|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2942 | |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. niestety na kilak dni "wypadłam" z obiegu, bo były moje urodziny. Ale dziś już się trochę ogarnełam
![]() Moje dzisiejsze RRRRR: 1. 6 dużych łyżek otrębów ze śliwką + mleko 1,5%, duże jabłko 2. wieśniak + garść orzechów (nerkowce i laskowe) 3. duża grahamka + 3 plastry wędliny drobiowej + sałata + ogórek kiszony + plasterek sera żółtego FIT. 4. omlet w moim wykonaniu (3 jajk a + 2 łyżki bułki tartej) + szczypiorek + 2 plastry wędliny drobiowej, przegryzione 3 ogórki kiszone (rany ale mam ostatnio na nie fazę) 5. sałatka z tuńczyka w sosie własnym, cebuli i ogórka kiszonego. I jak dziewczyny? Coś poprawiamy czy może być? ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
To takie moje uwagi.
![]() |
#2943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Czy trzeba się jakoś szczególnie zasłużyć, żeby uzyskać ocenę swojego jadłospisu? Prosiłam o ocenę swoich dwóch Rrrr kilkakrotnie ale do tej pory się nie doczekałam...
#2945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() niech znawczynie się wypowiedzą jeśli się mylę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zakorzenienie
|
bez przesady. nikt tak naprawdę nie ma obowiązku oceny jadłospisów, wizażanki robią to wyłącznie z własnej dobrej woli.
![]() |
#2948 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry, kolejny dzien Rrrrrr Szkoda tylko,ze ja sie trzymam R ale R sie mnie nie trzyma bo waze najwiecej od 5 lat..
![]() ![]() ![]() no ale walcze dalej. S 100 gram twarogu zmiksowane z garscia mrozonych jezyn,pol banana,lyzka nlonnika i otrebow sojowych i wkrojone 5 truskawek do tego,zielona herbata,inka z mlekiem II tortilla zawijana posmarowana serkiem light,z salata,plastrem lososia,plasterkiem chudego serka,ogorkiem konserwowym,zielona herbata lunch 4 wasy pelnoziarniste posmarowane chudym serkiem kazda z poledwica sopocka,6 pomidorkow i papryka,pepsi light przekaska moze ze 2 wasy jak wyzej obiadokol burger sojowy z warzywami konserwowanymi
#2949 |
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze RRRRR,
a właściwie RRRP!!! Na czczo godz.9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 3 rzodkiewki, II śniadanie godz. 12.30: sałatka owocowa z 1 grapeifruita,2 jabłek i 1 pomarańczy z 75 g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu i 90 g jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu (zjadłam 1/2 tej porcji,gdyż podzieliłam się z córką), Obiad godz. 15.00: usmażone na oliwie z oliwek mięsko mielone z szynki wieprzowej ok.15 dag lekko posolone+ugotowana czerwona kapustka lekko posolona,z suszonymi śliwkami i kwaskiem cytrynowym ,po wyłożeniu na talerz kapustkę posypałam jeszcze pokrojonymi 4 orzechami włoskimi (PYCHA!!!) Podwieczorek 18.00: 3 łyżki ryżu brązowego (po ugotowaniu) + surowa kapustka kiszona(mała ilość,bo została resztka od wczoraj) Kolacja 19-22.30 :Cóż za rozpusta!!! 1 mała filiżanka zupy gulaszowej ( wyjadłam tylko chude mięsko,a rzadkie zostawiłam),1 malutki smażony panierowany kotlecik z piersi kurczaka,1 plasterek szynki nadziewany twarożkiem z chrzanem,1 malutki kawałeczek śledzia ala łosoś,pół kawałka "ananasowca"własnej roboty(spód na biszkopcie,na to masa kremowa budyniowa z kawałkami ananasa z puszki,na to masa kokosowa-PYCHA!),2 łyzki bigosu,1 łyżka sałatki z ryzu parabolicznego,pieczarek, cebulki i majonezu Napoje: po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną z miętą 1 szklanka i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną, no i UWAGA : 1 duży kieliszek wina półwytrawnego białego, 1 duży kieliszek wina półwytrawnego czerwonego,1 mały kieliszek kawówki własnej roboty. Tak się objadłam,że nie mogłam zasnąć,bo od miesiąca zawsze jem tylko chudy twaróg na kolację, a tu taka uczta,ale wybaczcie mi,byłam u szwagierki na imieninach,na Grażyny,a i tak wielu potraw i ciast wogóle nie posmakowałam,ale co najdziwniejsze waga dziś wskazała o 200 g mniej,a byłam pewna ,że wskaże więcej. HURA,od dziś znowu zdrowe odżywianie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() P wczorajsze: Iśn- big grahamka-połowa z serkiem ziołowym i jajkiem na twardo z majonezem, 2 połowa z masełkiem, serem, szynką, warzywami i majonezem, parówka drobiowa z ketchupem IIśn- serek wiejski słodzony z kawą, bułka drożdżowa z serem i makiem, duuuuużo rodzynek w czekoladzie rumowej-->byłam jeszcze w domu w szkole-7day's, kubuś, paczka biszkoptów miodowych banan 0- żurek z kiełbaską i jajkiem-do tego majonez, 3 kromki chlebka, ziemniaczki polane tłuszczykiem i posypane koperkiem, kotlet mielony, buraczki, kompocik kisielek do picia, kawałek kupnej szarlotki z bitą śmietaną ![]() mars P- bułka słodka z jabłkiem i cynamonem ![]() K- 4 podwójne tosty z serem, szynką, pomidorkiem i ketchupem, herbata a potem danio bananowy z biszkoptami
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
waze teraz 55 przy 166 wzrostu..zle nie jest ale te boczki i uda.. juz od conajmniej 3 tyg na diecie... pije conajmniej 3 litry plynow dziennie.. chce zejsc do 52.. a im bardziej sie staram tym bardziej tyje...
![]() |
#2953 |
♥
|
agolek ile dziennie jadasz kcal ? co do twojego jadłopisa to zastanawia mnie ilosc białka w niektórych posiłkach bo plaster plastrowi nie równy.
Mam wrazenie ze mało tego białka oraz mało kcal . mogłabys napisac jadłopis okreslajac produkty ile waza ? bo tak ciezko jest okreslic jadłopis. |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dążę do tego samego. Mam 165 cm..ważę 55 dążę do 51. Od 3 tygodni na lekkim R..bo nie chcę drastycznie schudnąć. Schudłam 2 kg. Praktycznie zupełnie wyrzuciłam węgle..aczkolwiek w weekendy grzeszę i to ostro. Poza tym popijam winko wieczorami z mężem...ale tego nie mogę sobie odmówić ![]() Mogę Ci podać mój przykładowy jadłospis. I śniadanie: połowa twarogu chudego z rzodkiewką ogórkiem papryka szczypiorkiem, 2 jajka na twardo. II sniadanie sałatka - tuńczyk (pół puszki), rzodkiewka, kilka plastrów szynki z indyka, oliwki, ogórek, papryka, sałata lodowa, kapka oliwy) Przekąska: orzeszki, sok pomidorowy Obiad ( pracuję do 18 więc ok 19;30 dopiero) ryba pieczona w foli fura salatki z sałaty lodowej, pomidorów sera mozzarella light, papryki, oliwek) Kolacja: twaróg chudy z warzywami, orzechy. do tego piję ok 3 l wody mineralnej, rano kawę z mlekiem, jedną herbatę zieloną.
![]() |
#2955 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny,please..oceńci e moje dzisiejsze RRR..
![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2958 |
Rozeznanie
|
Bardzo Ci dziękuję za ocenę..postaram się wprowadzić poprawki..
mam jeszcze jedno pytanie..jak na RR..ze smazonymi rybkami? mam jutro na obiad śledzie smażone,małe śledziki,kropla oliwki z oliwek zamista oleju roslinnego...moge takiego sledzia raz na jakis czas zjesc?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byle tylko nie był w panierce ![]()
![]() |
#2960 |
Zadomowienie
|
jak zwykle bardzo prosze o ocene mojego rrrr:
Sniadanie: Miseczka otrebow z mlekiem 1,5%, twarozek z wisniami 2 sniadanie: Galka lodow waniliowych (nie moglam sie oprzec ... ;/) obiad: Ok 120g makaronu durum al dente z lyzka szpinaku i pomidorow podwieczorek: 2 garsci orzechow wloskich kolacja: Jajecznica z 2 jaj ze swiezymi warzywami ![]()
![]() |
#2961 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i nie bój się! bo strach przekreśla wszystko... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zadomowienie
|
To może i ja dołącze do waszego grona , jeśli pozwolicie
![]() Od jutra mam zamiar przejść na dietkę , ale chciałabym pierw żebyście oceniły mój wczorajszy jadłospis . Na czczo : szklanka wody niegazowanej z połówką soku z cytryny Śniadanie : kawa z mlekiem 2% + 3 płaskie łyżeczki cukru { wiem , że to nie dobrze ale nie jestem przyzwyczajona do śniadań - źle się czuje jak coś z rana zjem } II Śniadanie : 2x jajko na twardo + sucha kromka chleba pełnoziarnistego Obiad : 2x mały kotlacik z piersi z kurczaka , ziemniaki ( taka średnia kupka ) + suróweczka ( kapusta,ogoreczek ) Podwieczorek : 2x kanapka z łososiem wędzonym + sół - chlep pełnoziarnisty Kolacja : większa garstka frytek ( nie orientuję się ile to g ) + sos + troche gyrosa + 2 piwka 0.5l . Między czasie kilka cukierków lodowych ![]() Ile to może mieć kalorii ?? I ile takie jedno piwko może mieć ?? Zależy mi zeby zrzucić pare kilo i zacząć sie troche lepiej odzywiać .
![]() |
#2963 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Polecam też popatrzeć na dobrze skomponowane jadłospisy - to kopania wiedzy. Moje RRRR. CHoć chyba nie zbyt dziś wzorowe, ale z pełną świadomością "grzeszków" i luźnego podejścia do diety. 1. 1,5 grahamki z homo naturalnym i łyżeczką dżemu niskosłodzonego, do przegryzienia ogórek kiszony ![]() 2. homo naturalny + garść słonecznika i kilka orzechów laskowych. 3. 2 grahamki - każda z sałatą, ogórkiem, 3 plastrami wędliny drobiowej i plasterkiem sera żółtego FIT. 4. woreczek kaszy gryczanej + 2 łyżki sosu z kawałkami gulaszu (mięso wieprzowe - chude, pieczarki, cebula i niestety zaprawiane białą mąką), żeby było więcej białka - jajko sadzone z kawałkami wędliny drobiowej i szczypiorkiem, do tego ogórki kiszone. trzy kawałki makowca. <wstydnis> 5. pół koski chudego twarogu. Wiem, że ten gulasz to nie zbyt na R i do tego makowiec, ale cóż nie można dać się zwariować no nie? ![]()
------------------------------- Od Jutra Ideal Edytowane przez syb Czas edycji: 2009-04-02 o 18:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się, czy jest w miarę ok. SB II faza
Śniadanie: szklanka musli jogurt truskawkowy odtłuszczony II Śniadanie: Jabłko kilka wafli ryżowych Obiad: gotowana pierś z kurczaka ogórki kiszone Podwieczorek: Pieczone jabłko z cynamonem Kolacja: owsianka na wodzie
#2965 |
Raczkowanie
|
Z Załozenia Pee ( załamkowe
![]() Sn: dwie kromki zwykłego chleba z Turkiem szczypiorkowym i ogorkiem 2sn: jabłko ( tu sie zaczol dolek ;() O : talerz spaghetti z sosem bolognese P : Monte drink , paczuszka paluszków z sezamem 70g K : z 90g płatków cookie crisp z szklanką mleka 2% Pewnie jeszcze wpadnie jabłko Ocenki mile widziane ![]()
#2966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Vana ma racje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Wtajemniczenie
|
heyka
![]() ja dziś trochę nagrzeszyłam.. miało być na R, ale jakoś takoś chyba nie wyszło ;/ ;/ ;/ ![]() śniadanie:
II śn:
Obiad:
Kolacja:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Raczkowanie
|
[
Vana ma racje ![]() ![]() Ja doskonale wiem ze Vana ma racje i podiwiam ja ze z dnia na dzien była w stanie wsyztsko zmienic. Ja nie wiem czego chcce swoim postaepowaniem pokazuje ze chyba smierci... jetsem beznadziejna. Uzalam sie nad soba zamiast cos zrobic. dziewczyny moge prosic o pomoc jakies rady jakies rady co do posilkow wkoncu mam byc na P narazie chciala bym zeby moje jedzenienie to bylo chociaz normalne U bo pewnie i tak przytyje. Boze co ta choroba ze mna zrobila.. nie moge sie jej podac nie moge.. Całuje i tulę
#2969 |
Zakorzenienie
|
Dzięki tym, co ocenili moje wcześniejsze Rrrr. Iza-wiosenna, oczywiście wiem, że to nie obowiązek, ale sądziłam, że po to jest te forum, żeby się powymieniać jadłospisami, podoradzać, wskazać kierunek, ewentualnie zawrócić z obranej drogi itd. Poza tym ja tylko grzecznie poprosiłam o ocenę...Ciągle się uczę, i dlatego jej potrzebuje, jak już moje menu będzie wreszcie poprawne, chętnie rzucę okiem na inne potrzebujące
![]() Moje Rrrrr, wczorajszy i dzisiejszy OCEŃCIE PLEASE: wtorek: Ś: wieśniak lekki + 3łyżki owsianych + jabłko z cynamonem 2Ś: ryż na mleku (wiem, że nie bardzo bo ww, ale musze wykończyć ten zapas, który zrobiłam wcześniej), 2 mandarynki O: smażone na łyżeczce oliwy kawałek piersi z indyka (jeden taki nieduży filecik) z warzywami na patelnię (btw - ten ryż to z tej mrożonki właśnie, nie jestem pewna czy na pewno brązowy ale jest go tam dosłownie ciutka) - połowa tej mrożonki P: sałatka z piersi indyka, sałaty lodowej, kapusty pekińskiej, fety (tej fety to oczywiście odrobinkę, tak do smaku) i pestek słonecznika, ogórka K: wieśniak z mieszanką studencką środa: Ś: takie jak we wtorek ![]() 2Ś: danone activia i 2 mandarynki (znów ten activia chyba nie najlepiej, ale wieśniaka z płatkami owsianymi itd. cieżko ze sobą zabrać gdziekolwiek i zjeść w przerwie w pracy...) O: taki jak we wtorek ![]() P: taki jak we wtorek ![]() K: wieśniak ze szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem + jedna mini paróweczka cielęca czwartek: Ś: wieśniak + pł. owsiane+ mała garsteczka żurawin + kiwi 2Ś: jogurt danacol i winogrona (nie dużo, wiem, że na R nie bardzo są polecane..) - a ten danacol z powodów takich, jak wyżej, ale sprawdzałam skład i nie ma tak dużo węgli O: pierś z kurczaka z warzywami na patelnię na łyżeczce oliwy P: jajecznica z 2 jaj ze szczypiorkiem, pomidorkami cherry i kiełkami i 2 mini paróweczkami cielęcymi. Garść orzechów włoskich i pestek słonecznika K: planuję sardynka w puszce + jog. nat. z pomidorami/ogórkiem? Próbuję wymyśleć coś na jutro, ale nie mam pomysłu na 2Ś i kolację, na 1Ś będzie pewnie znowu owsianka taka jak dziś, na 2Ś owoce ale nie wiem co do tego dołożyć, na obiad mam łososia i dorzucę jakieś warzywko, na P pewnie wieśniak + mieszanka studencka a na kolację nie wiem?? Nie chcę jeść znowu wieśniaka lub ryby. Podrzućcie jakiś smaczny pomysł ![]()
#2970 |
Rozeznanie
|
1)Banan+pomarańcza+kiwi z jogurtem waniliowym, słonecznikiem,śliwkmi suszonymi i daktylami,kawa z mlekiem
2)Bułka sojowa z serem żółtym,szynką,pomidorem,o górkiem. Tymbark pomarańczowy 3)Pierogi z twarogiem i rodzynkami(z 13sztuk) polane j.naturalnym z cukrem waniliowym PO:Cappucino rumowe 4)Bułka sojowa z serkiem masłem i serem pleśniowym,homo kokosowy Vitello,pomarańcza 5)Jajecznica ze szczypiorem,kromka żytniego z paprykarzem szczecińskim --- Jabłuszka i fistaszki
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.