|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skakanka VS tłuszcz :) 2
Cytat:
![]() Ale jeśli ktoś jest, to lipa - bo organizm się przyzwyczai i koniec. W moim przypadku po dwóch tygodniach nie byłam w stanie dobić do tętna w okolicach 120, a nie obijałam się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zadomowienie
|
10 min z wielkim trudem... Ech
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj 15 minutek
![]()
#2944 |
Raczkowanie
|
Ok Kochane, minął już drugi tydzień a ja znowu moge sie pochwalic, ze drugi kg poszedl sobie w niepamiec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrób tak: 10 podskoków normalnie, 10 podskoków kolana jak najwyżej(skaczesz tak normalnie raz jedna noga raz druga ale kolano wolnej nogi podnosisz prawie do brody), 10 na lewej, 10 na prawej, 10 normalnie.... i tak w kółko.
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczęłam przygodę ze skakanką
![]() I powiem Wam, że ciężko, ciężko, ale warto ![]() Skakałam ok. 20 minut ![]() Skaczę rytmem: 10 żabką, konikiem, jedna noga, druga, krzyż, potem 9 żabką itd... Przy czym do następnych serii ("liczb") przechodzę jak zaliczę serię poprzednią. Dzisiaj zrobiłam dwa takie cykle, ale wiele razy się "kułam" także zaczynałam od początku. Ale podoba mi się ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
dziś skromne 800 skoków, bo to niewinny początek
![]() ![]()
![]() |
#2949 |
Wtajemniczenie
|
Ale wtedy najlepiej skakać w ten sposób do 25 minut, żeby nie zejść młodo z tego świata.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() potem po 100-150 żabką, czasami próbuję raz na jednej nodze potem na drugiej, ale czuję, że mocno obciążam stawy, więc jeżeli juz tak skaczę, to po kilkanaście skoków na jedną nogę Spróbuję tak jak radzisz, ale na pewno nie bede unosić tak wysoko kolan ![]() mimo to dzięki za radę ![]() Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Zadomowienie
|
Nic złego w tym nie ma. Tylko tętno trochę szaleje. Nikt nie każe Ci skakać wysoko. Masz tylko wysoko podnosić kolana. To taki "skakankowy interwał"
![]() http://www.youtube.com/watch?v=MIIIX...eature=related Od 4:56 jest to o co mi chodzi.
samotność to jest wtedy, jak każdy tramwaj jest dobry, bo gdzie nie pojedziesz to samo Cię czeka Edytowane przez perseusz Czas edycji: 2010-03-30 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny od wczoraj zaczęłam skakać na skakance. Pierwszego dnia 10 min lajkonikiem, dziś 15 min. Jest tylko taki problem, że nie boli mnie nic oprócz łydek
![]() ![]() ![]() ![]() aaaa i jeszcze chciałam zapytać o to jakie ćw rozciągające wykonujecie przed/po skakaniu ![]() bardzo dziękuję za odp ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Dawno mnie tutaj nie było ale zaczynam od nowa bo od ostatniej wizyty kg nie udało mi się zrzucic a z wami zawsze raźniej. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- apropo kg jest ich jeszcze więcej |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozciągałam się, rozgrzewałam i ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że ból łydek to zakwasy przejdą tylko trzeba pamiętać żeby się rozciągać przed i po skakaniu i stopniowo zwiększać czas i ilość np. wydłużać skakanie o 5 minut raz na tydzień żeby się organizm zdążył przestawiać. Ja np. zaczyna od dziś i zaczynam od 10 min chcę dojść do pół godzinnego skakania ale potrzeba na to czasu jakieś 5 tygodni o ile dobrze liczę i oczywiście przerwa w wekendy żeby stawy odpoczęły bo przecież mają co dźwigać podczas skakania co nie?
Edytowane przez AntiRSI Czas edycji: 2010-03-30 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale koleżanka może mieć zakwasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Wtajemniczenie
|
ja wogóle się nie rozciągam... to konieczne? po co właściwie miałabym to robić?
#2958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ćwiczenia rozciągające służą do tego aby mięśnie się nie rozrosły (oczywiście jesli tego nie chcemy ![]() kurcze dziewczyny, ale to też nie jest tak, że ja od wczoraj zaczęłam ćw bo praktycznie od jakiegoś czasu coś tam robiłam:rowerek, jakieś przysiady itp itd także byłam w szoku, że ból jest aż taki ![]() może się przeceniłam ![]() nom, ale jakoś nikt się nie chwali wynikami w minusowych cm, zmotywujcie mnie jakoś ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja również przez pierwszy tydzień miałam OGROMNE zakwasy w łydach, nie mogłam chodzić w płaskich butach bo chodzenie sprawiało mi ból, 2 i 3 dnia budziłam się rano i... nie mogłam zwlec nóg na ziemię, tak bolały mnie mięśnie łydek. Uważam że to normalne w tej pierwszej fazie "rozruszania" ; D
![]() |
#2960 |
Zadomowienie
|
10 min...
coś nie mogę skakać, po prostu przy 5-6 minucie mam zupełnie dość, ale skaczę dzielnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
17 minutek dzisiaj
![]() Rodzice z lekka zdenerwowani,bo powiedzieli,że strasznie było słychać jak skaczę,ale jakoś załagodziłam sytuację ![]()
#2962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mięśnie rosną od jedzenia - a nie od braku rozciągania się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chodząc na siłownię z koleżanką to uslyszałam od trenera kiedy powiedziałam, że nie chcę się zbytnio "rozbudować". Powiedzial, ze muszę się dobrze po ćw rozciągać jeśli mi na tym nie zależy. dziś 15 min
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny mogę się przyłączyć?
ja zaczełam skakać wczoraj, rano nogi mnie bolały ![]() skaczę hm.. tak powiem po swojemu 100skoków z prawą nogą w przód i 100z lewą nogą w przód 3minuty pierwsze 100 skoków 3minuty odpoczynek 3minuty drugie 100 skoków chociaż waga po wczoraj pokazuje 1kg. więcej.. piszę na wątku o odchudzaniu to w porówaniu do tamtego tyg. -2cm, wszędzie spadły więc może to tymczasowe z tą wagą, jeźdzę też na rowerku ![]() czy te 6 minut na początek 1 mój tydzień to może być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Raczkowanie
|
ile kcal spala się skacząc:
-10 min -30 min ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny które już długo skaczą!
Mam pytanie czy mieliście okres ze waga wam stała w miejscu ( ani w góre ani w doł) U mnie trwa to ok miesiąc. Ćwiczę tak ok 5 razy w tyg po 15 min interwało, dodatkowo zaczęłam w tamtym tygodniu biegać, ale waga stoi w miejscu. Rano ważę 60,6 lub 60,4 kg. Nie mniej, nie więcej..
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
BAN stały
|
Witam
![]() przyłączam się do was! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.