|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
Malkol ta cambria wyglada bardzo dobrze. Ma stan korzeniowy jak moja po przegniciu - na szczescie szybko sie za siebie wziela po przesadzeniu dlatego tez radze tobie wsadzic ja w podloze i zostawic sama sobie - raz na tydzien maczaj ja bo one pija wode jak szalone - co jej sie nie pofaluja listki. Cambrie i dendrobium u mnie pokochaly podloze z Substrala, korzonki rosna jak szalone. To drugie wyglada na falka, chociaz te korzenie mnie myla. Moze to tez byc mala kliwia, spokojnie wsadz w podloze i czekaj a tego liscia ja bym uciachala, zarazony czyms gnilnym jest. Trzymam kciuki, melduj co i jak.
Witamy nowa kolezanke pozytywnie zarazona storczyko mania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
Ostrowczanka, dziękuję
![]() ![]() Norka, strach normalna rzecz; też się na początku bałam (w sumie to nadal się boję ![]() No i w storczykach nie można się w końcu nie zakochać ![]() W ogóle to nie podejrzewałam nawet, że roślinki mogą dać tyle radości. Cieszę się jak głupia, gdy tylko falkom coś nowego wyrasta ![]()
#2943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ukrywam, że czekałam na Twoją odpowiedź ![]() może dendrobium? Edytowane przez malkol13 Czas edycji: 2009-08-21 o 06:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zadomowienie
|
Germini witam Ciebie serdecznie
![]() ![]() teacher Twoje tez cudne a ten buraczkowy no bomba ![]() Ja przytargalam wczoraj do domu cambrie,bylo jeszcze dendrobium czy jakos tak piekne fioletowe ale balam sie ze nie bede miala do niego reki i nie wzielam,a teraz zaluje moglam brac co by bylo to by bylo ![]() ![]() Moja zeszloroczna cambria puscila mega dlugie liscie pelno korzonkow mam nadzieje ze w koncu i lodyge wypusci bo juz rok czekam az zakwitnie ![]() Pozdrawiam Was i zycze milego dnia ![]() Norko a Ty juz coraz blizej swojego wielkiego dnia ![]() ![]() ![]()
#2945 |
Zakorzenienie
|
mam CIAPKA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczporaj moj TŻ kupił mi CIAPKA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. sukienke kupiłam dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Zakorzenienie
|
A ile w LM (rozumiem, że to Leroy Merlin) za ciapka?
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
dokładnie Leroy Merlin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolinusienka Czas edycji: 2009-08-21 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zadomowienie
|
Obiecane zdjęcia moich najnowszych podopiecznych, buraczek i mega-pączkowiec, miał ich 18 i tyle też kosztował, no nie mogłam się oprzeć, cóż, taka to już choroba, hihihi. Teraz czas na ciapka, na którego już choruję od dłuższego czasu ale jak na razie nie udaje mi się na takiego trafić, może zajrzę do mojego LM skoro karola tam upolowała? hehehe.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Dziękować
![]() Pokażesz? ![]() Też się tak cieszyłam, gdy tego mojego dorwałam, także łączę się z Tobą w szczęściu ![]() Cytat:
![]() W ogóle twardziel z niego - jak już mówiłam, przytargałam go do domu 2,5 m-ca temu. Gdy rozcinałam folię, przez przypadek uciął mi się koniuszek jednego pączka (sierota ja zawsze muszę coś takiego odwalić ![]() ![]() ![]() Fajna sprawa z tymi niespodziankami. Jak się bardziej "zaawansuję" w storczykach, też będę takie przekwitnięte kupować. Nie powiem, wiele zależy od tego, czy uda mi się zreanimować tego z wyprzedaży, którego wczoraj do domu przytachałam. Dziś amputowałam mu korzenie; zobaczymy, co dalej z tego wyjdzie.
![]() |
#2951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
jako że ja nadal wałkuję temat wełnowcow przekaże co się dowiedziałam nowego - oprysk trzeba powtorzyć po kilku dniach - tak więc moje mają już 3 za sobą. pasudztwo to prawie zawsze wraca i trzeba pilnować jak już raz było. w trakcie mycia storków z welnowców zwrócić uwagę na wszelkie zakamarki - u mnie były nawet w motylkach
![]() maja - buraczkowy piękny ![]() karolinusienka - gratuluję ciapatka ![]()
![]() |
#2953 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
mam jeszcze jedno pytanko, może któraś z Was Ogrodniczek będzie wiedziała - chciałabym coś zrobić żeby liście moich storczyków się ładnie błyszczały, bo niestety od zraszania (które zreztą bardzo im służy) zbiera się na nich po jakimś czasie taki białawy osad od wody. Czy można je spsikać nabłyszczaczem w sprayu? Nie sądzę co prawda aby był to dobry pomysł, ale może... A może są jakieś inne sposoby? Będę wdzięczna za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
poltora tygodnia temu dostalam bialego falka ![]() ![]() ![]() czy dobrze zrobilam... dno doniczki wylozylam oszczednie keramzytem a jako ziemie dalam kore i kilka tych samych kamyczkow. kwiatki sa piekne, caly czas otwieraja sie nowe paki-nawet zaraz po tej mojej operacji ![]() zolknac- co jest nie tak? bo generalnie ma piekne liscie!!! czy narozrabialam mocno? czy ma on szanse??? czy mam czekac z podlaniem go az 2 tygodnie po tej operacji??? on ma sucho! bede wdzieczna za pomoc, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziekować ![]() ![]() ![]() powodzenia w walce z wełnowcami ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
Pięne wasze nowe zdobycze, ja na ciapatka pojuję już długo, ale bez powodzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Przyczajenie
|
z liścia sercowego wyrasta pęd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Wtajemniczenie
|
jola2243 to nowy pęd kwiatowy
ale wyrastający stąd moze oznaczać, że to już ostatnie kwitnienie, ktoś mnie kiedyś przestrzegał, żeby nie kupować storczyków które mają pędy z liścia sercowego ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Rozeznanie
|
Witajcie!!!
CÓŻ ZA PIĘĘĘĘĘĘĘKNY WĄTECZEK ![]() ![]() Mam cabbrie którą tak się w Obi podnieciłam, że nie zauważyłam i kupiłam ją z mszycami, które zaraziły mi większość kwiatków w domu (bo storczyki to nie jedyna moja miłość ![]() UWIELBIAM JE ![]() ![]() ![]() Będe często do Was zaglądać ![]()
#2961 |
Zakorzenienie
|
Jak go kupowałam w maju, to miał 50 cm pęd z kwiatami, przekwitł, pęd był zielony i zaczęło rosnąć takie cudo, przekwitnięty pęd obcięłam i przestawiłam na okno, zeby miał więcej światła, mam nadzieję że to nie jest ostatnie kwitnienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więc nic straconego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zadomowienie
|
Byłam w LM ale były tylko białe z różowym środkiem a takiego już mam i było ich dosłownie z 10 sztuk, może szykują się na nową dostawę? Tak czy siak, ciapka brak, hehehe, ale mi się rymnęło.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
a to moje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zakorzenienie
|
mam tego bialego takiego samego
![]() ![]() ![]() Ciapciuś śliczny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
paulaaaa - cudne!
![]() |
#2967 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny mam takie pytanie otóż mój falek przekwitł już, kwitł 1,5 miesiąca
![]() Edytowane przez zwyczajna21 Czas edycji: 2009-08-24 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Przyszlam pokazac wam moj prezencik od meza,co prawda swieto mamy jutro ale juz dzis go dostalam ![]() ![]() ![]() POzdrawiam Was serdecznie ![]() bym zapomniala-mam pytanko,na jednym moim storasku pojawily sie malusienkie czerwone kropeczki,przyjzalam sie temu dokladnie i sa to jakies mini robaczki.Siedza na kwiatkach szczegolnie tylnej czesci..moze ktos mial cos podobnego,jak to zwalczyc?? Juz je co prawda opryskalam ale nie wiem czy pomoze,moze urwac te kwiaty na ktorych siedza,jak myslicie? bede wdzieczna za pomoc. moj prezencik:
#2969 |
Zakorzenienie
|
Cześć maniaczki wizażowo-storczykowe
![]() Uprzejmie proszę do przyjęcie do bandy ![]() do tej pory grzecznie cichutko czytałam co mądrego macie do powiedzenia o Waszych ślicznotkach, teraz niestety muszę Was poprosić o poradę dla mojego bidulka. Mój różowy zakupiony w Ikei niestety siedział w mchu (od jakiegoś czasu wszystkie zaraz po kupieniu przesadzam bo w tym wstrętnie mokrym sphagnum siedzą ![]() ![]() ![]() w keramzyt? Jednego dziubaska keramzytowo już wyratowałam, siedzi sobie teraz w korze i puszcza listki i korzonki , ale on to był tam sadzany bez kwiatów, a z tym sama nie wiem co począć. Może jak go potrzymam w tej korze w którą go wsadziłam to przeschnie i ruszy? Jak myślicie? PS> DOdałam zdjęcia, ten bez korzeni to ciemno różowy ten wysoki, a te dwa nakrapiane stworki też zostały uratowane dwa tygodnie temu ze sklepu ![]() ![]() Edytowane przez moniq_c Czas edycji: 2009-08-24 o 22:37 Powód: dodaję zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
bierka jak czerwone robaczki to może przędziorki?
popatrz sobie tutaj http://www.floraforum.net/topics28/p...rki-vt1501.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.