|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Dopiero się zorientowałam jakiego tasiemca przed chwilą napisałam. A wiecie co teraz mi przyszło do głowy? Że przedstawicielom artykułów takich z wyższej półki, to te wysokie pensje chyba niedługo spadną, bo ludzie już tyle nie kupują takich rzeczy.
![]() Edit: Lain, też tak myślę, że mają % od sprzedaży, ale są branże których kryzys aż tak bardzo nie dotyka, a są takie że bardzo i takim przedstawicielom to się pewnie teraz pogorszy szczególnie tym co sprzedają drogie rzeczy, bo ludzi już na nie nie stać. A Ja to w sumie nie wiem jakie dostają podstawy i ile mają %, wiem tylko jakie są do osiągnięcia zarobki, takie już końcowe, że tak powiem. Cytat:
nie będę musiała się tak do domu śpieszyć żeby zdążyć coś ugotować i może pochodzę dłużej za tą bielizną, bo tak właściwie to nie mam pomysłu jakie wdzianko sobie kupić.
Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-02-13 o 20:34 |
|
|
|
|
#2942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak lubi, ale sam przyznał że to nie zajęcie do końca zycia, więc jest nadzieją ![]() no i nadal nie wiem co jutro zrobić hmm.. chciałabym coś dobrego, ale lekkiego żeby nie było "za cięzkie"..
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Rozeznanie
|
jak mi się nic nie chce....
już nie mogę się doczekać jutra, spędzić z moim ukochanym narzeczonym dzionek zjeść coś pysznego, pogadać, pośmiać się, powspominać, poprzytulać i..... hihihi ....Rybunia moja kochana ![]() PS. podpisaliśmy umowe z foto i video (bo wczesniej nie bylo czasu, jedynie bylismy juz zapisani na termin) także mamy już wszystko i to na papierze! czyli już się nie martwimy załatwianiem ...aaaaa drogie Panny Młode znalazłam fajną suknię (z wyglądu bardzo "ślubna" ) a cholera nie ma jej w necie i już nie wiem czy znowu pisać do salonu i się pytać czy znowu mi odpowiedzą, że nie ma - a w katalogu tzn magazynie ślubnym jest i to z adresem www i adresem salonu grrrrrr...bo wiecie co, podoba mi się wiele sukien, tych skromnych, na zdjęciach na modelkach wyglądaja super, ale jednak oglądam kolejny film z youtube i wygladają tak sobie , jak to któraś napisała "mało ślubna".... więc postanowiłam, tak jak z pierscionkeim zaręczynowym, że ma być taki własnie "zaręczynowy" czyli z żółtego złota, choć posiadam tylko biiżuterię srebrną i w takim kolorze złoto lubię ![]() jestem zadowolona, więc i suknię wybiorę taką własnie ślubną, zaraz zrobię zdjęcię i mi powiecie co o niej myślicie ????EDIT jednak zeskanowałam, uznaję tą suknię za typowo ślubną dość obszerna jest na tym kole
Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-02-13 o 22:12 |
|
|
|
#2944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Staz moze trwac do 12 miesiecy w zależności od pracodawcy i PUP-u... W moim wypadku mysle ze to beda 6 miesiecy ale co dalej?? Moze mnie przyjma... can't be perfect ja tyle szcześcia nie miałam z pienizkami... Mam pracodawce ktory przymnie mnie od zaraz ale PUP nie ma pieniedzy...:/ Szkole przezyłam nie było nawet bardzo źle pan z Postaw ekonomii mi powiedział zebym sie dalej tak udzielała to mi 5 na koniec drugiego semestru wstawi. Dzis z kolokwium z odpowiedzi z angieleskiego na nowy semestr dostałam 5. Wiec raczej wszytsko sie udało. Choć to piątek 13 |
||
|
|
|
#2945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do mieszkanka właśnie uważamy że takie rozwiązanie będzie najlepsze, wilk syty i owca cała I pewnie że już urządzam mieszkanko, na stronach black red white znalazłam taki programik w którym można ustawić sobie wymiary pokoju i powstawiać różne mebelki itp, mam już chyba z 10 roznych projektów ![]() centipede dobrze zrozumiałam, rodzice się jutro poznają? Ja pamiętam jak nasi się poznawali, wesoło było, ale najważniejsze że przypadli sobie do gustu. U Ciebie też będzie dobrze, zobaczysz, w końcu będą rodziną
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
Tinki tinki tinki tink zrobiłam sobie PITa i mam 323 złote do zwrotu
w poniedziałek jadę do US go złożyć, żeby jak najszybciej dostać kaskę na konto, tylko jeszcze muszę uaktualnić konto bo jednego chcę się już pozbyć.
|
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
oki PMki - ja sie zmywam pod koldre (jeszcze tam z ksiazka posiedze
)bede we wtorek wieczorem albo w nocy, a moze w srode... jakos tak ![]() udanych Walentynek ![]() papa |
|
|
|
#2948 |
|
Rozeznanie
|
Lain, Ty też baw się dobrze w Bukowinie (o ile dobrze pamiętam nazwę)
|
|
|
|
#2949 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u Ciebie jak się udzieli świąteczna,rodzinna atmosfera to na pewno będzie miłoPIĘTŁOBYM dobre![]() Cytat:
a do tego jeszcze teraz jest remont drogi, który potrwa jeszcze z rok![]() Cytat:
chyba po politechnice nie powinno być problemów z zatrudnieniem prawda? Cytat:
![]() Cytat:
Co do przedstawiciela handlowego to znam jednego, który jest przedstawicielem od paru lat i po prostu lubi to co robi i nie narzeka. Z tym, że jeździ po swoim regionie tylko. Karlain ciekawe jak ta suknia leży, którą wkleiłaś. Ślubna bardzo, widać od razu ![]() Jozia gratuluję!
|
|
#2950 |
|
Rozeznanie
|
przypomnialo mi sie
cholerka, dziewczyny co do obrączek, nasze kosztowały ok 1550zł pare m-cy temu dzisiaj sie dowiadywałam, kosztują za obie 2100zł !!!!! nie wiem, czy u zwykłego "tzn nie markowego jubilera ędą tańsze, bo pamietam, że nie było różnicy między apartem i takim zwykłym wtedy i postanowilismy kupic w aparcie, ale po dzisiejszym dniu, wiem, ze bedziemy musisli sprawdzic ceny u innych jubilerów i chyba jednak kupimy te obrączki, ale dopiero w marcu te kilka stów wiecej to istna masakra! |
|
|
|
#2951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 |
|
Rozeznanie
|
centipede, aż mi się płakać chce....
nie wyobrażam sobie żeby jeszcze miało zdrożeć, bo wtedy będziemy zmuszeni wybrać zwykłe obrączki, które i tak są już drogie, bo wszystko poszło w górę ...nie wyobrażam sobie kupywać coś tak drogiego i codziennie nosić na sobię tysiąc złotych, a jeszcze doliczyć pierścionek zręczynowy......aż nie chcę mówić... ale faktycznie mój pierścionek dzisiaj sporo kosztuje...normalnie szczena mi opadła |
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny! właśnie skonczył się romantyczny wieczorek z tżcikiem i niestety muszę zasnąć sama ale już niedługo... objadłam się jak świr domową pizzą taka była pyszna- muszę się nauczyć robić taką samą bo mój tż to wychwala mamusię moją pod niebiosa i nawet w pizzerii juz mu pizzza nie smakuje jak sobie z domową porówna
![]() Ale mam złe wieści... tżta brat został dziś zaviągnięty do jubilera oglądać pierścionki zaręczynowe!!! sam by przecież nie poszedł bo daleko gdzieś ma swoją pannę... nie kupił nic bo dzis piątek 13 był ale nie wiem czemu mam dziwne przeczucia że jutro się jej oswiadczy po pół roku znajomości i to z lenistwa bo mu sie nie chce nawet się postarac... ide o zakład że będzie na tyle wygodny że przepędzi laskę do jubilera niech sobie sama pierscionek wybierze (nie wspólnie-sama bedzie wybierac!) a ta panna będzie sikać po majtkach że niby tak ją kocha- a on mi ostatnio powiedział że sie nie zakochał ale to dobra dziewczyna więc lepiej taka mieć niż na jakąś cholere trafić ale co ja mogę w tej sytuacji... jest mi bardzo smutno z tego powodu... zawsze myślalam że będę mieć fajną szwagierkę i będziemy sie przyjaźnić ale dziś już wiem że się przeliczyłam w swych optymistycznych marzeniach... mam nadzieję że jak już się zaręczą to się ożenią raz dwa a nie miesiąc przed nami![]() Lain miłego wypoczynku i niezapomnianych wrażeń walentynkowych ![]() a co do złota to ja mam nadzieję że te ceny nie będą biły juz rekordów... ale tż mi powiedział że dla niego obrączki to taki mega symbol ślubny itp i on chce jak najpóźniej kupić je i potem już czuć zbliżający sie ślub niż kupić i trzymać w szafie jak jakieś buty zimowe w promocji kupione na przyszłą zimę.. ja nie mam takich odczuć ale skoro dla niego to będzie nieprzyjemność to teraz co najwyżej sobie pochodzim i poprzymierzamy;D
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-02-14 o 00:16 |
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze zapomniałam wam opowiedzieć- dziś z tżtem po kolacji siedliśmy sobie z kartką i kolorowymi flamastrami i narysowaliśmy sobie nasze gniazgko dokładnie co do metra i zaczęliśmy je meblować juz tak na poważnie i taki nam fajny projekcik wyszedł
mamy aby problem z kuchenką gazową i zlewem bo nie wiemy gdzie je wsadzić żeby było dobrze bo nie mamy za wiele miejsca bo a to okno pod którym jest kaloryfer a to co innego ale damy sobie rade a jaką łazieneczkę tżcik zaprojektował piękną![]() post pod postem- moderatorko błagam wybacz!!!!
|
#2955 |
|
Rozeznanie
|
Matko, co za para spod samowara
ale nie martw się chociaż bratową będziesz miała normalną, to sobie zrekompensujesz ![]() A Ja już idę spać. W końcu mi się zachciało. Dzisiaj wypiłam dwie kawy, więc i tak dobrze że o tej porze już jestem senna, myślałam że będzie gorzej. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam super młodszą siostrę;') i super tżta!!! nasze trio jest bosssskie i to mi wystarczy do szczęścia a szwagier i szwagierka.... hmmm... pozostawie to bez komentarza bo nie chce sie denerwowac...dobranoc
|
|
#2957 |
|
Rozeznanie
|
tancerko ale super!!! tak sobie rozrysować mieszkanko
a szwgierka ...no cóż...nic nie poradzisz....nie ma się też co wstrącać w to jak postępuje szwagier, że bierze laske bo lepsza taka niż inna co do obrączek to miło, że twój TŻ traktuje to tak symbolicznie ![]() mój też, ale miło było gdy stwierdził, że możnaby je kupić teraz....a musimy robić wszytsko tak, żeby było najlepiej, nie dokońca po naszej myśli ale jedenak żeby wszytsko szło w dobrym kierunku ![]() -okazuje się, że ślub i wesele to dużo spraw na głowie, to dużo załatwiania - czuwania nad wszytskim, zwłaszcza jak finanse na świecie się zdezorganizowały, trzeba tym wszystkim się interesować, dopilnować itd... niemniej jednak miło czas płynie kiedy się w to tak angażujemy ![]() ja też już zmykam spać, dobranoc dziewuszki ![]() LAIN udanego wypoczynku na stoku i ciepłych nocy z TŻ pod kołderką hihihi
Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-02-14 o 00:59 |
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
U mnie 13 w piątek wypadł tak sobie. Siostra ze szwagrem wrócili z zagranicy, mama chora spotkanie z moim Kochaniem oglądanie wesela jego kuzynki, bo był tam zespół, którym jesteśmy zainteresowani. Grali tak sobie, ale podobno skład się od tamtego czasu zmienił. Ogólnie nic ciekawego.Elitka, tylko pozazdrościć zwrotu Z tego co ciocia mi wyliczyła, to mi wyszła... złotówka ![]() Teraz lecę spać. Dobranoc dziewczynki
|
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
Ja się tylko przywitam i znowu znikam...
2 dni mnie nie było a tu z 10 stron do nadrabiania... Może innym razem... Trzeba sie wyspać przed walentynkami ![]() Ja urodziłam sie 13-tego i żadne piatki mi nie groźne ![]() Dzien był spokojny jak nigdy... zrobiłam ulubione ciasto mojego TŻ i narysowałam na nim 2 serducha i napis K+T (jak Kasia i Tomek). Więcej się nie zmieściło... Jutro sie zobaczę z moim kochaniem... W końcu Karlain, te suknie, które wkleiłaś jakieś takie strasznie bezowate mi się wydają...
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
mój TZ urodził się w piątek 13-go a dzisiaj walentynki
|
#2961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj, to przepraszam, kiedyś tu któraś pisała, że się z bratową (chyba?) to może nawet zaprzyjaźnić czy coś takiego i jakoś tak wydawało mi się, że to Ty pisałaś. Ale rzeczywiście zapomniałam, że przecież Ty masz siostrę. Ale ze mnie głupek ![]() No to dziewczynki lecę na zakupy, bo dzień krótki, a TŻ przyjeżdża o 17 ![]() A to dla Was na miły początek dnia ![]() |
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
a my dzisiaj idziemy do jakieś restauracji z TZ-em
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
Lain milego wypadu z TZ
![]() Ja nie mialam internetu do 8:30 i sie zezłościłam. Teraz musze posprzątac, bo siostra ze szwagrem i z dziećmi maja przyjechac do nas... Musze zrobić schabiki z ananaskiem ale najpierw musze do sklepu skoczyc:P A no dziś to ja mam spagetti i schabiki ZObaczymy co TZ powie na moje kuchcenie Nigdy nie narzekał ale schabowe hmm pierwszy raz bede smarzyc (wstyd sie przyznac)
|
|
|
|
#2964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale orientowałam się, na chwilę obecną nie ma, zobaczymy jak będzie za te półtora roku ![]() Spotkano powinno się udać, jeżeli jedna i druga strona jest dobrze nastawiona to nie widzę problemu. W końcu to dorośli ludzie i wiedzą że dla Was to ważne. Trzymam kciuki ![]() tancerka212 widzę że nie masz za fajnego szwagra. Tu mogę podać Ci rękę, też nie skaczę z radości że to będzie moja rodzina, w dwóch słowach to rozwydrzony bachor który ma 22 lata. No ale to nie z nim będę żyć prawda? Kochane PM udanych Walentynek życzę, i niech miłość przepełniająca nasze serca będzie z Wami każdego dnia a nie tylko dzisiaj |
|
|
|
|
#2965 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Podobno jakieś parówki w cieście i cośtam jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hehe to by wyjaśniało Kasia te wszystkie złamania i w ogóle A ja myślałam że my pójdziemy do restauracji wczesnym wieczorem a potem na 18 ale chyba nie ma sensu tak bo się najemy a później nei zjemy nic... Dostałam od taty śliczny kubek na walentynki
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2009-02-14 o 09:54 |
||||
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki udanych i wyjątkowych walentynek z narzeczonymi
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2009-02-14 o 10:22 |
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Happy Valentine's Day - dygresja anglisty... dalece na temat
![]() Oby się Wam udały ![]() Trzymajcie kciuki za moje perełeczki ![]() See yaa
|
|
|
|
#2968 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
wszystkiego najlepszego z okazji walentynek- duuużo miłości ![]() ja już zaczynam się szykować na walentynkowy dzień ![]() rano sprzatałam pokój, ugotowałam tacie zupkę warzywną i ide się kapać i ubierać sukienusię PS. dzieki za opinie w sprawie sukni zawsze się przydają ![]() Kubusewa jakie "perełki" ja czegoś nie doczytałam? |
|
|
|
#2969 |
|
Adwokat diabła
|
Jak najpiękniejszych walentynek dziewczyny
|
|
#2970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jozia, to 'piąteczka', bo Ja też dzisiaj serwuję spaghetti Kupiłam dwie porcje makaronu z jakimś kurczakiem, wygląda dobrze i mam nadzieję, że będzie też dobrze smakować po podgrzaniu. A powiem Wam, że to serduszko, które zamówiłam w cukierni (tak trochę w ciemno, bo dzwoniłam po coś innego, a mi pani powiedziała, że mają takie małe serduszka walentynkowe w sam raz na dwie osoby) jest takie bosskie, że nie mogę. Jest z wierzchu polane takim czerwonym żelem i jak się na to patrzy, to można oczami jeść tyle tylko, że zapomniałam, że droga do tej cukierni jest w remoncie i musiałam zrobić dwa dodatkowe kilometry na piechotkę, ale czego się nie robi...Idę się kąpać, bo czasu coraz mniej. Każda ma inne plany na dzisiejszy wieczór, ale chyba koniec taki sam , więc życzę Wam stosunkowo udanej nocy!!!!![]() ![]()
Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-02-14 o 15:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

(bo wczesniej nie bylo czasu, jedynie bylismy juz zapisani na termin) także mamy już wszystko i to na papierze! czyli już się nie martwimy załatwianiem ...

a z tym mieszkankiem to i tak korzystniej spłacić połowę jak kupować inne i płacić za całość, także i tak jesteście do przodu. Poza tym spłacacie połowę bratu, więc on też nie będzie poszkodowany i nie będzie później jakichś nieporozumień. Obmyślasz już jak urządzicie Wasze mieszkanko?

dobre
a do tego jeszcze teraz jest remont drogi, który potrwa jeszcze z rok
po pół roku znajomości i to z lenistwa bo mu sie nie chce nawet się postarac... ide o zakład że będzie na tyle wygodny że przepędzi laskę do jubilera niech sobie sama pierscionek wybierze (nie wspólnie-sama bedzie wybierac!) a ta panna będzie sikać po majtkach że niby tak ją kocha- a on mi ostatnio powiedział że sie nie zakochał ale to dobra dziewczyna więc lepiej taka mieć niż na jakąś cholere trafić
jest mi bardzo smutno z tego powodu... zawsze myślalam że będę mieć fajną szwagierkę i będziemy sie przyjaźnić ale dziś już wiem że się przeliczyłam w swych optymistycznych marzeniach... mam nadzieję że jak już się zaręczą to się ożenią raz dwa a nie miesiąc przed nami

tyle tylko, że zapomniałam, że droga do tej cukierni jest w remoncie i musiałam zrobić dwa dodatkowe kilometry na piechotkę, ale czego się nie robi...