Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-19, 10:13   #2941
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III

No tak...zaniedbałam nieco nasz wątek Wybaczcie

Ewuniu bardzo mi przykro z powodu Waszej kłótni, rozumiem Cię aż za dobrze Jak radzi Dysia, porozmawiajcie, a na pewno wieczorem będzie już wsio ok. Tego życzę

Dysiu ale rozgadana jest Adusia, normalnie super. Już dawno miałam pisać, mój brat ma dwie córeczki Zuzię i Olę Fajnie sie złożyło z imionami dla Twojej córeczki i AgiG. A plamy? Do prania dodaję vanish oxy action, ale za drugim czy trzecim razem sie spiera. Także te splamione zakładam w domu, a brudzi do prania pieronem

Kasiu współczuje przejść na lotnisku i opóźnień. Dobrze, że już jesteście w domku, możecie miło wspominać pobyt u Marcina. Super, że wróciliście

Ikola
nie wiem co powiedzieć na zachowanie Twoich rodziców Na pewno najtrudniej w tej sytuacji Wam, ale i tak doskonale dajecie sobie radę z tego co piszesz, nic Wam nie straszne. Szkoda, że jestem tak daleko, na pewno bym Wam jakoś pomogła.

Aniu
i jak Twoje uszy? Lepiej coś? Isiu w basenie wymiata, kapitalne filmiki

Basiu

Madziu
Tatunia miodzio, ale słodzinka, na spaniu nie widać, że taki zbój Może na weselu uda Ci się babcię zagonić z Tati do łóżeczka??

Franiu super, że udało Ci sie bezstresowo przeżyć najazd teściowej. Franio bomba, śliczny chłopczyk

Co z niusów..

zafasolkowałam dziś zaczynam 7 tydzień. Cieszę sie bardzo i boję, jak sobie poradzę z dwójką szkrabów. Najważniejsze, żeby bezproblemowo przetrwać te 8 miesięcy

Przyszedł dziś mój nowy wózio i jestem zachwycona, baaardzo mi sie podoba

Nikuś codziennie po 2-3 razy tapla się w baseniku na balkonie, ale ma frajdę, a ja chwilę spokoju Pisać lubi, najlepiej po łóżku, po krzyżówkach, po kartce niechętnie, bo za grzecznie. Klocki ma i plastykowe i drewniane, najlepiej lubi niszczyć co ja zbudowałam. Wśród zabawek prym wiodą: tłuczek do mięsa wraz z deską do krojenia, tłuczek do ziemniaków, mieszaki do miksera(jednego już nie mogę znaleźć). Pokazuje co chce, mówiąc TO, gdzie mam iść TAM i nawija resztę po swojemu. Ale jak mówię przynieś buty, to przynosi, zwykle nie od pary, ale przynosi. Złośnik jest, ale przytulać już sie lubi. Dziś wychodził z basenu, objął mnie za szyję, właził z powrotem, wychodził przytulić, właził, wyłaził, przytulił....
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 10:23   #2942
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Napisane przez lachkasia Pokaż wiadomość
zafasolkowałam dziś zaczynam 7 tydzień.
GRATULACJE
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Edytowane przez Atiluj
Czas edycji: 2008-08-19 o 21:26
Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 10:27   #2943
Synta
Rozeznanie

GG do Synta

Cytat:
Napisane przez Atiluj Pokaż wiadomość
GRATULACJE

Julita: O żesz Tyyyyyy !! Myślałam, że ja będę pierwsza

Nie mniej jednak Kasiu GRATULUJĘ jak tylko mogę najbardziej

Synta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 10:38   #2944
Atiluj
Wtajemniczenie

GG do Atiluj

Cytat:
Napisane przez Synta Pokaż wiadomość
Julita: O żesz Tyyyyyy !! Myślałam, że ja będę pierwsza

Liczy się refleks
Manto Ci się należy za to milczenie długaśne Co tam u Was słychać?
- NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Atiluj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 10:44   #2945
lachkasia
Zadomowienie

Ale wyścigi Dziękuję

Mam nowe fotki, zapraszam
Stary 2008-08-19, 10:56   #2946
Synta
Rozeznanie

GG do Synta

Cytat:
Napisane przez Atiluj Pokaż wiadomość
Liczy się refleks
Manto Ci się należy za to milczenie długaśne Co tam u Was słychać?
Refleks to ja mam ino wizaz coś mi wolno chodzi ... A co u nas słychać? hmmmmm, dzisiaj chyba nic nie przebije nowiny Kasi
Wszystko po staremu.... dzieciaki szaleją a ja ganiam za nimi z wywalonym jęzorem. Ale są i plusy... 2 kg poleciały .... ja to widzę, moja waga to widzi, Mareczek to widzi .... a moja sąsiadka wczoraj mówi do mnie: "Agniesiu, jak ty dobrze wyglądasz... przytyłaś? ".... NOŁ KOMENTS A sama ma ze 3 metry w obwodzie
Wczoraj 40 minut siedziałam w pomidorach.... tzn. w ogrodzie obrywałam to i owo, żeby lepiej rosły..... Ależ to był fajny relaks . Poza tym dzień podobny do dnia..... tydzień temu byłam z Paulą w Lublinie bo przedłużałam sobie urlop wychowawczy o kolejny rok. Oczywiście zaliczyłyśmy McDonalda, lody, gofry, galerie itp.... po powrocie p a d ł a m.... a Paula przebrała się tylko i do mnie z tekstem..."mamo, to jak Piotruś śpi to pobawmy się w sklep".. ja przytaknęłam i ..... obudziłam się za pół godziny razem z Piotrusiem
Poza tym.... ostatnio wszystkie wieczory spędzam przy laptoku zgłębiając poważniejszą wiedzę informatyczną (no nie wszystkie, przepraszam.... kilka wieczorów testowałam z tz-tem swoją nową satynową koszulke do spania )no i tak mi schodzi, że nie piszę .... ale jestem...żyję....czytam.. .. no i dla wszystkich.

Synta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 11:16   #2947
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet

hej
Ikola - jak ja Cię rozumiem, uff szkoda gadać
Dysiu - nie mam za duzych plam, ale zawsze zapieram szarym mydłem jak najszybciej. I plamy schodzą jak nie przy pierwszym to przy drugim. Leje też vanish na plamę i zacieram i kładę gdzieś na pół dnia lub do kolejnego prania (piorę co 2 dzień) i schodzi.
Tylko narazie plama od tormentiolu jakoś nie chce.
Gratki za nowe słowa juniorki

Lachasiu - Niko fajowy - taki zabawny i kontaktowy.
Gratulacje z zafasolkowania.

Fredy - moim zdaniem twój tż nadal żyje jak kawaler, tzn bez zobowiązań. Może dziewczyny coś Ci poradzą - każdy facet ma skłonności to takiego zachowania, bo to wygodne, ale...d ile można.
Ja się tylko cięszę, że Michał piłki nie lubi
Synta - fajnie, że się odezwałaś
Franka - synek super

z nowości
gadamy, gadamy gadamy
Fifi śpi od kilku dni w swoim, dorosłym łóżku i oczywiście w oddzielnym pokoju. Dużżżżżżżżżżżo dłużej śpi. Chyba budził się przez walenie w szczebelki. Czyli łóżeczko idzie w odstawkę.

to narazie tyle

ana - co u Ciebie kochana
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 11:49   #2948
dysia77
Zadomowienie

Kurcze, warto czasem kilka godzin nie zagladac na wizaz zeby takie wiesci zobaczyc

LACHKASIU! GRATULACJE!!!:winko :

Dzieki za info odnosnie prania.

Kamilko fajnie ze napisalas o nowym spaniu Filipka. Ja sie przymierzam Ade przelozyc na normalne dorosle lozko bo jak sie Malenstwo urodzi to lozeczko bedzie mi potrzebne. I tak sie waham i waham ale widze ze chyba juz czas zeby to wprowadzic w zycie. Ada zasypia na lozku obok mnie i potem ja przekladam do lozeczka ale juz czas na samodzielne spanie. A Fifi nie spada Ci z tego lozka czy ma jakies barierki ochronne?

Stary 2008-08-19, 12:13   #2949
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Witam!
Kamilko,dziekuje,u mnie juz calkiem dobrze.Uszy doszly do siebie i jest ok.Tylko te krostki z uda nie schodza (te,o ktorych pisalam,ze mysle,ze to jakas reakcja alergiczna na jeden z lekow).Dzis jade do lekarza-niech to obejrzy.
Super,ze Fifi w nowym lozeczku lepiej spi i brawa za rozgadanie

KasiuL,najszczersze GRATULACJE! Trzymam kciukasy zeby fasolinka zdrowo rosla.
Nikus na filmiku uroczy,momentami przypomina mi mojego Iska

Kasiu,witaj w domu! Boooze,ja mam nadzieje,ze nas za 2 tygodnie omina wszelkie takie niespodzianki na lotnisku.Teraz,jak juz jestes "na stale" na watku to zapytam jeszcze raz (bo wczesniej pytalam jak bylas u Marcina i pewnie nie czytalas wszystkich postow)...pytalam,czy na rezerwacji lotu bylo tez podane nazwisko Krystianka? bo na mojej mam tylko moje imie i nazwisko i dopisek "+ niemowle".Martwie sie troche zeby nie bylo problemow przy odprawie.My lecimy EasyJet'em ,a Wy jakimi liniami lecieliscie?
Acha,i co z wozkiem? kiedy go zdawalas? razem z bagazem glownym czy pozniej przy wejsciu do samolotu?

Dysiu,ja tez z plamami nie mam wiekszych problemow; przede wszystkim dlatego,ze Isiu za bardzo nie plami ciuszkow,a jak juz uplami to zapieram przed wrzuceniem do pralki takim specjalnym zielonym mydlem na plamy (cos w stylu polskiego szarego mydla)-wszystko ladnie schodzi,nawet jak juz bylo zaschniete.

Koncze,bo Isiek mi zaraz pol sklepu rozniesie

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 12:32   #2950
Kamilanet
BAN stały

Dysiu - on śpi na takim rozkładanym tapczanie, sofie. Jeszcze nie spadł, choć "wędruje" trochę po nim. Ma zabudowany lekko zagłówek.
Teraz nie zrobię zdjęcia, bo bym go obudziła. Poszukam w necie

Ana - no to teraz już tylko będzie lepiej. Ale to co się umęczyłaś to twoje.

Zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć - 3 z budowy i kilka z ogrodu

......................... ............

zagłówek i ochrona po bokach wygląda mniej więcej tak http://www.allegro.pl/item419425073_...ja_spania.html
Stary 2008-08-19, 13:33   #2951
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

Kasiulka gratulacje,trzymam kciukasy

kamila wiesz...powiem ci ze may teraz tutaj na takim czyms spimy w 3 ke...u tesciow mamy lozko normalne sypialnanie 200x220.tez sie przymierzam do kupna Tati lozka normalnego,w lozeczku tez jej ciasno

lece teraz bo nie mam czasu na wieksze pisanie,czytanie i ogladanie fot tym bardziej.tak tylko przelecielam

"...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..."

ALBUMY
TATIANY
https://wizaz.pl/forum/album.php?u=104100
madziaMADZIA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 15:22   #2952
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

ale Nikulek slodziutki w tym basenie.bardzo zywy chlopiecTatiana jest raczej z woda ostrozna.normalnie usmielam sie z niego jak tam kombinowal

Fifi wąchacz tez przeslodki.minki niezle robi

Tati dzis znow pobodke o 7.30 zrobila.w lozeczku w drugim pokoju spala do 2...to juz chyba tak zostanie z tym jej wstawaniem.poszla spac o 13.45 i spi do tej pory a nowe sasiady sie wprowadzili i wierca,pukaja i halasuja.a Tatinek nic

"...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..."

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-08-19, 16:01   #2953
madziaMADZIA
Zadomowienie

GG do madziaMADZIA

to sie nazywa szczery uśmiech

przymierzalam sulienke ze slubu i jest dobra wiec mam juz kiecke na wesele.tylko co mam zrobic z wlosami???

co nic nie piszecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8156161.JPG (74,4 KB, 13 załadowań)

ALBUMY
TATIANY
Stary 2008-08-19, 19:09   #2954
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

kasialach a ty chcialas zafasolkowac???
oczywiscie gratuluje szczerze ale zapytac musialam
drugie dziecko...jenyyyy...no niby bym chciala ,niby czas szybko biegnie i ani sie obejrze a tez bedzie biegac jak franio,ale...boje sie...odpowiedzialnosc z jedno to nie to samo co za dwojkepodwojne problemy i zmartwienia...nie wiem sama...

http://www.garnek.pl/daczyk
Franka2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 19:25   #2955
Ana2
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ana2

Madziu,szczery usmiech Tatuni powala na kolana,ciekawe czy do tesciowej tez bedzie tak kielonki szczerzyla.Super,ze sukienka pasuje-jeden problem z glowy,a z wlosami pewnie cos wykombinujesz...w tych lokach (tak jak mialas do slubu) bardzo ladnie Ci bylo

Franiu,KasiaL chciala zafasolkowac i to bardzo.Wiec teraz tylko musimy trzymac kciuki zeby wszystko gladko szlo.

Lece poogladac fotki.
A gdzie Marta nam zniknela? Miala zdac relacje z wesela...No nic,trzeba cierpliwie poczekac.

Czy Wasze dzieci tez sie tak poca podczas snu? Moj Isiu poci sie bardzo,nie tyle podczas snu nocnego co popoludniowego.Moze ze wzgledu na ten upal tutaj?

Julian

ALBUMY
Ana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 19:45   #2956
lachkasia
Zadomowienie

dziękuję i trzymajcie kciuki, aby szło dobrze.

Dziś byłam u znajomej oglądać ciuchy z jej syna(6 lat) i się obłowilam do 5 roku Nikusia. Mam 12 kurtek, od groma bluz, spodni, spodenek i koszulek. Za wszystko zabuliłam 200 zł, ale warto było. Za 50 jeszcze rowerek Także na najbliższe 5 lat ciuchy mam z głowy

Franiu
owszem chciałam zafasolkować, bo do 30-tki chciałam wyrobić się z pieluchami, a poza tym dzieciaczki będą miały lepszy kontakt przy mniejszej różnicy wieku.

Madziu Tati przesłodka, uśmiech cudowny super, że kiecę masz gotową
Stary 2008-08-19, 19:56   #2957
Franka2007
Raczkowanie

GG do Franka2007

kasialach a czumu ma isc nie-gładko???bedzie OKfajnie ze tak trafilas z ciuszkami dla Robaka-zawsze to oszczedniej.Ja tez staram sie juz nie kupowac NOWYCh-mam taki komplet do lekarza tzw wyjsciowy a reszta to zbieraninaniestety moj franio wszedzie wlezie,wszystkiego dotknie i kazda plama nalezy do niegowiec nie zwracam juz uwagibrudzi sie ile wlezie a i tak polowa ciuszkow goodbye doprac sie nie da i nawet sie nie staram.Mały zawsze COS dostanie a to od wujka a to od babćtakze z gołą dupinką nie lata

franio sie poci okrutnie.W zeszłym roku poszłam z tym nawet do lekarza bo sie zmartwilam ale ponoc tak MOZE byca tesciowa juz mnie krzywicą nastraszyłaFranio w ogole nie znosi temperatur powyzej 12 stopniw nocy śpi odkryty a ja zawsze sprawdzam chociaz dwa razy karkboje sie ze zmarznie....

a dzis moj synek ogladał bajke na MINI MINI przez 15 minut:mdleje :rekord skupienia uwagi na telewizorzei powiedzial pampa co mialo oznaczac LAMPA:rotfl :

http://www.garnek.pl/daczyk
Franka2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 20:15   #2958
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

KasiuL !!!

Przyjmij i ode mnie Olbrzymie Gratulacje .
I znów Serduszka Masz Dwa

Dodałem albumik z Zooło. Kepskie te foty no ale z telefonu przeca są.

Do jutra

Stary 2008-08-19, 21:23   #2959
lachkasia
Zadomowienie

Aniu Nikuś się nie poci

Frania
moja ciąża jest zagrożona, ponieważ miałam dwa poronienia i z Nikusiem całą ciążę byłam w domu, tzn na chorobowym. Minął ten krytyczny dla mnie 6 tydzień, biorę od 4 tyg luteinę i oszczędzam sie ile mogę Jestem dobrej myśli

Moje dziecko jak na rozkaz odmówiło słoików i muszę gotować Dziś robiłam pierogi, chyba z 5 zjadł. A od gotowania odwykłam...

Hadżi fotki super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 21:33   #2960
Kamilanet
BAN stały

Kasiu - to ty wogóle nie gotujesz?
co Wy jecie?
Stary 2008-08-19, 22:34   #2961
golabek
Wtajemniczenie

Witajcie

U nas po zimnym weekendzie wróciły upały.Nie pisałam bo mnie ząb napitalał i miałam dość.Na szczęście już jest ok.Moja mama ma urlop i wykorzystuję ją na maksa Zabiera Bartula na spacery a ja nadrabiam zaległości domowe.Jutro biorę się za szafki i szafę.
Dziś wstaliśmy o 10tej i Barti za nic nie chciał spać w dzień a po 17 nie chciałam go już usypiać.Padł o 20.30.

KasiuL gratulacje Kciukasy mocno zaciśnięte na kolejne 8mcy

Kasiu333 super że już jesteście w domciu.Fajnie że urlopik się wam udał.

Dysiu Barti w sumie mało się plami.Ale jak coś się zdarzy to moczę w proszku E.Genialnie puszcza plamy

Ewuś Dysia ma rację rozmowa to najlepsze wyjście Swoją drogą to nie rozumiem chłopów którzy po pracy są zmęczeni i nie zajmują się maluchami.A my co super wypoczęte niby po całym dniu U nas Darek po 12 godzinnej pracy zdąrza tylko umyć ręce i od razu zajmuje się małym.Często obiad je dopiero jak mały zaśnie bo mu nie daje Weekendy też są "nasze".Darek nie lubi ani piwa a ni meczy.Co do alkoholu to też go nie znoszę i już bym alarmowała tak jak i ty

Ana super że uszy się unormowały

Zmykam bo mały może wcześniej wstać
Dobranoc
golabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 22:48   #2962
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Wreszcie udało mi sie przeczytać. Duzo tego było, takze przepraszam, ze wszystkim nie odpisuję. Tylko na zielone pytania

Albumy obejrzałam, dzieciaczki śliczne i wogóle cód, miód i orzeszki

KasiuL gratuluję zafasolkowania I życzę zdrówka
Fajnie, ze udało Ci sie kupić tyle rzeczy dla Nikusia. Będziesz miała już to z głowy, na długi czas

Dysiu Emilka nosi teraz rozmiar 86 i 92, a niektóre ubranka to na 98. Jeszcze nie myślałam o zimie i nie wiem jakie będe jej kupowała
W niedzielę pewnie przyjedziemy tak gdzieś około południa. Mam Twój nr tel, takze dogadamy sie co do szczegółów
Ja piore w Jelpie i niestety niektóre plamy nie schodza, ale cóż takie jest życie. Mała sie brudzi. Na wyjścia mam czyściutkie nie poplamione ubranka. Nie myślcie tylko, ze Mała chodzi cały czas w takich poplamionych

MadziuO ja nie steryzlizuje butelek, bo nie mam sterylizatora. Czasami wygotowuję, ale bardzo zadko
Emilka ma taką tablice magnetyczna i sobie po niej pisze. Kredek nie ma A kolcki ma plastikowe. Najchętniej rozwala wieże, które jej nudujemy i jeździ samochodzikami, które sa zrobione z klocków: tak śmiesznie mówi wtedy BUUU

Marta gratulacje Irkowi za zdane prawko

Kasiu sukienka sliczna Będziesz pięknie wyglądać
Super, ze pobyt u Michała sie udał. szkoda, ze podróż znowu była z przebojami. Dobrze, ze chociaż masz wózek

ikola dziekuję za linki do piosenek. Bardzo mi sie podobały
Przykro mi, ze Twoi rodzice postępują tak, a nie inaczej w stosunku do Was Moze szcera rozmowa pomogłaby wyjaśnic wszystko?

Julitko przyjedzcie do Poznania Dacie radę. Zobaczcie, my jedziemy, a w sumie mamy chyba najdłuższą drogę ze wszystkich, którzy przyjadą. Nie mówię tu o Ani, bo ona z innego kraju będzie leciała

Dysiu, Madziu fajnie, ze Wam sie tak dziewczynki rozgadały

Ewa mam nadzieję, ze dojdziecie z TZ-em do porozumienia

Synta fajnie że "skrobnęłąś słowko"

Kamila fajnie, ze Fifi śpi już w dorosłym lóżeczku My w sumie nie przenosimy Emi, bo nie mamy gdzie..

Ana dobrze, ze z uszami już lepiej Wymeczyły Ciebie biedulko
Miśka też poci się w trakcie snu, przeważnie tego w dzień. W nocy raczej sie nie poci.

Madziu fajnie, ze masz sukienkę na wesele. Zawsze to troszkę mozna zaoszczędzić

Franka piszesz, ze Franio oglądał TV przez 15 min. Moja Emilka to wogóle jest maniaczka telewizyjna. Czasami ja się zapatrzy, to nic jej nie wzrusza i na nikogo nie zwraca uwagi

To jeszcze tylko tak w skrócie, bo idę spać (no chyba, ze jeszcze mnie coś natchnie i sie pouczę)
Mój Karol nie lubi meczy, ale piwko i owszem

Niestety, zrobili nam zmiany w pracy i to od przyszłego tygodnia. Takze chodzimy od 6-14 i 12-20 (całe szczeście, ze nie do 22). No wiec, ja w przyszłym tygodniu idę na popołudnie. Tak wogóle, to zanim nie ma dostępu do kompa, to mogłabym chodzić normalnie od 8-16. Poza tym, jako matka mogę chodzic na poranna zmianę i nie mogą mnie zmusić do chodzenia na popołudnie...

Chyba Wam nie pisałam, ze Karol zmienia od września pracę. Zlożył wypowiedzenie w zeszłym tygodniu w poniedziałek i od zeszłego wtorku, jest na przymusowym urlopie do końca miesiaca. A ja musze chodzić do pracy...

Emilka zrobila dzisiaj rano siusiu do nocniczka. Cieszę sie,ale wiem, ze to na razie jest tylko takie przypadkowe. Poza tym zasypia sama w łóżeczku. Nie musimy już z nia leżeć i usypiać na naszym lóżku. Po kapieli idziemy na górę i mówie jej, ze juz misio na nia czeka, wiec sama próbuje wleźć do lóżeczka, a jak sie juz w nim znajdzie, to tak tuli misia. Później obowiazkowo jest buziaczek od mamusi, tatusia (misiowi przy okazji też dostaje sie buziaka). Ja wychodze z pokoju, a Karol przeważnie zostaje, ale siedzi na lóżku i czeka, aż Emilka zaśnie. Jeszcze miesiac temu, ba 2 tygodnie, nie byłoby to mozliwe. A jednak sie udało Jeszcze zostaje smok do oduczenia, no i nocniczek, ale mamy czas

Miśka mówi sporo "słowek", ale przeważnie to są sylaby, ktore mają oznaczać słowa.

Kończę tego mojego mega pościora i spadam pod prysznic
Mam nadzieję, ze uda mi sie jutro popisać. Postaram sie juz nie miec zaległosci.

Aha, jeszcze jedno: w sumie, kto będzie na spotkaniu w Poznaniu? Musimy w końcu ustalić gdzie nocujemy i zamówić hotel, bo czasu coraz mniej.

No to teraz już napradę lecę. Spokojnej nocy i miłego jutrzejszego dnia

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 23:00   #2963
kaśka333
Zadomowienie

Ana ja na chwilkę do Ciebie. Wreszcie Ci odpiszę Nie wpisywałam imienia Krystiana i na obu biletach jest moje nazwisko, wyrzuciłam już, więc nie wiem dokładnie co jest napisane. Ale jak rezerwowaliśmy to jestem wpisana+niemowlę. Też lecieliśmy easy jet'em. Wózek oddałam razem z bagażem, ale nie musiałam, bo można oddać przy samolocie (tak zrobiłam za pierwszym razem jak mały nie chodził), teraz już oddałam od razu, bo nie wiedziałabym, czy patrzeć za wózkiem czy za Krystianem biegającym. Ale po wyjściu z samolotu wózek odebrałam przy samolocie, bo wyjmują z luku od razu (w Warszawie tak jest), bagaż odebrałam po odprawie. Ostatnio chyba też tak było, a ja nie wiedziałam i chyba dlatego zaginął wózek. Tak więc jak wysiądziesz w Polsce to poczekaj na wózek zanim wsiądziesz do autobusu

ALBUMIKI
kaśka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 07:22   #2964
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

witam was.

przepraszam ze przez ostatnie 3 dni dawalam tylka z wątkiem, ale ciezko pracowalismy ztztem caly poniedzialek i wtorek na podworku

madziu - relacja z wesela, hmmm dziwne troche bylo to wesele, jedzenie udziwnione na maxa, no ale jak to powtarzala caly czas mama mlodego "martunia to jest warszawa dziecko, tu nie wypada podac schabowego i rosolu" - no to byl schab w kurkach z ziemniakami gotowanymi w mundurkach i warzywa z wody, jakis tatar z lososia, i mnostwo wloskich salatek, calkowicie niezjadliwych, bo tak bylo w nich namieszane ze szok, poza obiadem nie bylo nic cieplego, no ale przynajmniej potanczylismy

ewunia- przykro mi ze troche sie pomieszalo z tztem, mam nadzieje ze pojdzie po rozum do glowy, a co do opieki nad malym, to jakon wroci z pracy i zje obiad, to powiedz ze masz cos do zalatwienia na miescie i zostaw go z kubusiem, powidz ze chcesz poleciec do sklepu z firanami i rozejrzec sie, albo cos innego, przyda mu sie godzina z synem, jak maly da mu w kosc, to doceni to co ma w domu

hadzi - niesamowicie opisales wasza wycieczke do zoo , no to ja musze powiedziec ze mojego wita zyrafa zainteresowala, nimizoo z kozami tez, osiolek tez, bo byl blisko ogrodzenia

kasialach - gratulejszyn wspaniala wiadomosc, ale szybko wam poszlo

ana - wito nie poci sie podczas snu

basiu - my bedziemy w poznaniu, chcemy nocowac, bedziemy z witem, tzn. ja i tz

u nas wsio ok, wito zdrowy, moi rodzice jada za tydzien znowu do niemiec, i czesto zabieraja wita, na dzialke, czy gdzeis na spacer, wiec korzystamy i pracujemy w ogrodku, albo myje okna czy inne takie

zmykam do wita bo juz mu sie nudzi bąbel jeden

poogladam jeszcze zdjecia

buziaki. milego dzionku
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 08:35   #2965
Hadżi
Wtajemniczenie

GG do Hadżi

Witam
Obiecałem no to piszę
U nas na topie słówek jest Daj i Nie.
Jakieś straszne problemy lub inne sprawy kołaczą się Miśkowie w główce bo często
podczas zasypiania wieczorem wyciąga w górę rączkę i mówi DAJ. W nocy też bardzo coś przeżywa bo oba wyrazy są często powtarzane przes sen.
Gdy przenoszę Go do łóżeczka po uspaniu też często słyszę NIE.

Coraz częściej gdy coś chce a nie może tego wyrazić słowami bierze moją rękę
i "naprowadza" mnie w ten sposób.

Synta
"Agniesiu, jak ty dobrze wyglądasz... przytyłaś?

No i Cię sumsiadka dowartościowała

Kamila
Nic tylko zazdraszczać spokojnego snu Fifka. Gratuluję bo zarówno i Wy i Malec
łapiecie więcej snu co zapewne ma olbrzymi wpływ na cały dzień.
Czy Fifkowe wyrko ma "ogrodzenie " wokół materaca ??
Może fotka jakaś się znajdzie

Ana
Bardzo się cieszę że okres męczarni masz już za sobą. Teraz pewnie żyjesz już przyjazdem do Polski . Trzymam kciuki za spokoją podróż.
W sprawie pocenia się malców to mamy podobnie. Gdy przekładam Miśka do jego łóżeczka to czuję że łepek ma mokry . Na poduszcze śpi raptem 10 minut a i tak czuć że włoski lekko mokre. No, przed zaśnięciem już bez ruchu leży też z 10-15 minut.
Teraz już jest u nas chłoniej więc i malec nie jest już tak upocony.

Madziu
W poniedziałek rano Miś wstał radośnie o 6:20.
chyba powoli przestawija Mu się godziny spania. Od kilku dni zasypia około 20:00.
Nie wiem co jest lepsze. Wprawdzie mamy ( znaczy ja )więcej czasu wieczorkiem
no ale te pobódki poranne są hmm.. sama wiesz.

Franiu
Jak jest w tygodniu z oglądanie TV do południa to nie wiem ale w weekend
Maluch lubi oglądać Teletubęsy i jeszcze taki program gdzie występuje
Małpa , Pies i Kot. Reszta bajek jest nudząca.

Basiu
Gratki za siusianie Pyzuni do nocnika. Kurcze jak ja Ci zazdroszczę tego samodzielnego zasypiania Córci. Ja nadal asystuję przy zasypianiu.

Kończe bo od 8 piszę tego posta
Wszystki nie odpiszę bo nie dam rady.
Postaram się już pisać na bieżąco

pozdrawiam
Stary 2008-08-20, 09:27   #2966
freddy296
Wtajemniczenie

Hejka

Kasiu ale fajnie. z całego serca gratuluje

Z Tzetem w miare ok... Pogadalismy... oczywiscie Tzet juz wczoraj z rańca zapomnial o wszystkim... po poludniu zadzwonił z pytankiem czy mu obiad przyniose bo ma druga prace... tazke ok...
do domu przyszedl o 22. chwile pogadalismy... pozniej kąpiel Kubka i mily czas spedzony pod kołdra

Wisienko masz racje... teraz jak go zostawiam to cwaniak ucieka do siebie do domu, ale jak sie przeprowadzimy to zostawie go nie raz samego z Kuba... mysle ze nie bedzie uciekac juz do domu i zobaczy co to znaczy latac za Kubą

Och faceci...

Jutro jade na przesłuchanie w sprawie bijatyki na biwaku...

AAAAA... wczoraj byla u mnie klientka... wyobraźcie sobie ze odwiedzila mnie Pani ktora zdewastowała nam auto Klientka mnie nie poznala, ale ja ja tak... i wiem juz jak sie nazywa i gdzie mieszka. mozna zalozyc sprawe...

Kurde pisze tego posta juz godzine... co chwile mi ktos przeszkadza
Stary 2008-08-20, 09:56   #2967
lachkasia
Zadomowienie

W końcu udało mi sie wejść na wizaż

Chciałam Wam powiedzieć Dzień Dobry Kochani

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 10:24   #2968
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

Dzien dobry kasiulach

ewa - no to niezle z ta babką od waszego auta , no i ze cie nie poznala, to najlepiej o niej swiadczy, albo cie poznala i wstyd jej bylo, chamka jedna

dobrze ze juz lepiej miedzy tobą i tztem

byli u mnie moi rodzice zabrali wita na dzialke, wiecja moge sie wziac za jakiesporzadki, bo od dwoch dni pracowalismy tylko w ogrodku, irek byl dzis dowiezc zdjecia do wydz. komunikacji i za 2 tygodnie bedzie mial prawko

do pozniej
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 10:44   #2969
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

http://de.youtube.com/watch?v=7fQHbt...elated&search=

Jeszcze tago nie widziałam!!! Ku przestrodze!!!

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 11:18   #2970
Kamilanet
BAN stały

hej niestety tylko na sekundkę

Ana - Filip czasami poci się, ale to moja wina, bo czasami ciut za mocno go na noc ubiorę.

Czytałam, że jeśłi dziecko posi się bez większej przyczyny w ciągu dnia jak i w nocy może to być skutkiem alergii (tzw. zimny pot), Moja młodsza siostra tak miała. Lub nadmiaru lub niedoboru wit. D. Ale też może to być także taka natura dziecka.

Hadzi - dla ciebie zdjątka, zrobione przed chwlą- są w albumie

Wczoraj byliśmy w takim "ogrodzie"
Były tam kaczki, kury, osiołek, kucyk, mnóśtwo ptactwa i roślin.
Zdjęcia wrzucę później.
było zarąbiście - Michał w domu ODPOCZYWAŁ
Dobrze, że rodzice kupili samochód a siostra zrobiła prawko. (nigdy nie spodziewałąm się, że to napiszę)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości