Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- wątek zbiorczy - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-08, 14:10   #2941
dora90
Przyczajenie

Dot.: Porost włosów

Cytat:
Napisane przez Justyneczkaa Pokaż wiadomość
Ja używałam waxa seboradinu olejku rycynowego i maseczki czosnkowej na której było napisana że "stymuluje wzrost włosów" niestety nic to nie pomogło, chyba tego nie da się przyspieszyc
Justyneczkaa niektórym przyspiesza, niektórym nie ale przynajmniej włosy zdrowsze i ładniejsze też mam pytanie - z jakiej firmy ta maseczka?
dora90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-08, 14:54   #2942
uniquee
Raczkowanie

Dot.: Czy da się przyspieszyć wzrost włosów??

A czy któraś z was miała może jakieś problemy z okresem po tych tabletkach ze skrzypu ??
uniquee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-08, 15:56   #2943
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uniquee Pokaż wiadomość
A czy któraś z was miała może jakieś problemy z okresem po tych tabletkach ze skrzypu ??
nie zauwazylam zandych tego typu objawow po tych tabletkach... to raczej taki suplement, nie hormon watpie zeby mial wplyw na okres... ale stan twarzy mi sie pogorszyl, to niezaprzeczalny fakt... mimo ze mialy pomagac na cere.
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 18:40   #2944
malgosinka
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malgosinka

Poleciałam dziś do apteki i rozpoczęłam już swoją małą kurację. Połknęłam w południe pierwszą kapsułkę Skrzypovity, a teraz siedzę z Waxem na głowie. "Ociepliłam" odżywkę suszarką i niedługo idę ją zmyć. Może za tydzień pojawią się jakieś efekty, to napiszę.
Stary 2007-07-10, 09:45   #2945
Kaśka:):):):)
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monimausi Pokaż wiadomość
olejku rycynowego nie daje sie bezposrednio na wlosy daje sie 2-10kropli do 200ml szamponu!!!!!! I WTEDY MOZESZ DZIALAC

Jak to nie można dawac olejku bezposrednio na włosy??j ak zawsze tak robie hmm a przeciez jak uzywa sie go na brwi i rzesy to daje sie bezposrednio.
Kaśka:):):):) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-10, 10:37   #2946
dziuniaaa
Zakorzenienie

Do szamponu się go nie daje do butelki, w żadnym wypadku:/. Daje się kulka kropel na szampon, na dłoni i dopiero na włosy.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 11:37   #2947
Black-Star
Przyczajenie

Dot.: Moje sposoby na szybszy porost włosów-porady

Kiedyś miałam długie cieniowane włosy, ale strasznie mi się kręciły, więc je ścięłam do ramion. To był błąd, wyglądałam strasznie! Teraz odrosły mi już jakieś 4 cm. Ciągle szukam nowych sposobów na ich szybszy przyrost. Słyszałam, że jak sie masuje skórę głowy to się pobudza cebulki i dzieki temu szybciej rosną. Czy to prawda?
Black-Star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 11:40   #2948
zakrecona_malolata
Przyczajenie

podobno tak. dużo czytałam o tym. ja też ściełam włosy do ramion i to był nawiększy błąd w moim życiu. teraz zapuszczam. wytrwale. i nawet nie myśle o żadnym fryzjerze.
zakrecona_malolata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 20:06   #2949
asiaczek_1
Raczkowanie

Dot.: cebula na porost włosów

hej
ja tez slyszalam o korzystnych wlasciwosciach cebuli w stosunku do wlosow, tlyko ze czytalam iz lepiej ją jeść, co najmniej plaster dziennie przez okres ok 2 miesiecy, ja dopiero zaczynam pierwszy tydzien mam za soba i zobaczymy jak bedzie
asiaczek_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 09:03   #2950
rozmarynek
Zadomowienie

O fuj. Nienawidze cebuli Nawet jakby mialy mi rosnąć włosy metr na miesiąc, nie dałabym rady. Ale zazdroszczę Asiaczek_1 odwagi I napisz za jakis czas, czy są efekty. Pzdr.

Albert Einstein

rozmarynek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 09:23   #2951
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cebulowa maseczka pomaga tylko trzeba ją stosować regularnie, ale wydaje mi się, że codzienne jej stosowanie to za dużo. Nie można przesadzać.
Panie, które mają ochotę ją zastosować nie wystarczy zetrzeć cebulę ta tarce (ja ją mielę mikserem na miazgę ), trzeba ją jeszcze przecisnąć przez szmatkę, tak żeby został tylko sok

Wszystkie warzywa, które są bogate w siarkę korzystnie wpływają na włosy czyli m.in. rzeżucha
Cebula jest bogata w siarkę, miedź, cynk, żelazo i witaminy C, z grupy B i karoten. Cebula jest bombą witaminową, wpływa korzystnie praktycznie na wszystko. Tu zacytuję: "Cebula wzmacnia kości oraz paznokcie. Powoduje, że włosy są piękne, a cera jedwabista. Cebula pobudza działanie wątroby i trzustki. Działa dodatnio na funkcjonowanie serca i tarczycy. Ponadto warzywo to uspokaja nerwy i obniża ciśnienie krwi. Stosowana jest też do obniżania poziomu cukru we krwi. Ma także właściwości antyinfekcyjne, działa profilaktycznie i leczniczo.
Cebula posiada także niezwykle cenną właściwość: związki zawarte w niej nie dopuszczają do tworzenia się skrzepoów w naczyniach krwionośnych, zaś istniejące skrzepy cebula rozpuszcza. "
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-19, 09:33   #2952
dziuniaaa
Zakorzenienie

Też słyszałam o tej cebuli, w wątku na porost włosów ktoś tam jej używał i z powowdzeniem.
Mam zamiar też wypróbować.
I w skórę głowy wciera się sok, a nie cebulę.

Stary 2007-07-19, 09:35   #2953
dziuniaaa
Zakorzenienie

Też zawsze słyszałam, że cebula jest zdrowa itd. ale ja po prostu przełknąć jej nie mogę:P.
Jedynie zjem taką posiekaną i mocno wysmażoną.

Stary 2007-07-19, 09:36   #2954
dziuniaaa
Zakorzenienie

"Liście kociemiętki - pobudza wzrost włosów i łagodzi podrażnienia owłosionej skóry" - co to takiego te liście?

Stary 2007-07-19, 09:38   #2955
dziuniaaa
Zakorzenienie

"Liście kociemiętki - pobudza wzrost włosów i łagodzi podrażnienia owłosionej skóry" - dziewczyny co to takiego?
I wyczytałam też, ze sok z cebuli wcierany w skórę włosy też przyśpiesza porost włosów.

Stary 2007-07-19, 09:40   #2956
dziuniaaa
Zakorzenienie

I jeszcze:
"Czosnek i cebula - stymulują wzrost włosów i pomagają zwalczać łupież, choć zapach odstrasza od stosowania;
Liść nasturcji - pobudza wzrost włosów;
Liście bylicy bożego drzewka - pobudzają wzrost włosów i zapobiegają łupieżowi;
Tatarak - słynie od stuleci jako niezastąpiony lek przeciwłupieżowy, stosowany także w łojotoku i łojotokowym zapaleniu skóry. Hamuje łysienie, odżywia włosy, poprawia ukrwienie skóry głowy. Pobudza porost włosów."

Jak bym wiedizała co to za zioła to bym próbowała, z tej stronki to mam: http://www.akupresura.akcjasos.pl/wlosy.html
i są tam też przepisy.

Stary 2007-07-19, 10:11   #2957
evika155
Raczkowanie

Wow super Ja własnie cierpie na to, ze wlosy zapuszczam juz bardzo dlugo i nic!!! ;( Dlatego koniecznie tego wyprobuje kurde 3 cm. na miesiac Mam nadzieje, że to poskutkuje!
evika155 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 11:38   #2958
kaczorka
Wtajemniczenie

po ostatniej wizycie u fryzjera skłonna jestem spróbować wszystkiego !!
tylko boję sie że oczy będą mi łzawić a zapach cebuli zostanie wszędzie....
nie wiem może to głupie (a raczej napewno), ale skoro siarka wpływa na porost włosów, to może zacznę myć głowę mydłem siarkowy, jestem w taki akcie desperacji, że chyba za wszystko się wezmę
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-19, 15:49   #2959
dziuniaaa
Zakorzenienie

To mydło jedynie wyszusi Ci włosy na wiór. Jak już to używa się go na przetłuszczające włosy, raz na jakiś czas. I jak już siarka to nie w takiej postaci. Sok z cebuli ją zawiera.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-19, 20:05   #2960
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
To mydło jedynie wyszusi Ci włosy na wiór. Jak już to używa się go na przetłuszczające włosy, raz na jakiś czas. I jak już siarka to nie w takiej postaci. Sok z cebuli ją zawiera.
ehhh tego się spodziewałam....
ale trochę boję sie zaryzykować z tą cebulą, najbardziej odstrasza mnie ten zapach, który pewnie będzie sie utrzymywał we włosach
Stary 2007-07-19, 20:13   #2961
dziuniaaa
Zakorzenienie

Wystarczy umyć szamponem dwa razy i dobra odżywka i płukanka ziołowa to nic nie będzie.

Stary 2007-07-19, 20:20   #2962
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Wystarczy umyć szamponem dwa razy i dobra odżywka i płukanka ziołowa to nic nie będzie.
płukanka ziołowa ??
a gdzie i za ile można to kupić ?
Stary 2007-07-19, 23:18   #2963
nusia2605
Rozeznanie

Smile Dot.: Moje sposoby na szybszy porost włosów-porady

A ja robię tak....1-szamponDermena(stosuję od 3mies.)+2-Wax,dwa razy w tyg.+3łykam sobie teraz Humavit Z(ale jak mi się skończy kupię Skrzypowitę bo tego Hum...za dużo trzeba się nałykać)+4raz na tydzień olejek rycynowy+5codziennie Kamiwazę(przeciw wypadaniu)no i w ciągu3mie.włosy urosły mi 5cm.Tą kurację będę stosowała jeszcze miesiąc a potem Dermenę zamienię na Szampon ze skrzypu polnego
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 02:46   #2964
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa
Liście kociemiętki - pobudza wzrost włosów i łagodzi podrażnienia owłosionej skóry" - co to takiego te liście?
To takie ziółko. Narkotyk dla kotów . Suszoną kocimiętkę można nawet kupić w sklepach zoologicznych. W zielarni się nie spotkałam, ale niektórzy hodują ją w ogródkach

Cytat:
Napisane przez kaczorka Pokaż wiadomość
płukanka ziołowa ??
a gdzie i za ile można to kupić ?
Możesz spróbować naparu z mięty, o ile nie jesteś jasną blondynką.
Weź 4-5 saszetek herbatki miętowej i zaparz w ok 1 l wody. Można do tego jeszcze dodać jakąś łyżkę soku z cytryny.

Przynajmniej u mnie ten sposób prawie całkowicie eleminuje zapach cebuli, a przy okazji taka płukanka nieźle odświeża, zwłaszcza przy takim upale jak dziś
Stary 2007-07-20, 07:43   #2965
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
A ja robię tak....1-szamponDermena(stosuję od 3mies.)+2-Wax,dwa razy w tyg.+3łykam sobie teraz Humavit Z(ale jak mi się skończy kupię Skrzypowitę bo tego Hum...za dużo trzeba się nałykać)+4raz na tydzień olejek rycynowy+5codziennie Kamiwazę(przeciw wypadaniu)no i w ciągu3mie.włosy urosły mi 5cm.Tą kurację będę stosowała jeszcze miesiąc a potem Dermenę zamienię na Szampon ze skrzypu polnego
Ja tam sceptycznie podchodze do roznych tabletek ktore niby maja wzomnic lub zaprzestac wypadniu wlosow. Lykalam drogie tabletki przez trzy miesiace i oprocz bolu zaladka nie daly mi nic. Dlatego teraz stosuje tylko srodki zewnetrzne.
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 07:47   #2966
blekitneoczy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja o cebuli nic nie slyszalam, to chyba malo popularna metoda, cebule kojarze raczej z leczeniem blizn, a nie z porostem wlosow ;')

Ale o tym korzeniu rzodkwi sie naczytalam i sie strasznie napaliłam
Powiedzcie gdzie ja kupie swiezy korzen rzodkwi, i jak to wygląda, wie ktos ???
Ja juz dawno temu slyszalam o cudownych wlasciwosciach cebuli.Rzepa i cebula to dosc znane receptury na pobudzenie cebulek wlosow. Mozna ja jesc albo nasmarowywac nia glowe.
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 09:27   #2967
nusia2605
Rozeznanie

Smile Dot.: Moje sposoby na szybszy porost włosów-porady

Tak to już jest z tabletkami.Jedne pasują a drugie nie.Może trzeba popróbować,jak nie te to inne?Pamiętam jak kiedyś dermatolog przepisał mi tabl.na trądzik po których wymiotowałam i zaprzestałam stosować.100zł.poszło w kosz Brałam Merz Spe... i wszystko było ok.Teraz biorę Humavit Z i też jest git,żadnych skutków ubocznych
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 09:42   #2968
rozmarynek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amistad.k.m.s Pokaż wiadomość
Cebulowa maseczka pomaga tylko trzeba ją stosować regularnie, ale wydaje mi się, że codzienne jej stosowanie to za dużo. Nie można przesadzać.
Panie, które mają ochotę ją zastosować nie wystarczy zetrzeć cebulę ta tarce (ja ją mielę mikserem na miazgę ), trzeba ją jeszcze przecisnąć przez szmatkę, tak żeby został tylko sok

Wszystkie warzywa, które są bogate w siarkę korzystnie wpływają na włosy czyli m.in. rzeżucha
Cebula jest bogata w siarkę, miedź, cynk, żelazo i witaminy C, z grupy B i karoten. Cebula jest bombą witaminową, wpływa korzystnie praktycznie na wszystko. Tu zacytuję: "Cebula wzmacnia kości oraz paznokcie. Powoduje, że włosy są piękne, a cera jedwabista. Cebula pobudza działanie wątroby i trzustki. Działa dodatnio na funkcjonowanie serca i tarczycy. Ponadto warzywo to uspokaja nerwy i obniża ciśnienie krwi. Stosowana jest też do obniżania poziomu cukru we krwi. Ma także właściwości antyinfekcyjne, działa profilaktycznie i leczniczo.
Cebula posiada także niezwykle cenną właściwość: związki zawarte w niej nie dopuszczają do tworzenia się skrzepoów w naczyniach krwionośnych, zaś istniejące skrzepy cebula rozpuszcza. "
kto by się spodziewał po takiej zwykłej cebuli moze bm spróbowała... ale czy podczas wcieranie, przyrządzania nie zapłaczę się na smierc?

Albert Einstein

rozmarynek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-20, 10:35   #2969
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozmarynek Pokaż wiadomość
kto by się spodziewał po takiej zwykłej cebuli moze bm spróbowała... ale czy podczas wcieranie, przyrządzania nie zapłaczę się na smierc?
Ja płaczę i wcieram

Teraz mam zamiar wypróbować sok z cebuli w połączeniu z olejem kokosowym (w proporcji 1:1). Spotkałam się z podobną recepturą w wątku o wypadaniu włosów (z oliwą zamiast oleju kokosowego)

Tylko do takich zabaw podobno najlepsza jest cebula, która już swoje odleżała...

Aha, płukanka z pokrzywy również sprawdza się przy niwelowaniu cebulowego odorku.
Wczoraj natarłam skórę głowy sporą ilością soku, umyłam dwa razy szamponem Fitomedu a do ostatniego płukania użyłam naparu z 2 torebek herbatki pokrzywowej na szklankę wody.
No i dziś wącham, wącham i żadnego smrodku dowąchać się nie mogę . A nos mam wrażliwy na zapachy. Bo duży

Jednak przy suchych włosach prawdopodobnie lepsza będzie mięta
Stary 2007-07-20, 11:30   #2970
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
To takie ziółko. Narkotyk dla kotów . Suszoną kocimiętkę można nawet kupić w sklepach zoologicznych. W zielarni się nie spotkałam, ale niektórzy hodują ją w ogródkach

Możesz spróbować naparu z mięty, o ile nie jesteś jasną blondynką.
Weź 4-5 saszetek herbatki miętowej i zaparz w ok 1 l wody. Można do tego jeszcze dodać jakąś łyżkę soku z cytryny.

Przynajmniej u mnie ten sposób prawie całkowicie eleminuje zapach cebuli, a przy okazji taka płukanka nieźle odświeża, zwłaszcza przy takim upale jak dziś
Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Ja płaczę i wcieram

Teraz mam zamiar wypróbować sok z cebuli w połączeniu z olejem kokosowym (w proporcji 1:1). Spotkałam się z podobną recepturą w wątku o wypadaniu włosów (z oliwą zamiast oleju kokosowego)

Tylko do takich zabaw podobno najlepsza jest cebula, która już swoje odleżała...

Aha, płukanka z pokrzywy również sprawdza się przy niwelowaniu cebulowego odorku.
Wczoraj natarłam skórę głowy sporą ilością soku, umyłam dwa razy szamponem Fitomedu a do ostatniego płukania użyłam naparu z 2 torebek herbatki pokrzywowej na szklankę wody.
No i dziś wącham, wącham i żadnego smrodku dowąchać się nie mogę . A nos mam wrażliwy na zapachy. Bo duży

Jednak przy suchych włosach prawdopodobnie lepsza będzie mięta
Hm... Narkotyk dla kotków...
Jeżeli ma pomóc, to chętnie spróbuję.
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości