Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-27, 11:35   #2911
Arylka
Przyczajenie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Kciuki moooocno trzymam za wizyty
Ja już po połówkowym jakiś czas i powiem Wam, że co wizyta to lekki stres czy wszystko ok, ale odkąd mam za sobą prenatalne i od kiedy mały się wierci dając znać, że jest z nim ok, to ja jestem spokojniejsza i to bardzo i już tak nie panikuje

Była dziś w szkole rodzenie i jestem mega zadowolona. Dowiedziałam się rzeczy, które w teorii mogłabym odkopać w necie czy na YT a tak to mam wszystko na miejscu, wyszczególnione krok po kroku np. jakie dokumenty i co załatwić przed porodem, jakie w trakcie jakie po itp No i niczego raczej nie pominę. Aaaa i odrazu położna środowiskowa załatwiona, czyli fajnie bo nie będzie to zupełnie obca babka tylko "znajoma" ze szkoły

Jeżeli chodzi o płeć dziecka to ja którymś zmysłem w dniu zrobienia testu wiedziałam, że to chłopak
Arylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 11:52   #2912
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
a ja sie zastanawiam jaki jest limit kilometrów dla danej położnej jaki może przebyć do świeżej mateczki. czy np jeśli u mnie w gminie jest np 6 przychodni, a ja chce tylko położną z jednej z nich i z żadnej innej a ona musiałaby do mnie 10 km przejechać to jest ok? ciekawi mnie to
Ja mam przychodnie 4km od siebie, ale położna ma swoją działalność z adresem domowym i dojezdzala ok 20km do nas.

Cytat:
co do tych szumiących maskotek to jeszcze jest tańszy od whisbeara szumiś, mi estetyka szumisia jakoś bardziej się podoba i taki milusi bardziej się wydaje. są też same głowy, chyba nie zajmują dużo miejsca
Hmm a te szumisie/whisbear itp można znaleźć stacjonarnie czy raczej tylko internetowo?

Witam nowa mamusie
I za dzisiejsze wizyty.

Mnie mama wyciągnęła na targ i tym sposobem dorobilam sie nowej torebki i sweterka. Może mój się nie skapnie, że torebka jest nowa, bo znowu bedzie gadał: ile można ich mieć bla bla bla...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 11:58   #2913
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość

Hmm a te szumisie/whisbear itp można znaleźć stacjonarnie czy raczej tylko internetowo?
internetowo, albo jak sie jeździ na jakieś targi/eventy typu Family Days, to też można dorwać
Stary 2016-09-27, 12:14   #2914
Arylka
Przyczajenie

Cytat:
internetowo, albo jak sie jeździ na jakieś targi/eventy typu Family Days, to też można dorwać
Czasami zdarzają się szumisie w salonach ciążowych albo w hurtowniach dziecięcych
Arylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 12:16   #2915
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arylka Pokaż wiadomość
Czasami zdarzają się szumisie w salonach ciążowych albo w hurtowniach dziecięcych
u mnie w mieście podobno mają szumisie stacjonarnie w jednym sklepie
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 12:17   #2916
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Robię wishlistę dla dzidziusia. Każdy zawsze chce coś kupić dla nowonarodzonego dziecka więc im ułatwię. A tak wprost nie lubię mówić bo nie wiem ile ktoś chce wydać i nie chcę żeby ktoś się głupio poczuł albo wykosztował. Zrobię listę zróżnicowaną cenowo i każdy wybierze co mu pasuje.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 12:27   #2917
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam przychodnie 4km od siebie, ale położna ma swoją działalność z adresem domowym i dojezdzala ok 20km do nas.

jakiś czas temu były do kupienia też w rossmanie

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Mnie mama wyciągnęła na targ i tym sposobem dorobilam sie nowej torebki i sweterka. Może mój się nie skapnie, że torebka jest nowa, bo znowu bedzie gadał: ile można ich mieć bla bla bla...

mój już się przyzwyczaił do tego,że mam dużo torebek,a ciągle mi mało

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-27 o 12:39
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-27, 12:37   #2918
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Czy Wasi gin mówili Wam, żeby iść na wizytę do specjalistów tj. kardiolog, czy nawet dentysta?
Mój nic nie mówił... Ale dentystę ogarniałam tuż przed ciążą, niby mam jeszcze jedną drobną rzecz do wyleczenia, ale dopóki miałam nudności, to wolałam nie iść do dentysty sadysty, żeby mu nie rzygnąć w twarz teraz zbieram się od tygodnia, żeby się umówić...

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dopiero dziś się trochę ogarnęłam. Wczoraj byłam tak wściekła że nie miałam siły nawet na forum. Miałam mieć wizytę ale okazało się że mojej gin nie ma, podobno ma być za tydzień ale położna zasugerowała że gwarancji nie da czy łaskawie pani doktor przyjdzie do pracy... już drugi raz zdarzyła się taka sytuacja, że przychodze na wizytę (wyczekana od miesiąca) a jej nie ma.. gdyby tego było mało - odebrałam wyniki i o ile morfologia w miarę to mocz tragiczny. Położna przepisała mi antybiotyk monural i kazała powtórzyć badania. Nie wiem w ogóle czy ma kwalifikacje ale cóż... w całej tej złości wykupilam receptę i wzielam go ale dziś już nie wiem czy dobrze zrobiłam

Postanowiłam iść gdzieś prywatnie ale oczywiście żeby gdziekolwiek się dostać trzeba czekać miesiącami. W końcu udało mi się znaleźć lekarza który był sympatyczny przez telefon, przyjmuje blisko, ma same dobre opinie na necie, a poza tym pracuje w wojewódzkim czyli tam gdzie planuje rodzić. Wizyta jutro o 8:15 i jeśli będzie ok to przepisuje się do niego. Proszę o naprawdę mocne kciuki

Ale akcja... też bym się wkurzyła... Oby ten jutrzejszy lekarz okazał się lepszy! A badania moczu... podpytaj jutro tego gina - może on coś podpowie w kwestii leczenia.

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo, również trzymam mocno kciuki u nas od 12tygodnia nie ulega wątpliwości że chłopak Ja wyjątkowo na spokojnie dzisiaj, jednak coraz silniejsze ruchy utwierdzają mnie w przekonaniu że jest dobrze, musi być
Wczoraj w dyskusji z mężem jak zaczęłam się zastanawiać jak wyjdą pomiary, mąż od razu podłapał że "noo ciekawe ile urósł, ile przytył, jak się zmienił" i szczebiocze jak panienka a ja na to, że ja o szyjce mówiłam

Kochana szefowa To jest pierwsze forum na jakim się udzielam i jestem bardzo zadowolona, że mogę liczyć na wsparcie w boju na ślubie sama sobie poradziłam, miało być całkowicie po mojemu i tak było, nie wiem czy moja wizja ślubu znalazłaby poklask na jakimkolwiek forum
Mężczyźni często myślą o czymś innym niż kobiety
A czemu Twoja wizja ślubu by się miała nie spodobać? To był Twój dzień i miało się podobać Tobie a nie innym

Cytat:
Ja widziałam szumisia w smyku
Ja raczej szumisia nie kupuję.. Chyba, że ktoś go sprezentuje przy starszej córce TŻ nagrał 8h mp3 z szumem suszarki i czasami leciało przez całą noc....

Nastawiłam obiad, jak zjem, to będę piekła tort

Edytowane przez Mojra87
Czas edycji: 2016-09-27 o 12:38
Mojra87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 12:49   #2919
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:
Ja widziałam w SMYKU ostatnio szumisia.
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 12:49   #2920
s i l v e r
Zakorzenienie

A ma zamiar któraś z Was kupić nosidełko?
Stary 2016-09-27, 12:51   #2921
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana064 Pokaż wiadomość
witam podczytuje was od samego początku jednak chciałam zaczekać aż będę miała pewność że wszystko jest ok Czy można dołączyć?? Mam 27 lat i czekam na mojego pierwszego dzidziusia o którego staraliśmy się rok Szczęśliwego dnia okazało się że to bliźniaki niestety jedno z dzieci nie zostało z nami;( ale w brzuszku mam zdrową silna babe więc teraz już musi być dobrze termin 2.02
Witaj, teraz już musi być dobrze!

Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty i witam nową mamusię

Dziś o 4 wstałam siku, już nie wstrzymywałam, ale oczywiście przez godzinę nie mogłam zasnąć
Czy Wasi gin mówili Wam, żeby iść na wizytę do specjalistów tj. kardiolog, czy nawet dentysta?
Nie, ale do dentysty się sama wybieram.

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dopiero dziś się trochę ogarnęłam. Wczoraj byłam tak wściekła że nie miałam siły nawet na forum. Miałam mieć wizytę ale okazało się że mojej gin nie ma, podobno ma być za tydzień ale położna zasugerowała że gwarancji nie da czy łaskawie pani doktor przyjdzie do pracy... już drugi raz zdarzyła się taka sytuacja, że przychodze na wizytę (wyczekana od miesiąca) a jej nie ma.. gdyby tego było mało - odebrałam wyniki i o ile morfologia w miarę to mocz tragiczny. Położna przepisała mi antybiotyk monural i kazała powtórzyć badania. Nie wiem w ogóle czy ma kwalifikacje ale cóż... w całej tej złości wykupilam receptę i wzielam go ale dziś już nie wiem czy dobrze zrobiłam

Postanowiłam iść gdzieś prywatnie ale oczywiście żeby gdziekolwiek się dostać trzeba czekać miesiącami. W końcu udało mi się znaleźć lekarza który był sympatyczny przez telefon, przyjmuje blisko, ma same dobre opinie na necie, a poza tym pracuje w wojewódzkim czyli tam gdzie planuje rodzić. Wizyta jutro o 8:15 i jeśli będzie ok to przepisuje się do niego. Proszę o naprawdę mocne kciuki

To chyba jakaś kpina, jak to nie dali znać że nie przyjmuje?? Zmieniaj!

Ja szumisia, chcę kupić, ptaszek mi się podoba. W smyku jest za 73,99.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja mam mei tai po Michale, ale chustę chcę też kupić, bo ją można od urodzenia, a nosidełka jak już siedzi samo
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-27, 12:53   #2922
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja mam mei tai po Michale, ale chustę chcę też kupić, bo ją można od urodzenia, a nosidełka jak już siedzi samo
serio? Co chwilę widzę matki z takimi noworodkami w nosidełku.
To bez sensu. Wg mnie nosidełko powinno być od urodzenia dla takiego maluszka żeby mieć go przy sobie

Tu np pisze,że nosidełko tula ma specjalną wkładkę dla niemowlaka
http://www.ekomaluch.pl/nosidelka-tu...6LoaAmQP8P8HAQ

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-27 o 12:58
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 12:55   #2923
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ale to jeszcze mnóstwo czasu. do nosidełka dziecko musi umieć już siadać samodzielnie. wcześniej tylko chusta, a te wiązania mnie przerażają (i ceny wypasionych chust)
Stary 2016-09-27, 12:56   #2924
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Mam chustę elastyczną, a na później nisidło mai tei. Z obu byłam super zadowolona
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 13:49   #2925
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Na poczatek chustę elastyczną a potem Tulę. Te wkładki dla maluchów nie są polecane.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 14:23   #2926
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
My mamy po córce nosidełko babybjorn co prawda używaliśmy go trochę później, jak już była trochę starsza (ok pół roku) i muszę przyznać, że było to dla mnie zbawienie! Nie musiałam tachać ze sobą wózka np na spacer do pobliskiego sklepu... A Asia je uwielbiała

Dłuuuugo czytałam opinie, zanim je kupiłam i ostatecznie zdecydowałam się właśnie na tą firmę (bo to nasze nosidło ma możliwość noszenia dziecko również przodem do świata).

Chustę elastyczną też mam - używałam w pierwszych miesiącach, szczególnie jak A była marudna, a ja chciałam coś ogarnąć w domu - dwie wolne ręce to zbawienie!
Stary 2016-09-27, 14:39   #2927
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
CZeść! Bardzo prosze o kciuki dzisiaj, bo mamy wizytę i jak zwykle panikuję
Bardzo tez chciałabym poznac płeć, a raczej potwierdzić tą z genetycznego... a miałam się nie przywiązywać do płci z genetycznego...

dzięki sprobuje

dzięki

wczoraj odebrała sok i bedę wychylała po 2 kielonki

jeśli się skuszę, a coraz bardziej się na to nakręcam to na ptaszka, niepotrzebny mi wielki miś, a ptaszka można do wózka wrzucić też na spacer.

o te tabletki to też opcja jeśli pokrzywa nie pomoże

witaj

gotować to jeszcze mogę, obierać nienawidzę

witaj

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

właśnie zdałam obie sprawę, ze nie przeczytałam żadnej ksiazki o dzieciach, nie moglądam filmików i nawet mi się nie chce bardziej w jakiś serial bym się wkreciła niż w to... mam nadzieje, ze w końcu mnie natchnie, bo przeciez jesteśmy kompletnie niedoświadczeni

Ptaszek też mi bardziej odpowiada wymiarami. W ten weekend ktoś pisał tutaj o rabacie 20% na stronie Whisbear. A 7-9 października ma być 20% na stronie Mamissima i chyba tam będę polować

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 14:39   #2928
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze się nad tym nie zastanawiałam... temat do ogarnięcia zresztą jak masa innych

bardzo się cieszę, że wczoraj popołudnie spędziłam u rodziców, bo przyszli teściowie i zaczęli rozkminiać jak mamy ustawić sobie komodę itd itp. podczas gdy moim zdaniem temat z Tż już ustaliłam wcześniej. Oojjj dobrze, że mnie nie było. Dobrze, że ja u nich nie ustalam, gdzie krzesła i gdzie stół usadowić
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 14:44   #2929
ila26
Raczkowanie

Cytat:

Witam nowa mamusie
I za dzisiejsze wizyty.

Szumisie są w Smyku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 15:22   #2930
justkonev
Zakorzenienie

Escorpio jak tam?
Stary 2016-09-27, 15:45   #2931
Fantazja_
Zakorzenienie

no właśnie Escorpio bo mariea czeka pewnie z farbkami
Stary 2016-09-27, 16:02   #2932
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty i witam nową mamusię

Dziś o 4 wstałam siku, już nie wstrzymywałam, ale oczywiście przez godzinę nie mogłam zasnąć
Mnie wysłał do dentysty.

15/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 16:08   #2933
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Dzien dobry

Dzisiaj mega meczacy dzien: zrobilam pranie, odwiedzilam poczte, potem musialam wrocic do domu na siku, potem wrocic na zakupy. Siedze teraz i nawet nie mam sily reki podniesc.

Mnie gin nie wysylal do dentysty, ale wlasnie sie umowilam na czwartek. Mam nadzieje, ze nic nie wynajdzie.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 16:10   #2934
Lilotka
Zakorzenienie

Ferimori kciuki. A lekarka jakas niepoważna, odrazu bym zmieniała.

15/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 16:22   #2935
axn22
Zakorzenienie

Wróciłam z pracy, zjadłam obiad... i teraz tak myślę za co się zabrać. Mieszkanie wygląda jak jakieś pobojowisko... Na 20.00 na trening więc i tak cudów już nie zdziałam
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-27, 16:38   #2936
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Wróciłam z pracy, zjadłam obiad... i teraz tak myślę za co się zabrać. Mieszkanie wygląda jak jakieś pobojowisko... Na 20.00 na trening więc i tak cudów już nie zdziałam
Nawet mi nie przypominaj.. musze jutro ogarnąć mieszkanie zabiore sie za to od rana

Prawdopodobnie w sobote jedziemy na cały dzień do Krakowa, mamy w planach Ikea, oglądanie wózków i zakupy ubraniowe
Stary 2016-09-27, 16:43   #2937
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Nawet mi nie przypominaj.. musze jutro ogarnąć mieszkanie zabiore sie za to od rana

Prawdopodobnie w sobote jedziemy na cały dzień do Krakowa, mamy w planach Ikea, oglądanie wózków i zakupy ubraniowe
Oj chciałabym tak kiedyś mieć czas rano żeby posprzątać
Sprzątanie po pracy to mnie wykańcza...

Chociaż to chodzenie po sklepach w Krakowie wydaje mi się jeszcze bardziej męczące
Stary 2016-09-27, 16:45   #2938
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

to w sobotę same przyjemności:br okul:

ja dziś w pułkach trochę roszad porobiłam, muszę się jeszcze zabrać za ciuchy letnie. Nigdy nie chowałam, wszystkie miałam w pułkach, ale teraz chyba do worów i do szafowego pawlacza

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:

Chociaż to chodzenie po sklepach w Krakowie wydaje mi się jeszcze bardziej męczące
a kiedy będziesz szła na L4? będziesz chciała iść?
Stary 2016-09-27, 16:45   #2939
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem jak ja to wytrzymam Ale musimy to wszystko ogarnąć w jeden dzień, nie mamy wyjścia
Choć oglądanie wózków mnie cieszy
Stary 2016-09-27, 16:50   #2940
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy będziesz szła na L4? będziesz chciała iść?
Nie wiem, na pewno nie wcześniej niż w listopadzie. Albo nawet od grudnia. Jakoś nie widzi mi się iść na L4 "bo mi się należy". Kompletnie nic mi nie dolega... Jakbym już teraz poszła to jasne odpoczęłabym, posiedziałabym sobie w domu dzień, dwa, trzy... ale szczerze mówiąc później szlag by mnie trafił.

Jak nie mam niczego do sprzątania/gotowania/itp/itd to wieczorem już mnie cholera bierze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości