, do konkretnej placówki. niestety nie wiem jak długo ważne jest skierowanie. mi UP kazał od razu robic, następnego dnia po otrzymaniu skierowania.
Stary 2009-02-06, 19:36   #2926
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
Ata77, czy orientujesz się , jaki jest okres wypowiedzenia w przypadku stażysty, który znalazł pracę?
Brak okresu wypowiedzenia.

Cytat:
Czy jesli zarejestruje sie w UP i juz znalazlam pracodawce ktory mnie na ten staz przyjmie to czy ten staz moge zaczac od razu ?
O staż mozna ubiegać się od razu po rejestracji. Problem w tym,że PUP musi mieć pieniądze. Tak więc pracodawca niech się spieszy....Decyduje kolejność składania wniosków.

Cytat:
Napisane przez ardianekkk Pokaż wiadomość
Teraz moje pytanie, jak napisac sktueczne podanie z prosba o przedluzenie stazu?
Bądź przekonywujący. I tyle. Gotowego wzorca to nikt Ci tu nie poda.
Tak naprawdę decydentem jest tu PUP. Jak nie ma pieniędzy to podanie nie pomoże.

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 20:03   #2927
aluzja
Rozeznanie

GG do aluzja

[quote=Ata77;10844260]
Cytat:
Napisane przez aluzja
Nie orientujecie sie jak jest teraz z przygotowaniem do zawodu?

Przygotowanie zawodowe jest dość zawiłe w po noweli ustawy, musimy najpierw przestudiować rozporządzenia wykonawcze do nich.....
Jeśli mam być szczera to najlepiej pytaj o to w swoim PUP, ponieważ interpretacja każdego urzędu może być subiektywna i "moje" wskazówki mogą się mieć nijak do Twojej sprawy. quote]

dzięki za informacje, może i rzeczywiście popytać "w swoim" UP. Oby tylko nie potwierdziły się moje informacje, że UP zrezygnuje z przygotowania do zawodu, ze względu na te przymusowe zatrudnienie...

Lonely ATGCATG would like to pair up with congenial TACGTAC.
aluzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 20:07   #2928
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
Tobie w ogóle powiedzieli w UP że dają Ci teraz ten staż? bo jeśli nic nie wiesz to może UP jeszcze nie ma kasy i nie przyznał Ci jeszcze oficjalnie tego stażu, tylko pracodawca Cię chce a to nie jest to samo. nie wiem, ja bym się wstrzymała i poszła najpierw do UP, w końcu to UP ma Ci płacić a nie przyszła szefowa. mnie z UP kierowali do lekarza medycyny pracy, do konkretnej placówki. niestety nie wiem jak długo ważne jest skierowanie. mi UP kazał od razu robic, następnego dnia po otrzymaniu skierowania.
w UP mi powiedzieli ze wniosek jest rozpatrzony POZYTYWNIE i ze musza teraz zdecydowac jakie badania trzeba i mnie poinformuja. a dzis szefowa ponoc dzwonila do UP i jej powiedzieli ze na badania ona musi mnie skierowac. tylko nie wiem co teraz robic isc na te badania czy jednak najpierw do UP zeby sie upewnic?
Stary 2009-02-06, 20:14   #2929
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
w UP mi powiedzieli ze wniosek jest rozpatrzony POZYTYWNIE i ze musza teraz zdecydowac jakie badania trzeba i mnie poinformuja. a dzis szefowa ponoc dzwonila do UP i jej powiedzieli ze na badania ona musi mnie skierowac. tylko nie wiem co teraz robic isc na te badania czy jednak najpierw do UP zeby sie upewnic?
aha. to w takim razie nie doczytałam dokładnie co pisałaś wcześniej. jeśli szefowa ma sama cie wysłać na badania to chyba wie co robi. jeśli szefowa powiedziała w UP że cie skieruje to UP może cie już nie informować, bo zrobiła to szefowa. wiesz jakie badania i gdzie masz zrobić? jak tak to zrób. jak nie wytłumaczyła wszystkiego szefowa to dowiedz się jeszcze w poniedziałek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-06, 20:26   #2930
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
aha. to w takim razie nie doczytałam dokładnie co pisałaś wcześniej. jeśli szefowa ma sama cie wysłać na badania to chyba wie co robi. jeśli szefowa powiedziała w UP że cie skieruje to UP może cie już nie informować, bo zrobiła to szefowa. wiesz jakie badania i gdzie masz zrobić? jak tak to zrób. jak nie wytłumaczyła wszystkiego szefowa to dowiedz się jeszcze w poniedziałek.
jejciu ale to wszystko pokrecone. szefowa powiedziala zebym poszla do takiej pani doktor (prywatnie) tylko wlasnie nie wspomniala o tym skierowaniu - a musze je miec przy 1 wizycie u lekarza prawda?
Stary 2009-02-06, 22:23   #2931
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jejciu ale to wszystko pokrecone. szefowa powiedziala zebym poszla do takiej pani doktor (prywatnie) tylko wlasnie nie wspomniala o tym skierowaniu - a musze je miec przy 1 wizycie u lekarza prawda?
tak. bez skierowania nie przyjmą Cie. chyba, że płacisz za wizytę.
Stary 2009-02-06, 22:56   #2932
Katya
Raczkowanie

czesc! dwie kwestie
1.
bylam dzis w UP w sprawie stazu i zaproponowali mi Areszt Sledczy! bylam w szoku, ze raz w zyciu spotkalo mnie szczescie. Chodzi naturalnie o prace w administracji (stanowisko mlodszy referent) aczkolwiek nie wiem dokladnie co mialabym tam robic.
w czym tkwi moj problem? ano w tym, ze nie wiem jak powinnam sie przygotowac do romowy zeby wypasc najlepiej na tle innych kandydatow

Pytalam pana w UP i pytalam przez telefon pana z kadr czy moze powinnam przygotowac sie jakos specjalnie do tej rozmowy, moze z prawa pracy, ale obaj rozbiawieni mowili, ze nic z tych rzeczy, to tylko staz. Jasne! Tyle, ze poza mna przyjdzie jeszcze 10 osob i ktos moze go dostac

Rozumiem, ze w gre wchodzi autoprezentacja, otwartosc, usmiech, umiejetnosc obslugi komputera.. ale MOZE COS JESZCZE??? macie jakies propozycje? a moze ktoras z Was odbywala staz w Areszcie?
strasznie mi zalezy, chce sie dostac i miec to z glowy
dodam tylko, ze mam licencjat z pedagogiki reso (jako pracownik administracji bede myslec sobie Areszt - tak blisko, a tak daleko )

2

czy to prawda, ze w dzisiejszych czasach przysluguje na stazu urlop? pytam bo w trakcie staz zamierzam starac sie o prace
Katya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-06, 23:11   #2933
agaal
Raczkowanie

Z tą rozmową kwalifikacyjną w areszcie to pewnie podobnie jak z moją w sądzie.Przygotowałam się
z ustawy o sądach powszechnych, poczytałam strukturę sadu i konstytucję......a pytali mnie gdzie studiowałam, jakie mam plany zawodowe,jak wyobrażam sobie pracę w sądzie, czy umiem posługiwać się kom. itp. raczej luźna konwersacja.Oczywiście ubrałam się na galowo i zadzwoniłam wcześniej aby się umówić na dogodną godzinę pasującą kadrowej . Jak jest 10 kandydatów to pewnie i tyle miejsc...........powodzen ia
agaal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-07, 09:09   #2934
myszkaaa88
Zakorzenienie

GG do myszkaaa88

Cytat:
Napisane przez agaal Pokaż wiadomość
Jak jest 10 kandydatów to pewnie i tyle miejsc...........powodzen ia
To wzieli by wszystkich bez rozmowy,raczej jest 10 kandydatow na jedno miejsce. Nie spotkalam sie jeszcze zeby liczba kandydatow odpowiadala liczbie miejsc. A jakby bylo ich 30?
-Moje życie.
Ty odwrócisz się i odejdziesz bez słowa,
nie wiedząc,że moje życie to Ty."

myszkaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 10:07   #2935
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Katya Pokaż wiadomość
2
czy to prawda, ze w dzisiejszych czasach przysluguje na stazu urlop? pytam bo w trakcie staz zamierzam starac sie o prace
na stażu przysługuje wolne. za każdy przepracowany miesiąc możesz wziąć 2 dni wolnego. pierwsze wolne dni możesz wziąć po przepracowaniu 30 dni, a potem możesz wcześniej korzystać z wolnych przysługujących ci dni.
Stary 2009-02-07, 10:43   #2936
cyanide sun
Wtajemniczenie

a jeszcze jedno mi prszyszlo do glowy - jesli juz wniosek o staz jest rozpatrzony pozytywnie to czy teraz mam jakis okreslony czas na zalatwienie tych formalnosci? czy to moze kazdy UP ma swoje zasady?
Stary 2009-02-07, 11:01   #2937
agaal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszkaaa88 Pokaż wiadomość
To wzieli by wszystkich bez rozmowy,raczej jest 10 kandydatow na jedno miejsce. Nie spotkalam sie jeszcze zeby liczba kandydatow odpowiadala liczbie miejsc. A jakby bylo ich 30?
hmm wydaje mi się że jeśli jesteś po resocjalizacji czy studiujesz ten kierunek nie pamiętam dokładnie to jesteś wymarzonym kandydatem .... ja byłam pierwszą kandydatką na staż w sądzie i musiałam czekać aż się jeszcze zgłoszą inne osoby aby w ogóle można było zacząć.A z tego co wiem to jeszcze do tego sądu idą osoby z innych miast więc nie wiem ile mają miejsc...wygląda że dużo.
A rozmowa to jest chyba zawsze ... żebyś zobaczyła gdzie będziesz pracować i oni też muszą zobaczyć jak wyglądasz co masz do powiedzenia.Jak sama wiesz schludny wygląd itp. ludzie są różni i pewnie też jakieś skrajne przypadki się znajdą, które w ogóle nie nadają się do pracy w biurze ,między innymi ludźmi.Napisz jak Ci poszło......

Edytowane przez agaal
Czas edycji: 2009-02-07 o 11:08
agaal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-08, 14:04   #2938
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
tak. bez skierowania nie przyjmą Cie. chyba, że płacisz za wizytę.
a jak ma wygladac takie skierowanie? bo moja szefowa nie bardzo wie. jejku musze jutro zadzwonic do UP bo chyba jak sobie sama tego nie przypilnuje to marnie wszystko widze...
Stary 2009-02-08, 16:19   #2939
BioIvO
Zakorzenienie

Staż a składki

Nurtuje mnie ostatnio jedna kwestia. Jestem na stażu od 3 tyg. a niedawno gdzies cos usłyszałam ze powinnam mieć już wybrany 2 filar i że niedlugo będą mnie losować... Wcześniej nie pracowałam wiec nie wybrałam jeszcze funduszu. Wogole jestem zdziwiona że od naszego stypendium odkładaja jakieś składki. Jak to jest z wami? Wybrałyście już fundusz?

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 16:33   #2940
Jazzlyn
Zadomowienie

cyanide sun > Jesteś pewna że nie dostaniesz skierowania z UP? To UP pokrywa koszty badania i ma umowę z danych lekarzem medycyny pracy. Twoja szefowa też pewnie ma umowę z jakimś lekarzem gdzie wysyła swoich pracowników na badania wstępne/kontrolne/okresowe, ale zadzwoń do UP bo moim zdaniem to oni powinni cię skierować.
Co do skierowania to wpisz w google "skierowanie na badania wstępne", zobaczysz przykładowe dokumenty.

BioIvO > Ja jestem na stażu od grudnia, fundusz wybrałam w styczniu, teraz często przychodza i dzwonią różni przedstawiciele i się dopytują czy już gdzieś się zapisałam. Takie losowanie jest w styczniu i w lipcu więc na razie Ci nie grozi, poza tym z tego co wiem wysyłają zawiadomienie miesiąc przed losowaniem.

Edytowane przez Jazzlyn
Czas edycji: 2009-02-08 o 16:44
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości