Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-20, 11:00   #2941
anlejka
Zakorzenienie

Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki

Cytat:
Napisane przez niusiunia20 Pokaż wiadomość
Możesz zacząć od lutego jeżeli tylko finanse pozwolą Ci na to. Nie jesteś za stara. Jak czujesz że to jest to co chcesz robić to śmigaj na studia.
U mnie są babki po 40, studiują, odbywają praktykę.
Otóż to. A jak jeszcze wyglądasz na swój wiek, a nie tak jak ja na lat 17, to od razu dzieciaki większy szacunek do Ciebie złapią. Widziałam to u nas teraz na śródrocznych, że dziewczyna praktycznie rok młodsza ode mnie, ale wyglądająca na 25 miała ciszę na zajęciach, a u koleżanki, która w lutym będzie miała 25 lat dzieciaki szalały. I tu nie była kwestia tego czy potrafiła utrzymać dyscyplinę czy nie, bo rozmawiałam z dziećmi i one same mi powiedziały, że tam ta pani była starsza i się jej bały dlatego były po cichu, a ta była młodsza na pewno i chciały ją wypróbować na jak dużo im pozwoli. Tak, kocham tą klasę

A co do pracy to ja po wrześniu przełamałam się do pracy w szkole. Ale mimo wszystko jednak wolę być w przedszkolu. Może dlatego, że boję się, że nie będę umiała dobrze wytłumaczyć dzieciom, wiedzy, bo np. tego nas na studiach nie uczą, jak przekazać wiedzę uczniom, tylko ile jej przekazać. I w przedszkolu nie ma takiej presji, że dzieci koniecznie MUSZĄ umieć liczyć, czytać i pisać, bo inaczej nie dają rady sobie w szkole.
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 11:11   #2942
ckin2u
Zakorzenienie

oj mi akurat daja 19-20 wiec w sumie nie wzbudzam jakiegos szacunku wsrod mlodszych :P
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 11:11   #2943
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Otóż to. A jak jeszcze wyglądasz na swój wiek, a nie tak jak ja na lat 17, to od razu dzieciaki większy szacunek do Ciebie złapią. Widziałam to u nas teraz na śródrocznych, że dziewczyna praktycznie rok młodsza ode mnie, ale wyglądająca na 25 miała ciszę na zajęciach, a u koleżanki, która w lutym będzie miała 25 lat dzieciaki szalały. I tu nie była kwestia tego czy potrafiła utrzymać dyscyplinę czy nie, bo rozmawiałam z dziećmi i one same mi powiedziały, że tam ta pani była starsza i się jej bały dlatego były po cichu, a ta była młodsza na pewno i chciały ją wypróbować na jak dużo im pozwoli. Tak, kocham tą klasę

A co do pracy to ja po wrześniu przełamałam się do pracy w szkole. Ale mimo wszystko jednak wolę być w przedszkolu. Może dlatego, że boję się, że nie będę umiała dobrze wytłumaczyć dzieciom, wiedzy, bo np. tego nas na studiach nie uczą, jak przekazać wiedzę uczniom, tylko ile jej przekazać. I w przedszkolu nie ma takiej presji, że dzieci koniecznie MUSZĄ umieć liczyć, czytać i pisać, bo inaczej nie dają rady sobie w szkole.
Niby masz rację, ale z drugiej strony w przedszkolu decydujesz o wielu rzeczach które przeważają na dalszej nauce dziecka. Chociażby to czy jest gotowe emocjonalnie do podjęcia nauki w szkole. A co do uczenia pisania, czytania, liczenia. Wszystko jest w przewodnikach, najgorsze wprowadzić literę, liczby a reszta wskazówek w przewodniku.
W szkole są przerwy, jako taka wolna chwila, a w przedszkolu non stop przy dzieciach i oczy na około głowy.
Stary 2012-01-20, 11:34   #2944
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EarlGrey Pokaż wiadomość
Niby masz rację, ale z drugiej strony w przedszkolu decydujesz o wielu rzeczach które przeważają na dalszej nauce dziecka. Chociażby to czy jest gotowe emocjonalnie do podjęcia nauki w szkole. A co do uczenia pisania, czytania, liczenia. Wszystko jest w przewodnikach, najgorsze wprowadzić literę, liczby a reszta wskazówek w przewodniku.
W szkole są przerwy, jako taka wolna chwila, a w przedszkolu non stop przy dzieciach i oczy na około głowy.
No niby tak Ale jakoś mnie właśnie przeraża choćby ta opcja wprowadzania litery Już nie mówiąc o matematyce, która mnie o dreszcze przyprawia We wrześniu miałam genialną klasę, bo oni się całej tabliczki mnożenia nauczyli w drugiej klasie, bo rodzice stwierdzili, że po co najpierw do 30, a potem do 100. I od razu całość wzięli. I się np. nie namęczyłam. Oni wszystko wiedzieli, ja pytałam, oni odpowiadali i tak sobie żyliśmy w zgodzie. Wrzesień to też jest kijowy miesiąc na praktyki, bo to jest takie przypomnienie sobie tego co było rok, dwa temu
W każdym razie, jednak jestem nastawiona na przedszkole, a jak pracę znajdę w szkole to płakać nie będę
Stary 2012-01-20, 11:36   #2945
EarlGrey
Wtajemniczenie

No jasne, w dzisiejszych czasach trzeba brać co jest.
Na którym jesteś roku?
Mnie w ferie (sesje poprawkową) czeka ostatnia praktyka w szkole, na szczęście tylko 40 h w 1 klasie
Stary 2012-01-20, 11:40   #2946
anlejka
Zakorzenienie

Trzeci.
Wczoraj byłam u pani promotor, która powiedziała mi, że mam się zebrać w sobie, bo ona 12 lipca idzie na urlop i chciałaby żebyśmy się jeszcze w czerwcu obroniły
Stary 2012-01-20, 11:44   #2947
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzeci.
Wczoraj byłam u pani promotor, która powiedziała mi, że mam się zebrać w sobie, bo ona 12 lipca idzie na urlop i chciałaby żebyśmy się jeszcze w czerwcu obroniły
Przynajmniej masz dostęp do promotora, my musimy się prosić o jakiekolwiek seminarium. Nawet nie wiem jak pisać metodologię. Ile juz masz? Bo ja napisałam 2 całe rozdziały i zaczęłam metodologię i mam 42 strony. Ale dojdzie ankieta więc myślę, że żeby było przyzwoicie to ponad 50 stron będzie miała moja praca.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 11:48   #2948
bajeczka_snk
Zakorzenienie

GG do bajeczka_snk

a jest tu ktoś kto studiuje pedagogikę np. edukacje medialną tak jak ja :P i też jestem na 3 roku napisałam dwa rozdziały teoretyczne a po feriach mam przynieść ankietę.
bajeczka_snk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 11:50   #2949
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajeczka_snk Pokaż wiadomość
a jest tu ktoś kto studiuje pedagogikę np. edukacje medialną tak jak ja :P i też jestem na 3 roku napisałam dwa rozdziały teoretyczne a po feriach mam przynieść ankietę.
U nas była wczesnoszkolna z informatyką, ale było bardzo mało chętnych i ostatecznie nie otworzyli specjalności. Wiesz jak robić ankietę?
Stary 2012-01-20, 11:58   #2950
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej masz dostęp do promotora, my musimy się prosić o jakiekolwiek seminarium. Nawet nie wiem jak pisać metodologię. Ile juz masz? Bo ja napisałam 2 całe rozdziały i zaczęłam metodologię i mam 42 strony. Ale dojdzie ankieta więc myślę, że żeby było przyzwoicie to ponad 50 stron będzie miała moja praca.
Ja mam całe 3 strony i spis treści
Ale ja miałam akcje z promotorem, więc traktuję to jako swoje usprawiedliwienie
Stary 2012-01-20, 12:00   #2951
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam całe 3 strony i spis treści
Ale ja miałam akcje z promotorem, więc traktuję to jako swoje usprawiedliwienie
Jaka akcja, stawiał się ?
Stary 2012-01-20, 12:12   #2952
niusiunia20
Zakorzenienie

GG do niusiunia20

Cytat:
Trzeci rozdział jest bardzo obszerny jak to się zrobi. Mi z 20 parę stron zajął. Wykresy i tabelki sporo miejsca zajmują.

niusiunia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 12:14   #2953
anlejka
Zakorzenienie

Nee. Na pierwszym roku kazali nam wybrać promotora. Nie trafiłam do tej co chciałam, więc wzięłam inną, która miała podobną tematykę. Na drugim roku w drugim semestrze zaczęły się nam seminaria. Okazało się, że listy są hoho przedawnione i ona się już tym nie zajmuje, ale ona pracuje w szkole, więc jest na czasie i spoko. Teraz w październiku okazało się, że nasza cudowna pani promotor poszła sobie na roczny urlop zdrowotny, więc ja w ciągu całego października musiałam napisać pismo do dziekana i znaleźć promotora, który jeszcze by mnie chciał. Oczywiście każdy na pytanie czy mogę u niego być twierdził, że jak nie znajdę nikogo innego no to na upartego mogę przyjść. Na szczęście znalazłam panią, która przyjęła mnie z otwartymi ramionami. No ale w dziewczyną, która u niej jest od zeszłego roku jestem nieźle do tyłu, bo ona już ma pierwszy rozdział, drugi zaczęty i metodologię też zaczęła
Stary 2012-01-20, 12:24   #2954
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
Nee. Na pierwszym roku kazali nam wybrać promotora. Nie trafiłam do tej co chciałam, więc wzięłam inną, która miała podobną tematykę. Na drugim roku w drugim semestrze zaczęły się nam seminaria. Okazało się, że listy są hoho przedawnione i ona się już tym nie zajmuje, ale ona pracuje w szkole, więc jest na czasie i spoko. Teraz w październiku okazało się, że nasza cudowna pani promotor poszła sobie na roczny urlop zdrowotny, więc ja w ciągu całego października musiałam napisać pismo do dziekana i znaleźć promotora, który jeszcze by mnie chciał. Oczywiście każdy na pytanie czy mogę u niego być twierdził, że jak nie znajdę nikogo innego no to na upartego mogę przyjść. Na szczęście znalazłam panią, która przyjęła mnie z otwartymi ramionami. No ale w dziewczyną, która u niej jest od zeszłego roku jestem nieźle do tyłu, bo ona już ma pierwszy rozdział, drugi zaczęty i metodologię też zaczęła
Czasami mam wrażenie, że na uczelni studenta traktuje się niepoważnie. To jest naprawdę denerwujące, najgorsze, że jak zawsze brak winnych, a Ty sama musisz sobie szukać promotora. Przecież oni dostają kasę za swoja pracę, a nie wywiązują się z obowiązków. A niech tylko student raz się nie wywiąże z terminem
Stary 2012-01-20, 12:30   #2955
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami mam wrażenie, że na uczelni studenta traktuje się niepoważnie. To jest naprawdę denerwujące, najgorsze, że jak zawsze brak winnych, a Ty sama musisz sobie szukać promotora. Przecież oni dostają kasę za swoja pracę, a nie wywiązują się z obowiązków. A niech tylko student raz się nie wywiąże z terminem
To jeszcze nic
Teraz mamy matematykę. Połowy zajęć nie było, bo pani nie było, albo akurat wolne dni były, albo połowa grupy nie zdążyła dojść, bo miałyśmy pięć minut na przejście ze szkoły na uczelnię, a to pół miasta było do pokonania. Pisałyśmy zero zerówki w grudniu, wyników nie ma do dziś, bo pani była w szpitalu. Pisałyśmy zerówkę z teorii w poniedziałek i czekamy na wyniki. Żeby było smieszniej, kobieta jest na l4 czyli teoretycznie nie ma prawa nas egzaminować. I jak ktoś nie zaliczy tych egzaminów teraz to zdaje egzamin u innego matematyka, który ma całkiem inne wymagania
W ciągu tych dwóch miesięcy tak skutecznie odczułam absurd studiowania na mojej uczelni, że to aż boli.
Ale wreszcie (mam nadzieję!) zakończyłam jedną wojnę z dziekanatem o stypendium socjalne Mam nadzieję, że nie zacznę wojny o IOSa, bo wtedy umrę raz a porządnie.
Stary 2012-01-20, 12:36   #2956
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:
To jeszcze nic
Teraz mamy matematykę. Połowy zajęć nie było, bo pani nie było, albo akurat wolne dni były, albo połowa grupy nie zdążyła dojść, bo miałyśmy pięć minut na przejście ze szkoły na uczelnię, a to pół miasta było do pokonania. Pisałyśmy zero zerówki w grudniu, wyników nie ma do dziś, bo pani była w szpitalu. Pisałyśmy zerówkę z teorii w poniedziałek i czekamy na wyniki. Żeby było smieszniej, kobieta jest na l4 czyli teoretycznie nie ma prawa nas egzaminować. I jak ktoś nie zaliczy tych egzaminów teraz to zdaje egzamin u innego matematyka, który ma całkiem inne wymagania
W ciągu tych dwóch miesięcy tak skutecznie odczułam absurd studiowania na mojej uczelni, że to aż boli.
Ale wreszcie (mam nadzieję!) zakończyłam jedną wojnę z dziekanatem o stypendium socjalne Mam nadzieję, że nie zacznę wojny o IOSa, bo wtedy umrę raz a porządnie.
Też mam takkie zajęcia, które są tylko na papierku Ja zawsze jak sie staram o socjalne to uzbrajam się w cierpliwość do kobiet które przyjmują wnioski, biedne przyjmują studentów od 10 do 13. No i musi być czas na kawkę Wiesz, że na IOS musisz normalnie chodzić na zajęcia, ułatwienie jest takie, że możesz chodzić na inne grupy w inne dni i indywidualnie zaliczać? Nas ostatnio uświadomił w tym jeden wykładowca.
Stary 2012-01-20, 12:53   #2957
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam takkie zajęcia, które są tylko na papierku Ja zawsze jak sie staram o socjalne to uzbrajam się w cierpliwość do kobiet które przyjmują wnioski, biedne przyjmują studentów od 10 do 13. No i musi być czas na kawkę Wiesz, że na IOS musisz normalnie chodzić na zajęcia, ułatwienie jest takie, że możesz chodzić na inne grupy w inne dni i indywidualnie zaliczać? Nas ostatnio uświadomił w tym jeden wykładowca.
Nie miałabym nic przeciwko temu żeby matma była tylko na papierku, bo kobieta chaotyczna strasznie. A jej wymagania są straszne
Co do socjalnego też się uzbrajałam w cierpliwość. W październiku. Osiem dni pod rząd, godzinę w kolejce, a jak wchodziłam do dziekanatu to słyszałam, że tego brakuje, to mam złe, a to to w ogóle mogę sobie wsadzić. Pewnego dnia kobieta mnie tak zjechała, że wyszłam z płaczem. I wniosek złożyłam dopiero w listopadzie. I od tego czasu ciągle coś, albo brakuje, albo donieść, albo coś im się nie zgadza. W końcu okazało się, że wystarczyło wykreślić jedną osobę z listy i przyjęli by mi to normalnie bez problemów
A IOS wiem, wiem. U nas idą na rękę i pozwalają na 50% nieobecności na ćwiczeniach, więc tyle dobrego
Stary 2012-01-20, 17:00   #2958
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Napisane przez ckin2u Pokaż wiadomość
na pewno uznaja bo mam kilka wpisow w indexie (powinni zaliczyc) i mam taka ochote isc na pedagogike od pazdziernika wlasnie zaocznie. Tylko, ze mam takie mysli ze juz jestem 'za stara' na wszystko inic mi nie pozostaje naprawde tak o sobie mysle, nie umiem tego zmienic, czesto jak patrze na kogos kto ma 30 + to mowie 'jeju taka mloda wszystko moze!" a potem dochodzi do mnie 'zaraz chwilke.. ja mam dopiero 24!" nie wiem skad sie wzielo moje myslenie ?

ale dziekuje myslalam, ze napiszecie, ze juz za pozno i ze to nie ma sensu... jednak jeszcze praktyka itd.. nie wiem czy ktos zechce 30letnia swieza nauczycielke?
Ja na pedagogice poznałam Panią ( w sumie to na kursie migowego), która była na pierwszym roku pedagogiki i była po 40.. W Twoim wieku nie jest za późno!

Cytat:
a wlasnie jak z praca? Jest naprawde tak ciezko?
Naprawdę jest ciężko i będzie coraz ciężej. Nie wiem, ale ja śledzę to co się dzieje w edukacji, Tusk chce likwidować szkoły ( podobno nie mamy pieniędzy ) Z kartą nauczyciela też mają coś robić, bo niby państwo na tej karcie dobrze nie wychodzi...I podobno w przedszkolach mają wprowadzić 40h wymiar pracy (tygodniowo) więc chyba będą zwolnienia, nie wiem jak u Was, ale u mnie w miejscowości kobiety pracują po 4-5h w przedszkolu dziennie, jedna od 8-12 druga od 12-16...

Cytat:
Ja studiuję wczesnoszkolna i przedszkolną.
O pracy w szkole nawet nie marzę. Jeśli już to przedszkole, ale i tutaj ciężko, najlepiej jak jest się po studiach już z paroletnim doświadczeniem. Wszystkie znajome pracują, bo polecił je znajomy itd.
No właśnie, najlepiej jakbyśmy skończyły studia i miały 20letnie doświadczenie w pracy z dziećmi.

Cytat:
Napisane przez niusiunia20 Pokaż wiadomość
Studiuję tą samą specjalność.
O pracy w szkole też nie marzę. Przedszkole to jest moje marzenie i powołanie.
Pracę dostaje się po znajomości, jak w większości zawodów.
Też chciałabym pracować w przedszkolu i wierzę,że tak się stanie
Mimo,że nie mam znajomości..

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
No niby tak Ale jakoś mnie właśnie przeraża choćby ta opcja wprowadzania litery Już nie mówiąc o matematyce, która mnie o dreszcze przyprawia We wrześniu miałam genialną klasę, bo oni się całej tabliczki mnożenia nauczyli w drugiej klasie, bo rodzice stwierdzili, że po co najpierw do 30, a potem do 100. I od razu całość wzięli. I się np. nie namęczyłam. Oni wszystko wiedzieli, ja pytałam, oni odpowiadali i tak sobie żyliśmy w zgodzie. Wrzesień to też jest kijowy miesiąc na praktyki, bo to jest takie przypomnienie sobie tego co było rok, dwa temu
W każdym razie, jednak jestem nastawiona na przedszkole, a jak pracę znajdę w szkole to płakać nie będę
Wprowadzanie litery jest trochę przerażające, ale da się przeżyć
Ja na praktykach (bez metodyk) musiałam wprowadzić 3 litery Mówiłam Pani,że nie miałam metodyk i ,że nie wiem dokładnie jak to się robi a ona do mnie "Oj poradzisz sobie" I miała rację Poradziłam sobie I o dziwo dzieci umiały pisać literki i wyróżniać je!

Cytat:
No jasne, w dzisiejszych czasach trzeba brać co jest.
Na którym jesteś roku?
Mnie w ferie (sesje poprawkową) czeka ostatnia praktyka w szkole, na szczęście tylko 40 h w 1 klasie
Mnie czeka praktyka w dwóch pierwszych tygodniach semestru letniego. Nie wiem.. zamiast zrobić podczas sesji tak jak Tobie praktyki to robią już w semestrze letnim i potem musimy odrabiać zajęcia, które nam z powodu praktyk przepadły

Cytat:
Trzeci.
Zazdroszczę Pani promotor.

Cytat:
Jakbym o sobie czytała..

Cytat:
Też mam takie przedmioty, ale trochę mnie to boli, bo akurat te przedmioty mogłyby być interesujące..

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!
adziorek1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 17:04   #2959
anlejka
Zakorzenienie

U mnie w przedszkolach teraz zrobili szaleństwo, bo za dużo chętnych dzieci było, a właściwie ich rodziców. I są chyba trzy przedszkola, które są od 6-19 bodajże. I nauczycielki tam gdzie ja byłam na praktykach to moja opiekunka akurat, przychodziła na 6 i była do 12, a następna od 12 do 16, a następnego dnia przychodziła na 6, więc tygodniowo wychodziło im trochę więcej godzin.
W ogóle to co nam wykładowca mówił z pedagogiki specjalnej, że chcą zlikwidować szkoły specjalne i od 2012 właśnie możemy mieć w klasie dzieci, które powinny być w szkole specjalnej Ja osobiście nie jestem zadowolona tym faktem, bo jak się boję normalnych dzieci uczyć to co dopiero z dzieckiem w jakimś stopniu opóźnionym?

I teraz pytanie za sto punktów. Czy któraś z Was zna się na muzyce? Tak na nutkach, na obniżaniu zapisu nutowego i w ogóle?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 17:10   #2960
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
U mnie w przedszkolach teraz zrobili szaleństwo, bo za dużo chętnych dzieci było, a właściwie ich rodziców. I są chyba trzy przedszkola, które są od 6-19 bodajże. I nauczycielki tam gdzie ja byłam na praktykach to moja opiekunka akurat, przychodziła na 6 i była do 12, a następna od 12 do 16, a następnego dnia przychodziła na 6, więc tygodniowo wychodziło im trochę więcej godzin.
W ogóle to co nam wykładowca mówił z pedagogiki specjalnej, że chcą zlikwidować szkoły specjalne i od 2012 właśnie możemy mieć w klasie dzieci, które powinny być w szkole specjalnej Ja osobiście nie jestem zadowolona tym faktem, bo jak się boję normalnych dzieci uczyć to co dopiero z dzieckiem w jakimś stopniu opóźnionym?

I teraz pytanie za sto punktów. Czy któraś z Was zna się na muzyce? Tak na nutkach, na obniżaniu zapisu nutowego i w ogóle?
To już jest kompletna głupota. Nie żebym miała coś do trudnych dzieci, ale kurcze, wiadomo,że takiemu dziecka trzeba więcej czasu poświęcić na zajęciach. A na to nie ma niestety czasu..

A co do muzyki Miałam w tym semestrze zajęcia umuzykalniające (gra na flecie , metrum, tataizacja ). Niestety obniżania zapisu nutowego nie miałam Nie mam pojęcia co to jest A może miałam tylko nie wiem, że to to co robiłam to właśnie obniżanie... ?

Stary 2012-01-20, 17:14   #2961
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Pokaż wiadomość
To już jest kompletna głupota. Nie żebym miała coś do trudnych dzieci, ale kurcze, wiadomo,że takiemu dziecka trzeba więcej czasu poświęcić na zajęciach. A na to nie ma niestety czasu..

A co do muzyki Miałam w tym semestrze zajęcia umuzykalniające (gra na flecie , metrum, tataizacja ). Niestety obniżania zapisu nutowego nie miałam Nie mam pojęcia co to jest A może miałam tylko nie wiem, że to to co robiłam to właśnie obniżanie... ?
Raczej nie miałaś.
Mi pani napisała w konspekcie, że mam dźwięki za wysokie na skalę głosu dziecka i mogę to przetrans-coś-tam. Problem w tym, że ja umiem odczytać nutki od c1 do d2, rozróżnić całe nuty, półnuty, ćwierćnuty i ósemki. Przy odrobinie szczęścia nawet szesnastki. I na tym się kończy ma umiejętność pracy z nutami
Stary 2012-01-20, 17:19   #2962
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Raczej nie miałaś.
Mi pani napisała w konspekcie, że mam dźwięki za wysokie na skalę głosu dziecka i mogę to przetrans-coś-tam. Problem w tym, że ja umiem odczytać nutki od c1 do d2, rozróżnić całe nuty, półnuty, ćwierćnuty i ósemki. Przy odrobinie szczęścia nawet szesnastki. I na tym się kończy ma umiejętność pracy z nutami
Jakbym ja takie coś od pani usłyszała to patrzałabym na nią jak na UFO

Stary 2012-01-20, 18:37   #2963
anlejka
Zakorzenienie

Mi nie było dane usłyszeć Mam to napisane na scenariuszu Może i dobrze, może w końcu przyswoję Problem się rozwiązał i będę miała to zrobione tak jak być powinno

A tak z ciekawości jeszcze, przez ile semestrów męczyłyście się z muzyką? Czy tam, będziecie się męczyć?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 20:59   #2964
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Mi nie było dane usłyszeć Mam to napisane na scenariuszu Może i dobrze, może w końcu przyswoję Problem się rozwiązał i będę miała to zrobione tak jak być powinno

A tak z ciekawości jeszcze, przez ile semestrów męczyłyście się z muzyką? Czy tam, będziecie się męczyć?
przez 2 a Ty?

Stary 2012-01-20, 21:18   #2965
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
przez 2 a Ty?
pff! Trzy! Teraz na szczęście już koniec. Znaczy przez trzy miałam ćwiczenia, a przez dwa wykłady i teraz właśnie będę miała egzamin. Ogólnie wykłady miło wspominam, bo raz nam np. pani przez 45 minut śpiewała teorię muzyki Dokładnie śpiewała o tym jak należy uczyć muzyki
Stary 2012-01-20, 22:44   #2966
ckin2u
Zakorzenienie

ale jest coraz wiecej prywatnych przedszkoli

moi znajomi niedawno otworzyli przedszkole.. teraz mi sie tak przypomnialo
ckin2u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 23:02   #2967
bajeczka_snk
Zakorzenienie

GG do bajeczka_snk

Cytat:
U nas była wczesnoszkolna z informatyką, ale było bardzo mało chętnych i ostatecznie nie otworzyli specjalności. Wiesz jak robić ankietę?
nie wiem, tzn mam wymyślić ponad 20 pytań z odpowiedziami co chciałabym badać i co osiągnąć i tyle wiem :P
bajeczka_snk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 08:12   #2968
justka89
Zakorzenienie

GG do justka89

Dzień dobry.
To ja niusiunia20. Zmieniłam nik, bo ciągle byłam uważana za 20 latkę. Dłuższy czas się zastanawiałam nad tym i dzisiaj w końcu postanowiłam to zrobić. Przyjmiecie mnie z nowym nikiem?
justka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-21, 08:34   #2969
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
pff! Trzy! Teraz na szczęście już koniec. Znaczy przez trzy miałam ćwiczenia, a przez dwa wykłady i teraz właśnie będę miała egzamin. Ogólnie wykłady miło wspominam, bo raz nam np. pani przez 45 minut śpiewała teorię muzyki Dokładnie śpiewała o tym jak należy uczyć muzyki
No to musiałby to być interesujące wykłady..

Cytat:
ale jest coraz wiecej prywatnych przedszkoli
moi znajomi niedawno otworzyli przedszkole.. teraz mi sie tak przypomnialo
No niby tak, ale nie wiem czy chciałabym pracować w prywatnym. Koleżanka w takim pracowała i mówiła,że nie dość,że pensja niższa niż w publicznym to jeszcze wykorzystują Cie okropnie. No, ale oczywiście jeśli nie znajdzie się pracy w publicznym a będzie w niepublicznym to trzeba brać to co się da, każde pieniądze są potrzebne.

Cytat:
Napisane przez justka89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
To ja niusiunia20. Zmieniłam nik, bo ciągle byłam uważana za 20 latkę. Dłuższy czas się zastanawiałam nad tym i dzisiaj w końcu postanowiłam to zrobić. Przyjmiecie mnie z nowym nikiem?
witamy znów

Stary 2012-01-23, 16:53   #2970
EarlGrey
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakbym o sobie czytała..

Też mam takie przedmioty, ale trochę mnie to boli, bo akurat te przedmioty mogłyby być interesujące..
U mnie już w środę koniec a pani promotor nie dała nam wpisu i wyjechała sobie na ferie
No u mnie filozofia wychowania jest nawet ciekawa, właściwie była. Ale psychologia na całych studiach to tragedia, przecież fajny, ciekawy przedmiot, a tak wykładany że nie chce się chodzić. Sama teoria. Czy u Was też przez 3 lata na psychologii omawiany jest stanfordzki eksperyment więzienny?

Cytat:
Napisane przez justka89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Hej witam na kolejnym wątku, jako niusiunię Cię kojarzę, teraz już będę z nowym nickiem ps jak się zmienia nick zachowując liczbę postów itd?

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości