Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-24, 21:52   #2941
Rania
Raczkowanie

Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

Pytałam lekarki o wit d dwa tyg temu mowila aby dawac 2 kropelki do roku .Ja mam vigantol.Wiem ze jest jeszce dewikap słabszy roztwór.

Moja coreczka znow pogardzila moim obiadem i zwrocila po drugiej lyzeczce to co jej ugotowalam
Zrobilam spagetti na indyczku,makaronik posiekalam na drobno,sama nie wiem.Ona tylko na sloikach leci.

Dzis sie zagapila w tv i zrobila sama 4 kroczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3985.JPG (27,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1065344.JPG (112,2 KB, 20 załadowań)
Stary 2007-05-24, 21:53   #2942
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka ja nie strasze, ale moi rodzice mieszkaja w Kluczborku a tam juz odnotowano 20 przypadkow sepsy, kilka osob umarlo, wiec nie chce ryzykowac.

Olivia byla dzisiaj u doktorki i wszystko w porzadeczku z nia, taki spioch z niej ( po mamie ) krew jej badala i nic nie wykazalo, zdrowiutka jest jak ryba ale sie ciesze, jak cholera Mowila jeszcze, ze Olivia mniej mleka je, bo daje jej soki z butelki, a mam dawac z kubka z butelki powinna mic tylko i wylacznie mleko.
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-24, 21:54   #2943
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka dlaczego chcesz zmienic nick ????? Mi sie moj juz tez nie podoba, ale nie bede chyba zmieniac....
Stary 2007-05-24, 23:45   #2944
monka23
Zakorzenienie

Kurcze bylam teraz w barze z bratem i tz dzwoni ze maly od 2 godzin ryczy no masakra ubije tz-ta haha wcodze do pokoju siedza i ogladaja tv , polozylam go teraz i oby zasnol i nie plakal bo mam fajny klimacik

Rania dzieki to zaczne znowu dawac malemu po dwie kropelki tez mam vigantol chyba mi starczy do lipca jak moja mama wroci i mi dokupi w razie czego

Sniezynka to sie ciesze razem z toba dawaj tego spiocha mi, ja tez straszny spioch bylam teraz mnie Kartal budzi haha.No jest troche przypadkow tej sepsy u ciebie wiem ze lepiej nie ryzykowac bo sama bym sobie nie wybaczyla jakby cos mojemu amlemu sie stalo ale nie wiedzialam ze az tak .Chce zmienic nic bo mialam 23 lata a teraz mam 24 .Widze ze sie odchudzasz gratuluje zrzutki kilogramow na jakiejs konkretnej diecie jestes czy tak sama z siebie sie ograniczasz i ci kolo spada?Ja chce zejsc do rozmiaru numer 6 haha bo w 8 dalej jeste optluszczona i nie ladnie to wyglada i tz mnie zawsze lapie ale juz dobrze ejst ze gdzieniegdzie nie ma za co haha naprzykald na plecach haha.Wiec mam plan musze sobie znales jakies coolowe dzinsy w roz. 6 i bede sie odchudzac i sprawdzac czy sie dopinam czy cos odstaje a jak juyz bedzie na styk to bede happy haha Zawsze tak robilam Motywacja chyba jakas jest nie hehe.

Doridee pewnie zmeczona bo Aluska pewnie chora
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 01:40   #2945
monka23
Zakorzenienie

Duzo zdrowka dla dzisiejszych solenizantek Nadii(Rania) i Emilki(Madzia7-zadko zagladajacej))- Duzo zdrowka pociechy z nieznosnych czasem rodzicow duzo slodyczy i duzo beztroskich chwil niech kazdy dzien bedzie lepszy od poprzedniego ktory niech bedzie gorszy od nastepnego
Stary 2007-05-25, 08:28   #2946
gosia_wie
Raczkowanie

wszystkiego najlepszego dla Nadii i Emilki dużo całusków i moc uścisków.

Dziewczyny okres mi się spóźnia 12 dni.Jestem troche zaniepokojona .Wczoraj robiłam test ale wyszedł negatywnie.Kurcze nie wiem co jest grane?19 dnia cyklu troche nieuwazaliśmy ale to raczej mało prawdopodobne.Nic pozostaje mi czekać na krwawe dni.Jak w przyszłym tygodniu nie dostane to biegne do gina.
Trzymajcie kciuki
gosia_wie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 09:58   #2947
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka hehe ja to mam szczescie, bo bylam spiochem i nadal moge nim zostac Olivia wstala przed chwilka, zjadla flache mleka i poszla spac dalej

A odchudzam sie calkiem normalnie, moze i nie tak jak powinnam, ale dla mnie to jest dobre Jem 3 posilki dziennie, zadnych slodyczy i napoi gazowanych, tylko ciemny chleb i to wszystko, jem kiedy jestem glodna, ale mniej niz zwykle, nie mam okreslonej pory dnia kiedy mam jesc, 3 razy jem i koniec. A dzisiaj TZ kupi mi skakanke, lubie skakac, bo biegac nienawidze Kiedys, jak do Gregora ( moj maz ) mowilam, ze chce sie odchudzac to on na to : przestan nie odchudzaj sie dobrze wygladasz, a ostatnio, jak mu powiedzialam, ze sie bede odchudzac to sie nic nie odezwal, wiec powtorzylam to i on dalej nic... no to juz wiedzialam, ze koniecznie musze !!! a wczoraj nachylalam sie do Olivii a on do mnie : Kurna, ale Ty masz juz mala dupe, cholera jasna nic sie nie odezwalam, ale swoje pomyslalam ( tzn. musialam miec wieelka ) Aha i co najwazniejsze waze sie codziennie, mowia, ze tak nie powinno sie robic, ale mi to pomaga, jak nie wiem co wchodze codziennie na wage a tam kilka gram mniej to az chce sie odchudzac

A najlepsze jest to, ze z zawodu jestem Technologiem zywienia a spaslam sie jak swinia , chce sie tak odchudzac do 65 Co za jade do Polski to wszyscy mi mowia : Kasia,ale Ty sie spaslas, szlag mnie trafia, a za 2 miesiace jak pojade to powiedza, Kasia a Ty co na chlebek nie masz hahaha zart. Ale mam teraz taka motywacje, ze dam rade

Gosia__wie mi sie tez spoznial okres 2 m-ce temu tzn. wcale nie dostalam ale w zeszlym miesiacu juz mialam i w ciazy nie jestem, nie martw sie, bedzie dobrze
Stary 2007-05-25, 10:03   #2948
djamelka
Rozeznanie

Gosia ja tez robilam test w tamtym tygodniu bo mnialam miesiaczke w tamtym miesiacu troche dziwna i brzuszek mi rosnie i caly czas jestem zmeczona,ale wyszedl negatywny.mysle ze w tym miesiacu bede mniec krwawienie normalne i na czas bo tez mi sie spoznia niekiedy i najgorsze w tym to stres -bedzie czy nie bedzie My baby sie mamy!!!!! Doridee dzieki za ten program!!!-fajny tylko ja troche zacofana i jeszcze nie doszlam do tego jak mam te zdiecia pomiejszyc ,ale jak znajde troche czasu to sprobuje!!!Jak tam ALA lepiej sie czuje???????? Dobra uciekam bo musze isc do przedszkola po corke pa buziaczki dla was laski i dzieciaczkow!!!!
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 10:19   #2949
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

No cóż od przedwczoraj wieczorem mam jeden cel - zbić Ali gorączkę przynajmniej do 38st... Wczoraj wieczorem i w nocy dochodziła do 39,5 Boję sie takiej wysokiej temperatury ale Ala w miarę dzielnie to znosi - gorzej ze mną Najgorsze, ze nie wiadomo od czego ta temperatura Była wczoraj lekarka, zbadała Alę ale nic nie stwierdziła Gardełko w porządku, uszy też, kataru nie ma Nie wiem co za cholera Mam nadzieję, że dziś już będzie lepiej

Wszystkiego najlepszego dla Nadii i Emilki z okazji ich święta Pociechy z rodziców i duuuużo radości!!!

Stary 2007-05-25, 10:54   #2950
gosia_wie
Raczkowanie

Uf dziewczyny ja też mam nadzieję,że bedzie dobrze.Już mam 2 kinderki i narazie mi wystarczy.Nie zarzekam się ,ale grubo po 30 najwyzej 3.
Oby cioteczka przyjechała
Stary 2007-05-25, 10:55   #2951
gosia_wie
Raczkowanie

Doridee biedna Alunia.Ukochaj ja od nas.Moze ma 3 dniówkę i jej przejdzie .Oby szybko jej przeszło .Nie martw się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-25, 11:32   #2952
Rania
Raczkowanie

Dziękujemy za zyczenia

Doridee moja mała miała trzy tyg temu tez taka temper dochodzila w pupie do 39,5.Zwrocila obiadek.Po wizycie przepisala antybiotyk malej.Po trzech dniach przeszlo i cala wysypana byla w malych krostkach.Za uszami,szyja,brzuch,pleck i.Myslalam ze rozyczka jakas.Na wizycie kontrolnej okazalo sie ze to trzydniowka.Niepotrzebne byly antybiotyki ale ze ona miala cos podobnego w styczniu i wtedy niby byla trzydniówka to lekarka zmylila sie.w styczniu po wszystkim tez miala wysypkę ale delikatna.Takze taka trzydniowka to nie jest jak sie okazuje jednorazowo.
Najwazniejsze dawaj duzo pic,grubo nie ubieraj,podawaj na zbicie tem eferalgan .Ja jeszce podawalam cebion 2X6 kropelek.Nie zmuszaj Ali do jedzenia.Ja przeszlam tylko na mleko i deser.Zrezygnowalam z obiadow a mala nie miala przy tym apetytu.Bezdie dobrze.
Najgorsze sa wachania temperatury tak mi mowila lekarka.Obserwuj mala jak dojdzie kaszel czy biegunka idz znow do lekarki.Buziaczki i nie martw sie
Sniezynka tez mi sporo po ciazy zostalo,kupilam rowr pomykam prawie codziennie ok godzinki schudlam dwa kilo i nogi ladniejsze.Rowerek mam od niedawna takze moze miesiac ,zobaczymy co dalej
Ty to chociaz masz odpowiedni zawod Mozesz sobie pomoc

U mnie tez rodzina sie nie szczypie jak przytylam nikt nie omieszka tego nie skomentowac a jak kiedys schudlam 10 kg to byli dziwnie zaniepokojeni ,moze ty chora Takze ludzie maja to do siebie aby podogyzac.
Ja mam calkiem inny charakter ,jak widze ze ktos za chudy czy za gruby to pomijam to ,chyba wie sam jak mu najlepiej.Albo jak ma zeza czy co innego.
Po co jeszce go dobijac.

gosia_wie test powinien juz pokazac ciaze,moze masz w zwiazku z upalem przestawienie jakies.
Stary 2007-05-25, 13:59   #2953
monka23
Zakorzenienie

Doridee trzymja sie i moze to ta trzy dniowka ja tez sie boje takiej temperatury jeszcze maly nie mial jak narazie i niech tak zostanie.Zeby ci tylk pila i zebysie nie odwodnila.

Sniezynka no to asz agenta z meza haha moj to mi trje i truje o silce ze dupa gruba ble ble az w koncu zrobilam awanture i narazie cisza ale jak chcem zjesc sobie czasem hamburgera to patrzy namnie jakbym mu ciastko obicala i nie dala haha.A slyszalas o dietce plaz poludniowych? Ja niby na niej jestem haha pare kilo tez spadlo Je sie 5 posilkow 3 standardowe i 2 przekaski i duzo dziewczyn chwali ta dietke .Poprostu je sie produkty dozwolone w ciagu 2 tyg do 6 kg mozna stracic w drugim etapie waga spada ale wolniej a potem na 3 etap sie wchodzi i z kazdym etapem dodaje sie jakies produkty.

Ale szalejecie z tymi testami ciazowymi haha.Nie nnie smieje sie bo ja mam dzis dostac okres a pozatym to juzsie zgubilam z tymi plastrami bo raz odkleilam zeby dac nowy bo byl zle przyklejony i teraz nie wiem ajki tydzien czy zmiany palstra czy tydzien bez haha robie sobie tydz bez mam nadzieje ze formki ie zalejemy
Stary 2007-05-25, 14:00   #2954
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witajcie

Wszystkiego najlepszego dla Nadii i Emilki,duzo zdrówka i samych pogodnych dni-)))

Raniu gratulacje dla Nadii za samodzielne kroczki,mój Igor juz tez próbuje sam stawiac.
Doridee duzo zdrówka dla Ali,myśle podobnie jak Rania,ze to trzydniówka lub ząbki.
U nas juz katarku niema.
Igor zmierzły przez te upały.Byliśmy na działce i po 3 godz, trzeba było wracac do domku ,nieszło wyrobic.
A dziś Igor był na spacerku w koszulce i papmersiku nawet skarpetek nie zakładałam.A i tak był spocony.
Teraz spacznie śpią moje łobuzy,
Gosia-wie trzymam kciuki,niemartw sie bedzie dobrze

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 14:20   #2955
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Poczytałam o tej trzydniówce i wszystko by sie zgadzało, jak wystąpi wysypka to będę miała pewność. To samo powiedziała lekarka, żeby obserwować i jak ja wysypie to znaczy, że to trzydniówka Jestem już trochę spokojniejsza i oglądam bacznie Alę Apetyt ma nie najgorszy, gorzej z piciem Nawet przy takiej gorączce nie chce pić No co ona ma z tym piciem to nie mam pojęcia Ja bez wody żyć nie umiem...

Raniu Nadia ślicznotka, włoski jej urosły Gratulacje pierwszych kroczków

Monka ja od dawna prawie nie daję Ali vigantolu, czasem jak mi sie przypomni to dam kropelkę do obiadku ale to rzadko. Uważam, ze dawkę tej witaminy powinno dobierać sie indywidualnie do zapotrzebowania dziecka bo jest różne...
A powiedz mi 6 to odpowiednik 34?

Gosiu trzymam kciuki za okres
Stary 2007-05-25, 15:01   #2956
monka23
Zakorzenienie

Doridee napewno taka jej natura z tym piciem kiedys czytalam ze sa ludzie ktorzy nie loubia pic dochodzi nawet do tego ze sie odwadniajaPrzychodza do lekarza oslabieni itd a okazuje sie ze prawie nie pija . Nie czuja ze musza pic jedni pja min 2 litry dziennie a inni szklanka na dzien lub dwa Mnie to dziwi ja tez duzo pije Tak widocznie musi byc i jakas rownowaga zachowana A ja nie wiem czy 6 to 34 haha juz sie pogubilam z tymi rozmiarami Ale 6 to zawsze byl moj ulubiony numer haha.A skad ty wiesz ze Nadi wloski urosly jakas fotke przoczylam .
Stary 2007-05-25, 20:52   #2957
Alabama24
Raczkowanie

Raniu ależ urosła niunia

Doridee trzymamy kciuki żeby Ali jak najszybciej minęło, ucałuj maleńką. Ja też podaje Vigantol kiedy mie się przypomni, raz na kilka dni, Tymciowi prawie zarosło ciemiączko.

Gosia dawaj znać, czy już się okres pokazał Mi ginka powiedziała, podczas wizyty jakieś 4 m-ce temu, że chyba jestem w ciąży... a było to zaraz po tym jak odstawiłam Cerazette;masakrę przeżyłam. Poszłam do innej, (a i tak miałam zmienić swoją) i na szczęście okazało się, że nic nie ma, miałam jakąś infekcję tylko.

WIELKI BUZI I MOC UśCISKóW DLA NADII I EMILKI

Monka ja już dawno powinnam zmienić liczbę przy nicku, ale co tam...czuję się młodsza, kiedy na nią patrzę, to nie zmieniam

Tymcio powiedział dziś mama bardzo wyraźnie i specjalnie do mnie Wcześniej mamrotał coś, co brzmiało jak mamma, mamm, a dziś tak pięknie mi powiedział. Ostatnio wciąż też gada tototototototo, a nawet wyszło mu cotoje i tojeto. Ach ileższczęścia i pociechy z tych naszych szkrabów

(...)Im bardziej wzrok natężam, tym widzę mniej,
i woda schylona nad słońcem tym bliższe przynosi odbicie,
im dalszy od słońca oddziela ją cień...
J.P.II

Tymuś = szczęście
Alabama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-25, 21:26   #2958
monka23
Zakorzenienie

Rania a ja dopiero teraz fotki zobaczylam haha sliczna Nadusia ale bedzie serca lamac

Alabama ale ci zazdroszcze moj dalej po swojemu gada kurcze ciekawe ile to potrwa az zalapie co jest co i ze do mamy sie mowi po polsku a do taty po turecku haha a do lubi po angielsku No niezle z tym nickiem zrobilas haha wieczna 24 haha

Dajecie malcha seker homogenizowany ? Ja kupil w polskim sklepie z jogobeli i dalam malemu i je?Daria Ty to opcykana w takich rzeczach .I jeszcze myslam o leczo czy dac malemu z pomidorami cebulka troche cukinia i papryka i ta papryka nie zastanawia wlasnie nie za ciezka dla dziecka?

Ale cieplo sie robi tagedia a ja jeszze okno mam zamkniete nie moge otworzyc bo pod nami sklep i glosno na maxa jak wracaja z barow pijaki jedne i swirja krzycza spiewaja Na wiatraku jedziemy ale chyba nie powinnismy bo sama czuje rano ze mnie gardlo pobolewa ale jak nie wlacze wiatraku to ugotowac sie mozna bo idzie od dachu a od dolu od piecow i grilla Masakra z tragedia przeplatana ze zgroza katastroficzna haha
Stary 2007-05-25, 21:41   #2959
Rania
Raczkowanie

Idzie sie ugotowac,strasznie gorąco,mala ledwo ubrana i caly lepek spocony.
Okna pootwierane nic ,zero powiewu
Słyszałam dzis w tv mowili ze ma byc az do wrzesnia bardzo gorące lato.Morze ma miec ok 24 stopni. Chyba powtórka z zeszłego roku sie szykuje.Swoja droga jak oni to moga przewidziec kilka miesiecy na przod?????

Chcemy w tym roku pojechac z Naduska nad polskie morze,albo Grzybowo albo Ustronie Morskie.Juz trzeba szukac noclegow.Nie raz jechalismy w ciemno ale to bylo bez dziecka i na miejscu latalismy za jakimkolwiek pokojem tak wszystko bylo zajete.Teraz sobie juz nie mozna pozwolic na taka beztroske.
Dziewczyny a jak wasze plany wakacyjne?Sa juz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-25, 21:48   #2960
gosia_wie
Raczkowanie

Monka to wam współczuje duchotki.Ja troszkę uchylam okno .Nocka jet ciepła 20 stopni myslę,że małemu nic nie będzie.
U mnie nadal nic .Biegałam przed chwilką może coś ruszy...
Stary 2007-05-25, 21:50   #2961
gosia_wie
Raczkowanie

Raniu my tez wybieramy sie z dziećmi nad morze.Jedziemy na przełomie lipca i sierpnia.O nocleg sie nie martwimy bo mamy przyczepe kampingową .Prawdopodobnie udamy się do Niechorza.Pieknie tam jest.
Stary 2007-05-25, 22:53   #2962
monka23
Zakorzenienie

Rania moji znajomi co roku do Grzybowa bujali i bardzo chwala Masz racje z ta rezerwacja teraz lepiej nie ryzykowac bez dziecka to jeszcze zaszalc mozna tak ale z maluchem to tragedia.24 stopnie to fajnie hehe

Gosia no trzeba jakos przebolec az sie przeprowadzimy ale malego szkoda .O co ci chodzi z tym moze cos ruszy o ciotke? Jakby nie ruszylo to skladam najgoretsze gratulacje hehe jak by co to pierwsz jestem haha.Ale nie bog pokara i pewnie ja bede hehe jakbym juz miala byc to chce blzniaki chlpca i dziewczyke i koniec albo tz-ta podwiazuje hehe albo celibat do smierci haha.

My na wakacje nie jedziemy nigdzie melismy do Turcji jechac ale wydatki wydatki ,ja tam sie ciesze 40 stopni to o wiele za duzo dlamnie hehe .

Maly mi pojekuje dalam na wiatrak na dwojke i zlalam woda zeby lepiej sie odychalo.Kurcze moze zmocze reczniki i obloze lozko
Stary 2007-05-26, 07:26   #2963
kasia1361
Zadomowienie

Witajcie mamuśki
dziś nasze świeto
a że dzieciaczki malutkie to życzeń nam nie złożą
ja od synów przez tatusia dostałam bukiet prześlicznych róż

Tak więc mamuśki

Za to, że zawsze jesteś przy mym boku
Za to, że wskazujesz drogę mi w mroku
Za to, że dni moje tęcza malujesz
dziś Mamo z głębi serca Ci dziękuję

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-05-26, 07:31   #2964
kasia1361
Zadomowienie

Dziś tez zapowiada sie taki upał ,obudził mnie Igor o 5.15.
zerkam na termometr a tam 21 stopni.
Matko za gorąco troszke.My pod koniec czerwca wyjezdzamy na dwa tygodnie na wieś.Do morza mamy z tamtąd 80km wiec tam tez zawitamy.
I dziś znów na działeczke mykamy ,poopalać sie troszke,i jakiegoś grilla sie zrobi.

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2007-05-26, 09:30   #2965
Alabama24
Raczkowanie

KOCHANE MAMUSIE Z OKAZJI NASZEGO śWIęTA żYCZę WAM DUżO RADOśCI, NIECH DZIECIACZKI ROSNą ZDROWE I SZCZęśLIWE

J.P.II

Tymuś = szczęście
Stary 2007-05-26, 18:47   #2966
Alabama24
Raczkowanie

Własnie burza u nas szaleje, grad z nieba spada, ciemno i strasznie. Tymcio śpi jak suseł, wybawił się dziś na działce u pradziadków Musiałam go prowadzać, bo tak mu się to chodzenie spodobało, że już nie chce za nic siedzieć. Mama i cicia chciały mi dzidzię upaść, bo mówią, że chudzina i że go głodzę chyba, już biegły do niego z kurczakiem z grilla Musiałam interweniować ostro, a podsumowano mnie jako tą nowoczesną mamusię, i że niby co to ma być za wychowywanie zachowawcze itepe itede...Dziś mąż akurat ma występ, więc przyjdzie do mnie kumpela i zrobimy sobie dzień mamy, a raczej wieczorek zakrapianybo wyjść niestety nie mogę.

A jak Wam minął pierwszy Dzień Matki ?

J.P.II

Tymuś = szczęście
Stary 2007-05-26, 20:43   #2967
monka23
Zakorzenienie

No mamuski wszystkiego naj w pierwszym dniu mamuski
Ja juz obchodzilam dzien mamki w marcu chyba nie pamietam szybciej tutaj maja.Ale oczywiscie do tz-a mowie ze matka polka jestem i 26 maja tez obchodze haha mialm mi sofe kupic haha nmiezly prezent ale i tak nie wybralismy same badziewia byly.

Alabama haha dobra mama z babcia ale z drugiej strony ja bym sie skurzyla i zaraz bym cos powiedziala moja mam chyba taka nie jest nie mamy duzego polado popisuz jedzeniem bo jej tutaj nie ma Sie okaze jak pojade do Polski jak bedzie sie zachowywac z malego jedzeniem.Wczesniej na mleku ale o ile pamietam to wkrecila mi grysik zebym mu dawala haha .
Stary 2007-05-26, 20:50   #2968
monka23
Zakorzenienie

Wklejam ta zmianke o piciu wody-

Nie należy pić jej w trakcie posiłków, ponieważ rozrzedza wtedy soki trawienne i utrudnia trawienie, podczas gdy pita między posiłkami – przyspiesza.
Stary 2007-05-26, 22:54   #2969
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Wszystkiego najlepszego Mamusie Ja też dostałam od Aluni róże

Ala już nie gorączkuje i pojawiła sie na karku delikatna wysypka czyli to chyba trzydniówka No chyba, ze te krostki to potówki bo potwornie gorąco

Raniu my też mamy już zaklepany tydzień we Władysławowie (przełom lipca i sierpnia) - żeby tylko pogoda dopisała

Alabamo Ali to już całkiem zarosło ciemiączko, już dawno ograniczyłam wit. D a teraz jak jest słoneczko to prawie wcale nie daję Kości czaszki ma twarde jak cholera, nieraz mi już przywaliła Baw sie dobrze z kumpelą

Słuchajcie Alce sie coś poprzestawiało i za cholerę nie chce spać w łóżeczku pewnie to trochę nasza wina bo jak była chora to spała z nami.. ale ja byłam spokojniejsza jak miałam ja przy sobie, taka gorączka to nie przelewki No nic, w każdym razie wczoraj po kaszce odłożyłam ja do łóżeczka a ta w histerię Wstawała i sie wydzierała, co ja położyłam to ta z powrotem na nogi i wrzask... No i chcąc nie chcąc musimy Ale na nowo przyzwyczajać do łóżeczka Ale że tak szybko się odzwyczaiła, w szoku jestem

Monka ja to zazwyczaj pije w czasie posiłków.. inaczej bym sie chyba zapchała. Zresztą to jeszcze zależy co jem A grysik to chyba zdrowy jest? To kasza?
Stary 2007-05-26, 22:54   #2970
lucky blue rose
Raczkowanie

wszystkiego najlepszego drogie mamuśki to nasz pierwszy dzien Matki... ciekawe jak spedzimy go za jakies 5 lat jak dzieci juz beda kojarzyc o co chodzi

u nas właściwie dzien jak co dzien, spacerek, obiadek, ogródek dni sa tak do siebie podobne ze nie kontroluje juz ich mijania...a za 3 miesiace do pracy. troche sie juz ciesze bo bardzo zle sie czuje z pustym kontem szczególnie z mężem sknerą ale juz za miesiac pierwsza wypłata ( płaca nam "z góry") rozplanowana juz co do grosza, oczywiście na ciuszki itp

Maksiu przemieszcza sie raczkując, ciagle wstaje. przypominam sobie gdy czytałam posty Doridee o Aluni a dziś widzę Maksa który dokładnie sie tak samo zachowuje - dzis Cie rozumiem Doridee

Gosia - trzymam kciuki - oby było po Twojej myśli ja tez juz chciałam kupic test w marcu ale okazał sie niepotrzebny. a własciwie to juz sie oswoiłam z ta myślą i zaczęłam nawet cieszyć smieje sie ze uzależniłam się od macierzyństwa

całuski

Doridee - całuski dla Ali, jak się czujecie??

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości