Mamy majowe cz. VI - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-12, 10:00   #2941
milutek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Fartuch przyszło mi do głowy takie rozwiązanie żebyś zapisała się do jakiegoś psychiatry i opowiedziała o tym, że teraz bardzo boisz się porodu sn, może wypisze skierowanie na CC ? ....
Ale kochana odpocznij na razie, uspokój się, prześpij się z tym. Na pewno jutro znajdziesz jakieś rozwiązanie, bo teraz masz mega stres i ciężko coś sensownego wymyślić.
Stary 2017-04-12, 10:04   #2942
bunnybe
Zadomowienie

No wlasnie Fartuch znajomosci, gdyby nie to moja przyjaciółka mialaby tylko jednego synka zamiast blizniakow choc drugi i tak urodzil sie w zamartwicy i niby ciaze bliźniacze traktowane sa ze szczególna uwaga a jak pojechala do szpitala z raczka jednego juz w pochwie to ja posadzili w kolejce do cesarki z 7 osobami przed nia i tylko dlatego ze meza kuzynka ktora jest kardiologiem miala przyjaciółkę ginekologa ze studiow w tym szpitalu ktora co prawda przebywala wtedy na urlopie ale zadzwonila i powiedziala ze maja jej pierwszej zrobic cesarke to skonczyloby sie tragicznie taka jest rzeczywistość w naszych szpitalach
Stary 2017-04-12, 10:06   #2943
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Ale luteina jest na skracającej się szyjkę, nic nie wnosi do rozwoju płuc. Na płuca podaje się sterydy.

Fartuch - współczuję sytuacji, może pogadaj szczerze z lekarzem swoim? Niech Ci to wytłumaczy, skoro nie jest to bezwzględne wskazanie do CC, to nie jest to takie groźne? A może da Ci skierowanie na CC?

Ja przepowiadacze czuję jako takie chwilowe napinanie całego brzucha - nie boli, ale jest nieprzyjemne. Raczej tak raz na dwa dni się zdarza. Kości na dole też mnie dość mocno bolą, zwłaszcza w nocy jak zmieniam pozycję... Takie uroki ciąży 😀
Najbardziej wkurza mnie ta bezsennosc. Budzę się koło 3-4 i nie śpię do 6 a o 7 często wstaje synek wysłany jak skowronek, a matka-wrak...
Dziś wstałam, zjadłam coś, wykapalam się i o 6 się znów położyłam, synek na szczęście spał do 8.30 😊

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wiem o tym, ale po odstawieniu luteiny jest większe prawdopodobieństwo szybszego porodu, kiedy te płuca nie są jeszcze do końca rozwinięte. O to mi chodziło
Też śpię na raty

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 10:07   #2944
ania9o
Zakorzenienie

Inezz tak luteina jest na szyjkę ale my rozmawiamy o przedwczesnym porodzie i o tym, że chłopcy jakby wolniej się rozwijają i dziewczynki wcześniaki są silniejsze. Żadna nie napisała, że luteina na płuca działa

Fartuszku, ciężko coś doradzić. Na pewno będzie wszystko dobrze, będą monitorować i nie pozwolą żeby się Malutkiemu coś stało. Trzymaj sie i staraj mniej stresować

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 10:08   #2945
milutek
Wtajemniczenie

Fartuch - jeszcze jedno przyszło mi do głowy, jakiś czas temu byłam w Gdańsku u jednego ekscentrycznego pana ortopedy z powodu bólu spojenia. Z jego gadki wynikało że bez problemu może wypisać mi skierowanie na CC. także jakby co mogę Ci podesłać na priv namiary na niego.
Stary 2017-04-12, 10:08   #2946
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Wiem o tym, ale po odstawieniu luteiny jest większe prawdopodobieństwo szybszego porodu, kiedy te płuca nie są jeszcze do końca rozwinięte. O to mi chodziło
Też śpię na raty

Aha, no fakt w sumie 😊 ja luteine odstawilam, bo moja szyjka ma ponad 4 cm i boję się że nie będzie się wcale skracać 😀 a w pierwszej ciąży skracają się wcześnie, aż pessar mieli mi zakładać.

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 10:09   #2947
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
No wlasnie Fartuch znajomosci, gdyby nie to moja przyjaciółka mialaby tylko jednego synka zamiast blizniakow choc drugi i tak urodzil sie w zamartwicy i niby ciaze bliźniacze traktowane sa ze szczególna uwaga a jak pojechala do szpitala z raczka jednego juz w pochwie to ja posadzili w kolejce do cesarki z 7 osobami przed nia i tylko dlatego ze meza kuzynka ktora jest kardiologiem miala przyjaciółkę ginekologa ze studiow w tym szpitalu ktora co prawda przebywala wtedy na urlopie ale zadzwonila i powiedziala ze maja jej pierwszej zrobic cesarke to skonczyloby sie tragicznie taka jest rzeczywistość w naszych szpitalach
Straszne! I naprawdę bulwersujące, że takie rzeczy się dzieją...
Ktoś tu pisał, że skierowanie od psychiatry może nie być traktowane poważnie i lepiej szukać okulisty czy ortopedy. Myślę, że to wszystko kwestia ceny i jak nie w najbliższej okolicy, to w dalszym mieście na pewno znajdzie się lekarz, który wystawi takie zaświadczenie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 10:10   #2948
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Mohnka tak, na usg widac ze przy szyi wyraznie duzo tej pepowiny

O kurde :/ trzeba wierzyć..że będzie dobrze! Nie takie przypadki znane lekarzom.. A nie jest to wskazanie do cięcia? Albo pobytu w szpitalu, żeby kontrolować tętno dziecka? Licz ruchy, teraz to na pewno istotne. 😘😘 jak coś reaguj szybciutko 😘

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 10:11   #2949
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Aha, no fakt w sumie 😊 ja luteine odstawilam, bo moja szyjka ma ponad 4 cm i boję się że nie będzie się wcale skracać 😀 a w pierwszej ciąży skracają się wcześnie, aż pessar mieli mi zakładać.

Ja mam 2,7 od początku ciąży i coraz częstsze twardnienia brzucha, więc biorę jeszcze ten tydzień do donoszonej. A potem niech się dzieje, co chce

Stary 2017-04-12, 10:15   #2950
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Fartuch - jeszcze jedno przyszło mi do głowy, jakiś czas temu byłam w Gdańsku u jednego ekscentrycznego pana ortopedy z powodu bólu spojenia. Z jego gadki wynikało że bez problemu może wypisać mi skierowanie na CC. także jakby co mogę Ci podesłać na priv namiary na niego.
o, o wlasnie moze to jest mysl i jakby dobrze napisal ze spojenie mocno sie rozeszlo to chyba ginekolog w szpitalu nie jest w stanie tego sprawdzic i podwazyc?
Stary 2017-04-12, 10:16   #2951
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Straszne! I naprawdę bulwersujące, że takie rzeczy się dzieją...
Ktoś tu pisał, że skierowanie od psychiatry może nie być traktowane poważnie i lepiej szukać okulisty czy ortopedy. Myślę, że to wszystko kwestia ceny i jak nie w najbliższej okolicy, to w dalszym mieście na pewno znajdzie się lekarz, który wystawi takie zaświadczenie.

Ja myślę że absolutnie nikt nie podwazy skierowania od psychiatry - lekarze mają respekt dla innych specjalności. Ale bardziej balabym się, że psychiatra na tym etapie ciąży nie wystawi takiego skierowania, diagnozowanie tokofobii to raczej nie jest jedna wizyta... A z reguły wcześniej idzie się do lekarza. Chyba, żeby po prostu szczerze powiedzieć o co chodzi...

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 10:16   #2952
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Takie zaświadczenia dzisiaj są traktowane z przymrużeniem oka. Niestety. Lekarze na sali porodowej sami oceniają możliwość porodu sn. W szpitalu kilka przypadków było z zaświadczeniem do cc i skończyło się sn. Jeden przypadek skończył się cc bo bliźniaki się ułożyły poprzecznie a były wcześniej główkowo.. 😞 lekarze i położne non stop mówią o tych zaświadczeniach, że to jest już nagminne i ta ilość jest przerażająca.. 😞😞

Stary 2017-04-12, 10:19   #2953
decorail
Zakorzenienie

Fartuch - dziwne, że to nie jest wskazanie do CC, ale lekarze na pewno nie będą ryzykować - jak pojedziesz do szpitala to mów od razu jaka jest sytuacja - naprawdę uważam, że czasy i nagonka medialna jest tak duża, że żaden ginekolog nie będzie ryzykował waszym zdrowiem

Kupiłam tą małą paczkę pampersów, zrobiłam anty-HIV i czekam na kuriera z ostatnią w sumie paczką już Może dziś mnie olśni i ogarnę pokoik.

