Nowości kulinarne. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-24, 18:14   #2941
mavika
Zakorzenienie

Dot.: Nowości kulinarne.

Fischetta to kompozycja najlepszej ryby matjasowej, warzyw i ziół z dodatkiem dobroczynnej oliwy z oliwek. Dodatkową zaletą jest możliwość doprawienia i dopełnienia smaku zgodnie z własnym gustem i wyobraźnią. Ponadto Fischetta pozwala przygotowywać wyjątkowe przekąski, które zaskakują smakiem i oryginalnością. Produkt doskonale nadaje się nie tylko na codzienną kanapkę, lecz w połączeniu z pieczywem chrupkim, czy tortillą oraz po dodaniu warzyw, sera czy ziół jest również idealnym składnikiem różnego typu przekąsek
i potraw.

FISCHETTA Z SUSZONYMI POMIDORAMI to połączenie lekko słonego smaku drobno pokrojonych filetów śledziowych a’la matjas z bogatym słodkawym i wyrazistym smakiem suszonych w słońcu pomidorów. Całość dopełnia dodatek cebuli, a śródziemnomorski charakter nadaje przekąsce bazylia i oliwa z oliwek. Fishetta jest idealnym rozwiązaniem dla wszystkich poszukujących smacznej i szybkiej przekąski.
Opakowanie: 80g
Cena detaliczna: 2,49 PLN

FISCHETTA Z OLIWKAMI to łagodne połączenie smaków drobno krojonych filetów śledziowych a’la matjas z czarnymi i zielonymi oliwkami. Smaki przenikając się wzajemnie tworzą unikalną kompozycję, którą doskonale podkreśla dodatek ogórka i cebulki. Wyjątkowego charakteru potrawie nadają oliwa z oliwek oraz świeże zioła.

FISCHETTA Z PEPPERONI to wyjątkowo kolorowa kompozycja warzyw z drobnymi kawałkami najlepszej jakości filetów śledziowych a’la matjas. Smak ryby doskonale podkreśla słodka papryka, suszone pomidory i cebulka. Zdecydowanego charakteru nadają zaś ostre papryczki pepperoni oraz oliwa z oliwek. Propozycja ta przypadnie do gustu osobom ceniącym zdecydowany, ostry smak potraw.

Oraz rowniez firmy Lisner

Przysmak matajsowy z żurawiną

Gramatura: 180 g.
Przysmak matajsowy z jabłkiem

Gramatura: 180 g.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg Fischetta z pepperoni.jpeg (9,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg Przysmak matajsowy z jabłkiem.jpeg (8,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg Przysmak matajsowy z żurawiną.jpeg (8,5 KB, 20 załadowań)
Stary 2008-09-25, 11:17   #2942
Kikiki
Raczkowanie

Kupiłam dziś Aero z ciemnej czekolady i Milke z nadzieniem marcepanopwym. Widziałam tez lody Grycan miętowe i likier pomaranczowy dostepne w opakowaniach a nie jak dotychczas tylko na gałki.
Kikiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 13:22   #2943
enda____
Rozeznanie

i dobre to aero bo widzialam u siebie w sklepie i sie zastanawialam czy kupic

bialy twix byl? i wedlowskie ptasie mleczko z galaretka?

jesli ta milka marcepanowa w takiej ciemnej czekoladzie to juz staaara

... hmm
enda____ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 13:30   #2944
Kikiki
Raczkowanie

Aero ujdzie, Twixa białęgo nigdzie nie spotkałam jeszcze, ta milka w mlecznej niby ale ciemniejszej niż zwykle, ale nie jest to typowa ciemna. A Wedelowskie mleko z galaretką to widuję już od bardzo dawna.
Stary 2008-09-25, 13:34   #2945
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez Kikiki Pokaż wiadomość
Aero ujdzie, Twixa białęgo nigdzie nie spotkałam jeszcze, ta milka w mlecznej niby ale ciemniejszej niż zwykle, ale nie jest to typowa ciemna. A Wedelowskie mleko z galaretką to widuję już od bardzo dawna.
białe twixy juz od paru ładnych tygodni są w carefourze

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 18:45   #2946
mavika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
białe twixy juz od paru ładnych tygodni są w carefourze
i w realu
Stary 2008-09-26, 09:32   #2947
nowa16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mavika Pokaż wiadomość
i w realu
Tak, tak. Ale to niestety edycja limitowana, więc lada dzień zniknie ze sprzedaży (w niektórych miejscach już jej nie ma), tak jak Twix cappuccino.
nowa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-26, 09:37   #2948
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez nowa16 Pokaż wiadomość
Tak, tak. Ale to niestety edycja limitowana, więc lada dzień zniknie ze sprzedaży (w niektórych miejscach już jej nie ma), tak jak Twix cappuccino.
mnie jakoś te limitowane twixy nie powaliły zdecydowanie wolę zwykłego

Stary 2008-09-27, 15:05   #2949
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Fischette z oliwkami mogłabym jeść po 10 pojemniczków naraz Pyyyycha
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 19:00   #2950
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Rzucił mi się w oczy w Żabce, choć go nie próbowałam.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 22:27   #2951
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Twixy white takie sobie, zwykłe lepsze.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 13:35   #2952
rudazz
Raczkowanie

Z okazji Dni Herbaty „ Październik miesiącem herbaty” firma Dilmach przedstawia nową kolekcję 12 herbat - „Dilmah Exceptional”
Cena brutto 9.80 PLN
Stary 2008-10-01, 14:47   #2953
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Fischetta to kompozycja najlepszej ryby matjasowej, warzyw i ziół z dodatkiem dobroczynnej oliwy z oliwek. Dodatkową zaletą jest możliwość doprawienia i dopełnienia smaku zgodnie z własnym gustem i wyobraźnią. Ponadto Fischetta pozwala przygotowywać wyjątkowe przekąski, które zaskakują smakiem i oryginalnością. Produkt doskonale nadaje się nie tylko na codzienną kanapkę, lecz w połączeniu z pieczywem chrupkim, czy tortillą oraz po dodaniu warzyw, sera czy ziół jest również idealnym składnikiem różnego typu przekąsek
i potraw.
te fishetty to paskudztwo za slone, za kwasne... ble... nie umywaja sie do pastelli
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 19:19   #2954
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez rudazz Pokaż wiadomość
Z okazji Dni Herbaty „ Październik miesiącem herbaty” firma Dilmach przedstawia nową kolekcję 12 herbat - „Dilmah Exceptional”

Cena brutto 9.80 PLN
widzialas gdzieś?

Stary 2008-10-02, 12:56   #2955
rudazz
Raczkowanie

Tylko sklep internetowy http://www.sklep.dilmah.pl/
Stary 2008-10-05, 11:30   #2956
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

znalzłam foto
http://www.dniherbaty.pl/w-sklepach-...e-herbaty.html

Stary 2008-10-05, 14:44   #2957
xandra78
Zakorzenienie

Fajne te nowe smaki Dilmah,ale to wszystko sa herbaty czarne,a ja bym wolała PRWDZIWE owocowe.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 15:03   #2958
MagJa
Zakorzenienie

A jadłyście już reedycję KitKata Cappuccino? W Tesco jest teraz na promocji, 3 batony w cenie 2 Sama rok temu jadłam te KitKaty w kółko, a teraz zjadłam jednego i jakoś mi nie spasował. Nie wiem czy zmienili samego batona czy mi się smak zmienił Ktoś ma porównanie?

A co do Aero z ciemnej czekolady, to jakoś mi nie spasowało Ostatnio mam fazę na gorzkie czekolady, ale to Aero jakieś mało czekoladowe jest. Taki mi dziwny smak.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 20:37   #2959
Kikiki
Raczkowanie

Jadłam reedycję białego Kitkata. moim zdaniem oprócz tego że jest 10 gr lżejszy to nie różni się, a kapuczino nowego nie próbowałam. Ciekawa jestem tego z masłem orzechowym czy się zmienił.
Stary 2008-10-07, 11:26   #2960
mavika
Zakorzenienie

Nowy napój Alpro soya Macchiato to wspaniały kawowy smak dzięki zawartości soi oraz specjalnie wyselekcjonowanym ziarnom kawy. To dawka zdrowej i pozytywnej energii. Napój macchiato pij schłodzony w wysokiej szklance, smakuje wtedy jak wykwintna mrożona kawa. Możesz go również dodawać jako składnik do wakacyjnych koktajli.

Przepyszny kawowy napój Macchiato to także atrakcyjne i ekonomiczne opakowanie oraz najlepsza jakość gwarantowana przez Alpo soya.

Nowy smak doskonale uzupełnia szeroki wachlarz wyśmienitych produktów posiadających cenne walory zdrowotne - napoje sojowe o smaku naturalnym w tym w wersji bez soli i cukru, Light i Junior, a dla bardziej wymagających także o smaku waniliowym, owocowym oraz czekoladowym. Możesz znaleźć również desery na bazie soi: waniliowe, czekoladowe, karmelowe. Zdrowe napoje i desery Alpro soya to doskonała alternatywa dla jogurtów, deserów oraz innych produktów mlecznych.

Wprowadzając na rynek Przyprawy w płynie MAGGI Nestlé Professional rozszerza kategorię przypraw płynnych MAGGI - jedną z najważniejszych, najbardziej znanych kategorii produktów firmy Nestlé. Produkty te mają bardzo szerokie zastosowanie do zup, sosów, farszy, dań mięsnych i rybnych oraz sałatek:
Przyprawę w płynie oregano i tymianek MAGGI polecamy do przygotowywania dań zkuchni śródziemnomorskiej
Przyprawę w płynie chili i kolendrą MAGGI polecamy dodań azjatyckich imeksykańskich.
Przyprawę w płynie czosnek MAGGI polecamy doprzyprawiania sosów imięs.
Przyprawę w płynie zioła ogrodowe MAGGI polecamy dodressingów i dipów, marynowania warzyw, ryb i mięs.

Te innowacyjne produkty, nie mają odpowiednika na rynku. Formuła koncentratu gwarantuje intensywność smaku i aromatu niepowtarzalnych kompozycji ziół i przypraw oraz wysoką wydajność - 26-40 ml (3-4 łyżki) wystarczy do przyprawienia 1 litra lub 1 kilograma potrawy. Wydajność jednego opakowywania (700 ml) to 27 kilogramów lub litrów potraw. Ponadto przyprawy: czosnkowa, z oregano i tymiankiem oraz z chili i kolendrą zawierają sól jodowaną. Jod jest ważnym mikroelementem, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Atrakcyjne, ergonomiczne opakowania z dozownikiem „niekapką" są wygodne w użyciu a membrana pod zakrętką zapewnia bezpieczeństwo produktów.

Używając Przypraw w płynie MAGGI można zaoszczędzić czas i pieniądze, a zyskać smaczne i aromatyczne dania.

Nadchodzi jesień, dni stają się coraz krótsze, a my coraz chętniej spędzamy czas w zaciszu domowym. Ponura pogoda sprawia, że często dopada nas zły nastrój. Nie ma lepszego sposobu na poprawę humoru oraz dodanie sobie energii niż sięgnięcie po coś słodkiego. Na ten specjalny czas firma Wawel przygotowała limitowaną serię słodyczy. Oferta skierowana jest do osób, które cenią szlachetną deserową czekoladę oraz niepowtarzalne nadzienia. W skład linii wchodzą 4 produkty:

Czekolada nadziewana Chocolaty to połączenie delikatnego, rozpływającego się w ustach kremu czekoladowego oraz wyśmienitej czekolady deserowej. Połączenie tradycyjnej czekolady deserowej i wyrazistego aromatu gwarantuje niezapomniane doznania. Jest to idealna kompozycja dla czekoladowych smakoszy.

Czekolada nadziewana Minty tosubtelne połączenie wyśmienitej czekolady deserowej z nutką orzeźwiającej mięty. Osoby, które cenią tradycyjny smak czekolady deserowej i poszukują miętowego orzeźwienia chętnie będą po nią sięgać.

Czekolada nadziewana Tiramisu to wyjątkowe, delikatne dwuwarstwowe nadzienie, oblane pyszną deserową czekoladą. Jej smak sprawi, że przeniesiesz się do pięknych Włoch. Czekolada urzeknie każdego, kto ceni niepowtarzalny i wyrafinowany smak. Nie trzeba iść do kawiarni na pyszny deser tiramisu, możesz go mieć zawsze przy sobie.

Danusia od blisko 100 lat cieszy się niezmiennym uznaniem klientów. Swój wyjątkowy charakter, zawdzięcza oryginalnemu, prawdziwie czekoladowemu smakowi, który gwarantuje niezmieniania od lat, tradycyjna receptura. Batonik Danusia kokosowa,to niepowtarzalna cienka tabliczka szlachetnej deserowej czekolady z delikatnym kokosowym nadzieniem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg alpro.jpg (15,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg promo7_1.jpg (23,3 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chocolaty.jpg (8,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dnusia.jpg (7,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg minty.jpg (7,1 KB, 15 załadowań)
Stary 2008-10-07, 11:53   #2961
mavika
Zakorzenienie

Sałatka owocowa FRoSTA to aromatyczne, pełne słońca egzotyczne owoce, dobrane w najbardziej optymalny sposób, doprawione sokiem z marakui, niesłodzone.

Pozwalają zachować smak lata przez cały rok, a w upalne dni są wyśmienitym dodatkiem do lodów, deserów, koktajli czy sałatek.

Nie wiem czy bylo o herbatkach Bio Active zielonych i bialych z dodatkiem owocow lub platkow rozy - kupilam Pandido - biala ze skorka mandarynki - pyszna!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg salatka.jpg (11,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2008-10-07, 12:29   #2962
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:

Nie wiem czy bylo o herbatkach Bio Active zielonych i bialych z dodatkiem owocow lub platkow rozy - kupilam Pandido - biala ze skorka mandarynki - pyszna!
mnie biała z mandarynką nie smakuje widziałam też białą z różą, chyba sie skusze a zielona z maliną jest boska

Stary 2008-10-07, 12:34   #2963
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Przepraszam za wtrącenie!!!
Jedna z wizażanek potrzebuje pomocy, szczegóły tutaj:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=283474

Pewnie znajdzie się kilka osób z Poznania. Przekażcie to dalej, umieście info gdzie się da. Pomóżmy!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 12:52   #2964
Nutka
Nutka nie gryzie!

Cytat:
Sałatka owocowa FRoSTA to aromatyczne, pełne słońca egzotyczne owoce, dobrane w najbardziej optymalny sposób, doprawione sokiem z marakui, niesłodzone.

Pozwalają zachować smak lata przez cały rok, a w upalne dni są wyśmienitym dodatkiem do lodów, deserów, koktajli czy sałatek.

zawsze mnie intrygowaly..dlaczego "biale"????

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-09, 11:29   #2965
rudazz
Raczkowanie

Nowy baton z linii Nestle Fitness to chrupiące płatki Nestle Fitness o smaku orzechowym w połączeniu z mleczną czekoladą. Baton dostępny w sklepach od października 2008.
Stary 2008-10-09, 17:05   #2966
nowa16
Raczkowanie

Dla wielbilieci kawy zbożowej: Inka Magne (z magnezem) - już w sprzedaży, a na Święta ma być edycja limitowana - Inka Świąteczna (z przyprawami).
nowa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-09, 17:10   #2967
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nutka Pokaż wiadomość
zawsze mnie intrygowaly..dlaczego "biale"????
Cytat:
Biała herbata powstaje z młodych pączków, które jeszcze nie zdążyły się rozwinąć. Zebranie takich pączków możliwe jest jedynie na wiosnę. Krzewy, z których powstać ma biała herbata, są czasami dodatkowo chronione przed słońcem – ma to zapobiec wykształceniu się chlorofilu. Pączki następnie więdną i są suszone. Herbata ta produkowana jest w głównie w Chinach. Herbata biała ma odcień lekko srebrnawy, a po zaparzeniu ma kolor jasnosłomkowy. Jest to najdroższy rodzaj herbaty – ceny zależą od gatunku, niemniej w Polsce przeciętnie kosztuje ona od 30 zł do ponad 100 zł za 100 g.
cytat z: http://pl.wikipedia.org/wiki/Herbata
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-09, 17:26   #2968
mavika
Zakorzenienie

Favo Rice
Już są w Twoim sklepie!
Ekologiczne, pełnoziarniste
i bezglutenowe wafle ryżowe WASA.
Poznasz je łatwo po charakterystycznym
i poręcznym opakowaniu.

Chrupanie na zawołanie
Bez dodatków, bez wyrzutów sumienia
i bez zbędnych kalorii.
Po prostu otwórz i chrup!
tu stronka http://pl.wasa.com/wasa/pl/ryzowe/ryzowe2.html
Stary 2008-10-09, 17:54   #2969
Kikiki
Raczkowanie

A widziałyście nowe Grześki? Małe wafelki w wielokrotnie zamykanym opakowaniu. Coś jak Pop choc Kitkat. Torebka 100 gr kosztuje 3,50 zł. Na razie chyba tylko wydanie kakaowe w ciemnej czekoladzie.
Stary 2008-10-09, 19:33   #2970
rudazz
Raczkowanie

Czy widzieliście już w sklepach Valbon Duo Hochland.
Bazuje na klasycznym, znanym camembercie, oferta ta ma bardzo innowacyjny charakter, a to za sprawą dwóch zasadniczych atutów: dodatki smakowe nie są umieszczone wewnątrz sera, ale obtaczają jego skórkę, a forma opakowania to dwie połówki o różnych smakach w jednym pudełku, owinięte przezroczystą folią, pozwalającą łatwo ocenić wygląd produktów.
Nowość dostępna będzie w trzech zestawach:
- Valbon Camembert Duo z Pomidorami, Bazylią i Czosnkiem oraz ze Szczypiorkiem;
- Valbon Camembert Duo ze Szczypiorkiem i Oryginalny;
- Valbon Camembert Duo z Pomidorami, Bazylią i Czosnkiem oraz Oryginalny.
Sugerowana cena opakowania 170 g: 5,70 zł.

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości