Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-23, 20:50   #2941
NibyNic
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

My dzis byliśmy na wycieczce do Ikei jakby nie było u mnie to 200km wyprawy.

Kupiliśmy różnych drobiazgów pełen bagażnik w tym te 4 pojemniki zawieszane - wszystkie kobietki w ciąży miały je albo w ręce albo koszyku chyba to taki hit

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 21:28   #2942
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Cały dzień w porządkach. Nogi mi popuchły. Ledwo chodzę bo i ból pleców i bioder. Zrobiliśmy w końcu porządek z zabawkami córki. Co lepsze schowane dla młodszej, reszta wyleciała. Przenieśliśmy już gondole i fotelik. To drugie idzie do prania a gondolka czyściutka, tylko nie mogę znaleść do niej prześcieradła a miałam nowe. Tz w końcu powiesił mi polkę w sypialni i zrobił porządek w swojej graciarni za lozkiem 🤪 Uporałam się z naszym praniem więc może jutro zacznę już prac dzieciowe ubranka ☺ jeszcze skończyć pakowac torbę i będę spokojniejsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Owocny dzionek jednym słowem
Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Ja sie tez dzis narobilam ale o dziwo oprocz zmeczenia nic mnie nie boli... Podejrzane

Ha! A u mnie odwrotnie: totalnie nic nie zrobiłam, a jak wstałam z kanapy to myślałam, że do kibelka nie dojdę tak mnie wszystko bolało. Chyba jeszcze gorzej jak taka nie rozruszana jestem.
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość

Kupiliśmy różnych drobiazgów pełen bagażnik w tym te 4 pojemniki zawieszane - wszystkie kobietki w ciąży miały je albo w ręce albo koszyku chyba to taki hit
O, faktycznie wyprawa
Te pojemniki mysle ze spoko sprawa, np. jak będę pupę przemywać wodą zamiast chusteczek nawilżanych, to jeden na wodę, drugi na waciki, trzeci na podręczne kremy...Idealnie ☺

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 21:42   #2943
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:

Chyba tylko ja ich nie mam BTW zawsze w ikei mam wrażenie, że tam 3/4 babek jest w ciąży

U mnie też dzień porządków, właśnie skończyłam… tzn przerwałam bo skończonym tego stanu nazwać nie można. Ach gorączka sobotniej nocy
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 21:55   #2944
ofelka 123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Chyba tylko ja ich nie mam BTW zawsze w ikei mam wrażenie, że tam 3/4 babek jest w ciąży

U mnie też dzień porządków, właśnie skończyłam… tzn przerwałam bo skończonym tego stanu nazwać nie można. Ach gorączka sobotniej nocy
Pomimo że nie jestem wielka zwolenniczką ikea ale jak już tam jestem to też zauważyłam że na każdym kroku ciężarna

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 22:26   #2945
NibyNic
Zakorzenienie

Ja w Ikei jestem raz do roku i jakoś nie zwracałam na to uwagi. Dziś było trochę ciężarnych ale myślałam, że tak mi się wydaje no na nie bardziej zwracałam uwagę.

Stary 2019-02-23, 22:41   #2946
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Owocny dzionek jednym słowem Ha! A u mnie odwrotnie: totalnie nic nie zrobiłam, a jak wstałam z kanapy to myślałam, że do kibelka nie dojdę tak mnie wszystko bolało. Chyba jeszcze gorzej jak taka nie rozruszana jestem.O, faktycznie wyprawa
Te pojemniki mysle ze spoko sprawa, np. jak będę pupę przemywać wodą zamiast chusteczek nawilżanych, to jeden na wodę, drugi na waciki, trzeci na podręczne kremy...Idealnie ☺

Oo to dokładnie u nas tak funkcjonują te pojemniki. Dobra sprawa
Ja też jak nie jestem rozruszania. Jak wieczorem siądę na kanapie po całym dniu i za godzinę wstaje do toalety to o jejuuu. Wszystko boli a ja ledwo nogi stawiam. Nie jedna babcia by wygrała że mną wyścig - kto pierwszy w kibelku 🤪 wczoraj siedziałam 2 godziny na zajęciach, potem zaraz spotkałam się ze znajomymi i 3.5 h przy stoliku w knajpie. Jak szłam do toalety to wszyscy na mnie patrzyli tak utykałam biodra, plecy, kość ogonowa odmówiła wspolpracy. Ostatnio to się porobiło z tą moja sprawnościa

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:

Syndrom wicia gniazda, IKEA działa jak magnez na ciężarne

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 22:47   #2947
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:

Hej, ja z marcowek o których pojemnikach mowa?

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 23:24   #2948
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Oo to dokładnie u nas tak funkcjonują te pojemniki. Dobra sprawa
Ja też jak nie jestem rozruszania. Jak wieczorem siądę na kanapie po całym dniu i za godzinę wstaje do toalety to o jejuuu. Wszystko boli a ja ledwo nogi stawiam. Nie jedna babcia by wygrała że mną wyścig - kto pierwszy w kibelku 🤪 wczoraj siedziałam 2 godziny na zajęciach, potem zaraz spotkałam się ze znajomymi i 3.5 h przy stoliku w knajpie. Jak szłam do toalety to wszyscy na mnie patrzyli tak utykałam biodra, plecy, kość ogonowa odmówiła wspolpracy. Ostatnio to się porobiło z tą moja sprawnościa

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Syndrom wicia gniazda, IKEA działa jak magnez na ciężarne

Coś w tym jest, bo wcześniej to raz na rok jeździłam, a od czasu zajścia w ciąże to już ze 3 razy
Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Hej, ja z marcowek o których pojemnikach mowa?

Chodzi o te:
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/oensklig...ialy-30199283/

Stary 2019-02-24, 00:46   #2949
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Coś w tym jest, bo wcześniej to raz na rok jeździłam, a od czasu zajścia w ciąże to już ze 3 razy Chodzi o te:

Ciekawe czy pasują na przewijak nie z Ikei
Nie chcę komody i rozważam przewijak taki lekki z Woodies i do tego myślałam o takim wózku kuchennym na kółkach z Ikei obok na wszystkie graty W razie potrzeby można wszystkie niezbędniki do przebierania zawieźć do łazienki, itp. Ale nadal się nad tym zastanawiam bo ani z zakupem łóżeczka ani przewijaka mi się nie śpieszy
Stary 2019-02-24, 03:53   #2950
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Coś w tym jest, bo wcześniej to raz na rok jeździłam, a od czasu zajścia w ciąże to już ze 3 razy Chodzi o te:

Dziękuję, szczęśliwego rozwiązania wszystkim życzę

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 04:38   #2951
czarna_pantera90
Raczkowanie

Cytat:

Ja tez nie mam mało tego, jak ostatnio jak byłam w Ikei to przeszłam cały sklep i... nic nie kupiłam (co mi się chyba nigdy wczesniej nie zdarzyło), bo wszystko wydało mi się zbędne co ta ciąża robi z ludźmi

czarna_pantera90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 07:04   #2952
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Pojemnik na wodę przy przewijaku, wózek na kółkach… widać, kto kotów nie ma

Ja już zasuwam dalej z porządkami, bo po tym jak córka miała przerwę w żłobku od 8 lutego to dom wygląda jak po wojnie…
I wróciła wiosna więc może na spacer wyciągniemy jej auto albo hulajnogę
Stary 2019-02-24, 07:30   #2953
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Nie chcę komody i rozważam przewijak taki lekki z Woodies i do tego myślałam o takim wózku kuchennym na kółkach z Ikei obok na wszystkie graty W razie potrzeby można wszystkie niezbędniki do przebierania zawieźć do łazienki, itp. Ale nadal się nad tym zastanawiam bo ani z zakupem łóżeczka ani przewijaka mi się nie śpieszy
Potwierdzam, że pojemniki pasują na przewijak nie z Ikei, mamy komode z przewijakiem z Klupsia zrobię zdjęcie jak trochę ogarnę na tej komodzie

Dzień dobry!
My dziś idziemy na festiwal pizzy w pizza hut, ale się najem

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 07:59   #2954
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:

Ja już zasuwam dalej z porządkami, bo po tym jak córka miała przerwę w żłobku od 8 lutego to dom wygląda jak po wojnie…
Haha, faktycznie - nie mam kotów, bo się ich boję Aczkolwiek małe są słodkie Kiedyś się spóźniłam do pracy, bo pod domem taki mały się do mnie doczepił i bałam się ruszyć autem. Nie wiedziałam gdzie jest i bałam się że go przejadę, więc czekałam aż sobie pójdzie
Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Potwierdzam, że pojemniki pasują na przewijak nie z Ikei, mamy komode z przewijakiem z Klupsia zrobię zdjęcie jak trochę ogarnę na tej komodzie

Dzień dobry!

Zazdroszczę wizyty w pizza hut Ja miałam obiecanego kebsa w weekend, ale jak tż średnio może gryźć, to już sobie odpuszczę. Przecież nie będzie patrzył jak jem, aż taka zła nie jestem Nasmażę sobie frytek i też będzie git. Ale Wam życzę smacznego

Ja już z przyzwyczajenia chyba pobudka po 6. Mam ostatnio fazę na kawę z samego rana, ale jak zwykle wrócę pewnie jeszcze do wyrka na 2 godzinki.
Zauważyłam, że mały ostatnio w nocy śpi Tzn. jak się budzę, to go nie czuję, więc chyba zrozumiał, że noc=spanie. Ale po godzinie 6 się uaktywnia
Dziś jedziemy na zakupy. Babcia tż się dopomina, żeby ją zabrać tu i ówdzie, więc ciekawe kto pierwszy wymięknie-ja czy babcia lat 80

Miłego dnia!

Stary 2019-02-24, 08:07   #2955
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Też myślę intensywnie o tym wózku byłam na 95% przekonana, że go kupię ale się wstrzymałam, teraz żałuję. Chyba zamówię go przez internet i skorzystam z opcji odbioru w moim mieście.

Dzień dobry

Fakt - nie mam kota ale bardzo bym chciała (razem z synem uwielbiamy te stworzenia). Mąż nie chce. Raz udało nam się urobić tatusia i zaadoptowaliśmy małą kicię - niestety okazało się że cierpi na padaczkę. Była z nami ponad miesiąc ale te jej ataki stawały się coraz częstsze i coraz gorsze a syn po szkole sam przebywał z nią w domu - balismy się o ich oboje a weterynarze niezbyt chcieli ją leczyć. Mówili że leki u tak małego kotka obciążają bardzo nerki i wątrobę i proponowali uśpienie. Bardzo przykro, że tak wyszło. Wszyscy troje ciężko to przeszliśmy i mąż teraz zdecydowanie nie chce slyszeć o kocie.
20171028_213732.jpeg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-24, 09:57   #2956
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry mam coraz gorsze kłopoty ze spaniem nie mogę znaleźć wygodnej dla siebie pozycji.

Jakie plany na niedziele macie?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 09:59   #2957
dorka607
Wtajemniczenie

Pajka iść spać i wstać na porod

że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 10:04   #2958
coco00
Wtajemniczenie

Dzień dobry
U nas chyba póki co brak planów, ale muszę tż przymusic do położenia mi henny na głowie
Chodzą plotki, że od lipca 500+ na pierwsze dziecko

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 10:06   #2959
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Ja sie obudzilam o 4 i nie moglam spac, a o 4:30 dostalam sms, ze kolezanka ktora miala miec cc w 39 tc bo maluszek nie byl odwrocony, dostala skurczy (tp na polowe marca) i ledwo zdazyli do szpitala.. wiec 3 tygodnie przed terminem... Troche spanikowalam, ze z
drugie to sie nie cacka...

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 10:31   #2960
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

U nas są "tylko" dwa psy dlatego nie mam nigdzie postawionych łatwo zrzucalnych, przewracalnych rzeczy. Jeszcze w starym mieszkaniu podczas jednej gonitwy młodsza nie wyhamowała i zrobiła ślizg prosto w taki wysoki wazon i go podcięła. Mieliśmy mały potop

Cytat:

Dzień dobry!

To muszę jeszcże pomyśleć co. Mam czaaaaaaaaas

Cytat:
Też myślę intensywnie o tym wózku byłam na 95% przekonana, że go kupię ale się wstrzymałam, teraz żałuję. Chyba zamówię go przez internet i skorzystam z opcji odbioru w moim mieście.

Dzień dobry

Fakt - nie mam kota ale bardzo bym chciała (razem z synem uwielbiamy te stworzenia). Mąż nie chce. Raz udało nam się urobić tatusia i zaadoptowaliśmy małą kicię - niestety okazało się że cierpi na padaczkę. Była z nami ponad miesiąc ale te jej ataki stawały się coraz częstsze i coraz gorsze a syn po szkole sam przebywał z nią w domu - balismy się o ich oboje a weterynarze niezbyt chcieli ją leczyć. Mówili że leki u tak małego kotka obciążają bardzo nerki i wątrobę i proponowali uśpienie. Bardzo przykro, że tak wyszło. Wszyscy troje ciężko to przeszliśmy i mąż teraz zdecydowanie nie chce slyszeć o kocie.
Załącznik 7664862
Plusem jest to że można go potem wykorzystać do czegoś innego - wpisałam sobie wczoraj na Pintereście i wyskoczyło że ludzie używają go jako stolika nocnego, szafki w łazience, przybornika na rzeczy rysowania dla dzieci, na zabawki, klocki, standardowo w kuchni, itd.

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mam coraz gorsze kłopoty ze spaniem nie mogę znaleźć wygodnej dla siebie pozycji.

Posnuć się u rodziców po domu, a potem odwiedzić teściów.
Może złożymy jeszcze wózek z Espiro bo mojej mamie się nie chciało

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas chyba póki co brak planów, ale muszę tż przymusic do położenia mi henny na głowie

Taaaa. I 13stki dla emerytów. Ciekawe kto za to zapłaci Podatki i inne składki są już strasznie wysokie, za chwilę ludzi nie będzie stać na zatrudnianie pracowników jak zaczną podnosić opłaty
Stary 2019-02-24, 10:33   #2961
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Dzień dobry Dziewczyny, a jak wybierałyście łóżeczka, faktycznie sprawdzałyście, czy farby mają atest?...

Wczoraj upatrzyliśmy sobie łóżeczko z Ikei, myślałam, że będzie nasze, teraz czytam, że i farby powinny mieć atest, i materacyk nie powinien mieć poliestru (ten ma 75%), i już nie wiem.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 10:52   #2962
ofelka 123
Rozeznanie

Coco jesteś odważna z tą henna i tz.
My dziś na urodziny babci tz idziemy więc się najem ale zastanawiam się w co się ubrać no i zaraz jadę odebrać tort.
Taa 500+ a ciekawe ile wzrosną ceny żywności i innych rzeczy i jaka będzie zaraz wartość pieniądza jak inflacja znów skoczy do góry. Więc owszem jak dadzą a dadzą na pewno by mieć zagwarantowana wygrana w wyborach to wezmę bo w końcu place podatki ale nie żeby mnie to jakos cieszyło. No i jeszcze mniej kobiet będzie chciało wrócić na rynek pracy

Stary 2019-02-24, 11:00   #2963
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
My dziś na urodziny babci tz idziemy więc się najem ale zastanawiam się w co się ubrać no i zaraz jadę odebrać tort.
Taa 500+ a ciekawe ile wzrosną ceny żywności i innych rzeczy i jaka będzie zaraz wartość pieniądza jak inflacja znów skoczy do góry. Więc owszem jak dadzą a dadzą na pewno by mieć zagwarantowana wygrana w wyborach to wezmę bo w końcu place podatki ale nie żeby mnie to jakos cieszyło. No i jeszcze mniej kobiet będzie chciało wrócić na rynek pracy

Z tą żywnością to prawda. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która mówi że żywność tak podrożała że będzie musiała niedługo zmienić pracę na lepiej płatną bo w swojej nie może liczyć na podwyżkę, a powoli koszt jedzenia zaczyna jej mocno ingerować w miesięczny budżet Moja mama mówiła że kupuje jakiś tam chleb czasem co lubi to rok temu bochenek kosztował 6zł, a teraz 10 A zarobki stoją w miejscu...
Stary 2019-02-24, 11:17   #2964
ofelka 123
Rozeznanie

No sama po sobie widzę jak jedzenie poszło do góry gdzie głównymi sklepami to Lidl czy biedra a wloze kilka rzeczy do wózka i zaraz 150zl. Owszem lubię kupić rzeczy dobre jakościowo ale wiem że dla osób mniej zarabiających zaczyna się problem.

Stary 2019-02-24, 11:28   #2965
mzgz
Rozeznanie

Hej

Czy ktoras z Was miała zawroty głowy teraz z 3 trymestrze? Obudziłam sie i od rana mam helikopter ze ledwo stoję. Nigdy tak nie miałam nie wiem co mi sie dzieje ?!
Ciśnienie dość niskie ale takie mam zawsze - pije kawę moze cos to da ?!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 11:43   #2966
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

NibyNic słodki kiciuś I smutna historia...

Cytat:
Ja sie obudzilam o 4 i nie moglam spac, a o 4:30 dostalam sms, ze kolezanka ktora miala miec cc w 39 tc bo maluszek nie byl odwrocony, dostala skurczy (tp na polowe marca) i ledwo zdazyli do szpitala.. wiec 3 tygodnie przed terminem... Troche spanikowalam, ze z drugie to sie nie cacka...
Aaaaa weź nie strasz Wypieram ten scenariusz

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was miała zawroty głowy teraz z 3 trymestrze? Obudziłam sie i od rana mam helikopter ze ledwo stoję. Nigdy tak nie miałam nie wiem co mi sie dzieje ?!
Ja regularnie, ale ja mam ciśnienie 90/60 i śpię po 4h na dobę, to dziwne jakbym nie miała… Ale jak tak nagle… może się przemęczyłaś? Odpoczywaj!

Planów specjalnych nie mam poza spacerem i porządkami. Klapnęłam na chwilę na tyłek i szukam jakichś puzzli dla córki w ramach rozrywki
Stary 2019-02-24, 11:46   #2967
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość

Plan jest taki: przeżyć
Cytat:
Ja sie obudzilam o 4 i nie moglam spac, a o 4:30 dostalam sms, ze kolezanka ktora miala miec cc w 39 tc bo maluszek nie byl odwrocony, dostala skurczy (tp na polowe marca) i ledwo zdazyli do szpitala.. wiec 3 tygodnie przed terminem... Troche spanikowalam, ze z
drugie to sie nie cacka...

No i takie historie utwierdzaja w tym, że nie znasz dnia ani godziny. Mi się śniło, że odpaliłam wizaż a tam info, że któraś urodziła. Na szczęście nic takiego nie miało miejsca
Cytat:
No sama po sobie widzę jak jedzenie poszło do góry gdzie głównymi sklepami to Lidl czy biedra a wloze kilka rzeczy do wózka i zaraz 150zl. Owszem lubię kupić rzeczy dobre jakościowo ale wiem że dla osób mniej zarabiających zaczyna się problem.

My jak idziemy do tesco czy biedry na takie większe zakupy: 170-180 zł. Oczywiście bez chemii bo to w Rossmanie i bez mięsa, bo to u rzeźnika kupuję. Poza tym zawsze znajdzie się coś, co trzeba dokupić w tygodniu: pieczywo, jakaś śmietana czy czego tam zabraknie. A naprawdę luksusów nie kupujemy, bo owoce warzywa raczej "sezonowe". Nie kupuję np. winogrona 12 zl/kg, tylko jabłka, gruszki...Ogólnie dużo kasy idzie na jedzenie, a i tak od czasu do czasu mama coś podrzuci. Tż ostatnio zdziwiony, bo to ja zawsze robiłam sama zakupy, że masło 6-7 zł
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Hej

Ja miałam z 2-3 razy może z miesiąc temu, ale ciśnienie było ok. Położyłam się i jakoś doszłam do siebie. A byłam nieźle zestresowana, bo sama w domu akurat...

Stary 2019-02-24, 11:56   #2968
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

Ja regularnie, ale ja mam ciśnienie 90/60 i śpię po 4h na dobę, to dziwne jakbym nie miała… Ale jak tak nagle… może się przemęczyłaś? Odpoczywaj!
Cytat:
Plan jest taki: przeżyć No i takie historie utwierdzaja w tym, że nie znasz dnia ani godziny. Mi się śniło, że odpaliłam wizaż a tam info, że któraś urodziła. Na szczęście nic takiego nie miało miejsca My jak idziemy do tesco czy biedry na takie większe zakupy: 170-180 zł. Oczywiście bez chemii bo to w Rossmanie i bez mięsa, bo to u rzeźnika kupuję. Poza tym zawsze znajdzie się coś, co trzeba dokupić w tygodniu: pieczywo, jakaś śmietana czy czego tam zabraknie. A naprawdę luksusów nie kupujemy, bo owoce warzywa raczej "sezonowe". Nie kupuję np. winogrona 12 zl/kg, tylko jabłka, gruszki...Ogólnie dużo kasy idzie na jedzenie, a i tak od czasu do czasu mama coś podrzuci. Tż ostatnio zdziwiony, bo to ja zawsze robiłam sama zakupy, że masło 6-7 zł Ja miałam z 2-3 razy może z miesiąc temu, ale ciśnienie było ok. Położyłam się i jakoś doszłam do siebie. A byłam nieźle zestresowana, bo sama w domu akurat...

Dzięki dziewczyny - no wlasnie pierwszy raz tak mam i sie troche zmartwiłam bo sa dosc mocne aż sie zataczam.. .Tym bardziej ze nie przechodzi.
Ciśnienie tez dzis 90/60 mam ale to u mnie norma.
Ten tydzień byłam w pracy plus ogarniałam i organizowałam mieszkanie pod małego ... moze za dużo tego było . Mam wizytę w środę na szczęście to popytam lekarza.
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 13:00   #2969
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:

Już tak ciśniemy z 4 lata odkąd nie farbuje "chemicznymi" farbami, daje chłopak radę, ale wkurza się za każdym razem, że jak się mógł dał wrobić w taką robotę

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny, a jak wybierałyście łóżeczka, faktycznie sprawdzałyście, czy farby mają atest?...

Wczoraj upatrzyliśmy sobie łóżeczko z Ikei, myślałam, że będzie nasze, teraz czytam, że i farby powinny mieć atest, i materacyk nie powinien mieć poliestru (ten ma 75%), i już nie wiem.
Wydawałoby mi się, że w Ikei raczej wszystkie produkty powinny być bezpieczne.
coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 13:03   #2970
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry!

Ojaciejacie festiwal pizzy nie no...nie wcisłabym dziś wczoraj byliśmy u znajomych, którzy jedzenia nie żałują i tak pojadłam lazani, że szok
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tak tak, prawdopodobnie od lipca, a realnie od po wyborów jak wygrają. Wziąć wezmę dlaczego nie, i tak płacimy x lat podatki za innych 500+ na drugie dziecko, wydajemy więcej bo podwyżki cen nas bezdzietnych też obejmowały to teraz potraktujemy to jako dofinansowanie na jedzenie

My lubimy dobrze zjeść i lubimy produkty wysokiej jakości (tygodnie włoskie itd są dla nas ), często korzystam z promocji na coś co możemy oszczędzić typu kup 3 i wtedy mam masło za 4zł zamiast za 6 owoce tak jak Lisek kupuję sezonowe, mam też pół zamrażalki owoców zamrożonych w lecie, wtedy też robię dżemy i przetwory z papryki, ogórków, ale wszystko kosztuje dobrej jakości mięso, wędliny...wiejskie jaja! A nasz ulubiony chleb jest w cenie 11 zł za kg

Dzień dobry
My dziś późno wstaliśmy, idę robić obiad bo na śniadanie wjechała kawka i rogal
W środę wizyta, muszę się jutro albo pojutrze na badania zebrać

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości