Tajemnica ślicznych ciuszków z allegro reklamowanych przez Japonki - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2008-08-13, 16:01   #2941
martunia-w
Organizatorka :)

Dot.: Tajemnica ślicznych ciuszków z allegro reklamowanych przez Japonki

Cytat:
Napisane przez Gwiazdka20 Pokaż wiadomość

Taka sama tylko biała
Dziękuję Gwiazdka20 Śliczna jest

martunia-w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 16:03   #2942
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

sporo bluzeczek ma gumki w tali z tyłu (mówię teraz tak ogólnie, nie o moich), więc powiny się dopasowywać i być bardziej uniwersalne. Ja mam tak mniej więcej86 w biuście i 64 w tali
Z moich jedynie ta czerwona ( nie dawałam teraz zdjęcia, Nea zrobiła to wcześniej) mogła by być węższa, bo mi tak niezałdnie w pasie odstaje, ale ujdzie
Tesiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 16:04   #2943
martunia-w
Organizatorka :)

Cytat:
Napisane przez NEA666 Pokaż wiadomość
wyglada kompletnie inaczej :O nie ma tych falbanek. moze to jakas inna albo podroba?

ojjjj popatrzyłam na tył a nie na przód :P

Niemożliwa jesteś Kochana Nea

martunia-w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 16:21   #2944
NEA666
BAN stały

GG do NEA666

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nea,potrafisz poprawić humor
Cytat:
Napisane przez martunia-w Pokaż wiadomość
Niemożliwa jesteś Kochana Nea
wybaczcie oj ta kokardka mnie zmyliła i stwierdzilam ze to pewnie przod no ale ta ziolona tez ma kokardke z tylu hehe
NEA666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 17:00   #2945
Niuniaczek
BAN stały

Dostałamwczoraj paczkę i jestem zauroczona sukienką, powuem szczerze, że myslałam ,że bedzie tandetna ale jest bardzo ładnie uszyta i w sklepie zaplaciłabym za nia spokojnie ze 200 zł , inna sprawa,że trochę ie domojej figury bo to jest tzw bombka ale cos pokombinuje

Bluzeczka też fajowa - rozmiar jak dla mnie L to że jest luźna mi nie przeszkasza ale nawt Pachy w bluzce zwisają - ale mam maszyne trochę soie zwęrze

Trzecie bluzeczka granatowa również ok identyko jak na zdjęciu

jak sie ogarne to zrobie zdjęcia na sobie , narazie wklejam z CCc :L)

PS Nea dzięki za tak ładnie zapakowaną paczuszkę wysłaną ekspresowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2330_10632J.jpg (99,6 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2925_10719A.jpg (121,5 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3214_30707.jpg (96,8 KB, 94 załadowań)
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 19:50   #2946
POLIMERY
Przyczajenie

może już koś kupował te bluzeczki

http://allegro.pl/item418164435__new...lory_s_xs.html

POZDRAWIAM
POLIMERY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 23:38   #2947
hikaru1989
Raczkowanie

GG do hikaru1989

Cytat:
Aaaaa! dostałam przed chwilą awizo niestety listonosz nie przyniosl paczki ale moze to i lepiej bo jest cło ;( (314zł ale i tak mogło byc gorzej ) a nie mam takiej sumki przy sobie w domu i pozniej pojde do bankomatu i po 18 moge odebrac paczke na poczcie

NEA666 mam prośbę do Ciebie, wrzuć scan listu, jaki dostałaś z urzędu celnego odnośnie cła..
Sorry ale odebrałam 10 paczek po 45 sztuk i ani razu cła nie dotałam...
Po prostu chcę zobaczyć pisemko.. Nie chcemy przecież myśleć, że coś jest nie tak
Z góry dzięki
hikaru1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 00:10   #2948
NEA666
BAN stały

GG do NEA666

ok, jutro wrzuce, bo nie mam skanera a od aparatu wieczorem słabo bedzie widac.
jak zawsze masz bez cła to czemu moze nikomu nie pomozesz, moze podzielisz sie z nami i powiesz jak to ci sie udaje? dopiero teraz sie o tym dowiadujemy. z reszta wczesniej ktos pisal ze tez placil clo i jeszcze musial osobiscie odbierac paczke.
NEA666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 00:54   #2949
99GirlOoo99
Rozeznanie

dziewczyny wpłaciłam w czwartek pieniadze na odżywke do włosów, na rachunek bankowy na poczcie i tam na aukcji było zapewnione że przesyłka przyjdzie na 2dzień ale już minął tydzien i nawet awizo nie przyszło ani nic ..
mam gg allegro i tam pisze że przerwa wakacyjna od 8.08 do 18.08 ale przeciez tam z tego sklepu powinni wysłac tą paczke z odżywka .?!

sorry ze was tu pytam ale nie moge znalezc watku o allegro, a w wyszukiwarce po wipsaniu słowa "allegro" pojawia sie "swedząca skóra głowy" , " która ma doła przez faceta ", "pokaż brzuch " , "pokaż pupe " itd =///

no w każdym razie odpowiedzcie mi na to pytanie w miare możliwosci, bo ja tam pierwszy raz na all kupuje to nie wiem
Stary 2008-08-14, 06:29   #2950
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Jak wpłacałaś na poczcie to może nawet jeszcze pieniądze nie dotarły. Bo z poczty strasznie wolno idą.Tak więc może napisz maila jakiegoś czy pieniądze już do nich dotarły.
Stary 2008-08-14, 10:53   #2951
thuskawa
Raczkowanie

hej dziewczyny, mam do Was prośbę. Nie wiem, może było już o tym wcześniej pisane, ale zrozumcie mnie, tego jest naprawdę dużo do czytania na allegro bardzo łatwo trafić na oszusta, więc gdybyście mogły to napiszcie mi na PW zaufanych sprzedawców.. może tak przekonam mamę na zakup któregoś z tych ślicznych ciuszków..
thuskawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 11:00   #2952
buziaczek112
Przyczajenie

wiem o jaki styl chodzi bo mi również się swojego czasu podobały, do czasu kiedy przeczytałam artykuł pt. Japan style. Jest zamieszczony na jakiejś stronie internetowej nie pamiętam teraz na jakiej. Mówi o swoistym boomie na ubrania w tym stylu i okazuje się że większość osób się na tym sparzyła. Podobno ubrania są słabo pozszywane-nitki się rozchodzą, wyglądają inaczej niż na zdjęciach aukcji, gdyż te są odpowiednio retuszowane. Na pewno przyciąga cena ale jakość tych ubranek jest bardzo niska. Było kilka wypowiedzi od kupujących, że są zadowoleni ale to tylko jakieś 5%, więc nie wiem czy jest sens się łudzić że znajdziesz sie w tych 5%.
buziaczek112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 11:06   #2953
thuskawa
Raczkowanie

Właśnie dlatego zależy mi na sprawdzonych sprzedawcach
thuskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 11:07   #2954
Anetuniaa
Wtajemniczenie

Buziaczek112 czy ty wogóle przeczytałaś ten wątek, mamy tu dużo zdjęć i komentarzy nt tych ubrań. Więc pooglądaj a potem napisz czy nadal zgadzasz się z tym artykułem. Te ubrania na prawdę mogą być ok! Nie mówię że zawsze bo sama se sparzyłam na sprzedawcy ale widziałam też kilka z tych ubranek na żywo i wiem że potrafią być nawet ładniejsze niż na zdjęciu.
Stary 2008-08-14, 12:51   #2955
99GirlOoo99
Rozeznanie

Anetuniaa dzieki za odpowiedz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 16:57   #2956
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Anetuniaa Pokaż wiadomość
Buziaczek112 czy ty wogóle przeczytałaś ten wątek, mamy tu dużo zdjęć i komentarzy nt tych ubrań. Więc pooglądaj a potem napisz czy nadal zgadzasz się z tym artykułem. Te ubrania na prawdę mogą być ok! Nie mówię że zawsze bo sama se sparzyłam na sprzedawcy ale widziałam też kilka z tych ubranek na żywo i wiem że potrafią być nawet ładniejsze niż na zdjęciu.
Gadzam się ;0 moje są identyko jak na zdjęciach z ccfashion
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 22:06   #2957
Sweetty
Rozeznanie

Kurcze cały wieczorek oglądałam ten temat od wiosny mam totalny zakręt na punkcie tych azjatyckich ciuszków i szczerze mówiąc jestem w szoku po przeczytaniu waszych wypowiedzi czy te ceny na allegro są aż tak zawyżane?? Bardzo bardzo proszę o kontakt jak zaczniecie kompletować to jesienne zamówienie nie nie mogę w to uwierzyć za jeden ciuszek z allegro można sprowadzić kilka innych.... szok
Sweetty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 22:19   #2958
hikaru1989
Raczkowanie

GG do hikaru1989

Cytat:
ok, jutro wrzuce, bo nie mam skanera a od aparatu wieczorem słabo bedzie widac.
jak zawsze masz bez cła to czemu moze nikomu nie pomozesz, moze podzielisz sie z nami i powiesz jak to ci sie udaje? dopiero teraz sie o tym dowiadujemy. z reszta wczesniej ktos pisal ze tez placil clo i jeszcze musial osobiscie odbierac paczke.
Hej,
facet z cct zawsze wysyła mi hongkong post'em z dopiskiem "Samples", ani razu przy zamówieniu 42 sztuk nie zapłaciłam cła, owszem przy większej ilości.. A ile paczka ważyła? Bo do 10 kg powinna przejść bez problemu..
Pozdrawiam
Stary 2008-08-15, 08:53   #2959
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

Cytat:
Napisane przez Sweetty Pokaż wiadomość
Kurcze cały wieczorek oglądałam ten temat od wiosny mam totalny zakręt na punkcie tych azjatyckich ciuszków i szczerze mówiąc jestem w szoku po przeczytaniu waszych wypowiedzi czy te ceny na allegro są aż tak zawyżane?? Bardzo bardzo proszę o kontakt jak zaczniecie kompletować to jesienne zamówienie nie nie mogę w to uwierzyć za jeden ciuszek z allegro można sprowadzić kilka innych.... szok
No, ale musisz pamiętać, że do tego dolicza sie jeszce przesyłkę do Polski, do ciebie, cło i VAT. W sumie wychodzi prawie dwa razy drożej. I tak taniej niz na allegro, ale wiele osób o tym zaomina i patrzy tylko na ceny w katalogu
Tesiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-15, 11:35   #2960
Papiszynka
Zakorzenienie

Dziewczyny mozliwe ze juz pisalyscie, ale nie moge znalezc... Jak wypada rozmiarowka w cct-fashion? Czy ktoras z was zamawiala rozmiarowo ciuchy, a nie te free size? Bo widze ze nawet czasem Lki maja...
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 12:34   #2961
Lougess
Rozeznanie

Smile Dot.: Tajemnica ślicznych ciuszków z allegro reklamowanych przez Japonki

Dziewczynki a czy ktoras zamawiala przez cct fashion i placila przez western union? ;>
Stary 2008-08-15, 13:30   #2962
darkdot
Zakorzenienie

GG do darkdot

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mozliwe ze juz pisalyscie, ale nie moge znalezc... Jak wypada rozmiarowka w cct-fashion? Czy ktoras z was zamawiala rozmiarowo ciuchy, a nie te free size? Bo widze ze nawet czasem Lki maja...
Papiszynko, ja zamówiłam sobie teraz same free size (no i obawiam się co do ich rozmiarów...) ale na stronie cct w FAQ jest podane na jaki rozmiar przypada jaki obwód w biuście, jest podany w calach, więc trzeba sobie tylko przeliczyć
p.s. cieszę się, że teraz będzie zamówienie z ja333 lub je551, bo tam przynajmniej są podane wszystkie dokładne wymiary ubrania.
darkdot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 15:58   #2963
Sweetty
Rozeznanie

Tak brałam pod uwagę koszty nabycia i tak uważam że się opłaca a co do sklepów online oblukałam jak narazie 3 CCT CM i 333 właściwie jakoś najbardziej spodobało mi się w CM głównie przez ogromny wybór i 'wishlist' tylko chyba nie przewidzieli w niej opcji dla mnie bo po obejrzeniu samego działu z sukienkami zapełniłam wszystkie możliwe 73 pozycje są boskie kocham sukienki ja chcę do Japonii o!!

hikaru1989 pisała o nieoclonej paczce a z tego co tu wyczytałam wasza została oclona ciekawe w czym jest różnica...
Stary 2008-08-15, 20:01   #2964
kamikayla
Zadomowienie

Jestem osobą, która sprzedaje takie właśnie ciuszki na allegro. Ubrania, jak każde inne, czasem odbiegają odrobinę od zdjęć na modelkach (czasem nawet na korzyść potencjalnego klienta). Głównie dzieje się tak za sprawą różnie ustawionych kolorów na monitorze. Zdjęcia modelek w tych ciuszkach są dodatkowo odpowiednio obrabiane żeby były bardziej atrakcyjne, stąd różnice. Zapewniam Was jednak, że każda firma tak robi. Styl jest fascynujący. Sama się w nie ubieram Ciuszki na początku były dosyć drogie, teraz jednak ceny się zaniżyły. Trzeba brać jednak poprawkę na to, iż Azjatki to niskie i drobne kobiety, dlatego ciuszki (po zakupie) mogą być krótsze i troszeczkę inaczej się układać. Prawie zawsze na aukcjach podawane są realne wymiary, które należy dokładnie sprawdzić. Zapraszam również chętne wizażanki na moje aukcje:P
kamikayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 09:00   #2965
Madzia0805
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamikayla Pokaż wiadomość

Jestem osobą, która sprzedaje takie właśnie ciuszki na allegro. Ubrania, jak każde inne, czasem odbiegają odrobinę od zdjęć na modelkach (czasem nawet na korzyść potencjalnego klienta). Głównie dzieje się tak za sprawą różnie ustawionych kolorów na monitorze. Zdjęcia modelek w tych ciuszkach są dodatkowo odpowiednio obrabiane żeby były bardziej atrakcyjne, stąd różnice. Zapewniam Was jednak, że każda firma tak robi. Styl jest fascynujący. Sama się w nie ubieram Ciuszki na początku były dosyć drogie, teraz jednak ceny się zaniżyły. Trzeba brać jednak poprawkę na to, iż Azjatki to niskie i drobne kobiety, dlatego ciuszki (po zakupie) mogą być krótsze i troszeczkę inaczej się układać. Prawie zawsze na aukcjach podawane są realne wymiary, które należy dokładnie sprawdzić. Zapraszam również chętne wizażanki na moje aukcje:P
Lepiej to usuń- jak zobazy to moderator to da ci ostrzeżenie - wiem bo już mam takie 2 za reklamowanie samej siebie
Stary 2008-08-16, 22:12   #2966
hikaru1989
Raczkowanie

GG do hikaru1989

Cytat:
Napisane przez Lougess Pokaż wiadomość
Dziewczynki a czy ktoras zamawiala przez cct fashion i placila przez western union? ;>

Dziewczyny przestrzegam Was przed zamawianiem ubrań na stronach, gdzie przyjmują tylko wester union (nie paypal); płacąc w ten sposób, a raczej robiąc przelew w placówce nie macie żadnego potwierdzenia, że taki przelew zrobiłyście w ogóle; bardzo często się zdarza, że po miesiącu nie ma upragnionego i zakupionego towaru, a o kupującym nie ma żadnych wiadomości. Tylko paypal daje gwarancję zapłaty za towar, bo jeśli ktoś by go Wam nie przysłał, zawsze można poprosić paypal o zwrot. A Wester Union służy tylko do wpłat dla rodziny (czytaj: osób zaufanych).
BTW, nie wiem, jak to jest z WU na cct (zawsze płacę paypal'em), bo wydaje mi się, że producent jest uczciwy; ale nigdy nie wiadomo...
Pozdrawiam,
hikaru
Stary 2008-08-16, 23:27   #2967
plotkara91
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, właśnie dzisiaj wieczorem odkryłam stronkę CCT, ciuszkami już byłam uraczona wcześniej dzięki allegro . Różnice w cenach sa naprawde zaskakujące! Całe szczęście znałazłam to forum i ten wątek..który posiada naprawde wiele stron i nie wszystkie przeczytałam.. Dziewczyny prosze powiedzcie jak zamawiacie, czy się opłaca, ile sztuk na raz, ile czekacie na przesyłke? Bd bardzo wdzięczna za pomoc.
plotkara91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-17, 16:42   #2968
ooOODzulkaOOoo
Raczkowanie

A ja sobie zamówiłam ta oto bluzkę:
http://allegro.pl/item417217327_japa...miar_s_m_.html
..i czekam aż przyjdzie! ;P
Na fotkach real jest naprawdę ładna mam nadzieję, że w rzeczywistości również...

A wy dziewczyny co o niej sądzicie?..
I chciałabym abyście mi pomogły szukac paska takiego jaki jest włsanie na tej bluzeczce.. moze widzialyscie takie w jakis sklepach?..
mieszkam na wsi a do miasta z porzadnymi sklepami mam najblizej 60km i rzadko tam jezdze..
ooOODzulkaOOoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 16:59   #2969
heyo
BAN stały

hej
zamawiala lub ma ktoras z was jakis zimowy plaszcz z tych reklamowanych przez chinki? jakie to jest jakosciowo? jaki to material?
heyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-17, 18:08   #2970
Sweetty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ooOODzulkaOOoo Pokaż wiadomość
A ja sobie zamówiłam ta oto bluzkę:
http://allegro.pl/item417217327_japa...miar_s_m_.html
..i czekam aż przyjdzie! ;P
Na fotkach real jest naprawdę ładna mam nadzieję, że w rzeczywistości również...

A wy dziewczyny co o niej sądzicie?..
I chciałabym abyście mi pomogły szukac paska takiego jaki jest włsanie na tej bluzeczce.. moze widzialyscie takie w jakis sklepach?..
mieszkam na wsi a do miasta z porzadnymi sklepami mam najblizej 60km i rzadko tam jezdze..
ładna bluzeczka też na nią poluję więc napisz jak już dostaniesz czy w realu równie efektownie się prezentuje a co do pasków to w trójmieście można takie dostać nawet na jakiś bazarach takich letnich

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości