![]() |
#2941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Ach ci ludzie. Albo mają AŻ takie mniemanie o sobie, ale są aż tak ślepi...
A może liczą na szczęście. W sumie u mnie w klasie często sprawdza się powiedzenie 'głupi ma zawsze szczęście'. Ogląda któraś 'Fabrykę gwiazd' ?
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() inny przypadek, to ktoś, kto zdaje wos i geografię, a wybiera się na... budownictwo. fakt, że na uczelnię, na którą idzie i z tym się dostanie i to nie z jakimiś dobrymi wynikami. tym bardziej, że mowa jedynie o zaocznych. na mój komentarz, że na studiach będzie miał mnóstwo matmy i fizyki (których wiem, że nie lubi i się nie uczy), odpowiada, że na to, to on już... sika ![]() mnie w ogóle niektórzy ludzie przerażają. najbardziej chyba studenci germanistyki tudzież języka angielskiego z np. PWSZ. akurat takowe jest w moim mieście. wyżej wymienione kierunki również funkcjonują. dostać się na nie można ze zdaną maturą na podstawie z języka. wylecieć stąd, to wyższa szkoła jazdy. nie wiem co by trzeba było zrobić. 3/4 tych ludzi nie ma pojęcia o tym co studiuje. żadnego. mówię 3/4, bo zdarzają się przypadki osób, które nie mają wyboru i muszą tu się uczyć. miałam okazję mieć na praktykach studenta germanistyki, który nie potrafił sklecić jednego zdania po niemiecku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie w klasie jest podobna sytuacja. dziewczyna ktora wyciagala ledwo na 2 chce zdawac matme rozszerzona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Poznałam wczoraj chłopa, który odkłada maturę od 2 lat bo jakoś mu nie podchodzi
![]() ![]()
![]() |
#2945 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
znam podobne przypadki. mieszkam w sumie w niewielkim miescie i uczelnie sa tutaj kiepskie. np na oddział politechniki wrocławskiej przyjmuja nawet z wosem. i to zdanym na 30%. podobnie jest na innej uczelni gdzie np na filologie angielska przyjmują osoby ktore umieją sie tylko po angielsku przedstawic. uciekam z tego miasta czym prędzej ![]() nauczycielka opowiadala nam przypadek kiedy uczyla w jednej z gorszych szkol i jeden z uczniow postanowil zdawac rozszerzona mature z matmy poniewz UMIAL JAKO JEDYNY Z KLASY POLICZYC DELTĘ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
Neszika wszystkiego najlepszego i czego tylko zapragniesz!
![]() wybaczcie jakoś nie chce mi się dziś pisać.. wieczór pełen wrażeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
maszyna, nie człowiek
|
Ojej, nie przesadzajcie. Z taki podejściem, ja w ogóle bym ni zdawała matury, bo uczyć się trzeba i przeraża. A oni i tak zrozumieją swoje błędy, bo ja z dopem z matmy to bym się nigdzie nie pchała ;P
![]() |
#2948 |
maszyna, nie człowiek
|
zdublowalo ;p prosze moda o usuniecie
#2949 |
Zakorzenienie
|
Ja, będąc w klasie językowej mam przypadek gościa, który zdaje biologię i chemię, oba przedmioty na poziomie rozszerzonym i hmm...no nie powiem, żeby był z tego dobry. Moja wychowawczyni(boska babka btw.) spojrzała dziś na deklarację "ty jednak jesteś debilem":P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Ludzie to mają różne pomysły.
![]() Ja się dzisiaj zaprzyjaźniałam z vademecum z geografii - fajne jest, ale gruuube. ![]() Zaczynam bać się tej geografii. ![]()
#2951 |
Wtajemniczenie
|
Neszika wszystkiego naj naj naj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam takie pytanko do dziewczyn które zdają matme ;D da się będąc w klasie humanistycznej zdać rozszerzoną matme ![]()
#2952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, jeśli - że tak się wyrażę - masz do tego łeb, to czemu nie. Ale na pewno bez intensywnej pracy i dobrego korepetytora się nie obejdzie. Chociaż nie wiem jaka jest ta matma na rozszerzeniu. ![]()
![]() |
#2953 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wydaje mi sie ze jesli nie jest sie w mat -fizie to nie ma sie szans na rozszerzenie. oni mają o wiele wiecej godzin matmy. trzeba by bylo chyba miec korepetycje codziennie zeby ją zdac. jesli chodzi o podstawe wystarczy dobrze sie przylozyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
Neszikaa najlepszego
![]() Ja dzisiaj w domu zostałam bo cały tydzien chora chodza i mi sie dzisiaj na oskrzela chyba juz przeniosło ![]() Heh wiecie, ja w sumie jestem na profilu przedsiebiorczym, mam rozszerzona przedsiebiorcza i angielski, no i matme w jakims tam małym stopniu. No i pcham sie na rozszerzona biole ![]() ![]() Angelkaa A chodziłas na jakies fakultety wczesniej? Czy wogole miałas stycznosc z rozszerzeniem?? I czy jestes dobra z matmy? Bo ogolnie matme albo sie umie albo sie nie umie, jesli umiesz podstawe dobrze, to musisz tylko poszerzyc materiał, aczkolwiek jesli wczesniej nic nie robiłas moze byc ci ciezko, musiałabys naprawde ostro wziazc sie do pracy. Ja mam troche rozszerzenia i w 3 klasie no... juz mi sprawia troche trudnosci, tylko ze ja matmy nie lubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmm.. i o czym ja myślałam idąc do humanistycznej klasy ![]() ![]() miłego łikendu ![]()
![]() |
#2956 |
Konto usunięte
|
ja całe szczescie trafiłam odpowiednio z profilem. Jestem w klasie europejskiej- mam rozszerzony angielski (6 godzin w tygodniu co jest plusem jesli chodzi o przygotowania do matury), rozszerzony wos (3 godziny) i historię ( też 3). Nigdy nie żałowałam,ze poszlam do tej klasy. Do wiekszosci przedmiotow da sie przygotowac samemu a chociaz nie musze chodzic na dodatkowy angielski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem z humanie i na plus jest tylko jedno - 26h w tygodniu, bo wszystko inne odpadło. Ale to tak tylko ze względu na fakt, że nie muszę aż tak dużo siedzieć w szkolnych murach
![]() Bo, kurczę - mam 5h tygodniowo historii, którą mam generalnie gdzieś; 6h polskiego - super, to się zawsze przyda; 4h angielskiego; i kurczę! 1h wosu tygodniowo!!! A ja zdaję PR. Geografii, którą chciałam zdawać - nie mam w ogóle. Matma, którą zdaję - 3h tygodniowo. Wolałabym mieć z sześć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Ja w tej chwili (w humanie):
* 3 godz historii + 1,5 godz faków tygodniowo * 2 godz wosu +1,5 godz fakówo * 6 godz polskiego * 4 godz angielskiego ![]() Do tego 3 godz matmy (o 3 za dużo ;/), po 1 godz bioli i gegry, 2 godz religii (jak dla mnie poroniony pomysł w maturalnej klasie)... Więc na razie nie martwię się maturą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie, dziwna rzecz z tymi profilami. Ja akurat trafiłam idealnie w to co chcę zdawać czyli przypuszczenia z końca gimnazjum sprawdziły się ale np. w gimnazjum miałam większe zapędy humanistyczne i nie myślałam o profilu ścisłym. Dobrze, że się zdecydowałam. Szkoda, że klasa maturalna nie ejst międzywydziałowa, grupy stowrzone ze wszystkich klas. Wtedy ktoś kto zdaje historię nie musiałby mieć 4 chemii w tygodniu i odwrotnie.
![]() ![]() |
![]() |
#2960 |
Rozeznanie
|
Ja powiem tyle: masakra, masakra, masakra!
![]()
#2961 |
Zakorzenienie
|
A ja myślę, że pierwszy rok w lo, ewentualnie semestr, powinien być rokiem ogólnym. Może po tym łatwo byłoby zdecydować, na czym tak naprawdę nam zależy. Bo często plany i wyobrażenia z gimnazjum gwałtownie się zmieniają po przyjściu do lo.
Dobranoc ![]()
#2962 |
Zadomowienie
|
Neszikaa wszystkiego najlepszego!!!
![]() Dziś wypełnialiśmy w szkole deklaracje, w poniedziałek jeszcze można uzupełnić. Ja swoich wyborów nie zmieniłam, w sumie innych możliwości nie mam ![]() Przyszły tydzień mam strasznie zawalony, codziennie kartkówka, sprawdzian lub coś podobnego, na wtorek najgorzej, bo najwięcej mamy. ech... czeka mnie weekend przy książkach. Co do tych, którzy porywają się "z motyką na słońce"... hmmm w chwilach słabości myślę, że mogę być jedną z nich ![]() ![]() ![]()
#2963 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do rozszerzenia to powiem ci, że czasami lepiej jest zdać dobrze podstwę niz dupnie rozszerzenie. Wstyd sie przyznac ale ja z ta podstawa chce isc na polibude... ale wiem ze jezeli uda mi sie dostac to bede duzo sie uczyc i sobie poradze... A wiec na uczlenie ktora chce isc za rozszerzenie mnoznik jest 1 a za podstawe 0,6 rozszerzenie zdajac na 45% mam 45 , ktore uzyskuje za 75% z podstwy, a wdaje mi sie ze na to ze mam tylko rok to latwiej bedzie mi sie przygotowac na 75 % badz wiecej z matmy podstawy, niz na jakies 50% z rozszerzenia, bo jednak jest troche roznicy;/ ja rowniez mam godzine fakultetow w tygodniu i od pazdziernika zaczynam chodzic na kurs [3 godizny lekcyjne w tygodniu az do kwietnia]. Mi ludzie tez mowili zebym zdawalam rozszerzenie, ale po co porywac sie z motyka na słonce ![]() Co do naszego systemu nauczania w kraju, to rowniez uwazam ze rpzez pierwszy rok powinnien byc zakres materialu ujednolicony dla wszystkich a potme kazdym powienin wybrac to co chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Zadomowienie
|
Dziękuję wam kochane za życzenia
![]() ![]() ![]() Znowu boli mnie ucho ![]() ![]()
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie wy tu mowicie o tych profilach ze ktos sie np pomylił przy wyborze itd... a co ja miałam powiedziec? 1 pkt mi zabrakł do biol chemu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
GRunt, że dziewczyna porywa się na głęboką wodę:P jak gdzieś wcześniej ktoś chyba wspominał.. co za różnica, czy nie zda podstawy, czy rozszerzenia
![]()
#2967 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem w klasie z rozszerzonym programem historii (2 - 4 - 4), ale w życiu bym się na rozszerzenie nie porwała.
![]() ![]() ![]() Już wos rozszerzony bym prędzej zdała, ale co mam poradzić, że ten przedmiot mnie po prostu nudzi. A na geo i tak jest sporo zagadnień wspólnych z wosem, także to, że mam r w szkole mi nie zaszkodzi. A tak w ogóle - dzień dobry ![]()
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
a dzieeeń dobry
![]() ja na historię też bym się nie porwała... Dajcie spokój, przecież tam jest tyle materiału do ogarnięcia! i nawet jeśli ktoś uczyć się na bieżąco.. to chyba nie ma sposobu na to, aby wszystko pamiętać..
#2969 |
Zakorzenienie
|
Co do historii mnie to fascynuje momentami.. zazwyczaj przez 15 minut lekcji skrzętnie notuję a potem jak ci królowie zmieniają się 5 razy, wybucha wojna, kilka bitew jedna po drugiej to ja już leże i nic nie pamiętam
![]() ![]() To zależy od predyspozycji co ciężko określić jak się ma 15 lat po gimnazjum. Dobry den ![]() ![]()
![]() |
#2970 |
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny
![]() ![]() przez te dwa dni musze zrobic wszystkie zadania, napisac 2 prace na 1500 slow i 1800 slow, + kilka labow i jeszcze sie nauczyc na sprawdziany i jakiegos wiersza o porabanej owcy pisanego szekrpirowskim angielskim, nie.... ja zdaje z: ROZSZERZONY: ang, matma, geografia PODSTAWOWY: pol, franc, biologia sciskam cieplo wszystkie chorowite i te zdrowe maturzystki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.