Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-26, 17:50   #2941
zanetka007
Wtajemniczenie

Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

Ach ci ludzie. Albo mają AŻ takie mniemanie o sobie, ale są aż tak ślepi...
A może liczą na szczęście.
W sumie u mnie w klasie często sprawdza się powiedzenie 'głupi ma zawsze szczęście'.

Ogląda któraś 'Fabrykę gwiazd' ?

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 19:02   #2942
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Ale ona myśli, że zda...
Pod koniec roku szkolnego mówiła, że wybiera się na prawo.
Nie muszę mówić, jakie ma oceny z wosu i historii...
wiesz, ja słyszałam o przypadkach ludzi z bardzo przeciętnych LO, żeby nie powiedzieć, że z raczej kiepskich LO, którzy twierdzą, że idą na SGH np. rzecz jasna ci ludzie nie są jednostkami wybitnymi, które w takiej szkole znalazły się przez przypadek słyszałam również o przypadkach ludzi, którzy zdają jedynie jakiś jeden przedmiot, z którego są na w zasadzie zerowym poziomie. co więcej, nie jest im on do niczego potrzebny, bo chcą iść do szkoły policealnej i twierdzą, że wszystko jedno czy zdadzą czy nie. jak nie, to spróbują rok później albo dwa. kiedyś im się uda

inny przypadek, to ktoś, kto zdaje wos i geografię, a wybiera się na... budownictwo. fakt, że na uczelnię, na którą idzie i z tym się dostanie i to nie z jakimiś dobrymi wynikami. tym bardziej, że mowa jedynie o zaocznych. na mój komentarz, że na studiach będzie miał mnóstwo matmy i fizyki (których wiem, że nie lubi i się nie uczy), odpowiada, że na to, to on już... sika

mnie w ogóle niektórzy ludzie przerażają. najbardziej chyba studenci germanistyki tudzież języka angielskiego z np. PWSZ. akurat takowe jest w moim mieście. wyżej
wymienione kierunki również funkcjonują. dostać się na nie można ze zdaną maturą na podstawie z języka. wylecieć stąd, to wyższa szkoła jazdy. nie wiem co by trzeba było zrobić. 3/4 tych ludzi nie ma pojęcia o tym co studiuje. żadnego. mówię 3/4, bo zdarzają się przypadki osób, które nie mają wyboru i muszą tu się uczyć. miałam okazję mieć na praktykach studenta germanistyki, który nie potrafił sklecić jednego zdania po niemiecku a potem takie przypadki uczą w szkołach.
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 19:30   #2943
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Cytat:
Aha, zapomniałam Wam jeszcze o czymś powiedzieć.

Dzisiaj wychowawczyni-polonistyka sprawdza deklarację jednej dziewczyny (z polskiego miała zawsze dop, w drugiej klasie na półrocze niedostateczny, a u tej babki to naprawdę trudno mieć taką ocenę... nie jest ostra ani nic). Nagle:
- Chciałam tutaj przy klasie oświadczyć, że nie biorę odpowiedzialności za Twoją maturę. Wasza koleżanka, która miała niedostateczny na semestr, zdaje polski rozszerzony. Robisz to własną odpowiedzialność.
- Wiem (i się jeszcze śmieje jak głupia)

Żeby ona jeszcze miała tę banię z lenistwa, ale dziewczyna naprawdę jest słaba...

u mnie w klasie jest podobna sytuacja. dziewczyna ktora wyciagala ledwo na 2 chce zdawac matme rozszerzona a ostatnio przy tablicy nie potrafila mnozyc ułamków babka ją wyśmiała nie wiem czemu niektorzy ludzie tak robią. moze chca wyleczyc swoje kompleksy i myslą-JA WAM JESZCZE POKAZE I NAUCZE SIE bez komentarza. kazdy powinien zdawac to z czym wie ze sobie poradzi
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 19:32   #2944
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Poznałam wczoraj chłopa, który odkłada maturę od 2 lat bo jakoś mu nie podchodzi a szkoda bo przystojny i sympatyczny. Jak widać przesada działa też w drugą stronę
Stary 2008-09-26, 19:56   #2945
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
wiesz, ja słyszałam o przypadkach ludzi z bardzo przeciętnych LO, żeby nie powiedzieć, że z raczej kiepskich LO, którzy twierdzą, że idą na SGH np. rzecz jasna ci ludzie nie są jednostkami wybitnymi, które w takiej szkole znalazły się przez przypadek słyszałam również o przypadkach ludzi, którzy zdają jedynie jakiś jeden przedmiot, z którego są na w zasadzie zerowym poziomie. co więcej, nie jest im on do niczego potrzebny, bo chcą iść do szkoły policealnej i twierdzą, że wszystko jedno czy zdadzą czy nie. jak nie, to spróbują rok później albo dwa. kiedyś im się uda

inny przypadek, to ktoś, kto zdaje wos i geografię, a wybiera się na... budownictwo. fakt, że na uczelnię, na którą idzie i z tym się dostanie i to nie z jakimiś dobrymi wynikami. tym bardziej, że mowa jedynie o zaocznych. na mój komentarz, że na studiach będzie miał mnóstwo matmy i fizyki (których wiem, że nie lubi i się nie uczy), odpowiada, że na to, to on już... sika

mnie w ogóle niektórzy ludzie przerażają. najbardziej chyba studenci germanistyki tudzież języka angielskiego z np. PWSZ. akurat takowe jest w moim mieście. wyżej
wymienione kierunki również funkcjonują. dostać się na nie można ze zdaną maturą na podstawie z języka. wylecieć stąd, to wyższa szkoła jazdy. nie wiem co by trzeba było zrobić. 3/4 tych ludzi nie ma pojęcia o tym co studiuje. żadnego. mówię 3/4, bo zdarzają się przypadki osób, które nie mają wyboru i muszą tu się uczyć. miałam okazję mieć na praktykach studenta germanistyki, który nie potrafił sklecić jednego zdania po niemiecku a potem takie przypadki uczą w szkołach.

znam podobne przypadki. mieszkam w sumie w niewielkim miescie i uczelnie sa tutaj kiepskie. np na oddział politechniki wrocławskiej przyjmuja nawet z wosem. i to zdanym na 30%. podobnie jest na innej uczelni gdzie np na filologie angielska przyjmują osoby ktore umieją sie tylko po angielsku przedstawic. uciekam z tego miasta czym prędzej
nauczycielka opowiadala nam przypadek kiedy uczyla w jednej z gorszych szkol i jeden z uczniow postanowil zdawac rozszerzona mature z matmy poniewz UMIAL JAKO JEDYNY Z KLASY POLICZYC DELTĘ
Stary 2008-09-26, 20:26   #2946
Renia90
Zakorzenienie

Neszika wszystkiego najlepszego i czego tylko zapragniesz!

wybaczcie jakoś nie chce mi się dziś pisać.. wieczór pełen wrażeń

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 20:27   #2947
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ojej, nie przesadzajcie. Z taki podejściem, ja w ogóle bym ni zdawała matury, bo uczyć się trzeba i przeraża. A oni i tak zrozumieją swoje błędy, bo ja z dopem z matmy to bym się nigdzie nie pchała ;P
Stary 2008-09-26, 20:34   #2948
nicRu
maszyna, nie człowiek

zdublowalo ;p prosze moda o usuniecie
Stary 2008-09-26, 20:44   #2949
Anuu
Zakorzenienie

Ja, będąc w klasie językowej mam przypadek gościa, który zdaje biologię i chemię, oba przedmioty na poziomie rozszerzonym i hmm...no nie powiem, żeby był z tego dobry. Moja wychowawczyni(boska babka btw.) spojrzała dziś na deklarację "ty jednak jesteś debilem":P
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 20:49   #2950
paula007
Zakorzenienie

Ludzie to mają różne pomysły.

Ja się dzisiaj zaprzyjaźniałam z vademecum z geografii - fajne jest, ale gruuube.
Zaczynam bać się tej geografii.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 20:51   #2951
angelkaa
Wtajemniczenie

Neszika wszystkiego naj naj naj :

mam takie pytanko do dziewczyn które zdają matme ;D da się będąc w klasie humanistycznej zdać rozszerzoną matme ? .. bo kurcze ciągle myślałam o podstawowej, a dzisiaj zaczęłam coś myśleć o rozszerzeniu .. heh pewnie jestem jedną z tych głupich przypadków, które teraz opisujecie :PP

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-26, 20:56   #2952
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelkaa Pokaż wiadomość
Neszika wszystkiego naj naj naj :

mam takie pytanko do dziewczyn które zdają matme ;D da się będąc w klasie humanistycznej zdać rozszerzoną matme ? .. bo kurcze ciągle myślałam o podstawowej, a dzisiaj zaczęłam coś myśleć o rozszerzeniu .. heh pewnie jestem jedną z tych głupich przypadków, które teraz opisujecie :PP

Wiesz co, jeśli - że tak się wyrażę - masz do tego łeb, to czemu nie.
Ale na pewno bez intensywnej pracy i dobrego korepetytora się nie obejdzie.

Chociaż nie wiem jaka jest ta matma na rozszerzeniu.

Stary 2008-09-26, 21:02   #2953
Konto usunięte

Cytat:

wydaje mi sie ze jesli nie jest sie w mat -fizie to nie ma sie szans na rozszerzenie. oni mają o wiele wiecej godzin matmy. trzeba by bylo chyba miec korepetycje codziennie zeby ją zdac. jesli chodzi o podstawe wystarczy dobrze sie przylozyc
Stary 2008-09-26, 21:05   #2954
shewa
Zakorzenienie

Neszikaa najlepszego

Ja dzisiaj w domu zostałam bo cały tydzien chora chodza i mi sie dzisiaj na oskrzela chyba juz przeniosło Nie ma to jak klasa maturalna :sciana:

Heh wiecie, ja w sumie jestem na profilu przedsiebiorczym, mam rozszerzona przedsiebiorcza i angielski, no i matme w jakims tam małym stopniu. No i pcham sie na rozszerzona biole A juz widze ze ciezko bedzie, do tego jestem na tyle głupia ze nie wziełam zadnej alternatywy... no ale najwyzej po probnej jakos zmienie

Angelkaa A chodziłas na jakies fakultety wczesniej? Czy wogole miałas stycznosc z rozszerzeniem?? I czy jestes dobra z matmy?
Bo ogolnie matme albo sie umie albo sie nie umie, jesli umiesz podstawe dobrze, to musisz tylko poszerzyc materiał, aczkolwiek jesli wczesniej nic nie robiłas moze byc ci ciezko, musiałabys naprawde ostro wziazc sie do pracy. Ja mam troche rozszerzenia i w 3 klasie no... juz mi sprawia troche trudnosci, tylko ze ja matmy nie lubie
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 21:07   #2955
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

no niby chodze na korepetycje 2 razy w tygodniu po półtora godz , na fakultety i w sumie ucze sie dość dużo ale chyba nie dam rady ..
hmm.. i o czym ja myślałam idąc do humanistycznej klasy ? (w sumie to jestem w klasie językowej ale to tak jak humanistyczna )

miłego łikendu

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 21:30   #2956
Konto usunięte

ja całe szczescie trafiłam odpowiednio z profilem. Jestem w klasie europejskiej- mam rozszerzony angielski (6 godzin w tygodniu co jest plusem jesli chodzi o przygotowania do matury), rozszerzony wos (3 godziny) i historię ( też 3). Nigdy nie żałowałam,ze poszlam do tej klasy. Do wiekszosci przedmiotow da sie przygotowac samemu a chociaz nie musze chodzic na dodatkowy angielski
Stary 2008-09-26, 22:03   #2957
beoneself
Zakorzenienie

Ja jestem z humanie i na plus jest tylko jedno - 26h w tygodniu, bo wszystko inne odpadło. Ale to tak tylko ze względu na fakt, że nie muszę aż tak dużo siedzieć w szkolnych murach
Bo, kurczę - mam 5h tygodniowo historii, którą mam generalnie gdzieś; 6h polskiego - super, to się zawsze przyda; 4h angielskiego; i kurczę! 1h wosu tygodniowo!!! A ja zdaję PR. Geografii, którą chciałam zdawać - nie mam w ogóle.
Matma, którą zdaję - 3h tygodniowo. Wolałabym mieć z sześć
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 22:09   #2958
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ja w tej chwili (w humanie):
* 3 godz historii + 1,5 godz faków tygodniowo
* 2 godz wosu +1,5 godz fakówo
* 6 godz polskiego
* 4 godz angielskiego

Do tego 3 godz matmy (o 3 za dużo ;/), po 1 godz bioli i gegry, 2 godz religii (jak dla mnie poroniony pomysł w maturalnej klasie)...

Więc na razie nie martwię się maturą. Jeszcze. :P
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 22:11   #2959
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Ja jestem z humanie i na plus jest tylko jedno - 26h w tygodniu, bo wszystko inne odpadło. Ale to tak tylko ze względu na fakt, że nie muszę aż tak dużo siedzieć w szkolnych murach
Bo, kurczę - mam 5h tygodniowo historii, którą mam generalnie gdzieś; 6h polskiego - super, to się zawsze przyda; 4h angielskiego; i kurczę! 1h wosu tygodniowo!!! A ja zdaję PR. Geografii, którą chciałam zdawać - nie mam w ogóle.
Matma, którą zdaję - 3h tygodniowo. Wolałabym mieć z sześć
A nie masz fakultetów z wosu ? szkoda, że nie macie chociaż 2h.

Wiecie, dziwna rzecz z tymi profilami. Ja akurat trafiłam idealnie w to co chcę zdawać czyli przypuszczenia z końca gimnazjum sprawdziły się ale np. w gimnazjum miałam większe zapędy humanistyczne i nie myślałam o profilu ścisłym. Dobrze, że się zdecydowałam.

Szkoda, że klasa maturalna nie ejst międzywydziałowa, grupy stowrzone ze wszystkich klas. Wtedy ktoś kto zdaje historię nie musiałby mieć 4 chemii w tygodniu i odwrotnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-26, 22:19   #2960
sonnerin
Rozeznanie

GG do sonnerin

Ja powiem tyle: masakra, masakra, masakra!

sonnerin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-26, 23:14   #2961
paula007
Zakorzenienie

A ja myślę, że pierwszy rok w lo, ewentualnie semestr, powinien być rokiem ogólnym. Może po tym łatwo byłoby zdecydować, na czym tak naprawdę nam zależy. Bo często plany i wyobrażenia z gimnazjum gwałtownie się zmieniają po przyjściu do lo.

Dobranoc

Stary 2008-09-26, 23:42   #2962
ma_linka
Zadomowienie

Neszikaa wszystkiego najlepszego!!!
Dziś wypełnialiśmy w szkole deklaracje, w poniedziałek jeszcze można uzupełnić. Ja swoich wyborów nie zmieniłam, w sumie innych możliwości nie mam Na ustny polski wybrałam "Motyw ogrodu i jego funkcje. Omów na podstawie różnych tekstów kultury."

Przyszły tydzień mam strasznie zawalony, codziennie kartkówka, sprawdzian lub coś podobnego, na wtorek najgorzej, bo najwięcej mamy. ech... czeka mnie weekend przy książkach.

Co do tych, którzy porywają się "z motyką na słońce"... hmmm w chwilach słabości myślę, że mogę być jedną z nich ale potem uświadamiam sobie, że nie jest tak źle jak mi się wydaje już chyba znam swoje możliwości, a wiara w siebie i dużo nauki to podstawa (jeszcze trzeba się do tego stosować :P ) co do rozszerzonej matury z matmy to dziś moja matematyczka powiedziała, że jest dużo trudniejsza od podstawy, ucieszyłam się, że nie zdaje rozszerzenia no, ale to było do przewidzenia

ma_linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 07:39   #2963
Aga2890
Rozeznanie

GG do Aga2890

Cytat:
Napisane przez angelkaa Pokaż wiadomość

A ja jestem drugą z tych głupich przypadków jestem na humanie i porywam sie na matme [pp] i histe [pr] nie majac narazie pojecia o jednym i o drugim.

Co do rozszerzenia to powiem ci, że czasami lepiej jest zdać dobrze podstwę niz dupnie rozszerzenie. Wstyd sie przyznac ale ja z ta podstawa chce isc na polibude... ale wiem ze jezeli uda mi sie dostac to bede duzo sie uczyc i sobie poradze...
A wiec na uczlenie ktora chce isc za rozszerzenie mnoznik jest 1 a za podstawe 0,6

rozszerzenie zdajac na 45% mam 45 , ktore uzyskuje za 75% z podstwy, a wdaje mi sie ze na to ze mam tylko rok to latwiej bedzie mi sie przygotowac na 75 % badz wiecej z matmy podstawy, niz na jakies 50% z rozszerzenia, bo jednak jest troche roznicy;/ ja rowniez mam godzine fakultetow w tygodniu i od pazdziernika zaczynam chodzic na kurs [3 godizny lekcyjne w tygodniu az do kwietnia].
Mi ludzie tez mowili zebym zdawalam rozszerzenie, ale po co porywac sie z motyka na słonce chociaz to zalezy od ciebie, ja wiem ze jakbym odpusicla sobie histe to dalabym rade z ta matma, ale zawsze jest wieksze ryzyko niz z podstawa.

Co do naszego systemu nauczania w kraju, to rowniez uwazam ze rpzez pierwszy rok powinnien byc zakres materialu ujednolicony dla wszystkich a potme kazdym powienin wybrac to co chce.
Aga2890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 07:47   #2964
Neszikaa
Zadomowienie

Dziękuję wam kochane za życzenia

Znowu boli mnie ucho Cos mi sie ciagl w nich babrze. Też porywam sie z motyka na słońce. Ja i moj profil i biologia Damy rade!
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 08:55   #2965
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
Dziękuję wam kochane za życzenia

Znowu boli mnie ucho Cos mi sie ciagl w nich babrze. Też porywam sie z motyka na słońce. Ja i moj profil i biologia Damy rade!
A pewnie ze damy

Wiecie wy tu mowicie o tych profilach ze ktos sie np pomylił przy wyborze itd... a co ja miałam powiedziec? 1 pkt mi zabrakł do biol chemu A ja od gimnazjum chciałam na biol-chem, przeniesc sie nie mogłam no i zostałam na tym moim czyms nieokreslonym
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 09:33   #2966
19monisia89
Zakorzenienie

GRunt, że dziewczyna porywa się na głęboką wodę:P jak gdzieś wcześniej ktoś chyba wspominał.. co za różnica, czy nie zda podstawy, czy rozszerzenia

04.01.2014r.

19monisia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 09:38   #2967
paula007
Zakorzenienie

A ja jestem w klasie z rozszerzonym programem historii (2 - 4 - 4), ale w życiu bym się na rozszerzenie nie porwała. Niby zawsze byłam z materiałem na bieżąco, ale ja wszystko z tego prawie zapominam. A wcale nie kuję na pamięć... Poza tym rozszerzenie z historii to jakaś masakra. Wypracowanie na temat, o którym z reguły nic nie wiem... No bo jeszcze te teksty źródłowe to jakoś dałoby się zrobić.
Już wos rozszerzony bym prędzej zdała, ale co mam poradzić, że ten przedmiot mnie po prostu nudzi. A na geo i tak jest sporo zagadnień wspólnych z wosem, także to, że mam r w szkole mi nie zaszkodzi.

A tak w ogóle - dzień dobry

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-27, 09:41   #2968
19monisia89
Zakorzenienie

a dzieeeń dobry
ja na historię też bym się nie porwała... Dajcie spokój, przecież tam jest tyle materiału do ogarnięcia! i nawet jeśli ktoś uczyć się na bieżąco.. to chyba nie ma sposobu na to, aby wszystko pamiętać..

04.01.2014r.

19monisia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-27, 10:06   #2969
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Co do historii mnie to fascynuje momentami.. zazwyczaj przez 15 minut lekcji skrzętnie notuję a potem jak ci królowie zmieniają się 5 razy, wybucha wojna, kilka bitew jedna po drugiej to ja już leże i nic nie pamiętam plus kilka tematów wcześniej ogarnąć... dla mnie to wszystko jest to samo a biologia... materiału też jest mnóstwo a jakoś wchodzi i nie nudzi.
To zależy od predyspozycji co ciężko określić jak się ma 15 lat po gimnazjum.

Dobry den do 16 uczę się potem u koleżanki testowanie nowych drinków
Stary 2008-09-27, 10:15   #2970
1stLaDy
Wtajemniczenie

witam dziewczyny ja umieram na zapalenie gardla, wczoraj juz nie moglam mowic wogole - zrobilam herbatke zawinelam sie jak nalesnik w kolderke i ogladalam z rykiem 'Kiedy mezczyzna kocha kobiete', potem poszlam spac i dzis juz moge troche mowic!

przez te dwa dni musze zrobic wszystkie zadania, napisac 2 prace na 1500 slow i 1800 slow, + kilka labow i jeszcze sie nauczyc na sprawdziany i jakiegos wiersza o porabanej owcy pisanego szekrpirowskim angielskim, nie....

ja zdaje z:

ROZSZERZONY: ang, matma, geografia

PODSTAWOWY: pol, franc, biologia

sciskam cieplo wszystkie chorowite i te zdrowe maturzystki

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości