![]() |
#2941 |
po prostu Em :)
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
Romanistyka. Inaczej mówiąc, filologia francuska ze specjalnością nienauczycielską.
![]() Jasne, że nie mam jeszcze wyników, mi się wydaje, że ten cały OBIEG to jakaś ściema i tam wyniki pokażą się 30.06. Wchodziłam tam jakiś czas temu, są tam już nasze wyniki z ustnych i tyle. ![]() A Ty co zdawałaś na maturze?
![]() |
#2942 |
Rozeznanie
|
Matematyka, goeografia, angielski- rozszerzone, no i polski pdst:P
Ambitnie- romanistyka... ![]()
![]() |
#2943 |
|
Ambitnie?
![]() Ja to od zawsze brałam pod uwagę jako kierunek asekuracyjny. ![]() Ale teraz chyba już jest na równi z turystyką. Wcale nie dlatego, że nagle zapragnęłam zostać romanistką ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
em AP = Akademia Pedagogiczna?
kurcze, ale mnie wystraszyłaś ![]() jeśli nie mam swojego konta mogę zrobić przelew z matki? ![]()
#2945 |
|
![]() W ogóle się nie przejmuj, na UE jeszcze nawet rejestrować się nie da, dopiero z wynikami. A na AP chyba oszaleli, wszystkie inne kierunki mają normalnie rejestrację do któregoś tam lipca. ![]()
![]() |
#2946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Buu chamstwo na allegro, niby już sporo kasy zebrałam z all, ale chciałoby się więcej i więcej ![]()
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdradzę, że jest nas więcej ![]() ![]() ![]() ![]() Witaj ![]() ![]() Nie wiem jak jest u Ciebie, ale jak ja płaciłam to można było, tylko trzeba było dokładnie opisać wpłatę w tytule. Niektóre uczelnie od razu wymagają własnego konta kandydata, no nie wiem, różnie to bywa... Ych, z psem muszę iść...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | ||
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do tych Twoich aukcji na allegro, to też myślałam, żeby tak zacząć robić ![]() ![]() swoją drogą szok, który musiałaś przeżyć wchodząc na stronę uczelni musiał być straszny.. ![]() ja się dziś rejestruję ![]() na moich uczelniach też do 8 albo 9 lipca, nie pamiętam teraz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
|
fuksjaa, to na razie tylko kilka rzeczy, wszystkie kosztowały 9,90 (minus 5% zniżki, którą teraz mam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawość to pierwszy stopień do... wiedzy ![]()
![]() |
#2951 | ||
Konto usunięte
|
Jedzie odebrac jakąs nagrode, nawet nie wiem za co bo on jest strasnzie tajemniczy i trzeba z niego wydzierać wszystko prawie ze siłą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Własnie napisalam tak dluga wiadomosc jak jeszcze nigdy i wszystko m isie skasowalo bo wizaz sie zawiesił ![]() Otóz jeszcze raz w ogromnym skrócie.... Wywalają mnie bo szef powiedzial ze jestem dla nich za leniwa i za rozmowna .... fajnie bo chyba ejstem najbardziej pracowita ze wszystkich tam zatrudnionych i mówię to powaznie bo wykonuję swoje obowiazki bez zadnych narzekan, sprzeciwów, starannie a czesto nawet robie wiecej niz mam przewidziane w grafiku bo po prostu mam taką anture ze jak juz cos robie to staram sie jak najlepiej a on mi mowi o lenistwie ![]() A co do gadatliwosci to raz, powtarzam raz mnie przylapano jak zamienialam kilka słów (doslownie ze 4 zdania) z kolezanką jednosczesnie skladając ubrania na stoliku wiec nie odrywalam sie przez to od pracy a w sklepie nie bylo akurat w tym czasie klientów... I na dodatek wczoraj zrobil mi niemalze awanture mowiac mi ze nie potrafie chyba porzadkowac strefy bo krzywo powiesilam wieszak (fakt lekko odstawal od regalu ale to dlatego ze slupek na ktorym wisiail byl mega zawalony wieszakami z ciuchami i byl taki scisk ze inaczej sie nie dalo a nie mozna tak po prostuprzewieszac ubran nie mieszczacych sie na inny mebel bo wszystko musi byc wedlug instrukcji z centrali wiec nie mialam wyjścia) Powiedział ze takich pracowników to on nie potrzebuje...tym samym dal mi do zrozumienia ze umowy o prace nie bedzie (miala byc 30 czerwca) Ehhh...przez 3 tygodnie nie mial zadnych zastrzezen az tu w jeden dzien prawie non stop mnie zjezdzal....Wiem ze ma o 2 osoby za duzo i musi 2 osoby szkolące się zwolnic wiec chyba dlatego padlo na mnie (czyli wlasciwie bez powodu) i teraz szuka byle pretekstu zeby sie mnie pozbyc. Szkoda bo juz innej pracy nie znajde, wszystko pozajmowane w odziezowych, a na spozywce nie chce pracowac....pozostaje mi szukac jakiegos sprzątania, albo isc do Mc'Donalda.... A musze uzbierać 6 tysiecy na studia ![]() ![]() A co do studiów to ja tez wczoraj przezylam szok... Na stronie IRK UWr przy rekrutacji na jeden kierunek jest błąd i to tak powazny ze powoduje ze cala rekrutacja jest blędna i nikt do tej pory tego nie zauwazyl a strona jest otwarta od 18 dni! Dzownilam dzis caly dzien do roznych dzialów na uniwersytecie bo zewsząd mnie przekierowywali do innych osob od rekrutacji az wkoncu dali mi numer do informatyka ktory tworzyl te strone zebym mu wytlumaczyla o co chodzi bo oni sie tymn ie bedą zajmowac bo to malo oblegany kierunek...wyobrazacie sobie? A do niego zadzwonic nie moge bo w tych godzinach gdy jest dostepny mam prace, poradzono m iwiec wyslac maila co tez zrobilam piszac do nich wiadomość na 3 strony A4.... Mają uniewaznic zapisy wszystkich ktorzy wpisali sie na ten kierunek...ciekawe czy ich zawiadomią...wiem ze to chamskie ale gdyby nie zawiadomili to mialabym wieksze szanse.... A na pocieszenie dzisiejszego i wczorajszego dnia wygralam zestaw kosmetyków kolorowych Oriflame i 2 godzinny kurs makijazu ![]() Ciekawe co to za kosmetyki...pewnie tusz, jakies cienie, blyszczyk i moze lakier do paznokci...cos takiego pasuje na nagrode za cos takiego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Durga przykro mi, że tak wyszło z tą pracą
![]() ![]() Nie wiem co napisać, na kogoś musiało paść, a teraz szukają pretekstu, na pewno byłaś bardzo dobrym pracownikiem, jestem tego w 100% pewna ![]()
#2953 |
Zadomowienie
|
Durga - dziwnie Cię potraktowali. Ale nie masz sobie co wyrzucać skoro byłaś dobrym pracownikiem to ich strata!
![]() Może jeszcze coś znajdziesz gdzieś. Nie poddawaj się jeśli pieniądze są Ci tak potrzebne... Trzymam kciuku ![]()
#2954 |
Zakorzenienie
|
Durga kurcze szkoda
![]() jakby gość nie mógł po prostu powiedzieć, że musi kogoś zwolnić, tylko wymyśla głupoty ![]()
#2955 |
Zakorzenienie
|
Durga to teraz możesz robić im antyreklamę
![]() ![]() A te kosmetyki to gdzie wygrałaś? ![]() U mnie obijania się ciąg dalszy... Nija napiszę tu bo na wątku o przecenach chyba nie jestem mile widziana ![]() ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę teraz sprawdzić, bo tata gdzieś zniknął z tą gazetą (w Nowinach było o tym info) ![]()
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko kurde, ostatnio tak często jestem w Rybniku, ale przejazdem ;/ W ogóle jak jestem gdzieś dalej, najczęściej właśnie Rbk albo Gliwice, to nie mam czasu dla siebie, tylko załatwić to co do załatwienia... trzeba to zmienić ![]() Nie wiecie czy u fotografa nagraliby mi moje zdjęcie [takie jak do podania na studia] na moją kartę SD? Bo potrzebuję do formularza na PWr ;/
Choose life.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Konto usunięte
|
Uhahana a co to jest karta SD?
Mi nagrywali na płytę CD ![]() Uhahana i Em czy sprzedajecie na allegro moze bizuterie lub dodatki? Bo chciałabym zacząć gdzyz mam w domu kartony roznych rozniastych i jestem ciekawa w co je zapakować do przesyłki... Powiedzcie w co pakujecie swoje? Mozecie odpowiedzieć wiece gdzie lub na pw ![]() A kosmetyki wygrałam w konkursie Oriflame o którym wiadomosć dostałam na pw na fotce.pl ![]() Konkurs polegal na odpowiedzi na pytanie (chyba tak brzmiało) - "Jaka powinna być piękna kobieta?" lub "Co decyduje o pięknie kobiety"? I było miejsce na dłuuuugą wypowiedż ale ja napisałam tylko jedno słowo - uśmiechnięta lub umiech ( w zaleznosci od pytania) I dziś zadzwonili do mnie ze jestem jedną z tych co wygrały/li ![]() Co do pracy... No wyszło jak wyszło, jestem zla i troche mi żal bo szlam do tego sklepu naprawdę z chęcią, to była przyjemna dla mnie praca....ale cuż. |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
SD - Secure Digital, to taka mała karta, która jest np. w aparacie cyfrowym i jest nośnikiem danych jak np. pendrive
![]() Biżuterii nie sprzedaję, ale co do pakowania, to najlepiej chyba jest w takie koperty z tą folią bąbelkową w środku, można je kupić na poczcie i w niektórych sklepach papierniczych w różnych rozmiarach ![]() EDIT: A z tym uśmiechem niezły patent ![]()
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
mam młyn w głowie.
znowu. tyle, że powód inny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pracy to u mnie jeszcze wiszą ogłoszenia w sklepach, a wrocław to większe miasto i na pewno można jeszcze gdzieś poskładać CV ![]() fuksja co się stało? ![]()
![]() |
#2962 |
Zadomowienie
|
Durga szkoda, że tak Cię potraktowali,ale znajdziesz coś innego
![]() Fuksja wygadaj się, gdziekolwiek ![]() ![]() Uhahana nowy podpis ![]() ![]() Edit: I ja w ogóle chcę, żeby tu Blaque wróciła, bo mi brak tu jej postów! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Ines ![]() ![]() Fuksja? Co jest?
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | |
|
Cytat:
![]() Co jest? ![]() Durga, ale ten Twój szef to cham. ![]() ![]() Byłam rano z tymi dokumentami.. I tak mnie to zmęczyło psychicznie, że wróciłam do domu i poszłam spać. Obudziłam się po 4 godzinach. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam do Was pytanie natury prawno-pracowniczej ![]() Jak podpisuje umowę na 3 miesiące, a chcę się zwolnić po miesiącu to co mam zrobić? Czy nie ma przez to jakiś obciążeń i nieprzyjemności? Jesteście bardziej w tym rozeznane ode mnie ![]()
![]() |
#2966 |
Rozeznanie
|
IW ja Ci zabardzo nie pomogę bo sama nie wiem. Po prostu trzeba umowę przeczytać czy coś o tym pisze, jakieś druczki-kruczki. I chyba trzeba wcześniej powiedzieć jak się odchodzi? Poprawcie jak źle napisałam.
Dziewczyny heeelp !!! Pierwszy raz w sumie mam taką akcję. Kupiłam dzisiaj baleriny w Diversie i kurcze w domu przymierzyłam na spokojnie i się okazało, że spada mi z nogi jeden but ![]() ![]() Ale! chcę jutro iść i je oddać. Wszystkie metki są, naklejki itp. paragon mam. Oddadzą mi kasę bez problemu czy mogą coś marudzić albo powiedzieć, że wymienią tylko na inny model?? ![]() ![]()
#2967 |
Zakorzenienie
|
milkNhoney każdy sklep ma własny regulamin oddawania rzeczy bez powodu, no bo źle dobrany rozmiar to Twoja wina, nie jest to podstawa do reklamacji. Nie wiem jak jest w Diversie, np. w Reserved masz 30 dni na oddanie ciuchów i nie musisz się tlumaczyć, bez problemu oddadzą pieniądze, w C&A chyba tak samo. Ale w Diverse to nie wiem
![]() IW nie mam pojęcia ![]()
#2968 |
Zakorzenienie
|
IW też się kiedyś nad tym zastanawiałam.. ale nie wiem czy można tak po prostu zerwać umowę bez żadnych konsekwencji
![]() milk w diversie chyba można oddać bez powodu, ale nie jestem pewna. na Twoim miejscu bym tam poszła i zapytała, jak nie będą chcieli ![]() ewentualnie możesz kupić w obuwniczym specjalne wkładki ![]()
#2969 |
Zadomowienie
|
Hmm, no może pojawi sie ktoś kto będzie znał odpowiedź na moje pytanie
![]() Milk - wydaje mi się, że jeśli masz paragon, metki itp. to powinni przyjąć te buty. Myślę, że teraz to w każdym sklepie można zwracać rzeczy bez powodu.
#2970 |
Zakorzenienie
|
IW
![]() Ale jak coś to w umowie wszystko musi pisać ![]() A ja wróciłam z Gliwic i jak zwykle, kiedy wstanę trochę wcześniej, już chce mi się spać ![]() ![]() Btw, kupiłam w Empiku zeszyt za 12,69, a były naklejone na nim 2 ceny, druga to 27 zł. ![]()
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.