![]() |
#2941 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za trzy tygodnie czeka mnie nowe życie w Irlandii, w końcu po roku będziemy z TŻ razem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Dziuniu zycze Wam aby się wszytsko pomyslnie ułożyło - Irlandia jest piekna - pamiętam jak nam zdjecioszka wklejałaś.
![]() ![]()
#2943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzielna jestes Dziunia ![]() ![]() Bafi - dziekujemy z Asienka!
![]() |
#2944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też lecę z Krakowa ![]() Ale dla pewności muszę zadzwonić i zapytać czy mogę w bagażu wieźć puszki z mlekiem. Chciałabym zabrać jak najwięcej, żeby nie wkładać do bagażu dużego, bo zabiera kilogramy ![]() Dzięki Dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Wtajemniczenie
|
Wlazłam na mamuśki wrześniowo-październikowe 2007
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba czas spać... dobranocka mamuśki i dzidziuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
![]() Podczytuję Was regularnie, ale nawet nie mam jak odpisać. Moje dziecko zrobiło się takie nieznośne, że czasu nie mam na nic. Ledwo daję radę obiad ugotować i pranie wstawić, ale rośnie mi za to góra prasowania ![]() Filipkowi wczoraj wyszła górna dwójka i idą jedynki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przez dwa dni Filip wogóle w dzień nie spał i nocki też kiepsko, teraz śpi już od pół godziny, ufff może jakoś wrócimy do normy. Pozdrawiam Was cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Rozeznanie
|
Linijka! U mnie to samo! Natalka marudzi jak najęta. Ma dwa zęby na dole i wyrzyna się góra, a dwójki u dołu są obrzmiałe.
We wtorek 8 maja byłam u lekarza. Natunia ma 68 cm i waży 7 500. Wcina super zupki. Najbardziej lubi brokuł z marchewką. Ale też chętnie zjada kalafiorek z marchewką i zie,mniaczkami, marchwiankę, no i wsie te warzywaka razem. Lekarz mi powiedział, że najtrudniejszy okres to wyrzynanie się górnych dwójek i trójek, gdyż one mają powiązanie z nerwem ocznym i to jest niestety bolesne. Oczywiście problem marudzenia Natalki dotyczy mnie. Patrynia nagle chce się nauczyć czytać i czyta z tatą. A tata ma mnóstwo zajęć i jeszcze te studia podyplomowe. Ale Linijka masz rację! Przyjdą w łachę ![]() ![]() Wczoraj 11. maja mój mały zdrajca powiedział pierwsze słowo. Oczywiście TATA. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tysia! Z zębami możemy sobie podać rękę. Tylko, że mi zrobiła się paskudna dziurka i leczę czwórkę kanałowo. Dziurka jest niby malutka, ale paskudztwo się pierdzieli. Mam jakiś surowiczy stan zapalny. Powinno się podać antybiotyk, ale ten który zadziała nie powinna przyjmować matka karmiąca. No więc się męczę! ![]() ![]() Myszka! Ja też dostałam tą Dianę bobas i chcę dziewczynkom porobić identyczne ubranka na lato, tylko óżni ące się kolorystycznie. Ale ja tylko władam szydełkiem. Chociaż mam mocne postanowienie nauczenia się dziergania na drutach. ![]() 05 maja mieliśmy kinderbal - 6 urodzinki Ptysia. Było 10 - cioro dzieci i 8 - ro dorosłych. Normalnie kociokwik. Ale mała była przeszczęśliwa a to najważniejsze. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 06 maja byliśmy na pierwszrej komunii mojego wuja córki. Jutro idziemy na komunię chrześniaczki męża a jeszcze mnie czeka komunia w czerwcu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobra koniec pisania! Marudzicha wzywa. Lecę! Pozstaram się pisać regiularniej. Problemy rodzinne chyba już za nami! Szjkoda tylko, że taki kryzys przyszedł teraz jak Natunia jest malutka i wyaga cierpliwości. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny strasznie Wam i Maluchom współczuję tych rewelacji z ząbkami. Jak tak czytam jak bardzo dzieciaczki potrafią dać w kość, to tak patrzę na to Moje Małe Szczęście i zaczynam podejrzewać, że póki co tylko zbiera siły ;-) Jedyneczki wyszły bez najmniejszych problemów i mam nadzieję, że dalej też pójdzie tak gładko. Strasznie jesteście dzielne!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
paslik ja tez tylko szydelkiem macham. Jesetm w stadium kompletnego beztaleńcia, ale uczę się. Druty u mnie odpadają, jedno machadełko za dużo
![]() Tą lawendową czapeczkę z Diany juz kończe. Na razie tylko dla Kamilki, ale jeszcze dzis zacznę Emilce. Cieszę się że twoje problemy już minęły. Bądź silna i nie poddawaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Rozeznanie
|
Wyczytałam, że Justyna-viola ma urodzinki, więc 100 lat Justysiu Ci zyczę
![]() ![]() ![]() ![]() Moje Mlode dziś znowu bez drzemki jedzie, a wczoraj taak ładnie było, dwa razy po 1,5 godzinki, już myślałam, że wracamy do normalności ![]() Dzięki Bogu mam dziś swoich mężczyzn do pomocy i o dziwo nawet nie protestują za bardzo i Filipa zabawiają. No, szczęście mają, bo bym z nimi pogadała inaczej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ojjj widze ze niektore z was znowu swoje talenciki odswiezaja ![]() Paslik gratki dla pierwszego slowa.....szloda ze nie MAMA ![]() ![]() Linijko gratki za zabeczki ![]() Nie odzywalam sie bo maly nam sie jednka rozchorowal i dostal antybioytk.Mial przez 2 dni goraczke i poszlam do lekarza bo normlanie "lecial" nam na raczkach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Raczkowanie
|
Znów pojawiam sie niczym zjawa..
![]() Nie wiem jak to jest, bo dzieciątko mam przekochane i grzeczniutkie, przesypia mi całe noce od 3go miesiąca, a ostatnimi czasy jakoś trudno mi nawet znależc czas na przeczytanie co naskrobałyście... Za dnia zawsze coś jest do zrobienia, a wieczorami jak przychodzi 22.00-23.00 to nie mysle o niiczym innym jak o spaniu, ech.... U nas wszystko w porządeczku, pierwsze ząbki jeszcze zupełnie nie wyszły, aczkolwiek widac już coraz wiekszy biały śladzik i.. jak wczoraj sprawdzałam łyżeczką- już cosik stuka ![]() ![]() Apetycik ma niesamowity, ale i z tym od samego początku nie było problemu, każdą nowość zjadała z wielką chęcią. Od 3 dni jestesmy juz na zupkach tych w duzych sloiczkach 190g...wciska całe i jeszcze jej mało ![]() ![]() Mam przy okazji pytanie dziewczyny, czy probowalyscie dawac juz pociechom Waszym rosołek, taki domowy? Nasza pediatra 2 dni temu zwrocila uwage ze natalka ma leciutko przebarwione dłonie od wewnatrz i zalecila ograniczenie marchewki.... Dzisiaj tak sobie pomyslalam ot ym rosolku..ale sama nie wiem...co Wy na to?
#2953 |
Wtajemniczenie
|
Oj głupia baba głupia jakich mało
![]() ![]() ![]() ![]() No nic jej się nie mogło stać bo już duża ale pewnie obrzydziłam jej trochę tą kaszkę ![]() ![]() Justyś, dużo zdrówka z okazji urodzinek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamiks, pozazdrościć takiego grzecznego maluszka. I zdrowego, co najważniejsze ![]() ![]() Linijka, już wiem co mnie czeka, skoro nasze maluchy takie do siebie podobne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A my dalej bezzębni - to jak liczę Marta tu trzeci dziąślak jeszcze ![]() Jagna, fajnie że zajrzałaś znowu do nas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek
![]() Dzięki za wsparcie dziewczynki, ech znowu ciężką noc mieliśmy i od szóstej na nogach, ale teraz dzidzia usnęła, ufff. Justysiu chwal się tą bielizną, a wisienki to Paslik dostała od męża ![]() Carya mój też mało niespodziankowy ![]() AAAA i zdrówka dla Mikusia ![]() Moje dziecko żadnych słoiczków nadal nie uważa, ani soczków gotowych z butelki, a kaszki tym bardziej ![]() ![]() ![]() Ale się zapowiada piękny dzionek, słońce od rana ![]() ![]() Jeszcze się Wam pochwalę, że mój synuś kończy dziś osiem miesięcy, ale ten czas leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Przywitac się przyszłam bo nie wiem jak to później będzie-dzieciątko moje dziś wybitnie marudne było, ale zasnęła w końcu jakies pol godzinki temu. Oprócz ząbków to pewni i gorąc też daje jej się we znaki.. Jak znam życie obudzi się za jakies 10-15 minut bo za dnia sypia 2-3 razy po 40-50 minut ...o, juz mnie woła....lecę ![]()
#2956 |
Zadomowienie
|
Wczoraj uczcilismy półroczku Niuńki na basenie. Mała troszke sobie poszalała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Justynko sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() Paśliku ojciec w życiu małej królewny to nie to samo co matka ![]() ![]() Zawsze mozesz wyłaskotać małego zdrajce za kazde -tata ![]() Kamiks moja mama kazała mi juz rosołek gotować, jak mała nie ma uczulenia. Co prawda jeszcze nie ugotowałam ale dzis zamierzam. Głodomór się odezwał ide zatkać mu paszcze, a nie okazało się - bo wziełam na kolana ze coś tu pachnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za zyczonka
![]() ![]() U nas chyba zabek drugi idzie bo maly szaleje.....wsciekal sie i myslalam ze chce mu sie pic wiec przystawialm go do piersi a on zamiast pic to mnie dziabnal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamiks gratki dla stukajacego dziaselka ![]() ![]() Carya moj tez nie jest niespodziankowy ale tym razem mnie zaskoczyl ![]() ![]() ![]() Linijko 8 mieszkow???Juz?? ![]() ![]() ![]() ![]() Kiciamala ale super ze byliscie na basenie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Dziunia - zapytaj najlepiej bo to z tymi tanimi liniami nigdy nie wiadomo co do lba strzeli ![]() Ho ho widze ze tu juz dziewczyny szalejecie z jedzeniem. Mi tez dzis polozna powiedziala ze mam juz coraz bardziej dawac jej jedzenie takie jak i my jemy i jakies rzeczy co moze w raczce trzymac i jesc. Sprobuje dzis z bananem. No budyniu to jeszcze nie dawalam ![]() Ooo jaka fajna bielizna..... no moj maz to z pewnoscia tak mnie nie zaskoczy. On woli mi dac pieniadze i sama mam sobie kupic, bo on nie umie....
#2959 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane
Justyśspóźnione ale najlepszego ![]() ![]() ![]() A u nas odkrycie. Kamila mi sie wysypała 3 dni temu na brzuszku, cos jak pokrzywka. dałam jej Zyrtec w kropkach bo sobie pomyślałam że pewnie mój uczuleniowieć znowu coś znalazł czego nie przyswaja. I prawdopodobnie odkryłam czego nie przyswaja - KISZOBEJ KAPUSTY. Nie wiem jak ja od tego odgonić bo ona za kapuchą aż się trzęsie, do bigosu tez jest pierwsza. Jutro idziemy na bilans dwulatka a z Emilką na szczepienie to podpytam czy to aby to czy tez moze na jakies testy nas skieruje (Kamile tez czekają jutro penumokoki). Bylismy wczoraj w Ustroniu w Leśnym Parku Niespodzianek. Kamilka wniebowzieta. Sarenki spacerowały sobie razem z nami. Widzieliśmy tez pokaż ptaków drapieżnych. Oczywiście ja i tatinek byliśmy zachwyceni na równi z dziewczynkami. Dokładam też oczywiście zdjęcia. Na jednych jest Kamilka przed domkami z bajkami. Należało przycisnąć włącznik a postacie zaczynały sie ruszać i z glośników słychać było głosy narratora opowiadającego częśc każdej bajki. Przy Pszczółce Mai oczywiście usłyszeliśmy pana Wodeckiego ze swoja słynną piosenką ![]() Czy któraś z was też juz tam była? |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
Justys - prezencik bardzo bardzo to superancki - no to tatinek sprawil sobie prezent - bedzie mial wampa w łóżeczku
![]() a tak to wogole 100 lat 100 lat 100 lat 100 lat 100 lat 100 lat 100 lat 100 lat niech zyje zyje nam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2963 |
Zakorzenienie
|
A to później nad rzeką czyli - kocham tatusia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze nad rzeczką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Wtajemniczenie
|
No tak, a ja jak zwkle - odświeżam stronkę - nic nie ma. Piszę odpowiedź i się okazuje że tam już cała masa nowego do przeczytania
![]() ![]() ![]() Myszko, śliczne te zdjęcia, i śliczne miejsce ![]() ![]() Justyś, "hot sexy mama" jak to mówił Johny Bravo ![]() Oho, mąż podjechał - słyszę jak mu pasek piszczy w Tojtoju ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zadomowienie
|
Myszko cudne zdjecia
![]() ![]() ![]() ![]() Carya ja chce na setna ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Wtajemniczenie
|
A na następnym zdjęciu już jest cenzura
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.