Staraczki 2019- część 2 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-04-24, 07:48   #2941
1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf
Konto usunięte

Dot.: Staraczki 2019- część 2

Kochana, mi kazała lekarka zbić testosteron, miałam ponad normę. Mogą być cykle bezowulacyjne przy wysokim testosteronie, niski poziom białka wiążącego hormony płciowe. Zbiłam ładnie z ponad 60 do 25.
A propos acardu, wczoraj byłam u hematologa, kazał podczas starań cały czas brać acard i aktywny kwas foliowy. Pytał się, jakie już badania zrobiłam po poronieniu, ja mu powiedziałam jakie, zerknął. Wydrukował całą listę kolejnych, na NFZ na szczęście, bo jest ich z 50 (mam dwa skierowania, bo na jednym się nie zmieściło). Powiedział: będzie mieć Pani głowę spokojną. W lipcu kolejna wizyta u niego, mam przyjść z wynikami, do końca maja mam zrobić badania. Z immunologicznych kazał powtórzyć zespół antyfosfolipidowy (pierwsze badania wyszły w porządku). Pytał się, czy robiłam przeciwciała przeciwjądrowe. Powiedziałam, że tak, wynik ujemny, nie kazał powtarzać. Ogólnie, taki światły lekarz, około 26 lat, młody.

Edytowane przez 1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf
Czas edycji: 2019-04-24 o 08:17
1a9c51b4548d89d11e721d236c99b8ab04e98e50_62b39ef2e88cf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-24, 07:57   #2942
lavAzza__94
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Witamy

Dziewczyny, miewacie ból owulacyjny?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja mam, praktycznie zawsze, jest lżejszy niż przed okresem, ale odczuwalny. Zwykle mam w połowie cyklu, choć tym razem, mimo, że ból był w połowie, mam wrażenie, że owulacje była kilka dni później, nie wiem, prawdę mówiąc dopiero się uczę obserwować swoje cialo

lavAzza__94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-24, 08:03   #2943
triss
Wtajemniczenie

Vidia ja mam bóle owulacyjne . Od porodu całkiem mocne. Zawsze mam mega wzdęcie i zawroty głowy plus mdłości. Tak dwa trzy dni. Przed porodem było tylko kłucie w jajnikach.

Stary 2019-04-24, 08:05   #2944
Marta0395
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lavAzza__94 Pokaż wiadomość
Cześć! Chętnie do was dolacze Jest to pierwszy cykl i staramy się o pierwsze dziecko. Za 3 dni okres i raczej przyjdzie, jestem tego niemal pewna, a szkoda, chciałoby się od razu:d W tym roku skończę 25 lat i mam nadzieję, że przyjmie ie mnie do siebie Pozdrawiam.

Powodzenia!

Marta0395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-24, 08:13   #2945
lavAzza__94
Przyczajenie

Dziękuję Dziewczyny, zawsze testujecie w dniu miesiączki czy zdarza wam się robić to przed? Zastanawiam się, czy jest w ogóle sens, biorę silne leki nasienne, które teoretycznie mogłyby zaszkodzic, zwłaszcza, że okres lubi się spozniac, więc znając mnie, sięgnie po test dopiero tydzień po terminie, bo będę się bała rozczarowania, teraz mam pełen luz i zastanawiam się, czy nie sprawdzić na 3 dni przed planowana miesiaczka

Stary 2019-04-24, 08:20   #2946
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez triss Pokaż wiadomość
Vidia ja mam bóle owulacyjne . Od porodu całkiem mocne. Zawsze mam mega wzdęcie i zawroty głowy plus mdłości. Tak dwa trzy dni. Przed porodem było tylko kłucie w jajnikach.

Pytam o te bóle bo w sumie zawsze coś tam mnie bolało, klulo w połowie cyklu, w ogóle nie wiązałam tego z owulacji a kiedy już wiem o nich do nic mi.Noe jest aż się boję czy czasem obojętnie mam problemu z peknieciem jajeczka bo byłam u ginekologa w 9dc i jajeczka było już 16mm, owulacji powinna być wczoraj lub dziś i tak jakoś nic nie czuje, nie widzę, ale wzdęcie jest zrobię progesteron w poniedziałek, to wtedy wyjdzie prawda na jaw A jak to jest z tym wynikiem? Ile powinien wynosić aby stwierdzić że owu była i wszystko przebiega ok?

vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-24, 08:29   #2947
Bd15674
Raczkowanie

Hej Dabena,

jak zniłaś testosteron?
Bd15674 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-04-24, 08:31   #2948
kasi19
Raczkowanie

Cześć wszystkim tak jak myślałam beta nic nie wykazała ...teraz tylko czekać na wredna @jeszcze 2 cykle i będzie laparo :/
kasi19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-24, 08:55   #2949
gr8ania
Moderator

Cytat:
Cześć! Chętnie do was dolacze Jest to pierwszy cykl i staramy się o pierwsze dziecko. Za 3 dni okres i raczej przyjdzie, jestem tego niemal pewna, a szkoda, chciałoby się od razu:d W tym roku skończę 25 lat i mam nadzieję, że przyjmie ie mnie do siebie Pozdrawiam.

witaj
i powodzenia w staraniach

Cytat:
Witamy

Dziewczyny, miewacie ból owulacyjny?

tak- bardzo mocny. w sumie owulację znoszę gorzej niż okres
[1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;86740640]Kochana, mi kazała lekarka zbić testosteron, miałam ponad normę. Mogą być cykle bezowulacyjne przy wysokim testosteronie, niski poziom białka wiążącego hormony płciowe. Zbiłam ładnie z ponad 60 do 25.
A propos acardu, wczoraj byłam u hematologa, kazał podczas starań cały czas brać acard i aktywny kwas foliowy. Pytał się, jakie już badania zrobiłam po poronieniu, ja mu powiedziałam jakie, zerknął. Wydrukował całą listę kolejnych, na NFZ na szczęście, bo jest ich z 50 (mam dwa skierowania, bo na jednym się nie zmieściło). Powiedział: będzie mieć Pani głowę spokojną. W lipcu kolejna wizyta u niego, mam przyjść z wynikami, do końca maja mam zrobić badania. Z immunologicznych kazał powtórzyć zespół antyfosfolipidowy (pierwsze badania wyszły w porządku). Pytał się, czy robiłam przeciwciała przeciwjądrowe. Powiedziałam, że tak, wynik ujemny, nie kazał powtarzać. Ogólnie, taki światły lekarz, około 26 lat, młody.[/QUOTE]
super, że trafiłaś na fajnego lekarza
Cytat:
Pytam o te bóle bo w sumie zawsze coś tam mnie bolało, klulo w połowie cyklu, w ogóle nie wiązałam tego z owulacji a kiedy już wiem o nich do nic mi.Noe jest aż się boję czy czasem obojętnie mam problemu z peknieciem jajeczka bo byłam u ginekologa w 9dc i jajeczka było już 16mm, owulacji powinna być wczoraj lub dziś i tak jakoś nic nie czuje, nie widzę, ale wzdęcie jest zrobię progesteron w poniedziałek, to wtedy wyjdzie prawda na jaw A jak to jest z tym wynikiem? Ile powinien wynosić aby stwierdzić że owu była i wszystko przebiega ok?

z tym progiem, to jedni mówią, że powyżej 5 już świadczy o owulacji, inni że powyżej 15...
Cytat:
Napisane przez kasi19 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim tak jak myślałam beta nic nie wykazała ...teraz tylko czekać na wredna @jeszcze 2 cykle i będzie laparo :/
przykro mi
Stary 2019-04-24, 08:58   #2950
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny. Cały czas was czytam i trzymam kciuki.

Triss no kurna to ja już nie wiem, co to się dzieje. Byłaś na tej becie?

Stotek odpoczywaj przed nową pracą i oby okazała się wymarzoną

Pink ile jeszcze bierzesz te pigułki?

Witam wszystkie nowe staraczki. Żebyście szybko zeszły i poszły na wątek mamusiowy.

Było o staraniach po odstawieniu anty. Ja pytałam chyba z 6 lekarzy i 2 kazało czekać 2-3 cykle a reszta mówiła, że od razu. Mój lekarz nawet mówi, że często żeby pobudzić organizm daje się pigułki anty, żeby ta owu była "mocniejsza" po odstawieniu. Pytałam dlaczego część lekarzy każe czekać, to mówi większość się boi że jak by się udało zaraz po odstawieniu anty zajść i niestety ale # to wtedy dziewczyny mówią że to wina anty i lekarza, że nie kazał czekać. Więc jak ktoś ma wątpliwości to ja bym nie czekała, tylko w pierwszym cyklu bym próbowała. Syna mam z pierwszego cyklu po odstawieniu anty, a ta ciąża jest z drugiego cyklu po anty, więc na prawdę nie ma co się bać.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kasi19 Pokaż wiadomość
Przykro mi

Stary 2019-04-24, 09:33   #2951
EwelinciaLipiec
Zadomowienie

[1=1a9c51b4548d89d11e721d2 36c99b8ab04e98e50_62b39ef 2e88cf;86740640]Kochana, mi kazała lekarka zbić testosteron, miałam ponad normę. Mogą być cykle bezowulacyjne przy wysokim testosteronie, niski poziom białka wiążącego hormony płciowe. Zbiłam ładnie z ponad 60 do 25.
A propos acardu, wczoraj byłam u hematologa, kazał podczas starań cały czas brać acard i aktywny kwas foliowy. Pytał się, jakie już badania zrobiłam po poronieniu, ja mu powiedziałam jakie, zerknął. Wydrukował całą listę kolejnych, na NFZ na szczęście, bo jest ich z 50 (mam dwa skierowania, bo na jednym się nie zmieściło). Powiedział: będzie mieć Pani głowę spokojną. W lipcu kolejna wizyta u niego, mam przyjść z wynikami, do końca maja mam zrobić badania. Z immunologicznych kazał powtórzyć zespół antyfosfolipidowy (pierwsze badania wyszły w porządku). Pytał się, czy robiłam przeciwciała przeciwjądrowe. Powiedziałam, że tak, wynik ujemny, nie kazał powtarzać. Ogólnie, taki światły lekarz, około 26 lat, młody.[/QUOTE]

O to świetnie. Taka lista na nfz i takie podejście lekarza rzadko się zdarzają także super 😁😘
EwelinciaLipiec jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-04-24, 10:22   #2952
Misty_May
Rozeznanie

Cześć
Triss to kciuki dalej są!
Tak miewam bóle owulacyjne. Czuje praktycznie wszystkie fazy cyklu dokładnie.
Jaka dawka acardu?
Dziwne mam 3 dni do @ a temp nie spada a to cykl bez sexow niezabezpieczonych
U mnie życie galopuje.
Wieczorem idę na rajd rolkowy
Miłego dnia wszystkim
Witam nowa koleżankę
Misty_May jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-24, 11:05   #2953
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Czesc
Bóle owulacyjne czułam bardziej niż @. Dwa, trzy dni mocnego ucisku i kłucia.
Chudziaszku- pigułki kończę 3 maja, a tak się boję, że lekarz na wizycie coś nowego wymysli tak się boję tej wizyty w sobote już nawet bym chciała odstawić te pigułki po wizycie czyli zrezygnować z 7 sztuk- ale nie wiem czy tak można i sobie nie zaszkodze

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-04-24, 11:08   #2954
gr8ania
Moderator

Cytat:
Napisane przez Misty_May Pokaż wiadomość
Cześć
Triss to kciuki dalej są!
Tak miewam bóle owulacyjne. Czuje praktycznie wszystkie fazy cyklu dokładnie.
Jaka dawka acardu?
Dziwne mam 3 dni do @ a temp nie spada a to cykl bez sexow niezabezpieczonych
U mnie życie galopuje.
Wieczorem idę na rajd rolkowy
Miłego dnia wszystkim
Witam nowa koleżankę
standardowe 75 mg
Stary 2019-04-24, 11:10   #2955
triss
Wtajemniczenie

Pink do 3 mają już niedaleko. Ale ja bym już potem nie brała. Nawet jeśli torbiel jest dalej ( oby nie!!). Ja teraz też mam. Mała. O antykoncepcji z tego powodu nigdy lekarz nie mówił. Czekam na @ i mam nadzieję wraz z nią wszystko wróci do normy . Podbrzusze zaczyna boleć. Przez chwilę zamarzylam że może @ zaraz będzie. Ale mi się przypomniało że od porodu mam takie uczucie że zaraz będzie @ od samej owulacji, ktroa teoretycznie teraz miała być. Jeśli te palmienia które miałam były @... Bo wiadomo po # to wszystko się kaszani...

Stary 2019-04-24, 11:20   #2956
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Chciałabym pójść jeszcze na monitoring cyklu po @. Może to lekarz zaproponuje wlasnie

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Dziękuję Dziewczyny, zawsze testujecie w dniu miesiączki czy zdarza wam się robić to przed? Zastanawiam się, czy jest w ogóle sens, biorę silne leki nasienne, które teoretycznie mogłyby zaszkodzic, zwłaszcza, że okres lubi się spozniac, więc znając mnie, sięgnie po test dopiero tydzień po terminie, bo będę się bała rozczarowania, teraz mam pełen luz i zastanawiam się, czy nie sprawdzić na 3 dni przed planowana miesiaczka

Witaj i oby ekspresowo poszlo
Ja testowałam jakoś 3 dni przed planowaną @ i były II

Stary 2019-04-24, 11:29   #2957
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pink_rabbit22 Pokaż wiadomość
Czesc
Bóle owulacyjne czułam bardziej niż @. Dwa, trzy dni mocnego ucisku i kłucia.
Chudziaszku- pigułki kończę 3 maja, a tak się boję, że lekarz na wizycie coś nowego wymysli tak się boję tej wizyty w sobote już nawet bym chciała odstawić te pigułki po wizycie czyli zrezygnować z 7 sztuk- ale nie wiem czy tak można i sobie nie zaszkodze

Ja przy synu tak zrobiłam, że wyliczyłam tak żeby dostać @ przed wakacjami i przestałam brać anty w połowie opakowania. Teraz też chyba 5 ostatnich nie wzięłam, bo już mi spieszno do starań było. Mój lekarz mówi, że pigułka działa 48 h potem jak nie weźmiesz organizm sam się zaczyna regulować i jeśli masz w opakowaniu wszystkie tale same ( ten sam skład) to bez znaczenia. Ten pierwszy cykl po to jest wielka niewiadoma. Mogą koleżanka teraz odstawiła i była u lekarza w 8dc to jej powiedział , że wszystko wygląda jak by zaraz miała owu być. Ja z kolei miałam owu w pierwszym cyklu bardzo późno bo 23dc . Jak tylko dostaniesz zielone światło to co dwa dni przez cały cykl i powinno być ok

Stary 2019-04-24, 11:31   #2958
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Dzięki chudziaszku jak Ty mnie podtrzymujesz na duchu.
Już momentami myślę czy by lekarza nie zmienic

Stary 2019-04-24, 11:34   #2959
lavAzza__94
Przyczajenie

Cytat:
Chciałabym pójść jeszcze na monitoring cyklu po @. Może to lekarz zaproponuje wlasnie

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Witaj i oby ekspresowo poszlo
Ja testowałam jakoś 3 dni przed planowaną @ i były II

Ja też dzisiaj nie wytrzymała i zrobiłam, niestety 1 krecha, zrobię jeszcze dla pewności w dniu okresu, ale czuję jednak, że to jeszcze nie teraz, cóż, może w kolejnym miesiacu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-04-24, 11:40   #2960
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki chudziaszku jak Ty mnie podtrzymujesz na duchu.
Już momentami myślę czy by lekarza nie zmienic

Zobacz co teraz Ci powie. Jak dalej będzie się przy tabletkach i czekaniu upierał to już skonsultuj gdzie indziej. Mam kilka koleżanek z torbielą, ale żadna nie usłyszała że jest to jakaś przeszkoda dla ciąży, stąd mnie to zdziwiło. Ja mam nadzieję, że u Ciebie po tych pigułkach tak szybko zaskoczy jak u mnie i finał będzie szczęśliwy

Stary 2019-04-24, 12:45   #2961
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Dziś zrobiłam tsh- 1,54. Ft4- 1,15.
Biorę eutyrox 50. Wyniki ok? Coś dużo przed staraniami chyba...

Stary 2019-04-24, 14:13   #2962
triss
Wtajemniczenie

Pink a masz jakoś niedługo endokrynologa? Bo TSH jest ok ale zawsze może być ciut lepiej. Moja lekarka woli żebym miała ponizej 1

Stary 2019-04-24, 14:33   #2963
Misty_May
Rozeznanie

Dziewczyny a estradiol nie wiecie jaki powinien być? Ja mam 119 co jest w normie ale bliżej dolnej normy niż górnej. Wyczytałam w internetach że przy staraniach najlepiej 180 i nie wiem co o tym myśleć
Stary 2019-04-24, 15:46   #2964
kami_165
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a estradiol nie wiecie jaki powinien być? Ja mam 119 co jest w normie ale bliżej dolnej normy niż górnej. Wyczytałam w internetach że przy staraniach najlepiej 180 i nie wiem co o tym myśleć
Ja w cyklu w którym zaszlam w ciaze miałam chyba właśnie 180, musiałabym sprawdzić w domu. Ale jaki powinien być to nie wiem

Stary 2019-04-24, 15:59   #2965
stotek
Zakorzenienie

Ja mam bliżej górnej granicy, lekarka mówiła, że ok.
Pytanie mam - czy Wasi lekarze mówią coś o progu? W sensie... czy musi być powyżej jakiejś wartości czy wystarczy, że jest w normie?

Stary 2019-04-24, 16:25   #2966
Misty_May
Rozeznanie

Podobno im wyżej tym lepiej bez przesady oczywiście ja mama 17 przy normie do 15 i podobno to jest ok
Stary 2019-04-24, 16:34   #2967
stotek
Zakorzenienie

Właśnie się zastanawiam - normę mam bodajże 5-20, ja mam 11 i gin mówi, że ok. Ale nie wiem, czy jej wierzyć

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

W ogóle strasznie się dzisiaj czuję do przeziębienia doszła jeszcze migrena i mega nudności - musiałam jechać rano na czczo na badania i pierwszy posiłek zjadłam dopiero o 13 (a od 6 byłam na nogach). Do tego mało spałam w nocy i nie piłam kawy, mam ochotę odrąbać sobie głowę.
Ale kiedyś to miałam taki objaw zbliżającej się @ - może przyjdzie wcześniej

Stary 2019-04-24, 16:35   #2968
Misty_May
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiam - normę mam bodajże 5-20, ja mam 11 i gin mówi, że ok. Ale nie wiem, czy jej wierzyć

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

W ogóle strasznie się dzisiaj czuję do przeziębienia doszła jeszcze migrena i mega nudności - musiałam jechać rano na czczo na badania i pierwszy posiłek zjadłam dopiero o 13 (a od 6 byłam na nogach). Do tego mało spałam w nocy i nie piłam kawy, mam ochotę odrąbać sobie głowę.
Ale kiedyś to miałam taki objaw zbliżającej się @ - może przyjdzie wcześniej

Hahaha no komuś musimy wierzyć
Stary 2019-04-24, 17:06   #2969
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha no komuś musimy wierzyć
Też prawda tylko taka ślepia wiara w poprzednia lekarkę "straciłam" 1,5 roku... I teraz staram się już być ostrożniejsza.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Ah, zapomniałabym - Kami, chudziaszku, dziękuję za życzenie powodzenia w nowej pracy na pewno się przyda, bo już zaczynam się lekko stresować jestem w 50% podekscytowana i w 50% przerażona 🤣

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Dziś zrobiłam tsh- 1,54. Ft4- 1,15.
Biorę eutyrox 50. Wyniki ok? Coś dużo przed staraniami chyba...

Jakie masz normy FT4? Według mojej lekarki (i endo) wynik TSH między 1 a 2 jest bardzo ok.

Stary 2019-04-24, 18:06   #2970
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Też prawda tylko taka ślepia wiara w poprzednia lekarkę "straciłam" 1,5 roku... I teraz staram się już być ostrożniejsza.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Ah, zapomniałabym - Kami, chudziaszku, dziękuję za życzenie powodzenia w nowej pracy na pewno się przyda, bo już zaczynam się lekko stresować jestem w 50% podekscytowana i w 50% przerażona 🤣

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Jakie masz normy FT4? Według mojej lekarki (i endo) wynik TSH między 1 a 2 jest bardzo ok.

Normy dla ft4 0.93-1.7
Wizytę u endo mam w piątek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości