|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
My dzis byliśmy na wycieczce do Ikei
jakby nie było u mnie to 200km wyprawy.Kupiliśmy różnych drobiazgów pełen bagażnik w tym te 4 pojemniki zawieszane - wszystkie kobietki w ciąży miały je albo w ręce albo koszyku chyba to taki hit
|
#2942 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Te pojemniki mysle ze spoko sprawa, np. jak będę pupę przemywać wodą zamiast chusteczek nawilżanych, to jeden na wodę, drugi na waciki, trzeci na podręczne kremy...Idealnie ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
BTW zawsze w ikei mam wrażenie, że tam 3/4 babek jest w ciąży U mnie też dzień porządków, właśnie skończyłam… tzn przerwałam bo skończonym tego stanu nazwać nie można. Ach gorączka sobotniej nocy |
|
|
|
|
#2944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Ikei jestem raz do roku i jakoś nie zwracałam na to uwagi. Dziś było trochę ciężarnych ale myślałam, że tak mi się wydaje no na nie bardziej zwracałam uwagę.
|
#2946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jak nie jestem rozruszania. Jak wieczorem siądę na kanapie po całym dniu i za godzinę wstaje do toalety to o jejuuu. Wszystko boli a ja ledwo nogi stawiam. Nie jedna babcia by wygrała że mną wyścig - kto pierwszy w kibelku 🤪 wczoraj siedziałam 2 godziny na zajęciach, potem zaraz spotkałam się ze znajomymi i 3.5 h przy stoliku w knajpie. Jak szłam do toalety to wszyscy na mnie patrzyli tak utykałam biodra, plecy, kość ogonowa odmówiła wspolpracy. Ostatnio to się porobiło z tą moja sprawnościa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/oensklig...ialy-30199283/ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę komody i rozważam przewijak taki lekki z Woodies i do tego myślałam o takim wózku kuchennym na kółkach z Ikei obok na wszystkie graty
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
|
|
#2951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez nie mam mało tego, jak ostatnio jak byłam w Ikei to przeszłam cały sklep i... nic nie kupiłam (co mi się chyba nigdy wczesniej nie zdarzyło), bo wszystko wydało mi się zbędne co ta ciąża robi z ludźmi![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
Pojemnik na wodę przy przewijaku, wózek na kółkach… widać, kto kotów nie ma
Ja już zasuwam dalej z porządkami, bo po tym jak córka miała przerwę w żłobku od 8 lutego to dom wygląda jak po wojnie… I wróciła wiosna więc może na spacer wyciągniemy jej auto albo hulajnogę |
|
|
|
#2953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zrobię zdjęcie jak trochę ogarnę na tej komodzie Dzień dobry! ![]() My dziś idziemy na festiwal pizzy w pizza hut, ale się najem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2954 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aczkolwiek małe są słodkie Kiedyś się spóźniłam do pracy, bo pod domem taki mały się do mnie doczepił i bałam się ruszyć autem. Nie wiedziałam gdzie jest i bałam się że go przejadę, więc czekałam aż sobie pójdzie ![]() Cytat:
Ja miałam obiecanego kebsa w weekend, ale jak tż średnio może gryźć, to już sobie odpuszczę. Przecież nie będzie patrzył jak jem, aż taka zła nie jestem Nasmażę sobie frytek i też będzie git. Ale Wam życzę smacznego ![]() Ja już z przyzwyczajenia chyba pobudka po 6. Mam ostatnio fazę na kawę z samego rana, ale jak zwykle wrócę pewnie jeszcze do wyrka na 2 godzinki. Zauważyłam, że mały ostatnio w nocy śpi Tzn. jak się budzę, to go nie czuję, więc chyba zrozumiał, że noc=spanie. Ale po godzinie 6 się uaktywnia ![]() Dziś jedziemy na zakupy. Babcia tż się dopomina, żeby ją zabrać tu i ówdzie, więc ciekawe kto pierwszy wymięknie-ja czy babcia lat 80 ![]() ![]() ![]() Miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() Fakt - nie mam kota ale bardzo bym chciała (razem z synem uwielbiamy te stworzenia). Mąż nie chce. Raz udało nam się urobić tatusia i zaadoptowaliśmy małą kicię - niestety okazało się że cierpi na padaczkę. Była z nami ponad miesiąc ale te jej ataki stawały się coraz częstsze i coraz gorsze a syn po szkole sam przebywał z nią w domu - balismy się o ich oboje a weterynarze niezbyt chcieli ją leczyć. Mówili że leki u tak małego kotka obciążają bardzo nerki i wątrobę i proponowali uśpienie. Bardzo przykro, że tak wyszło. Wszyscy troje ciężko to przeszliśmy i mąż teraz zdecydowanie nie chce slyszeć o kocie. 20171028_213732.jpeg
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
mam coraz gorsze kłopoty ze spaniem nie mogę znaleźć wygodnej dla siebie pozycji. Jakie plany na niedziele macie? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
Pajka iść spać i wstać na porod
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas chyba póki co brak planów, ale muszę tż przymusic do położenia mi henny na głowie ![]() Chodzą plotki, że od lipca 500+ na pierwsze dziecko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie obudzilam o 4 i nie moglam spac, a o 4:30 dostalam sms, ze kolezanka ktora miala miec cc w 39 tc bo maluszek nie byl odwrocony, dostala skurczy (tp na polowe marca) i ledwo zdazyli do szpitala..
wiec 3 tygodnie przed terminem... Troche spanikowalam, ze zdrugie to sie nie cacka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2960 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego nie mam nigdzie postawionych łatwo zrzucalnych, przewracalnych rzeczy. Jeszcze w starym mieszkaniu podczas jednej gonitwy młodsza nie wyhamowała i zrobiła ślizg prosto w taki wysoki wazon i go podcięła. Mieliśmy mały potop ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może złożymy jeszcze wózek z Espiro bo mojej mamie się nie chciało ![]() Cytat:
Podatki i inne składki są już strasznie wysokie, za chwilę ludzi nie będzie stać na zatrudnianie pracowników jak zaczną podnosić opłaty
|
|
#2961 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Dzień dobry
Dziewczyny, a jak wybierałyście łóżeczka, faktycznie sprawdzałyście, czy farby mają atest?...Wczoraj upatrzyliśmy sobie łóżeczko z Ikei, myślałam, że będzie nasze, teraz czytam, że i farby powinny mieć atest, i materacyk nie powinien mieć poliestru (ten ma 75%), i już nie wiem.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
#2962 |
|
Rozeznanie
|
Coco jesteś odważna z tą henna i tz.
My dziś na urodziny babci tz idziemy więc się najem ale zastanawiam się w co się ubrać no i zaraz jadę odebrać tort. Taa 500+ a ciekawe ile wzrosną ceny żywności i innych rzeczy i jaka będzie zaraz wartość pieniądza jak inflacja znów skoczy do góry. Więc owszem jak dadzą a dadzą na pewno by mieć zagwarantowana wygrana w wyborach to wezmę bo w końcu place podatki ale nie żeby mnie to jakos cieszyło. No i jeszcze mniej kobiet będzie chciało wrócić na rynek pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama mówiła że kupuje jakiś tam chleb czasem co lubi to rok temu bochenek kosztował 6zł, a teraz 10
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
No sama po sobie widzę jak jedzenie poszło do góry gdzie głównymi sklepami to Lidl czy biedra a wloze kilka rzeczy do wózka i zaraz 150zl. Owszem lubię kupić rzeczy dobre jakościowo ale wiem że dla osób mniej zarabiających zaczyna się problem.
|
|
|
#2965 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Czy ktoras z Was miała zawroty głowy teraz z 3 trymestrze? Obudziłam sie i od rana mam helikopter ze ledwo stoję. Nigdy tak nie miałam nie wiem co mi sie dzieje ?! Ciśnienie dość niskie ale takie mam zawsze - pije kawę moze cos to da ?! |
|
|
|
#2966 | ||
|
Raczkowanie
|
NibyNic słodki kiciuś
Cytat:
Wypieram ten scenariusz ![]() Cytat:
Planów specjalnych nie mam poza spacerem i porządkami. Klapnęłam na chwilę na tyłek i szukam jakichś puzzli dla córki w ramach rozrywki
|
||
|
|
|
#2967 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#2968 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ciśnienie tez dzis 90/60 mam ale to u mnie norma. Ten tydzień byłam w pracy plus ogarniałam i organizowałam mieszkanie pod małego ... moze za dużo tego było . Mam wizytę w środę na szczęście to popytam lekarza. |
||
|
|
|
#2969 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no...nie wcisłabym dziś wczoraj byliśmy u znajomych, którzy jedzenia nie żałują i tak pojadłam lazani, że szok ![]() ![]() ![]() Cytat:
My lubimy dobrze zjeść i lubimy produkty wysokiej jakości (tygodnie włoskie itd są dla nas ), często korzystam z promocji na coś co możemy oszczędzić typu kup 3 i wtedy mam masło za 4zł zamiast za 6 owoce tak jak Lisek kupuję sezonowe, mam też pół zamrażalki owoców zamrożonych w lecie, wtedy też robię dżemy i przetwory z papryki, ogórków, ale wszystko kosztuje dobrej jakości mięso, wędliny...wiejskie jaja! A nasz ulubiony chleb jest w cenie 11 zł za kg Dzień dobry ![]() My dziś późno wstaliśmy, idę robić obiad bo na śniadanie wjechała kawka i rogal ![]() W środę wizyta, muszę się jutro albo pojutrze na badania zebrać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

jakby nie było u mnie to 200km wyprawy.
chyba to taki hit

BTW zawsze w ikei mam wrażenie, że tam 3/4 babek jest w ciąży
biodra, plecy, kość ogonowa odmówiła wspolpracy. Ostatnio to się porobiło z tą moja sprawnościa

tp

Aczkolwiek małe są słodkie
Kiedyś się spóźniłam do pracy, bo pod domem taki mały się do mnie doczepił i bałam się ruszyć autem. Nie wiedziałam gdzie jest i bałam się że go przejadę, więc czekałam aż sobie pójdzie 

mam coraz gorsze kłopoty ze spaniem
nie mogę znaleźć wygodnej dla siebie pozycji.
26.08.2017
Podatki i inne składki są już strasznie wysokie, za chwilę ludzi nie będzie stać na zatrudnianie pracowników jak zaczną podnosić opłaty
owoce tak jak Lisek kupuję sezonowe, mam też pół zamrażalki owoców zamrożonych w lecie, wtedy też robię dżemy i przetwory z papryki, ogórków, ale wszystko kosztuje