Mnie boli okresowo codziennie (chociaż ból to zdecydowanie za duże słowo) i właśnie te kłucia odczuwam, ale myślę, że spokojnie kwiecień w dwupaku wytrzymam
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 10:28   #2954
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Anita - ale emocje trzymam kciuki jutro za Was i troche niezdrowo Ci zazdroszczę, ze juz jutro będziesz tulić maluszka

Fartuszek - ojej, ale sie porobiło. Mam nadzieje ze wszystko bedzie okej

Witam sie w ciazy donoszonej! chce juz rodzic :p
Wczoraj miałam kryzys straszny wieczorem... Wszystko mnie wkurzało, plakac mi sie chciało...
Wyczekuje juz dnia porodu jak małe dziecko na gwiazdkę

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 10:41   #2955
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7280890 6]Anita - ale emocje trzymam kciuki jutro za Was i troche niezdrowo Ci zazdroszczę, ze juz jutro będziesz tulić maluszka

Fartuszek - ojej, ale sie porobiło. Mam nadzieje ze wszystko bedzie okej

Witam sie w ciazy donoszonej! chce juz rodzicWczoraj miałam kryzys straszny wieczorem... Wszystko mnie wkurzało, plakac mi sie chciało...
Wyczekuje juz dnia porodu jak małe dziecko na gwiazdkę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Brawo! 😘 powiedz Kochana Tobie ten czop też zaczął odchodzić? Dalej coś się dzieje? U mnie sporo takiego śluzu, geste glutki już od piątku. (przepraszam za taką dokładność &#128555 i nie wiem, czy to ok. Niby lekarz widział i stwierdził, że w normie a myślę, czy któraś tak ma? To chyba parę dni przed porodem się dzieje? 😜 nic nie wiem już. 😊
Też czekam na Maleństwo 😍 w domu mi łatwiej, w szpitalu byłam zaprogramowana na walkę o dni..

Stary 2017-04-12, 10:52   #2956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Brawo! 😘 powiedz Kochana Tobie ten czop też zaczął odchodzić? Dalej coś się dzieje? U mnie sporo takiego śluzu, geste glutki już od piątku. (przepraszam za taką dokładność &#128555 i nie wiem, czy to ok. Niby lekarz widział i stwierdził, że w normie a myślę, czy któraś tak ma? To chyba parę dni przed porodem się dzieje? 😜 nic nie wiem już. 😊
Też czekam na Maleństwo 😍 w domu mi łatwiej, w szpitalu byłam zaprogramowana na walkę o dni..

Wtedy raz widziłam, że coś tam odeszło i od wczoraj mam biały gęsty śluz.. więc może jesteśmy blisko ?
Mam już długi czas te twardnienie brzucha, momentami boli mnie dół pleców i brzuch ale mija.. i tak się ciągle nakręcam i tylko się denerwuje
Wiadomo, że w domu Ci łatwiej z dala od badań itp nie myślisz o tym bo nikt Ci nie gada... nie słuchasz głupich komentarzy lekarzy " może to już dzis" kiedy walczysz o każdy dzień
teraz jesteśmy bezpieczne i niech nasze dzieciaczki wychodzą
Stary 2017-04-12, 10:52   #2957
Baambi
Zadomowienie

Fartuszku a może jak nie w szpitalu to cc w jakiejś prywatnej klinice?
Może coś da sie załatwić. Bardzo Ci współczuje, domyślam się co musisz teraz przeżywać.
Ale wierzę że nie ma sytuacji bez wyjścia i coś się da poradzić.
Trzymaj się

Bunny dzięki za zapytanie o kupon kupiliśmy chicco za w sumie 720 z przesyłką
czekamy na paczkę

Ja jestem bliżniak:P co do facetów to na ogół słyszałam że są niezdecydowani, gadatliwi i kochliwi ale mają problem z zaangażowaniem

Anita to jutro wielki dzień, będziesz już mogła poczuć swojego malucha <3 ale będzie wyjątkowo

Dziewczyny a jaką tą maść nagietkową macie i gdzie kupilyście?

O ja też mam to kłucie szyjki średnio z 2 razy dziennie tak zakłuje
ale twardnień żadnych nie mam czy innych objawów.

Decorail a jak teraz kotek? Wymiotował jeszcze? Jaką ma kupę po tym jedzeniu?

Ja mam marzenie zamieszkać nad morzem Czasami nam krąży po głowie Trójmiasto Ale teraz inne mamy plany, może kiedyś
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 10:57   #2958
gornek
Zakorzenienie

Happiness dzisiaj mam 36+5. W weekend bedzie donoszona ale ponoć w święta nie robią planowych tylko nagle. A boje sie, ze właśnie u mnie do tego dojdzie.
Fartuch ja bym poszła jeszcze do innego lekarza moze on da skierowanie do cc, bo ja bym sie bała rodzic naturalnie przecież to taki stres :/
Wiecie co strasznie mi brakuje mojej psicy, która zawsze sie przytuliła i szlysmy spać albo na spacer.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 10:59   #2959
fartuch
Zakorzenienie

U mnie niestety nie ma prywatnych klinik, byl swissmed ale zamknęli.

Umowilam się do ginekologa ktory chetnie robi cc, jest dobrym specjalista ktory pracuje w szpitalu, wcisnal mnie najszybciej jak sie dalo, jutro na 20:45.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Teraz bacznie obserwuje malego, leze i nic nie robie dzis, chociaz moze spakuje do końca torbę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 11:05   #2960
Baambi
Zadomowienie

Fartuch uff, to jest dobra informacja. A dzisiaj ktoś Cię odwiedzi? Lepiej żebyś sama nie siedziała ze swoimi myślami.
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 11:24   #2961
bunnybe
Zadomowienie

Fartuch ciesze sie i 3mam kciuki za jutrzejsza wizyte, będzie dobrze, postaraj sie zachować spokój

Bambi o to to z tymi facetami blizniakami jasne ze nie wszyscy sa tacy sami ale ja uwazam, ze jest cos takiego jak cechy charakterystyczne dla danego znaku, chocby po samej sobie (baran ) to widzę

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-04-12 o 11:31
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 11:37   #2962
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7280980 1]Wtedy raz widziłam, że coś tam odeszło i od wczoraj mam biały gęsty śluz.. więc może jesteśmy blisko ?
Mam już długi czas te twardnienie brzucha, momentami boli mnie dół pleców i brzuch ale mija.. i tak się ciągle nakręcam i tylko się denerwuje
Wiadomo, że w domu Ci łatwiej z dala od badań itp nie myślisz o tym bo nikt Ci nie gada... nie słuchasz głupich komentarzy lekarzy " może to już dzis" kiedy walczysz o każdy dzień
teraz jesteśmy bezpieczne i niech nasze dzieciaczki wychodzą[/QUOTE]
To my na podobnym etapie 😀😘 a masz rozwarcie?

Stary 2017-04-12, 11:39   #2963
happiness__
Rozeznanie

Fartuch, super, że udało się umówić.

Dziewczyny mój tata bliźniak jest totalnym przeciwieństwem tego opisu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 11:39   #2964
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
U mnie niestety nie ma prywatnych klinik, byl swissmed ale zamknęli.

Umowilam się do ginekologa ktory chetnie robi cc, jest dobrym specjalista ktory pracuje w szpitalu, wcisnal mnie najszybciej jak sie dalo, jutro na 20:45.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Teraz bacznie obserwuje malego, leze i nic nie robie dzis, chociaz moze spakuje do końca torbę

Trzymam kciuki..żeby się udało! 😘😘 odpoczywaj i obserwuj Maleństwo.

Stary 2017-04-12, 11:40   #2965
Konto usunięte

Cytat:
To my na podobnym etapie 😀😘 a masz rozwarcie?

chciałabym to wiedzieć ale w UK tego nie sprawdzają... chyba, że sama sobie palec włożę a chciałabym bardzo wiedzieć..
Od niedzieli chodzę co dwa schodki w domu i po tż chodzę na około drogi ;d
Stary 2017-04-12, 11:52   #2966
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7281131 6]chciałabym to wiedzieć ale w UK tego nie sprawdzają... chyba, że sama sobie palec włożę a chciałabym bardzo wiedzieć..
Od niedzieli chodzę co dwa schodki w domu i po tż chodzę na około drogi ;d[/QUOTE]
Ja żeby nie chodzić po schodach do wc na dół mam u góry wiaderko 😂😂😂... Specjalnie kupione na tą okazję.. I schodzę tylko jak mam dłuższą potrzebę 😂 sama w domu jestem więc też się boję schodzić na dół ciągle.. U góry mam zapas jedzenia 😜😁

Stary 2017-04-12, 11:53   #2967
Konto usunięte

Wlasnie przyszła paczka od mojej kuzynki dostałam bodziaki, płyny do mycia i komplet myszka minnie który mnie urzekł Załącznik 7017596

Stary 2017-04-12, 11:53   #2968
Konto usunięte

Cytat:
Ja żeby nie chodzić po schodach do wc na dół mam u góry wiaderko ... Specjalnie kupione na tą okazję.. I schodzę tylko jak mam dłuższą potrzebę sama w domu jestem więc też się boję schodzić na dół ciągle.. U góry mam zapas jedzenia

Ty jestes innym przypadkiem :p i bardzo dobrze ze tak masz bo musisz o was dbać :p

Stary 2017-04-12, 12:22   #2969
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Gotowe ☺😍
1491996116596.jpg1491996124472.jpg

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 12:23   #2970
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
pieknie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości