![]() |
#2941 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
No tak...zaniedbałam nieco nasz wątek
![]() ![]() Ewuniu bardzo mi przykro z powodu Waszej kłótni, rozumiem Cię aż za dobrze ![]() ![]() Dysiu ale rozgadana jest Adusia, normalnie super. Już dawno miałam pisać, mój brat ma dwie córeczki Zuzię i Olę ![]() ![]() Kasiu współczuje przejść na lotnisku i opóźnień. Dobrze, że już jesteście w domku, możecie miło wspominać pobyt u Marcina. Super, że wróciliście ![]() Ikola nie wiem co powiedzieć na zachowanie Twoich rodziców ![]() Aniu i jak Twoje uszy? Lepiej coś? Isiu w basenie wymiata, kapitalne filmiki ![]() Basiu ![]() Madziu Tatunia miodzio, ale słodzinka, na spaniu nie widać, że taki zbój ![]() Franiu super, że udało Ci sie bezstresowo przeżyć najazd teściowej. Franio bomba, śliczny chłopczyk ![]() Co z niusów.. zafasolkowałam ![]() ![]() Przyszedł dziś mój nowy wózio i jestem zachwycona, baaardzo mi sie podoba ![]() Nikuś codziennie po 2-3 razy tapla się w baseniku na balkonie, ale ma frajdę, a ja chwilę spokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Wtajemniczenie
|
- Tygrysku...! - Co Prosiaczku? - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... Edytowane przez Atiluj Czas edycji: 2008-08-19 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Rozeznanie
|
Julita: O żesz Tyyyyyy !! Myślałam, że ja będę pierwsza ![]() Nie mniej jednak Kasiu GRATULUJĘ jak tylko mogę najbardziej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Wtajemniczenie
|
Liczy się refleks ![]() ![]() Manto Ci się należy za to milczenie długaśne ![]()
![]() |
#2945 |
Zadomowienie
|
Ale wyścigi
![]() ![]() Mam nowe fotki, zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystko po staremu.... dzieciaki szaleją a ja ganiam za nimi z wywalonym jęzorem. Ale są i plusy... 2 kg poleciały ![]() ![]() ![]() Wczoraj 40 minut siedziałam w pomidorach.... tzn. w ogrodzie obrywałam to i owo, żeby lepiej rosły..... Ależ to był fajny relaks ![]() ![]() Poza tym.... ostatnio wszystkie wieczory spędzam przy laptoku zgłębiając poważniejszą wiedzę informatyczną ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
BAN stały
|
hej
Ikola - jak ja Cię rozumiem, uff szkoda gadać Dysiu - nie mam za duzych plam, ale zawsze zapieram szarym mydłem jak najszybciej. I plamy schodzą jak nie przy pierwszym to przy drugim. Leje też vanish na plamę i zacieram i kładę gdzieś na pół dnia lub do kolejnego prania (piorę co 2 dzień) i schodzi. Tylko narazie plama od tormentiolu jakoś nie chce. Gratki za nowe słowa juniorki Lachasiu - Niko fajowy - taki zabawny i kontaktowy. Gratulacje z zafasolkowania. Fredy - moim zdaniem twój tż nadal żyje jak kawaler, tzn bez zobowiązań. Może dziewczyny coś Ci poradzą - każdy facet ma skłonności to takiego zachowania, bo to wygodne, ale...d ile można. Ja się tylko cięszę, że Michał piłki nie lubi Synta - fajnie, że się odezwałaś Franka - synek super z nowości gadamy, gadamy gadamy Fifi śpi od kilku dni w swoim, dorosłym łóżku i oczywiście w oddzielnym pokoju. Dużżżżżżżżżżżo dłużej śpi. Chyba budził się przez walenie w szczebelki. Czyli łóżeczko idzie w odstawkę. to narazie tyle ana - co u Ciebie kochana |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Zadomowienie
|
Kurcze, warto czasem kilka godzin nie zagladac na wizaz zeby takie wiesci zobaczyc
LACHKASIU! GRATULACJE!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieki za info odnosnie prania. Kamilko fajnie ze napisalas o nowym spaniu Filipka. Ja sie przymierzam Ade przelozyc na normalne dorosle lozko bo jak sie Malenstwo urodzi to lozeczko bedzie mi potrzebne. I tak sie waham i waham ale widze ze chyba juz czas zeby to wprowadzic w zycie. Ada zasypia na lozku obok mnie i potem ja przekladam do lozeczka ale juz czas na samodzielne spanie. A Fifi nie spada Ci z tego lozka czy ma jakies barierki ochronne?
#2949 |
Zadomowienie
|
Witam!
Kamilko,dziekuje ![]() Super,ze Fifi w nowym lozeczku lepiej spi i brawa za rozgadanie ![]() KasiuL,najszczersze GRATULACJE! ![]() Nikus na filmiku uroczy,momentami przypomina mi mojego Iska ![]() ![]() Kasiu,witaj w domu! Boooze,ja mam nadzieje,ze nas za 2 tygodnie omina wszelkie takie niespodzianki na lotnisku ![]() Acha,i co z wozkiem? kiedy go zdawalas? razem z bagazem glownym czy pozniej przy wejsciu do samolotu? Dysiu,ja tez z plamami nie mam wiekszych problemow; przede wszystkim dlatego,ze Isiu za bardzo nie plami ciuszkow,a jak juz uplami to zapieram przed wrzuceniem do pralki takim specjalnym zielonym mydlem na plamy (cos w stylu polskiego szarego mydla)-wszystko ladnie schodzi,nawet jak juz bylo zaschniete ![]() Koncze,bo Isiek mi zaraz pol sklepu rozniesie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
BAN stały
|
Dysiu - on śpi na takim rozkładanym tapczanie, sofie. Jeszcze nie spadł, choć "wędruje" trochę po nim. Ma zabudowany lekko zagłówek.
Teraz nie zrobię zdjęcia, bo bym go obudziła. Poszukam w necie Ana - no to teraz już tylko będzie lepiej. Ale to co się umęczyłaś to twoje. Zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć - 3 z budowy i kilka z ogrodu ......................... ............ zagłówek i ochrona po bokach wygląda mniej więcej tak http://www.allegro.pl/item419425073_...ja_spania.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zadomowienie
|
Kasiulka gratulacje,trzymam kciukasy
kamila wiesz...powiem ci ze may teraz tutaj na takim czyms spimy w 3 ke...u tesciow mamy lozko normalne sypialnanie 200x220.tez sie przymierzam do kupna Tati lozka normalnego,w lozeczku tez jej ciasno lece teraz bo nie mam czasu na wieksze pisanie,czytanie i ogladanie fot tym bardziej.tak tylko przelecielam
#2952 |
Zadomowienie
|
ale Nikulek slodziutki w tym basenie.bardzo zywy chlopiec
![]() ![]() Fifi wąchacz tez przeslodki.minki niezle robi Tati dzis znow pobodke o 7.30 zrobila.w lozeczku w drugim pokoju spala do 2...to juz chyba tak zostanie z tym jej wstawaniem.poszla spac o 13.45 i spi do tej pory a nowe sasiady sie wprowadzili i wierca,pukaja i halasuja.a Tatinek nic ![]() ![]()
#2953 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() przymierzalam sulienke ze slubu i jest dobra wiec mam juz kiecke na wesele.tylko co mam zrobic z wlosami ![]() co nic nie piszecie?
#2954 |
Raczkowanie
|
kasialach a ty chcialas zafasolkowac???
oczywiscie gratuluje szczerze ale zapytac musialam ![]() drugie dziecko...jenyyyy...no niby bym chciala ,niby czas szybko biegnie i ani sie obejrze a tez bedzie biegac jak franio,ale...boje sie...odpowiedzialnosc z jedno to nie to samo co za dwojke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
Madziu,szczery usmiech Tatuni powala na kolana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Franiu,KasiaL chciala zafasolkowac ![]() Lece poogladac fotki. A gdzie Marta nam zniknela? Miala zdac relacje z wesela...No nic,trzeba cierpliwie poczekac. Czy Wasze dzieci tez sie tak poca podczas snu? Moj Isiu poci sie bardzo,nie tyle podczas snu nocnego co popoludniowego.Moze ze wzgledu na ten upal tutaj? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zadomowienie
|
dziękuję i trzymajcie kciuki, aby szło dobrze.
Dziś byłam u znajomej oglądać ciuchy z jej syna(6 lat) i się obłowilam do 5 roku Nikusia. Mam 12 kurtek, od groma bluz, spodni, spodenek i koszulek. Za wszystko zabuliłam 200 zł, ale warto było. Za 50 jeszcze rowerek ![]() ![]() Franiu owszem chciałam zafasolkować, bo do 30-tki chciałam wyrobić się z pieluchami, a poza tym dzieciaczki będą miały lepszy kontakt przy mniejszej różnicy wieku. Madziu Tati przesłodka, uśmiech cudowny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Raczkowanie
|
kasialach a czumu ma isc nie-gładko???bedzie OK
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() franio sie poci okrutnie.W zeszłym roku poszłam z tym nawet do lekarza bo sie zmartwilam ale ponoc tak MOZE byc ![]() ![]() ![]() ![]() a dzis moj synek ogladał bajke na MINI MINI przez 15 minut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Wtajemniczenie
|
KasiuL !!!
