tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-23, 15:57   #2941
kaktusica
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Czesc Panienki
28, opakowanie 2.
Miesiączka od wczoraj, intensywniejsza niż na pierwszym opakowaniu, ale da się przeżyć. Wczoraj dość mocno bolał mnie brzuch, ale zniosłam
Jutro zaczynam kolejne opakowanie
Wsio ok
Stary 2009-06-23, 16:04   #2942
raskal
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kik Pokaż wiadomość
Mam pytanko... Takie tylko informacyjne. Czy ciążę można wykluczyć kiedy pojawia się krwawienie z odstawienia? Czy właśnie jedynym symptomem ciąży jest brak krwawienia przy braniu tabletek anty?

Co do mojego samopoczucia to od jakichś dwóch tygodni znów odczuwam ciągłe mdłości. Szczególnie rano... Czuję zmęczenie. Na siku chodzę normalnie.
Nie wiem czy nudności przepisać tabletkom czy mojemu refluksowi żołądkowemu... Czasami nachodzą mnie schizy ciążowe, bo objawy identyczne jak rozpisują się na różnych forach kobiety w ciąży Ale ogólnie wierze, że jest ok. Za kilka dni zaczynam placebo... Ciekawe czy okres pojawi się tak samo jak za pierwszym razem czyli na drugiej

Tylko niech te nudności przejdą
Kik a mnie się wydawało zawsze, że tabletki bierze się po to żeby nie być w ciąży.... a może się mylę.... niech mnie ktoś uświadomi, proszę......
raskal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 16:12   #2943
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanko... Takie tylko informacyjne. Czy ciążę można wykluczyć kiedy pojawia się krwawienie z odstawienia? Czy właśnie jedynym symptomem ciąży jest brak krwawienia przy braniu tabletek anty?

Co do mojego samopoczucia to od jakichś dwóch tygodni znów odczuwam ciągłe mdłości. Szczególnie rano... Czuję zmęczenie. Na siku chodzę normalnie.
Nie wiem czy nudności przepisać tabletkom czy mojemu refluksowi żołądkowemu... Czasami nachodzą mnie schizy ciążowe, bo objawy identyczne jak rozpisują się na różnych forach kobiety w ciąży Ale ogólnie wierze, że jest ok. Za kilka dni zaczynam placebo... Ciekawe czy okres pojawi się tak samo jak za pierwszym razem czyli na drugiej

Tylko niech te nudności przejdą
kik nie zaczynaj

littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 16:27   #2944
montyl18
Przyczajenie

no i moje jeszcze jedno pytanie czy mozna w kazdej chwili przerwca branie tabletek i nei bedzie zadnych konsekwencji( ja chce przerwac na pol roku)
montyl18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 16:30   #2945
kik
Raczkowanie

Nie zaczynam... Chciałam tylko się upewnić Ale dzisiaj mam apogeum Najchętniej bym się położyła i nic nie robiła, ale te mdłości to mi nawet leżeć nie dają... Kurcze, po prostu umieram. Właśnie popijam miętową herbatkę... Może coś pomoże Ale ogólnie to chyba jakiś wirus, w połączeniu z moim refluksem i tabletkami... Moja siostra też dzisiaj źle się czuje... (Na dodatek obie mamy biegunke) Może po prostu ja silniej odczuwam, bo połączenie wirusa refluksu i tabsów... Oby przeszło niedługo W końcu są wakacje. A ja chce je przeżyć jak najfajniej
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 16:51   #2946
littleblackwitch
Zadomowienie

ja wczoraj wzięłam ost. różową YAZu
od wczoraj też odczuwam dziwny ból nogi - za kolanem, w zgięciu, czasem wyżej, czasem niżej a czasami nawet nad pośladkiem
nie jest to ciągły ból,
w owym zgięciu mam jakby wyraźniej niż na drugiej nodze zaznaczoną żyłę...
myślicie, że powinnam odwiedzić lekarza..?

mama mówi, że też mogłam sobie ją przeziębić a były ku temu okoliczności...
sama nie wiem co myśleć - schizuje już
Stary 2009-06-23, 18:18   #2947
kik
Raczkowanie

Hm... Lepiej tego nie lekceważyć... To może nie być nic poważnego, a może być też symptomem groźnej choroby, np zakrzepicy czy czegoś innego... Ja uważam, że zawsze trzeba być ostrożną przy braniu tabletek anty i nie lekceważyć jakichś dziwnych objawów nie wymienionych w ulotce...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-23, 18:26   #2948
littleblackwitch
Zadomowienie

zakrzepice już wykluczyłam
Stary 2009-06-23, 18:29   #2949
kik
Raczkowanie

To dobrze Ale zawsze warto sprawdzić od czego to się stało A mi herbatka pomogła!!! mdłości nieco mniejsze
Stary 2009-06-23, 18:32   #2950
lily92920
Zakorzenienie

Ja też mam taka brzydka żyłe na zgięciu nogi, zauwazyłam, ze jak siedze "z noga na nodze" to mnie pobolewa, czesto mi cierpna nogi.

I jeszcze jedno, mama chce mi zrobić badanie krwii. Morfologia itd. ale chce też hormon tarczycy. Czy w wyniku wyjdzie, ze biore tabsy/ jakies inne hormony? CZy wynik bedzie bez zmian?

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2009-06-23 o 18:34
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 18:37   #2951
kik
Raczkowanie

Najlepiej jeśli przed badaniem powiesz, że zażywasz tabletki antykoncepcyjne Oni wtedy powiedzą ci co i jak... Ja bynajmniej nie wiem czy na takich badaniach coś wychodzi...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-23, 18:40   #2952
oLLeSiaaa
Raczkowanie

A ja juz nie wiem co robic. Kilka dni temu zaczelam czwarte opakowanie i przez wiekszosc czasu do tej pory mialam beznadziejna cere. Naprawde nie czepiam sie juz suchosci czy wagrow, ale po prostu mam ciagle jakies pryszcze, mniej lub wiecej ale sa i zaczyna mnie to wkurzac coraz bardziej.
Zaczynam coraz serio zastanawiac sie nad zmiana na mocniejsze, bo wreszcie chcialabym sie cieszyc gladka cera, zwlaszcza teraz w wakacje, nie musiec uzywac pudru, korektorow i innego badziewia ktore i tak nie pomaga wspaniale.
Z drugiej strony nie mam skutkow ubocznych na yazie, nie wiadomo jak byloby z innymi. No i rozwazam tez opcje zeby przestac brac calkiem, bo nie mam niestety seksu tak czesto jak Wy. Obawiam sie czy cera po odstawieniu nie zepsuje mi sie jeszcze bardziej bo sie naczytalam o tym za duzo :|.
Wiem, ze narzekam na takie banaly, ale jak sie rozgladam na miescie to 90% dziewczyn ma ladna cere wiec ciezko im zrozumiec te ktore mimo staran takiej nie maja.
oLLeSiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 18:49   #2953
kik
Raczkowanie

Dziewczyny, a męczyła was nadmierna senność na tabletkach?? Ja od wczoraj to po prostu na stojąco spać mogę... No... bez przesady Ale ciągle jestem senna i taka bez energii... A może rzeczywiście się pochorowałam Jak myślicie? Kurcze mam nadzieję, że te wszystkie efekty uboczne przejdą po trzecim opakowaniu... NIE! mam nadzieję, że niedługi przejdą, bo przecież są wakacje

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cofam Znalazłam opcje "przeszukaj wątek" Z sennością nie jestem sama jak widać
Stary 2009-06-23, 19:07   #2954
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
ja wczoraj wzięłam ost. różową YAZu
od wczoraj też odczuwam dziwny ból nogi - za kolanem, w zgięciu, czasem wyżej, czasem niżej a czasami nawet nad pośladkiem
nie jest to ciągły ból,
w owym zgięciu mam jakby wyraźniej niż na drugiej nodze zaznaczoną żyłę...
myślicie, że powinnam odwiedzić lekarza..?

mama mówi, że też mogłam sobie ją przeziębić a były ku temu okoliczności...
sama nie wiem co myśleć - schizuje już
można sobie przeziębic.. żyłę?

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Ja też mam taka brzydka żyłe na zgięciu nogi, zauwazyłam, ze jak siedze "z noga na nodze" to mnie pobolewa, czesto mi cierpna nogi.

I jeszcze jedno, mama chce mi zrobić badanie krwii. Morfologia itd. ale chce też hormon tarczycy. Czy w wyniku wyjdzie, ze biore tabsy/ jakies inne hormony? CZy wynik bedzie bez zmian?
Mam tak samo. Cierpnie mi noga, gdy siędzę z nogą na nodze, dużo częściej niż kiedyś mi się to zdarza. Cierpną mi też nogi jak siedzę długo w takiej śmiesznej pozycji jak np. teraz z nogami podkurczonymi i laptopem na kolanach. Wiem, że pomaga na to magnez, znów trzeba zacząc łykac
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-23, 19:32   #2955
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Jak jak ostatnio robiłam badania krwi w kierunku hormonów tarczycy, to mówiłam pielęgniarce, że biorę tabsy, ale stwierdziła, że nie ma to żadnego znaczenia w tym badaniu
Stary 2009-06-23, 20:03   #2956
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
można sobie przeziębic.. żyłę?

Mam tak samo. Cierpnie mi noga, gdy siędzę z nogą na nodze, dużo częściej niż kiedyś mi się to zdarza. Cierpną mi też nogi jak siedzę długo w takiej śmiesznej pozycji jak np. teraz z nogami podkurczonymi i laptopem na kolanach. Wiem, że pomaga na to magnez, znów trzeba zacząc łykac
nie żyłę a nogę owszem, tak jak i kręgosłup
przecież sama żyła mnie nie boli tylko 'okolice'

słyszałam właśnie też, że magnez pomaga ja dodatkowo zaaplikowałam sobie jeszcze vit. B
no i stwierdzam, że ból zanika
Stary 2009-06-23, 21:21   #2957
Juliana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oLLeSiaaa Pokaż wiadomość
A ja juz nie wiem co robic. Kilka dni temu zaczelam czwarte opakowanie i przez wiekszosc czasu do tej pory mialam beznadziejna cere. Naprawde nie czepiam sie juz suchosci czy wagrow, ale po prostu mam ciagle jakies pryszcze, mniej lub wiecej ale sa i zaczyna mnie to wkurzac coraz bardziej.
Zaczynam coraz serio zastanawiac sie nad zmiana na mocniejsze, bo wreszcie chcialabym sie cieszyc gladka cera, zwlaszcza teraz w wakacje, nie musiec uzywac pudru, korektorow i innego badziewia ktore i tak nie pomaga wspaniale.
Z drugiej strony nie mam skutkow ubocznych na yazie, nie wiadomo jak byloby z innymi. No i rozwazam tez opcje zeby przestac brac calkiem, bo nie mam niestety seksu tak czesto jak Wy. Obawiam sie czy cera po odstawieniu nie zepsuje mi sie jeszcze bardziej bo sie naczytalam o tym za duzo :|.
Wiem, ze narzekam na takie banaly, ale jak sie rozgladam na miescie to 90% dziewczyn ma ladna cere wiec ciezko im zrozumiec te ktore mimo staran takiej nie maja.
Ja jestem na 2 op i tez nie wiem co z tą twarzą.
Stary 2009-06-23, 21:27   #2958
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
nie żyłę a nogę owszem, tak jak i kręgosłup
przecież sama żyła mnie nie boli tylko 'okolice'

słyszałam właśnie też, że magnez pomaga ja dodatkowo zaaplikowałam sobie jeszcze vit. B
no i stwierdzam, że ból zanika
yhm...kręgosłup, krzyż to tak, o nodze to nie słyszałam
Dobrze, że jest już lepiej
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 05:25   #2959
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
yhm...kręgosłup, krzyż to tak, o nodze to nie słyszałam
Dobrze, że jest już lepiej
krzyż = kręgosłup = kręgi -> m.in. noga (wszystko powiązane)
może zwyczajnie tak jak mówisz to krzyż i 'promieniuje'
a raczej nie może bo na pewno - od dawna się z tym borykam

Edytowane przez littleblackwitch
Czas edycji: 2009-06-24 o 05:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 07:11   #2960
1981
Przyczajenie

Witajcie Kochane.

2 bister, tabletka 23.

Nasilone skutki uboczne - plamienia ( palce jednej dłoni wystarczą by zliczyć, ile dni było bez...).

Jeśli którąś z Was to pocieszy - makabryczny stan cery. Liczyłam na poprawę przy braniu tabletek, a jest zupełnie odwrotnie, niestety. Liczę, że to chwilowe. Biorę dalej i obserwuję...

Pozdrawiam słonecznie w deszczowy poranek.
1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 07:26   #2961
oderka
Przyczajenie

W sobotę będę brała yaz już dwa tygodnie i na razie obce mi są jakiekolwiek efekty uboczne, o których pisałyście. Mam nadzieję, że tak zostanie
oderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 09:48   #2962
kik
Raczkowanie

A moje mdłości okazały się jak najbardziej refluksowe... Wzięłam tabletke wczoraj i dzisiaj spokój jak nigdy Ale ta choroba potrafi rozwalić dzień... Teraz mam gorzki smak w buzi Ale cieszę się, że to nie od tabletek zawsze jakieś pocieszenie, że efekty uboczne mnie nie sięgają. Senność też wyjaśniłam sobie tym, że przez bóle żołądka i mdłości w nocy spać nie mogłam ah... kocham yaz
Stary 2009-06-24, 11:07   #2963
Cosmopolitan11241124
Przyczajenie

Hey Dziewczyny !
Czy wiadomo Wam coś na temat działania Yaz-u wraz z piciem octu jabłkowego ?
Wiem wiem , pomyślicie że ze mna coś nie tak wkońcu octu sie ot tak nie pije ,ale ocet jabłkowy ma wiele walorów i jest uznawany jako lekarstwo
Działa równiez odchudzająco

A tak poza tym to chciałabym się dowiedzieć ile dni meczy Was krwawienie ?

Pozdrawiam
Cosmopolitan11241124 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 11:14   #2964
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cosmopolitan11241124 Pokaż wiadomość
Hey Dziewczyny !
Czy wiadomo Wam coś na temat działania Yaz-u wraz z piciem octu jabłkowego ?
Wiem wiem , pomyślicie że ze mna coś nie tak wkońcu octu sie ot tak nie pije ,ale ocet jabłkowy ma wiele walorów i jest uznawany jako lekarstwo
Działa równiez odchudzająco

A tak poza tym to chciałabym się dowiedzieć ile dni meczy Was krwawienie ?

Pozdrawiam

ocet nie działa odchudzająco, tylko żołądek Ci zżera.
a jeśli chcesz się dowiedzieć ile nas męczy krwawienie, to przejrzyj wątek. nie raz o tym pisałyśmy
Stary 2009-06-24, 11:17   #2965
kik
Raczkowanie

:O Co do octu to nie mam pojęcia, a co do krwawienia, to narazie miałam jedno i trwało cztery dni Pojawiło się na drugiej placebo, na pierwszej miałam już plamienia
Stary 2009-06-24, 11:19   #2966
Cosmopolitan11241124
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
ocet nie działa odchudzająco, tylko żołądek Ci zżera.
a jeśli chcesz się dowiedzieć ile nas męczy krwawienie, to przejrzyj wątek. nie raz o tym pisałyśmy
emmm... skoro tak mówisz - to mało wiesz na temat octu jabłkowego może zanim zaczniesz wrażać swoje racje to przeczytaj jakąś książkę na ten temat albo poszukaj na necie

Edytowane przez Cosmopolitan11241124
Czas edycji: 2009-06-24 o 11:55
Cosmopolitan11241124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:51   #2967
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cosmopolitan11241124 Pokaż wiadomość
emmm... skoro tak mówisz - to mało wiesz na temat octu jabłkowego może zanim zaczniesz wrażać swoje racje to przeczytaj jakąś książkę na ten temat albo poszukaj na necie
no to pij ocet- smacznego.
Stary 2009-06-24, 12:53   #2968
kik
Raczkowanie

Rosaline... Czemu zaraz takie nieprzyjemności? Ten ocet jest dobry na trawienie. Sam w sobie nie odchudza, ale pobudza metabolizm I naprawde jest zdrowy. Wystarczy poczytać troche...
Stary 2009-06-24, 12:57   #2969
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Rosaline... Czemu zaraz takie nieprzyjemności? Ten ocet jest dobry na trawienie. Sam w sobie nie odchudza, ale pobudza metabolizm I naprawde jest zdrowy. Wystarczy poczytać troche...
ale nie rozumiem, o co chodzi? bo ja zrozumiałam tak, że ona chce normalnie pić ten ocet i dlatego pyta czy wpływa na tabletki. bo jeśli chodzi o dodawanie go do potraw i sałatek, to nie ma żadnego wplywu na tabletki, bo niby dlaczego ma wpływać? a że pobudza metabolizm- ok.
słyszałam nieraz o przypadkach dziewczyn, które piły ocet, żeby schudnąć, a w rzeczywistości wyniszczyły sobie żołądek.
Stary 2009-06-24, 13:00   #2970
littleblackwitch
Zadomowienie

niezłe z tym octem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości