|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Cytat:
![]() A co do pracy to ja po wrześniu przełamałam się do pracy w szkole. Ale mimo wszystko jednak wolę być w przedszkolu. Może dlatego, że boję się, że nie będę umiała dobrze wytłumaczyć dzieciom, wiedzy, bo np. tego nas na studiach nie uczą, jak przekazać wiedzę uczniom, tylko ile jej przekazać. I w przedszkolu nie ma takiej presji, że dzieci koniecznie MUSZĄ umieć liczyć, czytać i pisać, bo inaczej nie dają rady sobie w szkole. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
oj mi akurat daja 19-20
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W szkole są przerwy, jako taka wolna chwila, a w przedszkolu non stop przy dzieciach i oczy na około głowy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie, jednak jestem nastawiona na przedszkole, a jak pracę znajdę w szkole to płakać nie będę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Wtajemniczenie
|
No jasne, w dzisiejszych czasach trzeba brać co jest.
Na którym jesteś roku? Mnie w ferie (sesje poprawkową) czeka ostatnia praktyka w szkole, na szczęście tylko 40 h w 1 klasie
![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
Trzeci.
Wczoraj byłam u pani promotor, która powiedziała mi, że mam się zebrać w sobie, bo ona 12 lipca idzie na urlop i chciałaby żebyśmy się jeszcze w czerwcu obroniły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2947 |
Wtajemniczenie
|
Przynajmniej masz dostęp do promotora, my musimy się prosić o jakiekolwiek seminarium. Nawet nie wiem jak pisać metodologię. Ile juz masz? Bo ja napisałam 2 całe rozdziały i zaczęłam metodologię i mam 42 strony. Ale dojdzie ankieta więc myślę, że żeby było przyzwoicie to ponad 50 stron będzie miała moja praca.
![]() |
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
a jest tu ktoś kto studiuje pedagogikę np. edukacje medialną tak jak ja :P i też jestem na 3 roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2949 |
Wtajemniczenie
|
U nas była wczesnoszkolna z informatyką, ale było bardzo mało chętnych i ostatecznie nie otworzyli specjalności. Wiesz jak robić ankietę?
![]() |
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ja miałam akcje z promotorem, więc traktuję to jako swoje usprawiedliwienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
Nee. Na pierwszym roku kazali nam wybrać promotora. Nie trafiłam do tej co chciałam, więc wzięłam inną, która miała podobną tematykę. Na drugim roku w drugim semestrze zaczęły się nam seminaria. Okazało się, że listy są hoho przedawnione i ona się już tym nie zajmuje, ale ona pracuje w szkole, więc jest na czasie i spoko. Teraz w październiku okazało się, że nasza cudowna pani promotor poszła sobie na roczny urlop zdrowotny, więc ja w ciągu całego października musiałam napisać pismo do dziekana i znaleźć promotora, który jeszcze by mnie chciał. Oczywiście każdy na pytanie czy mogę u niego być twierdził, że jak nie znajdę nikogo innego no to na upartego mogę przyjść. Na szczęście znalazłam panią, która przyjęła mnie z otwartymi ramionami. No ale w dziewczyną, która u niej jest od zeszłego roku jestem nieźle do tyłu, bo ona już ma pierwszy rozdział, drugi zaczęty i metodologię też zaczęła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz mamy matematykę. Połowy zajęć nie było, bo pani nie było, albo akurat wolne dni były, albo połowa grupy nie zdążyła dojść, bo miałyśmy pięć minut na przejście ze szkoły na uczelnię, a to pół miasta było do pokonania. Pisałyśmy zero zerówki w grudniu, wyników nie ma do dziś, bo pani była w szpitalu. Pisałyśmy zerówkę z teorii w poniedziałek i czekamy na wyniki. Żeby było smieszniej, kobieta jest na l4 czyli teoretycznie nie ma prawa nas egzaminować. I jak ktoś nie zaliczy tych egzaminów teraz to zdaje egzamin u innego matematyka, który ma całkiem inne wymagania ![]() W ciągu tych dwóch miesięcy tak skutecznie odczułam absurd studiowania na mojej uczelni, że to aż boli. Ale wreszcie (mam nadzieję!) zakończyłam jedną wojnę z dziekanatem o stypendium socjalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do socjalnego też się uzbrajałam w cierpliwość. W październiku. Osiem dni pod rząd, godzinę w kolejce, a jak wchodziłam do dziekanatu to słyszałam, że tego brakuje, to mam złe, a to to w ogóle mogę sobie wsadzić. Pewnego dnia kobieta mnie tak zjechała, że wyszłam z płaczem. I wniosek złożyłam dopiero w listopadzie. I od tego czasu ciągle coś, albo brakuje, albo donieść, albo coś im się nie zgadza. W końcu okazało się, że wystarczyło wykreślić jedną osobę z listy i przyjęli by mi to normalnie bez problemów ![]() A IOS wiem, wiem. U nas idą na rękę i pozwalają na 50% nieobecności na ćwiczeniach, więc tyle dobrego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2958 | ||||||||
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() Naprawdę jest ciężko i będzie coraz ciężej. Nie wiem, ale ja śledzę to co się dzieje w edukacji, Tusk chce likwidować szkoły ( podobno nie mamy pieniędzy ) Z kartą nauczyciela też mają coś robić, bo niby państwo na tej karcie dobrze nie wychodzi...I podobno w przedszkolach mają wprowadzić 40h wymiar pracy (tygodniowo) więc chyba będą zwolnienia, nie wiem jak u Was, ale u mnie w miejscowości kobiety pracują po 4-5h w przedszkolu dziennie, jedna od 8-12 druga od 12-16... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mimo,że nie mam znajomości.. ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() Ja na praktykach (bez metodyk) musiałam wprowadzić 3 litery ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
U mnie w przedszkolach teraz zrobili szaleństwo, bo za dużo chętnych dzieci było, a właściwie ich rodziców. I są chyba trzy przedszkola, które są od 6-19 bodajże. I nauczycielki tam gdzie ja byłam na praktykach to moja opiekunka akurat, przychodziła na 6 i była do 12, a następna od 12 do 16, a następnego dnia przychodziła na 6, więc tygodniowo wychodziło im trochę więcej godzin.
W ogóle to co nam wykładowca mówił z pedagogiki specjalnej, że chcą zlikwidować szkoły specjalne i od 2012 właśnie możemy mieć w klasie dzieci, które powinny być w szkole specjalnej ![]() I teraz pytanie za sto punktów. Czy któraś z Was zna się na muzyce? Tak na nutkach, na obniżaniu zapisu nutowego i w ogóle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2960 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() A co do muzyki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi pani napisała w konspekcie, że mam dźwięki za wysokie na skalę głosu dziecka i mogę to przetrans-coś-tam. Problem w tym, że ja umiem odczytać nutki od c1 do d2, rozróżnić całe nuty, półnuty, ćwierćnuty i ósemki. Przy odrobinie szczęścia nawet szesnastki. I na tym się kończy ma umiejętność pracy z nutami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2962 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Mi nie było dane usłyszeć
![]() ![]() ![]() ![]() A tak z ciekawości jeszcze, przez ile semestrów męczyłyście się z muzyką? Czy tam, będziecie się męczyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
pff! Trzy! Teraz na szczęście już koniec. Znaczy przez trzy miałam ćwiczenia, a przez dwa wykłady i teraz właśnie będę miała egzamin. Ogólnie wykłady miło wspominam, bo raz nam np. pani przez 45 minut śpiewała teorię muzyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
ale jest coraz wiecej prywatnych przedszkoli
![]() moi znajomi niedawno otworzyli przedszkole.. teraz mi sie tak przypomnialo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
To ja niusiunia20. Zmieniłam nik, bo ciągle byłam uważana za 20 latkę. Dłuższy czas się zastanawiałam nad tym i dzisiaj w końcu postanowiłam to zrobić. Przyjmiecie mnie z nowym nikiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2969 | |||
Idiotka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2970 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No u mnie filozofia wychowania jest nawet ciekawa, właściwie była. Ale psychologia na całych studiach to tragedia, przecież fajny, ciekawy przedmiot, a tak wykładany że nie chce się chodzić. Sama teoria. Czy u Was też przez 3 lata na psychologii omawiany jest stanfordzki eksperyment więzienny? ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.