|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
dostałam od rodziców mnóstwo ciuszków bobasowych, sukienki z pantalonami też
nosidełko (takie zakładane na siebie), śliniaki, becik (czy jak to się nazywa ) i sandałki, skarpetki, niedrapki, a nawet gacie na pieluchę nie mogli się oprzeć i kupili całą furę ![]() najciekawsze okazy wkleję po weekendzie |
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Pani Weroniko jak można trzymać nas cały weekend w niepewności.Wklej je teraz prosimy!!!
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Werstuś nie bądź żyła i pokaż śliczności dla Pani Płodzianki A powiem Wam, że mężuś mi wczoraj kupił gazetkę "Będziemy rodzicami" - bardzo fajna, polecam Wam kochane, mnóstwo interesujących tematów. Opisana super wyprawka, cięcie cesarskie i połóg po... naprawdę świetna gazetka, mieliśmy kupić m jak mama, ale jeszcze nie było.
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
WEEKENDOWY ZASTÓJ WIDZĘ
Wiecie co, jest taki przesąd, że lepiej urodzić już w 7 miesiący niż 8. Ale z tego co wiem, to kompletna bzdura, bo każdy tydzień wbrzuchu zwiększa szansę na zdrowie dzieciaczka. Ale jestem ciekawa, czy Wy słyszałyście o tym powiedzeniu (z porodem w 7) i znacie jakieś wytłumaczenie tej "prawdy"? |
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
heh Moje Drogie, ale ja nie jestem u siebie tylko u rodziców. wkleję jak wrócę do domu
nie chcę tykać ich aparatu, bo właśnie wrócili z wyjazdu i mają pamięć z aparatu zapchaną ich zdjęciami. ciuszki są właśnie z wycieczki ![]() u Was też tak leje? ![]() Sosnowa w mojej książce jest napisane, że dziecko urodzone w 28 tyg. ma 85% szans na przeżycie i normalny rozwój |
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
No to sobie Twoi Rodzice, Wersta, fajnie podrużują
![]() Meksyk, Wietnam .. mmmm.... Ja też chcę!!!!!!!! :P |
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co roku kilka wycieczek (zawsze w takie egzotyczne kraje). w tym roku np. byli jeszcze w kambodży, birmie i tajlandii. a zostało im jeszcze w planach 2008 południowe indie i maroko.mam z tej okazji sporo fajnej biżuterii
|
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Fajowo
Jak moje młode tylko będzie do zabrania w podróż, to biorę pod pachę. Najpierw w po Polsce, a potem albo młode do dziadków na wakacje, albo z nami w świat.. Ja póki co celuję w Amerykę Łacińską :P Właśnie się zorientowałam ze gacie, które nabyłam w zeszła środę są z Happy Mum Fajne są,
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie przepadam za podróżami, ale z powodu tego, że trzeba dotrzeć na miejsce. poczekam aż będę mogła się teleportować
kilka zdj z mamy kompa: |
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mamuśka w tym roku ma w planach Turcję i ziemię świętą
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
No nie, no nie... Ktoś chce chyba tu wywołać u biedej jednej gubej ciężarówki wielką falę zazdrości
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
MOi rodzice chceli jechać na weekend majowy do Chorwacji ale okazało się,że skoro siostra niedlugo rodzi i ja właściwie też to chcą spędzić więcej czasu z nami.Stwierdzili,że na podróże będzie jeszcze czas.
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
No witajcie kochane moje, oraj nie mogla wyslac zadnej odpowiedzi, jakos ten wizaz ostatnio nie dziala. Ale za to dzis...znowu musze rozwiazac sprawe niewyswietlajacych ie fotosow, nie mam pojeci dlaczego, no coz, poki co znowu Wam nie moge zobaczyc oraz tego, co ci rodzice Wersty nakupili
. Dziewczynki, powtarzam moje pytanie, bo moze nie zauwazyliscie, czy ktoras z Was miala problemy z piersiami i czula przeszywajacy bol? ja od tygodnia w jednej czuje cos takiego, strasznie boli jak obracam sie na jedna strone i czy to mozliwe, zeby wdala sie jakas infekcja kanalikow mlecznych? |
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podróżuję średnio 2 razy w miesiącu3h pociągiem do domu
poza tym codzienna podróż na miasto autobusem mi wystarcza
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naprawdę bardzo fajnie ogląda się zdj z tych podróży, bo choć totalnie amatorskie, to mega ciekawe. edit: Marticia, ja pytanie widziałam, ale nic nie wiem na ten temat
|
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Marticia, moje piersi mi dokuczają, ale w inny sposób nież opisujesz. Są po prostu czasem opuchnięte, nabrzmiała, a poza tym swędzące (rozstęiki
)A zatkany kanalik ponoć się m.in. guzkiem objawia... |
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Czytalysce ten artykul dziewczynki? wcale to optymistycznienie wyglada:
http://biznes.interia.pl/news/dramat...ranoja,1096286 |
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam z nimi problem są za duże i swędzą.Ja równiez należę do klubu rozstępowców
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
tyle znalazłam na forum ginekologicznym:
Ból może być także spowodowany noszeniem zbyt obcisłej bielizny lub też urazami mechanicznymi. U kobiet ciężarnych ból piersi spowodowany jest zmianami hormonalnymi oraz fizjologicznym w tym okresie powiększaniem się piersi. Pojawienie się bólu w jednej lub obydwu gruczołach piersiowych u kobiet karmiących piersią może być sygnałem zastoju pokarmu lub też stanu zapalnego piersi. |
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, guzka zadnego nie czuje, ale ten bol jest w nocy nie do wytrzymania. No nic, poczekam jesczez chwile i pozniej zobacze czy przejdzie.
A swedzic to jak najbardzije swedza...mam kilka super ladnych rozstepow na piersiach . A zrestza mnie to cale cialko swedzi, rypie sie i pokrzywka nie przechodzi...no jesczez tylko 3 miesiace...
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
martica mnei też czasem tak kłuje cyc i to tylko lewy, bardzo nieprzyjemne ale nie jest to bół nie do wytzymania, z czasem sam przechodzi. Nam póki co zapalenie piersi nie grozi bo nie karmimy wiec to wydaje mi się że cycochy rosną, hormony szaleją. No nie wiem
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Judi z tym z hormonki szaleja to masz calkowita racje...ja dzis ttak sie dziwnie czuje, ze raz dolek, a raz euforia mnie poada i amane wim czegochce
. A tak w ogole to zab mi sie ulamal i njlepsze jest to, ze edzie pewnei do wyrwania (juz zeszlym roku byl robiony przez takiego jednego 3 mesiace i zniszczyl mi zeba), pozniej drugi tez do wyrwania i bede musiala sobie kupic nowa szczeke. Chyba zaczne doksztacac sie z materii "o szczekach i protezach".
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to mam wielka ochote na male narzekanko
. Dlaczego moi tescie czekaja zawsze na gotowe i az wszystko kupimy a sami do niczego sie nie doloza????? do wesela nic sie nie dolozyli, a pozniej przypisywali sobie wszystkie zaslugi, teraz z dzieckiem to samo. Moi rodzice przyslali nam pieniadze zebysmy kupili lozeczko dla malenstwa, a ci...znowu nic. Czy mi brakuje kobiecej dyplomacji? musze jakos tescia zakrecic, zeby kupil nam zestaw pampersow na caly rok
|
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
umyłam okno w małym pokoju, ale wyczyn
to jedyne, na które nie muszę się wspinać więc reszta czeka na męża ![]() ja dziś w szkole patrzyłam i słuchałam jak do cycka przystawiać i takie tam, ciekawe jak to wyjdzie w praktyce a za tydzień już ostatnie zajęcia, będziemy osobiście kąpać lalkę będzie też o kosmetykach itp.poza tym już po obiedzie, mąż przed blokiem dłubie w samochodzie a ja się trochę nudzę
|
|
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
oto ubranka ktore kupilam przedwczoraj.... dzis jedziemy po ubranka dla mnie bo juz w malo co sie mieszcze
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki
![]() Czy was tez dopadl popoludniowy melanż Ja sie bycze na kanapie Piotrus szaleje w brzuszku chyba mu smakowaly klopsiki i zurawinka z frytasami ![]() Jowiszku, ja przez okres ciazy mam zakaz mycia okien robia to za mnie, efektow komentowac nie bede, ale jak urodze i dojde do siebie to sobie je sama pomyje
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu też mam zakaz
ale nie mogłam wytrzymać i zamknęłam się ze ścierami w sypialni teraz przynajmniej to jedno czyste ![]() złapałabym też odkurzacz ale zabronił, ma sprzątnąć jak wróci z samochodu. a ja siedzę i mnie to wnerwia, przy kocie i lekkim żwirku efekty nieodkurzania widać 3 razy bardziej, zresztą sama to dobrze wiesz. no ale się wstrzymam dla własnego dobra, nie dlatego że to zbyt ciężkie ale kichałabym potem do rana ![]() ps. super to body
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Widzę, ze większość z nas ma problemy z tym że nic nam nie każą robić. Ja już mam dość nie rób, nie myj okien, nie wieszaj firan. I stwierdziłam jedno, że najlepiej jest jak coś robię bedąc sama w domu wtedy nikt nic nie widzi i jest dobrze. ![]() A co do piersi to wczoraj stwierdziłam, że takich dużych to jeszcze w życiu nie miałam i aż mi zawadzają. Przy 75B jak teraz urosły to jestem nie przyzwyczajona .Ale wszystko trzeba znieść dla naszego Antosia .
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie z oknami bylo podobnie.Mama zakazała sobie w pokoju okno wyczyścić z gadką że po weekendzie majowym mi umyje.Ale ja sie uparłam i przed świetami jeszcze umyłam.Teraz co jedynie mogę zrobić drugą rundę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

) i sandałki, skarpetki, niedrapki, a nawet gacie na pieluchę
nie mogli się oprzeć i kupili całą furę 

poza tym codzienna podróż na miasto autobusem mi wystarcza
)