![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Pytałam lekarki o wit d dwa tyg temu mowila aby dawac 2 kropelki do roku .Ja mam vigantol.Wiem ze jest jeszce dewikap słabszy roztwór.
Moja coreczka znow pogardzila moim obiadem i zwrocila po drugiej lyzeczce to co jej ugotowalam ![]() Zrobilam spagetti na indyczku,makaronik posiekalam na drobno,sama nie wiem.Ona tylko na sloikach leci. Dzis sie zagapila w tv i zrobila sama 4 kroczki ![]()
#2942 |
Zakorzenienie
|
Monka ja nie strasze, ale moi rodzice mieszkaja w Kluczborku a tam juz odnotowano 20 przypadkow sepsy, kilka osob umarlo, wiec nie chce ryzykowac.
Olivia byla dzisiaj u doktorki i wszystko w porzadeczku z nia, taki spioch z niej ( po mamie ) krew jej badala i nic nie wykazalo, zdrowiutka jest jak ryba ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
Monka dlaczego chcesz zmienic nick ????? Mi sie moj juz tez nie podoba, ale nie bede chyba zmieniac....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Rania dzieki to zaczne znowu dawac malemu po dwie kropelki tez mam vigantol chyba mi starczy do lipca jak moja mama wroci i mi dokupi w razie czego ![]() Sniezynka to sie ciesze razem z toba ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee pewnie zmeczona bo Aluska pewnie chora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
Duzo zdrowka dla dzisiejszych solenizantek Nadii(Rania) i Emilki(Madzia7-zadko zagladajacej))-
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
wszystkiego najlepszego dla Nadii i Emilki dużo całusków i moc uścisków.
Dziewczyny okres mi się spóźnia 12 dni.Jestem troche zaniepokojona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Monka hehe ja to mam szczescie, bo bylam spiochem i nadal moge nim zostac
![]() ![]() ![]() ![]() A odchudzam sie calkiem normalnie, moze i nie tak jak powinnam, ale dla mnie to jest dobre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A najlepsze jest to, ze z zawodu jestem Technologiem zywienia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia__wie mi sie tez spoznial okres 2 m-ce temu tzn. wcale nie dostalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
No cóż od przedwczoraj wieczorem mam jeden cel - zbić Ali gorączkę przynajmniej do 38st...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Nadii i Emilki z okazji ich święta ![]() ![]()
#2950 |
Raczkowanie
|
Uf dziewczyny ja też mam nadzieję,że bedzie dobrze.Już mam 2 kinderki i narazie mi wystarczy.Nie zarzekam się ,ale grubo po 30 najwyzej 3.
Oby cioteczka przyjechała |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Raczkowanie
|
Doridee biedna Alunia.Ukochaj ja od nas.Moze ma 3 dniówkę i jej przejdzie .Oby szybko jej przeszło .Nie martw się
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Raczkowanie
|
Dziękujemy za zyczenia
![]() Doridee moja mała miała trzy tyg temu tez taka temper dochodzila w pupie do 39,5.Zwrocila obiadek.Po wizycie przepisala antybiotyk malej.Po trzech dniach przeszlo i cala wysypana byla w malych krostkach.Za uszami,szyja,brzuch,pleck i.Myslalam ze rozyczka jakas.Na wizycie kontrolnej okazalo sie ze to trzydniowka.Niepotrzebne byly antybiotyki ale ze ona miala cos podobnego w styczniu i wtedy niby byla trzydniówka to lekarka zmylila sie.w styczniu po wszystkim tez miala wysypkę ale delikatna.Takze taka trzydniowka to nie jest jak sie okazuje jednorazowo. Najwazniejsze dawaj duzo pic,grubo nie ubieraj,podawaj na zbicie tem eferalgan .Ja jeszce podawalam cebion 2X6 kropelek.Nie zmuszaj Ali do jedzenia.Ja przeszlam tylko na mleko i deser.Zrezygnowalam z obiadow a mala nie miala przy tym apetytu.Bezdie dobrze. Najgorsze sa wachania temperatury tak mi mowila lekarka.Obserwuj mala jak dojdzie kaszel czy biegunka idz znow do lekarki.Buziaczki i nie martw sie ![]() Sniezynka tez mi sporo po ciazy zostalo,kupilam rowr pomykam prawie codziennie ok godzinki schudlam dwa kilo i nogi ladniejsze.Rowerek mam od niedawna takze moze miesiac ,zobaczymy co dalej ![]() Ty to chociaz masz odpowiedni zawod ![]() U mnie tez rodzina sie nie szczypie jak przytylam nikt nie omieszka tego nie skomentowac a jak kiedys schudlam 10 kg to byli dziwnie zaniepokojeni ,moze ty chora ![]() Ja mam calkiem inny charakter ,jak widze ze ktos za chudy czy za gruby to pomijam to ,chyba wie sam jak mu najlepiej.Albo jak ma zeza czy co innego. Po co jeszce go dobijac. gosia_wie test powinien juz pokazac ciaze,moze masz w zwiazku z upalem przestawienie jakies. ![]()
#2953 |
Zakorzenienie
|
Doridee trzymja sie i moze to ta trzy dniowka
![]() Sniezynka no to asz agenta z meza haha moj to mi trje i truje o silce ze dupa gruba ble ble az w koncu zrobilam awanture i narazie cisza ![]() Ale szalejecie z tymi testami ciazowymi haha.Nie nnie smieje sie bo ja mam dzis dostac okres a pozatym to juzsie zgubilam z tymi plastrami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Wszystkiego najlepszego dla Nadii i Emilki,duzo zdrówka i samych pogodnych dni- ![]() Raniu gratulacje dla Nadii za samodzielne kroczki,mój Igor juz tez próbuje sam stawiac. Doridee duzo zdrówka dla Ali,myśle podobnie jak Rania,ze to trzydniówka lub ząbki. U nas juz katarku niema. Igor zmierzły przez te upały.Byliśmy na działce i po 3 godz, trzeba było wracac do domku ,nieszło wyrobic. A dziś Igor był na spacerku w koszulce i papmersiku nawet skarpetek nie zakładałam.A i tak był spocony. Teraz spacznie śpią moje łobuzy, Gosia-wie trzymam kciuki,niemartw sie bedzie dobrze
#2955 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam o tej trzydniówce i wszystko by sie zgadzało, jak wystąpi wysypka to będę miała pewność. To samo powiedziała lekarka, żeby obserwować i jak ja wysypie to znaczy, że to trzydniówka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Raniu Nadia ślicznotka, włoski jej urosły ![]() ![]() Monka ja od dawna prawie nie daję Ali vigantolu, czasem jak mi sie przypomni to dam kropelkę do obiadku ale to rzadko. Uważam, ze dawkę tej witaminy powinno dobierać sie indywidualnie do zapotrzebowania dziecka bo jest różne... A powiedz mi 6 to odpowiednik 34? ![]() Gosiu trzymam kciuki za okres ![]()
#2956 |
Zakorzenienie
|
Doridee napewno taka jej natura z tym piciem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Raczkowanie
|
Raniu ależ urosła niunia
![]() Doridee trzymamy kciuki żeby Ali jak najszybciej minęło, ucałuj maleńką. Ja też podaje Vigantol kiedy mie się przypomni, raz na kilka dni, Tymciowi prawie zarosło ciemiączko. Gosia dawaj znać, czy już się okres pokazał ![]() WIELKI BUZI I MOC UśCISKóW DLA NADII I EMILKI ![]() ![]() Monka ja już dawno powinnam zmienić liczbę przy nicku, ale co tam...czuję się młodsza, kiedy na nią patrzę, to nie zmieniam ![]() Tymcio powiedział dziś mama bardzo wyraźnie i specjalnie do mnie ![]() ![]()
#2958 |
Zakorzenienie
|
Rania a ja dopiero teraz fotki zobaczylam haha sliczna Nadusia
![]() ![]() Alabama ale ci zazdroszcze moj dalej po swojemu gada ![]() ![]() ![]() Dajecie malcha seker homogenizowany ? Ja kupil w polskim sklepie z jogobeli i dalam malemu i je?Daria ![]() Ale cieplo sie robi tagedia a ja jeszze okno mam zamkniete nie moge otworzyc bo pod nami sklep i glosno na maxa jak wracaja z barow pijaki jedne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Raczkowanie
|
Idzie sie ugotowac,strasznie gorąco,mala ledwo ubrana i caly lepek spocony.
Okna pootwierane nic ,zero powiewu ![]() Słyszałam dzis w tv mowili ze ma byc az do wrzesnia bardzo gorące lato.Morze ma miec ok 24 stopni. ![]() Chcemy w tym roku pojechac z Naduska nad polskie morze,albo Grzybowo albo Ustronie Morskie.Juz trzeba szukac noclegow.Nie raz jechalismy w ciemno ale to bylo bez dziecka i na miejscu latalismy za jakimkolwiek pokojem tak wszystko bylo zajete.Teraz sobie juz nie mozna pozwolic na taka beztroske. ![]() Dziewczyny a jak wasze plany wakacyjne?Sa juz?
![]() |
#2960 |
Raczkowanie
|
Monka to wam współczuje duchotki.Ja troszkę uchylam okno .Nocka jet ciepła 20 stopni myslę,że małemu nic nie będzie.
U mnie nadal nic .Biegałam przed chwilką może coś ruszy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Raczkowanie
|
Raniu my tez wybieramy sie z dziećmi nad morze.Jedziemy na przełomie lipca i sierpnia.O nocleg sie nie martwimy bo mamy przyczepe kampingową .Prawdopodobnie udamy się do Niechorza.Pieknie tam jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Rania moji znajomi co roku do Grzybowa bujali i bardzo chwala
![]() Gosia no trzeba jakos przebolec az sie przeprowadzimy ale malego szkoda .O co ci chodzi z tym moze cos ruszy o ciotke? ![]() My na wakacje nie jedziemy nigdzie melismy do Turcji jechac ale wydatki wydatki ,ja tam sie ciesze 40 stopni to o wiele za duzo dlamnie hehe . Maly mi pojekuje dalam na wiatrak na dwojke i zlalam woda zeby lepiej sie odychalo.Kurcze moze zmocze reczniki i obloze lozko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
dziś nasze świeto ![]() a że dzieciaczki malutkie to życzeń nam nie złożą ja od synów przez tatusia dostałam bukiet prześlicznych róż ![]() Tak więc mamuśki Za to, że zawsze jesteś przy mym boku Za to, że wskazujesz drogę mi w mroku Za to, że dni moje tęcza malujesz dziś Mamo z głębi serca Ci dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]()
#2964 |
Zadomowienie
|
Dziś tez zapowiada sie taki upał ,obudził mnie Igor o 5.15.
zerkam na termometr a tam 21 stopni. Matko za gorąco troszke.My pod koniec czerwca wyjezdzamy na dwa tygodnie na wieś.Do morza mamy z tamtąd 80km wiec tam tez zawitamy. I dziś znów na działeczke mykamy ,poopalać sie troszke,i jakiegoś grilla sie zrobi.
#2965 |
Raczkowanie
|
KOCHANE MAMUSIE Z OKAZJI NASZEGO śWIęTA żYCZę WAM DUżO RADOśCI, NIECH DZIECIACZKI ROSNą ZDROWE I SZCZęśLIWE
![]() ![]()
#2966 |
Raczkowanie
|
Własnie burza u nas szaleje, grad z nieba spada, ciemno i strasznie. Tymcio śpi jak suseł, wybawił się dziś na działce u pradziadków
![]() ![]() ![]() A jak Wam minął pierwszy Dzień Matki ? ![]()
#2967 |
Zakorzenienie
|
No mamuski wszystkiego naj
![]() ![]() Ja juz obchodzilam dzien mamki w marcu chyba nie pamietam ![]() Alabama haha dobra mama z babcia ale z drugiej strony ja bym sie skurzyla i zaraz bym cos powiedziala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Wklejam ta zmianke o piciu wody-
Nie należy pić jej w trakcie posiłków, ponieważ rozrzedza wtedy soki trawienne i utrudnia trawienie, podczas gdy pita między posiłkami – przyspiesza. |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego Mamusie
![]() ![]() ![]() Ala już nie gorączkuje i pojawiła sie na karku delikatna wysypka czyli to chyba trzydniówka ![]() ![]() Raniu my też mamy już zaklepany tydzień we Władysławowie (przełom lipca i sierpnia) - żeby tylko pogoda dopisała ![]() Alabamo Ali to już całkiem zarosło ciemiączko, już dawno ograniczyłam wit. D a teraz jak jest słoneczko to prawie wcale nie daję ![]() ![]() ![]() ![]() Słuchajcie Alce sie coś poprzestawiało i za cholerę nie chce spać w łóżeczku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monka ja to zazwyczaj pije w czasie posiłków.. inaczej bym sie chyba zapchała. Zresztą to jeszcze zależy co jem ![]()
#2970 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u nas właściwie dzien jak co dzien, spacerek, obiadek, ogródek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maksiu przemieszcza sie raczkując, ciagle wstaje. przypominam sobie gdy czytałam posty Doridee o Aluni a dziś widzę Maksa który dokładnie sie tak samo zachowuje - dzis Cie rozumiem Doridee ![]() ![]() Gosia - trzymam kciuki - oby było po Twojej myśli ![]() ![]() ![]() całuski ![]() Doridee - całuski dla Ali, jak się czujecie??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.