Przyjmij i ode mnie Olbrzymie Gratulacje ![]() I znów Serduszka Masz Dwa ![]() ![]() ![]() ![]() Dodałem albumik z Zooło. Kepskie te foty no ale z telefonu przeca są. Do jutra ![]()
#2959 |
Zadomowienie
|
Aniu Nikuś się nie poci
![]() Frania moja ciąża jest zagrożona, ponieważ miałam dwa poronienia i z Nikusiem całą ciążę byłam w domu, tzn na chorobowym. Minął ten krytyczny dla mnie 6 tydzień, biorę od 4 tyg luteinę i oszczędzam sie ile mogę ![]() ![]() Moje dziecko jak na rozkaz odmówiło słoików i muszę gotować ![]() Hadżi fotki super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
BAN stały
|
Kasiu - to ty wogóle nie gotujesz?
co Wy jecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() U nas po zimnym weekendzie wróciły upały.Nie pisałam bo mnie ząb napitalał i miałam dość.Na szczęście już jest ok.Moja mama ma urlop i wykorzystuję ją na maksa ![]() Dziś wstaliśmy o 10tej i Barti za nic nie chciał spać w dzień a po 17 nie chciałam go już usypiać.Padł o 20.30. KasiuL gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu333 super że już jesteście w domciu.Fajnie że urlopik się wam udał. Dysiu Barti w sumie mało się plami.Ale jak coś się zdarzy to moczę w proszku E.Genialnie puszcza plamy ![]() Ewuś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ana super że uszy się unormowały ![]() Zmykam bo mały może wcześniej wstać ![]() Dobranoc
#2962 |
Zadomowienie
|
Wreszcie udało mi sie przeczytać. Duzo tego było, takze przepraszam, ze wszystkim nie odpisuję. Tylko na zielone pytania
![]() Albumy obejrzałam, dzieciaczki śliczne i wogóle cód, miód i orzeszki ![]() KasiuL gratuluję zafasolkowania ![]() Fajnie, ze udało Ci sie kupić tyle rzeczy dla Nikusia. Będziesz miała już to z głowy, na długi czas Dysiu Emilka nosi teraz rozmiar 86 i 92, a niektóre ubranka to na 98. Jeszcze nie myślałam o zimie i nie wiem jakie będe jej kupowała ![]() W niedzielę pewnie przyjedziemy tak gdzieś około południa. Mam Twój nr tel, takze dogadamy sie co do szczegółów Ja piore w Jelpie i niestety niektóre plamy nie schodza, ale cóż takie jest życie. Mała sie brudzi. Na wyjścia mam czyściutkie nie poplamione ubranka. ![]() ![]() MadziuO ja nie steryzlizuje butelek, bo nie mam sterylizatora. ![]() Emilka ma taką tablice magnetyczna i sobie po niej pisze. Kredek nie ma ![]() ![]() Marta gratulacje Irkowi za zdane prawko ![]() Kasiu sukienka sliczna ![]() Super, ze pobyt u Michała sie udał. szkoda, ze podróż znowu była z przebojami. Dobrze, ze chociaż masz wózek ![]() ikola dziekuję za linki do piosenek. Bardzo mi sie podobały ![]() Przykro mi, ze Twoi rodzice postępują tak, a nie inaczej w stosunku do Was ![]() Julitko przyjedzcie do Poznania ![]() ![]() Dysiu, Madziu fajnie, ze Wam sie tak dziewczynki rozgadały ![]() Ewa mam nadzieję, ze dojdziecie z TZ-em do porozumienia ![]() Synta fajnie że "skrobnęłąś słowko" ![]() Kamila fajnie, ze Fifi śpi już w dorosłym lóżeczku ![]() Ana dobrze, ze z uszami już lepiej ![]() Miśka też poci się w trakcie snu, przeważnie tego w dzień. W nocy raczej sie nie poci. Madziu fajnie, ze masz sukienkę na wesele. Zawsze to troszkę mozna zaoszczędzić ![]() Franka piszesz, ze Franio oglądał TV przez 15 min. Moja Emilka to wogóle jest maniaczka telewizyjna. Czasami ja się zapatrzy, to nic jej nie wzrusza i na nikogo nie zwraca uwagi ![]() To jeszcze tylko tak w skrócie, bo idę spać (no chyba, ze jeszcze mnie coś natchnie i sie pouczę) Mój Karol nie lubi meczy, ale piwko i owszem Niestety, zrobili nam zmiany w pracy i to od przyszłego tygodnia. ![]() Chyba Wam nie pisałam, ze Karol zmienia od września pracę. Zlożył wypowiedzenie w zeszłym tygodniu w poniedziałek i od zeszłego wtorku, jest na przymusowym urlopie do końca miesiaca. A ja musze chodzić do pracy... Emilka zrobila dzisiaj rano siusiu do nocniczka. Cieszę sie,ale wiem, ze to na razie jest tylko takie przypadkowe. Poza tym zasypia sama w łóżeczku. Nie musimy już z nia leżeć i usypiać na naszym lóżku. Po kapieli idziemy na górę i mówie jej, ze juz misio na nia czeka, wiec sama próbuje wleźć do lóżeczka, a jak sie juz w nim znajdzie, to tak tuli misia. Później obowiazkowo jest buziaczek od mamusi, tatusia (misiowi przy okazji też dostaje sie buziaka). Ja wychodze z pokoju, a Karol przeważnie zostaje, ale siedzi na lóżku i czeka, aż Emilka zaśnie. Jeszcze miesiac temu, ba 2 tygodnie, nie byłoby to mozliwe. A jednak sie udało ![]() Miśka mówi sporo "słowek", ale przeważnie to są sylaby, ktore mają oznaczać słowa. Kończę tego mojego mega pościora i spadam pod prysznic Mam nadzieję, ze uda mi sie jutro popisać. Postaram sie juz nie miec zaległosci. Aha, jeszcze jedno: w sumie, kto będzie na spotkaniu w Poznaniu? Musimy w końcu ustalić gdzie nocujemy i zamówić hotel, bo czasu coraz mniej. No to teraz już napradę lecę. Spokojnej nocy i miłego jutrzejszego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
Ana ja na chwilkę do Ciebie. Wreszcie Ci odpiszę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
witam was.
![]() przepraszam ze przez ostatnie 3 dni dawalam tylka z wątkiem, ale ciezko pracowalismy ztztem caly poniedzialek i wtorek na podworku madziu - relacja z wesela, hmmm dziwne troche bylo to wesele, jedzenie udziwnione na maxa, no ale jak to powtarzala caly czas mama mlodego "martunia to jest warszawa dziecko, tu nie wypada podac schabowego i rosolu" - no to byl schab w kurkach z ziemniakami gotowanymi w mundurkach i warzywa z wody, jakis tatar z lososia, i mnostwo wloskich salatek, calkowicie niezjadliwych, bo tak bylo w nich namieszane ze szok, poza obiadem nie bylo nic cieplego, no ale przynajmniej potanczylismy ![]() ewunia- przykro mi ze troche sie pomieszalo z tztem, mam nadzieje ze pojdzie po rozum do glowy, a co do opieki nad malym, to jakon wroci z pracy i zje obiad, to powiedz ze masz cos do zalatwienia na miescie i zostaw go z kubusiem, powidz ze chcesz poleciec do sklepu z firanami i rozejrzec sie, albo cos innego, przyda mu sie godzina z synem, jak maly da mu w kosc, to doceni to co ma w domu hadzi - niesamowicie opisales wasza wycieczke do zoo ![]() kasialach - gratulejszyn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ana - wito nie poci sie podczas snu ![]() basiu - my bedziemy w poznaniu, chcemy nocowac, bedziemy z witem, tzn. ja i tz u nas wsio ok, wito zdrowy, moi rodzice jada za tydzien znowu do niemiec, i czesto zabieraja wita, na dzialke, czy gdzeis na spacer, wiec korzystamy i pracujemy w ogrodku, albo myje okna czy inne takie zmykam do wita bo juz mu sie nudzi bąbel jeden poogladam jeszcze zdjecia ![]() buziaki. milego dzionku ![]() ![]() ![]()
#2965 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Obiecałem no to piszę U nas na topie słówek jest Daj i Nie. Jakieś straszne problemy lub inne sprawy kołaczą się Miśkowie w główce bo często podczas zasypiania wieczorem wyciąga w górę rączkę i mówi DAJ. W nocy też bardzo coś przeżywa bo oba wyrazy są często powtarzane przes sen. Gdy przenoszę Go do łóżeczka po uspaniu też często słyszę NIE. Coraz częściej gdy coś chce a nie może tego wyrazić słowami bierze moją rękę i "naprowadza" mnie w ten sposób. ![]() Synta "Agniesiu, jak ty dobrze wyglądasz... przytyłaś? ![]() No i Cię sumsiadka dowartościowała ![]() ![]() Kamila Nic tylko zazdraszczać spokojnego snu Fifka. Gratuluję bo zarówno i Wy i Malec łapiecie więcej snu co zapewne ma olbrzymi wpływ na cały dzień. Czy Fifkowe wyrko ma "ogrodzenie " wokół materaca ?? Może fotka jakaś się znajdzie ![]() Ana Bardzo się cieszę że okres męczarni masz już za sobą. ![]() ![]() W sprawie pocenia się malców to mamy podobnie. Gdy przekładam Miśka do jego łóżeczka to czuję że łepek ma mokry . Na poduszcze śpi raptem 10 minut a i tak czuć że włoski lekko mokre. No, przed zaśnięciem już bez ruchu leży też z 10-15 minut. Teraz już jest u nas chłoniej więc i malec nie jest już tak upocony. Madziu W poniedziałek rano Miś wstał radośnie o 6:20. ![]() chyba powoli przestawija Mu się godziny spania. Od kilku dni zasypia około 20:00. Nie wiem co jest lepsze. Wprawdzie mamy ( znaczy ja )więcej czasu wieczorkiem no ale te pobódki poranne są hmm.. sama wiesz. ![]() Franiu Jak jest w tygodniu z oglądanie TV do południa to nie wiem ale w weekend Maluch lubi oglądać Teletubęsy i jeszcze taki program gdzie występuje Małpa , Pies i Kot. Reszta bajek jest nudząca. Basiu Gratki za siusianie Pyzuni do nocnika. Kurcze jak ja Ci zazdroszczę tego samodzielnego zasypiania Córci. Ja nadal asystuję przy zasypianiu. Kończe bo od 8 piszę tego posta ![]() Wszystki nie odpiszę bo nie dam rady. Postaram się już pisać na bieżąco pozdrawiam
#2966 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
Kasiu ale fajnie. z całego serca gratuluje ![]() ![]() Z Tzetem w miare ok... Pogadalismy... oczywiscie Tzet juz wczoraj z rańca zapomnial o wszystkim... po poludniu zadzwonił z pytankiem czy mu obiad przyniose bo ma druga prace... tazke ok... do domu przyszedl o 22. chwile pogadalismy... pozniej kąpiel Kubka i mily czas spedzony pod kołdra ![]() Wisienko masz racje... teraz jak go zostawiam to cwaniak ucieka do siebie do domu, ale jak sie przeprowadzimy to zostawie go nie raz samego z Kuba... mysle ze nie bedzie uciekac juz do domu i zobaczy co to znaczy latac za Kubą ![]() Och faceci... Jutro jade na przesłuchanie w sprawie bijatyki na biwaku... AAAAA... wczoraj byla u mnie klientka... wyobraźcie sobie ze odwiedzila mnie Pani ktora zdewastowała nam auto ![]() Kurde pisze tego posta juz godzine... co chwile mi ktos przeszkadza ![]()
![]() |
#2967 |
Zadomowienie
|
W końcu udało mi sie wejść na wizaż
![]() Chciałam Wam powiedzieć Dzień Dobry Kochani ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kasiulach
![]() ![]() ewa - no to niezle z ta babką od waszego auta ![]() ![]() ![]() dobrze ze juz lepiej miedzy tobą i tztem ![]() ![]() byli u mnie moi rodzice zabrali wita na dzialke, wiecja moge sie wziac za jakiesporzadki, bo od dwoch dni pracowalismy tylko w ogrodku, irek byl dzis dowiezc zdjecia do wydz. komunikacji i za 2 tygodnie bedzie mial prawko ![]() do pozniej ![]()
#2969 |
Zadomowienie
|
http://de.youtube.com/watch?v=7fQHbt...elated&search=
Jeszcze tago nie widziałam!!! Ku przestrodze!!!
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
BAN stały
|
hej niestety tylko na sekundkę
Ana - Filip czasami poci się, ale to moja wina, bo czasami ciut za mocno go na noc ubiorę. Czytałam, że jeśłi dziecko posi się bez większej przyczyny w ciągu dnia jak i w nocy może to być skutkiem alergii (tzw. zimny pot), Moja młodsza siostra tak miała. Lub nadmiaru lub niedoboru wit. D. Ale też może to być także taka natura dziecka. Hadzi - dla ciebie zdjątka, zrobione przed chwlą- są w albumie Wczoraj byliśmy w takim "ogrodzie" Były tam kaczki, kury, osiołek, kucyk, mnóśtwo ptactwa i roślin. Zdjęcia wrzucę później. było zarąbiście ![]() ![]() Dobrze, że rodzice kupili samochód a siostra zrobiła prawko. (nigdy nie spodziewałąm się, że to napiszę) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.