|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Porost włosów
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy da się przyspieszyć wzrost włosów??
A czy któraś z was miała może jakieś problemy z okresem po tych tabletkach ze skrzypu ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zakorzenienie
|
nie zauwazylam zandych tego typu objawow po tych tabletkach... to raczej taki suplement, nie hormon watpie zeby mial wplyw na okres... ale stan twarzy mi sie pogorszyl, to niezaprzeczalny fakt... mimo ze mialy pomagac na cere.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Wtajemniczenie
|
Poleciałam dziś do apteki i rozpoczęłam już swoją małą kurację. Połknęłam w południe pierwszą kapsułkę Skrzypovity, a teraz siedzę z Waxem na głowie. "Ociepliłam" odżywkę suszarką i niedługo idę ją zmyć. Może za tydzień pojawią się jakieś efekty, to napiszę.
#2945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to nie można dawac olejku bezposrednio na włosy?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
Do szamponu się go nie daje do butelki, w żadnym wypadku:/. Daje się kulka kropel na szampon, na dłoni i dopiero na włosy.
#2947 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje sposoby na szybszy porost włosów-porady
Kiedyś miałam długie cieniowane włosy, ale strasznie mi się kręciły, więc je ścięłam do ramion. To był błąd, wyglądałam strasznie! Teraz odrosły mi już jakieś 4 cm. Ciągle szukam nowych sposobów na ich szybszy przyrost. Słyszałam, że jak sie masuje skórę głowy to się pobudza cebulki i dzieki temu szybciej rosną. Czy to prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 |
Przyczajenie
|
podobno tak. dużo czytałam o tym. ja też ściełam włosy do ramion i to był nawiększy błąd w moim życiu. teraz zapuszczam. wytrwale. i nawet nie myśle o żadnym fryzjerze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
Dot.: cebula na porost włosów
hej
![]() ja tez slyszalam o korzystnych wlasciwosciach cebuli w stosunku do wlosow, tlyko ze czytalam iz lepiej ją jeść, co najmniej plaster dziennie przez okres ok 2 miesiecy, ja dopiero zaczynam pierwszy tydzien mam za soba i zobaczymy jak bedzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zadomowienie
|
O fuj. Nienawidze cebuli
![]() ![]()
#2951 |
Zakorzenienie
|
Cebulowa maseczka pomaga tylko trzeba ją stosować regularnie, ale wydaje mi się, że codzienne jej stosowanie to za dużo. Nie można przesadzać.
Panie, które mają ochotę ją zastosować ![]() ![]() ![]() Wszystkie warzywa, które są bogate w siarkę korzystnie wpływają na włosy czyli m.in. rzeżucha ![]() Cebula jest bogata w siarkę, miedź, cynk, żelazo i witaminy C, z grupy B i karoten. Cebula jest bombą witaminową, wpływa korzystnie praktycznie na wszystko. Tu zacytuję: "Cebula wzmacnia kości oraz paznokcie. Powoduje, że włosy są piękne, a cera jedwabista. Cebula pobudza działanie wątroby i trzustki. Działa dodatnio na funkcjonowanie serca i tarczycy. Ponadto warzywo to uspokaja nerwy i obniża ciśnienie krwi. Stosowana jest też do obniżania poziomu cukru we krwi. Ma także właściwości antyinfekcyjne, działa profilaktycznie i leczniczo. Cebula posiada także niezwykle cenną właściwość: związki zawarte w niej nie dopuszczają do tworzenia się skrzepoów w naczyniach krwionośnych, zaś istniejące skrzepy cebula rozpuszcza. " |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Też słyszałam o tej cebuli, w wątku na porost włosów ktoś tam jej używał i z powowdzeniem
![]() Mam zamiar też wypróbować. I w skórę głowy wciera się sok, a nie cebulę.
#2953 |
Zakorzenienie
|
Też zawsze słyszałam, że cebula jest zdrowa itd. ale ja po prostu przełknąć jej nie mogę:P.
Jedynie zjem taką posiekaną i mocno wysmażoną ![]()
#2954 |
Zakorzenienie
|
"Liście kociemiętki - pobudza wzrost włosów i łagodzi podrażnienia owłosionej skóry" - co to takiego te liście?
#2955 |
Zakorzenienie
|
"Liście kociemiętki - pobudza wzrost włosów i łagodzi podrażnienia owłosionej skóry" - dziewczyny co to takiego?
I wyczytałam też, ze sok z cebuli wcierany w skórę włosy też przyśpiesza porost włosów.
#2956 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze:
"Czosnek i cebula - stymulują wzrost włosów i pomagają zwalczać łupież, choć zapach odstrasza od stosowania; Liść nasturcji - pobudza wzrost włosów; Liście bylicy bożego drzewka - pobudzają wzrost włosów i zapobiegają łupieżowi; Tatarak - słynie od stuleci jako niezastąpiony lek przeciwłupieżowy, stosowany także w łojotoku i łojotokowym zapaleniu skóry. Hamuje łysienie, odżywia włosy, poprawia ukrwienie skóry głowy. Pobudza porost włosów." Jak bym wiedizała co to za zioła to bym próbowała ![]() i są tam też przepisy.
#2957 |
Raczkowanie
|
Wow super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Wtajemniczenie
|
po ostatniej wizycie u fryzjera skłonna jestem spróbować wszystkiego !!
tylko boję sie że oczy będą mi łzawić a zapach cebuli zostanie wszędzie.... nie wiem może to głupie (a raczej napewno), ale skoro siarka wpływa na porost włosów, to może zacznę myć głowę mydłem siarkowy, jestem w taki akcie desperacji, że chyba za wszystko się wezmę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
To mydło jedynie wyszusi Ci włosy na wiór. Jak już to używa się go na przetłuszczające włosy, raz na jakiś czas. I jak już siarka to nie w takiej postaci. Sok z cebuli ją zawiera.
#2960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale trochę boję sie zaryzykować z tą cebulą, najbardziej odstrasza mnie ten zapach, który pewnie będzie sie utrzymywał we włosach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Rozeznanie
|
![]()
A ja robię tak....1-szamponDermena(stosuję od 3mies.)+2-Wax,dwa razy w tyg.+3łykam sobie teraz Humavit Z(ale jak mi się skończy kupię Skrzypowitę bo tego Hum...za dużo trzeba się nałykać)+4raz na tydzień olejek rycynowy+5codziennie Kamiwazę(przeciw wypadaniu)no i w ciągu3mie.włosy urosły mi 5cm.Tą kurację będę stosowała jeszcze miesiąc a potem Dermenę zamienię na Szampon ze skrzypu polnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz spróbować naparu z mięty, o ile nie jesteś jasną blondynką. Weź 4-5 saszetek herbatki miętowej i zaparz w ok 1 l wody. Można do tego jeszcze dodać jakąś łyżkę soku z cytryny. Przynajmniej u mnie ten sposób prawie całkowicie eleminuje zapach cebuli, a przy okazji taka płukanka nieźle odświeża, zwłaszcza przy takim upale jak dziś ![]()
![]() |
#2965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Rozeznanie
|
![]()
Tak to już jest z tabletkami.Jedne pasują a drugie nie.Może trzeba popróbować,jak nie te to inne?Pamiętam jak kiedyś dermatolog przepisał mi tabl.na trądzik po których wymiotowałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz mam zamiar wypróbować sok z cebuli w połączeniu z olejem kokosowym (w proporcji 1:1). Spotkałam się z podobną recepturą w wątku o wypadaniu włosów (z oliwą zamiast oleju kokosowego) Tylko do takich zabaw podobno najlepsza jest cebula, która już swoje odleżała... ![]() Aha, płukanka z pokrzywy również sprawdza się przy niwelowaniu cebulowego odorku. Wczoraj natarłam skórę głowy sporą ilością soku, umyłam dwa razy szamponem Fitomedu a do ostatniego płukania użyłam naparu z 2 torebek herbatki pokrzywowej na szklankę wody. No i dziś wącham, wącham i żadnego smrodku dowąchać się nie mogę ![]() ![]() Jednak przy suchych włosach prawdopodobnie lepsza będzie mięta ![]()
![]() |
#2970 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeżeli ma pomóc, to chętnie spróbuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.