![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Alien Wiki to duża i śliczna dziewczynka
![]() Tiaaro, a kiedy zobaczymi twoją córcię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Wtajemniczenie
|
Wika to już prawie roczne dziecko, szok
![]() ![]() Oj Kasiulka dla mnie nawet chodzenie po Sephorze, już nie mówiąc o zakupach to sam relaks. Nie da się ukryć że wiele się zmieniło. Zresztą ja zawsze myślałam że nie nadaje się na matke i dziecko palnowałam za jakieś 10 lat. Wyszło inaczej i bardzo dobrze.
#2943 |
Wtajemniczenie
|
platku moj TZ informatyk wlozyl do kompa plyte na ktorej nie ma wejscia na usb. mialo to byc tylko tymczasowe do poki nie dostanie nowego procesora. niestety gosciu na allegro wykiwal nas i nie dostalismy tego procesora. na szczescie nie wplacilismy na konto pieniedzy bo niecale 400 zł. teraz znowu TZ szuka innego. wiec nawet nie mam jak przezucic posiadanych na aparacie zdjec.
Alien a co do sil na sprzatenie to sama nie wiem skad. nawet kiedy Wikulka daje mi popalic i marze ze kiedy zasnie to wreszcie sobie siade z kubkiem kawy i odpoczne. i nic z tego. sprzatam wtedy kuchnie lub lazienke. zmywam szafki i lodowke, gotuje wmiedzyczasie. tak mi sie po ciazy zmienilo
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zadomowienie
|
Alienku, wydaje mi się, że "Uśnij wreszcie" jest Tracy Hogg. A o jakiej metodzie myślisz pisząc, że T. Hogg jest jej przeciwna?
Twoja córcia jest śliczniutka ![]() ![]() ![]() U nas dziś słoneczko świeciło, tylko był zimny wiatr, ale opatuliłam Natalkę i byłysmy na spacerku prawie 3 godziny. Spryciula, odkąd zaczęła siedzieć to juz nie chce cały czas leżeć w wózku tylko większą część czasu spędza na siedząco i zaciekawiona ogląda wszystko wokół. ![]() Wklejam kombinezon i buciki, które ostatnio kupilismy dla Luli ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
Kostko -- śliczne
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zadomowienie
|
Ch_aga, Natalka nosi jeszcze rozmiar 68, a kombinezon kupiłam (a dokładnie TŻ kupił w Carrefourze za 56 zł) na 74. Jest gruby i cieplutki. Wewnątrz jest polar, więc jest milutki
![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
Witam my dziś byłyśmy na rechabilitacji
![]() ![]() Agika męskich takich nie widziałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Płatku Kostko fajne te kombinezony niebieskie ![]() My na Andrzejki chyba pójdziemy na dyskoteke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Wtajemniczenie
|
wklejam obiecane zdjatka.robione na szybko i tylko kilka. teraz juz bede w miare systematycznie je wklejac.
drugie i trzecie to jakby ktos nie wierzyl ze Wiktoria pomagala TZtowi przy stawianiu kominka ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zadomowienie
|
Jakie ma piękne włoski !!!
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Wtajemniczenie
|
Tiaara jakie ona ma super włoski
![]() Ale masz genialny stolik pod komuter. Dół od maszyny Singera tak? Julka osiągnęła kolejny etap wtajemniczenia: potrafi uklęknąć, chwyta się łózka i śmiesznie rusza dupką ![]()
#2951 |
Zakorzenienie
|
Rety ależ sie Wika zmieniła
![]() ![]() ![]() ![]() Alienowa Wikusia też przesliczna dziewczynka - Alien czy ona juz zaczyna chodzic? ![]() ![]() Oliwka ostatnio opiera sie na dloniach, unosi pupke bardzo wysoko a cieżar ciała utrzymuje na palcach u nóg ![]() ![]() Byłam po południu z małżem w OBI, wydalismy 1000 zł na jakies kraniki, rurki, kolanka, klamki, zamki i inne duperele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2952 |
Wtajemniczenie
|
Widze Kasiulka że urzekła Cię moja historia
![]() A relacja z zakupów w OBI bardzo mnie interesuje bo przecież nas też to czeka. Tylko cholera czekamy na księge wieczystą i bye bye marzenia o domu witaj mieszkanko. Julka pierwszy raz od dłuższego czasu zasnęła sama a nie przy butli ![]()
#2953 |
Zadomowienie
|
ALien Wiki śliczna i kurteczka też bardzo ładna
![]() Tiaaro ja to okna chyba latem ostatnio myłam - miałam w planie w najbliższą sobotę, ale ze względu na szpital w domu - chyba odpuszczę. Muszę też zamówić pranie dywanów - bo KAmil mi dziś np. dwa razy chlustnął na dywan w pokoiku. U nas naprawdę szpital - KAmil chory, TŻ zapalenie oskrzeli, a ja jak wiecie anginka ![]() ![]() Joasiu - KAmil nadal robi zielone kupy - dziś zrobił cztery, ale konystencja w miarę więc wiem, że się stabilizuje, ale w naszym przypadku doktor powiedziała, że może to być reakcja na syrop. Pod wieczór podałam mu strzykawką antybiotyk - po troszeczkę i na koniec mi zwymiotował znowu. Ale wcisnęłam mu jeszcze potem. JAk tak dalej pójdzie to zastrzyki.
#2954 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro nadziwić się nie mogę jakie Wiki ma śliczne włoski
![]() ![]() ![]() Kostko fajny kombinezon odrazu z butkami to bardzo praktyczne ![]() Kasiulko, a to dopiero poczatek wydatków ![]() ![]() ![]() Dzisiaj Mati spał w dzień dwie godziny i później po południu godzinę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny jak ja nie mogę doczekać się wyjazdu do rodzinki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
Agiko jak Kamil zwymiotował antybiotyk to tak jakby go nie przyjął
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zadomowienie
|
Oj ja gapcia jestem- dopiero poczytałam posty z tej strony.
Tiaaro WIki śliczna i te włoski. Bardzo się zmieniła i urosła. No i kominek zapowiada się bardzo ciekawie ![]() KAsiulek z fachowcami coraz gorzej - bo jest ich coraz mniej. Teraz, żeby znależć ekipę remontującą lub budującą dom to jedna wielka porażka ![]() Kostko fajny kombinezon - chyba sprawię KAmilkowi podobny. Dostałam jeden bardzo ładny, ale na 68 więc założy z 2 razy i po kombinezonie. Byłam wczoraj w Carrefourze, ale nie widziałam. Muszę przyczaić dostawę ![]() Idę wysuszyć włoski i spać. jak spędzę noc - oto wielka zagadka. napiszę z samego ranka. dobranoc
#2957 |
Zakorzenienie
|
O kochane, okna to ja ostatnio myłam na święta wielkanocne
![]() ![]() Płatku mam w nosie urządzanie wnętrz, ja jestem prosta zwykła baba a nie jakies ę i ą, wystarczą mi te graty które teraz mamy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Wtajemniczenie
|
Agika kobito Ty się weź opanuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! A jak Cię bardzie rozłoży to co zrobisz? Marsz mi na L4! Do piatku ok ale później posiedź w domu. Przecież jak się nie doleczycie to może to też wpływać na Kamilka!
Ja mam obsesje czystości i musze mieć posprzatane. Julka siedzi na puzzlach a ja tak skokami wycieram kurze, zamiatam, chowam śrubki i kable TŻ ![]() Kasiulka urzadznie wnetrz to kolejna moja obsesja. Musze mieć wszystko zaplanowane i skomponowane. Nawet już wiem jakie kolory bedą w poszczególnych pomieszczeniach. Sypialnia pistacjowo-różowa a salon niebieskie ściany i ciemne, drewniane meble. Albo delikatna, złamana czerwień i jasna sosna plus trawiaste dodatki. Matko ja naprawde powinnam się leczyć, jakaś psychiczna jestem. ![]()
#2959 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny. rzeczywiscie wiki coraz wieksza a co do wloskow odkad jej obcielam jakis czas temu to nie rosna juz jej tak szybko jak kiedys. ale najwiekszy problem z tym ze chociaz uczesane to po kilku godzinach wygladaja jakby grzebienia nie widzialy od kilku dni. a gumka i tak po jakims czasie laduje na ziemi. wiec wlosy wlaza do oczu i wyglada jak maly poczochraniec.
joasiu tak podstaa stolika to singer a blacik z szufladka byl zamowiony u stolarza. calosc kosztowala mnie 150 zł a nikt inny takiego nie ma. wczesniej bylo to moje biurko do pisania i toaletka ale kiedy TZ sprowadzil sie do mnie z komputerem to stracilam swoj stolik. co do sprzatanias to juz tak po ciazy mi zostalo kazdej z nas cos sie poprzestawialo ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
Ja tż lubie mieć posprzątane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
Też mi się wydaje, że mi odbija, ale większe jest poczucie obowiązku. Jedyne co by mnie teraz zmusiło do siedzenia w domu to Kamil i jakbym nie miała go z kim zostawić. Z drugiej strony wydaje mi się, że lepiej jak z nim nie przebywam i nie przekazuję swoich wirusków. Ale jutro już piątek, a przyszłym tygodniu idę tylko w poniedziałek na kilka godzin. POtem wolne
![]() Walka z antybiotykiem trwa. Płatku dokładnie robię jak mówisz, jak zwymiotuje to zwiększam mu dawkę. TAk więc mam pewność, że połknął co trzeba, ale załamuje mnie jak widzę, ze specjalnie wyusza wymioty. CO my w tedy z mężem robimy, by odwrócić jego uwagę ![]() JA podobnie jak Joasia to mam manię na punkcie urządzania wnętrz. Musi wszystko być zaplanowane i pasować, bo jestem chora inaczej. JA w ciągu 4 lat małżeństwa 2 razy zmieniłam całkowicie wystrój w salonie. To się nadaje do psychiatry. Ale teraz już się uwzięłam i nie inwestuję nic w chałupe (no oprócz dodatków). A jeśli chodzi o sprzątanie ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisalam - zabieram się za robotę. A wy powrzucajcie zdjątka maluszków, bo niektórych już dawno nie było ![]()
#2962 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś jest tu jeszcze niewyspany, czy tradycyjnie już tylko ja? Jeny jak mnie boli łowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agiko Mati też wstrzymywał i później się dławił ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja mam koleżankę, która w przeciągu roku potrafi ze trzy razy cały wystrój zmienić w salonie i sypialni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
ja tez jestem niewyspana...Oliwka miała potrzebe dzis w nocy sie często bawic, tak sie trzaskała grzechotkami i miśkami ze spac sie nie dało
![]() ![]() ![]() Ja gdybym miala kase to tez bym sie chetnie pourządzała, ale nie mam wiec musi nam wystarczyc to co mamy ![]() Spadam bo ósma wybiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Serum nie działa. teraz mam na głowie tyle włosów co Kalina ![]()
![]() |
#2965 |
Wtajemniczenie
|
Czuje się jakby mnie TIR rąbnął. Poszłam spać o 23, o 1 pobudka po wrócił TŻ, gadalismy do 2 (w dzień prawie się nie widzimy). O 3.30 Julka urzadziła nocny koncert, godzina z głowy. O 7 na nogach. Płatku ja to chyba się wyśpie ale nie w tym życiu
![]() Jutro na uczelnie. Zajęcia od 11 do 19 ![]()
#2966 |
Przyczajenie
|
Dołaczam do klubu niewyspanych
![]() Od tygodnia kładę młodego wczesniej spać (k.19.00 kąpanko, potem lulu). Wstajemy codzienne wczesnie: ja-5.20, on-6.00, a po przyjsciu od nianiu, po południu już nie ma mowy o jakimkolwiek spaniu, wiec nawet z zasnieciem nie ma problemów, ale za to nocki ostnio mam takie jak płatek. Normalnie co 2 godz. jęki i marudzenia. TŻ mówi, żeby nie ruszać, bo przyzwyczajam dziecko do jedzenia w nocy etc. - ale jak mam spać jak mi gada cos za uchem - to wole już wziąć do łóżka, dać cyca i spać dalej. Gorzej jak zasypiam wtedy, a młody potem spada... Dziś go w ostatniej chwili chwyciłam. Jestem bezprzytomna. Mam pytanko - z tym podawaniem wody w nocy - do dajecie taką zimną - np. przyszykowana wieczorkiem, czy podgrzewacie jak dziecko zaczyna jojczeć? |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
As'Ja ja zawsze daje Matiemu podgrzaną herbatkę
![]() ![]() Mati dzisiaj znowu szaleje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
można ciepłą w termosie trzymac przy łóżku i jakby co tylko przelac do butli, ja tak co prawda nie robie, ale dlatego ze Oliwka w nocy ani nie je ani nie pije
![]() Płatku a Twoj tz to niech najpierw przy Matiemu zacznie pomagac a potem zaczyna dyskusje o drugim dziecku. ![]() Oliweira dalej bezzębna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko ja już się przed tą druga ciążą dobrze zabezpieczam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.