|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Dziekuje dziewczyny za mile slowa
![]() Ale moje wlosy naprawde sa kiepskie bardzo. Mi sie normalnie leb swieci ! ! Zalamka. Zaraz zazyje moje tablety a oto one : 2x silica 1xcapivit piekne wlosy 1x vigor ( witaminy ) 1x cynk forte I wcierka- alpicort i loxon A wlosow nie przybywa ..
|
#2942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-02-24 o 19:46 |
|
|
|
|
#2943 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moj naszczescie nie ma mnie dosyc, mimo ze nie jestem pewna siebie i bynajmniej nieproblemowa... A jednak jest nadal ze mna i twierdzi ze mnie kocha Tez uwaza ze mam obsesje na punkcie wlosow i nie pozwala mi kupowac co chwila kosmetykow czy lekow na to, ale wspiera mnie na swoj sposob.. I to najwazniejsze. Kiedys, kiedy nie zdawal sobie sprawy jaki to dla mnie problem i jak jestem zakompleksiona przez moje wlosy, potrafil mnie nazwac lysa itp Dopiero kiedy porozmawialam z nim o tym zrozumial.. Czekam tylko na powrot do domu, gdzie czeka na mnie placenciocha Od ponad tygodnia uzywam jedynie szamponu i odzywki ( zwykle do zniszczonych wlosow) i w sumie nie jest zle... Leca jak lecialy, ale nic gorzej, wiec chyba ok. Zapomnialam wziac skrzypovity ze soba, wiec nadal ssam kolagen, aleeeeeeee jem mega ilosci ryby!! Kiedys widzialam ja w jadlospisie diety na wzmocnienie wlosow... Tak wiec losos i krewetki sa codziennie prawie ... a co tam, nie zaszkodzi przeciez Dziewczynki, aa hm mam takie pytanko, moze glupie, nie wiem Czy np majac takie problemy z wlosami, wypadaja itd kobieta zajdzie w ciaze to moze to polepszyc stan jej wlosow? Nie to zebym zaraz w ciaze zachodzila, tylko tak sie zastanawiam Ciaze planujemy najwczesniej za 2 lata
|
|
|
|
|
#2944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj byly tez kiedys powiedzial mi ze mam bardzo malo wlosow.I tez pamietam ze strasznie mnie zabolalo,ale niestety wielu facetow nie zdaje sobie sprawy jak wielka krzywda moge nam wyrzadzic jednym slowem...ja juz nie jestem z moich partnerem i skonczylam ten zwiazek o to wlasnie ja i wiem ze glownym powodem byl wlasnie brak wiary w siebie. Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-02-24 o 20:10 |
|
|
|
|
#2945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaznaczam ze powyższe informacje uzyskałam z pracy/internetu/od znajomych które były w ciąży, nie z autopsji Ale tak sobie myślę że to, jak zareaguje kobiecy organizm to pewnie (jak wszystko właściwie) kwestia indywidualna...
|
|
|
|
|
#2946 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
ale najpierw palenia musze rzucic!! A to strasznie ciezko mi przychodzi ![]() Cytat:
Moj mezczyzna tez traci wlosy. Czasami jak narzekam ile to wlosow znajduje na poduszce,to on smieje sie ze moje przynajmniej widac, a jego sa za krotkie i za jasne wiec nawet nie wie ile ich traci ... Tez ma juz zakola... Ale nie przejmuje sie tym zbytnio. Z reszta ma juz prawie 34 lata wiec pogodzil sie z tym, cieszy sie ze nie siwieje Chcialabym miec takie nastawienie ![]() Cytat:
Tak, tak wiem ... Domyslam sie juz co moze byc po ciazy... Nawet jesli bym nie tracila wlosow w jej czasie to po mogloby to byc ze zdwojona sila? Boshe .... Musze jak najszybciej uwolnic sie od tego problemu i odzyskac wlosy, mam tylko 2 lata!!! Hym ... czasami jak widze kobiete z pieknymi, gestymi wlosami to probuje sobie siebie taka wyobrazic.... I nie wiem czy to normalne, ale nie potrafie ... mam wtedy takie mysli, ze chyba zle bym sie z tym czula :O Mimo ze bardzo mi to przeszkadza i marze o zdrowych bujnych wlosach, przyzwyczailam sie juz do takiego stanu rzeczy :/ Ja jestem nienormalna :/ Tez macie tak czasami??? Ciezko by bylo nie miec zadnych obsesji
|
|||
|
|
|
#2947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem tylko jedno kiedy czlowiek jest ofiara zlosliwosci ze strony otocczenia dopiero poznaje swoich wrogow i przyjaciol,wychodza z niego dobre i zle cechy,wciaz siebie tak jakby poznaje,to straszne ale jak wzbogacajace doswiadczenie. Czasem sie zastanwiam czy chcialabym cofnac to doswiaczenie i z wielkim zaskoczeniem dla mnie moja odpowiedz brzmi nie.Mimo wielu wylanych lez,cierpien z powodu przykrych komentarzy nic bym nie zmienila. Wiec na pocieszenie nie jestes jedyna nienormalna...w tym otoczeniu
Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-02-24 o 22:11 |
|
|
|
|
#2948 |
|
BAN stały
|
![]() Ech ja to tez glupek jestem :P Mam manie kupowania kosmetykow (nie tylko do wlosow...) i wlasnie zamowilam 9 produktow z Ziai.... w tym 2 szampony (czarna rzepa i olej rycynowy) i 3 odzywki (tez czerna rzepa, olej rycynowa i witaminowa...) Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2009-02-25 o 23:10 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niech Ci sluza dobrze.A ja wczoraj nie mialam czasu jak zawsze przy myciu zafundowac sobie jakas wzmacniajaca maske.Zbyt wiele czasu by mi to zajelo a przygotowuje sie do sesji wiec tylko umylam zwiekszajacym objetosc szamponem Kerastase,i mialam w planie nalozyc Seboradin lotion ale nie wyrobilam sie czasowo,wiec lyknelam tylko swoja dzienna dawke pigul:P) A mnie kusza te dwa produkty http://www.fekkai.com/products/proteinrx /treatment-mask http://www.fekkai.com/products/advanced/repair |
|
|
|
|
#2950 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ach maniaczko Nie kupuj tego narazie ... Sa strasznie drogie... A Ty ostatnio juz tyle rzeczy nakupowalas ... Moze najpierw postaraj sie je wykorzystac
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam propozycje
podsumujmy co używałyśmy przez ostatnie kilka miesięcy i co kazdej z nas najbardziej pomogło i ile nam teraz wypada włosów myśle ze to dobry pomysł, co Wy na to?? nie poddamy sie !!! |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
to ja pierwsza do akcji;p
inneov plus wit a i e plus zelazo kerium lrp i aplicort ale ten bez hormonów i farba ziolowa eld |
|
|
|
#2953 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
jakie efekty, jaki stan włosów teraz
|
|
#2954 |
|
Raczkowanie
|
powodem mojego wypadania była operacja chirurgiczna, narkoza
wypadały setkami podczas mycia i po, przeżywałam koszmar teraz przy myciu do 10 przy czesaniu do 5 wiem, że można z włosami wygrać no ale trzeba mieć cierpliwość i zero stresu |
|
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
Witam, wiem że powinnam poszukać w wątku interesujących mnie informacji, ale te 94 strony zniechęcają mnie całkowicie, dlatego wybaczcie jeśli możecie. Chodzi mi o jakieś kosmetyki, leki, preparaty na wypadające w dużej ilości włosy. Próbowałam już wiele, i niewiele pomogło, był szampon dermena do wypadająych włosów, szampon seboradin z czarną rzepą; tabletki radicalu, i zwykłe wzmacniające ze skrzypem, aktualnie wmasowuję tonik dermedicu capilarte. Kiedyś wypadało mi bardzo dużo, obecnie mniej ale nie są to normalne ilości, szkoda wspominać ile mi to zmartwień przysparza. Może komuś coś pomogło, i zechce się podzielić tym sukcesem...u mnie to byłby chyba cud. Dziękuję za każdą sugestię.
|
|
|
|
#2956 |
|
BAN stały
|
witam ja mialam taki okres w zyciu ze wypadaly mi tragicznie wlosy zadne szampony odzywki i tabletki (jlykalam belisse i 2 inne firmy) nie pomogly chcialam kupic drogi zestaw vichy ale mama znalazla mi wode brzozowa (koniecznie w plastikowej butelce) i zero problemu po tygodniu zauwazylam roznice
polecam
|
|
|
|
#2957 |
|
BAN stały
|
Ja uzywalam naprawde wielu rzeczy, ale najbardziej pomogla mi chyba placenta... mam kilka wlosow na zakolach
Wczoraj wyposarzylam sie w Merz Spezial Haar Aktiv i zamierzam lykac Nie wiem, jak w Polsce, bo tam nie latam tak po drogeriach jak w Niemczech ale tutaj wszedl wlasnie szampon Head&Shoulders Anti Haarausfall, czyli przeciw wypadaniu. Tez wczoraj kupilam i zamierzam dzisiaj zaczac z nim przygode Vahino, kochana, co tak milczysz? Przyznaj sie- kupilas te kosmetyki?;> |
|
|
|
#2958 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a co myślicie o odżywianiu cebulek aminokwasami? Brałam kiedyś taurynę i po niej odrosły mi trochę włoski na zakolach. Ale może trzeba bardziej zróżnicowane te aminokwasy brać?
Znalazłam takie coś: L-kwas glutaminowy - 690 mg *L-Leucyna - 942 mg L-Kwas asparaginowy - 480 mg *L-Lizyna - 420 mg L-Prolina - 228 mg *L-Walina - 456 mg *L-Isoleucyna - 450 mg *L-Treonina - 240 mg L-Alanina - 234 mg L-Seryna - 180 mg *L-Fenyloalanina - 156 mg L-Tyrozyna - 156 mg L-Arginina - 132 mg L-Glicyna - 84 mg L-Metionina - 120 mg *L-Histydyna - 84 mg L-Cysteina - 138 mg *L-Tryptofan - 84 mg Tauryna - 150 mg Wit. B6 - 0,66 mg (33 % RDA**) To niestety preparat dla kulturystów, ale tonący brzytwy się chwyta. |
|
|
|
#2959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Rozeznanie
|
to teraz moja kolej
nie bede wypisywała wszystkiego ze szczegółami-kiedyś to juz zrobiłam na tym watku przez ostatnie 3 miesiace używałam vitapil-miesiac szampon farmed 2 miesiace vita-femin-miesiac compositium B przez około 2-3 miesiace cynk przez około 3 miesiace teraz minerały koloidalne około tygodnia teraz maska z olejków eterycznych i oleju z pestek winogron szampon ziaja z czarna rzepa cebula do wcierania na głowe tylko raz na 2 tyg witamina A w kapsułkach skrzyp do picia codziennie od kilku miesięcy pokrzywa do picia codziennie od kilu miesięcy duzo wcześniej merz special, belissa, capivit -piekne włosy, tabletki ze skrzypem, tabletki z pokrzywą-mało co pomogło najbardziej pomógł mi cynk, szampon farmed, vitapil i vita-femin, po minerałach koloidalnych tez zaczynam widziec róznice powinnam brac jeszcze magnez, znów kupie cynk, z polecenia dermatolog bede uzywała dermoactive do włosów tłustych, kupie dercos vichy szampon do wypadajacych przymierzam sie tez do inneov i szukam tabletek o najlepszym=najbogatszym składzie witaminowym i mineralnym Edytowane przez belluci2 Czas edycji: 2009-02-27 o 12:30 |
|
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
Ja używałam:
2 wcierki od dermatologa (małe efekty), wodę pokrzywową (zniknął łupież i swędzenie głowy), wodę L-102 (ze skrzypem) (jw.-wcierałam obie na raz), tonik Neril (strasznie podrażnił skórę głowy...), odżywkę Jantar (używam obecnie), szampon L'Oreal Professionel do włosów wypadających (podrażnia, jeszcze więcej włosów wypada), szampon Bambino (wreszcie coś dla mojej skóry głowy), balsam Seboradin Niger (bomba! włosów mniej leci, są lepiej odżywione i błyszczą), Silica (paznokcie szybciej rosną, kilka nowych włosków na skroniach), cynk, pokrzywa (polecam). Teraz już mi nie lecą włosy, ale są masakrycznie przerzedzone na czubku głowy... musiałam grzywkę z połowy głowy ściąć bo jest łysawo... Ale jak to określiła p. dermatolog : "Ona włosów mi nie naflancuje... jak mam problemy hormonalne to do endokrynologa". A endokrynolog zajmuje się tarczycą, endo-gin swoim (a w zasadzie boi się mnie leczyć ) a ja chyba mam zacząć studiować medycynę .Rodzice zaś sceptycznie patrzą na moją walkę o nowe włosy. Ale się nie poddam
Edytowane przez trinee Czas edycji: 2009-02-27 o 15:45 |
|
|
|
#2962 |
|
BAN stały
|
A ja dzisiaj jeszcze zaopatrzylam sie w dwa suplementy diety... Niemieckie DoppelHerz i cos tam jeszcze :P maja histamine i cynk ... dorzucam do listy
|
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja myślę, że w większości przypadków za nasze włosy tzn. ich brak są odpowiedzialne jakieś drobnoustroje, bakterie, może nużenec, grzyby inni lokatorzy na naszych głowach. Ja wiem, że tak jest u mnie - problem udało mi się rozwiązać. Polecam Selsum blue na łupież, trochę drogi, ale warto. Potem nie trzeba używać codziennie.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niby mam łojotok = podejrzewam jakies mikroorganizmy
|
|
|
|
|
#2965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Heehe )))To nie tak.Mialam dzis wazny egzamin wiec musialam opuscic na jeden dzien moj przyladek nadzieji,wiary spokoju Ale tak na serio to musialam troche powkuwac,a odpowiadajac na twoje zapytanie to dzis na moje nieszczescie/pech jak go zwa zaszlam do sklepu w celu nabycia rzeczy w ogole nie powiazanej z kosmetologia )Ale wszystkie moje przewrazliwione i rozstrojone zmysly i tak poniosly mnie do dzialu z produktami do wlosow i o zgrozo dojrzalam szampon Kerastase Bain Age recharge,ktorego w swojej kolekcji jeszcze nie mam,tylko maske z tej samej serii,wiec dorobilam sobie swoja wlasna ideologie lub wytlumaczenie ze jak mam maske to i musze miec do kompletu szampon.Teraz to ja juz mam wszystkie szampony Kerastase oprocz tego do wlosow grubych,suchych i szorstkich a to mi nie grozi.... I doszlam do wniosku ze kapie moje wlosy w najdrozszch dostepnych produktach na rynku ale i tak wygladaja beznadziejnie.Dzis w sklepie mialam spiete wlosy ( a w spietych wygladam jak juz totalnie lysa,widzialam w lustrze przeswity !!!) to taki facet patrzyl sie na mnie ze wspolczuciem...na jego twarzy malowalo sie sie zdziwienie,zal i chyba obrzydzenie..DZIEKI za wysluchanie musialam dac upust swoim zranionym uc,zawiedzionym uczuciom
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Rozeznanie
|
jestem załamana
|
|
|
|
#2967 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Rozeznanie
|
czuje ze to sie nigdy nie skonczy...ile jeszcze kasy trzeba bedzie wydac??
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez "walcze"z moimi wlosami.
chociaz jak teraz na ferie bylam u cioci to stwierdzila ze cyba mneij mi wypada bo nie ma ich az tyle na dywanie jak w zeszlym roku czy 2 lata temu. bylam tez u fryzjera i powiedziala ze czego ja chce jak mam grube wlosy.ale ja sie nie czuje z takimi.zawsze mialam takie grube ze gumki pekaly zadnej klamry nie moglam zalozyc bo sie nie dopinaly,przedzialka nie bylo widac a teraz jest na odwrot.jeszcze mam wycieniowane mocno wlosy wiec klamry sie zsuwaja jezeli nie zloze wlosow na pol. ostatnio poprosilam tate zeby mi kupil szampon na wypadanie ale ze nei bylo to on przyszedl z tonikiem wmasowalam i czulam ze glowa mnie swedzi wcieram go od kilku dni.moze tydzie.i troche mnie swedzi.nie wiem czy to uczulenie czy poprostu tak dziala bo on ma pobudzac ukrwienie i cos tam wreszcie znalazlam i zamowilam sobie tez szampon apis z mineralami morza martwego.mylam nim dopiero raz ale uz jest moim faworytem.ma fajny sklad wlosy po nim sa jak jedwab ladnie sie rozczesuja i nie przetluszczaja sie jak po tych wszystkich fructisach[po nim jako tako moje wlosy wygladaja]ale po dave czy innych reklamowanych to oh.i mysle ze za te 13 zloty warto.moja ciocia juz jutro idzie go sobie zamowic bo tez sprobowala i jest zachwycona[a musi uwazac bo jest totalna alergiczka i ogolnie ma jakas paskudna chorobe skory zaden lekarz nie wie jak to leczyc] slyszalam jak zachwalali tez szampon z czarnej rzepy.widzialam ze im zgestnialy wlosy po nim.musze tez go kiedys kupic przy okazji jest w netto kosztuje niecale 2 zlote chyba wczesniej stosowalam troche wax i musze do neigo chyba wrocic. pewnie juz nie bede miala takich pieknych wlosow jak kiedys[wtedy to je przeklinalam ze sa za grube i chcialam zeby zaczely wypadac o ja glupia]ale zeby chociaz przestaly wypadac i choc troszke zgestnialy
|
#2970 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ale bylo minelo ![]() Cytat:
Widzisz, przejrzalam Cie :P Niegrzeczna dziewczynka!! Ale i tak Cie rozumiem ... Ja na nowo zmagam sie z moja obsesja wlosowych kosmetykow ... Tez dzisiaj przegladalam serie Kerastase Specifique... Mialam z tej serii szampon do wypadajacych wlosow, ale dzisiaj wyczailam jeszcze odzywke bez splukiwania!! Gdyby nie to ze kosztuje prawie 100zl a ja mam ograniczone fundusze w tym miesiacu ( i w nastepnym tez .. i w jeszcze nastepnych raczej tez :p) to juz by do mnie wedrowala ... Z szamponu bylam zadowolona, bo byly po nim fajne wlosy, nie potrzebowalam zadnych odzywek ... ale niestety niewiele pomogl z wypadaniem ... moze odzywka bylaby lepsza?? Poki co czekam niecierpliwie na moje produkty z Ziai Dostalam tez szampon Stapiz do cienkich wloskow i musze przyznac ze po pierwszym uzyciu chyb widze efekty wlosy wydaja sie grubsze ... i sa mile w dotyku... i ten chyba szampon bedzie moim asem w rekawie na wieksze akcje Dzisiaj tez wtarlam w swoj skalp placente, wyczekiwana od trzech tygodni ... Polecialo kilka wlosow wiecej, ale wczesniej tez tak bylo i sie unormowalo w miare.. Co do tego faceta.... hm wiele razy znajdowalam sie w takiej sytuacji, ze ktos nie potrafil ukryc tego co o mnie mysli, a wlasciwie tego ze sie na mnie gapi wlasnie z tego powodu! Jak mam gorszy dzien to spuszczam glowe i ide dalej .... Jak dzien mam lepszy to przelamuje sie i sie usmiecham.. przeciez nic na to nie poradze ... choc kurrrrrde probuje Pocieszam sie tym, ze grajac w pokera przez internet podrywa mnie zawsze kilka osob mam swoja fotke w avatarze i wszyscy sie zachwycaja .... no ale hm zdjecie z wakacji, czarno-biale i nie widac gory glowy, gdzie kumuluja sie moje zmartwienia ... (zalaczam ) gdyby tak dalo sie uciac kawalek glowy tak zeby nikt nie widzial, byloby chyba cudownie ... Zalaczam jeszcze fotke w oryginale... bylam ryda wtedy.. i zastanawiam sie czy nie wrocic powoli do tego rudego ... co myslicie?? Lepiej w czarnych czy tych marchewach? (pytam w kwestii co do mnie pasuje, a nie przy ktorym bardziej widac ubytek wloskow ..... )
Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2009-03-01 o 22:06 Powód: post pod postem |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

, a mimo to u niej wygląda to jakoś lepiej...
a co tam, nie zaszkodzi przeciez 

) a ja chyba mam zacząć studiować medycynę
.
niby mam łojotok = podejrzewam jakies mikroorganizmy
I doszlam do wniosku ze kapie moje wlosy w najdrozszch dostepnych produktach na rynku ale i tak wygladaja beznadziejnie.Dzis w sklepie mialam spiete wlosy ( a w spietych wygladam jak juz totalnie lysa,widzialam w lustrze przeswity !!!) to taki facet patrzyl sie na mnie ze wspolczuciem...na jego twarzy malowalo sie sie zdziwienie,zal i chyba obrzydzenie..DZIEKI za wysluchanie musialam dac upust swoim zranionym uc,zawiedzionym uczuciom